Файл қосу

Этил спирті өндірісі




|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ                                                    |
|БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                                                 |
|СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                    |
|СМЖ 3-деңгейдегі құжаты      |ПОӘК               |                           |
|                             |                   |                           |
|                             |                   |ПОӘК 042 –                 |
|                             |                   |18-9.1.47/01-2013          |
|ПОӘК                         |№ 1 - басылым      |                           |
|«Ашыту өндірісінің           |18.09.2013ж.       |                           |
|биотехнологиясы 2»           |                   |                           |
|пәні бойынша оқытушыға       |                   |                           |
|арналған бағдарламасы        |                   |                           |








                    «АШЫТУ ӨНДІРІСІНІҢ БИОТЕХНОЛОГИЯСЫ 2»

                        пәнінің ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ


                  5В070100 – «Биотехнология»  мамандығы үшін



                             оқытушыға АРНАЛҒАН


                             ПӘННІҢ БАҒДАРЛАМАСЫ



































                                    Семей


                                    2013



                                  Алғы сөз



    1 ӘЗІРЛЕГЕН
    Құрастырушы __________ 28.08. 2013 ж., С. Аманжолов,  «Стандарттау және
биотехнология» кафедрасының доцент м.а., т.ғ.к.


    2 ТАЛҚЫЛАҒАН
    2.1  Семей  қаласы   Шәкәрім   атындағы   мемлекеттік   университетінің
«Стандарттау және биотехнология» кафедрасының отырысында
    «29» тамыз 2013 ж., № 1 хаттама


    Кафедра меңгерушісі ___________ Ж.Кәкімова


    2.2  Инженерлі-технологиялық  факультеттің  оқу-әдістемелік   бюросының
мәжілісінде
    «12» қыркүйек 2013 ж., № 1 хаттама


    Төрайымы_____________ С.Төлеубекова


    3 БЕКІТІЛГЕН
    Университеттің   Оқу-әдістемелік   кеңесінің    мәжілісінде    шығаруға
мақұлданған және ұсынылған
    «18» қыркүйек 2013 ж., № 1 хаттама


    Оқу-әдістемелік кеңесінің төрайымы  ___________ Г.Искакова


    4 АЛҒАШҚЫ РЕТ  ЕНГІЗІЛГЕН






















                                   Мазмұны



    |1   |Қолданылу саласы                                                  |4   |
|2   |Нормативтік сілтемелер                                            |4   |
|3   |Жалпы ережелер                                                    |4   |
|4   |Оқу пәннің (модульдің) мазмұны                                    |5   |
|5   |Студенттердің өзіндік жұмысы тақырыптарының тізімі                |7   |
|6   |Пәннің оқу-әдістемелік картасы                                    |8   |
|7   |Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз ету картасы              |9   |
|8   |Әдебиеттер                                                        |10  |
|    |                                                                  |    |
|    |                                                                  |    |
|    |                                                                  |    |
|    |                                                                  |    |
|    |                                                                  |    |
|    |                                                                  |    |
|    |                                                                  |    |
|    |                                                                  |    |




























     1. Қолданылу саласы
      «Ашыту  өндірісінің  биотехнологиясы  2»   пәнінің   оқу   әдістемелік
материалдары     5В070100   –    «Биотехнология»    мамандығына    арналған.
Студенттерді  курс  мазмұнымен,   өзектілігі   және   қажеттілігімен,   курс
саясатымен,  машықтану  және  білгірлігімен   таныстырады.   Оқу-әдістемелік
кешені пәнді оқыту барысында негізгі жетекші болып саналады.

     2. Нормативтік сілтемелер
«Ашыту өнімдерінің биотехнологиясы 2»  пәні  бойынша  нағыз  оқу-әдістемелік
кешені пәннің оқу процесінің ұйымдастырылу  ережесін  бекітеді  және  келесі
құжаттардың талаптары мен ұсыныстарына сәйкес әзірленді:
    - 2012 жылдың 23 тамызында қабылданған № 1080 Қазақстан Республикасының
мемлекеттік жалпыға міндетті білім стандартына сай;
    - 5В070100 «Биотехнология» мамандығының типтік оқу жоспарына сәйкес;
         -  УСТ  042  СМУ-4-2013  «Пәндердің  оқу-әдістемелік   кешендерінің
жасалуына  және   ресімделуіне   қойылатын   жалпы   талаптар»   университет
стандартына сай;
        - ҚП 042-1.01-2013 «Пәндердің оқу-әдістемелік кешендерінің  құрылымы
мен мазмұны» құжаттамалық процедурасына сай.

     3. Жалпы ережелер
3.1. Пәннің мазмұнының қысқаша түсінгі. «Ашыту  өндірісінің  биотехнологиясы
2» пәнінде мынадай сұрақтар  қарастырылады:  ашыту  өндірісінің  өнімдерінің
классификациясы. Ондағы қолданылатын шикізаттар.
3.2. Курс мақсаты: базалық білімді және  ашыту  өнімдері  биотехнологиясының
теориялық және практикалық негізі. Биотехнологтарды   дайындауда  пән   ролі
үлкен, себебі, бұл өндіріс  пен   тағам  өнімдерін   пайдаланудың   қарқынды
түрде   өсуімен  байланысты  жаңа  ғылыми-техникалық   бағыт  және   бұл  өз
алдында   дайын  өнімнің   сапасы   мен   өндіруінің    технико-экономикалық
тиімділігін арттырудың  жолдарын іздестіруді  қажет етеді.
3.3. Пәнді  оқытудың  басты  міндеті  –  оқытылған  пәнді  мамандық  бойынша
тәжірибеде қолдана білу.
3.4. Пәнді оқу нәтижесінде студент:
    •  Ашыту  өндірісі   биотехнологиясының   негізін,   ашыту   өндірісінің
      технологиясын және техникасын, шикізатқа, материалдарға, дайын  өнімге
      қойылатын техникалық талаптарды білу;
    • Өнімнің әр түрін  өндіру  кезінде  технологиялық  процесстер  анализін
      алуда  эксперименттік  өңдеуді  игеру  дағдылары,  зерттеу  жұмыстарын
      жүргізу үшін құрал-жабдықтарды және зерттеу әдістерін қолдану, сонымен
      қатар зертханалық зерттеулерді меңгеру дағдылары;
    •  Мамандық  бойынша   жалпыға   міндетті   мемлекеттік   стандарттарды,
      мамандықтың  кәсіби  бағдарламасын,  кәсіби  әрекеттің  тапсырмаларын,
      сараптау   жүргізудегі    негізгі    әдістемелерді,    биотехнолгиялық
      өндіріліген өнімдердің қауіпсіздігінің және  сапасының  көрсеткіштерін
      меңгеру;
    • Негізгі білімді ашыту өндірісінің биотехнологиясында көрсетуді,  ашыту
      өндірісінің биотехнологиясының  өніміне  стандарттарды  және   сапасын
      бақылауда  техникалық  шараларды   қолдануды,   шикізаттың,   жартылай
      фабрикаттардың   шығымын   есептеуді,   машиналардың,   қондырғылардың
      технологиялық сызбасын  білуді,   білім  саласында  терминдерді  қалай
      қолданса биотехнология саласында да солай қолдануды,  биотехнологиялық
      өнімдерді  өндіру  кезіндегі  технологиялық  процестердің   бұзылуының
      себептерін анықтауды білу керек.
    • Тағам өнімдерін өндіру технологиясы және техникасы саласындағы,  білім
      беру саласындағы бірыңғай  саясатты  түсіну,  биотехнологиялық  өнімді
      өндіру кезіндегі технологиялық процесстердің бұылу себептері,  салалың
      заманауи мәселелерін түсіну;
    • Ғылыми, ғылыми-техникалық және нормативті  құжаттармен  жұмыс  істеуде
      практикалық  дағдыларға  ие  болу,  шикізатқа,   дайын   өнімге   және
      технологиялық   процесстерге   сертификациялық,   стандарттық    сынақ
      жүргізуге қабілеттілігіне ие болу.
3.5   Курс пререквизиттары:
3.5.1  Биохимия
3.5.2  Биотехнология өндірісінің негіздері
3.5.3  Биотехнология өндірісінде көміртекті шикізаттарды қолдану
3.5.4  Ашыту өндірісінің биотехнологиясы І
3.5.5  Тағамдық биотехнология
3.6 Курстың постреквизиттары:
3.6.1 Тағам  өнімдерін  өндіру  бойынша  биотехнологиялық  өндіріске  проект
жасау
3.6.2 Тамақтану гигиенасы
3.6.3 Биотехнологиядағы ғылыми зерттеу жұмыстарының негіздері
                                                                     Кесте 1
|Курс                                                        |Семестр     |
|1                                                           |2           |
|МОДУЛЬ 1 ЭТИЛ СПИРТІ ӨНДІРІСІ                                            |
|Дәрістер                                                                 |
|Дәріс № 1. Этил спирті өндірісі. Этил спиртінің негізгі     |1           |
|құрылымы. Мелассадан спирт өндіру.                          |            |
|Дәріс № 2. Этил спиртінің өндірісі. Ашытқы дайындаудаудың   |1           |
|технологиялық сызбанұсқасы. Ашу. Ашудың периодты және       |            |
|үздіксіз әдісі.                                             |            |
|Дәріс № 3. Дәннен сприт өндіру. Дәнді дайындау. Солод және  |1           |
|солод сүтін дайындау. Зең саңырауқұлағы және саңырауқұлақ   |            |
|суспензиясын дайындау.                                      |            |
|Дәіс № 4. Дәннен спирт өндіру. Шикізатты жылумен өңдеу.     |1           |
|Крахмал шикізатын қанттандыру. Қанттандырудың периодты және |            |
|жартылай үздіксіз сызбанұсқасы. Үздіксіз қайнату. Зең       |            |
|саңырауқұлақтарының ферменттерін қанттандыру.               |            |
|Қанттандырылған массаның көрсеткіштері. Спиртті сақтау және |            |
|тізімдеу.                                                   |            |
|Зертханалық сабақ                                                        |
|Сабақ № 1. Ашыту өндірісінің негізгі шикізаты сапасының     |2           |
|бағасы. Рективиктерленген спирттің анализі.                 |            |
|Сабақ  № 2. Ашыту өндірісінің негізгі шикізаты сапасының    |2           |
|бағасы. Арақ анализі.                                       |            |
|Тәжірибелік сабақ                                                        |
|Сабақ  № 1. Спирт өндірісінің технологиясы. Крахмалды       |1           |
|шикізаттың су  жылулы өңделуі. Керекті есепті жүргізу.      |            |
|Сабақ № 2. Спирт өндірісінің технологиясы. Қанттандырылған  |1           |
|материалдардың шығыны. Керекті есепті жүргізу.              |            |
|Сабақ № 3. Спирт өндірісінің технологиясы. Мелассаны        |1           |
|араластыру. Керекті есепті жүргізу.                         |            |
|Сабақ  № 4. Спирт өндірісінің технологиясы. Спирттің шығуын |1           |
|анықтау. Керекті есепті жүргізу.                            |            |
|МОДУЛЬ 2 СЫРА ӨНДІРІСІНІҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫ                                   |
|Дәрістер                                                                 |
|Дәріс № 5. Сыра өндірісінің технологиясы. Сыраның негізгі   |1           |
|құрамы. Сыра суслосын дайындау. Заторды фильтрациялау.      |            |
|Қайнатылған сусла құлмақпен. Сусланы суыту. Сусланы         |            |
|сепараторда түссіздендіру.                                  |            |
|Дәріс  № 6. Сыра өндірісінің технологиясы. Сыра сусласын    |1           |
|дайындаудың үздіксіз процесі. Сыра сусласының ашуы.         |            |
|Дәріс  № 7.  Сыра өндірісінің технологиясы. Сыраны          |1           |
|сепараторлау және фильтрациялау. Сыраның карбонизациясы.    |            |
|Сыраны пастерлеу. Сыра сапасы.                              |            |
|Зертханалық сабақ                                                        |
| Сабақ № 3. Сыра қайнату өндірісінің технологиясы. Сыра     |2           |
|анализі.                                                    |            |
|Тәжірибелік сабақ                                                        |
|Сабақ  № 5. Сыра қайнату өндірісінің технологиясы. Керекті  |1           |
|есептеулерді жүргізу.                                       |            |
|Сабақ  № 6. Сыра қайнату өндірісінің технологиясы. Құлмақпен|1           |
|жасалған сусланың технологиялық есебін жүргізу.             |            |
|Сабақ № 7. Сыра қайнату өндірісінің технологиясы. Қайнату   |1           |
|цехындағы экстрактын анықтау.                               |            |
|Сабақ № 8. Сыра қайнату өндірісінің технологиясы. Ашу       |1           |
|стадиясына технологиялық есеп жүргізу. Керекті есептеулерді |            |
|жүргізу.                                                    |            |
|МОДУЛЬ 3 ЛИКЕРЛІ - АРАҚ ӨНІМДЕРІНІҢ ӨНДІРІСІ                             |
|Дәрістер                                                                 |
|Дәріс № 8 Ликерлі арақ өндірісі. Спиртті қабылдау. Сулы     |1           |
|спиртті қоспасын дайындау.                                  |            |
|Дәріс № 9. Ликерлі арақ өндірісі. Сулы спиртті қоспаның     |1           |
|фильтрациясы. Арақ фильтрациясы.                            |            |
|Дәріс № 10 Ликерлі құйылмалы өнім өндірісі. Ликерлі         |1           |
|құйылмалы өнімнің материалдары мен шикізаттары.             |            |
|Дәріс № 11 Ликерлі құйылмалы өнім өндірісі. Ликерлі         |1           |
|құйылмалы өнімнің негізгі және көмекші материалдары. Ликерді|            |
|купажирлеу және ұстау.                                      |            |
|Зертханалық сабақ                                                        |
|Дәріс № 4. Ликерлі құйылмалы өнім өндірісі. Ликерлі         |2           |
|құйылмалы өнімнің шикізатының анализі.                      |            |
|Дәріс № 5. Ликерлі құйылмалы өнім өндірісі. Ликерлі         |2           |
|құйылмалы өнімнің және полуфабрикаттардың анализі.          |            |
|Дәріс № 6. Ликерлі құйылмалы өнім өндірісі. Шарап анализі.  |2           |
|дәріс № 7 Ликерлі құйылмалы өнім өндірісі. Шараптағы және   |1           |
|шарап материалдарындағы қанттың массалық концентрациясын    |            |
|анықтау.                                                    |            |
|Тәжірибелік сабақ                                                        |
|Сабақ № 9. Ликерлі құйылмалы өнім өндірісі. Сорттауға       |1           |
|арналған спирттің және судың мөлшері.                       |            |
|Сабақ  № 10. Ликерлі құйылмалы өнім өндірісі. Купаждалған   |1           |
|өнімге есеп беру. Керекті есепті жүргізу.                   |            |
|Сабақ № 11. Ликерлі құйылмалы өнім өндірісі. Купаждауды     |1           |
|түзеу.                                                      |            |
|МОДУЛЬ 4 ӘЛСІЗ АЛКАГОЛЬДІ ЖӘНЕ АЛКАГОЛЬСІЗ ШЫРЫН ӨНДІРІСІ                |
|Дәрістер                                                                 |
|Дәріс № 12. Спирт шырындары өндірісі. Спирт шырындарын      |1           |
|дайындау. Спирттелген тұндырмаларды және морсты дайындау.   |            |
|Дәріс № 13. Әлсіз алкагольді шырындарды дайындау. Нан       |1           |
|квасының өндірісі. Буз өндірісі. Браг өндірісі.             |            |
|Дәріс № 14. Жеміс және көкеністің ашыған шырындарын         |1           |
|дайындау. Жемістің ашыған шырынын дайындау. Көкеністің      |            |
|ашыған шырынын дайындау.                                    |            |
|Дәріс № 15. Алкагольсіз газдандырылған шырын дайындау. Газды|1           |
|шырын және купаждалған сиропты дайындау. Құрғақ шырын       |            |
|дайындау.                                                   |            |
|Зертханалық сабақ                                                        |
|Сабақ № 8. Әлсіз алкагольді шырындардың анализі. Нан        |2           |
|квасының өндірісі.                                          |            |
|Тәжірибелік сабақ                                                        |
|Сабақ № 12. Нан квасы өндірісінің технологиясы.  Квастың    |1           |
|өндірісі үшін дән шикізаты. Керекті есептеулерді жүргізу.   |            |
|Сабақ  № 13. Нан квасы өндірісінің технологиясы. Квасты     |1           |
|сусланы купаждау. Керекті есептеулерді жүргізу.             |            |
|Сабақ № 14. Алкагольсіз шырын өндірісінің технологиясы.     |1           |
|Алкагольсіз шырын өндіруде қолданылатын негізгі шикізат.    |            |
|Керекті есептеулерді жүргізу.                               |            |
|Сабақ  № 15. Алкагольсіз шырын өндірісінің технологиясы.    |1           |
|Шырынға хош иіс беретін шикізаттар. Керекті есептеулерді    |            |
|жүргізу.                                                    |            |

5  СТУДЕНТТЕРДІҢ ӨЗДІК ЖҰМЫСЫ ТАҚЫРЫПТАРЫНЫҢ ТІЗІМІ
5.1 Спирттен жасалған  өнімдердің  косплексті  қолданылуы  және  қалдықтарды
жүзеге асыру.
5.2 Азық түлік емес шикізаттан спирт өндіру.
5.3 Синтетикалық әдіспен спирт өндіру.
5.4 Құрамында крахмалы бар шикізаттан спирт өндіру.
5.5 Үздіксіз қолданыстағы аппарат арқылы ректификацияланған спирт өндіру.
5.6 Брагоректификат арқылы спирт өндіру.
5.7 Сыра қайнататын өндірістің қалдықтарын қолдану.
5.8 Ликерлі арақ өндірісінің қалдықтарын қолдану.
5.9 Ашытылған көкеніс шырындары
5.10 Ашытылған жеміс шырындары
5.11 Квас өндіруде қолданылатын микроорганизмдер.
5.12 Нан квасының кемістіктері
5.13 Алкагольсіз шырындарға қойылатын талаптар
5.14 Шырындардың сапасының бағасы
5.15 Микроорганизмдер-алкагольсіз сусындардың зиянкестері
5.16 Алкагольсіз сусындардың фукциональды тағайындалуы.
5.17 Минеральды сулардың химиялық құрамы, емдік қасиеті
5.18 Сыра алкагольсіз сусындардың инфекция көздері
5.19 Крахмалға және спиртке картоптың комбинирленген өңдеуі.
5.20 Мелассалы барда және оныңң қолданылуы.
5.21 Дәнді картоп бардасының қолданылуы.
5.22 Мелассада спирттің қолданылуы.
5.23 Құрғақ сусындардың технологиясы.

6  ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КАРТАСЫ
                                                                     Кесте 3
|Тақырып                                          |Көрнекіл|Өздігінен  |Бақылау |
|                                                 |іктер,  |дайындалуға|формасы |
|                                                 |ТСО     |арналған   |        |
|                                                 |        |сұрақтар   |        |
|Дәріс сабақтары  |Тәжірибелік     |Зертханалық    |        |           |        |
|                 |сабақтар        |сабақтар       |        |           |        |
|1                |2               |3              |4       |5          |6       |
|Этил спиртінің   |Ашыту           |Спирт          |Кестелер|Этил       |Жұмысты |
|өндірісі. Этил   |өндірісінің     |өндірісінің    |        |спиртін    |қорғау  |
|спиртінің негізгі|негізгі         |технологиясы.  |слайдтар|химиялық   |        |
|құрамы.          |шикізатысапасына|Құрамында      |        |құрамы.    |        |
|Мелассадан спирт |баға беру.      |крахмалы бар   |        |           |        |
|алу.             |Ректификтелген  |шикізаты       |        |           |        |
|                 |спирт анализі.  |жылумен өңдеу. |        |           |        |
|Этил спиртінің   |Арақ анализі.   |Спирт          |Кестелер|Ашытқы     |Жұмысты |
|өндірісі. Ашытқы |                |өндірісіні     |        |дайындау.  |қорғау  |
|дайындаудың      |                |технологиясы.  |слайдтар|Ашу        |        |
|технологилық     |                |Қанттандырылған|        |процесі.   |        |
|сызбанұсқасы.    |                |материалдардың |        |           |        |
|                 |                |шығыны.        |        |           |        |
|Дәннен спирт     |                |Мелассаны      |Кестелер|Картопты   |Жұмысты |
|өндіру.          |                |араластыру.    |        |және дәнді |қорғау  |
|                 |                |Керекті есепті |слайдтар|дайындау.  |        |
|                 |                |жүргізу.       |        |Солод және |        |
|                 |                |               |        |солодты сүт|        |
|                 |                |               |        |дайындау.  |        |
|Дәннен спирт     |                |Спирт          |Кестелер|Шикізаттықа|Жұмысты |
|өндіру.          |                |өндірісінің    |        |нттандыру. |қорғау  |
|                 |                |технологиясы.  |слайдтар|           |        |
|Құрамында        |                |Керекті есепті |слайдтар|Қанттандыры|        |
|крахмалы бар     |                |жүргізу.       |        |лған масса.|        |
|шикізатты        |                |               |        |Спиртті    |        |
|қанттандыру.     |                |               |        |сақтау.    |        |
|Сыра өндірісінің |Сыра қайнатудың |Сыра қайнату   |слайдтар|Сыра       |Жұмысты |
|технологиясы.    |технологиясы.   |өндірісінің    |        |құрамы.    |қорғау  |
|Сыпаның негізгі  |Сыра анализі.   |технологиясы.  |        |Сыра       |        |
|құрамы.          |                |               |        |сусласы.   |        |
|Сыр өндірісінің  |                |Сыра қайнат    |слайдтар|Сыра       |Жұмысты |
|технологиясы.    |                |өндірісінің    |        |дайындау   |қорғау  |
|                 |                |технологиясы.  |        |процестері.|        |
|Сыра сусласын    |                |               |        |           |        |
|дайындаудың      |                |               |        |           |        |
|үздіксіз әдісі.  |                |               |        |           |        |
|Сырат өндірісінің|                |Сыра қайнату   |Кестелер|Сыраның    |Жұмысты |
|технологиясы.    |                |өндірісінің    |        |Сепарация  |қорғау  |
|Сыраның сепарация|                |технологиясы.  |слайдтар|карбонизаци|        |
|және             |                |               |        |я және     |        |
|фильтрациясы.    |                |               |        |пастеризаци|        |
|                 |                |               |        |я.         |        |
|Ликерлі арақ     |Ликерлі арақтың |Арақтарды      |Кестелер|Сулы       |Жұмысты |
|өндірісі. Спиртті|анализі.        |реттеу.        |        |спирттің   |қорғау  |
|қабылдау.        |                |               |слайдтар|фильтрацияс|        |
|                 |                |               |        |ы.         |        |
|Ликерлі құйылмалы|Ликерлі арақ    |Ликерлі арақ   |Кестелер|Лекирлі    |Жұмысты |
|өндірістің       |технологиясы.   |технологиясы.  |        |құйылмалы  |қорғау  |
|технологиясы.    |                |               |слайдтар|шикізат    |        |
|                 |                |               |        |өндірісі   |        |
|Купажирлеу және  |Шараптың        |Ликерлі арақтың|Кестелер|Купажирлеу |Жұмысты |
|ұстау.           |анализі.        |технологиясы.  |        |           |қорғау  |
|                 |                |               |слайдтар|           |        |
|Спиртті          |Әлсіз алкагольді|Нан квасының   |Кестелер|Спиртті    |Жұмысты |
|сусындардың      |сусындар.       |технологиясы.  |        |шырындар,  |қорғау  |
|технологиясы     |                |               |слайдтар|морстар    |        |
|Әлсіз алкагольді |                |Нан квасының   |Кестелер|Квас, буза |Жұмысты |
|сусын өндірісі.  |                |технологиясы.  |        |және брага.|қорғау  |
|                 |                |               |слайдтар|           |        |
|Жеміс пен        |                |Алкагольсіз    |Кестелер|           |Жұмысты |
|көкеністің ашыған|                |сусын          |        |           |қорғау  |
|сусын өндірісі.  |                |өндірісінің    |слайдтар|           |        |
|                 |                |технологиясы.  |        |           |        |
|Құрғақ сусындар  |                |Алкагольсіз    |Кестелер|Газдалған  |Жұмысты |
|технологиясы.    |                |сусындар       |        |сусын және |қорғау  |
|Алкагольсіз      |                |технологиясы.  |слайдтар|құрғақ     |        |
|газдалған        |                |               |        |сусындар.  |        |
|сусындар         |                |               |        |           |        |
|технологиясы.    |                |               |        |           |        |

7 ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТТЕРМЕН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ КАРТАСЫ
                                                                     Кесте 4
| Оқулықтар мен                 |Экз. саны    |Студенттер  |Қамтамасыз ету  |
|оқулық-әдiстемелiк құралдардың |             |саны        |пайызы          |
|атаулары                       |             |            |                |
|Фараджева Е. Д., Федоров В.А.  |2            |25          |8               |
|Общая технология бродильных    |             |            |                |
|производств                    |             |            |                |
|Ковалевский К.А. Технология    |2            |25          |8               |
|бродильных производств: учебное|             |            |                |
|пособие                        |             |            |                |
|Фертман Г.И., Шойхет М.И.,     |2            |25          |8               |
|Чепелева А.С. Технология       |             |            |                |
|бродильных производств         |             |            |                |
|Привалова Е.А. Технология      |2            |25          |8               |
|отрасли. Технологические       |             |            |                |
|расчеты в бродильных           |             |            |                |
|производствах:                 |             |            |                |




8  ӘДЕБИЕТТЕР
8.1 Негізгі әдебиеттер
8.1.1  Фараджева  Е.  Д.,   Федоров   В.А.   Общая   технология   бродильных
производств. __ М.: Колос, 2002. __ 408 с.
8.1.2 Ковалевский К.А. Технология бродильных производств:  учебное  пособие.
– Киев: Фирма «ИНКОС», 2004. -340 с.
8.1.3  Фертман  Г.И.,  Шойхет  М.И.,  Чепелева  А.С.  Технология  бродильных
производств. - М.: Высшая школа, 1966. - С. 93 -112.
8.1.4  Привалова  Е.А.  Технология  отрасли.   Технологические   расчеты   в
бродильных производствах: Учеб. пособие. Иркутск: Изд–во  ИрГТУ,  2007.–  72
с.
8.2    Дополнительная    литература
8.2.1. Иванов А.И. Оборудование спиртового производства. М.: Пищевая
промышленность, 1972. - 216 с.
8.2.2  Климовский Д.Н., Смирнов В.А., Стабников В.Н.  Технология  спирта.  -
М.: Пищевая промышлнность, 1967. - С. 278-300.
8.2.3 Фертман Г.И., Шойхет  М.И.  Технология  спиртового  и  ликероводочного
производства. - М.: Пищевая промышленность, 1973. - С. 6 -218.
8.2.4   Справочник   по   производству   спирта.   Сырье,    технология    и
технохимконтроль/  В.Л.Яровенко,  Б.А.Устинников  и  др.  __  М.:  Легкая  и
пищевая промышленность, 1981.– 336 с.
8.2.5 Попов В.И. Оборудование  предприятий  пивоваренной  и  безалко-гольной
промышленности. - М.: Пищевая промышленность, 1974. -С.199-224.
8.2.6  Чукмасова  М.А.,  Рудольф  В.В.  Технология  пива  и   безалкогольных
напитков. - М.: Пищевая промышленность, 1971. - С. 399-487.
8.2.7      Бачурин   П.Я.,   Смирнов   В.А.   Технология    ликеро-водочного
производства. - М.: Пищевая промышленность, 1975. -326 с.
8.2.8  Жбанков  Б.В.  Оборудование  ликеро-водочного  производства.  -   М.:
Пищевая промышленность, 1972.-121 с.
8.2.9  Сербезов Д.М., Фурнаджиев М.К. Производство безалкогольных  напитков.
Пер. сболг. (София, 1970г.)-М.: Пищевая промышлен-ность, 1974. - 320 с.
8.2.10 Рудольф В.В., Денщиков М.Т. Оборудование  заводов  фруктовых  вод.  -
М.: Пищевая промышленность, 1973. - С. 128-261.







Пәндер