Файл қосу
Микробтың түрін анықтау
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ |
|БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ |
|ШӘКӘРІМ АТЫНДАҒЫ СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ |
|СМК 3 деңгейдегі |УМК |УМКД |
|құжат | |042-14-4-03.01.20.01/01-2|
| | |013 |
|«Микробиология » пәнінің |Баспа № 1 | |
|оқу әдістемелік кешені | | |
«Микробиология » пәнінің
5В080200-«Мал шаруашылық өнімдерін өндіру
технологиясы» мамандығына арналған
оқу-әдістемелік кешені
ПӘННІҢ ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ
Семей 2013
Алғы сөз
1. ҚҰРАСТЫРЫЛДЫ
Құрастырушы – Байғазанов А.Н., ветеринария ғылымдарының кандидаты,
доцент, Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің
«Ветеринариялық санитария» кафедрасы.
2. Талқыланды
2.1. «Ветеринариялық санитария» кафедрасының отырысында
Хаттама «___» __________ 2013 ж.
Кафедра меңгерушісі _____________ Е. О. Омарбеков
2.2. Аграрлық факультетінің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында
Хаттама «___» __________ 2013 ж.
Төрайымы _____________ А.В.Тлеубаева
3 БЕКІТІЛДІ
Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында бекітілгіп, баспаға
ұсынылды
Хаттама «___» __________ 2013 ж.
ОӘК төрағасы ____________ Г. Искакова
4 АЛҒАШ РЕТ ЕНГІЗІЛДІ
Мазмұны
1. Пайдалану аймағы
2. Нормативтік сілтемелер
3. Жалпы ережелер
4. Оқытушыға арналған пәннің оқу жұмыс жоспарының мазмұны
5. Студенттердің өздік жұмыстарының тақырыптарының тізімі
6. Пәннің оқу-әдістемелік картасы
7. Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз етілуі
8. Әдебиеттер
1. ПАЙДАЛАНУ АЙМАҒЫ
«Микробиология және вирусология » пәнінің оқытушыға арналған
жұмысбағдарламасы 050701 - «Биотехнология» мамандығының студенттеріне
арналған.
«Микробиология және вирусология» пәні бойынша оқу-әдістемелік кешен
050701 - «Биотехнология» мамандығының студенттеріне арналған. Ол
студенттерді курстың мазмұнымен, қажеттілігімен, актуальдығымен, саясатымен
таныстырып, қажетті біліммен қамтамасыз етеді. Оқу-әдістемелік кешен
пәнді оқудағы басшылыққа алатын негізгі құжат болып саналады.
«Микробиология және вирусология» пәні бойынша оқу-әдістемелік кешен осы пән
бойынша оқу үрдісін ұйымдастырудағы негіз болып саналады және ол мына
құжаттардың талабына сай құрастырылған:
Білім берудің мемлекеттік жалпыға міндетті стандарты, мамандық 051202
«Микробиология және вирусология», ГОСО РК 3.08.0-2004, ҚР білім және ғылым
министрлігінің бұйрығымен бекітіліп, қолдануға жіберілген, 7 тамыз 2004
жжыл, № 671.
2. НОРМАТИВТІК СІЛТЕМЕЛЕР
Оқытушыға арналған «Микробиология және вирусология» пәні бойынша оқу-
әдістемелік кешен осы пән бойынша оқу үрдісін ұйымдастырудағы негіз болып
саналады және ол мына құжаттардың талабына сай құрастырылған:
Білім берудің мемлекеттік жалпыға міндетті стандарты, мамандық 050701
«биотехнология», ГОСО РК 3.08.0-2004, ҚР білім және ғылым министрлігінің
бұйрығымен бекітіліп, қолдануға жіберілген, 7 тамыз 2004 жжыл, № 671. және
университеттің СТУ 042-РГКП-СГУ-8 -2007 және ДП 042-08.10.10.12-2007
стандарттарына сүйене отырып жасалынған
3 Жалпы ережелер
3.1 Пән мазмұнына қысқаша сипаттама.
Микробиология және вирусолог,ия пәні жәй көзге көрінбейтін тірі
организмдер -микробтар мен вирустармен танысу, олардың өсіп-көбею, адам,
жануарлар және өсімдіктеде тудыратын өзгерістерді, табиғатта таралуын
зерттеү, ауыл шаруашылығы мен өндіріс саласындағы ролі, сырқы ортаны қорғау
және жалпы биологиялық мақсаттарды шешу жолдарын қарастырады.
3.2 Пәнді оқытудың мақсаты – микроб және вирустарды өсірү және
олардын түрін анықтау тәсілдерін менгерү.
3.3 Пәнді оқытудың негізгі міндеттері – студенттерді
микробиологиялық және вирусологиялық зерттеү әдістеріне үйрету.
3.4 Микробиология және вирусология пәнін оқыған студент келесі
талаптарға сай болу керек:
- әр түрлі топтағы микроб және вирустардың құрлысын, морфологиясын,
классификациясын; физиологиясын, экологиясын, генетикасын, бактериалды және
вирустық инфекцияларға қарсы заттарын білу;
- микроорганизмдердің тұрақты емес элементтерін; тинкториалды қасиеттерін
анықтауды; микробтың таза өсіндісін бөліп алу және олардың биохимиялық
қасиеттерін білу;
- микроб және вирустардың жіктелу негіздерін білу;
- микроб және вирус жасушаларында өтетін физиологиялық процестердің
болмысын түсіну;
- биотехнологиялық процестердегі микроорганизмдердің маңыздылығын,
иммунитет және инфекция туралы уғымдарды түсіне білулері;
- микроб өсіндісі мен жұмыс істеуді және бактериалды препараттарды
дайындау және бояу тәсілдерін білу;
3.5 Пәннің пререквизиттері:
- органикалық, биоорганикалық және биологиялық химия
- биофизика
- физиология
- ботаника
- зоология
- гистология
- молекулярлық биология
- генетика
3.6 Пәннің постреквизиттері
- жасуша биотехнологиясы
- микроорганизмдер биотехнологиясы
- тағамдық биотехнология
- медициналық және ветеринариялық биотехнология
1 кесте – Оқу жоспардың көшірмесі
|Курс |Семе |Кредит |
| |стр |саны |
|1 |2 |3 |
|Дәрістер |
|1. Микробиология және вирусологияға |1 |1.Толыспаев Б.Т., т.б. |
|кіріспе | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999 2.«Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с3-12 |
| | |3. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с3-6 |
| | |4. Трушина Т.П. основы |
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону |
| | |«Феникс»,2000-с3-6 |
|2. Прокариотты жасушаның құрылысы және |1 |1.Толыспаев Б.Т., т.б. |
|морфологиясы | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999 2. «Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с13-31 |
| | |3. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с33-43 |
| | |4. Трушина Т.П. основы |
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с7-8 |
|3 . Эукариотты жасушаның құрылысы, |1 |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|морфологиясы | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999 2. «Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с32-53 |
| | |3. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с44-57 |
| | |4.ТрушинаТ.П основы |
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с13-25 |
| 4-5.Микроорганизмдер физиологиясы |1 |1 Толыспаев Б.Т., т.б. |
| | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999. 2.«Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с59-97 |
| | |3. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с61-89 |
| | |4. Трушина Т.П основы |
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с32-47 |
|6. Микроорганизмдер экологиясы |1 |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
| | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999 2. «Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с164-174 |
| | |3.. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с7-15 |
| | |4.. Трушина Т.П. основы|
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с83-92 |
| 7 Микроорганизмдерге сыртқы |1 |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|факторлардың әсері | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999. 2. «Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с164-174 |
| | |3.. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с7-15 |
| | |4.. Трушина Т.П. основы|
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с83-92 |
| |1 |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|8. Микроб жасушаларында өтетін маңызды | |«Мал дәрігерлік |
|биотехнологиялық процесстерің өңдірісте | |микробиология» Алматы, |
|қолданылуы | |1999. 2. «Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с335-349 |
| | |3.. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с90-113 |
| | |4. Трушина Т.П. основы |
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с64-82 |
|9. Микроорганизмдер генетикасы |1 |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
| | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999. 2. «Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с135-138 |
| | |3.«Ветеринарная |
| | |микробиология и |
| | |иммунология»/под ред |
| | |проф. Н.А. Радчука |
| | |,-М., 1991-с94-104 |
|10.Иммунитет, инфекция |1 |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
| | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999. 2. «Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с139-163 |
| | |3.«Ветеринарная |
| | |микробиология и |
| | |иммунология»/под ред |
| | |проф. Н.А. Радчука,-М.,|
| | |1991-с104-159 |
| | |4. Трушина Т.П. основы |
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с98-102 |
|11.Бактериофагия |1 |1 Толыспаев Б.Т., т.б. |
| | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999. 2.«Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с164-174 |
| | |3. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с7-15 |
| | |4.. Трушина Т.П. основы|
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с83-92 |
|12.Вирустардың негізгі қасиеттері |1 |1.Мырзабекова Ш.Б. |
| | |Ветеринариялық |
| | |вирусология, Алматы, |
| | |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
| | |Вирусология пәнінің |
| | |зертханалық сабақтары. |
| | |Семей. 2001. 3.Сюрин |
| | |В.Н., «Ветеринарная |
| | |вирусология»,-М., |
| | |1991-с3-12,209-221 |
| | |4.Троценко Н.И. и др. |
| | |«Практикум по |
| | |ветеринарной |
| | |вирусологии»-М.,1989-с3|
| | |-15 |
|13.Вирустардың химиялық құрамы және |1 |1.Мырзабекова Ш.Б. |
|архитектурасы | |Ветеринариялық |
| | |вирусология, Алматы, |
| | |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
| | |Вирусология пәнінің |
| | |зертханалық сабақтары. |
| | |Семей. 2001. 3.Сюрин |
| | |В.Н., «Ветеринарная |
| | |вирусология»,-М., |
| | |1991-с13-54 |
| | |2.Троценко Н.И. и др. |
| | |«Практикум по |
| | |ветеринарной |
| | |вирусологии»-М.,1989-с1|
| | |5-26 |
|14.Вирустардың репродукциясы |1 |1.Мырзабекова Ш.Б. |
| | |Ветеринариялық |
| | |вирусология, Алматы, |
| | |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
| | |Вирусология пәнінің |
| | |зертханалық сабақтары. |
| | |Семей. 2001. 3.Сюрин |
| | |В.Н., «Ветеринарная |
| | |вирусология»,-М., |
| | |1991-с249-305,335-349 |
|15.Вирустық індеттке қарсы иммунитеттің | |1.Мырзабекова Ш.Б. |
|ерекшеліктері | |Ветеринариялық |
| | |вирусология, Алматы, |
| | |2004.2.Сюрин В.Н. |
| | |«Ветеринарная |
| | |вирусология»,-М., 1991 |
|Барлығы: |15 | |
|Зертханалық сабақтар |
|1.Микробиологиялық зертхана, оның |1 |1.Толыспаев Б.Т., т.б. |
|мақсаты. Иммерсиялық жүйе. | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999 2.«Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с3-12 |
| | |3. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с3-6 |
| | |4. Трушина Т.П. основы |
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону |
| | |«Феникс»,2000-с3-6 |
|2.Бактериялардың морфологиясы. |1 |1.Толыспаев Б.Т., т.б. |
| | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999 2. «Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с13-31 |
| | |3. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с33-43 |
| | |4. Трушина Т.П. основы |
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с7-8 |
|3-4.Бояулар, бояу ерітінділері. |2 |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|Бактериалды препараттарды дайындау | |«Мал дәрігерлік |
|ережелері. Жай бояу әдісі. | |микробиология» Алматы, |
| | |1999 2. «Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с32-53 |
| | |3. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с44-57 |
| | |4.ТрушинаТ.П основы |
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с13-25 |
|5-6.Зеңсаңырауқұлақтардың, дрожжилардың |2 |1 Толыспаев Б.Т., т.б. |
|және актиномицеттердің морфологиясы. | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999. 2.«Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с59-97 |
| | |3. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с61-89 |
| | |4. Трушина Т.П основы |
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с32-47 |
|7.Күрделі бояу әдістері. Грам бояу |1 |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|әдістің мәні. | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999 2. «Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с164-174 |
| | |3.. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с7-15 |
| | |4.. Трушина Т.П. основы|
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с83-92 |
|8.Спора және капсулаларды анықтау |1 |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|әдістері. | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999. 2. «Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с164-174 |
| | |3.. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с7-15 |
| | |4.. Трушина Т.П. основы|
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с83-92 |
|9.Бактериялардың қозғалғыштығын анықтау.|1 |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
| | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999. 2. «Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с335-349 |
| | |3.. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с90-113 |
| | |4. Трушина Т.П. основы |
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с64-82 |
|10.Стерилизация әдістері. |1 |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
| | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999. 2. «Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с135-138 |
| | |3.«Ветеринарная |
| | |микробиология и |
| | |иммунология»/под ред |
| | |проф. Н.А. Радчука |
| | |,-М., 1991-с94-104 |
|11.Қоректік орталар. Компоненттері, |1 |1. Толыспаев Б.Т., т.б.|
|жіктелуі. | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999. 2. «Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с139-163 |
| | |3.«Ветеринарная |
| | |микробиология и |
| | |иммунология»/под ред |
| | |проф. Н.А. Радчука,-М.,|
| | |1991-с104-159 |
| | |4. Трушина Т.П. основы |
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с98-102 |
|12.Микробтардың таза өсінділері. Бөліп |1 |1 Толыспаев Б.Т., т.б. |
|алу әдістері. Аэробтарды және | |«Мал дәрігерлік |
|анаэробтарды өсірү тәсілдері. | |микробиология» Алматы, |
| | |1999. 2.«Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с164-174 |
| | |3. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с7-15 |
| | |4.. Трушина Т.П. основы|
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с83-92 |
|13-14.Коллоквиум |2 | |
|15.Микроорганизмдердің культуральдық |1 |1 Толыспаев Б.Т., т.б. |
|қасиеттері. | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999. 2.«Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с164-174 |
| | |3. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с7-15 |
| | |4.. Трушина Т.П. основы|
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с83-92 |
|16.Микроорганизмдердің ферментативті |1 | 1 Толыспаев Б.Т., т.б.|
|қасиеттері. Микробтың түрін анықтау. | |«Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999. 2.«Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с164-174 |
| | |3. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с7-15 |
| | |4.. Трушина Т.П. основы|
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с83-92 |
|17.Антибиотиктер. Бактериялардың | | 1 Толыспаев Б.Т., |
|антибиотиктерге сезгімталдығын анықтау | |т.б. «Мал дәрігерлік |
|әдістері. | |микробиология» Алматы, |
| | |1999. 2.«Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с164-174 |
| | |3. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с7-15 |
| | |4.. Трушина Т.П. основы|
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с83-92 |
|18.Бактериофагтар |1 | 1 Толыспаев Б.Т., |
| | |т.б. «Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999. 2.«Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с164-174 |
| | |3. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с7-15 |
| | |4.. Трушина Т.П. основы|
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с83-92 |
|19-20.Су, ауа, топырақ микрофлорасы. |2 | 1 Толыспаев Б.Т., |
| | |т.б. «Мал дәрігерлік |
| | |микробиология» Алматы, |
| | |1999. 2.«Техническая |
| | |микробиология пищевых |
| | |продуктов»,А.Я |
| | |Панкратова-М., |
| | |1968-с164-174 |
| | |3. Жвирблнская А.Ю., |
| | |Бакушинская О.А. |
| | |«Микробиология в |
| | |пищевой |
| | |промышленности»-М.,1975|
| | |-с7-15 |
| | |4.. Трушина Т.П. основы|
| | |микробиологии, |
| | |физиологии питания и |
| | |сакнитарии для |
| | |опщепита- |
| | |Ростов-на-Дону: |
| | |«Феникс»,2000-с83-92 |
|21.Вирустың негізгі қасиеттері. Вирустық|1 |1.Мырзабекова Ш.Б. |
|материал мен жұмыс істеу ережелері. | |Ветеринариялық |
| | |вирусология, Алматы, |
| | |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
| | |Вирусология пәнінің |
| | |зертханалық сабақтары. |
| | |Семей. 2001. 3.Сюрин |
| | |В.Н., «Ветеринарная |
| | |вирусология»,-М., |
| | |1991-с13-54 |
| | |4.Троценко Н.И. и др. |
| | |«Практикум по |
| | |ветеринарной |
| | |вирусологии»-М.,1989-с1|
| | |5-26 |
|21.Патологиялық материалды алу және |1 |1.Мырзабекова Ш.Б. |
|өңдеу ережелері. | |Ветеринариялық |
| | |вирусология, Алматы, |
| | |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
| | |Вирусология пәнінің |
| | |зертханалық сабақтары. |
| | |Семей. 2001. 3.Сюрин |
| | |В.Н., «Ветеринарная |
| | |вирусология»,-М., |
| | |1991-с13-54 |
| | |4.Троценко Н.И. и др. |
| | |«Практикум по |
| | |ветеринарной |
| | |вирусологии»-М.,1989-с1|
| | |5-26 |
|22.Патологиялық материалдағы вирустарды |1 |1.Мырзабекова Ш.Б. |
|анықтау әдістері. | |Ветеринариялық |
| | |вирусология, Алматы, |
| | |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
| | |Вирусология пәнінің |
| | |зертханалық сабақтары. |
| | |Семей. 2001. 3.Сюрин |
| | |В.Н., «Ветеринарная |
| | |вирусология»,-М., |
| | |1991-с13-54 |
| | |4.Троценко Н.И. и др. |
| | |«Практикум по |
| | |ветеринарной |
| | |вирусологии»-М.,1989-с1|
| | |5-26 |
|23.Вирустарды өсіру. Лабораториялық |1 |1.Мырзабекова Ш.Б. |
|жануарларды вирусологияда қолдану | |Ветеринариялық |
| | |вирусология, Алматы, |
| | |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
| | |Вирусология пәнінің |
| | |зертханалық сабақтары. |
| | |Семей. 2001. 3.Сюрин |
| | |В.Н., «Ветеринарная |
| | |вирусология»,-М., |
| | |1991-с13-54 |
| | |4.Троценко Н.И. и др. |
| | |«Практикум по |
| | |ветеринарной |
| | |вирусологии»-М.,1989-с1|
| | |5-26 |
|24.Тауық эмбриондарын вирусологияда |1 |1.Мырзабекова Ш.Б. |
|қолдану. | |Ветеринариялық |
| | |вирусология, Алматы, |
| | |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
| | |Вирусология пәнінің |
| | |зертханалық сабақтары. |
| | |Семей. 2001. 3.Сюрин |
| | |В.Н., «Ветеринарная |
| | |вирусология»,-М., |
| | |1991-с13-54 |
| | |4.Троценко Н.И. и др. |
| | |«Практикум по |
| | |ветеринарной |
| | |вирусологии»-М.,1989-с1|
| | |5-26 |
|22.Тауық эмбриондарын жару және олардан |1 |1.Мырзабекова Ш.Б. |
|вирустық материал алу. | |Ветеринариялық |
| | |вирусология, Алматы, |
| | |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
| | |Вирусология пәнінің |
| | |зертханалық сабақтары. |
| | |Семей. 2001. 3.Сюрин |
| | |В.Н., «Ветеринарная |
| | |вирусология»,-М., |
| | |1991-с13-54 |
| | |4.Троценко Н.И. и др. |
| | |«Практикум по |
| | |ветеринарной |
| | |вирусологии»-М.,1989-с1|
| | |5-26 |
|25.Вирустарды өсіру. Торша өсіндісін |1 |1.Мырзабекова Ш.Б. |
|вирустарды өсіру үшін қолдану. | |Ветеринариялық |
| | |вирусология, Алматы, |
| | |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
| | |Вирусология пәнінің |
| | |зертханалық сабақтары. |
| | |Семей. 2001. 3.Сюрин |
| | |В.Н., «Ветеринарная |
| | |вирусология»,-М., |
| | |1991-с13-54 |
| | |4.Троценко Н.И. и др. |
| | |«Практикум по |
| | |ветеринарной |
| | |вирусологии»-М.,1989-с1|
| | |5-26 |
|Вирустық ауруларға қарсы қолданылатын |1 |1.Мырзабекова Ш.Б. |
|биопрепараттар | |Ветеринариялық |
| | |вирусология, Алматы, |
| | |2004. 2.Омарбеков Е.Б. |
| | |Вирусология пәнінің |
| | |зертханалық сабақтары. |
| | |Семей. 2001. 3.Сюрин |
| | |В.Н., «Ветеринарная |
| | |вирусология»,-М., |
| | |1991-с13-54 |
| | |4.Троценко Н.И. и др. |
| | |«Практикум по |
| | |ветеринарной |
| | |вирусологии»-М.,1989-с1|
| | |5-26 |
|15Коллоквиум |2 | |
|Барлығы: |30 | |
5. Студенттердің өздік жұмыстарының
тақырыптарының тізімі
5.1
5.2
5.3
5.4
5.5
5.6
6 Пәннің оқу-әдістемелік картасы
3 кесте - Пәннің оқу-әдістемелік картасы
|Тақырып |Көрнекі |Өздік жұмыс |Бақылау|
| |құралдар,ТҚЖ,|сұрақтары |түрі |
| |плакаттар | | |
|Дәрістер |Зертханалық | | | |
| |сабақтар | | | |
|1 |3 |4 |5 |6 |
|1. Микробиология |Микробиологиялық |Плакаттар, |Микробиологиялық|Ауызша |
|және |зертхана, оның |биопрепаратта|лабораторияда |сұрау, |
|вирусологияға |мақсаты. |р, |жұмыс істеу |реферат|
|кіріспе |Иммерсиялық жүйе. |микроскоп |ережелері | |
|2. Прокариотты |Бактериялардың |Плакаттар, |Бактериялардың |Ауызша |
|жасушаның |морфологиясы. |биопрепаратта|пішіні, |сұрау, |
|құрылысы және | |р, |морфологиялық, |реферат|
|морфологиясы | |микроскоп |биолгиялық | |
| | | |қасиеттері | |
|3 . Эукариотты |Бояулар, бояу |Плакаттар, |Бактериялардың |Ауызша |
|жасушаның |ерітінділері. |биопрепаратта|пішіні, |сұрау, |
|құрылысы, |Бактериальды |р, |морфологиялық, |реферат|
|морфологиясы |препараттарды |микроскоп |биолгиялық | |
| |дайындау ережелері.| |қасиеттері | |
| |Жай бояу әдісі. | | | |
| |Зең |Плакаттар, |Бактериялардың |Ауызша |
|4-5.Микроорганизм|саңырауқұлақтардың,|биопрепаратта|пішіні, |сұрау, |
|дер физиологиясы |дрожжилардың және |р, |морфологиялық, |реферат|
| |актиномицеттердің |микроскоп |биолгиялық | |
| |морфологиясы. | |қасиеттері | |
|6. |Күрделі бояу |Плакаттар, |Бактериялардың |Ауызша |
|Микроорганизмдер |әдістері. Грам бояу|биопрепаратта|пішіні, |сұрау, |
|экологиясы |әдістін мәні. |р, |морфологиялық, |реферат|
| | |микроскоп |биолгиялық | |
| | | |қасиеттері | |
| 7 |Спора және |Плакаттар, |Бактериялардың |Ауызша |
|Микроорганизмдерг|капсулаларды |биопрепаратта|пішіні, |сұрау, |
|е сыртқы |анықтау әдістері. |р, |морфологиялық, |реферат|
|факторлардың | |микроскоп |биолгиялық | |
|әсері | | |қасиеттері | |
| |Бактериялардың |Плакаттар, |Бактериялардың |Ауызша |
|8. Микроб |қозғалғыштығын |биопрепаратта|пішіні, |сұрау, |
|жасушаларында |анықтау. |р, |морфологиялық, |реферат|
|өтетін маңызды | |микроскоп |биолгиялық | |
|биотехнологиялық | | |қасиеттері | |
|процесстерің | | | | |
|өндірісте | | | | |
|қолданылуы | | | | |
|9. |Стерилизация |Плакаттар, |Бактериялардың |Ауызша |
|Микроорганизмдер |әдістері. |биопрепаратта|пішіні, |сұрау, |
|генетикасы | |р, |морфологиялық, |реферат|
| | |микроскоп |биолгиялық | |
| | | |қасиеттері | |
|10.Иммунитет, |Қоректік |Плакаттар, |Бактериялардың |Ауызша |
|инфекция |орталар.Компонентте|биопрепаратта|пішіні, |сұрау, |
| |рі, жіктелуі. |р, |морфологиялық, |реферат|
| | |микроскоп |биолгиялық | |
| | | |қасиеттері | |
|11.Бактериофагия |Микробтардың таза |Плакаттар, |Бактериялардың |Ауызша |
| |өсінділері. Бөліп |биопрепаратта|пішіні, |сұрау, |
| |алу әдістері. |р, |морфологиялық, |реферат|
| |Аэробтарды және |микроскоп |биолгиялық | |
| |анаэробтарды өсірү | |қасиеттері | |
| |тәсілдері. | | | |
|12.Вирустардың |Коллоквиум |Плакаттар, |Бактериялардың |Ауызша |
|негізгі | |биопрепаратта|пішіні, |сұрау, |
|қасиеттері | |р, |морфологиялық, |реферат|
| | |микроскоп |биолгиялық | |
| | | |қасиеттері | |
|13.Вирустардың |Микроорганизмдердің|Плакаттар, |Бактериялардың |Ауызша |
|химиялық құрамы |культуральдық |биопрепаратта|пішіні, |сұрау, |
|және |қасиеттері. |р, |морфологиялық, |реферат|
|архитектурасы | |микроскоп |биолгиялық | |
| | | |қасиеттері | |
|14.Вирустардың |Микроорганизмдердің|Плакаттар, |Бактериялардың |Ауызша |
|репродукциясы |ферментативті |биопрепаратта|пішіні, |сұрау, |
| |қасиеттері. |р, |морфологиялық, |реферат|
| |Микробтың түрін |микроскоп |биолгиялық | |
| |анықтау. | |қасиеттері | |
|15.Вирустық |Антибиотиктер. |Плакаттар, |Бактериялардың |Ауызша |
|індеттке қарсы |Бактериялардың |биопрепаратта|пішіні, |сұрау, |
|иммунитеттің |антибиотиктерге |р, |морфологиялық, |реферат|
|ерекшеліктері |сезгімталдығын |микроскоп |биолгиялық | |
| |анықтау әдістері. | |қасиеттері | |
| |Бактериофагтар |Плакаттар, |Бактериялардың |Ауызша |
| | |биопрепаратта|пішіні, |сұрау, |
| | |р, |морфологиялық, | |
| | |микроскоп |биолгиялық |реферат|
| | | |қасиеттері | |
| |Су, ауа,топырақ | |Бактериялардың |Ауызша |
| |микрофлорасы. | |пішіні, |сұрау, |
| | | |морфологиялық, | |
| | | |биолгиялық |реферат|
| | | |қасиеттері | |
| |Су, ауа,топырақ | |Су,ауа,топырақ |Ауызша |
| |микрофлорасы. | |микрофлорасы |сұрау, |
| | | | | |
| | | | |реферат|
| |Вирустың негізгі | |Вирустардың |Ауызша |
| |қасиеттері. | |қасиеттері, |сұрау, |
| |Вирустық материал | |биологиялык | |
| |мен жұмыс істеу | |сипаттамасы, |реферат|
| |ережелері. | |өсіру тәсілдері | |
| |Патологиялық | |Вирустардың |Ауызша |
| |материалды алу және| |қасиеттері, |сұрау, |
| |өндеу ережелері. | |биологиялык | |
| | | |сипаттамасы, |реферат|
| | | |өсіру тәсілдері | |
| |Патологиялық | |Вирустардың |Ауызша |
| |материалдағы | |қасиеттері, |сұрау, |
| |вирустарды анықтау | |биологиялык | |
| |әдістері. | |сипаттамасы, |реферат|
| | | |өсіру тәсілдері | |
| |Вирустарды өсіру. | |Вирустардың |Ауызша |
| |Лабораториялық | |қасиеттері, |сұрау, |
| |жануарларды | |биологиялык | |
| |вирусологияда | |сипаттамасы, |реферат|
| |қолдану | |өсіру тәсілдері | |
| |Тауық эмбриондарын | |Вирустардың |Ауызша |
| |вирусологияда | |қасиеттері, |сұрау, |
| |қолдану. | |биологиялык | |
| | | |сипаттамасы, |реферат|
| | | |өсіру тәсілдері | |
| |Тауық эмбриондарын | |Вирустардың |Ауызша |
| |жару және олардан | |қасиеттері, |сұрау, |
| |вирустық материал | |биологиялык | |
| |алу. | |сипаттамасы, |реферат|
| | | |өсіру тәсілдері | |
| |Вирустарды өсіру. | |Вирустардың |Ауызша |
| |Торша өсіндісін | |қасиеттері, |сұрау, |
| |вирустарды өсіру | |биологиялык | |
| |үшін қолдану. | |сипаттамасы, |реферат|
| | | |өсіру тәсілдері | |
| |Вирустық ауруларға | |Вирустардың |Ауызша |
| |қарсы қолданылатын | |қасиеттері, |сұрау, |
| |биопрепараттар | |биологиялык | |
| | | |сипаттамасы, |реферат|
| | | |өсіру тәсілдері | |
| |Коллоквиум | |Вирустардың |Ауызша |
| | | |қасиеттері, |сұрау, |
| | | |биологиялык | |
| | | |сипаттамасы, |реферат|
| | | |өсіру тәсілдері | |
7 Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз етілуі
4 кесте - Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз етілуі
|Оқулықтар мен оқу-әдістемелік |Саны |Студенттер |Қамтылу |
|құралдар | |саны |пайызы |
|1 |2 |3 |4 |
|1 Техническая микробиология |25 |16 |100 |
|пищевых продуктов. Под ред. А.Я. | | | |
|Панкратов и др.М. 1968. | | | |
|2.Жвирблянская А.Ю., Бакушинская |30 |16 |100 |
|О.А. «Микробиология в пищевой | | | |
|промышленности»-М.,1975 | | | |
|3.ТрушинаТ.П Основы микробиологии,|10 |16 |62 |
|физиологии питания и сакнитарии | | | |
|для опщепита- Ростов-на-Дону: | | | |
|«Феникс»,2000 | | | |
|4Толысбаев Б.Т, Шоқанов Н, Булашев|5 |16 |31 |
|А, Бияшев Қ, Мал дәрігерлік | | | |
|микробиология. Алматы,1999 | | | |
|5 Костенко Т.С, Скаршевская Е.И, |50 |16 |100 |
|Гительсон С.С Практикум по | | | |
|ветеринарной микробиологии и | | | |
|иммунологии, Москва, 1989 | | | |
|6 Мырзабекова Ш.Б. Ветеринариялық |50 |16 |100 |
|вирусология. Алматы ,2004 | | | |
|7 Омарбеков Е.О.Вирусология |25 |16 |100 |
|пәнінің зертханалық сабақтары. | | | |
|Семей,2001 | | | |
8. Әдебиеттер
8.1 Негізгі әдебиеттер
8.1.1 Толысбаев Б.Т, Шоқанов Н, Булашев А, Бияшев Қ, Мал дәрігерлік
микробиология. Алматы,1999
8.1.2 1 Техническая микробиология пищевых продуктов. Под ред. А.Я.
Панкратов и др.М. 1968.
8.1.3 Жвирблянская А.Ю., Бакушинская О.А. «Микробиология в пищевой
промышленности»-М.,1975
8.1.4 Мырзабекова
Ш.Б. Ветеринариялық вирусология. Алматы ,
8.1.5 Омарбеков Е.О.Вирусология пәнінің зертханалық сабақтары.
Семей, 2201
8.2 Қосымша әдебиеттер
8.2.1 Асонов Н.Р. Микробиология, М. 1989
8.2.2 Нецепляев С.В. , Панкратов А.Я. Лабораторный практикум по
микробиологии пищевых продуктов животног происхождения-М., 1990
8.2.3 Костенко Т.С, Скаршевская Е.И, Гительсон С.С Практикум по
ветеринарной микробиологии и иммунологии, Москва, 1989
8.2.4 Бетина В. Путешествие в страну микробов-М
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz
Реферат
Курстық жұмыс
Диплом
Материал
Диссертация
Практика
Презентация
Сабақ жоспары
Мақал-мәтелдер
1‑10 бет
11‑20 бет
21‑30 бет
31‑60 бет
61+ бет
Негізгі
Бет саны
Қосымша
Іздеу
Ештеңе табылмады :(
Соңғы қаралған жұмыстар
Қаралған жұмыстар табылмады
Тапсырыс
Антиплагиат
Қаралған жұмыстар
kz