Файл қосу

Пәнді оқыту бойынша әдістемелік нұсқау



|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫБІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                        |
|СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                 |
|СМЖ 3-деңгейдегі құжат    |ПОӘК                   |                       |
|                          |                       |                       |
|                          |                       |                       |
|                          |                       |ПОӘК 042-18-7.1.33/02 -|
|                          |                       |2014                   |
|ПОӘК                      |                       |                       |
|«Өңдеу өнімдерінің        |№1  басылым            |                       |
|тағамдық концентраттары   |«___»________2014 ж    |                       |
|мен қоспалары» пәнінің    |                       |                       |
|магистрантқа арналған     |                       |                       |
|бағдарламасы              |                       |                       |






            «Өңдеу өнімдерінің тағамдық концентраттары мен қоспалары»

                       ПӘНІНІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ




        6М072800– «Өңдеу өндірістерінің технологиясы» мамандығы үшін



                  МАГИСТРАНТҚА АРНАЛҒАН ПӘННІҢ БАҒДАРЛАМАСЫ






















                                    Семей
                                    2014

                                  Алғы сөз


      1 ӘЗІРЛЕНДІ
      Құрастырған   Семей    қаласының    Шәкәрім    атындағы    мемлекеттік
университетінің  «Тамақ  өнімдерінің  және  жеңіл   өнеркәсіп   бұйымдарының
технологиясы»   кафедрасының   т.ғ.к.,   доцент    м.а.,    Нұрымхан    Г.Н.
_____________   «27» тамыз 2014 ж.

      2 ТАЛҚЫЛАНДЫ
      2.1   «Тамақ   өнімдерінің   және   жеңіл    өнеркәсіп    бұйымдарының
технологиясы» кафедрасының мәжілісінде

    №1 хаттама   «3» қыркүйек 2014 ж.

    Кафедра меңгерушісі_____________________ Б.К. Асенова

    2.2  Инженерлік–технологиялық  факультеттің  оқу-әдістемелік  бюросының
мәжілісінде

    №1 хаттама  «5» қыркүйек 2014 ж.

    Төрайымы ______________   С.С.Толеубекова


    3 БЕКІТІЛДІ
    Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде қолдау  алды  және
басып шығаруға ұсынылды

    №1 хаттама «11» қыркүйек 2014 ж.


    ОӘК төрайымы_____________  Г.К. Искакова




    4 АЛҒАШҚЫ РЕТ ЕНГІЗІЛДІ


















                                   Мазмұны


    |1   |Жалпы ережелер                                             |4   |     |
|2   |Пәннің мазмұны және сабақ түріне байланысты сағаттарды бөлу|5   |     |
|3   |Пәнді оқыту бойынша әдістемелік нұсқау                     |8   |     |
|4   |Курс форматы                                               |8   |     |
|5   |Курс саясаты                                               |8   |     |
|6   |Баға қою саясаты                                           |9   |     |
|7   |Әдебиеттер                                                 |  11|     |


































































     1. ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР


      1.   Оқытушы және пән туралы жалпы мағлұматтар
     • Оқытушының аты-жөні: т.ғ.к., доцент м.а Нұрымхан Г.Н.
     • «Тамақ өнімдерінің және жеңіл өнеркәсіп  бұйымдарының  технологиясы»
       кафедрасы;
     • Байланысу ақпараты - тел: 35-05-90, оқу корпусы № 9, кабинет № 213;
     • Дәрістің өткізілетін орыны - № 9, дәрісхана № 207;
     •  Пән  атауы  -  «Өңдеу  өнімдерінің  тағамдық   концентраттары   мен
       қоспалары»;
     • Кредит саны- 3;


                                                                     1-кесте

|Кур|Семестр                               |Несие                        |Дәріс   |
|с  |                                      |саны                         |Тер     |
|   |                                            |Дәріс |Зертх   |БАОӨЖ  |БАӨЖ    |
|1       |1. Өнімдегі ылғалдылықтың мөлшерін    |             |1           |
|        |анықтау                               |             |            |
|1       |2                                     |3            |4           |
|        |Аудиториялық сабақ түрлеріне қатысуы 1|30           |            |
|        |және 7 апта бойынша                   |             |            |
|1       |Дәріс                                 |5            |            |
|2       |Дәріс                                 |5            |            |
|3       |Дәріс                                 |4            |            |
|        |Зертханалық сабақ                     |25           |            |
|        |№1 БАӨЖ                               |55           |            |
|4       |Дәріс                                 |4            |            |
|        |Зертханалық сабақ                     |25           |            |
|5       |Дәріс                                 |4            |            |
|        |Зертханалық сабақ                     |25           |            |
|6       |Дәріс                                 |4            |            |
|        |Зертханалық сабақ                     |25           |            |
|        |№2 БАӨЖ                               |55           |            |
|7       |Дәріс                                 |4            |            |
|        |Межелік бақылау 1                     |60           |            |
|Қорытынды ұпайлары 1 және 7 апта бойынша      |300          |            |
|        |Аудиториялық сабақ                    |30           |            |
|        |түрлеріне қатысуы 8 және              |             |            |
|        |                                      |             |            |
|        |15 апта бойынша                       |             |            |
|8       |Дәріс                                 |3            |            |
|        |Зертханалық сабақ                     |14           |            |
|9       |Дәріс                                 |3            |            |
|        |Зертханалық сабақ                     |14           |            |
|        |№3 БАӨЖ                               |35           |            |
|10      |Дәріс                                 |4            |            |
|        |Зертханалық сабақ                     |14           |            |
|11      |Дәріс                                 |4            |            |
|        |Зертханалық сабақ                     |14           |            |
|        |№4 БАӨЖ                               |35           |            |
|12      |Дәріс                                 |4            |            |
|        |Зертханалық сабақ                     |14           |            |
|13      |Дәріс                                 |4            |            |
|        |Зертханалық сабақ                     |15           |            |
|14      |Дәріс                                 |4            |            |
|        |Зертханалық сабақ                     |15           |            |
|        |№5 БАӨЖ                               |40           |            |
|15      |Дәріс                                 |4            |            |
|        |Межелік бақылау 2                     |60           |            |
|Қорытынды ұпайлары 8 және 15 апта бойынша     |300          |            |



7 ӘДЕБИЕТТЕР

      7.1 Негізгі әдебиеттер:
      7.1.1 Смольникова Ф.Х., Асенова Б.К., Туменова Г.Т.,  Кажибаева  Г.Т.,
Нурымхан Г.Н./Основы физиологии,  гигиены  и  санитарии  питания.-  Алматы.:
2013. - 527 с.
      7.1.2  Иванова, Т.Н. Товароведение и экспертиза пищевых концентратов и
пищевых добавок: учебник / Т.Н. Иванова, В.М. Позняковский, В.Ф.
Добровольский.- 2-е изд., испр. и доп.- М.: ИНФРА-М, 2014.- 264 с
      7.1.3 Дүйсенбаев С.Т., Әмірханов Қ.Ж. /Өндірістік технология және өнім
сапасы/ Оқулық/. – Астана: Арман – Пв, 2008. – 356 б. (Сер. «Кәсіптік
білім»)
      7.1.4 Сарафанова, Л.А./ Применение пищевых добавок в индустрии
напитков/ Л.А. Сарафанова.- СПб.: Профессия, 2007.- 239 с
      7.1.5 Решетник, Е.И. / Теоретическое обоснование и практическая
реализация технологии производства соево - молочных концентратов: Автореф.
дис. на соиск. учен. степ. докт. техн. наук / Е.И. Решетник; ФГОУ ВПО
Дальневосточный гос. аграрный ун-т.- Кемерово, 2008.- 42 с.

      7.2. Қосымша әдебиеттер:
            7.2.1 Амирханов К.Ж.  Использование  биофизических  методов  для
обработки мяса. Монография. РИО СемГУ им. Шакарима, 2008. 212 с.
      7.2.2 Позняковский, В.М. Гигиенические основы питания, качество и
безопасность пищевых продуктов: учебник / В.М. Позняковский.- 5-е изд.,
испр. и доп.- Новосибирск: Сиб.унив.изд-во, 2007.- 452с.- (Питание).
      7.2.3 Журнал «Хранение и переработка сельскохозяйственного сырья»
      7.2.4 Мирашева, Г.О. Разработка технологии кисломолочных продуктов с
пробиотическими свойствами и пролонгированными сроками хранения: автореф.
дис.... канд. техн. наук / Г.О. Мирашева; Семипалатинский гос. ун-т им.
Шакарима.- Семей, 2008.- 22с.
      7.2.5 Журнал «Пищевая промышленность»
      7.2.6 Журнал «Пищевая и перерабатывающая промышленность Казахстана»
      7.2.7 Журнал «Вестник СГУ»
7.2.8 Российский диссертационный фонд
Пәндер