Файл қосу
Ветеринариялық анықтаманы
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ ҒЫЛЫМ ЖӘНЕ БІЛІМ МИНИСТІРЛІГІ | |Семей қаласындағы Шәкәрім атындағы Мемлекеттік Университет | |СМЖ 3 деңгейлі құжат |ПОӘК |ПОӘК | | | | | | | |042-18-23.1.66/02-2013 | | «Тағамдық және өңдеуші | | | |кәсіпорындарындағы |Басылым №__ | | |ветеринарлық-санитариялық |___________дейін | | |сараптау» пәнінен оқу | | | |әдістемелік кешені | | | ОҚУ ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ «Тағамдық және өңдеуші кәсіпорындарындағы ветеринарлық-санитариялық сараптау» 051202 – «Ветеринариялық санитария» мамандығына арналған ПӘННІҢ СТУДЕНТКЕ АРНАЛҒАН ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ Семей 2013 Алғы сөз 1 ӘЗІРЛЕГЕН Әзірлеген ________ «___»____ 2013 ж., Серикова А.Т., профессор м.а. «Ветеринарлық санитария» кафедрасы 2 ТАЛҚЫЛАНДЫ 2.1. «Ветеринариялық санитария» кафедрасынның отырысында Хаттама «__» ____ 2013ж., №__ Кафедра меңгерушісі ________ Е.Омарбеков 2.2 Аграрлық факультетінің оқу – әдістемелік кеңесінің мәжілісінде Хаттама «__» ______ 2013ж., №__ Төрайымы ________ А.Тлеубаева 3 БЕКІТІЛДІ Университеттің оқу – әдістемелік кеңесінің мәжілісінде мақұлданды және баспаға ұсынылды Хаттама «___» ______ 2013ж., №__ ОӘК төрайымы _______ Г.Искакова 4 АЛҒАШ РЕТ ЕНГІЗІЛДІ. ҚҰРАМЫ 1 Жалпы жағдайлар 2 Сабақ түріне байланысты сағаттардың бөлінуі және пәннің мазмұны 3 Пәнді оқу жөнінде әдістемелік нұсқаулар 4 Курстың форматы 5 Курстың саясаты 6 Білімді бағалау қою саясаты 7 Әдебиеттер 1 Жалпы жағдайлар 1.1. Оқытушы және пән бойынша жалпы мәлімет. Серикова Айнур Темешқызы доцент., профессор м.а. «Ветеринариялық санитария» кафедрасы; Байланыс ақпараты– тел.:53-19-70, оқу ғимараты №5, кабинет № 310 Сабақ өтетін орын – аудитория № 309, 311, 312. Пәннің кредит саны -3. 1.2 Пәннің қысқаша мазмұны: Тағамдық және өңдеуші кәсіпорындарындағы ветеринарлық-санитариялық сараптау - зерттеудің озық әдістері мен жаңа әдістерді қолдану арқылы қазіргі таңда жоғары сапалы өнім алуға мүмкіндік беретін сойыс өнімдерін өндірудің интенсивті технологиясын қолданудың халықтық – шаруашылыққа маңызды мағынасы бар. 1.3 Пәннің оқытылу мақсаты: студенттерге пәннің толық көлемде қажетті ақпараттарын жеткізу мен материалды меңгеруді қамтамассыз ету және тағам өндіретін өнеркәсіптеріндегі жұмыстарды атқару шеңберін тәжірбие жүзінде игеруді студенттерге жүктеу. 1.4 Пәннің оқытылуның негізгі тапсырмасы: студенттерді тәжірбиелік әдістемелерді ұйымдастыру және жануарлар шикізаты мен тағамдық өнімдерді ветеринариялық – санитариялық жұмыстарын жүргізу, мемлекеттік стандарттарды меңгеру мен өндірістік басқаруда туындаған сұрақтарды шешу, малшаруашылығы мен құсшаруашылық өнімдерін бағалаған кезде өз білімін қолдану. 1.5 Оқытылудың нәтижесі Пәннің оқытылу нәтижесінде студент білуге міндетті: - ет және құс өндіретін өнеркәсіптерінде ветеринариялық – санитариялық қадағалауды ұйымдастыру; - жануарлар мен құстарды тасымалдау, қабылдау және ұстау кезіндегі ветеринариялық – өндірістік қадағалау; - жануарлар мен құстарды және қояндарды сою мен ұшаны бөлшектеу кезіндегі ветеринариялық – өндірістік қадағалау; - шартты жарамды еттерді зарарсыздандыру әдістері; - цехтардағы ветеринарлық – санитариялық қадағалау: субөнімдер, майлар, ішектер, тұздалған терімен және техникалық фабрикаттар; - тоңазытқыштардағы ветеринарлық-санитариялық қадағалау; - жартылай фабрикаттар мен шұжық өнімдерін өндіретін цехтарындағы ветеринариялық – өндірістеріндегі қадағалау; - қаңылтыр – қалбыр және консерві цехтарындағы ветеринариялық – өндірістік қадағалау; - мемлекеттік ветеринариялық қадағалау объектілеріндегі ветеринариялық инспекторлардың ветеринариялық құжаттарды беру ережесі; - тағам өндіретін кәсіпорындарындағы ветеринариялық – санитариялық сараптау жүргізу ережесі; - тағам өндіретін кәсіпорындарынның зертханасында ветеринариялық – санитариялық сараптау мен қосымша зерттеу жүргізу реті; - етті таңбалаудың жалпы ветеринариялық жағдайы; - ветқадағалау объектілерінде жұқпалы және инвазия ауруларының қоздырғыштарын термиялық режимде әсер етуі (жоғарғы және төменгі температура) мен сынама алу ережесі, санитарлық өндеудің сапасын микробиологиялық бақылау; - Тағам өндіретін өнеркәсіп пен кәсіпорындарда техникалық қауіпсіздікті игеру: -органолептикалық, биохимиялық, гистологиялық, бактериологиялық ғылыми зерттеу әдістемелері; меңгеру: -тағам өнімдерін өндіру және еткомбинаттарындағы санитарлық алдын алу әдістері; - өндіріс жүйесіндегі санитарлық жағдайдың жақсартатын шаралар бағыты; -өнімдер мен шикізаттардың сапалылығын органолептикалық және арнайы зерттеу әдістері; - нақты ғылыми және тәжірбиелік ақпараттарды іздеу тапсырмасында алынған білімді қолдану арқылы шешу; Білу керек: -ет және сүт өнімдерін өндіру технологиясынның кезеңдеріндегі ветеринариялық – санитариялық шараларды жүргізуді; -тағам өнімдерін өндіретін кәсіпорындарындағы ғимараттардың, құрал - жабдықтардың санитариялық– гигиенасы жайында сұрақтарын шешу; - ет, сүт және олардың өнімдері мен жұмыртқа, жұмыртқа өнімдері, жануар тектес шикізаттары, ағзалары мен ұшаларына ветеринариялық – санитариялық сараптауды жүргізу; - сойыс жануарлары мен құстарды союға дайындау; -жануарлар өнімдері мен шикізаттарын зерттеудің жана әдістерін пайдалану; -өндірістік – ветеринариялық қадағалауда есеп жүргізу, міндеттеу және құжаттандыру; Түсіну қажет: -ветеринариялық куәлік, ветеринариялық сертификат және ветеринариялық анықтаманы толтыру мен беру тәртібі; -зертхандағы ветеринариялық – санитариялық сараптаудың есебін журналға толтыру тәртібі; - жануарлар өнімдері, жануар тектес шикізаттарын алу мен жоюға акт толтыру тәртібі; -адамдар мен сау жануарлардың денсаулығына қауіп төндіретін жануарлар өнімдері мен шикізаттарын жою жөнінде акт толтыру тәртібі; - мал мен құс сойыс өнімдерін, сүт және сүт өнімдерін сапалы зерттеу барысында және жануарлар өнімдерін технология және стандартизация негізінде өндіру кезінде теориялық бағытты қолдану. істей білу қажет: -жануарлар өнімдерінің сапасына әсер ететін фактарларды тәжірбие жүзінде дұрыс ескертуді; ие болу: - сойыс жануарлары мен құстарды қабылдау, тапсыру, тасымалдау және союға дайындауға; - өнім мен шикізаттан микробиологиялық, технологиялық, биохимиялық бақылау үшін сынама алуға; 1.6 Курстың пререквизиттері: 1.6.1 Мал және құс шаруашалығы өнімдерін ветеринариялық-санитариялық сараптау І және ІІ 1.6.2 Мал шикізаттың сертификаттау 1.6.3 Мал шаруашылығы өнімдерінің технологиясы мен стандартизациясы 1.7 Курстың постреквизиттері: 1.7.1. Ет және сүт өнімдерінің технологиясы, гигиенасы және ветеринариялық- санитариялық сараптау ІІ 1.7.2Өнімдердің радиациялық зақымдануларындағы ветеринариялық-санитариялық сараптау. 2 ПӘННІҢ МАЗМҰНЫ МЕН САБАҚ ТҮРІНЕ БАЙЛАНЫСТЫ САҒАТТАРДЫҢ БӨЛІНУІ Кесте 1 |№п|Тақырып аты |сағат |Әдебиеттер | |\п| | | | | | |ДС|ЗС |СТЖ|СОӨЖ |СӨЖ | | |1 |2 |3 |4 |5 |6 |7 |8 | |Дәріс сабақтары | |Модуль 1. Ет, сүт және құс өндіретін өнеркәсіптеріндегі ветеринариялық – | |санитариялық қадағалау. | |1 |Ет және құс өңдейтін |1 | | |2 | |№4 5-25 б. | | |өндірістердегі | | | | | | | | |ветеринариялық-санитариялық | | | | | | | | |бақылауды ұйымдастыру | | | | | | | |2 |Жануарлар мен құстарды |1 | | |4 | |№4 26-56 б. | | |тасымалдау, қабылдау және ұстау| | | | | | | | |кезіндегі ветеринариялық – | | | | | | | | |өндірістік қадағалау; | | | | | | | |3 |Жануарлар мен құстарды және |2 | | |2,5 | |№4 57-121 б. | | |қояндарды сою мен ұшаны | | | | | | | | |бөлшектеу кезіндегі | | | | | | | | |ветеринариялық – өндірістік | | | | | | | | |қадағалау. | | | | | | | |4 |Еткомбинаттарындағы санитарлық |1 | | |2 | |№4.124-131 б | | |алдын алу әдістері. | | | | | | | |5 |Шартты жарамды еттерді |2 | | |2 | |№4.132-136 б | | |зарарсыздандыру. | | | | | | | |6 |Цехтардағы ветеринариялық – |2 | | |3 | |№4.137-165 б | | |санитариялық қадағалау: | | | | | | | | |субөнімдер, майлар, ішектер, | | | | | | | | |тұздалған терімен және | | | | | | | | |техникалық фабрикаттар. | | | | | | | |7 |Тоңазытқыштардағы |2 | | |2 | |№4 167-184 б. | | |ветеринарлық-санитариялық | | | | | | | | |қадағалау. | | | | | | | |8 |Жартылай фабрикаттар мен шұжық |2 | | |3 | |№4 185-278 б. | | |өнімдерін өндіретін | | | | | | | | |цехтарындағы ветеринариялық – | | | | | | | | |өндірістік қадағалау. | | | | | | | |9 |Қаңылтыр – қалбыр және |1 | | |2 | |№4 279-296 б. | | |консерві цехтарындағы | | | | | | | | |ветеринариялық – өндірістік | | | | | | | | |қадағалау. | | | | | | | |10 |Өндірістік – ветеринариялық |2 | | |2 | |№4 320-360 б. | | |қадағалауда есеп жүргізу, | | | | | | | | |міндеттеу және құжаттандыру. | | | | | | | | |Барлығы |15| | |22,5 | | | | | |Тәжірбиелік сабақтар | |Модуль 2. Тағам және тағам өндіретін өндіріс орындарын құжаттандыру | |1 |Мемлекеттік ветеринариялық | | |1 | | |№1 б.101-102 | | |қадағалау объектілеріндегі | | | | | | | | |ветеринариялық инспекторлардың | | | | | | | | |ветеринариялық құжаттарды беру | | | | | | | | |ережесі. | | | | | | | |2 |Ветеринариялық куәлікті толтыру| | |2 | | |№1 102-104, | | |мен беру тәртібі. | | | | | |107-112,121-122 б.| |3 |Ветеринариялық сертификатты | | |2 | | |№1. 104-105, | | |толтыру мен беру тәртібі. | | | | | |113-118,123-124 б.| |4 |Ветеринариялық анықтаманы | | |1 | | |№1.105,119 б | | |толтыру мен беру тәртібі және | | | | | |№1. 105-106,120 б.| | |ветеринариялық – санитариялық | | | | | | | | |бекітілім; | | | | | | | |5 |Аралық бақылау 1 | | |1 | | |-/-/-/- | |6 |Ветеринариялық зертханадағы | | |1 | | |№1. 140-141 б. | | |жұмыстар жөнінде есеп беру. № | | | | | | | | |4-вет форма | | | | | | | |7 |Ведомствалық статистикалық есеп| | |1 | | |№1. 142-143 б. | | |беру. Жануарлар мен құстарды | | | | | | | | |сояр алдында тексеру және | | | | | | | | |мемлекеттік ветеринариялық | | | | | | | | |қадағалау туралы есеп беру. № | | | | | | | | |5-вет. форма | | | | | | | |8 |Ведомствалық статистикалық есеп| | |1 | | |№1. 144-145 б. | | |беру. Жануарлардан алынатын | | | | | | | | |шикізаттар мен өнімдерді | | | | | | | | |ветеринариялық-санитариялық | | | | | | | | |сараптау және мемлекеттік | | | | | | | | |ветеринариялық қадағалау туралы| | | | | | | | |есеп беру. № 5-вет. форма | | | | | | | |9 |Жануарларды өндірісте сойысқа | | |1 | | |№1. 146-148 б. | | |дайындау, жануарлардан алынатын| | | | | | | | |өнімдер мен шикізаттарды | | | | | | | | |дайындау, сақтау және қайта | | | | | | | | |өңдеу кезіндегі | | | | | | | | |ветеринариялық-санитариялық | | | | | | | | |сараптау және мемлекеттік | | | | | | | | |ветеринариялық қадағалау | | | | | | | | |жөнінде есеп беру.№ 6-вет. | | | | | | | | |форма . | | | | | | | |10 |Ведомствалық статистикалық есеп| | |1 | | |№1. 156-157 б. | | |беру. Администраторлық | | | | | | | | |тәжірибеде | | | | | | | | |ветеринариялық-санитариялық | | | | | | | | |ережелерді бұзу жөнінде есеп | | | | | | | | |беру. № 9-вет. форма. | | | | | | | |11 |Адам және жануар денсаулығына | | |1 | | |№1. 468-469 б. | | |зиян келтіретін жануарлардан | | | | | | | | |алынатын өнімдер, шикізаттар | | | | | | | | |және жануарларды жою және | | | | | | | | |оқшаулау туралы акт. | | | | | | | |12 |Ветеринариялық-санитариялық | | |1 | | |№1. 374-375 б. | | |сараптау зертханасында ет және | | | | | | | | |ет өнімдері, сүт және сүт | | | | | | | | |өнімдері, балық, теңіз өнімдері| | | | | | | | |және жұмыртқаны | | | | | | | | |ветеринариялық-санитариялық | | | | | | | | |сараптау туралы есеп беру | | | | | | | | |журналы. | | | | | | | |13 |Аралық бақылау 2. | | |1 | | |-/-/-/- | |14 |Барлығы | | |15| | | | |Зертханалық сабақтар | |Модуль 1. Ет, сүт және құс өндіретін өнеркәсіптеріндегі ветеринариялық – | |санитариялық қадағалау. | |1 |Тағам өндіретін өндіріс | |2 | | | |№1. 367-368 б. | | |орындарындағы | | | | | | | | |ветеринариялық-санитариялық | | | | | | | | |сараптауды жүргізу ережесі. | | | | | | | |2 |Тағам өндіретін өндіріс | |1 | | | |№1. 369-370 б. | | |орындарындағы | | | | | | | | |ветеринариялық-санитариялық | | | | | | | | |сараптау зертханасында | | | | | | | | |жүргізілетін міндетті және | | | | | | | | |қосалқы зерттеулер. | | | | | | | |3 |Тағам өндіретін өндіріс | |1 | | | |№1. 371-372 б. | | |орындарындағы | | | | | | | | |ветеринариялық-санитариялық | | | | | | | | |сараптауға стандартты тестілеу | | | | | | | | |жүргізу. | | | | | | | |4 |Ет өндіретін өндіріс | |2 | | | |№2. 449-452 б. | | |орындарындағы санитарлық өңдеу | | | | | | | | |заттары мен принциптері. | | | | | | | |5 |Аралық бақылау 1. | |1 | | | | | |6 |Ет өндіріс орындарындағы жеке | |2 | | | |№2. 452-454 б. | | |цехтардағы санитарлық өңдеу | | | | | | | | |ерекшеліктері. | | | | | | | |7 |Тағам өндіретін өндіріс | |2 | | | |№2. 452-454 б. | | |орындарындағы дезинфекция. | | | | | | | |8 |Тоңазытқыштағы зең басумен | |1 | | | |№2. 452-454 б. | | |күресу. | | | | | | | |9 |Тағам өндіретін өндіріс | |2 | | | |№2. 454-457 б. | | |орындарындағы дезинсекция және | | | | | | | | |дератизация. | | | | | | | |10 |Аралық бақылау 2. | |1 | | | |-/-/-/- | |11 |Барлығы | |15| | | | | |СӨЖ | |Модуль 1. Ет, сүт және құс өндіретін өндіріс орындарындағы ветеринариялық – | |санитариялық қадағалау | |1 |Ет өндіріс орындарындағы | | | | |17 |№2. 18-42 б. | | |санитарлық-микробиологиялық | | | | | | | | |бақылауды ұйымдастыру. | | | | | | | |2 |Сүт өндіріс орындарындағы сүтті| | | | |17 |№15. 59-62 б. | | |алу шарттарын бақылау жүйесі. | | | | | | | |3 |Тағам өнімдерін өндіретін | | | | |17 |№3. 291-298 б. | | |өндіріс орындарындағы | | | | | | | | |техникалық қауіпсіздік. | | | | | | | |4 |Етті ветеринариялық таңбалау. | | | | |16,5 |№1. 186-189 б. | | | | | | | | |№1. 441-445 б. | | |Барлығы | | | | |67,5 | | 3 ПӘНДІ ОҚУДАҒЫ ӘДІСТЕМЕЛІК ҰСЫНЫСТАР Сабаққа дайындалуда алдын ала ұсынылған әдебиеттермен, әдістемелік нұсқаулармен таныс болу керек. Сабақтың мазмұнына, мақсатына, негізгі сұрақтарына назар аударыңыз. Оқу кезінде бағдарламада берілген барлық сұрақтар бойынша жұмыс дәптеріне конспект жасалуы керек. Зертханалық сабақтарда берілген тапсырманы талдау диалог түрінде өтеді. Сабақтың тақырыбы бойынша студент жұмыс дәптеріне конспект немесе кесте түрінде, әртүрлі есеп, акт бланкілерін жазу міндетті. Жұмыс барысында студент жетекші қажетті кеңес ала алады. Студент СӨЖ-ді реферат, слайд, презентация дайындап, оны қорғау арқылы немесе СӨЖ дәптеріне конспект жазып, берілген тақырып бойынша сұраққа жауап беру арқылы тапсыра алады. Сұраққа жауаптарды әр түрлі суреттер, кестелерді қосымша әдебиттер қолдану арқылы жазуға болады. 4 КУРСТЫҢ ФОРМАТЫ Сабаққа қатысу: Дәріс және зертханалық-тәжірбиелік сабақтарға міндетті түрде қатысу керек. Студент сабаққа қатыспаған жағдайда меңгерілмеген материал үшін өзі жауапты. Тәртібі: Сабақ кезінде жүйелі тәртіп бұзғаны үшін аудиториядан шығарылады немесе барлық курс үшін «қанағаттанарлықсыз» бағамен жазаланады. Бақылау тапсырмалары (СӨЖ): оларды міндетті түрде орындап, бекітілген уақытында тапсырылуы қажет. Уақытында тапсырылмаса бағасы төмендейді. Аралық аттестация: студенттердің дәріс және лабораториялық сабақтарға қатысуымен олардың материалдарына дайындығын тексеру арқылы бағаланады және өздігінен оқып дайындау сабақтары ескеріліп бағаланады. Көшіру және плагиат: Берілген жекелеме тапсырмаларды: әр студент өздері орындауы керек, басқа біреуден көшіріп алуға рұқсат етілмейді, ондай жағдайда жұмыс қанағаттандырғысыз деп бағаланады. Емтихан: Экзамен барлық студенттер үшін ауызша өтеді. Сабақ өткізу кезінде ұялы телефондар сөндірілуі керек. Ұсыныстар: Оқу үрдісіне белсенді қатысу, барлық тапсырмаларды тиянақты орындау, сабақтарда белсенді қатысу, топтық жұмыстарға қатысу. Мұғалімдер және курстастарға мейірімді, шыдамды және мұқият болу керек. 5 КУРСТЫҢ САЯСАТЫ Студент өзінің семестр бойы орташа рейтинг балы 50%-ға тең немесе одан жоғары болған жағдайда ғана пән бойынша қорытынды бақылауға жіберіледі. 6 БІЛІМДІ БАҒАЛАУ САЯСАТЫ «Тағамдық және өңдеуші кәсіпорындарындағы ветеринарлық-санитариялық сараптау» пәні бойынша балдарды бөлу. Кесте 2 |Апта |Бақылау түрі |Барлық |Ескерту | | | |балл | | |1 |2 |3 |4 | |1 |Аудиториялық сабақтардың барлық түріне |30 | | | |қатысу. 1-7 апта. | | | |2 |Зертханалық сабақтың білімін тексеру |20 | | | |-ауызша сұрау -20б. | | | |3 |Зертханалық сабақтың білімін тексеру |75 | | | |-ауызша сұрау -20б. | | | | |Аудиториялық сабақтарда жұмыс істеуі мен | | | | |конспект жазуын ескере отырып СОӨЖ | | | | |тексеру-15б. | | | | |СӨЖ тексеру- дәптердегі конспектілерін | | | | |тексеру, ауызша жауап беру немесе тақырып | | | | |бойынша реферат, слайд, презентация | | | | |дайындап, қорғау-40б. | | | |4 |Зертханалық сабақтың білімін тексеру |20 | | | |-ауызша сұрау -20б. | | | |5 |Зертханалық сабақтың білімін тексеру |20 | | | |-ауызша сұрау -20б. | | | |6 |Зертханалық сабақтың білімін тексеру |75 | | | |-ауызша сұрау -25б. | | | | |Аудиториялық сабақтарда жұмыс істеуі мен | | | | |конспект жазуын ескере отырып СОӨЖ | | | | |тексеру-15б. | | | | |СӨЖ тексеру- дәптердегі конспектілерін | | | | |тексеру, ауызша жауап беру немесе тақырып | | | | |бойынша реферат, слайд, презентация | | | | |дайындап, қорғау-35б. | | | |7 |Аралық бақылау. |60 |Бірінші және | | | | |жетінші апта | | | | |тақырыптары | | | | |бойынша | | | | |ауызша немесе| | | | |жазбаша | | | | |сұрау. | |1-7 апта оқуы бойынша қорытынды бал. |300 | | |8 |Зертханалық сабақтың білімін тексеру |15 | | | |-ауызша сұрау -15б. | | | |9 |Зертханалық сабақтың білімін тексеру |15 | | | |-ауызша сұрау -15б. | | | |10 |Зертханалық сабақтың білімін тексеру |50 | | | |-ауызша сұрау -15б. | | | | |Аудиториялық сабақтарда жұмыс істеуі мен | | | | |конспект жазуын ескере отырып СОӨЖ | | | | |тексеру-10б. | | | | |СӨЖ тексеру- дәптердегі конспектілерін | | | | |тексеру, ауызша жауап беру немесе тақырып | | | | |бойынша реферат, слайд, презентация | | | | |дайындап, қорғау-25б. | | | |11 |Зертханалық сабақтың білімін тексеру |15 | | | |-ауызша сұрау -15б. | | | |12 |Зертханалық сабақтың білімін тексеру |50 | | | |-ауызша сұрау -15б. | | | | |Аудиториялық сабақтарда жұмыс істеуі мен | | | | |конспект жазуын ескере отырып СОӨЖ | | | | |тексеру-10б. | | | | |СӨЖ тексеру- дәптердегі конспектілерін | | | | |тексеру, ауызша жауап беру немесе тақырып | | | | |бойынша реферат, слайд, презентация | | | | |дайындап, қорғау-25б. | | | |13 |Зертханалық сабақтың білімін тексеру |15 | | | |-ауызша сұрау -15б. | | | |14 |Зертханалық сабақтың білімін тексеру |50 | | | |-ауызша сұрау -15б. | | | | |Аудиториялық сабақтарда жұмыс істеуі мен | | | | |конспект жазуын ескере отырып СОӨЖ | | | | |тексеру-10б. | | | | |СӨЖ тексеру- дәптердегі конспектілерін | | | | |тексеру, ауызша жауап беру немесе тақырып | | | | |бойынша реферат, слайд, презентация | | | | |дайындап, қорғау25б. | | | |15 |Аралық бақылау. |60 | 8 және 15 | | | | |апта | | | | |тақырыптары | | | | |бойынша | | | | |ауызша немесе| | | | |жазбаша | | | | |сұрау. | |8-15 апта оқуы бойынша қорытынды бал. |300 | | |Емтиханның қорытынды балы. |400 | | |Академиялық период бойынша қорытынды бал. |1000 | | Босатылған дәріс сабақтары сол тақырып бойынша реферат жазу, плакат жасау арқылы толықтырылады. Босатылған зертханалық сабақтар сол тақырып бойынша конпект жазу және бақылау сұрақтары бойынша ауызша немесе жазбаша жауап беру арқылы толықтырылады. 7 ӘДЕБИЕТТЕР 7.1.Негізгі әдебиеттер 7.1.1. ҚР Ветеринариялық заңдамасы Астана-Том 1.(2005) 7.2.Қосымша әдебиеттер 7.2.1.М.П.Бутко, Ю.Г.Костенко Руководство по ветеринарно-санитарной экспертизе и гигиене производства мяса и мясных продуктов. М.: Легкая и пищевая промышленность.-1983.с.480 7.2.2.Е.П.Мищенко, Е.И.Гольдман Технология и оборудование колбасного производства М.: Издат.: Пищевая промышленность,-1969.-с.301 7.2.3.В.Г.Дедаш, Л.Л.Кухаркова и др. Производственно-ветеринарный контроль в мясной промышленности М.: Издат.: Пищевая промышленность,-1964.-с.420 7.2.4.Горегляд Х. С. и др. «Ветеринарно-санитарная экспертиза с основами технологии переработки продуктов животноводства». Москва, 1981 г.с. 575. 7.2.5.Кузнецов В. А, Шлипаков Я. П. «Технология переработки мяса и других продуктов убоя животных». Москва, 1975 г. с. 159. 7.2.6.Коряжнов В. П., Таршис М. Г., Л. П. Шлипаков. Технология продуктов убоя животных. М.: Издат.: Колос, 1987 г. с. 207. 7.2.7.Житенко П. В., Боровков М. Ф. Ветеринарная санитарная экспертиза продуктов животноводства. Москва, Колос, 2000 г. с. 335. 7.2.8.Алехина Л. Т. и др. Технология мяса и мясопродуктов. Москва, Агропромиздат, 1998 г. с. 576. 7.2.9.Большаков А. С. и др. «Технология мяса и мясопродуктов». Москва, 1976 г. с. 399. 7.2.10.Загаевский И.С., Жмурко Т. В. «Ветеринарно-санитарная экспертиза с основами технологии переработки продуктов животноводства». Москва, 1983 г. с. 224. 7.2.11.Житенко П. В. «Технология продуктов убоя животных» Москва, 1984 г. с. 230. 7.2.12.В.В.Беляев Охрана труда на предприятиях мясной и молочной промышленности М.: Легкая и пищевая промышленность.-1982.-с.287 7.2.13.А.А. Поляков, Д.А.Бочаров, В.П.Шептулин Ветеринарная санитария и гигиена предприятий мясной и молочной промышленности М.: Легкая и пищевая промышленность.-1983.-с.232 7.2.14.И.П.Даниленко Справочник по качеству продуктов животноводства Киев: Урожай. – 1988г. 7.2.15.М.Г.Дежуров, С.Ф.Кливенко и др. Технология молочных продуктов и технохимический контроль М: Пищепромиздат, 1962.-с.447 Электронные издания. 7.2.16.Воровков М.Ф., Фролов В.П., Серко С. А. Ветеринарно - санитарная экспертиза с основами технологии стандартизации продуктов животноводства. Санкт Петербург-Москва-Краснодар. 2007.
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz