Файл қосу
Пәннің жұмыс бағдарламасынан үзінді
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ | |СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |СМЖ 3-деңгейдегі құжаты |ПОӘК | | | | | | | | |ПОӘК 042-18-7.1.29/01-2014| | ПОӘК | | | |«Ұн тарту мен жарма |№1 басылым | | |кәсіпорындары өндірісін |11.09.2014 ж. | | |жобалау» пәннің оқытушыға | | | |арналған бағдарламасы | | | «Ұн тарту мен жарма кәсіпорындары өндірісін жобалау» ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ 5В072800– «Өңдеу өндірістерінің технологиясы» мамандығы үшін ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН ПӘННІҢ БАҒДАРЛАМАСЫ Семей 2014 Алғы сөз 1 ӘЗІРЛЕНДІ Құрастырған Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің «Тамақ өнімдерінің және жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы» кафедрасының т.ғ.к., доцент м.а., Нұрымхан Г.Н. _____________«27» тамыз 2014 ж. 2 ТАЛҚЫЛАНДЫ 2.1 «Тамақ өнімдерінің және жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы» кафедрасының мәжілісінде №1 хаттама «3» қыркүйек 2014 ж. Кафедра меңгерушісі_____________________ Б.К. Асенова 2.2 Инженерлік – технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік бюросының мәжілісінде №1 хаттама «5» қыркүйек 2014 ж. Төрайымы ______________ С.С.Толеубекова 3 БЕКІТІЛДІ Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде қолдау алды және басып шығаруға ұсынылды №1 хаттама «11» қыркүйек 2014 ж. ОӘК төрайымы_____________ Г.К. Искакова 4 АЛҒАШҚЫ РЕТ ЕНГІЗІЛДІ Мазмұны |1 |Қолдану аясы |4 | |2 |Нормативтік сілтемелер |4 | |3 |Жалпы мәліметтер |4 | |4 |Оқытушыға арналған пәннің жұмыстық бағдарламасы |6 | |5 |Білім алушылардың өздік жұмыстарына арналған |7 | | |тақырыптар тізімі | | |6 |Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз ету картасы | | | |Әдебиеттер |8 | |7 | |8 | | | | | 1 ҚОЛДАНУ АЯСЫ «Ұн тарту мен жарма кәсіпорындары өндірісін жобалау» пәнінің оқу- әдістемелік кешені 5В072800 – «Өңдеу өндірістерінің технологиясы» мамандығы бойынша оқытитын білім алушыларға арналған. Білім алушыны курс мазмұнымен, оның өзектілігі мен қажеттілігін, оқу процесінде игеретін курс саясатымен таныстырады. Оқу-әдістемелік кешен пәнді оқып-үйретудің негізі болып табылады. 2 НОРМАТИВТІК СІЛТЕМЕЛЕР «Ұн тарту мен жарма кәсіпорындары өндірісін жобалау» пәнінің оқу- әдістемелік кешені 5В072800 – «Өңдеу өндірістерінің технологиясы» мамандығына арналған Мемлекеттік стандарт бойынша жасалынған. «Ұн тарту мен жарма кәсіпорындары өндірісін жобалау» пәнінің оқу- әдістемелік кешені осы пән бойынша оқу процесін ұйымдастыру тәртібін белгілейді және төмендегі құжаттардың талаптары мен сілтемелеріне сай келеді: - 5В072800 - «Өңдеу өндірісінің технологиясы» мамандығы бойынша типтік оқу жоспары; - СТУ 042-ГУ-4-2014 университет стандарты «Пәннің оқу әдістемелік кешенін дайындау және өңдеуге жалпы талаптар»; - ДП 042-01.01-2014 Құжаттық процедура «Пәннің оқу-әдістемелік кешенінің құрамы мен құрлымы»; - Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің 2013жылдың 12 қыркүйегінде бекітілген мамандық бойынша элективті пәндердің жиынтығы. 3 ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР 3.1 Пәннің қысқаша мазмұны Астықты сақтау, өндеу, қайта өңдеу және қабылдап алудың технологиялық процестерінің схемасын жасау; астық сақтайтын орын түрлерін таңдау және олардың сыйымдылығын есептеу; бас жоспарды жобалау; астықты өңдеуге арналған тиеп-қабылдау құрылғыларында орналасқан жабдықтарды есептеу, ұйымның конструктивті және көлемді жоспарлы шешімдері; Жарма заводтарының және ұн тарту кәсіпорындарының өндірістік қуатын есептеу; технологиялық схемаларды жобалау, жабдықтарды іріктеп алу және есептеу, жабдықтарды құрастыру, астық өңдегіш кәсіпорындардың жүйелік автоматтандырылуын жобалау, цех ішіндегі тасымалдағыш көліктерді жобалау; ауаны желдету және аспирациялау, жобаланған және құрастырылған кәсіпорындардың технико- экономикалық көрсеткіштері; қоршаған ортаны қорғау және өрт-жарылыстың қауіпсіздігін қамтамасыз ету. 3.2 Пәнді оқыту мақсаты: • ұн тарту мен жарма кәсіпорындары өндірісін жобалаудың теориялық негізін үйрену, жобалауды сараптамалық игеру. 3.3 Пәннің негізгі міндеттері: Пәнді оқытудың әдістемелік нұсқауы ретінде, білім алушыға пән бойынша оқылған дәрістерді тәжірибелік сабақтарда қолдану, БАӨЖ және БАОӨЖ –да пайдалану болып табылады. Білім алушы тәжірибелік сабақта курс бойынша берілетін есептеулерді шығару керек. Курстық жоба тақырыбтарына сай әрбір өнеркісіп түрлеріне қатысты технологиялық үрдістерді, құрал-жабдықтарды есептеп шығару қажет. Курстық жобада білім алушыға берілген тақырып бойынша өндірістің сызба көріністерін сызу керек. 4. Пәнді оқу нәтижесінде білім алушы білу керек: Іскерлік: ұн тарту мен жарма кәсіпорындары өндірісінің компоновкасын құруды, технологиялық жабдықтар есебі мен таңдау жүргізуді, қойма ауданының есебін, ұн тарту мен жарма кәсіпорындары өндірісіне арналған негізгі және көмекші шикізаттар мен материалдар есебін, өнеркәсіптің бас жоспарын құра біледі. Дағды: ұн тарту мен жарма кәсіпорындары өндірісі цехтарын жобалауға машықтанған. Құзіреттілігі: ұн тарту мен жарма кәсіпорындары өндірісі аумағында базалық білімін көрсете алады, өңдеу өндірістеріндегі тәжірибеде білімін қолдануға қабілетті. 3.5 Курс пререквизиттері: • Жылу техникасының негізі, физика, жалпы технология, мамандыққа кіріспе. 3.6 Курс постреквизиттері: • Өндіретін өндіріс технологиясының теориялық негіздері, өңдеу өндірісінің жалпы технологиясы, өңдеу өндірісін технохимиялық бақылау, ұн тарту мен жарма кәсіпорындары өндірісіндегі есеп және есеп беру. 3.7 Пәннің жұмыс бағдарламасынан үзінді: 1-кесте |Курс|Семестр |Несие | | | |саны | |1 |2 |3 | | |1-модуль. Кіріспе. | | |1 | Пәннің негізгі түсінігі, жобалаудың жалпы сұрақтары. |1 | |2 |AutoCAD және КОМПАС-3D бағдарламаларымен жұмыс жасауды |1 | | |үйрену | | |3 |Сүрлемдер және сүрлемді ғимараттар |1 | |4 |Сүрлемдер және шанақтардың сыйымдылығын анықтау |1 | | |2-модуль. Жарма зауытының бөлімдерін жобалау | | |5 |Жинақтаушы сыйымдылық және оперативті шанақтар |1 | |6 |Жарма заводтарының және ұн тарту кәсіпорындары |1 | | |ның өндірістік қуатын есептеу | | |7 |Ұн-құрама жем зауытының дайындау бөлімін жобалау |1 | |8 |Ұн тарту бөлімінің жабдықтарын таңдау және есептеу |1 | |9 |Дайын өнімнің бөлімі, дайын өнім есебі мен цех құрылғысы |1 | | |3-модуль. Жарма зауытының құрал-жабдықтары | | |10 |Жарма зауытында дәнді аршуға дайындау сызбасын таңдау |1 | |11 |Жарма зауытындағы дайындау бөлімінің технологиялық |1 | | |жабдықтары | | |12 |Жарма дақылдарының дәнін аршу сызбасын таңдау және негіздеу |1 | |13 |Жарма зауытындағы аршу бөліміндегі құрылғыларды таңдау мен |1 | | |есептеу | | |14 |Ұн тарту және жарма зауыттарының жабдықтарын жинақтау |1 | |15 |Ұн тарту және жарма зауыттарының жабдықтарының өлшемдерін |1 | | |анықтау | | | |Тәжірибелік сабақтар | | |1 |Кіріс-шығыс құжаттарымен және оған есеп жүргізу реттілігімен|1 | | |танысу | | |2 |Өндірістің құрылысының техника-экономикалық негіздемесі |1 | |3 |Ұн тарту және жарма зауыты құрылысының техкика-кономикалық |1 | | |негіздемесі | | |4 |Бункерлердің сыйымдылығын есептеу |1 | |5 |Тартылған қоспаның құрамын есептеу |1 | |6 |Сұрыпты қнда бидайды қайта өңдеу кезінде дайын өнім шығымын |2 | | |есептеу | | |7 |Дән. Бидайдың дән маңызының саны мен сапасын анықтау |1 | | |әдістері | | |8 |Сынаманы пісіру әдісі арқылы ұнның сапалығын бағалау |1 | |9 |Бидай жәе бидай өнімдерінің күлділігін анықтау |1 | |10 |Бидайдың шынылығын анықтау |1 | |11 |Жарма заутындағы дайын өнімдердің шығымын өңдеу |2 | |12 |Астық сақтау қоймаларының тұтыну сыйымдылығын есептеу |1 | |13 |Ұн-құрама жем зауытының дайындау бөлімінің технологиялық |1 | | |кезектілігін құрастыру | | 5 ӨЗДІК ЖҰМЫСТАРЫНА АРНАЛҒАН ТАҚЫРЫП ТІЗІМІ |5.1.1 Дәнді-дақылдарды өңдеу | |5.1.2 Дәнді дақылдарды қабылдау | |5.1.3 Ұнның химиялық құрамы | |5.2.1 Нан өімдерін өндіру технологиясы | | 5.2.2 Дәнді дақылдарды және ұнды алғашқы өңдеу туралы жалпы мәлімет. | | 5.2.3 Тарының биологиялық ерекшелігі | |5.3.1 Ұн сорттарын пішіндеу және бақылау | | 5.3.2 Уытты алғашқы өңдеу туралы жалпы мәлімет. Қант. | |5.3.3 Ақ бидай ұныны | | 5.4.1 Нан пісіру өндірісіндегі негізгі шикізаттар | | 5.4.2 Нанды пісіруге арналған шикізатты сақтау және оны өндіріске қосуға | |дайындық | | 5.4.3 Қара бидайдың ұны | | 5.5.1 Ұн өндірудің негіздері | | 5.5.2 Сақтау кезінде ұнда өтетін процестер | | 5.5.3 Нан пісіру өндірісіндегі негізгі шикізаттар | 6 ОҚУ - ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТТЕРМЕН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТІЛУ КАРТАСЫ 3-кесте |Оқулықтар,оқу-методикалық |Көшірме саны|Білім алушылар |Қамтамасыз ету | |оқу-құралдарының атаулары | |саны |пайызы | |1 |2 |3 |4 | |М.Б.Смирнов. Семей қаласының |3 |4 |75 | |Шәкәрім Мемлекеттік | | | | |университетінде дипломдық | | | | |жұмысты (жоба) орындау туралы | | | | |жағдай //Семей: Шәкәрім атындағы| | | | |СМУ, 2009 – 23 б. | | | | |Нұрымхан Г.Н., Туменова Г.Т., |3 | | | |Әсенова Б.Қ., Кажибаева Г.Т. | | | | |«Курстық және дипломдық жобалау»| | | | |5В072800 «Өндеу өндірістерінің | | | | |технологиясы» мамандығына | | | | |арналған әдістемелік нұсқау// | | | | |Алматы, 2012 – 92б. | | | | |О.Н.Чеботарев, А.Ю.Шаззо, |3 | |75 | |Я.Ф.Мартыненко. Ұн, жарма және | | | | |құрама жемнің технологиясы. // | | | | |Москва: ИКЦ «Март», 2006 – 688 | | | | |б. | | | | 7 ӘДЕБИЕТТЕР 7.1 Негізгі әдебиеттер 7.1.1Қазақстан Республикасының бiлiм жүйесi. Жоғары оқу орындарындағы дипломдық жұмысты (жоба) орындаудың ережесi // ГОСО РК 5.04.020 – 2008. – Астана: Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым Министрлігі 2008 - 20б. 7.1.2 М.Б.Смирнов. Семей қаласының Шәкәрім Мемлекеттік университетінде дипломдық жұмысты (жоба) орындау туралы жағдай //Семей: Шәкәрім атындағы СМУ, 2009 – 23 б. 7.1.3. Нұрымхан Г.Н., Туменова Г.Т., Әсенова Б.Қ., Кажибаева Г.Т. «Курстық және дипломдық жобалау» 5В072800 «Өндеу өндірістерінің технологиясы» мамандығына арналған әдістемелік нұсқау// Алматы, 2012 – 92б. 7.1.4 О.Н.Чеботарев, А.Ю.Шаззо, Я.Ф.Мартыненко. Ұн, жарма және құрама жемнің технологиясы. // Москва: ИКЦ «Март», 2006 – 688 б. 7.1.5 О.Н. Чеботарев, А.Ю.Шаззо, Я.Ф.Мартыненко. Технология муки, крупы и комбикормов. Москва: ИКЦ «МарТ», Ростов н\Д: изд.Центр «МарТ», 2004, 688 с. 7.2 Қосымша әдебиеттер 7.2.1 В.А.Бутковский, Л.С. Галкина, Г.Е. Птушкина. Ұнның қазiргi техникасы және өндiрiс технологиясы// Москва: ДеЛипринт, 2006 – 319 б. 7.2.2 В.А. Резчиков, О.Н. Налеев, С.В. Савченко. Астықты кептіру технологиясы // Алматы: Алматы технологиялық университетінің баспасы, 2010 – 400с. 7.2.3 О. Н. Чеботарев, А. Ю. Шаззо, Я. Ф. Мартыненко. Технология муки, крупы и комбикормов // Москва – Ростов н/Д: изд. центр «МарТ», 2008 – 687 с.
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz