Файл қосу
Сүт өнімдерің өндіру ғылыми негіздері Оқытушыға арналған пәннің бағдарламасы
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ |
|ШӘКӘРІМ атындағы СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ |
|3 деңгейдегі СМЖ құжаты |ПОӘК | |
| | | |
| | |ПОӘК 042-X.1.ХХ/01-20__ |
|ПОӘК | | |
|«Сүт өнімдерің өндіру ғылыми| | |
|негіздері » Оқытушыға | | |
|арналған пәннің бағдарламасы| | |
ПӘННІҢ ОҚУ ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ
050701 «Биотехнология»
мамандығының студенттеріне арналған
«Сүт өнімдерің өндіру ғылыми негіздері » пәнінен
ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН ПӘННІҢ
БАҒДАРЛАМАСЫ
Семей - 2013
Алғы сөз
1 ӘЗІРЛЕГЕН
Құрастырушы «Стандарттау және құрылыс материалдарының технологиясы»
кафедрасының аға оқытушы Мирашева Г.О. ______________
2 ТАЛҚЫЛАҒАН
2.1 Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің «Стандарттау
және құрылыс материалдарының технологиясы» кафедрасының отырысында
«___» _______ 20 ж., № ___ хаттама
Кафедра меңгерушісі ___________ Ж.Х.Кәкімова
2.2 Инженерлі-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік кеңесінің
мәжілісінде
«____» _______ 20 ж., № ___ хаттама
Төрайымы_____________Ж.К.Молдабаева
3 БЕКІТІЛГЕН
Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде шығаруға
мақұлданған және ұсынылған
«____» ______ 20 ж., № ___ хаттама
Оқу-әдістемелік кеңесінің төрайымы,
бірінші проректор ___________
Ә.А. Молдажанова
4 АЛҒАШ ЕНГІЗІЛДІ
4 ВВЕДЕНО ВПЕРВЫЕ (или ВЗАМЕН редакции №___
от «___» ______200_г.)
Мазмұны
|1 |Қолданылу саласы |4 |
|2 |Нормативтік сілтемелер |4 |
|3 |Жалпы ережелер |4 |
|4 |Пәннің оқу мазмұны |5 |
|5 |Студенттердің өзіндік жұмысы тақырыптарының тізімі |7 |
|6 |Пәннің оқу-әдістемелік картасы |8 |
|7 |Оқу-әдістемелік әдебиетпен қамтамасыз ету картасы |9 |
|8 |Әдебиеттер |10 |
1 Қолданылу саласы
«Сүт өнімдерің өндіру ғылыми негіздері » пәні бойынша оқу-әдістемелік
кешенінің құрамына кіретін оқытушыға арналған пәннің жұмыс оқу бағдарламасы
050701 «Биотехнология» мамандығының студенттеріне арналған.
2 Нормативтік сілтемелер
«Сүт өнімдерің өндіру ғылыми негіздері» пәнінен жұмыс оқу бағдарламасы
осы пән бойынша оқу процесін ұйымдастыру тәртібін төмендегі құжаттардың
талаптары мен ұсыныстарына сәйкес орнатады:
- Қазақстан Республикасының білім және ғылым министрлігінің 2006 жылдың
7 тамыз № 671 бұйрығымен бекітілген және іске енгізілген 050701
«Биотехнология» мамандығының ҚР МЖМС 3.08.076-2006 мемлекеттік жалпы-білім
оқу стандартына сай;
- УСТ 042 РМҚК-СМУ-8-2007 «Пәндердің оқу-әдістемелік кешендерінің жасалуына
және ресімделуіне қойылатын жалпы талаптар» университет стандартына сай;
- ҚП 042-08.10.12-2007 «Пәндердің оқу-әдістемелік кешендерінің құрылымы мен
мазмұны» құжаттамалық процедурасына сай.
3 Жалпы ережелер
3.1 Пәннің қысқаша мазмұны. «Сүт өнімдерің өндіру ғылыми негіздері »
пәнінде ғылыми танымның және творчествоның методологиялық негізін, ғылыми
зерттеудің бағытын таңдау және ғылыми-зерттеу жұмыстарының этаптарын
таңдау, ғылыми ақпаратты жинау және өңдеу, ғылыми және техникалық
творчестваны жаңарту қарастырылады.
3.2 Пәнді оқытудың мақсаты - студентер сүт саласындағы жаңа
технологияларының ғылыми даму жолдарың білім беру.
3.3 Пәнді оқудың негізгі мақсаты - осы пәнді мамандық боййынша практикада
колдану.
3.4 Оқу нәтижесі:
Пәнді оқу нәтижесінде студент білу керек:
- знать …;
- владеть …;
- усвоить …;
- уметь …;
- понимать …;
- иметь …;
- приобрести ….
• ғылыми танымның методологиялық негізін, ғылыми зерттеу бағытын және
этаптарын таңдау.
• ғылыми және техникалық творчестваны жанарту.
3.5 Курстың пререквизиттері: «Сүттің физикасы мен химиясы», «Сүт
өнімдерінің өндіру биотехнологиясы».
3.6 Курстың постреквизиттері: Жоқ
3.7 Оқу жоспарынан үзінді көшірме:
1 кесте
|Курс |Семестр |
|1 |2 |
|Дәрістік сабақтар |
|Кіріспе. Ғылым туралы түсініктеме. |1 |
|Ғылыми зерттеудің тақырыбың құрастыру |1 |
|Зерттеудің максатың құрастыру |1 |
|Теориалық зерттеудің әдістемелігі |1 |
|Эксперименттік зерттеудің әдістемелігі |1 |
| Экспериментік зерттеуді талдау және кортынды және ұсыныс|1 |
|құрастыру | |
|Ғылыми зерттеулердің эффективлігі және енгізу |1 |
|Микроағзалар биотехнологияның объектісі |1 |
|Технологиалық процесстерде микроағзаларды регулятор |1 |
|ретінде колдану | |
|Микроағзаларды нутриент көзі ретінде колдану |1 |
|Функционалды өнімдердің казіргі заманда жобалау |1 |
|аспектілері | |
|Өнімге функционалды қасиеттерің келтіру максатымен |1 |
|құрамын және қасиеттерің моделдеу | |
|Пробиотикалық өнімдердің өндіру ережелері. Пробиотик және|1 |
|пребиотик мәлімдеу | |
|Пробиотикалық өнімдерді құрастыру тәжірибелік аспектісі |1 |
|Лактулозаны тағам өнімдерінің технологиясында колдану |1 |
|сипаттамасы | |
|Барлығы |15 |
|Зертханалық сабақтар | |
|Структурленген көбік тәрізді өнімдерінің сапасына |1 |
|технологиялық факторлардың әсерің оқып үйрену | |
|Сүтқышқыл өнімдерінің биотехнологиясын әзірлеу және |4 |
|зерттеу | |
|Консервіленген өнімдерінің өндіру технологиялық негіздері|1 |
|С- витаминінің жетіспеушіліғің профилактика сүтқышқыл |3 |
|сүсындарының технологиясын әзірлеу және зерттеу | |
|Комбинирленген өнімдерінің өндіру технологиясын әзірлеу |1 |
|және зерттеу | |
|Пробиотикалық сүт өнімдерінің өндіру негіздерің оқып |2 |
|үйрену | |
|Тағам өнімдерінің технологиясында сапасын жоғарлату |1 |
|заттарды колдану | |
|Коллоквиум |2 |
|Барлығы |15 |
|ПРАКТИКАЛЫҚ ( СЕМИНАРЛЫҚ) САБАҚТАР |
| | |
| | |
5 СТУДЕНТТЕРДІҢ ӨЗІНДІК ЖҰМЫСЫ ТАҚЫРЫПТАРЫНЫҢ ТІЗІМІ
|Тамақтану туралы ғылымның дамуына отандық ғалымдардың ролі. |
|Регионның тұрғындарының фактіліқ тамақтану жағдайы. |
|«Тірі жүйе технологиясы» жаңа тағам өнімдерің құрастыру аймағында |
|бағдарламаның сипаттамасы. |
|Дәстүрлі үлттық сүсындардың технологиясының теориалық және тәжірибеліқ |
|аспектілері. |
|Үлттық сүт өнімдерінің өндіру технологиялық негіздері. |
|Казахстан сүт өндірісінің шикізат базасының сипаттамасы. |
|Функционалды тағам өнімдерінің өндіру ғылыми негіздері. |
|Консервіленген өнімдердің технологиясының даму келешектері. |
|Жануарлық және өсімдік шикізаттарды қайта өндеу жаңа электрофизикалық |
|әдістері. |
|Генетикалы модифицирленген тамақ қөздерінең тамақ өнімдерінің |
|технологиясы. |
|Пробиотикалық өнімдерінің өндіру технологиялық негіздері. |
|Эубиотик өнімдерінің өндіру технологиялық негіздері. |
|Эмульгирленген өнімдердің алу тәсілдері. |
|Гель тәрізді өнімдерінің өндіру технологиялық негіздері. |
|Шырындарды өндіру технологиялық негіздері. |
|Ақүыз тамақтың жаңа формаларың өндіру технологиялық негіздері. |
|Тамақ өнімдерінің технологиясында ферментті препараттарды қолдану |
|мүмкіндігі. |
6 ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КАРТАСЫ
3 кесте
|Тақырыбы |Көрсету |Өзбетімен оқуға |Бақылау |
| |құралдары, |арналған сұрақтар |түрі |
| |плакаттар | | |
|Дәрістік |Практ. |Зертх. | | | |
|сабақ |сабақ |сабақ | | | |
|1 | |2 |4 |5 |6 |
|Кіріспе. Ғылым | |1 | | Қоғамдық ғылыми |Жұмысты |
|туралы | | | |ұйымдар |қорғау |
|түсініктеме. | | | | | |
|Ғылыми | |1 | |Тақырыптын |Жұмысты |
|зерттеудің | | | |экономикалық |қорғау |
|тақырыбың | | | |құндылығын бағалау.. | |
|құрастыру | | | | | |
|Зерттеудің | |1 | |Ғылыми құжаттар және | |
|максатың | | | |ақпараттар. | |
|құрастыру | | | | | |
|Теориалық | |2 |Технология |Студенттердің ҒЗЖ.. |Жұмысты |
|зерттеудің | | |лық сұлбасы | |қорғау |
|әдістемелігі | | | | | |
|Эксперименттік | |3 |Технология |Ғылыми-техникалық |Жұмысты |
|зерттеудің | | |лық сұлбасы |ақпаратын мемлекет |қорғау |
|әдістемелігі | | | |жүйесі. | |
| Экспериментік | |6 |Технология |Ғылыми-техникалық |Жұмысты |
|зерттеуді талдау| | |лық сұлбасы |ақпаратын халықаралық |қорғау |
|және кортынды | | | |жүйесі. | |
|және ұсыныс | | | | | |
|құрастыру | | | | | |
|Ғылыми | |7 |Технология | |Жұмысты |
|зерттеулердің | | |лық сұлбасы | |қорғау |
|эффективлігі | | | | | |
|және енгізу | | | | | |
|Микроағзалар | |4 |Технология | |Жұмысты |
|биотехнологияның| | |лық сұлбасы | |қорғау |
|объектісі | | | | | |
|Технологиалық | |4 |Технология | |Жұмысты |
|процесстерде | | |лық сұлбасы | |қорғау |
|микроағзаларды | | | | | |
|регулятор | | | | | |
|ретінде колдану | | | | | |
|Микроағзаларды | |5 |Слайд | |Жұмысты |
|нутриент көзі | | | | |қорғау |
|ретінде колдану | | | | | |
|Функционалды | |5 | | |Жұмысты |
|өнімдердің | | |Слайд | |қорғау |
|казіргі заманда | | | | | |
|жобалау | | | | | |
|аспектілері | | | | | |
|Өнімге | |7 |Слайд | |Жұмысты |
|функционалды | | | | |қорғау |
|қасиеттерің | | | | | |
|келтіру | | | | | |
|максатымен | | | | | |
|құрамын және | | | | | |
|қасиеттерің | | | | | |
|моделдеу | | | | | |
|Пробиотикалық | |7 |Технология | |Жұмысты |
|өнімдердің | | |лық сұлбасы | |қорғау |
|өндіру | | | | | |
|ережелері. | | | | | |
|Пробиотик және | | | | | |
|пребиотик | | | | | |
|мәлімдеу | | | | | |
|Пробиотикалық | |7 |Технология | |Жұмысты |
|өнімдерді | | |лық сұлбасы | |қорғау |
|құрастыру | | | | | |
|тәжірибелік | | | | | |
|аспектісі | | | | | |
|Лактулозаны | |7 | | |Жұмысты |
|тағам | | | | |қорғау |
|өнімдерінің | | | | | |
|технологиясында | | | | | |
|колдану | | | | | |
|сипаттамасы | | | | | |
7 ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТПЕН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ
4
кесте
|Оқулықтар мен |Даналардың саны |Студентер саны |Қамтамасыз ету пайызы |
|оқу-әдістемелік | | | |
|құралдардың атаулары | | | |
|1 |2 |3 |4 |
|Основы научных |5 |16 | |
|исследований | | | |
|Журналы «Молочная |2 |16 | |
|промышленность» | | | |
|Журналы «Мясная |5 |16 | |
|промышленность» | | | |
|Научно-техническая |5 |16 | |
|патентная информация. | | | |
|Бюллетени изобретений | | | |
|РК | | | |
|Бюллетени изобретений |5 |16 | |
|РФ | | | |
8 ӘДЕБИЕТТЕР
8.1 Негізгі
1. Основы научных исследований: Учеб. для техн. вузов /В.И.Крутов,
И.М.Грушко, В.В. Попов – М.: Высш.шк., 1989.-400с.
2. Журналы «Молочная промышленность».
3. Журналы «Мясная промышленность».
4. Журналы «Хранение и переработка».
8.2 Косымша
1. Научно-техническая патентная информация. Бюллетени изобретений
Республики Казахстан.
2. Научно-техническая патентная информация. Бюллетени изобретений
Российской Федерации.
3. Научно-техническая патентная информация. Авторские изобретения стран
мира.
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz
Реферат
Курстық жұмыс
Диплом
Материал
Диссертация
Практика
Презентация
Сабақ жоспары
Мақал-мәтелдер
1‑10 бет
11‑20 бет
21‑30 бет
31‑60 бет
61+ бет
Негізгі
Бет саны
Қосымша
Іздеу
Ештеңе табылмады :(
Соңғы қаралған жұмыстар
Қаралған жұмыстар табылмады
Тапсырыс
Антиплагиат
Қаралған жұмыстар
kz