Файл қосу

Пән бойынша кредит саны



|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                       |
|ШӘКӘРІМ атындағы СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                           |
|МСЖ құжат 3 деңгейлі       |ПОӘК                 |ПОӘК                    |
|                           |                     |042-18.21.59./02.2013   |
|ПОӘК                       |Басылым              |                        |
|«Тыңайтқыштар және оларды  |                     |                        |
|пайдалану»                 |                     |                        |
|пәнінен студентке арналған |                     |                        |
|жұмыс  бағдарламасы        |                     |                        |










                 5В080100  «Агрономия » мамандығына арналған
                    «Тыңайтқыштар және оларды пайдалану»
                                   пәнінің
                           ОҚУ -ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ

                        ПӘННІҢ студенттерге  АРНАЛҒАН

                             ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ














                                                               Семей
                                     2013





                                  Алғы сөз


   I  Құрастырған
   Шәкәрім  атындағы  Семей  мемлекеттік  университетінің   «Агротехнология»
   кафедрасының  аға оқытушысы Каламов Бақытбек Хамзаұлы
   « 25»  08  2013 жыл
   2  Талқыланды:
   2.1 Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік  университетінің  «Агротехнология»
   кафедрасының мәжілісінде.
   Хаттама «04» 09 2013 жыл, №2


   Кафедра меңгерушісі, профессор: ……………. Сейлгазина С.М.


   2.2 Аграрлық факультетінің оқу-әдістемелік бюро мәжілісінде
   Хаттама «09» 09 2013 жыл, №1
   Төраға ………………………Тлеубаева А.В.


   3 БЕКІТІЛДІ
   Университеттің оқу-әдістемелік кеңес  мәжілісінде  қаралды  және  баспаға
   ұсынылды
   Хаттама «   » 09   2013 жыл, №
   ОӘК төрағасы, бірінші проректор …………….. Г. Искакова


   4 ЕКІНШІ РЕТ ЕНГІЗІЛГЕН





























                                   МАЗМҰНЫ


        1. Жалпы жағдайлар
        2. Пәнді оқу бойынша әдістемелік нұсқаулар
        3. Курстың форматы мен саясаты
        4. Баға қою саясаты
        5. Пәннің мазмұны және сабақтың түрлері бойынша сағаттарды бөлу.
        6. СОЖӨЖ және СӨЖ мазмұны
        7. Пән бойынша оқу процесінің күнтізбелік жоспары



































   1 Жалпы жағдайлар

    1.1 Оқытушы және пән туралы жалпы мәліметтер

      «Агротехнология»кафедрасының оқытушысы Каламов Бақытбек Хамзаұлы


       «Агротехнология» кафедрасы;

    • Байланыс телефоны -  63-69-15;
    • Сабақ өткізілетін орын-  №5  оқу ғимараты;

      Пәннің аты-  «Агрохимия»;

    • Пән бойынша кредит саны- 3.

    1.2 Жұмыс оқу жоспарынан көшірме (Кесте –1):

    Кесте 1 Оқу жоспарынан көшірме




   |Курс                                                                         |
|Апталар                               |1                                     |
|                                      |Бақыла|Д  |ЛПЗ   |ӨСӨЖ   |СӨЖ   |МБ1  |
|                                      |у түрі|   |      |       |      |     |
|                                      |мак.  |16 |187   |30     |37    |270+3|
|                                      |балл  |   |      |       |      |0    |
|2 рейтинг (2- семестр)                                                       |
|Апталар                                      |9  |10 |11 |12 |13  |14  |15  |
|Апта бойындағы ең жоғарғы балл               |14 |14 |15 |14 |15  |14  |114 |
|                                      |Бақыла|Қ  |Қ       |Қ       |Қ   |Қ   |
|Дәріске қатынасу және пайдалану       |у түрі|   |        |        |    |    |
|                                      |мак.  |14 |192     |29      |35  |270+|
|                                      |балл  |   |        |        |    |30  |

Қысқартылған белгілер: Қ– сабаққа қатынасу, КТ  –  конспекты  тексеру,  Т  –
тексеру,
 МБ1 – межелік бақылау №1.
МБ 2 – межелік бақылау №2.

                   Қорытынды рейтингті есептеу әдістемесі

      Оқу  жұмыс   жоспары   бойынша   қорытынды   бақылау   емтихан   болып
саналады.Университеттің ғылыми кеңесінің шешімі  бойынша  қорытынды  бақылау
түрлері және өтпелі бақылаудың өлшем бірліктері берілген.
Кесте  2.1
|Әріптік      |Балдың      |Пайыздық мәні  |Дәстүрлі жүйе бойынша       |
|эквивалент   |сандық      |               |бағалар                     |
|бағалар      |эквиваленті |               |                            |
|А            |4,0         |95-100         |Өте жақсы                   |
|А-           |3,67        |90-94          |- « -                       |
|В+           |3,33        |85-89          |Жақсы                       |
|   В                       |80-84          |- « -                       |
|3.00                       |               |                            |
|В-           |   2,67     |75-79          |- « -                       |
|С+           |2,33        |70-74          |Қанағаттанарлық             |
|С            |2,00        |65-69          |- « -                       |
|С-           |1,67        |60-64          |- « -                       |
|Д+           |1,33        |55-59          |- « -                       |
|Д            |1,00        |50-54          |- « -                       |
|F            |0,00        |0-49           |Қанағаттанарлықсыз          |
|             |            |               |                            |









5 Пәннің мазмұны және сабақтардың түрлері бойынша сағаттарды бөлу.

Кесте  2  Пәннің мазмұны. Сабақтардың түрлері бойынша сағаттарды бөлу.

|№    |Тақырып атауы                       |Д     |ТС     |СОСӨЖ  |СӨЖ       |
|1    |2                                   |3     |4      |5      |6         |
|1    |Кіріспе. Тыңайтқыштар және олады    |1     |2      |3      |3         |
|     |пайдалану пәнінің міндеттері мен    |      |       |       |          |
|     |тәсілдері, тарихы                   |      |       |       |          |
|2.3  |Өсімдіктердің қоректенуінің ғылыми  |2     |4      |6      |6         |
|     |негіздері, химиялық құрамы,         |      |       |       |          |
|     |элементтердің маңызы.               |      |       |       |          |
|4.5  |Өсімдіктердің қоректенуі мен        |2     |4      |6      |6         |
|     |тыңайтқыш қолдануға байланысты      |      |       |       |          |
|     |топырақтар қасиеттерінің өзгеруі    |      |       |       |          |
|6.7  |Минералды тыңайтқыштар,             |2     |4      |6      |6         |
|     |классификациясы. Азот тыңайтқыштары,|      |       |       |          |
|     |маңызы, түрлері, қолдануы.          |      |       |       |          |
|8.9  |Фосфор,калий,тыңайтқыштары,         |2     |4      |6      |6         |
|     |маңызы,жіктелуі,сіңіру тәсілдері    |      |       |       |          |
|10.  |Микротыңайтқыштар, комплексті       |2     |4      |6      |6         |
|11   |тыңайтқыштар маңызығ түрлері,       |      |       |       |          |
|     |қолдануы                            |      |       |       |          |
|12.  |Органикалық тыңайтқыштар.           |3     |6      |11     |11        |
|13.  |Тыңайтқыштың қолдану жүйелері       |      |       |       |          |
|14   |                                    |      |       |       |          |
|15   |Қортынды дәрістери                  |1     |2      |1      |1         |
|     |техническиормовычески полезных видов|      |       |       |          |
|     |насекомых, особенности их развития, |      |       |       |          |
|     |систематические положения           |      |       |       |          |
|     |Барлығы:                            |15    |30     |45     |45        |




















6 СОЖӨЖ және СӨЖ мазмұны.

Кесте 3 СОЖӨЖ және СӨЖ жоспарлары.

|СОЖӨЖ                                            |СӨЖ                     |
|аудиториялық            |аудиториядан тыс        |                        |
|1                       |2                       |3                       |
|Өсімдік құрамындағы     |Тыңайтқыштар (қолдану   |Минералды               |
|азот, фосфор, калийді   |тәсілдері)              |тыңайтқыштар,жіктелуі,  |
|анықтау                 |                        |азот тыңайтқыштар       |
|Жалпы азотты анықтау    |Егіншіліктегі           |Өсімдіктердің           |
|                        |биологиялық азот        |қоректенуінің ғылыми    |
|                        |                        |негіздері химиялық      |
|                        |                        |құрамы.                 |
|Фосфорды анықтау        |Топырақ үлгілерін       |Микро және комплекті    |
|әдістері                |сараптауға дайындау     |тыңайтқыштар маңызы,    |
|                        |                        |колдануы                |
|Калийді анықтау         |Көң құрамындағы жалпы   |Агрономиялық химияның   |
|                        |азотты анықтау          |міндеттері              |
|Өсімдіктегі белокты     |Тыңайтқыш қолдану       |Минералды тыңайтқыштарды|
|заттарды анықтау        |жүйелері                |қолдану                 |
|Май мөлшерін анықтау    | Жергілікті             |Өсімдіктердің қоректену |
|                        |тыңайтқыштарды дайындау |теориясы                |














        8. «Тыңайтқыштар және олады пайдалану» пәні бойынша  оқу процесінің
           күнтізбелік графигі
Кесте 4  «Тыңайтқыштар және олады пайдалану» пәні  бойынша   оқу  процесінің
күнтізбелік графигі.
|№  |Бақылаудың    |Бал|апталар                                           |Қорыт|
|   |түрі          |дар|                                                  |ынды |
|   |              |   |                                                  |балл |
1234567
АБ189101112131415
АБ21Дәріске қатысу0,4***************62Дәріс конспектілері1****43ЗТС жұмыстары0,5***************7,54Семинар сабақтарындағы жұмыстар(СОЖӨЖ)0,5***************7,55Коллоквиум 2**46Реферат ,баяндама қорғау1,5****67СӨЖ кесте, сызба құру, дайындық тапсырмаларын орындау1***************158Аралық (межелік бақылау)5**109Қорытынды (максимум)6010Емтихан (максимум)4011Семестр бойынша жиыны ( максимум)100
Пәндер