Файл қосу
Ығысулық қасиеттерді реология өлшеу аспаптары
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ | |ҒЫЛЫМ ЖӘНЕ БІЛІМ МИНИСТІРЛІГІ | |ШӘКӘРІМ атындағы | |СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |3 деңгейлі СМЖ құжаты |ОӘК | | | | | | | | | | | | |ОӘК 042-16.1.19/01-2013 | |ПOӘК | | | |«Азық-түлік өнімдерінің |№ __ басылым | | |реологиясы» |«__»_______2013 ж. | | |пәнінің оқытушыға | | | |арналған оқу жұмыс | | | |бағдарламасы | | | ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ 5В072700 - «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығына арналған АЗЫҚ-ТҮЛІК ӨНІМДЕРІНІҢ РЕОЛОГИЯСЫ ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН ПӘННІҢ ОҚУ ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ Семей 2013 Алғы сөз 1. ӘЗІРЛЕНДІ Құрастырушылар: Кабулов Б.Б. ____________ Семей қаласындағы Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің «Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары» кафедрасының доценті, т.ғ.к. Мустафаева А.К. ____________ Семей қаласындағы Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің «Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары» кафедрасының доцент м.а., т.ғ.к. «____» _______2013 ж. 2. ТАЛҚЫЛАНДЫ 2.1. Семей қаласындағы Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің «Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары» кафедрасы мәжілісінде қаралды «___» __________ 2013 ж., № ___ хаттама Кафедра меңгерушісі ___________ М. Акимов. 2.2. Инженерлі-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік кеңесі мәжілісінде қаралды «___» __________ 2013 ж., № ___ хаттама Төрайым ___________ С. Толеубекова. 3. БЕКІТІЛДІ Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында талқыланды және басылымға рұқсат етілді «___» __________ 2013 ж., № ___ хаттама ОӘК төрағасы _______________ Г. Искакова 4. АЛҒАШ РЕТ ЕНГІЗІЛГЕН (немесе «___» __________ 20__ ж № __ басылым орнына енгізілді ) Мазмұны |1 |Қолдану аймағы | | |2 |Нормативтік сілтемелер | | |3 |Жалпы ережелер | | |4 |Оқытушыларға арналған пәндердің оқу жұмыс бағдарламасының мазмұны | | |5 |Студенттердің өздік жұмысына арналған тақырыптардың тізімі | | |6 |Пән бойынша оқу-әдістемелік карта | | |7 |Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз ету картасы | | |8 |Әдебиеттер | | 1. ҚОЛДАНУ САЛАСЫ «Азық-түлік өнімдерінің реологиясы» пәнінің оқу-әдістемелік кешеннің құрамына кіретін оқытушыға арналған оқу-жұмыс бағдарламасы 5В072700 -«Азық- түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығының студенттеріне арналған. 2. НОРМАТИВТІК СІЛТЕМЕЛЕР «Азық-түлік өнімдерінің реологиясы» пәнінің оқытушыға арналған оқу- жұмыс бағдарламасы келесі нормативтік-құқықтық құжаттардың талаптары мен ұсыныстарына сәйкес құрастырылды және осы пән бойынша оқу процесін ұйымдастыру тәртібін белгілейді: - 2005 жылдың 23 желтоқсанындағы № 779 Қазақстан Республикасы білім және ғылым министрлігі бұйрығымен енгізілген және бекітілген 5В072700 - «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығы бойынша білім берудің Мемлекеттік жалпыға міндетті стандарты ҚР МЖМБС 3.08.353-2006 бойынша құрастырылған. - Университет стандарты СТУ 042-ГУ-4-2013 «Пәннің оқу- әдістемелік кешенін жетілдіру мен рәсімдеудің жалпы ережелері»; - ДП 042-1.01-2013 «Пәннің оқу-әдістемелік кешенінің мазмұны және құрылымы» құжаттандырылған процедурасы. 3. ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР 3.1.Пәндердің мазмұнын қысқаша сипаттау. «Азық-түлік өнімдерінің реологиясы» – техникалық ғылым. «Азық-түлік өнімдерінің реологиясы» пәнінің зерттеу нысаны - тамақ өндірісінің машиналары мен аппараттарындағы технологиялық процестердің өту барысында туындайтын өнімдердің физико-механикалық қасиеттері және осы қасиеттердің көмегімен процестерді есептеудің оңтайлы әдістерін меңгеру болып табылады. Азық-түлік өнімдерінің реологиясы курсы азық-түлік технологиясы саласының мамандарына арналған теориялық инженерлік негізі болып табылады. Қазіргі замандағы тамақ өндірісі мамандардың технологиялық процестердің кинетикасы мен динамикасы аймағындағы терең білімін қажет етеді. Инженер – өндірістік процестерді технология талаптарына сәйкестендіріп басқарып қана қоймай, сонымен қатар ғылымның соңғы жетістіктеріне сай жоғарғы техникалық деңгейде оңтайлы өтуін қамтамасыз етуі керек. Бұл мақсаттарды орындау үшін маманның әртүрлі инженерлік есептерді шешуге қабілеті болуы міндет. 3.2. Бұл пәннің мақсаты - студентердің «Азық-түлік өнімдерінің реологиясы» жөніндегі білімдерін қалыптастыру, осы алған білімдерін болашақ маман алдағы еңбек тәжірибесінде қолдана алады. 3.3. Пәнді меңгерудің негізгі мақсаты студенттерді азық-түлік өнімдерінің реологиясын оқыту арқылы келесі қажеттіліктерді орындау: • қоспалар қосу, технологиялық өңдеу режимдері мен тәсілдерін өзгерту арқылы өнімнің құрамы мен сапасын басқаруды меңгеру • процестер реодинамикасының негізгі заңдарын меңгеру • процестер мен аппараттарды есептеу әдістерін меңгеру • машиналар мен аппараттардың конструкциясын меңгеру. Сонымен қоса, пәннің негізгі мақсаты студенттерді жоғарыда айтылғандарды (анықтамалар, заңдылықтар, есептерді шешу жолдары) меңгерту ғана емес, оларды қолдана білуге үйрету. 3.4. Студент пәнді оқу кезінде білуі керек: • Азық-түлік өнімдерінің реологиясы курсының негізгі (базалық) заңдарын білуі керек; • Тамақ өнімдерінің реологиясының негіздерін білуі керек; • Теориялық және практикалық мақсаттарға осы алған білімдерін қолдануға дағдылану; • Тамақ өнімдерінің құрылымдық механикалық қасиеттерін зерттеуге үйрену; • Тамақ өнімдерінің құрылымдық механикалық қасиеттерін анықтауда алған білімдерін қолдануға үйрену; • Азық-түлік өнімдерінің реологиясын зерттеуде қолданылатын тәсілдердің мағынасын түсіну; • Басқа пәндерді меңгеру барысында «Азық-түлік өнімдерінің реологиясы» пәнінен алған білімдерін қолдана білу; • Курстың типтік жобалық талаптарын орындауға дағдылану. 3.4. Курстың пререквизиттері: • гидравлика негіздері; • механика негіздері; 3.5. Курстың постреквизиттері: • тамақ өндірісінің технологиясы; • тамақ өндірісінің аппараттары және процесстері. Жұмыс оқу жоспарынан көшірме Кесте 1 |Курс |Семестр |Кредитер | |1 |2 |3 | |Дәріс сабақтар | |Дәріс 1. Тамақ өнімдерінің реология негіздері |1 |Горбатов А.В.| |Реологияны меңгеру пәні. Реология ғылымының дамуы| |Реология | |жайындағы қысқаша тарихи мағлұматтар. Инженерлік | |мясных и | |физико-химиялық механиканың негізгі мәселелері мен| |молочных | |зерттеу тәсілдері. | |продуктов. – | | | |М.: Пищевая | | | |промышленност| | | |ь, 1979. | |Дәріс 2. Жалпы мағлұматтар және анықтамалар. |1 |- | |Реология аксиомалары және негізгі анықтамалар. | | | |Дисперсті жүйелер құрылымының классификациясы. | | | |Кернеу мен деформацияның негізгі теңдеулері. | | | |Дәріс 3. Реологиялық денелердің классификациясы |1 |- | |және олардың құрылымдық-механикалық қасиеттері. | | | |Қарапайым реологиялық денелердің механикалық | | | |моделдері. Механикалық модельдер негiзiндегi нақты| | | |денелердiң классификациясы. Құрылымдық–механикалық| | | |қасиеттердiң негiзгi топтары. | | | |Дәрiс 4. Құрылымдық-механикалық қасиеттерді өлшеу |1 |Мачихин Ю.А.,| |әдістері мен аспаптары. | |Мачихин С.А. | |Құрылымдық-механикалық қасиеттерді өлшеу | |Инженерная | |аспаптарының классификациясы. Ығысулық қасиеттерді| |реология | |өлшеу аспаптары. Компрессионды қасиеттерді өлшеу | |пищевых | |аспаптары. Беттік қасиеттерді өлшеу аспаптары. | |продуктов. – | | | |М.: Легкая и | | | |пищевая | | | |промышленност| | | |ь, 1981. – с.| |Дәріс 5. Ығысулық қасиеттерді анықтауға арналған |1 |Горбатов А.В.| |әдістер мен аспаптар. Ротационды | | | |1 |2 |3 | |вискозиметрлер. Роторлардың геометриялық | |Реология | |пішіндері. Ротационды вискозиметрлердің теориялық | |мясных и | |негіздемесі. Капиллярлы вискозиметрлер. Тұтқыр | |молочных | |сұйықтәріздес өнімдерге арналған капиллярлы | |продуктов. – | |вискозиметрдің принциптік сұлбалары. Капиллярлы | |М.: Пищевая | |вискозиметрлер теориясы. Пенетрометрлер, | |промышленност| |консистометрлер және басқа вискозиметрлер. | |ь, 1979. | |Вискозиметрлер мен пенетрометрлердің принциптік | | | |сұлбалары. | | | |Дәріс 6. Тамақ өнімдерінің компрессионды |1 |Мачихин Ю.А.,| |сипаттамаларын өлшеуге арналған әдістер мен | |Мачихин С.А. | |аспаптар. | |Инженерная | |Өнімдерді өстік ығыстыру кезіндегі компрессионды | |реология | |сипаттамаларын өлшеуге арналған құрылғылар. | |пищевых | |Өнімдерді көлемдік ығыстыру кезіндегі | |продуктов. – | |компрессионды сипаттамаларын өлшеуге арналған | |М.: Легкая и | |аспаптар. Геплер консистометрі. | |пищевая | | | |промышленност| | | |ь, 1981. – | | | |215 с. | |Дәріс 7. Өнімдердің қатты денелермен шектескен |1 |- | |жеріндегі қасиеттерін анықтау әдістері мен | | | |аспаптары. | | | |Адгезиялық беріктікті анықтауға арналған аспаптар.| | | |Өнімнің кіші және үлкен қозғалыс жылдамдығы | | | |кезіндегі сыртқы үйкеліс коэффициентін анықтауға | | | |арналған аспаптар. Адгезиометрлер мен | | | |трибометрлердің көмегімен тәжірибелер жасау | | | |әдістемелері. | | | |Дәріс 8. Қатты тәріздес тамақ өнімдерінің ығысулық|1 |- | |қасиеттері. Бүлінбеген құрылымдардың | | | |құрылымдық-механикалық қасиеттері. Ағудың бастапқы| | | |кезеңінен құрылымның шектік бұзылуына дейінгі | | | |ығысулық қасиеттер. Әртүрлі технологиялық | | | |факторлардың құрылымдық-механикалық қасиеттерге | | | |әсері. | | | |Дәріс 9. Сұйық тәріздес тамақ өнімдерінің ығысулық|1 |- | |қасиеттері. | | | |Жалпы мағлұмат. Ет-сүйекті, шырышты және желатинді| | | |сорпаның тұтқырлығы. Қанның, | | | |1 |2 |3 | |меланждың және ерітілген мал майының тұтқырлығы. | | | |Дәріс 10. Өнімдердің компрессиондық сипаттамалары.|1 |- | |Сүтті тағамдардың компресиондық құрылымы. Сүт және| | | |сүт тағамдарының тығыздығы. Өнімдердің тығыздығы. | | | |Дәріс 11. Өнімдердің беттік сипаттамалары. |1 |Горбатов А.В.| |Ет өнімдерінің адгезионды сипаттамалары | |Реология | |(жабысқақтық). Сүт өнімдерінің жабысқақтығы. | |мясных и | |Өнімдердің фрикционды сипаттамалары. Сыртқы | |молочных | |үйкеліс коэффициенті. | |продуктов. – | | | |М.: Пищевая | | | |промышленност| | | |ь, 1979. | |Дәріс 12. Бейньютондық сұйықтардың ағуы. Жалпы |1 |Мачихин Ю.А.,| |мағлұмат. Сұйықтықтардың ағу түрлері. | |Мачихин С.А. | |Сұйықтықтардың негізгі заңдылықтары (ньютондық | |Инженерная | |сұйықтық, бингам пластигі, «дәрежелі» сұйықтық). | |реология | | | |пищевых | | | |продуктов. – | | | |М.: Легкая и | | | |пищевая | | | |промышленност| | | |ь, 1981. | |Дәріс 13. Реологиялық зерттеулерді жүргізуге |1 |- | |арналған әмбебап аспаптары. | | | |«Структурометр» әмбебап аспабы. Тұтқыр-пластикалы | | | |өнімдердің құрылым-механикалық сипаттамаларын | | | |анықтауға арналған тәжірибелік стенд. Реологиялық | | | |зерттеулерді жүргізуге арналған тәжірибелік стенд.| | | |Дәріс 14. Тұтқыр-пластикалы өнімдердің қозғалыс |1 |- | |теңдеулері. | | | |Дөңгелек құбырда «дәрежелі» сұйықтықтың ағу | | | |кезіндегі салыстырмалы жылдамдықтардың эпюралары. | | | |Дөңгелек құбырда «дәрежелі» сұйықтықтың ағу | | | |кезіндегі жылдамдықтар градиенттерінің эпюралары. | | | |Ағынның көлденең | | | |1 |2 |3 | |қимасы бойынша ет фаршының деформационды | | | |қозғалысының тәжірибелік эпюралары. | | | |Дәріс 15. Тұтқыр-пластикалы өнімдерді тасымалдауға|1 |- | |арналған құрылғылары. | | | |Сорғылар туралы жалпы мәліметтер. Сорғылардың | | | |негізгі типтері. Сорғылы қондырғының жалпы | | | |сұлбасы. Бұрандалы және көлемді сорғылардың | | | |принципиалды сұлбалары. | | | |Зертханалық сабақтар | |Тақырып 1. Өнімдердің кесілу күшін анықтау. |2 |Әдістемелік | | | |нұсқау | |Тақырып 2. Конусты пластометрде ығысу қасиеттерін |3 |Әдістемелік | |анықтау. | |нұсқау | |Тақырып 3. РВ-8 ротационды вискозиметрде ығысудың |2 |Әдістемелік | |шекті кернеуі мен тиімді тұтқырлықты анықтау. | |нұсқау | |Тақырып 4. «Реотест» типті ротационды |2 |Әдістемелік | |вискозиметрде ығысудың шекті кернеуі мен тиімді | |нұсқау | |тұтқырлықты анықтау. | | | |Тақырып 5. Энглер ротационды вискозиметрде |2 |Әдістемелік | |тұтқырлықты анықтау. | |нұсқау | |Тақырып 6. Өнімдердің жабысқақтығын анықтау. |2 |Әдістемелік | | | |нұсқау | |Тақырып 7. Соколов-Большаков аспабында ет фаршының|2 |Әдістемелік | |жабысқақтығын анықтау. | |нұсқау | 5 СТУДЕНТТЕРДІҢ ӨЗДІК ЖҰМЫСЫН ОРЫНДАУҒА АРНАЛҒАН ТАҚЫРЫПТАРДЫҢ ТІЗІМІ Кесте 3 |№ |Тақырыптардың аталуы | |1 |Тамақ өнімдерінің реология негіздері. | |2 |Жалпы мағлұматтар және анықтамалар. | |3 |Реологиялық денелердің классификациясы және олардың | | |құрылымдық-механикалық қасиеттері | |4 |Құрылымдық-механикалық қасиеттерді өлшеу әдістері мен аспаптары | |5 |Ығысулық қасиеттерді анықтауға арналған әдістер мен аспаптар | |6 |Тамақ өнімдерінің компрессионды сипаттамаларын өлшеуге арналған әдістер| | |мен аспаптар | |7 |Өнімдердің қатты денелермен шектескен жеріндегі қасиеттерін анықтау | | |әдістері мен аспаптары | |8 |Қатты тәріздес тамақ өнімдерінің ығысулық қасиеттері | |9 |Сұйық тәріздес тамақ өнімдерінің ығысулық қасиеттері | |10 |Өнімдердің компрессиондық қасиеттері | |11 |Өнімдердің беттік сипаттамалары | |12 |Бейньютондық сұйықтардың ағуы | |13 |Реологиялық зерттеулерді жүргізуге арналған әмбебап аспаптары | |14 |Тұтқыр-пластикалы өнімдердің қозғалыс теңдеулері | |15 |Тұтқыр-пластикалы өнімдерді тасымалдауға арналған құрылғылары | 6 ПӘН БОЙЫНША ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КАРТА |Тақырыбы |Көрнекі |Өз |Бақы | | |құралдар, ТСО,|бетімен |лау | | |плакаттар, |оқып |нысаны | | |зертханалық |үйрену | | | |орындар |ге арнал | | | | |ған сұрақ| | | | |тар | | |Дәріс сабақтар |Практикал|Зертхана-л| | | | | |ық сабақ |ық | | | | | |тар |сабақтар | | | | |1 |2 |3 |4 |5 |6 | |Тамақ өнімдерінің | | |плакаттар, | |Ауызша | |реология негіздері | | |зертханалық | |сұрау | | | | |орындар | | | |Жалпы мағлұматтар | |Өнімдер |плакаттар, | |Ауызша | |және анықтамалар | |дің кесілу|зертханалық | |сұрау | | | |күшін |орындар | | | | | |анықтау | | | | |Реологиялық | | |плакаттар, |Бейнью |Ауызша | |денелердің | | |зертханалық |тондық |сұрау | |классификациясы және| | |орындар |сұйық | | |олардың | | | |тардың | | |құрылымдық-механикал| | | |ағуы | | |ық қасиеттері | | | | | | |Құрылымдық-механикал| |Конусты |плакаттар, |Реологиял|Ауызша | |ық қасиеттерді өлшеу| |пласто |зертханалық |ық |сұрау | |әдістері мен | |метрде |орындар |денелерді| | |аспаптары | |ығысу | |ң класси | | | | |қасиет | |фикациясы| | | | |терін | | | | | | |анықтау | | | | | | | | | | | |1 |2 |3 |4 |5 |6 | |Ығысулық қасиеттерді| | |плакаттар, |Құры |Ауызша | |анықтауға арналған | | |зертханалық |лымдықмех|сұрау | |әдістер мен аспаптар| | |орындар |ани | | | | | | |калық | | | | | | |қасиет | | | | | | |тер | | |Тамақ өнімдерінің | |РВ-8 рота |плакаттар, |Ығысу |Ауызша | |компрессионды | |ционды |зертханалық |лық |сұрау | |сипаттамаларын | |вискози |орындар |қасиет | | |өлшеуге арналған | |метрде | |тер | | |әдістер мен аспаптар| |ығысу | | | | | | |дың шекті | | | | | | |кернеуі | | | | | | |мен тиімді| | | | | | |тұтқыр | | | | | | |лықты | | | | | | |анықтау | | | | |Өнімдердің қатты | | |плакаттар, |Өнімдерді|Ауызша | |денелермен шектескен| | |зертханалық |ң қатты |сұрау | |жеріндегі | | |орындар |денемен | | |қасиеттерін анықтау | | | |шектес | | |әдістері мен | | | |кен | | |аспаптары | | | |аймағында| | | | | | |ғы қасиет| | | | | | |тер | | |Қатты тәріздес тамақ| |«Реотест» | | |Ауызша | |өнімдерінің ығысулық| |типті | | |сұрау | |қасиеттері | |ро-тационд| | | | | | |ы вискози | | | | | | |метрде | | | | | | |ығысудың | | | | | | |шекті | | | | | | |кернеуі | | | | | | |мен тиімді| | | | | | |тұтқыр- | | | | | | |лықты | | | | | | |анықтау | | | | |1 |2 |3 |4 |5 |6 | |Сұйық тәріздес тамақ| | |плакаттар, |Сұйық |Ауызша | |өнімдерінің ығысулық| | |зертханалық |тәріздес |сұрау | |қасиеттері | | |орындар |тамақ | | | | | | |өнімдерін| | | | | | |ің | | | | | | |ығысулық | | | | | | |қасиеттер| | | | | | |і | | |Өнімдердің | |Энглер |плакаттар, | |Ауызша | |компрессиондық | |ротационды|зертханалық | |сұрау | |сипаттамалары | |виско |орындар | | | | | |зиметрде | | | | | | |тұтқыр | | | | | | |лықты | | | | | | |анықтау | | | | |Өнімдердің беттік | | | |Аспап |Ауызша | |сипаттамалары | | | |тар, |сұрау | | | | | |стенд | | | | | | |тер және | | | | | | |зерттеу | | | | | | |әдістері | | |Бейньютондық | |Өнімдер | |Пласти |Ауызша | |сұйықтардың ағуы | |дің | |калық-тұт|сұрау | | | |жабысқақты| |қыр сұйық| | | | |ғын | |тықтар | | | | |анықтау | | | | |Реологиялық | | |плакаттар, |Вискозиме|Ауызша | |зерттеулерді | | |зертханалық |трия |сұрау | |жүргізуге арналған | | |орындар |лық | | |әмбебап аспаптары | | | |жуйеде | | | | | | |гі арын | | |Тұтқыр-пластикалы | |Соколов-Бо|плакаттар, |Виброреол|Ауызша | |өнімдердің қозғалыс | |льшаков |зертханалық |огия |сұрау | |теңдеулері | |аспабын |орындар |лық | | | | |да ет | |сипаттама| | | | |фаршы ның | |лар | | | | |жабысқақ | | | | | | |тығын | | | | | | |анықтау | | | | |1 |2 |3 |4 |5 |6 | |Тұтқыр-пластикалы | | | |Yздiкciз |Ауызша | |өнімдерді | | | |жұмыс |сұрау | |тасымалдауға | | | |істейтін | | |арналған құрылғылары| | | |құрал | | | | | | |дар | | 7. ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТПЕН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУДІҢ КАРТАСЫ Кесте 4 |Оқулықтардың, оқу-әдістемелік |Даналардың |Студенттердің |Қамтамасыз | |құралдардың атауы |саны |саны |етілу пайызы | |1. Мачихин Ю.А., Мачихин С.А. |50 |65 |0,9 | |Инженерная реология пищевых | | | | |продуктов. – М.: Легкая и пищевая | | | | |промышленность, 1981. – 215 с. | | | | |2. Горбатов А.В. Реология мясных и|30 |65 |0,5 | |молочных продуктов. – М.: Пищевая | | | | |промышленность, 1979. – 384 с. | | | | |3. Реология пищевых продуктов. |10 |65 |0,12 | |/Еркебаев М.Ж., Кулажанов Т.К., | | | | |Мачихин Ю.А., Медведков Е.Б. – | | | | |Алматы, 2003. – 192 с. | | | | |4. Реология пищевых масс /К.П. |15 |65 |0,16 | |Гуськов, Ю.А. Мачихин, С.А. | | | | |Мачихин и др. – М.: Пищевая | | | | |промышленность, 1970. – 207 с. | | | | |5 Реометрия пищевого сырья и |0 |65 |0 | |продуктов: Справочник /Под ред. | | | | |Ю.А. Мачихина. – М.: | | | | |Агропромиздат. – 1990 – 271 с. | | | | |6. Косой В.Д. Инженерная реология |2 |65 |0,03 | |в производстве колбас. М.: КолосС,| | | | |2005.– 264 с. | | | | |7. Рогов И.А., Горбатов А.В. |5 |65 |0,06 | |Физические методы обработки | | | | |пищевых продуктов. – М.: Пищевая | | | | |промышленность, 1974. – 583 с. | | | | |8. Косой В.Д. Совершенствование |30 |65 |0,5 | |процесса производства вареных | | | | |колбас. – М.: Легкая и пищевая | | | | |промышленность, 1983 – 272 с. | | | | |9. Горбатов А.В. |30 |65 |0,46 | |Структурно-механические свойства | | | | |мяса и мясопродуктов. Справочник. | | | | |Физико-химические и биохимические | | | | |основы технологии мяса и | | | | |мясопродуктов. – М.: Пищевая | | | | |промышленность, 1973. - с. | | | | |155–166. | | | | |10. Туменов С.Н. и др. Обработка |30 |0,65 |0,46 | |мясных продуктов давлением. – М.: | | | | |Агропромиздат, 1991. – 207 с. | | | | 8 ӘДЕБИЕТТЕР 8.1. Негізгі 8.1.1. Горбатов А.В. Реология мясных и молочных продуктов. – М.: Пищевая промышленность, 1979. – 384 с. 8.1.2. Мачихин Ю.А., Мачихин С.А. Инженерная реология пищевых продуктов. – М.: Легкая и пищевая промышленность, 1981. – 215 с. 8.1.3. Реология пищевых продуктов. /Еркебаев М.Ж., Кулажанов Т.К., Мачихин Ю.А., Медведков Е.Б. – Алматы, 2003. – 192 с. 8.1.4. Реология пищевых масс /К.П. Гуськов, Ю.А. Мачихин, С.А. Мачихин и др. – М.: Пищевая промышленность, 1970. – 207 с. 8.1.5. Реометрия пищевого сырья и продуктов: Справочник /Под ред. Ю.А. Мачихина. – М.: Агропромиздат. – 1990 – 271 с. 8.1.6. Горбатов А.В. Реология в мясной промышленности. – М.: ЦНИИИТЭИмясомолпром, 1968. – 67 с. 8.1.7. Рогов И.А., Горбатов А.В. Физические методы обработки пищевых продуктов. – М.: Пищевая промышленность, 1974. – 583 с. 8.1.8. Рогов И.А., Горбатов А.В. Новые физические методы обработки мясопродуктов. – М.: Пищевая пром-сть, 1966. – 304 с. 8.1.9. Седов Л.И. Введение в механику сплошной среды. – М.: Физматгиз, 1962. 8.1.10. Косой В.Д. Совершенствование процесса производства вареных колбас. – М.: Легкая и пищевая промышленность, 1983 – 272 с. 8.1.11. Горбатов А.В. Структурно-механические свойства мяса и мясопродуктов. Справочник. Физико-химические и биохимические основы технологии мяса и мясопродуктов. – М.: Пищевая промышленность, 1973. - с. 155–166. 8.1.12. Туменов С.Н. и др. Обработка мясных продуктов давлением. – М.: Агропромиздат, 1991. – 207 с. 8.2. Қосымша 8.2.1. James F. Steffe. Rheological methods in food process engineering. – USA: Freeman Press, 1996. – 428 p. 8.2.2. James F. Steffe and C. Daubert. Bioprocessing pipelines: Rheology and analysis. – USA: Freeman Press, 2006. – 428 p. 8.2.3. Уилкинсон У.Л. Неньютоновские жидкости. - М.: Изд-во «Мир», 1964. 8.2.4 Чубик И.А., Маслов А. М. «Справочник по теплофизическим свойствам пищевых продуктов и полуфабрикатов». М.: Пищевая промышленность. 1970. 8.2.5 Горбатов А.В. и др. Гидравлика и гидравлические машины для пластично-вязких мясных и молочных продуктов. – М.: Агропромиздат, 1991. – 176 с.: ил. 8.2.6 Антипова Л.В. Методы исследования мяса и мясных продуктов. Учеб. /Антипова Л.В. Глотова И.А., Рогов И.А./ - М.: Колос, 2001. – 571 с. 8.2.7 Прибор для измерения механической нагрузки при определении реологических свойств изделий и сырья пищевой промышленности «Структурометр». Паспорт. – М.: Научно-производственная фирма «Радиус», 2001. – 28 с. 8.2.8 Какимов А.К., Еренгалиев А.Е., Кабулов Б.Б., Ибрагимов Н.К., Ибрагимов Б.Д. Использование структурометра для измерения реологических характеристик пластично-вязких пищевых продуктов. – Алматы: АТУ, научный журнал «Пищевая технология и сервис», № 4, 2004. – с. 62-67. 8.2.9 Гноевой А.В., Чесноков В.М., Гноевой В.А. Некоторые математические модели течений пищевых бингамовских сред. – М.: научно- технический журнал «Мясная индустрия», № 7, 1998, - с. 30-32. 8.2.10 Какимов А.К., Тулеуов Е.Т., Кабулов Б.Б. Разработка методики определения характеристик фарша вареных колбасных изделий при его приготовлении на опытном агрегате. – Алматы: АТУ, научный журнал «Пищевая технология и сервис», № 4, 2003. – с. 40-44. 8.2.11 Кабулов Б.Б., Какимов А.К., Мухтарханов М.О.Новый подход в изучении реологического поведения сырья животного происхождения Материалы III международной научно-практической конференции «Аграрная наука – сельскому хозяйству». - Барнаул: АГАУ, 12-13 марта 2008. – с. 173-176. 8.2.12 Какимов А.К., Кабулов Б.Б., Ибрагимов Н.К.; Какимова Ж.Х. Электрические аналоги механических моделей вязко-пластичных пищевых продуктов. Материалы международной научно-практической конференции «Пищевая и легкая промышленность в стратегии вхождения Республики Казахстан в число 50-ти наиболее конкурентоспособных стран мира». – Алматы: АТУ, 17- 18.10.2007. – с. 144-146. 8.2.13 Косой В.Д., Какимов А.К., Кабулов Б.Б. К проблеме разработки реологических моделей вязко-пластичных материалов. Материалы международной научно-практической конференции «Актуальные вопросы современной биологии и биотехнологии». - Семей: СГУ им. Шакарима, 19-20 октября 2007. – с. 401- 403. 8.2.14 Какимов А.К., Касенов А.Л., Кабулов Б.Б., Паримбеков З.А., Какимова Ж.Х. Разработка реологических моделей сырья при измельчении и прессовании. Материалы международной научно-практической конференции «Актуальные проблемы ветеринарной медицины и сельскохозяйственной биотехнологии». – Павлодар: ИНЕУ, 17-18.05.2007. – с.136-139. 8.2.15 Какимов А.К., Кабулов Б.Б., Ибрагимов Н.К., Демьянов Ю.П. Моделирование вязко–пластичных материалов с применением электрических аналогов. Материалы международной научно-практической конференции «Актуальные проблемы ветеринарной медицины и сельскохозяйственной биотехнологии». – Павлодар: ИНЕУ, 17-18.05.2007. – с. 139-142. 8.2.16 Кабулов Б.Б., Уразбаев Ж.З., Какимов А.К., Есимбеков Ж.С. Есмагамбетов А.А. Приборы для определения реологических характеристик пищевых продуктов. Аналитический обзор. – Семей: Восточно-Казахстанский филиал АО «НЦНТИ», 22.04.2010. - 60 с. 8.2.17 Кабулов Б.Б., Какимов А.К., Есимбеков Ж.С., Есмагамбетов А.А. Исследование электрических характеристик реологических механических моделей пищевых продуктов. Материалы V международной научно-практической конференции «Аграрная наука – сельскому хозяйству». - Барнаул: АГАУ, 17- 18.03.2010. – с. 98-100. 8.2.18 Кабулов Б.Б., Какимов А.К., Есмагамбетов А.А. Анализ приборов для определения адгезионных свойств пищевых продуктов. Материалы (( региональной студенческой научно-практической конференции «Химия и жизнь», Новосибирск: ФГОУ ВПО НГАУ, 25-26.03.2010. – с. 266-269. 8.2.19 Кабулов Б.Б., Какимов А.К., Есимбеков Ж.С., Есмагамбетов А.А. Анализ конструкций приборов и устройств для определения реологических свойств пищевых продуктов. Материалы V Международной научно-практической конференции «Ключевые аспекты научной деятельности – 2010». – Премисл (Польша), 07.02 – 15.02.2010. – с. 51-53. 8.2.20 Кабулов Б.Б. Необходимость изучения структуры и реологических свойств измельченного мясного сырья. Материалы VII международной научно- практической конференции «ПИЩА. ЭКОЛОГИЯ. КАЧЕСТВО». - Краснообск: ГНУ СибНИИП, 21-22.09.2010. – с. 8.2.21 Кабулов Б.Б. Моделирование реологического поведения сырья животного происхожденияв процессе механической обработки. Научный журнал «Пищевая технология и сервис». - Алматы: АТУ, 2009, № 6. – с. 57-61. 8.2.22 Кабулов Б.Б. К проблеме исследования реологического поведения вязко-пластичных материалов. Международный сборник научных трудов ученых Казахстана и России «Актуальные проблемы современной науки и образования». – Астана: ЕНУ им. Л.Н. Гумилева, 2010. – с. 8.2.23 Кабулов Б.Б., Какимов А.К., Есимбеков Ж.С., Есмагамбетов А.А. Влияние костного порошка на реологические свойства фарша. Сборник материалов Международного научного форума «Продовольственная безопасность и здоровое питание населения». – Семей: СГУ им. Шакарима, 28-29.10.2010. – с. 8.2.24 Кабулов Б.Б. Разработка методики определения объемных свойств вязкопластичных продуктов. Сборник материалов Международного научного форума «Продовольственная безопасность и здоровое питание населения». – Семей: СГУ им. Шакарима, 28-29.10.2010. – с. 8.2.25 Кабулов Б.Б., Мустафаева А.К., Айткалиева Г.К. Ұсақтау кезіндегі тартылған еттің реологиялық механикалық моделін негіздеу. Сборник материалов Международного научного форума «Продовольственная безопасность и здоровое питание населения». – Семей: СГУ им. Шакарима, 28-29.10.2010. – с. 8.2.26 Кабулов Б.Б., Мустафаева А.К., Байбалинова Г.М., Айткалиева Г.К. Әртүрлі құрылымды пышақтармен ұсақталған еттің тығыздығын анықтау. Сборник материалов Международного научного форума «Продовольственная безопасность и здоровое питание населения». – Семей: СГУ им. Шакарима, 28-29.10.2010. – с. 8.2.27 Какимов А.К., Кабулов Б.Б., Есмагамбетов А.А. Реологиялық механикалық моделдердің электрлік аналогиясын зерттеу. Материалы XIV научной конференции студентов по общественным, естественным, техническим и гуманитарным наукам. – Семей: СГУ им. Шакарима, 6-10.12.2010. – с. 8.2.28 Косой В.Д., Дорохов В.П., Пудов М.А., Какимов А.К., Кабулов Б.Б., Азарова Н.Г.Механические модели мясного и мясокостного сырья. // Научно-технический журнал «Мясная индустрия». - Москва, июнь 2011. – с. 64- 67. 8.2.29 Кабулов Б.Б., Какимов А.К., Мухтарханов М.О., Есимбеков Ж.С. Using an electrical modeling in rheology. // Научный журнал "Nauka i studia". - Przemysl, Poland, 2011. – с. 24-27.
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz