Файл қосу
Сынаудың сапа менеджмент
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ | |БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ | |СЕМЕЙ қаласының | |ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |3-деңгейдегі СМЖ құжаты |ПОӘК | | | | |ПОӘК 042-18-9.1.45/02-2013 | |«Сынаудан өткізу, өнім |18.09.2013 ж. | | |қауіпсіздігі мен бақылау» |№ 1 басылым | | |пәнінің студенттерге | | | |арналған | | | |бағдарламасы | | | ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ «Сынаудан өткізу, өнім қауіпсіздігі мен бақылау» 5В073200 «Стандарттау, сертификаттау және метрология (салалар бойынша)» мамандығына арналған ПӘННІҢ СТУДЕНТКЕ АРНАЛҒАН БАҒДАРЛАМАСЫ Семей 2013 Алғысөз 1 ӘЗІРЛЕГЕН Құрастырушы «Стандарттау және биотехнология» кафедрасының аға оқытушысы Қундызбаев Д.К. __________ «28» ____08_____ 2013 ж. 2 ТАЛҚЫЛАҒАН 2.1 «Стандарттау және биотехнология» кафедрасының отырысында «28» ____08______2013 ж., № __1_ хаттама Кафедра меңгерушісі ___________ Ж.Х.Какимова 2.2 Инженерлі-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде «12» _____09_______2013 ж., № _1_ хаттама Төрайымы_____________С.С. Толеубекова 3 БЕКІТІЛГЕН Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде шығаруға мақұлданған және ұсынылған «18» _____09______2013 ж., № _1_ хаттама Оқу-әдістемелік кеңесінің төрайымы _____________ Г. Искакова 4 АЛҒАШҚЫ ЕНГІЗІЛГЕН Мазмұны |1 |Жалпы ережелер |4 | |2 |Пәннің мазмұны және сабақтардың түрлері бойынша сағаттарды | | | |үлестіру | | |3 |Пәнді меңгеруге арналған әдістемелік ұсыныстар |5 | |4 |Курстың форматы |6 | |5 |Курстың саясаты | | |6 |Баға қою саясаты |6 | |7 |Әдебиеттер |7 | | | | | | | | | 1. ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР 1.1 Оқытушы мен пән туралы жалпы мәліметтер Кундызбаев Джумакан Какимович, аға оқытушы «Стандарттау және биотехнология» кафедрасы Қатынасу ақпараты тел.35-46-02, оқу ғимараты № 9, № 315 кабинет Сабақ өткізілетін орындары - № 301, 302, 305 аудиториялар Пән бойынша кредитердің саны 3 1.2 Курстың қысқаша сипаттамасы Пәннің мақсаты сынау мен бақылауды жоспарлау, ұйымдастыру және жүргізу әдістерінің негізгі ережелері туралы, полигондарда, өндірістік кәсіпорындарда және жобалық ғылыми-зерттеу ұйымдарында, тәжірибелік пайдалану жағдайларында өнеркәсіптің әртүрлі салаларының бұйымдарын зерттеп, анықтап және бақылап сынау жүргізуді ұйымдастырып, әдістемелік және бақылап сынауды шешу кезінде білімді әрі қарай пайдалану үшін сынау нәтижелерін өңдеу туралы білімді қалыптастыру болып табылады. 1.3 Пәнді зерделеудің негізгі міндеті болып студенттерге өз бетімен сынақ жүргізуді ұйымдастыру жолдарын үйрету табылады. 1.4 Пәннің мамандарды дайындаудағы ролі және маңызы. Қазіргі нарық жағдайларында жұмыс істеу, шығарылатын өнімнің сапасы мен бәсекеге қабілеттілігін арттыру мәселелерін мңыздыландыру мамандардың біліктілігіне және кәсіпорындардың инженерік-аналитикалық қызметінің жабдықтармен жасақталуына жоғары талаптар қояды. Өндірістің барлық құрылымдарын толығымен қамтитын, бақылаудың үйлесімді жүйесін ғана құру, өнім сапасының жоғары деңгейіне және оның халықаралық нарыққа кеңінен шығуына қол жеткізуге мүмкіндік береді. 1.5 Пәнді зерделеу нәтижесінде студенттер міндетті: өнім сапасын қамтамасыз ету жүйесінде сынау есептері туралы; сынауды технологиялық, математикалық, әдістемелік, метрологиялық және ақпараттық қамтамасыз етуді дамытудың қазіргі деңгейі туралы, сертификаттау және сынау сапасының жүйелері туралы түсінігі болу (түсіну және түсіндіре білу) керек; механикалық, климаттық және биологиялық факторлардың әсер етуіне сынау жүргізу әдістемелері мен технологиялын білу және пайдалана білу керек; жоспарлау, ұйымдастыру және сынау мен бақылау жүргізу әдістерінің негізгі ережелерінде; сынауды технологиялық, математикалық, метрологиялық және ақпараттық қамтамасыз етудің қазіргі деңгейінде құзыретті болу керек. 6. Курстың пререквизиттері: 1.6.1 жоғары математика; 2. физика; 1.6.3. химия; 4. өлшеудің жалпы теориясы; 5. стандарттау; 6. метрология; 1.6.7 сертификаттау; 1.7 Курстың постреквизиттері: 1.7.1 философия; 1.7.2 политология; 1.7.3 экономика 2 ПӘННІҢ МАЗМҰНЫ ЖӘНЕ САҒАТТАРДЫҢ САБАҚ ТҮРЛЕРІ БОЙЫНША ҮЛЕСТІРІЛУІ Таблица 1 |№ |Тақырыптардың атаулары |Сағат саны |Әдебиет | | | |ЛК |СПЗ |ЛБ |СРСП |СРС | | |1 |2 |3 |4 |5 |6 |7 |8 | |Модуль 1 | |1 |Сынақ жүйесінің пайда болуы, |1 | | |2 |1,5 |7.1.1 | | |маңызы, құру ережелері | | | | | |7.1.2 | |2 |Бақылау түрлері |1 | | |2 |1,5 |7.1.1 | | | | | | | | |7.1.2 | |3 |Сынақ түрлері |4 | | |8 |6 |7.1.1 | | | | | | | | |7.1.2 | |4 |Сынақ процесінің элементтері |1 | | |2 |1,5 |7.1.1 | | | | | | | | |7.1.2 | |5 |Сынақ процесінің негізгі |1 | | |2 |1,5 |7.1.1 | | |сипаттамалары | | | | | |7.1.2 | |6 |Сынақ нәтижесінің дәлдігі және|1 | | |2 |1,5 |7.1.1 | | |ұдайы қайталанылуы | | | | | |7.1.2 | |7 |Мәліметтерді беру және өңдеу |1 | | |2 |1,5 |7.1.1 | | | | | | | | |7.1.2 | |Модуль 2 | |8 |Сертификациялық сынақ |1 | | |2 |1,5 |7.1.1 | | |негіздері | | | | | |7.1.2 | |9 |Сынақ жабдықтары |1 | | |2 |1,5 |7.1.1 | | | | | | | | |7.1.2 | |10 |Өлшегіш-ақпараттық жүйелер |1 | | |2 |1,5 |7.1.1 | | | | | | | | |7.1.2 | |11 |Автоматтандырылған стендтік |1 | | |2 |1,5 |7.1.1 | | |сынақтарды басқару жүйелері | | | | | |7.1.2 | |12 |Сынақ жабдықтарын аттестаттау |1 | | |2 |1,5 |7.1.1 | | | | | | | | |7.1.2 | |13 |Сынау түрлерін және олардың | |3 | | | |7.1.1 | | |классификациясын оқып білу | | | | | |7.1.2 | |14 |Сынаудың нормативті-нұсқаулық | |2 | | | |7.1.1 | | |қорын оқып білу | | | | | |7.1.2 | |15 |Сынаудың негізгі сатыларын | |2 | | | |7.1.1 | | |оқып білу:жоспарлау, сынау | | | | | |7.1.2 | |16 |Сынау нәтижелерінің | |2 | | | |7.1.1 | | |дәлдігіне,сенімділігіне және | | | | | |7.1.2 | | |үдемелі жүргізуіне әсер етуші| | | | | | | | |факторларды оқып білу | | | | | | | |17 |Сынауды сертификаттаудын | |2 | | | |7.1.1 | | |тәртібін оқып білу | | | | | |7.1.2 | |18 |Сынаудың сапа менеджмент | |2 | | | |7.1.1 | | |жүйесінің негізгі элементтерін| | | | | |7.1.2 | | |оқып білу | | | | | | | |19 |Бұйымға әсер етуші климатты | |2 | | | |7.1.1 | | |факторларды оқыпбілу, бас | | | | | |7.1.2 | | |тартулар. Климаттық сынаудың | | | | | | | | |әдістемесі,климатты сынаудың | | | | | | | | |қалыптандаралған | | | | | | | | |жалғасымдылығы | | | | | | | |20 |Сынау жүргізу кезіндегі | | |1 | | |7.1.1 | | |техникалық қауіпсіздік | | | | | |7.1.2 | |21 |Органолептикалық сынауды | | |1 | | |7.1.1 | | |жүргізу әдісі | | | | | |7.1.2 | |22 |Дәнді-дақыл өнімдерін сынау | | |1 | | |7.1.1 | | | | | | | | |7.1.2 | |23 |Нан өнімдерін сынау | | |1 | | |7.1.1 | | | | | | | | |7.1.2 | |24 |Макорон өнімдерін сынау | | |1 | | |7.1.1 | | | | | | | | |7.1.2 | |25 |Жеміс-көкөніс өнімдерін сынау | | |1 | | |7.1.1 | | | | | | | | |7.1.2 | |26 |Ет өнімдерін сынау | | |1 | | |7.1.1 | | | | | | | | |7.1.2 | |27 |Сүт өнімдерін сынау | | |1 | | |7.1.1 | | | | | | | | |7.1.2 | |28 |Балық өнімдерін сынау | | |1 | | |7.1.1 | | | | | | | | |7.1.2 | |29 |Дәмдеуіш өнімдерді сынау | | |1 | | |7.1.1 | | | | | | | | |7.1.2 | |30 |Тағамдық майларды зерттеу | | |1 | | |7.1.1 | | | | | | | | |7.1.2 | |31 |Тағам өнімдерін | | |2 | | |7.1.1 | | |микробиологиялық сынау | | | | | |7.1.2 | |32 |Тағамдық өнімдер және шикі зат| | |2 | | |7.1.1 | | |қауіпсіздігіне сынау | | | | | |7.1.2 | 3 ПӘНДІ МЕҢГЕРУГЕ АРНАЛҒАН ӘДІСТЕМЕЛІК ҰСЫНЫСТАР Пәнді жақсы менгеру үшін студент алдымен пән бойынша әдебиеттерді іздеп, олармен танысуы керек. Ары қарай берілген тақырыптар бойынша өз кезегімен жаңағы әдебиеттерден материал іздеп, оны өз бетімен оқуы керек. 4 КУРСТЫҢ ФОРМАТЫ - лекциялар мен практикалық сабақтарға кешігіп қалмай қелу, сабаққа кіргенде ұялық телефонды сөндіру; - сабақтарды босатпау, ауырып қалған жағдайда анықтама әкелу; 5 КУРСТЫҢ САЯСАТЫ - тапсырманы орындамау үшін қорытынды баға төмендетіледі; - оқу процесіне белсене қатысу, оқылатын тақырыпты терең игеру, үйге берілген тапсырмаларды уақытында және өз бетімен орындау; 6 БАҒА ҚОЮ САЯСАТЫ Студенттердің білімін бағалау күнделікті, рубеждік және қорытынды бақылау түрінде жүргізіледі. Бағалар Шәкәрім атындағы Семей қаласының МУ-да жүретін «Студенттердің білімін бағалау жөніндегі нұсқаулық» негізінде қойылады. Қорытынды бақылау емтихан өткізу арқылы жүргізіледі. Қорытынды баға студеннтің әр сабақтағы жұмысын, рефераттарды қорғау, басқа өзіндік жұмыстарды орындау және емтихан нәтижелерінен құралады. Курс бойынша қойылатын баға күнделікті, рубеждік және қорытынды бақылауда алынған балдардың сомасы болып табылады. «Сынаудан өткізу, өнім қауіпсіздігі мен бақылау» пәні бойынша балдарды үлестіру Таблица 2 |Апта |Бақылау түрі |Барлығы |Ескерту | | | |балл | | |1 |2 |3 |4 | | |1-7 апта аралығында барлық аудиториялық |30 | | | |сабақтарға қатысу | | | |2 |Тәжірибелік сабақ |15 | | | |СРС |25 | | |3 |Зертханалық сабақ |15 | | | |СРСП |20 | | |4 |Тәжірибелік сабақ |15 | | | |СРС |25 | | |5 |Зертханалық сабақ |15 | | | |СРСП |20 | | |6 |Тәжірибелік сабақ |15 | | | |СРС |25 | | |7 |Рубеждік бақылау 1 |80 | | |1-7 аптадд оқу нәтижесі бойынша баллдар саны, |300 | | |барлығы | | | | |8-15 апта аралығында барлық аудиториялық |30 | | | |сабақтарға қатысу | | | |9 |Зертханалық сабақ |15 | | | |СРС |20 | | |10 |Тәжірибелік сабақ |15 | | | |СРСП |15 | | |11 |Зертханалық сабақ |15 | | | |СРС |20 | | |12 |Тәжірибелік сабақ |15 | | | |СРСП |15 | | |13 |Зертханалық сабақ |15 | | | |СРС |20 | | |14 |Тәжірибелік сабақ |15 | | | |СРСП |10 | | |15 |Рубеждік бақылау 2 |80 | | |8-15 аптадд оқу нәтижесі бойынша баллдар саны, |300 | | |барлығы | | | |Емтиханда алған баллдар саны, барлығы |400 | | 7. Әдебиеттер 7.1. Негізгі 7.1.1 Испытательная техника: Справочник в 2-х кн. / Под. ред. В.В. Клюева. — М.: Машиностроение, 1982. – Кн. 1. 1982. – 528 с. 7.1.2 Испытательная техника: Справочник в 2-х кн. / Под. ред. В.В. Клюева. — М.: Машиностроение, 1982. – Кн. 2. 1982. – 560 с. 7.1.3 Надежность и эффективность в технике: Справочни в 10-ти т. Т.2. Математические методы и теории надежности и эффективности / Под. ред. Б.В. Гнеденко. – 1987. – 280 с. 7.1.4.Физические методы контроля /Латышенко К.П., Шымкент, 2006 7.1.5 Баранников В.Д. Экологическая безопасность сельскохозяйственной продукции.- М., 2006 7.2. Қосымша 7.2.1 Надежность и эффективность в технике: Справочни в 10-ти т. Т.6. Экспериментальная отработка и испытания / Под. ред. Р.С. Судакова и О.И. Тескина. – 1989. – 375 с. 7.2.1 Костылев Ю.С., Лосицкий О.Г. Испытание продукции. — М.: Изд-во стандартов, 1989. – 248 с. 7.2.3 Исследование продовольственных товаров. Учебное пособие / В.И. Базарова, Л.А. Боровикова и др. М.: 1986. – 256 с. 7.2.4 Мироновская Е.А., Синотов А.Г. Проведение испытаний и приемка продукции машиностроения7 М.: Машиностроение, 1998.- 255 с. 7.2.5 Степанов М.Н. Статистические методы обработки результатов меха- нических испытаний: Справочник.- Машиностроение, 1985.- 232 с.
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz