Файл қосу

Тамақ өнімдерін радиациялық өңдеу



|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ                                                    |
|БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                                              |
|СЕМЕЙ қ. ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                        |
|СМЖ 3-деңгейдегі құжаты     |ПОӘК                 |                       |
|                            |                     |                       |
|                            |                     |ПОӘК 042-              |
|                            |                     |18.-7.1.32/01-2013     |
|                            |                     |                       |
|                            |                     |                       |
|ПОӘК                        |                     |                       |
|«Өңдеу өндірістерінің       |                     |                       |
|өнімдерін физико-химиялық   |№ 1 басылым          |                       |
|және биохимиялық зерттеу»   |18.09.2013 ж.        |                       |
|пәнінің оқытушыға арналған  |                     |                       |
|жұмыс оқу бағдарламасы      |                     |                       |






  «Өңдеу өндірістерінің өнімдерін физико-химиялық және биохимиялық зерттеу»
                       ПӘНІНІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ




          6М072800– «Өңдеу өндірісінің технологиясы» мамандығы үшін




                             ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН
                        ПӘННІҢ ЖҰМЫС ОҚУ БАҒДАРЛАМАСЫ




















                                 Семей 2013




                                  Алғы сөз


      1 ӘЗІРЛЕНДІ
      Құрастырған   Семей    қаласының    Шәкәрім    атындағы    мемлекеттік
университетінің «Ет, сүт және тамақ өнімдерінің  технологиясы»  кафедрасының
т.ғ.к., профессор м.а. Әсенова Бақытгүл Қажкенқызы ____________  «28»  тамыз
2013 ж.

      2 ТАЛҚЫЛАНДЫ
      2.1  «Ет,  сүт   және   тамақ   өнімдері   өндірісінің   технологиясы»
кафедрасының мәжілісінде

    №1 хаттама   «28» тамыз 2013 ж.

    Кафедра меңгерушісі_____________________ Б.Қ. Әсенова

    2.2  Инженерлік –технологиялық факультеттің  оқу-әдістемелік  бюросының
мәжілісінде

    №1 хаттама  12 қыркүйек 2013 ж.

    Төрайымы ______________   С.С.Төлеубекова


    3 БЕКІТІЛДІ
    Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде қолдау  алды  және
басып шығаруға ұсынылды

    №1 хаттама 18 қыркүйек 2013ж.


    ОӘК төрайымы_____________  Г.К. Искакова




    4 АЛҒАШҚЫ РЕТ ЕНГІЗІЛДІ















                                   Мазмұны

|1|Қолдану аясы                                                        |4      |
|2|Нормативтік сілтемелер                                              |4      |
|3|Жалпы ережелер                                                      |4      |
|4|Оқу пәнінің мазмұны                                                 |6      |
|5|Магистранттардың өздік жұмыстарына арналған тақырыптар тізімі       |8      |
|6|Пәннің оқу-әдістемелік картасы                                      |10     |
|7|Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз етілу картасы              |12     |
|8|Әдебиеттер                                                          |13     |

































      1 ҚОЛДАНУ АЯСЫ


      «Өңдеу  өндірістерінің  өнімдерін  физико-химиялық  және   биохимиялық
зерттеу»  пәнінің  оқу-әдістемелік  кешені  6М072800  –  «Өңдеу  өндірісінің
технологиясы» мамандығы бойынша оқытылатын  магистранттарға  арналған.  Оқу-
әдістемелік кешен  магистранттарды курс мазмұнымен, оның өзектілігімен  және
қажеттілігімен, оқу процесінде игеретін курс  саясатымен  таныстырады.  Оқу-
әдістемелік кешен пәнді оқып-үйренудің  негізі болып табылады.




      2 НОРМАТИВТІК СІЛТЕМЕЛЕР

      «Өңдеу  өндірістерінің  өнімдерін  физико-химиялық  және   биохимиялық
зерттеу»  пәнінің  оқу-әдістемелік  кешені  6М072800  –  «Өңдеу  өндірісінің
технологиясы» мамандығына арналған Мемлекеттік стандарт бойынша  жасалынған.
 «Өңдеу өндірістерінің өнімдерін физико-химиялық және  биохимиялық  зерттеу»
пәнінің оқу-әдістемелік кешені осы  пән  бойынша  оқу  процесін  ұйымдастыру
тәртібін белгілейді және төмендегі құжаттардың талаптары  мен  сілтемелеріне
сай келеді:
      6М072800  –  «Өңдеу  өндірісінің   технологиясы»   мамандығы   бойынша
мемлекеттік жалпыға бірдей білім стандарты ҚР МЖБС  7.09.061-2008, ҚР  Білім
және ғылым министрлігінің 2008  жылғы  31  желтоқсандағы  №  677  бұйрығымен
бекітілген.


       3  ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР

      3.1 Пәннің  қысқаша мазмұны
      «Өңдеу  өндірістерінің  өнімдерін  физико-химиялық  және   биохимиялық
зерттеу» - техникалық ғылым. Пәннің негізгі қызметтері қоғамдық  тамақтануда
және тамақ өндірісінде тамақ  өнімдерін  сақтаудағы  өңдеу  өнімдерін  өңдеу
тәсілдері  және  олардың  өнім  сапасына  әсері.  Өңдеу  өнімдерін   физика-
химиялық, биологиялық,  микробиологиялық  зерттеу  қарастырылады.  Әр  түрлі
тәжірибелік  тапсырмаларды  орындау  үшін  технологқа  пәннің  негізін  білу
қажет.


      3.2 Пәнді оқыту мақсаты:
      Өңдеу  өнімдерінің  морфологиялық,  химиялық  құрамы  мен  қасиеттерін
зерттеу, пәннің негізгі міндеті болып табылады; сақтау және өңдеу  кезіндегі
болатын шикізаттағы әр түрлі факторлардың әсерінен болатын  физико-химиялық,
биохимиялық өзгерістер.


      3.3 Пәннің негізгі міндеттері:
        Магистранттарды техника түсінігімен, өндіріс және еңбек құралдарының
дамуымен   және   тағам   өнімдері   өндірісінде   қолданылатын   физикалық,
биохимиялық,   молекулалық-генетикалық,   биологиялық    әдістерімен    және
ақпараттық технологиялармен таныстыру.

      3.4 Пәнді оқу нәтижесінде магистрант білу керек:
      Магистрант өндіріс өнімдерінің  түрлерін  және  олардың  құрылымы  мен
қасиетін, алғаш өңдеу және сақтау процестерін, оларды  өндіру  технологиясын
үйренеді.  Магистранттар білімдерін теориялық тұрғыда оқып-үйренумен  қатар,
тәжірибе жүзінде кәсіпорындарда өңдеу  және  өндіру  технологиясымен  танысу
арқылы толықтырады. Пәнді игеру нәтижесінде магистрант білуі қажет:
      - Тамақтану аумағындағы әлемдік мәселелерді білуі;
      -  Тағамдық  өнімдердің   тағамдық   және   биологиялық   құндылығын,
        құрылымдық ерекшелігін білуі;
      - Негізгі түсініктемелер мен анықтамаларды білуі;
      - Бұл білімдерді теориялық  және  практикалық  мақсаттарда  пайдалану
        дағдысын білуі;
      -   Өңдеу   әдістерінің   азық-түлік   өнімдерінің   сапасына    әсер
        ететіндігінен хабардар болуы;
      - Азық-түлік технологияларының негізгі даму бағыты жайлы білуі.

        3.5 Курстың пререквизиттері:
      Жоқ

         3.6. Курстың постреквизиттері:
    • Ауылшаруашылық шикізаттарынан  өндірілген  өңдеу  өнімдерінің  физика-
      химиялық,                  биотехнологиялық                  негіздері



    • Көп құрамды өнімдердің биотехнологиялық негіздерін жетілдіру
    • Өндірістегі прогрессивті технологиялар

         3.7 Жұмыс оқу бағдарламасынан үзінді



                                                                   Кесте - 1

|Кур|Семестр                                       |Несие                     |
|с  |                                              |саны                      |
|   |                                              |ДС   |Зерт. |Тәжір  |СРМ   |
|   |Модуль 1. Тамақ өнімдерінің жалпы құрылымы,   |     |      |       |      |
|   |сапалық көрсеткіштері.                        |     |      |       |      |
|1  |Дәріс 1. Ұлпалар. Өсімдік ұлпаларының         |1    |      |1      |1     |
|   |құрылымының ерекшеліктері.                    |     |      |       |      |
|2  |Зертханалық жұмыс №1. Астықтың                |     |1     |       |      |
|   |органолептикалық көрсеткіштерін анықтау.      |     |      |       |      |
|3  |Дәріс 2. Тамақ өнімдерінің бұзылу себептері.  |1    |      |1      |1     |
|4  |Дәріс 3. Ферменттердің классификациясы.       |1    |      |1      |1     |
|5  |Дәріс 4. Тамақ өнімдеріндегі ферментативтік   |1    |      |1      |2     |
|   |реакцияларды реттеу механизмдері.             |     |      |       |      |
|6  |Зертханалық жұмыс №2. Астықтың ылғалдылығын   |     |1     |       |      |
|   |анықтау.                                      |     |      |       |      |
|7  |Дәріс 5. Өңдеудің дәстүрлі тәсілдері.         |1    |      |1      |1     |
|8  |Зертханалық жұмыс №3. Астықтың зиянкестермен  |     |1     |       |      |
|   |ластанғандығын анықтау.                       |     |      |       |      |
|9  |Дәріс 6. Ферменттерге термиялық әсер ету.     |1    |      |1      |2     |
|10 |Дәріс 7. Тамақ өнімдерінің сапасына судың     |1    |      |1      |1     |
|   |әсері.                                        |     |      |       |      |
|11 |Зертханалық жұмыс №4. Астық құрамындағы       |     |1     |       |      |
|   |қоспалардың құрамын анықтау.                  |     |      |       |      |
|   |Модуль 2. Тамақ өнімдерін өңдеуде қолданылатын|     |      |       |      |
|   |технологиялар.                                |     |      |       |      |
|12 |Дәріс 8. Химиялық өңдеу.                      |1    |      |1      |1     |
|13 |Дәріс 9. Тамақ өнімдерін радиациялық өңдеу    |1    |      |1      |1     |
|   |және қолданылатын жабдықтар.                  |     |      |       |      |
|14 |Зертханалық жұмыс №5. Бидай дәніндегі шикі    |     |1     |       |      |
|   |клейковинаның санын және сапасын анықтау.     |     |      |       |      |
|15 |Дәріс 10. Әр түрлі өнімдерді радиациялық      |1    |      |1      |1     |
|   |өңдеудің ерекшеліктері мен тиімділігі.        |     |      |       |      |
|16 |Зертханалық жұмыс №6. ИДК-1 құралының         |     |1     |       |      |
|   |көмегімен клейковинаның сапасын анықтау.      |     |      |       |      |
|17 |Дәріс 11. Тамақ өнімдерін радиациялық         |1    |      |1      |2     |
|   |дезинфекциялау.                               |     |      |       |      |
|18 |Зертханалық жұмыс №7. Шынылықты анықтау       |     |1     |       |      |
|19 |Дәріс 12. Интенсификациялауда ультродыбысты   |1    |      |1      |1     |
|   |пайдалану.                                    |     |      |       |      |
|20 |Дәріс 13. Ультродыбысты қолдану арқылы        |1    |      |1      |1     |
|   |интенсификациялауда пайдаланылатын жабдықтар. |     |      |       |      |
|21 |Дәріс 14. Шикізатты кавитациялық өңдеу.       |1    |      |1      |1     |
|22 |Зертханалық жұмыс №8. Типтік құрамды анықтау. |     |1     |       |      |
|   |Модуль 3. Өңдеу өндірісі өнімдерін қаптауда   |     |      |       |      |
|   |қолданылатын технологиялар.                   |     |      |       |      |
|23 |Дәріс 15. Асептикалық қаптау. Тара (ыдыс) және|1    |      |1      |2     |
|   |қаптау. Вакуумде қаптау.                      |     |      |       |      |
|24 |Дәріс 16. Газды ортада қаптау.                |1    |      |1      |1     |
|25 |Зертханалық жұмыс № 9. Астықтың қышқылдығын   |     |1     |       |      |
|   |анықтау.                                      |     |      |       |      |
|26 |Дәріс 17. Стерилденетін және қыздырылатын     |1    |      |1      |1     |
|   |материалдармен қаптау.                        |     |      |       |      |
|27 |Дәріс 18. Тамақ өнімдеріндегі қорғаныш        |1    |      |1      |2     |
|   |полимерлік жабындар. Термовакуумдік           |     |      |       |      |
|   |формофканың мүмкіндіктері.                    |     |      |       |      |
|28 |Зертханалық жұмыс №10. Қарапайым ақуыздарды   |     |1     |       |      |
|   |бөліп алу және анализдеу. Альбуминді анықтау. |     |      |       |      |
|29 |Дәріс 19. Қапталатын өнімдерді мөлшерлеу.     |1    |      |1      |1     |
|30 |Дәріс 20. Вакуумформовка.                     |1    |      |1      |1     |
|31 |Зертханалық жұмыс №11. Қарапайым ақуыздарды   |     |1     |       |      |
|   |бөліп алу және анализдеу. Проламинді анықтау. |     |      |       |      |
|32 |Дәріс 21. "Активті (белсенді)" қаптау.        |1    |      |1      |2     |
|   |Бактерицидтік қаптау материалдары.            |     |      |       |      |
|   |Модуль 4. Тағам қауіпсіздігі және оны бақылау.|     |      |       |      |
|33 |Дәріс 22. Тағам қауіпсіздігі                  |1    |      |1      |1     |
|34 |Зертханалық жұмыс № 12 Глиадинге сапалық      |     |1     |       |      |
|   |реакция                                       |     |      |       |      |
|35 |Дәріс 23. Қосымша функциялармен қаптау        |1    |      |1      |1     |
|   |материалдары. Қыздырылатын қаптау             |     |      |       |      |
|   |материалдары.                                 |     |      |       |      |
|36 |Дәріс 24. МГС және РГС үшін қолданылатын      |1    |      |1      |2     |
|   |қаптау материалдары. Жемістер қалай «дем      |     |      |       |      |
|   |алады».                                       |     |      |       |      |
|37 |Зертханалық жұмыс № 13. Сокслета аппаратында  |     |1     |       |      |
|   |шикі майды анықтау                            |     |      |       |      |
|38 |Дәріс 25. Жеуге жарамды, бактерицидтік,       |1    |      |1      |1     |
|   |өздігінен қызатын және өздігінен бұзылатын    |     |      |       |      |
|   |қаптау материалдары.                          |     |      |       |      |
|39 |Дәріс 26. Өнімдерді аз мөлшерде қаптаудың     |1    |      |1      |1     |
|   |ерекшеліктері.                                |     |      |       |      |
|40 |Зертханалық жұмыс №14. Клетчаткалардың құрамын|     |1     |       |      |
|   |анықтау.                                      |     |      |       |      |
|41 |Дәріс 27. Металл тараларға (ыдыстарға) қаптау.|1    |      |1      |1     |
|42 |Дәріс 28. Ақ қаңылтырлармен (металлдармен)    |1    |      |1      |2     |
|   |каптау.                                       |     |      |       |      |
|43 |Зертханалық жұмыс №15. Астықтың сақтау        |     |1     |       |      |
|   |мерзімінің оның сапасына әсері.               |     |      |       |      |
|44 |Дәріс 29. Консервілеу әдістерінің             |1    |      |1      |1     |
|   |классификациясы.                              |     |      |       |      |
|45 |Дәріс 30. Өнімдерді консервілеудің физикалық  |1    |      |1      |1     |
|   |әдістері.                                     |     |      |       |      |
|46 |Барлығы                                       |30   |15    |30     |38    |



5 ӨЗДІК ЖҰМЫСТАРЫНА АРНАЛҒАН ТАҚЫРЫП ТІЗІМІ

                                                                   Кесте - 3
|№   |ОМӨЖ                                              |МӨЖ                  |
|    |Аудиториялық             |Аудиториядан тыс        |                     |
|1   |2                        |3                       |4                    |
|1   |Тапсырма түрлерімен      |Дәрістік материалдар,   |№ 1 дәріспен танысу. |
|    |танысу.Бірінші үй жұмысын|практикалық, зертханалық|№ 1зертханалық       |
|    |алу                      |және үй жұмыстарына     |жұмысқа дайындалу. №1|
|    |                         |жекелеген кеңестер беру |үй жұмысын орындау.  |
|2   |Бірінші үй жұмысын       |Дәрістік материалдар,   |№ 2 дәріспен танысу. |
|    |орындау бойынша кеңестер |практикалық, зертханалық|№ 1 зертханалық      |
|    |беру.Тапсырма            |және үй жұмыстарына     |жұмысқа дайындалу. №1|
|    |                         |жекелеген кеңестер беру |үй жұмысын орындау.  |
|3   |Бірінші үй жұмысын       |Дәрістік материалдар,   |№3 дәріспен танысу.  |
|    |өткізу.                  |практикалық, зертханалық|№2 зертханалық       |
|    |                         |және үй жұмыстарына     |жұмысқа дайындалу.   |
|    |                         |жекелеген кеңестер беру |                     |
|4   |Екінші үй жұмысын беру Үй|Дәрістік материалдар,   |№ 4 дәріспен танысу. |
|    |тапсырмасы бойынша       |практикалық, зертханалық|№ 2 зертханалық      |
|    |кеңестер.                |және үй жұмыстарына     |жұмысқа дайындалу. №2|
|    |                         |жекелеген кеңестер беру |үй жұмысын орындау.  |
|5   |Екінші үй жұмысын орындау|Дәрістік материалдар,   |№5  дәріспен танысу. |
|    |бойынша жалпы кеңестер   |практикалық, зертханалық|№ 3 зертханалық      |
|    |                         |және үй жұмыстарына     |жұмысқа дайындалу. №2|
|    |                         |жекелеген кеңестер беру |үй жұмысын орындау.  |
|6   |Практикалық жұмыстар     |Дәрістік материалдар,   |№ 6 дәріспен танысу. |
|    |бойынша кеңестер беру.   |практикалық, зертханалық|№ 3 ертханалық       |
|    |                         |және үй жұмыстарына     |жұмысқа дайындалу. №2|
|    |                         |жекелеген кеңестер беру |үй жұмысын орындау.  |
|7   |Екінші үй жұмысын өткізу.|Дәрістік материалдар,   |№7 дәріспен танысу.  |
|    |№1-7 дәріс бойынша       |практикалық, зертханалық|Дәрістер және        |
|    |тестілеу Бірінші аралық  |және үй жұмыстарына     |зертханалық жұмыстар |
|    |бақылау                  |жекелеген кеңестер беру |бойынша коллоквиумға |
|    |                         |                        |дайындалу            |
|8   |Дәрістік материалдар,    |Дәрістік материалдар,   |№ 8 дәріспен танысу. |
|    |практикалық, зертханалық |практикалық, зертханалық|№ 8 зертханалық      |
|    |жұмыстар және үй жұмысы  |және үй жұмыстарына     |жұмысқа дайындалу. №3|
|    |бойынша сұрақтарға кеңес |жекелеген кеңестер беру |үй жұмысын орындау.  |
|    |беру.                    |                        |                     |
|9   |Дәрістік материалдар,    |Дәрістік материалдар,   |№ 9 дәріспен танысу. |
|    |практикалық, зертханалық |практикалық, зертханалық|№ 3 зертханалық      |
|    |жұмыстар және үй жұмысы  |және үй жұмыстарына     |жұмысқа дайындалу. №3|
|    |бойынша сұрақтарға кеңес |жекелеген кеңестер беру |үй жұмысын орындау.  |
|    |беру.                    |                        |                     |
|10  |Үшінші үй жұмысын орындау|Дәрістік материалдар,   |№ 10 дәріспен танысу.|
|    |бойынша жалпы кеңестер.  |практикалық, зертханалық|№ 4 зертханалық      |
|    |                         |және үй жұмыстарына     |жұмысқа дайындалу. №3|
|    |                         |жекелеген кеңестер беру |үй жұмысын орындау.  |
|11  |Үшінші үй жұмысын өткізу |Дәрістік материалдар,   |№ 11 дәріспен танысу.|
|    |                         |практикалық, зертханалық|№ 4 зертханалық      |
|    |                         |және үй жұмыстарына     |жұмысқа дайындалу. №4|
|    |                         |жекелеген кеңестер беру |үй жұмысын орындау.  |
|12  |Төртінші үй жұмысын беру |Дәрістік материалдар,   |№ 12 дәріспен танысу.|
|    |                         |практикалық, зертханалық|№ 5 зертханалық      |
|    |                         |және үй жұмыстарына     |жұмысқа дайындалу. №4|
|    |                         |жекелеген кеңестер беру |үй жұмысын орындау.  |
|13  |Дәрістік материалдар,    |Дәрістік материалдар,   |№ 13 дәріспен танысу.|
|    |практикалық, зертханалық |практикалық, зертханалық|№ 5 зертханалық      |
|    |жұмыстар және үй жұмысы  |және үй жұмыстарына     |жұмысқа дайындалу. №4|
|    |бойынша сұрақтарға кеңес |жекелеген кеңестер беру |үй жұмысын орындау.  |
|    |беру.                    |                        |                     |
|14  |Дәрістік материалдар,    |Дәрістік материалдар,   |№ 14 дәріспен танысу.|
|    |практикалық, зертханалық |практикалық, зертханалық|№ 6 зертханалық      |
|    |жұмыстар және үй жұмысы  |және үй жұмыстарына     |жұмысқа дайындалу.   |
|    |бойынша сұрақтарға кеңес |жекелеген кеңестер беру |Коллоквиумға         |
|    |беру.                    |                        |дайындалу.           |
|15  |Төртінші үй жұмысын      |Дәрістік, материалдар   | №15 дәріспен танысу.|
|    |өткізу. №8-15 дәрістер   |бойынша практикалық,    |Коллоквиумға         |
|    |бойынша тестілеу. Екінші |зертханалық және үй     |дайындалу            |
|    |аралық бақылау           |жұмыстарына жекелеген   |                     |
|    |                         |кеңестер беру           |                     |


6  ПӘННІҢ ОҚУ- ӘДІСТЕМЕЛІК КАРТАСЫ
                                                                   Кесте - 4
|ТАҚЫРЫП                                          |Көрнекі оқу       |Бақылау   |
|                                                 |құралдар, ТСО,    |үлгісі    |
|                                                 |плакаттар,        |          |
|                                                 |зертханалық       |          |
|                                                 |стендтер          |          |
|Дәрістер                   |Зертханалық сабақ    |                  |          |
|1                          |2                    |3                 |4         |
|1.Ұлпалар. Өсімдік         |1. Астықтың          |Оқу -әдістемелік  |Тесттер,  |
|ұлпаларының құрылымының    |органолептикалық     |оқу құралдар,     |ауызша    |
|ерекшеліктері.             |көрсеткіштерін       |кітаптар,         |жауап     |
|                           |анықтау.             |плакаттар         |          |
|2.Тамақ өнімдерінің бұзылу |2.Астықтың           |Оқу -әдістемелік  |Тесттер,  |
|себептері.                 |ылғалдылығын анықтау.|оқу құралдар,     |ауызша    |
|                           |                     |кітаптар,         |жауап     |
|                           |                     |плакаттар         |          |
|3.Ферменттердің            |3.Астықтың           |Оқу -әдістемелік  |Тесттер,  |
|классификациясы.           |зиянкестермен        |оқу құралдар,     |ауызша    |
|                           |ластанғандығын       |кітаптар,         |жауап     |
|                           |анықтау.             |плакаттар         |          |
|4.Тамақ өнімдеріндегі      |4.Астық құрамындағы  |Оқу -әдістемелік  |Тесттер,  |
|ферментативтік реакцияларды|қоспалардың құрамын  |оқу құралдар,     |ауызша    |
|реттеу механизмдері.       |анықтау.             |кітаптар,         |жауап     |
|                           |                     |плакаттар         |          |
|5.Өңдеудің дәстүрлі        |5. Бидай дәніндегі   |Оқу -әдістемелік  |Тесттер,  |
|тәсілдері.                 |шикі клейковинаның   |оқу құралдар,     |ауызша    |
|                           |санын және сапасын   |кітаптар,         |жауап     |
|                           |анықтау.             |плакаттар         |          |
|6.Ферменттерге термиялық   |6. ИДК-1 құралының   |Оқу -әдістемелік  |Тесттер,  |
|әсер ету.                  |көмегімен            |оқу құралдар,     |ауызша    |
|                           |клейковинаның сапасын|кітаптар,         |жауап     |
|                           |анықтау.             |плакаттар         |          |
|7. Тамақ өнімдерінің       |7. Шынылықты анықтау |Оқу -әдістемелік  |Тесттер,  |
|сапасына судың әсері.      |                     |оқу құралдар,     |ауызша    |
|                           |                     |кітаптар,         |жауап     |
|                           |                     |плакаттар         |          |
|8.Химиялық өңдеу.          |8. Типтік құрамды    |Оқу -әдістемелік  |Тесттер,  |
|                           |анықтау.             |оқу құралдар,     |ауызша    |
|                           |                     |кітаптар,         |жауап     |
|                           |                     |плакаттар         |          |
|9.Тамақ өнімдерін          |9. Астықтың          |Оқу -әдістемелік  |Жұмысты   |
|радиациялық өңдеу және     |қышқылдығын анықтау. |оқу құралдар,     |қорғау    |
|қолданылатын жабдықтар.    |                     |кітаптар,         |          |
|                           |                     |плакаттар         |          |
|10. Әр түрлі өнімдерді     |10. Қарапайым        |Оқу -әдістемелік  |Жұмысты   |
|радиациялық өңдеудің       |ақуыздарды бөліп алу |оқу құралдар,     |қорғау    |
|ерекшеліктері мен          |және анализдеу.      |кітаптар,         |          |
|тиімділігі.                |Альбуминді анықтау.  |плакаттар         |          |
|11. Тамақ өнімдерін        |11. Қарапайым        |Оқу -әдістемелік  |Жұмысты   |
|радиациялық дезинфекциялау.|ақуыздарды бөліп алу |оқу құралдар,     |қорғау    |
|                           |және анализдеу.      |кітаптар,         |          |
|                           |Проламинді анықтау.  |плакаттар         |          |
|12. Интенсификациялауда    |12. Глиадинге сапалық|Оқу -әдістемелік  |Жұмысты   |
|ультродыбысты пайдалану.   |реакция              |оқу құралдар,     |қорғау    |
|                           |                     |кітаптар,         |          |
|                           |                     |плакаттар         |          |
|13.Ультродыбысты қолдану   |13. Сокслета         |Оқу -әдістемелік  |Ауызша    |
|арқылы интенсификациялауда |аппаратында шикі     |оқу құралдар,     |сұрау     |
|пайдаланылатын жабдықтар.  |майды анықтау        |кітаптар,         |          |
|                           |                     |плакаттар         |          |
|14.Шикізатты кавитациялық  |14. Клетчаткалардың  |Оқу -әдістемелік  |Ауызша    |
|өңдеу.                     |құрамын анықтау.     |оқу құралдар,     |сұрау     |
|                           |                     |кітаптар,         |          |
|                           |                     |плакаттар         |          |
|15. Асептикалық қаптау.    |15. Астықтың сақтау  |Оқу -әдістемелік  |Ауызша    |
|Тара (ыдыс) және қаптау.   |мерзімінің оның      |оқу құралдар,     |сұрау     |
|Вакуумде қаптау.           |сапасына әсері.      |кітаптар,         |          |
|                           |                     |плакаттар         |          |


7  ОҚУ - ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТТЕРМЕН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТІЛУ КАРТАСЫ
                                                                   Кесте - 5
|Оқулықтар,оқу-методикалық         |Көшірме саны|Магистранттар  |Қамтамасыз ету|
|оқу-құрадарының атаулары          |            |саны           |пайызы        |
|1                                 |2           |3              |4             |
|Астық түйірді сақтау және өңдеу   |3           |2              |10            |
|технологиясы. Б.Қ.Әсенова,        |            |               |              |
|С.Қ.Қасымов / Оқу құралы. Семей   |            |               |              |
|2013 - 106 бет.                   |            |               |              |
|Учебное пособие по дисциплине     |3           |               |              |
|специальные технологии            |            |               |              |
|перерабатывающих производств.     |            |               |              |
|Б.К.Асенова,  Г.Т.Туменова,       |            |               |              |
|Г.Н.Нурымхан,  Г.Т.Кажибаева /    |            |               |              |
|Семей: СГУ имени Шакарима, 2012 – |            |               |              |
|135 с.                            |            |               |              |
|Технология муки, крупы и          |3           |               |100           |
|комбикормов. О.Н. Чеботарев,      |            |               |              |
|А.Ю.Шаззо, Я.Ф.Мартыненко.        |            |               |              |
|Москва: ИКЦ «МарТ», Ростов н\Д:   |            |               |              |
|изд.Центр «МарТ», 2004 - 688 с.   |            |               |              |
|Өндірістік технология және өнім   |3           |               |100           |
|сапасы. С.Т.Дүйсенбаев,           |            |               |              |
|Қ.Ж.Әмірханов / Астана: Арман –   |            |               |              |
|ПВ, - 2008 - 356 б.               |            |               |              |
|Комплектные зерноперерабатывающие |3           |               |100           |
|установки малой мощности. Демский |            |               |              |
|А.Б., 2004 – 263 с.               |            |               |              |
|Технология хранения зерна.        |3           |               |100           |
|Вобликова Е.М. - М. - 2003 г      |            |               |              |
|-448с.                            |            |               |              |


8 ӘДЕБИЕТТЕР

8.1 Негізгі әдебиеттер:
8.1.1  Астық  түйірді   сақтау   және   өңдеу   технологиясы.   Б.Қ.Әсенова,
С.Қ.Қасымов / Оқу құралы. Семей 2013 - 106 бет.
8.1.2 Учебное пособие по дисциплине специальные технологии  перерабатывающих
производств.  Б.К.Асенова,   Г.Т.Туменова,  Г.Н.Нурымхан,   Г.Т.Кажибаева  /
Семей: СГУ имени Шакарима, 2012 – 135 с.
8.1.3 Технология муки,  крупы  и  комбикормов.  О.Н.  Чеботарев,  А.Ю.Шаззо,
Я.Ф.Мартыненко.  Москва: ИКЦ «МарТ», Ростов н\Д: изд.Центр  «МарТ»,  2004  -
688 с.
8.1.4 Өндірістік технология және өнім сапасы. С.Т.Дүйсенбаев,  Қ.Ж.Әмірханов
/ Астана: Арман – ПВ, - 2008 - 356 б.
8.1.5 Комплектные зерноперерабатывающие установки  малой  мощности.  Демский
А.Б., 2004 – 263 с.
8.1.6 Технология хранения зерна. Вобликова Е.М. - М. - 2003 г -448с.
8.1.7 Ауэрман Л.Я. Технология хлебопекарного производства./ СПб:  Профессия,
2005, 416 с.
8.1.8 Пищевая химия / под ред. А.П. Нечаева.- СПб.: ГИОРД, 2001.-529 с.

8.2 Қосымша әдебиеттер
8.2.1 Качество и  безопасность  сельскохозяйственной  пищевой  продукии./под
редакцией д.б.н. А.К.Смагулова — Алматы, 2002 544с.
8.2.2 Зерно и зернопродукты. Хосни К. – М. – 2003.
8.2.3 Технология хранения зерна, Вобликова Е.М. - М. - 2003 г -448с.
8.2.4 Комплектные зерноперерабатывающие  установки  малой  мощности  Демский
А.Б., 2004 – 263 с.
8.2.5 Технология элеваторной промышленности, Вобликова Е.М.  –М. – 2003г.
8.2.6 Энергосберегающая сушка зерна, Малин Н.И. 2004 г-239 с.
8.2.7 Справочник работника общественного питания. /Под ред. В.Н. Голубева.-
М.: ДеЛиПринт, 2002.-590 с.
8.2.8 Фуре И.Н. Технология производства продукции общественного питания.-
Мн.: Новое знание, 2002.-799 с.
Пәндер