Файл қосу

Дәріс түрі балл



|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                       |
|СЕМЕЙ ҚАЛАСЫНДАҒЫ ШӘКӘРІМ АТЫНДАҒЫ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ               |
|3-деңгейлі СМЖ құжаты     |ПОӘК           |ПОӘК                           |
|                          |               |042-14.4.01.01.20.9/02.2014 ж. |
|ПОӘК «Өсімдік, балық, ара |Басылым №      |                               |
|өнімдерін ветеринариялық  |               |                               |
|санитарлық сараптау»      |               |                               |
|пәнінің студенттерге      |               |                               |
|арналған жұмыс            |               |                               |
|бағдарламасы              |               |                               |









                           ОҚУ ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ


 «ӨСІМДІК, БАЛЫҚ, АРА ӨНІМДЕРІН ВЕТЕРИНАРИЯЛЫҚ САНИТАРЛЫҚ САРАПТАУ» пәнінің
           051202 -«Ветеринариялық санитария» мамандығына арналған

               ПӘННІҢ СТУДЕНТТЕРГЕ АРНАЛҒАН ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ

















                                 Семей 2014






                                  Алғы сөз



1. ҚҰРАСТЫРЫЛДЫ

Құрастырушы: _____________________ Серикова А.Т. в.ғ.к, профессор қ.а.
                          _____________________  Қойгелдинова  А.С.  в.ғ.к.,
доцент қ.а.
Семей  қ.  Шәкәрім  атындағы  мемлекеттік  университетінің   «Ветеринариялық
санитария»  кафедрасы  «___» _______ 2014 ж.





2. ТАЛҚЫЛАНДЫ


2.1.«Ветеринариялық санитария» кафедрасының отырысында


Хаттама №                                                      «___»
_______ 2014 ж.
Кафедра меңгерушісі                                     Е.О.Омарбеков

2.2 Аграрлық факультетінің оқу-әдістемелік  бюросының отырысында

Хаттама  №                                                    «___» _______
2014 ж.
Төрайымы                                                      А.В.Тлеубаева


3. БЕКІТІЛДІ

Университеттің оқу-әдістемелік  кеңесінің  отырысында   бекітіліп,   баспаға
ұсынылды

Хаттама №
  «___» _______ 2014 ж.
Төрайымы, оқу ісі бойынша проректоры                   Г.К.Искакова




4. №2   01.09.2009ж. басылым орнына ЕНГІЗІЛДІ


Кешеннің өзектілігі типтік оқу  бағдарламасы  Қазақстан  Республикасы  Білім
және  ғылым  министрлігінің   3.07.2006   жылғы   №448   бұйрығы   негізінде
бекітілген.
















                                   Мазмұны



 1. Жалпы жағдайлар
 2. Пәнді оқу жөнінде  әдістемелік нұсқаулар
 3. Курстың саясаты мен форматы
 4. Білімді бағалау саясаты
 5. Сабақ түріне байланысты сағаттарды бөлу және пәннің мазмұны
 6. Студенттердің оқытушының қатысуымен атқаратын өздік жұмысының (СОӨЖ)
    және өздік жұмыстарының (СӨЖ) мазмұны
 7. Пәннің оқу процессінің күнтізбелік кестесі









































1 ЖАЛПЫ  ЖАҒДАЙЛАР

1.1 Оқытушы және пән туралы мәліметтер
    Серикова А. Т. в.ғ.к., проф. қ.а.,
Қойгелдинова А.С. в.ғ.к.,  доцент қ.а.
Ветеринариялык, санитария» кафедрасы
Ақпараттық, байланыс - т. 53- 19 -70, № 5 оқу ғимараты
Сабақ өткізу орны - № 309, 311  аудитория
Пәннің  аты  «Өсімдік,  балық,  ара  өнімдерін   ветеринариялық   санитарлық
сараптау»
Кредит саны – 2

1.2 Оқу жұмыс жоспарынан көшірме

Кесте  1 - Жұмыс жоспарынан көшірме

|Курс |Семестр     |Кредит      |Д            |ЗС (сағ)     |СӨОЖ (сағ)   |
|     |            |саны        |(сағ)        |             |             |
|балл |20          |20          |20           |40           |20           |
|Сабақ| Дәріс        |ЗС           | ОСӨЖ        | СӨЖ        | Дәріс      |
|түрі |              |             |             |            |            |
|балл |20            |30           |100          |20          |20          |
|Сабақ| Дәріс       |ЗС           | ОСӨЖ       | СӨЖ        | Дәріс         |
|түрі |             |             |            |            |               |
|балл |20           |40           |20          |50          |100            |
|Сабақ түрі      | Дәріс           |ЗС         | ОСӨЖ                     |
|А               |4,0              |95-100     |                          |
|                |                 |           |Өте жақсы                 |
|А-              |3,67             |90-94      |                          |
| В+             |3,33             |85-89      |                          |
|                |                 |           |Жақсы                     |
|В               |3,0              |80-84      |                          |
|В-              |2,67             |75-79      |                          |
| С+             |2,33             |70-74      |                          |
|                |                 |           |                          |
|                |                 |           |Қанағаттанарлық           |
|С               |2,0              |65-69      |                          |
| С-             |1,67             |60-64      |                          |
| D+             |1,33             |55-59      |                          |
|D               |1,0              |50-54      |                          |
|F               |0                |0-49       |Қанағаттанарлықсыз        |


5. Сабақ түріне байланысты сағаттарды бөлу және пәннің мазмұны



Кесте 4 –  Дәрістің жоспары мен мазмұны



|№  |Дәріс тақырыптары                |Сағат саны                         |
|   |                                 |Дәріс  |ТС   |ЗС    |СОӨЖ   |СӨЖ    |
|1  |2                                |3      |4    |5     |6      |7      |
| 1.|Кіріспе. Пәннің анықтамасы және  |1      |     |1     |2      |2      |
|   |оның ветеринариялық  санитариялық|       |     |      |       |       |
|   |сараптаушылар дайындауда алатын  |       |     |      |       |       |
|   |орны.                            |       |     |      |       |       |
|2-3|Жас көкөністер мен жемістерді    |2      |     |1     |4      |4      |
|.  |сараптау.                        |       |     |      |       |       |
|4. |Жас көкөністер мен жеміс         |1      |     |1     |2      |2      |
|   |жидектерді санитариялық сапасын  |       |     |      |       |       |
|   |анықтау.                         |       |     |      |       |       |
|5. |Көкөністер мен жемістерді өңдеу  |1      |     |1     |2      |2      |
|   |арқылы алынған тағамдардың       |       |     |      |       |       |
|   |технологиясының негіздері және   |       |     |      |       |       |
|   |сараптауы.                       |       |     |      |       |       |
|6-7|Консервілеу әдістері мен         |2      |     |1     |4      |4      |
|.  |тәсілдері.                       |       |     |      |       |       |
|8-9|Ұн, жарма, крахмал, қант астық   |2      |     |1     |4      |4      |
|.  |және бұршақ өнімдерін сараптау.  |       |     |      |       |       |
|10.|Тағамдық өсімдік майларын        |1      |     |1     |2      |2      |
|   |сараптау.                        |       |     |      |       |       |
|11-|Кептірілген тамыр түйнек жеміс,  |2      |     |1     |4      |4      |
|12 |жеміс жидек, көкөніс өнімдерін   |       |     |      |       |       |
|   |сараптау.                        |       |     |      |       |       |
|13-|Саңырауқұлақтарды сараптау және  |2      |     |1     |4      |4      |
|14.|санитарлық бағасы.               |       |     |      |       |       |
|15.|Татымды-дәмдеуіш өнімдердің      |1      |     |1     |2      |2      |
|   |сапасын сараптау және санитарлық |       |     |      |       |       |
|   |бағасы.                          |       |     |      |       |       |
|   |Барлығы                          |15     |     |15    |30     |30     |

                         СОӨЖ және СӨЖ тақырыптары.

Кесте  5 - СОӨЖ және СӨЖ жоспары

|№  |СОӨЖ                                         |СӨЖ                   |
|   |Аудиториялық (АБЖ)     |Аудиториядын тыс     |                      |
|1  |2                      |3                    |4                     |
|1  |Жарамсыз болған балауса|Азық-түлік өнімдері  |Пәннің анықтамасы     |
|   |тамыр түйнек жеміс,    |стандарттау және     |басқа ғылымдармен     |
|   |жеміс жидек және бақша |сертификаттау.       |байланысы.            |
|   |көкөністерін қайта     |                     |                      |
|   |өңдеу ережелері.       |                     |                      |
|2-3|Цитрустық балауса      |Жас цитрустық        |Тағамдық өнімдерді    |
|   |жемістерге санитариялық|жемістердің,         |зиянды экологиялық    |
|   |баға беру және сапасын |жидектердің,         |факторлардан қорғау   |
|   |анықтау. Сезімдік және |көкөністердің        |проблемасы.           |
|   |зертханалық зерттеу    |санитарияляқ бағасы  |                      |
|   |әдістері.              |және сапалық         |                      |
|   |                       |сараптауы.           |                      |
|4  |Өсімдік аурулары,      |Жаңғақтың,           |Өсімдік тектес        |
|   |зиянкестері.Санитариялы|саңырауқұлақтардың,  |өнімдердің            |
|   |қ баға.                |кепкен тамыр         |стандартизациясы және |
|   |                       |түйнектердің және    |сертификациясы.       |
|   |                       |жемістер мен         |                      |
|   |                       |жидектердің          |                      |
|   |                       |сараптамасы.         |                      |
|5-6|Кептірілген            |Жемістер мен         |Тамыр түйнектілердің, |
|   |тамыр-түйнек, жеміс,   |жидектерді сараптау. |бақша дақылдарының    |
|   |жеміс жидектерді       |                     |тропикалық және       |
|   |сараптау.              |                     |субтропикалық жеміс   |
|   |                       |                     |жидектердің аурулары  |
|   |                       |                     |және ластағыштары.    |
|7  |Маринадталған          |Астық тұқымдас       |Өсімдік өнімдерін     |
|   |көкөністермен          |өнімдердің, бұршақ   |кептірудің негізі     |
|   |жемістердің сараптау   |дақылдардың          |әдістері.             |
|   |әдістері және          |санитариялық бағасы. |                      |
|   |санитарлық бағасы.     |                     |                      |
|8  |Консервіленген алма мен|Асқабақ пен күнбағыс |Консервілеудің        |
|   |тұздалған жеміс пен    |өнімдерін сараптау.  |әдістері мен          |
|   |көкөністердің сапасын  |                     |тәсілдері.            |
|   |анықтау және санитарлық|                     |                      |
|   |баға беру.             |                     |                      |
|9  |Астық және бұршақ      |Толокна, солодтың    |Ұн, арпа, крахмал және|
|   |тұқымдастарды сараптау.|санитарлық бағасы мен|қант, дәнді және      |
|   |Олардың аурулары және  |сапасын сараптау.    |бұршақты тағамдық     |
|   |санитарлық бағасы.     |                     |өнімдерге қойылатын   |
|   |                       |                     |МЕСТ талаптары, РТУ   |
|   |                       |                     |және т.б нормативтік  |
|   |                       |                     |құжаттар.             |
|10-|Крахмалдың санитарлияық|Тағамдық өсімдік     |Тағамдық өсімдік майын|
|11 |бағасы.                |майларының           |алу техникалық        |
|   |                       |санитариялық бағасы. |негіздері және        |
|   |                       |                     |санитариялық          |
|   |                       |                     |гигиеналық қадағалау. |
|12-|Базарларға түсетін     |Кепкен               |Крахмалды тасымалдау  |
|13 |күнбағыс, зығыр, сора, |саңырауқұлақтардың   |және сақтау шартын    |
|   |мақта және т.б         |санитариялық бағасы. |санитариялық          |
|   |майлардың сапасын      |                     |гигиеналық қадағалау. |
|   |анықтау.               |                     |                      |
|14 |Қарақұмық, бидай,      |Мұздатылған          |Өсімдік майын алудың  |
|   |жүгері сұлы және       |жемістермен,         |технологиялық         |
|   |бұршақтың сапасын      |көкөністердің,       |негіздері және        |
|   |анықтау.               |алмалардың сапасын   |санитариялық          |
|   |                       |және санитариялық    |гигиеналық қадағалау. |
|   |                       |бағасын анықтау.     |                      |
|15 |Жапырақты көкөністердің|Консервіленген       |Дәмдеуіш өнімдердің   |
|   |сапалығын сараптау және|өнімдердің сақталу   |сапасын сараптау: ас  |
|   |санитариялық баға беру.|шарттарын            |тұзы тағамдық         |
|   |                       |санитариялық         |қышқылдар, алкогольді |
|   |                       |гигиеналық қадағалау.|сусындар              |
|   |Барлығы                |30                   |30                    |

 «ӨСІМДІК, БАЛЫҚ, АРА ӨНІМДЕРІН ВЕТЕРИНАРИЯЛЫҚ САНИТАРЛЫҚ САРАПТАУ» ПӘНІНЕН
                      ОҚУ ҮРДІСІНІҢ КҮНТІЗБЕЛІК КЕСТЕСІ

№Апталар123456789101112131415Бақылау түрі1Зертханалық сабақАБАБАБАБАБАБАБ-АБАБАБАБАБАБ-2СӨЖККККК3СОӨЖКККККК4МБМБ1МБ25ПрезентацияПР
Қысқартылған белгілеулер
АБ – апта сайынғы бақылау 
К – СӨЖ және СОӨЖ тапсыру уақыты 
МБ – межелік бақылау
ПР -презентация
Пәндер