Файл қосу
Курстың пререквизиттары
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ | |СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |3 деңгейдегі СМЖ |ПОӘК |ПОӘК 042–04.01.20.84/01-2014 | |құжаты | | | |ПОӘК | | | |« Тағам өнімдерінің |11.09.2014ж. | | |микробиологиялық |№ 2 басылым | | |талдау әдістері» |18.09.2013 ж. | | |Оқытушыға арналған |№ 1 басылымның | | |пәннің бағдарламасы|орнына | | ПӘННІҢ ОҚУ- ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ «Тағам өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері» мамандық үшін 6М070100 «Биотехнология» ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН ПӘН БАҒДАРЛАМАСЫ Семей 2014 Алғы сөз 1 ӘЗІРЛЕГЕН Құрастырушы «Стандарттау және биотехнология» кафедрасының т.ғ.к. доцент м.а. Мирашева Г.О.__________29.08.2014 ж. 2 ТАЛҚЫЛАҒАН 2.1Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің «Стандарттау және биотехнология» кафедрасының отырысында «__29__» ____08___ 2014 ж., № _1__ хаттама Кафедра меңгерушісі ___________ Ж.Х.Кәкімова 2.2 Инженерлі-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде «__05__» _____09__ 2014 ж., № __1_ хаттама Төрайымы_____________С.С. Толеубекова 3 БЕКІТІЛГЕН Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде шығаруға мақұлданған және ұсынылған «___11_» ___09____2014 ж., № _1_ хаттама Оқу-әдістемелік кеңесінің төрайымы, бірінші проректор ___________ Г.К. Искакова 4 «18» _09_2013 ж. № 1 БАСЫЛЫМНЫҢ ОРНЫНА Мазмұны |1 |Қолдану саласы |4 | |2 |Нормативтік сілтемелер |4 | |3 |Жалпы ережелер |4 | |4 |Оқу пәнінің мазмұны |5 | |5 |Білім алушылардың өздік жұмысы тақырыптарының тізімі |6 | |6 |Оқу-әдістемелік әдебиетпен қамтамасыз ету картасы |7 | |7 |Әдебиеттер |7 | 1 Қолданылу саласы «Тағам өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері» пәні бойынша оқу- әдістемелік кешенінің құрамына кіретін оқытушыға арналған пәннің жұмыс оқу бағдарламасы 6М070100 «Биотехнология» мамандығының магистранттарына арналған. 2 Нормативтік сілтемелер «Тағам өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері» пәнінен жұмыс оқу бағдарламасы осы пән бойынша оқу процесін ұйымдастыру тәртібін төмендегі құжаттардың талаптары мен ұсыныстарына сәйкес орнатады: - Қазақстан Республикасының мемлекеттік жалпыға міндетті білім стандартына сай; -6М070100 «Биотехнология» мамандығының элективті пәндер каталогы; - 6М070100 «Биотехнология» мамандығының типтік оқу жоспары; - УСТ 042 - МУ-4-2014 Университет стандарты «Пәндердің оқу-әдістемелік кешендерін әзірлеу және ресімдеу жалпы талаптары»; - ҚП 042-1.01.-2014 Құжатталған рәсімдеме «Пәндердің оқу-әдістемелік кешендерінің құрылымы және мазмұны». 3 Жалпы ережелер 3.1 Пәннің қысқаша мазмұны. «Тағам өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері» пәнінде мынандай сұрақтар қарастырылады: микробиологиялық зерттеудің жүргізу негізгі принциптері; микробиологиялық зерттеудің әдістері; санитарлы-көрсеткіш микроағзалардың негізгі топтың сипаттамасы, тағам өнімдерінің бақылау зертханасының сипаттамасы; сүт, ет, нан өнімдерінің микробиологиялық бақылау. 3.2 Пәнді оқыту мақсаты – тағам өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістерің білім алушыға жеткізу. 3.3 Пәнді оқудың негізгі мақсаты - оқылатын пәнді мамандық бойынша тәжірибеде қолдана білу. 3.4 Оқу нәтижесі: Пәнді оқу нәтижесінде білім алушы міндетті: • білу керек: Тағам өнімдерің микробиологиялық зерттеу аумағындағы негізгі түсініктемелерді және анықтауларды; • иегеру керек: микроағзалар ды культивирлеу әдістерің; микробиологиялық талдауға арналған сына таңдау әдістері; микробиологиялық зерттеуге арналған сына дайындау әдістері. • менгеру керек : микробиологиялық зерттеулерге арналған тағам өнімдерінің сыналарын таңдау. • істеу алу керек: биотехнологиялық өндірісінде микробиологиялық бақылау жүргізу. • Құзыреттылық: биотехнологиялық өндірісінде микробиологиялық бақылау барлық түрлерін жүргізу. 3.5 Курстың пререквизиттары: Тағам өнімдерінің талдау әдістері, Микробиология және вирусология. 3.6 Курстың постреквизиттары: магистранттардың экспериментті-зерттеу жұмысы, магистерлық диссертация. 3.7 Оқу жоспарынан үзінді көшірме: 1 Кесте |Курс |Семе | | |стр | |1 |2 | |Дәріс сабақтар | | |Кіріспе. Биотехнологиялық өндірісінің микробиологиялық |1 | |бақылаудың анықтамасы. | | |Микробиологиялық бақылауды жүргізу негізгі принциптері. |1 | | Микробиологиялық зертханасының стандартты түрі. Тағам |1 | |өнімдерің бақылау зертханасының сипаттамасы | | | Санитарлы-көрсеткіш микроағзалардың ластау |1 | |индикаторларының негізгі топтарының сипаттамасы | | |Тағам өнімдерін микробиологиялық бақылаудың әдістемелік |1 | |қамтамасыз етуі | | |Микробиологиялық талдауға арналған тағам өнімдерінің |1 | |сынасын таңдау және дайындау әдістері | | |Сүт және сүт өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері |2 | |Ет және ет өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері |2 | |Нан-тоқаш, ұн-жарма өнімдерінің микробиологиялық талдау |2 | |әдістері | | |Ашу өнімдерінің және сусындардың микробиологиялық талдау |1 | |әдістері | | |Балаларға тамақтануға арналған өнімдерінің микробиологиялық|2 | |талдау әдістері | | |Барлығы |15 | |Тәжірибелік сабақтар | | |Тағам өнімдерін микробиологиялық бақылаудың әдістемелік |1 | |қамтамасыз етуі | | |Тағам өнімдерің бақылау зертханасының сипаттамасы |2 | |Санитарлы-көрсеткіш микроағзалардың ластау индикаторларының|2 | |негізгі топтарының сипаттамасы | | |Микробиологиялық талдауға арналған тағам өнімдерінің |2 | |сынасын таңдау және дайындау әдістері | | |Сүт және сүт өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері |2 | |Ет және ет өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері |2 | |Нан-тоқаш, ұн -жарма өнімдерінің микробиологиялық талдау |2 | |әдістері | | |Балаларға тамақтануға арналған өнімдерінің микробиологиялық|2 | |талдау әдістері | | |Барлығы |15 | |Зертханалық сабақтар | | |Микробиологиялық талдауға арналған тағам өнімдерінің |3 | |сынасын таңдау және дайындау әдістері | | |Сүт және сүт өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері |3 | |Ет және ет өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері |3 | |Нан-тоқаш, ұн-жарма өнімдерінің микробиологиялық талдау |3 | |әдістері | | |Балаларға тамақтануға арналған өнімдерінің микробиологиялық|3 | |талдау әдістері | | |Барлығы |15 | 5 МАГИСТРАНТТАРДЫҢ ӨЗІНДІК ЖҰМЫСЫ ТАҚЫРЫПТАРЫНЫҢ ТІЗІМІ |5.1 Балық және балық өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері. | |5.2 Кондитерліқ бұйымдарының микробиологиялық талдау әдістері | |5.3 Жеміс және көкөністерді микробиологиялық талдау әдістері | |5.4 Май және тоңмайлардың микробиологиялық талдау әдістері | |5.5 Консервіленген тағам өнімдерінің микробиологиялық талдау әдістері | | | | | 5.6 Алкогольсыз және алкогольды сусындардың микробиологиялық талдау әдістері 6 ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТПЕН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ 3 Кесте |Оқулықтар мен оқу-әдістемелік |Даналардың |Студенттер саны |Қамтамасыз | |құралдардың атаулары |саны | |ету пайызы | | Тағам және биотехнологиялық |15 |2 |100 | |өндірістерінің микробиологиялық | | | | |негіздері /Лесова, Ж.Т. - 2013 | | | | |Микроағзалық биотехнология: |10 |2 |100 | |қолданбалы микробиологияның | | | | |негізгі қағидалары /Глейзер А.Н.| | | | |- 2012 | | | | | Микробиология продовольственных|15 |2 |100 | |товаров. Санитария и гигиена | | | | |/Жарикова, Г.Г. - 2008 | | | | 7 ӘДЕБИЕТТЕР 7.1 Негізгі 7.1.1 Тағам және биотехнологиялық өндірістерінің микробиологиялық негіздері /Лесова, Ж.Т. - 2013 7.1.2 Микроағзалық биотехнология: қолданбалы микробиологияның негізгі қағидалары /Глейзер А.Н. – 2012 7.1.3 Микробиология продовольственных товаров. Санитария и гигиена /Жарикова, Г.Г. - 2008 7.2 Қосымша 7.2.1 Рабинович Г.Ю., Сульман Э.М. Санитарно-микробиологический контроль объектов окружающей среды и пищевых продуктов с основами микробиологии. Уч.пособие 1-е изд. Тверь: ТГТУ, 2005,220 с. 7.2.2Функциональные стартовые культуры в мясной промышленности /Машенцева, Н.Г. – 2008г. 7.2.3Микробиология мяса, мясопродуктов и птицепродуктов /Агульник М.А., Корнеев И.П. – 1972г. 7.2.4Общая микробиология /Нетрусов, А.И. – 2007г.
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz