Файл қосу
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ ШӘКӘРІМ атындағы СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | | |СМЖ 3-деңгейдегі құжаты |ПОӘК | | | | | | | | |ПОӘК | | | |042-14.-1.-03.1.20.9/01| | | |-2012 | | | | | |Оқытушылар үшін «Өсімдік | | | |шаруашылығы өнімдерін | | | |өңдеу және сақтау» пәннің|№2-басылым 05.10.2012 | | |жұмыс бағдарламасы | | | |ПОӘК | | | «Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау» ПӘНІНІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ 050728– «Өңдеу өндірістерінің технологиясы» мамандығы үшін ОҚЫТУШЫЛАР ҮШІН ПӘННІҢ ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ Семей 2012 Алғы сөз 1. ӘЗІРЛЕНДІ Құрастырған Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің «Ет, сүт және тамақ өнімдерінің технологиясы» кафедрасының т.ғ.к., доцент м.а. Нұрымхан Гүлнұр Несіптайқызы 3 қыркүйек 2012 ж. 2.1. Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің «Ет, сүт және тамақ өнімдерінің технологиясы» кафедрасының мәжілісінде № ___ хаттама __________ж. Кафедра меңгерушісі _____________ Б.Қ. Асенова 2.2. Инженерлік-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік бюро мәжілісінде №___ хаттама ___________ ж. Төрайымы ____________ С.С. Төлеубекова 2.3 Инженерлік-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде №__ хаттама ____________ ж. Инженерлік-технологиялық факультеттің деканы __________ Ә.Л. Қасенов 3. БЕКІТІЛДІ Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде қолдау алды және басып шығаруға ұсынылды № __ хаттама __________ ж. | | | | |ОӘК төрағасы, ОЖ бойынша проректор | |Рскелдиев Б.А. | №1 баспа орнына енгізілген | |Мазмұны | | | | | | | |1 |4 | | |Қолдану аясы |4 | | |4 |4 | | | | | | |2 |6 | | |Нормативтік сілтемелер |7 | | |4 |10 | | | | | | |3 | | | |4 | | | | | | | |Жалпы ережелер | | | |Пән бойынша студенттерге ұсынылатын оқу және | | | |оқу-әдістемелік әдебиеттер | | | |4 | | | | | | | |5 | | | |Оқытушы үшін пәннің жұмыс бағдарламасы | | | |5 | | | | | | | |6 | | | |Студенттердің өздік жұмыстарының тақырыптары | | | |23 | | | | | | | | | | | | | | | |25 | | | | | | | | | | | | | | | |27 | | | | | | | | | | | | | | | |8 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | 1. Қолдану аясы «Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау» пәнінің оқу- әдістемелік кешені 050728 – «Өңдеу өндірістерінің технологиясы» мамандығы бойынша оқытылатын студенттерге арналған. Студенттерді курс мазмұнымен, оның өзектілігі мен қажеттілігін, оқу процесінде игеретін курс саясатымен таныстырады. Оқу-әдістемелік кешен пәнді оқып-үйретудің негізі болып табылады. 2. Нормативтік сілтемелер «Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау» пәнінің оқу- әдістемелік кешені 050728 – «Өңдеу өндірістерінің технологиясы» мамандығына арналған Мемлекеттік стандарт бойынша жасалынған. «Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау» пәнінің оқу- әдістемелік кешені осы пән бойынша оқу процесін ұйымдастыру тәртібін белгілейді және төмендегі құжаттардың талаптары мен сілтемелеріне сай келеді: 050728 – «Өңдеу өндірістерінің технологиясы» мамандығы бойынша мемлекеттік жалпыға бірдей білім стандарты ҚР МЖБС 3.08-354-2006, ҚР Білім және ғылым министрлігінің 2006 жылғы 26 сәуірдегі № 361 бұйрығымен бекітілген. 3. Жалпы мәліметтер - Оқытушының аты-жөні – Нұрымхан Гүлнұр Несіптайқызы; - Кафедра – Ет, сүт және тамақ өнімдері өндірісінің технологиясы; - Хабарласу ақпараты – тел: 35-46-58, № 9-оқу ғимараты, № 214 кабинет; - Сабақ өткізу орыны–№ 206 аудитория; - Пән аты – «Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау»; - Кредит саны – 3; - Жұмыс оқу жоспарынан жазба (1-кесте): 1-кесте |Курс |Семестр |Несие |Дәріс |Зертхан| | | |саны |тер |алық | | | | | |сабақта| | | | | |р | | | | |Дәріс|Зертх|ОСӨЖ |СӨЖ | | |1 |2 |3 |4 |5 |6 |7 |9 | |1 | Қазақстандағы |Өсімдік өнімдерін |1 | |4 |4 |4.1.2.-| | |өсімдіктердің |өңдеудің және сақтаудың | | | | |45-48 | | |өнімдерін өңдеу |отандық және | | | | |с. | | |және сақтаудағы |дүниежүзілік қазіргі | | | | | | | |ғылымның қазіргі |заманғы технологияға сай| | | | | | | |уақыттағы дамуы |анализі. | | | | | | | |мен анализі. |Қазақстанның алдыңғы | | | | | | | | |мектептеріндегі | | | | | | | | |өсімдіктерді өңдеудің | | | | | | | | |және сақтаудың дамуы | | | | | | | | |және қазіргі жағдайының | | | | | | | | |анализі. | | | | | | |2,3,4|Өсімдік |1.Ауылшаруашылық |3 | |4 |4 |4.1.1. | | |өнімдерінің |дақылдарының түрлері. | | | | |-35-39 | | |негізгі түрлері. |Дәнді-дақылдар | | | | |б., | | | |тұқымдасының | | | | |4.1.2- | | | |сипаттамасы. | | | | |154-156| | | |Қарақұмық мәдениетінің | | | | |с. | | | |сипаттамасы. | | | | | | | | |Бобтық мәдениетінің | | | | | | | | |сипаттамасы. | | | | | | | | |Майлы дақылдардың | | | | | | | | |сипаттамасы. | | | | | | | | |Қант қызылшасы және тағы| | | | | | | | |басқа өнімдердің | | | | | | | | |сипаттамасы. | | | | | | |5,6 |Дәнді дақылдардың|Дәнді дақылдардың |2 | |4 |4 |4.1.1.-| | |құрылысы. |құрылысы. | | | | |45-49 | | | | | | | | |б. | |7,8, |Астық түйірдің |Астық түйірдің химиялық |4 | |4 |4 |4.1..2-| |9,10.|химиялық құрамы |құрамы және тағамдық | | | | |163-171| | |және тағамдық |құндылығы. | | | | |б. | | |құндылығы. | | | | | | | |11, |Өсімдік өнімдерін|Өсімдік өнімдерін өңдеу |4 | |4 |4 |4.1.1.-| |12, |өңдеу және сақтау|Өсімдік өнімдерін сақтау| | | | |40-43 | |13, |саласындағы |Өсімдік өнімдерінің | | | | |б. | |14 |мақсаттар мен |құрылысы мен химиялық | | | | | | | |міндеттер |құрамдары | | | | | | |15, |Өсімдік өнімдерін|Өсімдік өнімдерін өндіру|3 | |4 |4 |4.1.1.-| |16, |сақтауды |көлемі және оның | | | | |40-42 | |17 |қамтамасыз |атқаратын қызметі | | | | |б. | | |етудегі оның |Өсімдік өнімдерінің | | | | | | | |қысқаша даму |қоймаларының дамуы | | | | | | | |тарихынан шолу |Өсімдік өнімдерін сақтау| | | | | | | | |әдістері және техникалық| | | | | | | | |жабдықталуы | | | | | | | | |Дүниежүзіндегі басты | | | | | | | | |елдердегі өсімдік | | | | | | | | |өнімдерін өңдеу және | | | | | | | | |сақтаудағы қазіргі | | | | | | | | |замандағы жетістіктері | | | | | | |18, |Қоймаларды жіктеу|1. Өсімдік өнімдері |3 | |4 |4 |4.1.2.-| |19, |және оған |қоймаларының құрылымы | | | | |44-46 | |20 |қойылатын |және оның жүйесін салу | | | | | | | |талаптар |2. Қоймаларды жіктеу | | | | | | | | |және қойылатын талаптар | | | | | | | | |3. Астық қоймасының | | | | | | | | |сыйымдылығы және оны | | | | | | | | |пайдалану | | | | | | | | |4. Қойма салуға арналған| | | | | | | | |жер | | | | | | | | |5. Өндірістің бас | | | | | | | | |жоспары және | | | | | | | | |технико-экономикалық | | | | | | | | |көрсеткіштері | | | | | | |21, |Астық түйірді |Дән массасы мен оның |2 | |3 |3 |4.1.2.-| |22 |жинағаннан |сапа көрсеткіштері. | | | | |38-40 | | |кейінгі өңдеу, |Органолептикалық бағалау| | | | | | | |қабылдау және | | | | | | | | |бірпартияға |Дәннің ластануы | | | | | | | |келтіру. |Табиғылылық | | | | | | |23, |Өсімдік өнімдерін|1. Астық массасының |7 | |3 |3 |4.1.2.-| |24, |өңдеу мен сақтау |құрамы. | | | | |48-50 | |25, |объектілері |2. Астық массасының | | | | | | |26, |ретінде |құрамына және қасиетіне | | | | | | |27, |қасиеттері. |әсер беретін факторлар. | | | | | | |28, | |3. Астық массасының | | | | | | |29 | |физикалық қасиеттері. | | | | | | | | |3.1. Астық массасының | | | | | | | | |сусымалдығы және өзінше | | | | | | | | |сұрыпталуы. | | | | | | | | |3.2. Астық массасының | | | | | | | | |қуыстылығы. | | | | | | | | |3.3. Сусымалы | | | | | | | | |материалдың қасиеті мен | | | | | | | | |өлшемдері. | | | | | | | | |3.4. Жай қойманың | | | | | | | | |қабырғасына түсетін | | | | | | | | |астық қысымы. | | | | | | | | |3.5. Силостың түбі мен | | | | | | | | |қабырғасына түсетін | | | | | | | | |астық қысымы. | | | | | | | | |3.6. Астық массасының | | | | | | | | |сіңіргіштік (собциялық) | | | | | | | | |қасиеті. | | | | | | | | |3.7. Астық массасының | | | | | | | | |жылу физикалық және жылу| | | | | | | | |алмасу қасиеттері. | | | | | | | | |3.8. Ұн, жарма және | | | | | | | | |құрама жемнің физикалық | | | | | | | | |қасиеттері. | | | | | | | | |4. Қант қызылшасы, | | | | | | | | |картофель және жүзімнің | | | | | | | | |физикалық қасиеттері. | | | | | | | | |5. Өсімдік өнімдерінен | | | | | | | | |физиология қасиеті. | | | | | | |30 |Дәрістерге шолу | |1 | | | | | | |Барлығы | |30 |15 |45 |45 | | Зертханалық сабақ жоспары |№ |Зертханалық сабақ тақырыбы |Сағат | | | |саны | |1. |Бидайдың біртектілігін анықтау |2 | |2. |Астық түйір балғындығынның көрсеткіштері |2 | |3. |Астық түйірді бақылау. |2 | |4. |Клейковина сапасы бойынша бидай ұнының сапасына баға беру.|3 | |5. |1000 дән массасын анықтау әдістері |2 | |6. |Бидайдың шынылығын анықтау әдістері |2 | |7. |Бүлдіргіштермен зақымданғандығын және бүлінгендігін |2 | | |анықтау. | | | |Барлығы: |15 | 6. ОСӨЖ және СӨЖ тақырыптарының тізімі. Пєнді оқу кезінде студенттердің өздік жұмысына, олардың сапасына жоғары талаптар қойылып, олардың мерзімінде орындалуына көп көңіл бөлінеді. Оқу-әдістемелік кешенін құрастырған кезде реферат, курстық жоба, бақылау тапсырмаларының тақырыбы көрсетіледі. СӨЖ жұмыстарын орындауда реферат тақырыптары алдын ала беріліп, оның көлемі 5 беттен көп болмауы керек (тест машинамен басылған). ОСӨЖ аудиториялық және аудиториядан тыс жүргізілетін сабақ солып екіге бөлінеді. Аудиториялық ОСӨЖ диолог түрінде, ал СӨЖ кеңес ретінде жүргізіледі. Әрбір ОСӨЖ сабақтарына қажетті материалдар дайындалып, есептерді бірге шығарады, орындауда көмектеседі. ОСӨЖ тақырыптары 11-ші кесетде көрсетілген. ОСӨЖ және СӨЖ жоспары |№ |ОСӨЖ |СӨЖ | | |Аудиторияда |Аудиториядан тыс | | |1 |Дәнді-дақылдарды өңдеу |Жарма сипаттамасы |Жарма ассортименттері | |2 |Дәнді дақылдарды қабылдау |Дәнді дақылдарды кептіру|Дәнді дақылдарды сақтау| |3 |Ұнның химиялық құрамы |Ақ бидай ұныны |Нан өнімдерін сақтау | |4 |Нан өімдерін өндіру |Нан пісіру өндірісіндегі|Нан өнімдерінің шығымы | | |технологиясы |негізгі шикізаттар | | |5 |Дәнді дақылдарды және ұнды|Нанды пісіруге арналған |Сақтау кезінде ұнда | | |алғашқы өңдеу туралы жалпы|шикізатты сақтау және |өтетін процестер | | |мәлімет. |оны өндіріске қосуға | | | | |дайындық | | |6 |Тарының биологиялық |Қара бидайдың ұны |Нан пісіру | | |ерекшелігі | |өндірісіндегі негізгі | | | | |шикізаттар | |7 |Ұн сорттарын пішіндеу және|Ұн өндірудің негіздері |Нан пісіру қасиеттері | | |бақылау | | | |8 |Уытты алғашқы өңдеу туралы|Қантты сақтау |Уыттың (солод) | | |жалпы мәлімет. Қант. | |технологиясы | |Сағ |24 |21 |45 |
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz