Файл қосу
Курстың пререквизиттары
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ |
|СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ |
|3 деңгейдегі СМЖ |ПОӘК |ПОӘК 042–04.01.20.84/01-2014 |
|құжаты | | |
|ПОӘК | | |
|« Тағам өнімдерінің |11.09.2014ж. | |
|микробиологиялық |№ 2 басылым | |
|талдау әдістері» |18.09.2013 ж. | |
|Оқытушыға арналған |№ 1 басылымның | |
|пәннің бағдарламасы|орнына | |
ПӘННІҢ ОҚУ- ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ
«Тағам өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері»
мамандық үшін 6М070100 «Биотехнология»
ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН ПӘН
БАҒДАРЛАМАСЫ
Семей
2014
Алғы сөз
1 ӘЗІРЛЕГЕН
Құрастырушы «Стандарттау және биотехнология» кафедрасының т.ғ.к. доцент
м.а. Мирашева Г.О.__________29.08.2014 ж.
2 ТАЛҚЫЛАҒАН
2.1Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің
«Стандарттау және биотехнология» кафедрасының отырысында
«__29__» ____08___ 2014 ж., № _1__ хаттама
Кафедра меңгерушісі ___________ Ж.Х.Кәкімова
2.2 Инженерлі-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік кеңесінің
мәжілісінде
«__05__» _____09__ 2014 ж., № __1_ хаттама
Төрайымы_____________С.С. Толеубекова
3 БЕКІТІЛГЕН
Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде шығаруға
мақұлданған және ұсынылған
«___11_» ___09____2014 ж., № _1_ хаттама
Оқу-әдістемелік кеңесінің төрайымы,
бірінші проректор ___________
Г.К. Искакова
4 «18» _09_2013 ж. № 1 БАСЫЛЫМНЫҢ ОРНЫНА
Мазмұны
|1 |Қолдану саласы |4 |
|2 |Нормативтік сілтемелер |4 |
|3 |Жалпы ережелер |4 |
|4 |Оқу пәнінің мазмұны |5 |
|5 |Білім алушылардың өздік жұмысы тақырыптарының тізімі |6 |
|6 |Оқу-әдістемелік әдебиетпен қамтамасыз ету картасы |7 |
|7 |Әдебиеттер |7 |
1 Қолданылу саласы
«Тағам өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері» пәні бойынша оқу-
әдістемелік кешенінің құрамына кіретін оқытушыға арналған пәннің жұмыс оқу
бағдарламасы 6М070100 «Биотехнология» мамандығының магистранттарына
арналған.
2 Нормативтік сілтемелер
«Тағам өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері» пәнінен жұмыс оқу
бағдарламасы осы пән бойынша оқу процесін ұйымдастыру тәртібін төмендегі
құжаттардың талаптары мен ұсыныстарына сәйкес орнатады:
- Қазақстан Республикасының мемлекеттік жалпыға міндетті білім
стандартына сай;
-6М070100 «Биотехнология» мамандығының элективті пәндер каталогы;
- 6М070100 «Биотехнология» мамандығының типтік оқу жоспары;
- УСТ 042 - МУ-4-2014 Университет стандарты «Пәндердің оқу-әдістемелік
кешендерін әзірлеу және ресімдеу жалпы талаптары»;
- ҚП 042-1.01.-2014 Құжатталған рәсімдеме «Пәндердің оқу-әдістемелік
кешендерінің құрылымы және мазмұны».
3 Жалпы ережелер
3.1 Пәннің қысқаша мазмұны. «Тағам өнімдерінің микробиологиялық талдау
әдістері» пәнінде мынандай сұрақтар қарастырылады: микробиологиялық
зерттеудің жүргізу негізгі принциптері; микробиологиялық зерттеудің
әдістері; санитарлы-көрсеткіш микроағзалардың негізгі топтың сипаттамасы,
тағам өнімдерінің бақылау зертханасының сипаттамасы; сүт, ет, нан
өнімдерінің микробиологиялық бақылау.
3.2 Пәнді оқыту мақсаты – тағам өнімдерінің микробиологиялық талдау
әдістерің білім алушыға жеткізу.
3.3 Пәнді оқудың негізгі мақсаты - оқылатын пәнді мамандық бойынша
тәжірибеде қолдана білу.
3.4 Оқу нәтижесі:
Пәнді оқу нәтижесінде білім алушы міндетті:
• білу керек: Тағам өнімдерің микробиологиялық зерттеу аумағындағы
негізгі түсініктемелерді және анықтауларды;
• иегеру керек: микроағзалар ды культивирлеу әдістерің; микробиологиялық
талдауға арналған сына таңдау әдістері; микробиологиялық зерттеуге
арналған сына дайындау әдістері.
• менгеру керек : микробиологиялық зерттеулерге арналған тағам
өнімдерінің сыналарын таңдау.
• істеу алу керек: биотехнологиялық өндірісінде микробиологиялық
бақылау жүргізу.
• Құзыреттылық: биотехнологиялық өндірісінде микробиологиялық бақылау
барлық түрлерін жүргізу.
3.5 Курстың пререквизиттары: Тағам өнімдерінің талдау әдістері,
Микробиология және вирусология.
3.6 Курстың постреквизиттары: магистранттардың экспериментті-зерттеу
жұмысы, магистерлық диссертация.
3.7 Оқу жоспарынан үзінді көшірме: 1 Кесте
|Курс |Семе |
| |стр |
|1 |2 |
|Дәріс сабақтар | |
|Кіріспе. Биотехнологиялық өндірісінің микробиологиялық |1 |
|бақылаудың анықтамасы. | |
|Микробиологиялық бақылауды жүргізу негізгі принциптері. |1 |
| Микробиологиялық зертханасының стандартты түрі. Тағам |1 |
|өнімдерің бақылау зертханасының сипаттамасы | |
| Санитарлы-көрсеткіш микроағзалардың ластау |1 |
|индикаторларының негізгі топтарының сипаттамасы | |
|Тағам өнімдерін микробиологиялық бақылаудың әдістемелік |1 |
|қамтамасыз етуі | |
|Микробиологиялық талдауға арналған тағам өнімдерінің |1 |
|сынасын таңдау және дайындау әдістері | |
|Сүт және сүт өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері |2 |
|Ет және ет өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері |2 |
|Нан-тоқаш, ұн-жарма өнімдерінің микробиологиялық талдау |2 |
|әдістері | |
|Ашу өнімдерінің және сусындардың микробиологиялық талдау |1 |
|әдістері | |
|Балаларға тамақтануға арналған өнімдерінің микробиологиялық|2 |
|талдау әдістері | |
|Барлығы |15 |
|Тәжірибелік сабақтар | |
|Тағам өнімдерін микробиологиялық бақылаудың әдістемелік |1 |
|қамтамасыз етуі | |
|Тағам өнімдерің бақылау зертханасының сипаттамасы |2 |
|Санитарлы-көрсеткіш микроағзалардың ластау индикаторларының|2 |
|негізгі топтарының сипаттамасы | |
|Микробиологиялық талдауға арналған тағам өнімдерінің |2 |
|сынасын таңдау және дайындау әдістері | |
|Сүт және сүт өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері |2 |
|Ет және ет өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері |2 |
|Нан-тоқаш, ұн -жарма өнімдерінің микробиологиялық талдау |2 |
|әдістері | |
|Балаларға тамақтануға арналған өнімдерінің микробиологиялық|2 |
|талдау әдістері | |
|Барлығы |15 |
|Зертханалық сабақтар | |
|Микробиологиялық талдауға арналған тағам өнімдерінің |3 |
|сынасын таңдау және дайындау әдістері | |
|Сүт және сүт өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері |3 |
|Ет және ет өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері |3 |
|Нан-тоқаш, ұн-жарма өнімдерінің микробиологиялық талдау |3 |
|әдістері | |
|Балаларға тамақтануға арналған өнімдерінің микробиологиялық|3 |
|талдау әдістері | |
|Барлығы |15 |
5 МАГИСТРАНТТАРДЫҢ ӨЗІНДІК ЖҰМЫСЫ ТАҚЫРЫПТАРЫНЫҢ ТІЗІМІ
|5.1 Балық және балық өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері. |
|5.2 Кондитерліқ бұйымдарының микробиологиялық талдау әдістері |
|5.3 Жеміс және көкөністерді микробиологиялық талдау әдістері |
|5.4 Май және тоңмайлардың микробиологиялық талдау әдістері |
|5.5 Консервіленген тағам өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері |
| |
| |
5.6 Алкогольсыз және алкогольды сусындардың микробиологиялық талдау
әдістері
6 ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТПЕН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ
3 Кесте
|Оқулықтар мен оқу-әдістемелік |Даналардың |Студенттер саны |Қамтамасыз |
|құралдардың атаулары |саны | |ету пайызы |
| Тағам және биотехнологиялық |15 |2 |100 |
|өндірістерінің микробиологиялық | | | |
|негіздері /Лесова, Ж.Т. - 2013 | | | |
|Микроағзалық биотехнология: |10 |2 |100 |
|қолданбалы микробиологияның | | | |
|негізгі қағидалары /Глейзер А.Н.| | | |
|- 2012 | | | |
| Микробиология продовольственных|15 |2 |100 |
|товаров. Санитария и гигиена | | | |
|/Жарикова, Г.Г. - 2008 | | | |
7 ӘДЕБИЕТТЕР
7.1 Негізгі
7.1.1 Тағам және биотехнологиялық өндірістерінің микробиологиялық негіздері
/Лесова, Ж.Т. - 2013
7.1.2 Микроағзалық биотехнология: қолданбалы микробиологияның негізгі
қағидалары /Глейзер А.Н. – 2012
7.1.3 Микробиология продовольственных товаров. Санитария и гигиена
/Жарикова, Г.Г. - 2008
7.2 Қосымша
7.2.1 Рабинович Г.Ю., Сульман Э.М. Санитарно-микробиологический контроль
объектов окружающей среды и пищевых продуктов с основами микробиологии.
Уч.пособие 1-е изд. Тверь: ТГТУ, 2005,220 с.
7.2.2Функциональные стартовые культуры в мясной промышленности /Машенцева,
Н.Г. – 2008г.
7.2.3Микробиология мяса, мясопродуктов и птицепродуктов /Агульник М.А.,
Корнеев И.П. – 1972г.
7.2.4Общая микробиология /Нетрусов, А.И. – 2007г.
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz
Реферат
Курстық жұмыс
Диплом
Материал
Диссертация
Практика
Презентация
Сабақ жоспары
Мақал-мәтелдер
1‑10 бет
11‑20 бет
21‑30 бет
31‑60 бет
61+ бет
Негізгі
Бет саны
Қосымша
Іздеу
Ештеңе табылмады :(
Соңғы қаралған жұмыстар
Қаралған жұмыстар табылмады
Тапсырыс
Антиплагиат
Қаралған жұмыстар
kz