Файл қосу
Өсімдік өнімдерін өндіру
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ | |СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |СМЖ 3-деңгейдегі құжаты |УМКД | | | | | | | | |УМКД 042-18-7.1.33/01-2013 | | | | | |УМКД |№ __басылым | | |«Ұн тарту мен жарма |«__» __2013 | | |кәсіпорындары өндірісін | | | |жобалау» оқытушыға арналған | | | |пәннің бағдарламасы | | | ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ «Ұн тарту мен жарма кәсіпорындары өндірісін жобалау» 5В072800 – «Өңдеу өндірістерінің технологиясы» мамандығы бойынша ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН ПӘННІҢ БАҒДАРЛАМАСЫ Семей 2013 Алғы сөз 1 ӘЗІРЛЕНДІ Әзірлеушілер: «Ет, сүт және тамақ өнімдерінің технологиясы» кафедрасының доцент м.а, т.ғ.к. Нұрғазезова А.Н.___________________ «Ет, сүт және тамақ өнімдерінің технологиясы» кафедрасының т.ғ.к., доцент м.а. Нұрымхан Г.Н.___________________ 2 ТАЛҚЫЛАНДЫ 2.1. Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің «Ет, сүт және тамақ өнімдерінің технологиясы» кафедрасының мәжілісінде Хаттама 11.09. 2013 ж., № __ Кафедра меңгерушісі ______________ Б.Қ. Әсенова 2.2. Инженерлік-технологиялық факультетінің оқу-әдістемелік бюросының мәжілісінде Хаттама 12.09. 2013 ж., № __ Төрайымы ______________ С.С. Төлеубекова 3 БЕКІТІЛДІ Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде қолдау алды және басып шығаруға ұсынылды Хаттама 18.09. 2013 ж., № __ ОӘК төрағасы _____________ Г. Искакова 4 № __ басылымның орнына енгізілді Мазмұны |1 |Қолдану аумағы |4 | |2 |Нормативтік сілтемелер |4 | |3 |Жалпы ережелер |4 | |4 |Оқу пәнінің мазмұны (модуль) |6 | |5 |Студенттің өзіндік жұмысына арналған тақырыптардың тізімі |10 | |6 |Пәннің оқу-әдістмелік картасы | | |7 |Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз ету картасы |10 | |8 |Әдебиеттер |12 | 1. Қолдану аумағы «Ұн тарту мен жарма кәсіпорындары өндірісін жобалау» пәнінің оқу- әдістемелік кешені 5В072800 – «Өңдеу өндірістерінің технологиясы» мамандығы бойынша оқытылатын студенттерге арналған. Оқытушыға арналған пәннің бағдарламасы «Өңдеу өндірістерінің технологиясы» пәні бойынша оқу процесін дұрыс ұйымдастыруды келесідегі құжаттардағы талаптар мен ұсыныстарға сай келуін қарастырады: Білім беру деңгейіне сәйкес келетін Мемлекеттік жалпыға міндетті білім беру стандарты; - Мамандық бойынша типтік оқу жоспары «5В072700» - «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы»; - СТУ 042-ГУ-4-2013 Университет стандарты «Пәннің оқу-әдістемелік кешенін дайындау мен рәсімдеуге қойылатын жалпы талаптар»; - ДП 042-1.01.-2013 Құжаттандыру процедурасы «Пәннің оқу-әдістемелік кешенінің құрылымы мен мазмұны» 2. Нормативтік сілтемелер «Ұн тарту мен жарма кәсіпорындары өндірісін жобалау» пәнінің оқу- әдістемелік кешені 5В072800 – «Өңдеу өндірістерінің технологиясы» мамандығына арналған Мемлекеттік стандарт бойынша жасалынған. «Ұн тарту мен жарма кәсіпорындары өндірісін жобалау» пәнінің оқу- әдістемелік кешені осы пән бойынша оқу процесін ұйымдастыру тәртібін белгілейді және төмендегі құжаттардың талаптары мен сілтемелеріне сай келеді: 5В072800 – «Өңдеу өндірістерінің технологиясы» мамандығы бойынша мемлекеттік жалпыға бірдей білім стандарты ҚР МЖБС 3.08-354-2006, ҚР Білім және ғылым министрлігінің 2006 жылғы 26 сәуірдегі № 361 бұйрығымен бекітілген. 3. Жалпы мәліметтер - Оқытушының аты-жөні – Нұрғазезова Алмагүл Нұрғазезқызы; - Кафедра – Ет, сүт және тамақ өнімдері өндірісінің технологиясы; - Хабарласу ақпараты – тел: 35-46-58, № 9-оқу ғимараты, № 213 кабинет; - Сабақ өткізу орыны – № 206 аудитория; - Пән аты – «Ұн тарту мен жарма кәсіпорындары өндірісін жобалау»; - Кредит саны – 4; - Жұмыс оқу жоспарынан жазба (1-кесте): 1-кесте |Курс |Семестр |Несие |Дәріс |Практик| | | |саны |тер |алық | | | | | |сабақта| | | | | |р | | | | |Дәріс|Зертх|ОСӨЖ |СӨЖ | | |1 |2 |3 |4 |5 |6 |7 |9 | |1 | Қазақстандағы |Өсімдік өнімдерін |1 | |4 |4 |4.1.2.-| | |өсімдіктердің |өңдеудің және сақтаудың | | | | |45-48 | | |өнімдерін өңдеу |отандық және | | | | |с. | | |және сақтаудағы |дүниежүзілік қазіргі | | | | | | | |ғылымның қазіргі |заманғы технологияға сай| | | | | | | |уақыттағы дамуы |анализі. | | | | | | | |мен анализі. |Қазақстанның алдыңғы | | | | | | | | |мектептеріндегі | | | | | | | | |өсімдіктерді өңдеудің | | | | | | | | |және сақтаудың дамуы | | | | | | | | |және қазіргі жағдайының | | | | | | | | |анализі. | | | | | | |2,3,4|Өсімдік |1.Ауылшаруашылық |3 | |4 |4 |4.1.1. | | |өнімдерінің |дақылдарының түрлері. | | | | |-35-39 | | |негізгі түрлері. |Дәнді-дақылдар | | | | |б., | | | |тұқымдасының | | | | |4.1.2- | | | |сипаттамасы. | | | | |154-156| | | |Қарақұмық мәдениетінің | | | | |с. | | | |сипаттамасы. | | | | | | | | |Бобтық мәдениетінің | | | | | | | | |сипаттамасы. | | | | | | | | |Майлы дақылдардың | | | | | | | | |сипаттамасы. | | | | | | | | |Қант қызылшасы және тағы| | | | | | | | |басқа өнімдердің | | | | | | | | |сипаттамасы. | | | | | | |5,6 |Дәнді дақылдардың|Дәнді дақылдардың |2 | |4 |4 |4.1.1.-| | |құрылысы. |құрылысы. | | | | |45-49 | | | | | | | | |б. | |7,8, |Астық түйірдің |Астық түйірдің химиялық |4 | |4 |4 |4.1..2-| |9,10.|химиялық құрамы |құрамы және тағамдық | | | | |163-171| | |және тағамдық |құндылығы. | | | | |б. | | |құндылығы. | | | | | | | |11, |Өсімдік өнімдерін|Өсімдік өнімдерін өңдеу |4 | |4 |4 |4.1.1.-| |12, |өңдеу және сақтау|Өсімдік өнімдерін сақтау| | | | |40-43 | |13, |саласындағы |Өсімдік өнімдерінің | | | | |б. | |14 |мақсаттар мен |құрылысы мен химиялық | | | | | | | |міндеттер |құрамдары | | | | | | |15, |Өсімдік өнімдерін|Өсімдік өнімдерін өндіру|3 | |4 |4 |4.1.1.-| |16, |сақтауды |көлемі және оның | | | | |40-42 | |17 |қамтамасыз |атқаратын қызметі | | | | |б. | | |етудегі оның |Өсімдік өнімдерінің | | | | | | | |қысқаша даму |қоймаларының дамуы | | | | | | | |тарихынан шолу |Өсімдік өнімдерін сақтау| | | | | | | | |әдістері және техникалық| | | | | | | | |жабдықталуы | | | | | | | | |Дүниежүзіндегі басты | | | | | | | | |елдердегі өсімдік | | | | | | | | |өнімдерін өңдеу және | | | | | | | | |сақтаудағы қазіргі | | | | | | | | |замандағы жетістіктері | | | | | | |18, |Қоймаларды жіктеу|1. Өсімдік өнімдері |3 | |4 |4 |4.1.2.-| |19, |және оған |қоймаларының құрылымы | | | | |44-46 | |20 |қойылатын |және оның жүйесін салу | | | | | | | |талаптар |2. Қоймаларды жіктеу | | | | | | | | |және қойылатын талаптар | | | | | | | | |3. Астық қоймасының | | | | | | | | |сыйымдылығы және оны | | | | | | | | |пайдалану | | | | | | | | |4. Қойма салуға арналған| | | | | | | | |жер | | | | | | | | |5. Өндірістің бас | | | | | | | | |жоспары және | | | | | | | | |технико-экономикалық | | | | | | | | |көрсеткіштері | | | | | | |21, |Астық түйірді |Дән массасы мен оның |2 | |3 |3 |4.1.2.-| |22 |жинағаннан |сапа көрсеткіштері. | | | | |38-40 | | |кейінгі өңдеу, |Органолептикалық бағалау| | | | | | | |қабылдау және | | | | | | | | |бірпартияға |Дәннің ластануы | | | | | | | |келтіру. |Табиғылылық | | | | | | |23, |Өсімдік өнімдерін|1. Астық массасының |7 | |3 |3 |4.1.2.-| |24, |өңдеу мен сақтау |құрамы. | | | | |48-50 | |25, |объектілері |2. Астық массасының | | | | | | |26, |ретінде |құрамына және қасиетіне | | | | | | |27, |қасиеттері. |әсер беретін факторлар. | | | | | | |28, | |3. Астық массасының | | | | | | |29 | |физикалық қасиеттері. | | | | | | | | |3.1. Астық массасының | | | | | | | | |сусымалдығы және өзінше | | | | | | | | |сұрыпталуы. | | | | | | | | |3.2. Астық массасының | | | | | | | | |қуыстылығы. | | | | | | | | |3.3. Сусымалы | | | | | | | | |материалдың қасиеті мен | | | | | | | | |өлшемдері. | | | | | | | | |3.4. Жай қойманың | | | | | | | | |қабырғасына түсетін | | | | | | | | |астық қысымы. | | | | | | | | |3.5. Силостың түбі мен | | | | | | | | |қабырғасына түсетін | | | | | | | | |астық қысымы. | | | | | | | | |3.6. Астық массасының | | | | | | | | |сіңіргіштік (собциялық) | | | | | | | | |қасиеті. | | | | | | | | |3.7. Астық массасының | | | | | | | | |жылу физикалық және жылу| | | | | | | | |алмасу қасиеттері. | | | | | | | | |3.8. Ұн, жарма және | | | | | | | | |құрама жемнің физикалық | | | | | | | | |қасиеттері. | | | | | | | | |4. Қант қызылшасы, | | | | | | | | |картофель және жүзімнің | | | | | | | | |физикалық қасиеттері. | | | | | | | | |5. Өсімдік өнімдерінен | | | | | | | | |физиология қасиеті. | | | | | | |30 |Дәрістерге шолу | |1 | | | | | | |Барлығы | |30 |15 |45 |45 | | Зертханалық сабақ жоспары |№ |Зертханалық сабақ тақырыбы |Сағат | | | |саны | |1. |Бидайдың біртектілігін анықтау |2 | |2. |Астық түйір балғындығынның көрсеткіштері |2 | |3. |Астық түйірді бақылау. |2 | |4. |Клейковина сапасы бойынша бидай ұнының сапасына баға беру.|3 | |5. |1000 дән массасын анықтау әдістері |2 | |6. |Бидайдың шынылығын анықтау әдістері |2 | |7. |Бүлдіргіштермен зақымданғандығын және бүлінгендігін |2 | | |анықтау. | | | |Барлығы: |15 | 6. ОСӨЖ және СӨЖ тақырыптарының тізімі. Пєнді оқу кезінде студенттердің өздік жұмысына, олардың сапасына жоғары талаптар қойылып, олардың мерзімінде орындалуына көп көңіл бөлінеді. Оқу-әдістемелік кешенін құрастырған кезде реферат, курстық жоба, бақылау тапсырмаларының тақырыбы көрсетіледі. СӨЖ жұмыстарын орындауда реферат тақырыптары алдын ала беріліп, оның көлемі 5 беттен көп болмауы керек (тест машинамен басылған). ОСӨЖ аудиториялық және аудиториядан тыс жүргізілетін сабақ солып екіге бөлінеді. Аудиториялық ОСӨЖ диолог түрінде, ал СӨЖ кеңес ретінде жүргізіледі. Әрбір ОСӨЖ сабақтарына қажетті материалдар дайындалып, есептерді бірге шығарады, орындауда көмектеседі. ОСӨЖ тақырыптары 11-ші кесетде көрсетілген. ОСӨЖ және СӨЖ жоспары |№ |ОСӨЖ |СӨЖ | | |Аудиторияда |Аудиториядан тыс | | |1 |Дәнді-дақылдарды өңдеу |Жарма сипаттамасы |Жарма ассортименттері | |2 |Дәнді дақылдарды қабылдау |Дәнді дақылдарды кептіру|Дәнді дақылдарды сақтау| |3 |Ұнның химиялық құрамы |Ақ бидай ұныны |Нан өнімдерін сақтау | |4 |Нан өімдерін өндіру |Нан пісіру өндірісіндегі|Нан өнімдерінің шығымы | | |технологиясы |негізгі шикізаттар | | |5 |Дәнді дақылдарды және ұнды|Нанды пісіруге арналған |Сақтау кезінде ұнда | | |алғашқы өңдеу туралы жалпы|шикізатты сақтау және |өтетін процестер | | |мәлімет. |оны өндіріске қосуға | | | | |дайындық | | |6 |Тарының биологиялық |Қара бидайдың ұны |Нан пісіру | | |ерекшелігі | |өндірісіндегі негізгі | | | | |шикізаттар | |7 |Ұн сорттарын пішіндеу және|Ұн өндірудің негіздері |Нан пісіру қасиеттері | | |бақылау | | | |8 |Уытты алғашқы өңдеу туралы|Қантты сақтау |Уыттың (солод) | | |жалпы мәлімет. Қант. | |технологиясы | |Сағ |24 |21 |45 |
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz