Файл қосу
Астық - түйірді сақтау тәсілдері
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ | |ШӘКӘРІМ атындағы СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |СМЖ 3-деңгейдегі құжаты |ПОӘК | | | | | | | | | | | | |ПОӘК 042-18-7.1.29/02-2014| | | | | |ПОӘК | | | |«Полиэтиленді пакеттерді |№ 1 басылым | | |қолдану арқылы астық |11.09.2014 ж | | |сақтаудың жаңа тәсілдері» | | | |пәнінің магистранттарға | | | |арналған жұмыс бағдарламасы | | | «Полиэтиленді пакеттерді қолдану арқылы астық сақтаудың жаңа тәсілдері» ПӘНІНІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ 6М072800– «Өңдеу өндірістерінің технологиясы» мамандығы үшін МАГИСТРАНТТАРҒА АРНАЛҒАН ПӘННІҢ ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ Семей 2014 Алғы сөз 1 ӘЗІРЛЕНДІ Құрастырған Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің «Тамақ өнімдерінің және жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы» кафедрасының т.ғ.к., доцент м.а., Нұрымхан Г.Н. _____________«28» тамыз 2013 ж. 2 ТАЛҚЫЛАНДЫ 2.1 «Ет, сүт және тамақ өнімдері өндірісінің технологиясы» кафедрасының мәжілісінде №1 хаттама 3 қыркүйек 2013 ж. Кафедра меңгерушісі_____________________ Б.Қ. Әсенова 2.2 Инженерлік –технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік бюросының мәжілісінде №1 хаттама 5 қыркүйек 2013 ж. Төрайымы ______________ С.С.Төлеубекова 3 БЕКІТІЛДІ Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде қолдау алды және басып шығаруға ұсынылды №1 хаттама 11 қыркүйек 2013ж. ОӘК төрайымы_____________ Г.К. Искакова 4 АЛҒАШҚЫ РЕТ ЕНГІЗІЛДІ Мазмұны |1 |Жалпы ережелер |4 | |2 |Пәннің мазмұны және сабақ түрлері бойынша сағаттарды бөлу |6 | |3 |Пәнді оқыту бойынша әдістемелік нұсқау |9 | |4 |Курс форматы |9 | |5 |Курс саясаты |10 | |6 |Баға қою саясаты |10 | |7 |Әдебиеттер |11 | 1 ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР 1. Оқытушы және пән туралы жалпы мағлұматтар • Оқытушының аты-жөні – Нұрымхан Гүлнұр Несіптайқызы, т.ғ.к., доцент м.а.; • «Тамақ өнімдерінің және жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы» кафедрасы; • Байланысу ақпараты - тел: 35-05-90, оқу корпусы № 9, кабинет № 214; • Дәрістің өткізілетін орыны - № 9 корпус, дәрісхана № 215; • Пән атауы - «Полиэтиленді пакеттерді қолдану арқылы астық сақтаудың жаңа тәсілдері»; • Кредит саны- 3; 1-кесте |Курс |Семестр |Несие |Дәріс | | | |саны |тер | | | |Дәріс |Зертх |ОМӨЖ |МӨЖ | | |1 |2 |3 |4 | |5 |6 | |1 |1.Астық-түйір |2 | | | | | | |ылғалдылығының сақтауға | | | | | | | |қабілеттілік көрсеткіші | | | | | | | |ретінде | | | | | | |2 |2. Астық-түйір және оны |2 | | | | | | |өңдеу өнімдерін сақтау | | | | | | | |тәсілдері және режимдері | | | | | | |3 |3.Астық-түйірді |2 | | | | | | |салқындатылған күйде | | | | | | | |сақтау. | | | | | | |4 |4. Астық-түйірді оттексіз |2 | | | | | | |ортада сақтау | | | | | | |5 |5.Астық-түйірді сақтау |2 | | | | | | |тәсілдері | | | | | | |6 |6.Астық-түйірді өңдеу |2 | | | | | | |өнімдерін сақтау | | | | | | | |ерекшеліктері | | | | | | |7 |7.Астық-түйірді өңдеу |2 | | | | | | |өнімдерін ыдыссыз сақтау | | | | | | |8 |8. Астық-түйірді сақтаудың |2 | | | | | | |тәжірибелік аспектілері | | | | | | |9 |9.Астық-түйірді сақтау |2 | | | | | | |технологиялары туралы жалпы| | | | | | | |мәліметтер. Әртүрлі | | | | | | | |қоймаларда астық-түйірді | | | | | | | |сақтау ерекшеліктері | | | | | | |10 |10. Астық-түйірді |2 | | | | | | |полиэтилен шлангта сақтау | | | | | | |11 |11. Астық-түйірді сақтау |2 | | | | | | |кезінде тәуекелді басқару | | | | | | |12 |12. Астық қоймаларының |2 | | | | | | |санитариясы | | | | | | |13 |13.Астық-түйірді |2 | | | | | | |полиэтиленді қолғаптарда | | | | | | | |сақтау | | | | | | |14 |14. Астық-түйірді сақтауға |2 | | | | | | |арналған силостар | | | | | | |15 |15. Астық-түйірді сәулелік |2 | | | | | | |өңдеу. Ылғалды | | | | | | | |астық-түйірді дайындаудың, | | | | | | | |сақтаудың және | | | | | | | |азықтандырудың жаңа | | | | | | | |технологияларын енгізу | | | | | | |16 |1. Силостардың сыйымдылығын| |2 | | | | | |есептеу | | | | | | |17 |2. Бункерлердің | |2 | | | | | |сыйымдылығын анықтау | | | | | | |18 |3. Астық қоймаларының | |2 | | | | | |сыйымдылығын анықтау | | | | | | |19 |4. Астық кептіргіштердің | |2 | | | | | |оптималды жұмыс режимдері | | | | | | | |және кептіру процесін | | | | | | | |бақылау | | | | | | |20 |5. Астықтың шығуын есептеу | |2 | | | | | |және осы көрсеткішті | | | | | | | |механизацияланған жүйенің | | | | | | | |жұмыс істеу сапасын | | | | | | | |бағалауға қолдану | | | | | | |21 |6. Астықты кептіру мен | |2 | | | | | |тазалауды есептеудің | | | | | | | |әдістемесі | | | | | | |22 |7.Сақтаудағы астық қорының | |3 | | | | | |есебін жүргізу | | | | | | |23 |1. Астық массасын сақтау | | | |3 | | | |кезіндегі ақуыздардың | | | | | | | |өзгеруі | | | | | | |24 |2. Астық массасын сақтау | | | |3 | | | |кезіндегі липидтердің | | | | | | | |өзгеруі | | | | | | |25 |3. Астық массасын сақтау | | | |3 | | | |кезіндегі ылғалдылықтың | | | | | | | |өзгеруі | | | | | | |26 |4. Астық массасын сақтау | | | |3 | | | |кезіндегі массаның өзгеруі | | | | | | |27 |5.Ылғалдылық, астық | | | |3 | | | |сапасының көрсеткіші | | | | | | | |ретінде | | | | | | |28 |6.Астық сапасын анықтаудың | | | |3 | | | |казіргі заманғы тәсілдері | | | | | | |29 |7. Шет елдердегі астық | | | |3 | | | |сақтау | | | | | | |30 |8. Гамма сәулелердің астық | | | |3 | | | |массасының сақталуына әсері| | | | | | |31 |9.Астықты консервациялауға | | | |3 | | | |арналғын қазіргі заманғы | | | | | | | |консерванттар | | | | | | |32 |10.Астық сақтау | | | |3 | | | |қоймаларының дезинфекциясы | | | | | | | |мен дезинсекциясы | | | | | | |33 |11. Шет елдердегі қазіргі | | | |3 | | | |заманғы астық сақтау | | | | | | | |қоймаларының түрлері | | | | | | |34 |12. Астықты сақталуы | | | |3 | | | |кезінде күту | | | | | | |35 |13. Астықты алдын-ала | | | |3 | | | |сақтауға дайындау | | | | | | |36 |14.Астық массасын желдету | | | |3 | | |37 |15. Астық кептіру, астық | | | |3 | | | |сақтау тәсілі ретінде | | | | | | |38 |Барлығы |30 |15 | |67 | | 3 ПӘНДІ ОҚЫТУ БОЙЫНША ӘДІСТЕМЕЛІК НҰСҚАУ «Полиэтиленді пакеттерді қолдану арқылы астық сақтаудың жаңа тәсілдері» пәнінің оқу-әдістемелік кешені 6М072800 – «Өңдеу өндірісінің технологиясы» мамандығына арналған Мемлекеттік стандарт бойынша жасалынған. «Полиэтиленді пакеттерді қолдану арқылы астық сақтаудың жаңа тәсілдері» пәнінің оқу- әдістемелік кешені осы пән бойынша оқу процесін ұйымдастыру тәртібін белгілейді және төмендегі құжаттардың талаптары мен сілтемелеріне сай келеді: - 6М072800 - «Өңдеу өндірісінің технологиясы» мамандығы бойынша жалпыға бірдей білім стандарты, ҚР МЖБС 3.08.354-2006, Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым министрлігінің 2006 жылғы 9 қаңтардан № 671 бұйрығымен бекітілген және іске қосылған; - 6М072800 - «Өңдеу өндірісінің технологиясы» мамандығы бойынша типтік оқу жоспары; - СТУ 042-ГУ-4-2014 университет стандарты «Пәннің оқу әдістемелік кешенін дайындау және өңдеуге жалпы талаптар»; - ДП 042-01.01-2014 Құжаттық процедура «Пәннің оқу-әдістемелік кешенінің құрамы мен құрлымы». 4. КУРС ФОРМАТЫ Бұл пәнді оқу барысында, пәннің мақсаты мен міндеті іске асырылуы тиіс. Өңдеу өндірісі саласында тиімді ресурстарды дұрыс пайдалана білуі тиіс. Магистранттар өз алдына МӨЖ тақырыптарын толықтай қамтып, тапсыруға міндетті. «Полиэтиленді пакеттерді қолдану арқылы астық сақтаудың жаңа тәсілдері» курсы бір-бірімен тығыз байланысты төрт түрден тұрады - дәрістер, зертханалық жұмыстар, аудиторияда оқытушының бақылауымен жүретін магистранттың өзіндік жұмысы (МӨЖО) және магистранттың өзіндік жұмысы (МӨЖ). Дәріс сабағы ең маңызды түрі болып табылады: пәннің негізгі және қиын бөлімдерін түсіндіру; нақты эксперименттер орындап, олардың қортындыларының дәлелді шешімдерінен зертханалық жаттықтыру сабағы және әдістемелер анықтайды. Күрделі және оқу-әдістемелік, әдеби жетімді материалдарды МӨЖ түрінде жасайды. Негізгі маңыздысы зертханалық жаттықтыру сабағы (барлық оқу уақытының ~50%). Зертханалық жұмысты орындау көзбен көруге және теориялық материалдарды бекітуге, оқу және ғылыми – зерттеу эксперименттерінің, логикалық ойлау мен дәлелді қортындыларының дағдысын жетілдіріп және дамытуға жол береді. МӨЖ нақты тапсырмалармен күнделікті және міндетті түрде оқытушының бақылауымен жасалынып отырылады. 5 КУРС САЯСАТЫ 1-кесте |Курс |Семестр |Несие |Дәріс | | | |саны |тер | |А |4,0 |95 – 100 |Өте жақсы | |А– |3,67 |90 – 94 | | |В+ |3,33 |85 – 89 | | | | | |Жақсы | |В |3,0 |80 – 84 | | |В– |2,67 |75 – 79 | | |С+ |2,33 |70 – 74 | | | | | | | | | | |Қанағаттанарлық | |С |2,0 |65 – 69 | | |С– |1,67 |60 – 64 | | |D+ |1.33 |55 – 59 | | |D |1,0 |50 – 54 | | |F |0 |0 – 49 | Қанағаттанарлықсыз | |I |NA |- |Аяқталмаған | |P |- |өтті |Пәнді өтті | 7 әдебиеттер Пән бойынша магистранттарға ұсынылатын оқу және оқу-әдістемелік әдебиеттер 7.1 Негізгі әдебиеттер 7.1.1 Астық түйірді сақтау және өңдеу технологиясы. Б.Қ.Әсенова, С.Қ.Қасымов / Оқу құралы. Семей 2013 - 106 бет. 7.1.2 Учебное пособие по дисциплине специальные технологии перерабатывающих производств. Б.К.Асенова, Г.Т.Туменова, Г.Н.Нурымхан, Г.Т.Кажибаева / Семей: СГУ имени Шакарима, 2012 – 135 с. 7.1.3 Технология хранения, переработки и стандартизация растениеводческой продукции: учебник / под ред. В. И. Манжесова. - Спб. : Троицкий мост, 2010. - 704с. |7.1.4 Управление качеством перерабатывающих и пищевых производств : учебное пособие / | |О. В. Богомолов, О. М. Сафонова, О. И. Шаповаленко и др. - Харьков: Эспада, 2006. - | |296с. | 7.1.5 Өндірістік технология және өнім сапасы. С.Т.Дүйсенбаев, Қ.Ж.Әмірханов / Астана: Арман – ПВ, - 2008 - 356 б. 6. Туменова, Г.Т. Контроль и оценка качества сырья и пищевых продукции.- Семей, 2009.-201 с. 7.2 Қосымша әдебиеттер 7.2.1 Зверев С. В. Физические свойства зерна и продуктов его переработки : учебное пособие / С. В. Зверев, Н. С. Зверева. – М. : ДеЛипринт, 2007. – 176с. 7.2.2 Экологическая безопасность зерна и зернопродуктов при хранении и переработке / Л. И. Мачихина [и др.] // Хранение и переработка сельхозсырья. - 2008. - №12. - C. 37-40. 7.2.3 Ким Л.В., Пащенко Л.П. Зерносушение и зерносушилки: Учеб. Пособие. - Воронеж, 2006. – 152 с. 7.2.4 Вобликов Е.М. Технология хранения зерна: учебник для ВУЗов /Под ред. Е.М. Вобликова. – СПб: Издательство “Лань”, 2003. – 448с. 7.2.5 Ю. О. Сазыкин, С. Н. Орехов, И. И.Чакалева, Биотехнология. – М.Академия, 2007 7.2.6 Горюшинский И. В. Повышение эффективности процесса хранения зерновой продукции в бункерах / И. В. Горюшинский, Н. Н. Мазько // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2009. - № 3. – С. 14. 7.2.7 Журнал «Пищевая промышленность» 7.2.8 Журнал «Вестник СГУ» 7.2.9 Журнал «Пищевая и перерабатывающая промышленность Казахстана» 7.2.10 Аналитические обзоры КазГосИНТИ
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz