Файл қосу

Тамақ өнімдерінде



ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ
ШӘКӘРІМ атындағы СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |
|СМЖ 3-деңгейдегі құжаты           |ПОӘК           |                                |
|                                  |               |ПОӘК                            |
|                                  |               |042-14.-1.-03.1.20.63/02-2010   |
|                                  |               |                                |
|«Азық-түлік өнімдерінің сала      |№ 1 басылым    |                                |
|технологиясы» студенттерге        |30.09.2010     |                                |
|арналған пәннің                   |               |                                |
|жұмыс бағдарламасы                |               |                                |









                 «АЗЫҚ-ТҮЛІК ӨНІМДЕРІНІҢ САЛА ТЕХНОЛОГИЯСЫ»
                        ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ

                050727– «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы»


               мамандығы бойынша сырттай оқу бөліміне арналған




                        Студенттерге арналған пәннің
                             жұмыс бағдарламасы































                                    Семей


                                    2010



                                  Алғы сөз



    1. ӘЗІРЛЕНДІ
    Әзірлеуші: Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің «Ет,  сүт
және тамақ  өнімдері  өндірісінің  технологиясы»  кафедрасының  меңгерушісі,
т.ғ.д. Әмірханов Қ.Ж.
                                                          1 қыркүйек 2010 ж.
    2.1. Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің «Ет,  сүт  және
тамақ өнімдері өндірісінің технологиясы» кафедрасының мәжілісінде
      №1 хаттама 03.09. 2010 ж.
    Кафедра менгерушісі           [pic]       Қ.Ж. Әмірханов
    2.2. Инженерлік-технологиялық  факультеттің  оқу-әдістемелік  кеңесінің
мәжілісінде
    №1 хаттама 20.09. 2010 ж.


    Төрағасы                         [pic]  С.С. Төлеубекова


    2.3  Инженерлік-технологиялық  факультеттің  оқу-әдістемелік  кеңесінің
мәжілісінде
    № 1 хаттама  22.09. 2010 ж.


Инженерлі-технологиялық факультеттің деканы  [pic] Ә.Л. Қасенов




    3. БЕКІТІЛДІ
    Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде қолдау  алды  және
басып шығаруға ұсынылды
    № 1 хаттама 30.09. 2010 ж.
|                                     |[pic]               |                   |
|ОӘК төрайымы, бірінші проректор      |                    |Ә.А. Молдажанова   |

    БІРІНШІ ЕНГІЗІЛГЕНІ






                                   Мазмұны

|    |                                                           |         |
|1   |Жалпы ережелер                                             |4        |
|2   |Пәнді оқып-үйретуде берілетін әдістемелік ұсыныстар        |5        |
|3   |Курс саясаты                                               |6        |
|4   |Бағалау саясаты                                            |6        |
|5   |Пәннің мазмұны және сабақтардың түрлеріне байланысты       |9        |
|    |сағаттарды орналастыру                                     |         |
|6   |СӨЖО және СӨЖ мазмұны                                      |10       |
|7   |Пән бойынша оқу үрдісінің календарлық графигі              |11       |
































   1. Жалпы ережелер

Оқытушы және пән жөнінде жалпы мәліметтер:
Кафедра «Ет, сүт және тамақ өнімдерінің технологиясы»
Оқытушының аты-жөні: т.ғ.д., Әмірханов Қ.Ж.
Пәннің аталуы «Азық-түлік өнімдерінің сала технологиясы»
Сабақ өтетін аудитория: № 215, 207.
Кредиттер саны – 2
Хабарласу ақпараты: телефон - 35-48-56, 9 корпус, 2-ші қабат


      Оқу жоспарынан үзінді
1.2 Жұмыс оқу жоспарынан үзінді (кесте 1)

Кесте 1 – Жұмыс оқу жоспарынан үзінді

|Кур|Семестр                                                 |Несие       |
|с  |                                                        |            |
|1  |Сабаққа қатысу                                          |5           |
|2  |Практикалық (семинарлық) сабаққа қатысу, орындау және   |30          |
|   |қорғау                                                  |            |
|3  |Үй тапсырмасын орындау                                  |10          |
|4  |СӨЖО (реферат) орындау                                  |20          |
|5  |СӨЖ (реферат)                                           |20          |
|6  |Студенттік конференцияларға қатысу                      |10          |
|7  |Басқа жұмыс түрлері                                     |5           |
|Барлығы:                                                     |100         |

    Егер студент ауырып немесе басқа да себептермен сабаққа келмей,  аралық
бақылау рейтінгісін белгіленген уақытты тапсырмаса, онда ол  ауырған  несесе
келмеген себептерін  көрсететін,  анықтайтын,  дәлелдейтін  арнайы  құжаттар
толтырылып,  жеке  аралық  бақылау  рейтінгісін  тапсыру  уқытын   белгілеп,
емтихан  басталар  алдында  студентке  жеке  рейтингілік  ведомость  береді.
Қорытынды бағалауға  дайындалу  үшін  ОӘК-де  емтихан  сұрақтары  көрсетілуі
керек. Студент қорытынды  бағалауға  тек  семестр  бойынша  рейтинг  балының
қосындысы 50 пайыз не одан жоғары болған кезде  ғана  жіберіледі.  Қорытынды
баға келесі кестеде көрсетілген шкала бойынша есептеледі.

       Әріппен белгіленген, балл және пайыз түріндегі бағалар шкаласы
|Әріп         |Баллдардың цифрлық|Пайыз мөлшері    |Әдеттегі жүйе бойынша |
|жүйесіндегі  |баламасы          |                 |баға                  |
|бағалар      |                  |                 |                      |
|А            |4,0               |95 – 100         |Өте жақсы             |
|А–           |3,67              |90 – 94          |                      |
|В+           |3,33              |85 – 89          |                      |
|             |                  |                 |Жақсы                 |
|В            |3,0               |80 – 84          |                      |
|В–           |2,67              |75 – 79          |                      |
|С+           |2,33              |70 – 74          |                      |
|             |                  |                 |                      |
|             |                  |                 |Қанағаттанарлық       |
|С            |2,0               |65 – 69          |                      |
|С–           |1,67              |60 – 64          |                      |
|D+           |1.33              |55 – 59          |                      |
|D            |1,0               |50 – 54          |                      |
|F            |0                 |0 – 49           |Қанағаттанарлықсыз    |
|I            |NA                |-                |Аяқталмаған           |
|P            |-                 |өтті             |Пәнді өтті            |



      5 Пәннің мазмұны және сабақтардың түрлеріне байланысты сағаттарды
                                 орналастыру

Кесте 2 -  Пәннің мазмұны. Сабақтардың түрлеріне байланысты сағаттарды
орналастыру
|Тақыр|Тақырыптың аты     |Мазмұны                 |Сағат саны     |Әдебиет |
|ып № |                   |                        |               |        |
|     |                   |                        |Д  |ПС |СӨЖО  |        |
|1    |2                  |3                       |4  |5  |6     |7       |
|1    |Тамақ өнімдерінің  |1. Неорганикалық заттар:|1  |2  |12    |8.1.1   |
|     |химиялық құрамы.   |1.1. Су                 |   |   |      |        |
|     |                   |1.2. Минералды заттар   |   |   |      |        |
|     |                   |2. Органикалық заттар   |   |   |      |        |
|     |                   |2.1. Көмірсу            |   |   |      |        |
|     |                   |2.2. Май                |   |   |      |        |
|     |                   |2.3. Белок              |   |   |      |        |
|2    |Тамақ өнімдерінің  |1. Витаминдер           |1  |   |12    |8.1.2   |
|     |органикалық        |1.1. Суда еритін        |   |   |      |        |
|     |заттары, басқа     |витаминдер              |   |   |      |        |
|     |заттары және       |1.2. Майда              |   |   |      |        |
|     |энергетикалық      |еритінвитаминдер        |   |   |      |        |
|     |құндылығы.         |2. Ферменттер           |   |   |      |        |
|     |                   |3. Тамақ өнімдерінің    |   |   |      |        |
|     |                   |қосымша заттары         |   |   |      |        |
|     |                   |4. Тамақ өнімдерінің    |   |   |      |        |
|     |                   |энергетикалық құндылығы |   |   |      |        |
|3    |Тамақ өнімдерін    |Тамақ өнімдерінде       |1  |2  |12    |8.1.1   |
|     |сақтау             |жүретін процестер       |   |   |      |        |
|     |                   |Сақтау тәртібі          |   |   |      |        |
|4    |Тамақ өнімдерін    |Консервілеудің физикалық|1  |   |12    |8.1.1   |
|     |консервілеу        |әдістері                |   |   |      |        |
|     |                   |Консервілеудің          |   |   |      |        |
|     |                   |физико-химиялық әдістері|   |   |      |        |
|     |                   |Консервілеудің          |   |   |      |        |
|     |                   |биохимиялық әдістері    |   |   |      |        |
|     |                   |Консервілеудің химиялық |   |   |      |        |
|     |                   |әдістері                |   |   |      |        |
|     |                   |Тамақ өнімдерінің табиғи|   |   |      |        |
|     |                   |шығымы                  |   |   |      |        |
|     |                   |Тамақ өнімдерінің       |   |   |      |        |
|     |                   |классификациясы         |   |   |      |        |
|5    |Балық консервілері |1. Балық консервілері.  |1  |2  |22    |8.1.1   |
|     |мен пресервтері.   |2. Балық пресервтері.   |   |   |      |        |
|     |                   |3. Балық консервілері   |   |   |      |        |
|     |                   |мен пресервтерінің      |   |   |      |        |
|     |                   |ақаулары.               |   |   |      |        |
|     |                   |4. Балық консервілері   |   |   |      |        |
|     |                   |мен пресервілерін       |   |   |      |        |
|     |                   |буып-түю, маркілеу және |   |   |      |        |
|     |                   |сақтау.                 |   |   |      |        |
|6    |Ет және ет         |Құсты союдың            |1  |   |18    |8.1.1,  |
|     |өнімдері. Сойылған |технологиялық           |   |   |      |8.1.3   |
|     |мал еттері. Құсты  |операциялары мен        |   |   |      |        |
|     |сою.               |орындалуы               |   |   |      |        |
|     |                   |Қауырсынын жұлып алып   |   |   |      |        |
|     |                   |тастау.                 |   |   |      |        |
|Б А Р Л Ы Ғ Ы            |                        |6  |6  |78    |        |

                           6 СӨЖО және СӨЖ мазмұны

Кесте 3 – СӨЖО және СӨЖ жоспары
|№    |СОӨЖ                                             |СӨЖ (рефераттар        |
|     |                                                 |тақырыбның атауы, 5    |
|     |                                                 |беттен артық емес)     |
|     |аудиториялық (диалог)    |аудиториялықсыз       |                       |
|     |                         |(консультация)        |                       |
|1    |2                        |3                     |4                      |
|1.   |Тамақ өнімдерінің        |Су. Дәнді-ұнды        |Жемістер және          |
|     |өндірісіне арналған      |шикізаттар            |көкеністер             |
|     |шикізат                  |                      |                       |
|2.   |Ашыту және               |Микробиологиялық және |Физико-химиялық        |
|     |физико-химиялық          |биохимиялық           |технологияның негіздері|
|     |өндірісінің ғылыми негізі|технологияның         |                       |
|     |                         |негіздері             |                       |
|3.   |Реологиялық және         |Реологиялық           |Жылуфизикалық          |
|     |жылуфизикалық            |технологияның         |технологияның негіздері|
|     |технологияның негіздері  |негіздері             |                       |
|4.   |Жеке өндірістің          |Қамырды дайындау, бөлу|Нанды пісіру, сақтау   |
|     |технологиясы. Нан        |                      |және шығыны            |
|     |технологиясы             |                      |                       |
|5.   |Ашыту өнімдерінің        |Жүзім және            |Уыттың және сыраның    |
|     |технологиясы             |жеміс-жидекті         |технолгиясы            |
|     |                         |шырындардың           |                       |
|     |                         |технологиясы          |                       |
|6.   |Әлсіз алкогольді және    |Нан квасы             |Газдалған алкогольсіз  |
|     |алкогольсіз сусындардың  |                      |сусындар               |
|     |технологиясы             |                      |                       |
|7.   |Этил спиртінің           |Қалдықтарды қайта     |Арақ технологиясы      |
|     |технологиясы             |өңдеу                 |                       |
|8.   |Қант технологиясы        |Қызылшаның заводқа    |Қызылшақант өндірінде  |
|     |                         |түсуі одан шәрбатпен  |қалдықтарды қолдану    |
|     |                         |шырын алудың          |                       |
|     |                         |технологиялық схемасы |                       |
|9.   |Крахмал және крахмал     |Картоп крахмалының    |Жүгері крахмалының     |
|     |өнімдерінің технологиясы |технологиясы          |технологиясы           |
|10.  |Құрғақ крахмалының       |Модифицирленген       |Карахмал қантының және |
|     |технологиясы             |крахмалдың және       |кристаллданған         |
|     |                         |декстриндердің        |глюкозаның ағын        |
|     |                         |технологиясы          |технологиясы           |
|11.  |Май және сұйық май       |Өсімдік майының       |Маргарин технологиясы  |
|     |технологиясы             |технологиясы          |                       |
|12.  |Кондитер өнімдерінің     |Қантты, ұнды кондитер |Шоколад өнімдері       |
|     |технологиясы             |өнімдері              |                       |
|13.  |Макаронды өнімдердің     |Қамырды дайындаудың   |Макаронды өнімдерді    |
|     |технологиясы             |технологиялың сызбасы.|қалыпқа келтіру,       |
|     |                         |Ассортимент           |кептіру, қаптау,       |
|     |                         |                      |сақтау.                |
|14.  |Жеміскөкөністі           |Көкөністі табиғи      |Көкөністі тамақ        |
|     |консервілеу технологиясы |консервілері          |консервілері           |
|15.  |Жалпы тамақтануға        |Концентірленген       |Компоттарды, шырындарды|
|     |арналған жартылай        |томатты жартылай      |консервирлеу           |
|     |фабрикаттар және түскі   |фабрикаттар           |                       |
|     |тамақ арналған           |                      |                       |
|     |консервілері             |                      |                       |
|     |15                       |15                    |30                     |

   7 «АЗЫҚ-ТҮЛІК ӨНІМДЕРІНІҢ САЛА ТЕХНОЛОГИЯСЫ» Пәні бойынша оқу үрдісінің
                             календарлық графигі

Кесте 4 - «Саланың жалпы технологиясы» пәні бойынша оқу үрдісінің
календарлық графигі
Апта123456789101112131415Бақылау түріАБ1АБ2Баллдар20304050708010020304050607585100
Пәндер