Файл қосу
Сүт өнімдерің өндіру ғылыми негіздері Оқытушыға арналған пәннің бағдарламасы
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ | |ШӘКӘРІМ атындағы СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |3 деңгейдегі СМЖ құжаты |ПОӘК | | | | | | | | |ПОӘК 042-X.1.ХХ/01-20__ | |ПОӘК | | | |«Сүт өнімдерің өндіру ғылыми| | | |негіздері » Оқытушыға | | | |арналған пәннің бағдарламасы| | | ПӘННІҢ ОҚУ ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ 050701 «Биотехнология» мамандығының студенттеріне арналған «Сүт өнімдерің өндіру ғылыми негіздері » пәнінен ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН ПӘННІҢ БАҒДАРЛАМАСЫ Семей - 2013 Алғы сөз 1 ӘЗІРЛЕГЕН Құрастырушы «Стандарттау және құрылыс материалдарының технологиясы» кафедрасының аға оқытушы Мирашева Г.О. ______________ 2 ТАЛҚЫЛАҒАН 2.1 Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің «Стандарттау және құрылыс материалдарының технологиясы» кафедрасының отырысында «___» _______ 20 ж., № ___ хаттама Кафедра меңгерушісі ___________ Ж.Х.Кәкімова 2.2 Инженерлі-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде «____» _______ 20 ж., № ___ хаттама Төрайымы_____________Ж.К.Молдабаева 3 БЕКІТІЛГЕН Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде шығаруға мақұлданған және ұсынылған «____» ______ 20 ж., № ___ хаттама Оқу-әдістемелік кеңесінің төрайымы, бірінші проректор ___________ Ә.А. Молдажанова 4 АЛҒАШ ЕНГІЗІЛДІ 4 ВВЕДЕНО ВПЕРВЫЕ (или ВЗАМЕН редакции №___ от «___» ______200_г.) Мазмұны |1 |Қолданылу саласы |4 | |2 |Нормативтік сілтемелер |4 | |3 |Жалпы ережелер |4 | |4 |Пәннің оқу мазмұны |5 | |5 |Студенттердің өзіндік жұмысы тақырыптарының тізімі |7 | |6 |Пәннің оқу-әдістемелік картасы |8 | |7 |Оқу-әдістемелік әдебиетпен қамтамасыз ету картасы |9 | |8 |Әдебиеттер |10 | 1 Қолданылу саласы «Сүт өнімдерің өндіру ғылыми негіздері » пәні бойынша оқу-әдістемелік кешенінің құрамына кіретін оқытушыға арналған пәннің жұмыс оқу бағдарламасы 050701 «Биотехнология» мамандығының студенттеріне арналған. 2 Нормативтік сілтемелер «Сүт өнімдерің өндіру ғылыми негіздері» пәнінен жұмыс оқу бағдарламасы осы пән бойынша оқу процесін ұйымдастыру тәртібін төмендегі құжаттардың талаптары мен ұсыныстарына сәйкес орнатады: - Қазақстан Республикасының білім және ғылым министрлігінің 2006 жылдың 7 тамыз № 671 бұйрығымен бекітілген және іске енгізілген 050701 «Биотехнология» мамандығының ҚР МЖМС 3.08.076-2006 мемлекеттік жалпы-білім оқу стандартына сай; - УСТ 042 РМҚК-СМУ-8-2007 «Пәндердің оқу-әдістемелік кешендерінің жасалуына және ресімделуіне қойылатын жалпы талаптар» университет стандартына сай; - ҚП 042-08.10.12-2007 «Пәндердің оқу-әдістемелік кешендерінің құрылымы мен мазмұны» құжаттамалық процедурасына сай. 3 Жалпы ережелер 3.1 Пәннің қысқаша мазмұны. «Сүт өнімдерің өндіру ғылыми негіздері » пәнінде ғылыми танымның және творчествоның методологиялық негізін, ғылыми зерттеудің бағытын таңдау және ғылыми-зерттеу жұмыстарының этаптарын таңдау, ғылыми ақпаратты жинау және өңдеу, ғылыми және техникалық творчестваны жаңарту қарастырылады. 3.2 Пәнді оқытудың мақсаты - студентер сүт саласындағы жаңа технологияларының ғылыми даму жолдарың білім беру. 3.3 Пәнді оқудың негізгі мақсаты - осы пәнді мамандық боййынша практикада колдану. 3.4 Оқу нәтижесі: Пәнді оқу нәтижесінде студент білу керек: - знать …; - владеть …; - усвоить …; - уметь …; - понимать …; - иметь …; - приобрести …. • ғылыми танымның методологиялық негізін, ғылыми зерттеу бағытын және этаптарын таңдау. • ғылыми және техникалық творчестваны жанарту. 3.5 Курстың пререквизиттері: «Сүттің физикасы мен химиясы», «Сүт өнімдерінің өндіру биотехнологиясы». 3.6 Курстың постреквизиттері: Жоқ 3.7 Оқу жоспарынан үзінді көшірме: 1 кесте |Курс |Семестр | |1 |2 | |Дәрістік сабақтар | |Кіріспе. Ғылым туралы түсініктеме. |1 | |Ғылыми зерттеудің тақырыбың құрастыру |1 | |Зерттеудің максатың құрастыру |1 | |Теориалық зерттеудің әдістемелігі |1 | |Эксперименттік зерттеудің әдістемелігі |1 | | Экспериментік зерттеуді талдау және кортынды және ұсыныс|1 | |құрастыру | | |Ғылыми зерттеулердің эффективлігі және енгізу |1 | |Микроағзалар биотехнологияның объектісі |1 | |Технологиалық процесстерде микроағзаларды регулятор |1 | |ретінде колдану | | |Микроағзаларды нутриент көзі ретінде колдану |1 | |Функционалды өнімдердің казіргі заманда жобалау |1 | |аспектілері | | |Өнімге функционалды қасиеттерің келтіру максатымен |1 | |құрамын және қасиеттерің моделдеу | | |Пробиотикалық өнімдердің өндіру ережелері. Пробиотик және|1 | |пребиотик мәлімдеу | | |Пробиотикалық өнімдерді құрастыру тәжірибелік аспектісі |1 | |Лактулозаны тағам өнімдерінің технологиясында колдану |1 | |сипаттамасы | | |Барлығы |15 | |Зертханалық сабақтар | | |Структурленген көбік тәрізді өнімдерінің сапасына |1 | |технологиялық факторлардың әсерің оқып үйрену | | |Сүтқышқыл өнімдерінің биотехнологиясын әзірлеу және |4 | |зерттеу | | |Консервіленген өнімдерінің өндіру технологиялық негіздері|1 | |С- витаминінің жетіспеушіліғің профилактика сүтқышқыл |3 | |сүсындарының технологиясын әзірлеу және зерттеу | | |Комбинирленген өнімдерінің өндіру технологиясын әзірлеу |1 | |және зерттеу | | |Пробиотикалық сүт өнімдерінің өндіру негіздерің оқып |2 | |үйрену | | |Тағам өнімдерінің технологиясында сапасын жоғарлату |1 | |заттарды колдану | | |Коллоквиум |2 | |Барлығы |15 | |ПРАКТИКАЛЫҚ ( СЕМИНАРЛЫҚ) САБАҚТАР | | | | | | | 5 СТУДЕНТТЕРДІҢ ӨЗІНДІК ЖҰМЫСЫ ТАҚЫРЫПТАРЫНЫҢ ТІЗІМІ |Тамақтану туралы ғылымның дамуына отандық ғалымдардың ролі. | |Регионның тұрғындарының фактіліқ тамақтану жағдайы. | |«Тірі жүйе технологиясы» жаңа тағам өнімдерің құрастыру аймағында | |бағдарламаның сипаттамасы. | |Дәстүрлі үлттық сүсындардың технологиясының теориалық және тәжірибеліқ | |аспектілері. | |Үлттық сүт өнімдерінің өндіру технологиялық негіздері. | |Казахстан сүт өндірісінің шикізат базасының сипаттамасы. | |Функционалды тағам өнімдерінің өндіру ғылыми негіздері. | |Консервіленген өнімдердің технологиясының даму келешектері. | |Жануарлық және өсімдік шикізаттарды қайта өндеу жаңа электрофизикалық | |әдістері. | |Генетикалы модифицирленген тамақ қөздерінең тамақ өнімдерінің | |технологиясы. | |Пробиотикалық өнімдерінің өндіру технологиялық негіздері. | |Эубиотик өнімдерінің өндіру технологиялық негіздері. | |Эмульгирленген өнімдердің алу тәсілдері. | |Гель тәрізді өнімдерінің өндіру технологиялық негіздері. | |Шырындарды өндіру технологиялық негіздері. | |Ақүыз тамақтың жаңа формаларың өндіру технологиялық негіздері. | |Тамақ өнімдерінің технологиясында ферментті препараттарды қолдану | |мүмкіндігі. | 6 ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КАРТАСЫ 3 кесте |Тақырыбы |Көрсету |Өзбетімен оқуға |Бақылау | | |құралдары, |арналған сұрақтар |түрі | | |плакаттар | | | |Дәрістік |Практ. |Зертх. | | | | |сабақ |сабақ |сабақ | | | | |1 | |2 |4 |5 |6 | |Кіріспе. Ғылым | |1 | | Қоғамдық ғылыми |Жұмысты | |туралы | | | |ұйымдар |қорғау | |түсініктеме. | | | | | | |Ғылыми | |1 | |Тақырыптын |Жұмысты | |зерттеудің | | | |экономикалық |қорғау | |тақырыбың | | | |құндылығын бағалау.. | | |құрастыру | | | | | | |Зерттеудің | |1 | |Ғылыми құжаттар және | | |максатың | | | |ақпараттар. | | |құрастыру | | | | | | |Теориалық | |2 |Технология |Студенттердің ҒЗЖ.. |Жұмысты | |зерттеудің | | |лық сұлбасы | |қорғау | |әдістемелігі | | | | | | |Эксперименттік | |3 |Технология |Ғылыми-техникалық |Жұмысты | |зерттеудің | | |лық сұлбасы |ақпаратын мемлекет |қорғау | |әдістемелігі | | | |жүйесі. | | | Экспериментік | |6 |Технология |Ғылыми-техникалық |Жұмысты | |зерттеуді талдау| | |лық сұлбасы |ақпаратын халықаралық |қорғау | |және кортынды | | | |жүйесі. | | |және ұсыныс | | | | | | |құрастыру | | | | | | |Ғылыми | |7 |Технология | |Жұмысты | |зерттеулердің | | |лық сұлбасы | |қорғау | |эффективлігі | | | | | | |және енгізу | | | | | | |Микроағзалар | |4 |Технология | |Жұмысты | |биотехнологияның| | |лық сұлбасы | |қорғау | |объектісі | | | | | | |Технологиалық | |4 |Технология | |Жұмысты | |процесстерде | | |лық сұлбасы | |қорғау | |микроағзаларды | | | | | | |регулятор | | | | | | |ретінде колдану | | | | | | |Микроағзаларды | |5 |Слайд | |Жұмысты | |нутриент көзі | | | | |қорғау | |ретінде колдану | | | | | | |Функционалды | |5 | | |Жұмысты | |өнімдердің | | |Слайд | |қорғау | |казіргі заманда | | | | | | |жобалау | | | | | | |аспектілері | | | | | | |Өнімге | |7 |Слайд | |Жұмысты | |функционалды | | | | |қорғау | |қасиеттерің | | | | | | |келтіру | | | | | | |максатымен | | | | | | |құрамын және | | | | | | |қасиеттерің | | | | | | |моделдеу | | | | | | |Пробиотикалық | |7 |Технология | |Жұмысты | |өнімдердің | | |лық сұлбасы | |қорғау | |өндіру | | | | | | |ережелері. | | | | | | |Пробиотик және | | | | | | |пребиотик | | | | | | |мәлімдеу | | | | | | |Пробиотикалық | |7 |Технология | |Жұмысты | |өнімдерді | | |лық сұлбасы | |қорғау | |құрастыру | | | | | | |тәжірибелік | | | | | | |аспектісі | | | | | | |Лактулозаны | |7 | | |Жұмысты | |тағам | | | | |қорғау | |өнімдерінің | | | | | | |технологиясында | | | | | | |колдану | | | | | | |сипаттамасы | | | | | | 7 ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТПЕН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ 4 кесте |Оқулықтар мен |Даналардың саны |Студентер саны |Қамтамасыз ету пайызы | |оқу-әдістемелік | | | | |құралдардың атаулары | | | | |1 |2 |3 |4 | |Основы научных |5 |16 | | |исследований | | | | |Журналы «Молочная |2 |16 | | |промышленность» | | | | |Журналы «Мясная |5 |16 | | |промышленность» | | | | |Научно-техническая |5 |16 | | |патентная информация. | | | | |Бюллетени изобретений | | | | |РК | | | | |Бюллетени изобретений |5 |16 | | |РФ | | | | 8 ӘДЕБИЕТТЕР 8.1 Негізгі 1. Основы научных исследований: Учеб. для техн. вузов /В.И.Крутов, И.М.Грушко, В.В. Попов – М.: Высш.шк., 1989.-400с. 2. Журналы «Молочная промышленность». 3. Журналы «Мясная промышленность». 4. Журналы «Хранение и переработка». 8.2 Косымша 1. Научно-техническая патентная информация. Бюллетени изобретений Республики Казахстан. 2. Научно-техническая патентная информация. Бюллетени изобретений Российской Федерации. 3. Научно-техническая патентная информация. Авторские изобретения стран мира.
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz