Файл қосу

Микробтың түрін анықтау




|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ                                                   |
|БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                                                |
|ШӘКӘРІМ АТЫНДАҒЫ СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                             |
|СМК 3 деңгейдегі         |УМК                      |УМКД                     |
|құжат                    |                         |042-14-4-03.01.20.01/01-2|
|                         |                         |013                      |
|«Микробиология » пәнінің |Баспа № 1                |                         |
|оқу әдістемелік кешені   |                         |                         |




                          «Микробиология » пәнінің
                              5В080200-«Мал шаруашылық өнімдерін өндіру
                     технологиясы» мамандығына арналған
                                оқу-әдістемелік кешені





               ПӘННІҢ  ОҚЫТУШЫҒА  АРНАЛҒАН  ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ















                                 Семей 2013




                                  Алғы сөз


    1. ҚҰРАСТЫРЫЛДЫ
   Құрастырушы – Байғазанов А.Н., ветеринария ғылымдарының кандидаты,
   доцент, Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің
   «Ветеринариялық санитария» кафедрасы.


    2. Талқыланды
2.1. «Ветеринариялық санитария» кафедрасының отырысында
   Хаттама «___» __________ 2013 ж.
   Кафедра меңгерушісі _____________ Е. О. Омарбеков


   2.2. Аграрлық факультетінің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында
   Хаттама «___» __________ 2013 ж.
   Төрайымы _____________ А.В.Тлеубаева


   3 БЕКІТІЛДІ
   Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында бекітілгіп, баспаға
   ұсынылды
   Хаттама «___» __________ 2013 ж.
   ОӘК төрағасы ____________  Г. Искакова


   4 АЛҒАШ РЕТ ЕНГІЗІЛДІ



































                                   Мазмұны

   1. Пайдалану аймағы
   2. Нормативтік сілтемелер
   3. Жалпы ережелер
     4.   Оқытушыға арналған пәннің  оқу жұмыс жоспарының мазмұны
     5.   Студенттердің өздік жұмыстарының тақырыптарының тізімі
     6.   Пәннің оқу-әдістемелік картасы
     7.   Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз етілуі
   8.   Әдебиеттер































































            1.  ПАЙДАЛАНУ АЙМАҒЫ
           «Микробиология және вирусология » пәнінің оқытушыға арналған
жұмысбағдарламасы 050701 -  «Биотехнология» мамандығының студенттеріне

арналған.

       «Микробиология және вирусология» пәні бойынша  оқу-әдістемелік  кешен
050701   -   «Биотехнология»   мамандығының   студенттеріне   арналған.   Ол
студенттерді курстың мазмұнымен, қажеттілігімен, актуальдығымен,  саясатымен
таныстырып,    қажетті  біліммен  қамтамасыз  етеді.  Оқу-әдістемелік  кешен
пәнді оқудағы басшылыққа алатын  негізгі құжат болып саналады.
«Микробиология және вирусология» пәні бойынша оқу-әдістемелік кешен осы  пән
бойынша оқу үрдісін  ұйымдастырудағы  негіз  болып  саналады  және  ол  мына
құжаттардың талабына сай құрастырылған:
Білім  берудің  мемлекеттік  жалпыға  міндетті  стандарты,  мамандық  051202
«Микробиология және вирусология», ГОСО РК 3.08.0-2004, ҚР білім  және  ғылым
министрлігінің бұйрығымен бекітіліп,  қолдануға  жіберілген,  7  тамыз  2004
жжыл, № 671.

             2. НОРМАТИВТІК СІЛТЕМЕЛЕР
      Оқытушыға арналған  «Микробиология және вирусология» пәні бойынша оқу-
әдістемелік кешен осы пән бойынша оқу үрдісін  ұйымдастырудағы  негіз  болып
саналады және ол мына құжаттардың талабына сай құрастырылған:
Білім  берудің  мемлекеттік  жалпыға  міндетті  стандарты,  мамандық  050701
«биотехнология», ГОСО РК 3.08.0-2004, ҚР  білім  және  ғылым  министрлігінің
бұйрығымен бекітіліп, қолдануға жіберілген, 7 тамыз 2004 жжыл, № 671.   және
  университеттің  СТУ  042-РГКП-СГУ-8  -2007  және  ДП  042-08.10.10.12-2007
стандарттарына сүйене отырып жасалынған

            3 Жалпы ережелер
       3.1    Пән мазмұнына қысқаша сипаттама.
  Микробиология  және  вирусолог,ия  пәні  жәй   көзге   көрінбейтін    тірі
организмдер -микробтар мен вирустармен танысу,  олардың  өсіп-көбею,   адам,
жануарлар  және  өсімдіктеде  тудыратын  өзгерістерді,  табиғатта   таралуын
зерттеү, ауыл шаруашылығы мен өндіріс саласындағы ролі, сырқы ортаны  қорғау
және жалпы биологиялық мақсаттарды шешу жолдарын қарастырады.
        3.2  Пәнді оқытудың мақсаты –  микроб  және  вирустарды  өсірү  және
олардын түрін анықтау тәсілдерін менгерү.
          3.3   Пәнді   оқытудың   негізгі   міндеттері    –    студенттерді
микробиологиялық және вирусологиялық зерттеү әдістеріне  үйрету.
        3.4 Микробиология  және  вирусология  пәнін  оқыған  студент  келесі
талаптарға сай болу керек:
-   әр  түрлі  топтағы  микроб  және  вирустардың  құрлысын,  морфологиясын,
классификациясын; физиологиясын, экологиясын, генетикасын, бактериалды  және
вирустық инфекцияларға  қарсы заттарын білу;
- микроорганизмдердің тұрақты емес  элементтерін;  тинкториалды  қасиеттерін
анықтауды; микробтың таза  өсіндісін  бөліп  алу  және  олардың  биохимиялық
қасиеттерін білу;
-  микроб және вирустардың жіктелу негіздерін  білу;
-  микроб  және  вирус  жасушаларында  өтетін   физиологиялық   процестердің
болмысын түсіну;
-   биотехнологиялық   процестердегі    микроорганизмдердің    маңыздылығын,
иммунитет және инфекция туралы уғымдарды түсіне білулері;

-   микроб  өсіндісі  мен  жұмыс  істеуді  және  бактериалды   препараттарды
дайындау және бояу тәсілдерін білу;

            3.5 Пәннің пререквизиттері:
  - органикалық, биоорганикалық және  биологиялық  химия
  - биофизика
  - физиология
  - ботаника
  - зоология
  - гистология
  - молекулярлық биология
  - генетика
            3.6 Пәннің постреквизиттері
  - жасуша биотехнологиясы
  - микроорганизмдер биотехнологиясы
  - тағамдық биотехнология
  - медициналық және ветеринариялық     биотехнология

              1 кесте – Оқу жоспардың көшірмесі


   |Курс                                    |Семе   |Кредит                 |
|                                        |стр    |саны                   |
|1                                       |2      |3                      |
|Дәрістер                                                                |
|1. Микробиология және вирусологияға     |1      |1.Толыспаев Б.Т., т.б. |
|кіріспе                                 |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999 2.«Техническая    |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с3-12             |
|                                        |       |3. Жвирблнская А.Ю.,   |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с3-6                  |
|                                        |       |4. Трушина Т.П. основы |
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону         |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с3-6     |
|2. Прокариотты жасушаның құрылысы және  |1      |1.Толыспаев Б.Т., т.б. |
|морфологиясы                            |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999 2. «Техническая   |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с13-31            |
|                                        |       |3. Жвирблнская А.Ю.,   |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с33-43                |
|                                        |       |4. Трушина Т.П. основы |
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с7-8     |
|3 .  Эукариотты жасушаның құрылысы,     |1      |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|морфологиясы                            |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999 2. «Техническая   |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с32-53            |
|                                        |       |3. Жвирблнская А.Ю.,   |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с44-57                |
|                                        |       |4.ТрушинаТ.П основы    |
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с13-25   |
| 4-5.Микроорганизмдер физиологиясы      |1      |1 Толыспаев Б.Т., т.б. |
|                                        |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999. 2.«Техническая   |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с59-97            |
|                                        |       |3. Жвирблнская А.Ю.,   |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с61-89                |
|                                        |       |4. Трушина Т.П основы  |
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с32-47   |
|6. Микроорганизмдер экологиясы          |1      |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|                                        |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999 2. «Техническая   |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с164-174          |
|                                        |       |3.. Жвирблнская А.Ю.,  |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с7-15                 |
|                                        |       |4.. Трушина Т.П. основы|
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с83-92   |
| 7 Микроорганизмдерге сыртқы            |1      |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|факторлардың  әсері                     |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999. 2. «Техническая  |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с164-174          |
|                                        |       |3.. Жвирблнская А.Ю.,  |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с7-15                 |
|                                        |       |4.. Трушина Т.П. основы|
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с83-92   |
|                                        |1      |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|8. Микроб жасушаларында өтетін маңызды  |       |«Мал дәрігерлік        |
|биотехнологиялық процесстерің өңдірісте |       |микробиология» Алматы, |
|қолданылуы                              |       |1999. 2. «Техническая  |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с335-349          |
|                                        |       |3.. Жвирблнская А.Ю.,  |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с90-113               |
|                                        |       |4. Трушина Т.П. основы |
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с64-82   |
|9. Микроорганизмдер генетикасы          |1      |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|                                        |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999. 2. «Техническая  |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с135-138          |
|                                        |       |3.«Ветеринарная        |
|                                        |       |микробиология и        |
|                                        |       |иммунология»/под ред   |
|                                        |       |проф. Н.А. Радчука     |
|                                        |       |,-М., 1991-с94-104     |
|10.Иммунитет, инфекция                  |1      |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|                                        |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999. 2. «Техническая  |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с139-163          |
|                                        |       |3.«Ветеринарная        |
|                                        |       |микробиология и        |
|                                        |       |иммунология»/под ред   |
|                                        |       |проф. Н.А. Радчука,-М.,|
|                                        |       |1991-с104-159          |
|                                        |       |4. Трушина Т.П. основы |
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с98-102  |
|11.Бактериофагия                        |1      |1 Толыспаев Б.Т., т.б. |
|                                        |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999. 2.«Техническая   |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с164-174          |
|                                        |       |3. Жвирблнская А.Ю.,   |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с7-15                 |
|                                        |       |4.. Трушина Т.П. основы|
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с83-92   |
|12.Вирустардың негізгі қасиеттері       |1      |1.Мырзабекова Ш.Б.     |
|                                        |       |Ветеринариялық         |
|                                        |       |вирусология, Алматы,   |
|                                        |       |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
|                                        |       |Вирусология пәнінің    |
|                                        |       |зертханалық сабақтары. |
|                                        |       |Семей. 2001. 3.Сюрин   |
|                                        |       |В.Н., «Ветеринарная    |
|                                        |       |вирусология»,-М.,      |
|                                        |       |1991-с3-12,209-221     |
|                                        |       |4.Троценко Н.И. и др.  |
|                                        |       |«Практикум по          |
|                                        |       |ветеринарной           |
|                                        |       |вирусологии»-М.,1989-с3|
|                                        |       |-15                    |
|13.Вирустардың химиялық құрамы және     |1      |1.Мырзабекова Ш.Б.     |
|архитектурасы                           |       |Ветеринариялық         |
|                                        |       |вирусология, Алматы,   |
|                                        |       |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
|                                        |       |Вирусология пәнінің    |
|                                        |       |зертханалық сабақтары. |
|                                        |       |Семей. 2001. 3.Сюрин   |
|                                        |       |В.Н., «Ветеринарная    |
|                                        |       |вирусология»,-М.,      |
|                                        |       |1991-с13-54            |
|                                        |       |2.Троценко Н.И. и др.  |
|                                        |       |«Практикум по          |
|                                        |       |ветеринарной           |
|                                        |       |вирусологии»-М.,1989-с1|
|                                        |       |5-26                   |
|14.Вирустардың репродукциясы            |1      |1.Мырзабекова Ш.Б.     |
|                                        |       |Ветеринариялық         |
|                                        |       |вирусология, Алматы,   |
|                                        |       |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
|                                        |       |Вирусология пәнінің    |
|                                        |       |зертханалық сабақтары. |
|                                        |       |Семей. 2001. 3.Сюрин   |
|                                        |       |В.Н., «Ветеринарная    |
|                                        |       |вирусология»,-М.,      |
|                                        |       |1991-с249-305,335-349  |
|15.Вирустық індеттке қарсы иммунитеттің |       |1.Мырзабекова Ш.Б.     |
|ерекшеліктері                           |       |Ветеринариялық         |
|                                        |       |вирусология, Алматы,   |
|                                        |       |2004.2.Сюрин В.Н.      |
|                                        |       |«Ветеринарная          |
|                                        |       |вирусология»,-М., 1991 |
|Барлығы:                                |15     |                       |
|Зертханалық сабақтар                                                    |
|1.Микробиологиялық зертхана, оның       |1      |1.Толыспаев Б.Т., т.б. |
|мақсаты. Иммерсиялық жүйе.              |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999 2.«Техническая    |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с3-12             |
|                                        |       |3. Жвирблнская А.Ю.,   |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с3-6                  |
|                                        |       |4. Трушина Т.П. основы |
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону         |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с3-6     |
|2.Бактериялардың морфологиясы.          |1      |1.Толыспаев Б.Т., т.б. |
|                                        |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999 2. «Техническая   |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с13-31            |
|                                        |       |3. Жвирблнская А.Ю.,   |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с33-43                |
|                                        |       |4. Трушина Т.П. основы |
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с7-8     |
|3-4.Бояулар, бояу ерітінділері.         |2      |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|Бактериалды препараттарды дайындау      |       |«Мал дәрігерлік        |
|ережелері. Жай бояу әдісі.              |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999 2. «Техническая   |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с32-53            |
|                                        |       |3. Жвирблнская А.Ю.,   |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с44-57                |
|                                        |       |4.ТрушинаТ.П основы    |
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с13-25   |
|5-6.Зеңсаңырауқұлақтардың, дрожжилардың |2      |1 Толыспаев Б.Т., т.б. |
|және актиномицеттердің морфологиясы.    |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999. 2.«Техническая   |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с59-97            |
|                                        |       |3. Жвирблнская А.Ю.,   |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с61-89                |
|                                        |       |4. Трушина Т.П основы  |
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с32-47   |
|7.Күрделі бояу әдістері. Грам бояу      |1      |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|әдістің  мәні.                          |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999 2. «Техническая   |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с164-174          |
|                                        |       |3.. Жвирблнская А.Ю.,  |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с7-15                 |
|                                        |       |4.. Трушина Т.П. основы|
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с83-92   |
|8.Спора және капсулаларды анықтау       |1      |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|әдістері.                               |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999. 2. «Техническая  |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с164-174          |
|                                        |       |3.. Жвирблнская А.Ю.,  |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с7-15                 |
|                                        |       |4.. Трушина Т.П. основы|
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с83-92   |
|9.Бактериялардың қозғалғыштығын анықтау.|1      |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|                                        |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999. 2. «Техническая  |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с335-349          |
|                                        |       |3.. Жвирблнская А.Ю.,  |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с90-113               |
|                                        |       |4. Трушина Т.П. основы |
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с64-82   |
|10.Стерилизация әдістері.               |1      |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|                                        |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999. 2. «Техническая  |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с135-138          |
|                                        |       |3.«Ветеринарная        |
|                                        |       |микробиология и        |
|                                        |       |иммунология»/под ред   |
|                                        |       |проф. Н.А. Радчука     |
|                                        |       |,-М., 1991-с94-104     |
|11.Қоректік орталар. Компоненттері,     |1      |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|жіктелуі.                               |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999. 2. «Техническая  |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с139-163          |
|                                        |       |3.«Ветеринарная        |
|                                        |       |микробиология и        |
|                                        |       |иммунология»/под ред   |
|                                        |       |проф. Н.А. Радчука,-М.,|
|                                        |       |1991-с104-159          |
|                                        |       |4. Трушина Т.П. основы |
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с98-102  |
|12.Микробтардың таза өсінділері. Бөліп  |1      |1 Толыспаев Б.Т., т.б. |
|алу әдістері. Аэробтарды және           |       |«Мал дәрігерлік        |
|анаэробтарды өсірү тәсілдері.           |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999. 2.«Техническая   |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с164-174          |
|                                        |       |3. Жвирблнская А.Ю.,   |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с7-15                 |
|                                        |       |4.. Трушина Т.П. основы|
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с83-92   |
|13-14.Коллоквиум                        |2      |                       |
|15.Микроорганизмдердің культуральдық    |1      |1 Толыспаев Б.Т., т.б. |
|қасиеттері.                             |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999. 2.«Техническая   |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с164-174          |
|                                        |       |3. Жвирблнская А.Ю.,   |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с7-15                 |
|                                        |       |4.. Трушина Т.П. основы|
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с83-92   |
|16.Микроорганизмдердің ферментативті    |1      | 1 Толыспаев Б.Т., т.б.|
|қасиеттері. Микробтың түрін анықтау.    |       |«Мал дәрігерлік        |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999. 2.«Техническая   |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с164-174          |
|                                        |       |3. Жвирблнская А.Ю.,   |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с7-15                 |
|                                        |       |4.. Трушина Т.П. основы|
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с83-92   |
|17.Антибиотиктер. Бактериялардың        |       |  1 Толыспаев Б.Т.,    |
|антибиотиктерге сезгімталдығын анықтау  |       |т.б.  «Мал дәрігерлік  |
|әдістері.                               |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999. 2.«Техническая   |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с164-174          |
|                                        |       |3. Жвирблнская А.Ю.,   |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с7-15                 |
|                                        |       |4.. Трушина Т.П. основы|
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с83-92   |
|18.Бактериофагтар                       |1      |   1 Толыспаев Б.Т.,   |
|                                        |       |т.б.  «Мал дәрігерлік  |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999. 2.«Техническая   |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с164-174          |
|                                        |       |3. Жвирблнская А.Ю.,   |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с7-15                 |
|                                        |       |4.. Трушина Т.П. основы|
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с83-92   |
|19-20.Су, ауа, топырақ  микрофлорасы.   |2      |   1 Толыспаев Б.Т.,   |
|                                        |       |т.б.  «Мал дәрігерлік  |
|                                        |       |микробиология» Алматы, |
|                                        |       |1999. 2.«Техническая   |
|                                        |       |микробиология пищевых  |
|                                        |       |продуктов»,А.Я         |
|                                        |       |Панкратова-М.,         |
|                                        |       |1968-с164-174          |
|                                        |       |3. Жвирблнская А.Ю.,   |
|                                        |       |Бакушинская О.А.       |
|                                        |       |«Микробиология в       |
|                                        |       |пищевой                |
|                                        |       |промышленности»-М.,1975|
|                                        |       |-с7-15                 |
|                                        |       |4.. Трушина Т.П. основы|
|                                        |       |микробиологии,         |
|                                        |       |физиологии питания и   |
|                                        |       |сакнитарии для         |
|                                        |       |опщепита-              |
|                                        |       |Ростов-на-Дону:        |
|                                        |       |«Феникс»,2000-с83-92   |
|21.Вирустың негізгі қасиеттері. Вирустық|1      |1.Мырзабекова Ш.Б.     |
|материал мен  жұмыс істеу ережелері.    |       |Ветеринариялық         |
|                                        |       |вирусология, Алматы,   |
|                                        |       |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
|                                        |       |Вирусология пәнінің    |
|                                        |       |зертханалық сабақтары. |
|                                        |       |Семей. 2001. 3.Сюрин   |
|                                        |       |В.Н., «Ветеринарная    |
|                                        |       |вирусология»,-М.,      |
|                                        |       |1991-с13-54            |
|                                        |       |4.Троценко Н.И. и др.  |
|                                        |       |«Практикум по          |
|                                        |       |ветеринарной           |
|                                        |       |вирусологии»-М.,1989-с1|
|                                        |       |5-26                   |
|21.Патологиялық материалды алу және     |1      |1.Мырзабекова Ш.Б.     |
|өңдеу  ережелері.                       |       |Ветеринариялық         |
|                                        |       |вирусология, Алматы,   |
|                                        |       |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
|                                        |       |Вирусология пәнінің    |
|                                        |       |зертханалық сабақтары. |
|                                        |       |Семей. 2001. 3.Сюрин   |
|                                        |       |В.Н., «Ветеринарная    |
|                                        |       |вирусология»,-М.,      |
|                                        |       |1991-с13-54            |
|                                        |       |4.Троценко Н.И. и др.  |
|                                        |       |«Практикум по          |
|                                        |       |ветеринарной           |
|                                        |       |вирусологии»-М.,1989-с1|
|                                        |       |5-26                   |
|22.Патологиялық материалдағы вирустарды |1      |1.Мырзабекова Ш.Б.     |
|анықтау әдістері.                       |       |Ветеринариялық         |
|                                        |       |вирусология, Алматы,   |
|                                        |       |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
|                                        |       |Вирусология пәнінің    |
|                                        |       |зертханалық сабақтары. |
|                                        |       |Семей. 2001. 3.Сюрин   |
|                                        |       |В.Н., «Ветеринарная    |
|                                        |       |вирусология»,-М.,      |
|                                        |       |1991-с13-54            |
|                                        |       |4.Троценко Н.И. и др.  |
|                                        |       |«Практикум по          |
|                                        |       |ветеринарной           |
|                                        |       |вирусологии»-М.,1989-с1|
|                                        |       |5-26                   |
|23.Вирустарды өсіру. Лабораториялық     |1      |1.Мырзабекова Ш.Б.     |
|жануарларды вирусологияда қолдану       |       |Ветеринариялық         |
|                                        |       |вирусология, Алматы,   |
|                                        |       |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
|                                        |       |Вирусология пәнінің    |
|                                        |       |зертханалық сабақтары. |
|                                        |       |Семей. 2001. 3.Сюрин   |
|                                        |       |В.Н., «Ветеринарная    |
|                                        |       |вирусология»,-М.,      |
|                                        |       |1991-с13-54            |
|                                        |       |4.Троценко Н.И. и др.  |
|                                        |       |«Практикум по          |
|                                        |       |ветеринарной           |
|                                        |       |вирусологии»-М.,1989-с1|
|                                        |       |5-26                   |
|24.Тауық эмбриондарын вирусологияда     |1      |1.Мырзабекова Ш.Б.     |
|қолдану.                                |       |Ветеринариялық         |
|                                        |       |вирусология, Алматы,   |
|                                        |       |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
|                                        |       |Вирусология пәнінің    |
|                                        |       |зертханалық сабақтары. |
|                                        |       |Семей. 2001. 3.Сюрин   |
|                                        |       |В.Н., «Ветеринарная    |
|                                        |       |вирусология»,-М.,      |
|                                        |       |1991-с13-54            |
|                                        |       |4.Троценко Н.И. и др.  |
|                                        |       |«Практикум по          |
|                                        |       |ветеринарной           |
|                                        |       |вирусологии»-М.,1989-с1|
|                                        |       |5-26                   |
|22.Тауық эмбриондарын жару және олардан |1      |1.Мырзабекова Ш.Б.     |
|вирустық материал алу.                  |       |Ветеринариялық         |
|                                        |       |вирусология, Алматы,   |
|                                        |       |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
|                                        |       |Вирусология пәнінің    |
|                                        |       |зертханалық сабақтары. |
|                                        |       |Семей. 2001. 3.Сюрин   |
|                                        |       |В.Н., «Ветеринарная    |
|                                        |       |вирусология»,-М.,      |
|                                        |       |1991-с13-54            |
|                                        |       |4.Троценко Н.И. и др.  |
|                                        |       |«Практикум по          |
|                                        |       |ветеринарной           |
|                                        |       |вирусологии»-М.,1989-с1|
|                                        |       |5-26                   |
|25.Вирустарды өсіру. Торша өсіндісін    |1      |1.Мырзабекова Ш.Б.     |
|вирустарды өсіру үшін қолдану.          |       |Ветеринариялық         |
|                                        |       |вирусология, Алматы,   |
|                                        |       |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
|                                        |       |Вирусология пәнінің    |
|                                        |       |зертханалық сабақтары. |
|                                        |       |Семей. 2001. 3.Сюрин   |
|                                        |       |В.Н., «Ветеринарная    |
|                                        |       |вирусология»,-М.,      |
|                                        |       |1991-с13-54            |
|                                        |       |4.Троценко Н.И. и др.  |
|                                        |       |«Практикум по          |
|                                        |       |ветеринарной           |
|                                        |       |вирусологии»-М.,1989-с1|
|                                        |       |5-26                   |
|Вирустық ауруларға  қарсы қолданылатын  |1      |1.Мырзабекова Ш.Б.     |
|биопрепараттар                          |       |Ветеринариялық         |
|                                        |       |вирусология, Алматы,   |
|                                        |       |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
|                                        |       |Вирусология пәнінің    |
|                                        |       |зертханалық сабақтары. |
|                                        |       |Семей. 2001. 3.Сюрин   |
|                                        |       |В.Н., «Ветеринарная    |
|                                        |       |вирусология»,-М.,      |
|                                        |       |1991-с13-54            |
|                                        |       |4.Троценко Н.И. и др.  |
|                                        |       |«Практикум по          |
|                                        |       |ветеринарной           |
|                                        |       |вирусологии»-М.,1989-с1|
|                                        |       |5-26                   |
|15Коллоквиум                            |2      |                       |
|Барлығы:                                |30     |                       |



 5. Студенттердің өздік жұмыстарының
тақырыптарының тізімі


    5.1
    5.2
    5.3
    5.4
    5.5
    5.6


         6  Пәннің оқу-әдістемелік картасы
      3 кесте - Пәннің оқу-әдістемелік картасы

|Тақырып                             |Көрнекі      |Өздік жұмыс     |Бақылау|
|                                    |құралдар,ТҚЖ,|сұрақтары       |түрі   |
|                                    |плакаттар    |                |       |
|Дәрістер         |Зертханалық        |             |                |       |
|                 |сабақтар           |             |                |       |
|1                |3                  |4            |5               |6      |
|1. Микробиология |Микробиологиялық   |Плакаттар,   |Микробиологиялық|Ауызша |
|және             |зертхана, оның     |биопрепаратта|лабораторияда   |сұрау, |
|вирусологияға    |мақсаты.           |р,           |жұмыс істеу     |реферат|
|кіріспе          |Иммерсиялық жүйе.  |микроскоп    |ережелері       |       |
|2. Прокариотты   |Бактериялардың     |Плакаттар,   |Бактериялардың  |Ауызша |
|жасушаның        |морфологиясы.      |биопрепаратта|пішіні,         |сұрау, |
|құрылысы және    |                   |р,           |морфологиялық,  |реферат|
|морфологиясы     |                   |микроскоп    |биолгиялық      |       |
|                 |                   |             |қасиеттері      |       |
|3 .  Эукариотты  |Бояулар, бояу      |Плакаттар,   |Бактериялардың  |Ауызша |
|жасушаның        |ерітінділері.      |биопрепаратта|пішіні,         |сұрау, |
|құрылысы,        |Бактериальды       |р,           |морфологиялық,  |реферат|
|морфологиясы     |препараттарды      |микроскоп    |биолгиялық      |       |
|                 |дайындау ережелері.|             |қасиеттері      |       |
|                 |Жай бояу әдісі.    |             |                |       |
|                 |Зең                |Плакаттар,   |Бактериялардың  |Ауызша |
|4-5.Микроорганизм|саңырауқұлақтардың,|биопрепаратта|пішіні,         |сұрау, |
|дер физиологиясы |дрожжилардың және  |р,           |морфологиялық,  |реферат|
|                 |актиномицеттердің  |микроскоп    |биолгиялық      |       |
|                 |морфологиясы.      |             |қасиеттері      |       |
|6.               |Күрделі бояу       |Плакаттар,   |Бактериялардың  |Ауызша |
|Микроорганизмдер |әдістері. Грам бояу|биопрепаратта|пішіні,         |сұрау, |
|экологиясы       |әдістін  мәні.     |р,           |морфологиялық,  |реферат|
|                 |                   |микроскоп    |биолгиялық      |       |
|                 |                   |             |қасиеттері      |       |
| 7               |Спора және         |Плакаттар,   |Бактериялардың  |Ауызша |
|Микроорганизмдерг|капсулаларды       |биопрепаратта|пішіні,         |сұрау, |
|е сыртқы         |анықтау әдістері.  |р,           |морфологиялық,  |реферат|
|факторлардың     |                   |микроскоп    |биолгиялық      |       |
|әсері            |                   |             |қасиеттері      |       |
|                 |Бактериялардың     |Плакаттар,   |Бактериялардың  |Ауызша |
|8. Микроб        |қозғалғыштығын     |биопрепаратта|пішіні,         |сұрау, |
|жасушаларында    |анықтау.           |р,           |морфологиялық,  |реферат|
|өтетін маңызды   |                   |микроскоп    |биолгиялық      |       |
|биотехнологиялық |                   |             |қасиеттері      |       |
|процесстерің     |                   |             |                |       |
|өндірісте        |                   |             |                |       |
|қолданылуы       |                   |             |                |       |
|9.               |Стерилизация       |Плакаттар,   |Бактериялардың  |Ауызша |
|Микроорганизмдер |әдістері.          |биопрепаратта|пішіні,         |сұрау, |
|генетикасы       |                   |р,           |морфологиялық,  |реферат|
|                 |                   |микроскоп    |биолгиялық      |       |
|                 |                   |             |қасиеттері      |       |
|10.Иммунитет,    |Қоректік           |Плакаттар,   |Бактериялардың  |Ауызша |
|инфекция         |орталар.Компонентте|биопрепаратта|пішіні,         |сұрау, |
|                 |рі, жіктелуі.      |р,           |морфологиялық,  |реферат|
|                 |                   |микроскоп    |биолгиялық      |       |
|                 |                   |             |қасиеттері      |       |
|11.Бактериофагия |Микробтардың таза  |Плакаттар,   |Бактериялардың  |Ауызша |
|                 |өсінділері. Бөліп  |биопрепаратта|пішіні,         |сұрау, |
|                 |алу әдістері.      |р,           |морфологиялық,  |реферат|
|                 |Аэробтарды және    |микроскоп    |биолгиялық      |       |
|                 |анаэробтарды өсірү |             |қасиеттері      |       |
|                 |тәсілдері.         |             |                |       |
|12.Вирустардың   |Коллоквиум         |Плакаттар,   |Бактериялардың  |Ауызша |
|негізгі          |                   |биопрепаратта|пішіні,         |сұрау, |
|қасиеттері       |                   |р,           |морфологиялық,  |реферат|
|                 |                   |микроскоп    |биолгиялық      |       |
|                 |                   |             |қасиеттері      |       |
|13.Вирустардың   |Микроорганизмдердің|Плакаттар,   |Бактериялардың  |Ауызша |
|химиялық құрамы  |культуральдық      |биопрепаратта|пішіні,         |сұрау, |
|және             |қасиеттері.        |р,           |морфологиялық,  |реферат|
|архитектурасы    |                   |микроскоп    |биолгиялық      |       |
|                 |                   |             |қасиеттері      |       |
|14.Вирустардың   |Микроорганизмдердің|Плакаттар,   |Бактериялардың  |Ауызша |
|репродукциясы    |ферментативті      |биопрепаратта|пішіні,         |сұрау, |
|                 |қасиеттері.        |р,           |морфологиялық,  |реферат|
|                 |Микробтың түрін    |микроскоп    |биолгиялық      |       |
|                 |анықтау.           |             |қасиеттері      |       |
|15.Вирустық      |Антибиотиктер.     |Плакаттар,   |Бактериялардың  |Ауызша |
|індеттке қарсы   |Бактериялардың     |биопрепаратта|пішіні,         |сұрау, |
|иммунитеттің     |антибиотиктерге    |р,           |морфологиялық,  |реферат|
|ерекшеліктері    |сезгімталдығын     |микроскоп    |биолгиялық      |       |
|                 |анықтау әдістері.  |             |қасиеттері      |       |
|                 |Бактериофагтар     |Плакаттар,   |Бактериялардың  |Ауызша |
|                 |                   |биопрепаратта|пішіні,         |сұрау, |
|                 |                   |р,           |морфологиялық,  |       |
|                 |                   |микроскоп    |биолгиялық      |реферат|
|                 |                   |             |қасиеттері      |       |
|                 |Су, ауа,топырақ    |             |Бактериялардың  |Ауызша |
|                 |микрофлорасы.      |             |пішіні,         |сұрау, |
|                 |                   |             |морфологиялық,  |       |
|                 |                   |             |биолгиялық      |реферат|
|                 |                   |             |қасиеттері      |       |
|                 |Су, ауа,топырақ    |             |Су,ауа,топырақ  |Ауызша |
|                 |микрофлорасы.      |             |микрофлорасы    |сұрау, |
|                 |                   |             |                |       |
|                 |                   |             |                |реферат|
|                 |Вирустың негізгі   |             |Вирустардың     |Ауызша |
|                 |қасиеттері.        |             |қасиеттері,     |сұрау, |
|                 |Вирустық  материал |             |биологиялык     |       |
|                 |мен  жұмыс істеу   |             |сипаттамасы,    |реферат|
|                 |ережелері.         |             |өсіру тәсілдері |       |
|                 |Патологиялық       |             |Вирустардың     |Ауызша |
|                 |материалды алу және|             |қасиеттері,     |сұрау, |
|                 |өндеу  ережелері.  |             |биологиялык     |       |
|                 |                   |             |сипаттамасы,    |реферат|
|                 |                   |             |өсіру тәсілдері |       |
|                 |Патологиялық       |             |Вирустардың     |Ауызша |
|                 |материалдағы       |             |қасиеттері,     |сұрау, |
|                 |вирустарды анықтау |             |биологиялык     |       |
|                 |әдістері.          |             |сипаттамасы,    |реферат|
|                 |                   |             |өсіру тәсілдері |       |
|                 |Вирустарды өсіру.  |             |Вирустардың     |Ауызша |
|                 |Лабораториялық     |             |қасиеттері,     |сұрау, |
|                 |жануарларды        |             |биологиялык     |       |
|                 |вирусологияда      |             |сипаттамасы,    |реферат|
|                 |қолдану            |             |өсіру тәсілдері |       |
|                 |Тауық эмбриондарын |             |Вирустардың     |Ауызша |
|                 |вирусологияда      |             |қасиеттері,     |сұрау, |
|                 |қолдану.           |             |биологиялык     |       |
|                 |                   |             |сипаттамасы,    |реферат|
|                 |                   |             |өсіру тәсілдері |       |
|                 |Тауық эмбриондарын |             |Вирустардың     |Ауызша |
|                 |жару және олардан  |             |қасиеттері,     |сұрау, |
|                 |вирустық материал  |             |биологиялык     |       |
|                 |алу.               |             |сипаттамасы,    |реферат|
|                 |                   |             |өсіру тәсілдері |       |
|                 |Вирустарды өсіру.  |             |Вирустардың     |Ауызша |
|                 |Торша өсіндісін    |             |қасиеттері,     |сұрау, |
|                 |вирустарды өсіру   |             |биологиялык     |       |
|                 |үшін қолдану.      |             |сипаттамасы,    |реферат|
|                 |                   |             |өсіру тәсілдері |       |
|                 |Вирустық ауруларға |             |Вирустардың     |Ауызша |
|                 |қарсы қолданылатын |             |қасиеттері,     |сұрау, |
|                 |биопрепараттар     |             |биологиялык     |       |
|                 |                   |             |сипаттамасы,    |реферат|
|                 |                   |             |өсіру тәсілдері |       |
|                 |Коллоквиум         |             |Вирустардың     |Ауызша |
|                 |                   |             |қасиеттері,     |сұрау, |
|                 |                   |             |биологиялык     |       |
|                 |                   |             |сипаттамасы,    |реферат|
|                 |                   |             |өсіру тәсілдері |       |






         7  Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз етілуі

         4 кесте - Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз етілуі

|Оқулықтар мен оқу-әдістемелік     |Саны         |Студенттер   |Қамтылу  |
|құралдар                          |             |саны         |пайызы   |
|1                                 |2            |3            |4        |
|1 Техническая микробиология       |25           |16           |100      |
|пищевых продуктов. Под ред. А.Я.  |             |             |         |
|Панкратов и др.М. 1968.           |             |             |         |
|2.Жвирблянская А.Ю., Бакушинская  |30           |16           |100      |
|О.А. «Микробиология в пищевой     |             |             |         |
|промышленности»-М.,1975           |             |             |         |
|3.ТрушинаТ.П Основы микробиологии,|10           |16           |62       |
|физиологии питания и сакнитарии   |             |             |         |
|для опщепита- Ростов-на-Дону:     |             |             |         |
|«Феникс»,2000                     |             |             |         |
|4Толысбаев Б.Т, Шоқанов Н, Булашев|5            |16           |31       |
|А, Бияшев Қ, Мал дәрігерлік       |             |             |         |
|микробиология. Алматы,1999        |             |             |         |
|5 Костенко Т.С, Скаршевская Е.И,  |50           |16           |100      |
|Гительсон С.С Практикум по        |             |             |         |
|ветеринарной микробиологии и      |             |             |         |
|иммунологии, Москва, 1989         |             |             |         |
|6 Мырзабекова Ш.Б. Ветеринариялық |50           |16           |100      |
|вирусология. Алматы ,2004         |             |             |         |
|7 Омарбеков Е.О.Вирусология       |25           |16           |100      |
|пәнінің зертханалық сабақтары.    |             |             |         |
|Семей,2001                        |             |             |         |

     8. Әдебиеттер


     8.1   Негізгі әдебиеттер
     8.1.1 Толысбаев Б.Т, Шоқанов Н, Булашев А, Бияшев Қ, Мал дәрігерлік
     микробиология. Алматы,1999
     8.1.2  1 Техническая микробиология пищевых продуктов. Под ред. А.Я.
     Панкратов и др.М. 1968.
     8.1.3  Жвирблянская А.Ю., Бакушинская О.А. «Микробиология в пищевой
     промышленности»-М.,1975
                                                       8.1.4  Мырзабекова
     Ш.Б. Ветеринариялық вирусология. Алматы ,


         8.1.5 Омарбеков Е.О.Вирусология пәнінің зертханалық сабақтары.

         Семей, 2201


     8.2  Қосымша әдебиеттер
     8.2.1 Асонов Н.Р. Микробиология, М. 1989
     8.2.2 Нецепляев С.В. , Панкратов А.Я. Лабораторный практикум по
     микробиологии пищевых продуктов животног происхождения-М., 1990
     8.2.3 Костенко Т.С, Скаршевская Е.И, Гительсон С.С Практикум по
     ветеринарной микробиологии и иммунологии, Москва, 1989
     8.2.4 Бетина В. Путешествие в страну микробов-М



























Пәндер