Файл қосу

Пәннің мазмұны және сабақтардың түрлеріне байланысты сағаттарды орналастыру



ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ
                        БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ
ШӘКӘРІМ атындағы СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |
|СМЖ 3-деңгейдегі құжаты    |УМКД              |                              |
|                           |                  |                              |
|                           |                  |УМКД                          |
|                           |                  |042-14-1-03.01.20.08/01-2009  |
|«Астық түйірдің және оның  |                  |                              |
|өнімдерінің тауартануы»    |№2 - басылым,     |                              |
|мамандығына кіріспе»       |«___» ______  2009|                              |
|пәннің оқу-әдістемелік     |ж                 |                              |
|кешені                     |                  |                              |
|оқытушыға арналған пәннің  |                  |                              |
|жұмыс оқу бағдарламасы     |                  |                              |



              «Астық түйірдің және оның өнімдерінің тауартануы»


                        ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ





                  050728 – «Өңдеу өндірісінің технологиясы»


                               мамандығы үшін



                       Оқытушыға арналған пәннің жұмыс
                               оқу бағдарламасы






























                                   Семей,


                                    2009




                                  Алғы сөз



1. ӘЗІРЛЕНДІ
Құрастырушы Шәкәрім атындағы  Семей  мемлекеттік  университетінің  «Ет,  сүт
және  тамақ   өнімдерінің   технологиясы»   кафедрасының   доцент   м.   а.,
т.ғ.к.,Байтөкенова Шолпан Байділдақызы ___________________




                                                   «____» __________ 2009 ж.
2 ТАЛҚЫЛАНДЫ
2.1 Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің «Ет, сүт  және  тамақ
өнімдерінің технологиясы» кафедрасының мәжілісінде
    Хаттама   «____» _________2009 ж.,  № ___


    Кафедра меңгерушісі,
    т.ғ.д., профессор             _______________________   Е.Т. Төлеуов


2.2 Инженерлік-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік бюро мәжілісінде
    Хаттама   «____» _________2009 ж.,  № ___


    Инженерлік-технологиялық
    факультеттің ОӘБ
    төрағасы, б.ғ.к.                ___________________   Ж.К. Молдабаева


3 БЕКІТІЛДІ
Университеттің оқу-әдістемелік кеңес  мәжілісінде  қолдау  алды  және  басып
шығаруға ұсынылды
    Хаттама   «____» _________2009 ж.,  № ___


    ОӘК төрағасы,
    бірінші проректор    _____________________  А.А. Молдажанова













                                   Мазмұны

|    |                                                           |         |
|1   |Жалпы ережелер                                             |4        |
|2   |Пәнді оқып-үйретуде берілетін әдістемелік ұсыныстар        |5        |
|3   |Курс саясаты                                               |6        |
|4   |Бағалау саясаты                                            |6        |
|5   |Пәннің мазмұны және сабақтардың түрлеріне байланысты       |9        |
|    |сағаттарды орналастыру                                     |         |
|6   |СӨЖО және СӨЖ мазмұны                                      |9        |
|7   |Пән бойынша оқу үрдісінің календарлық графигі              |10       |






























   1. Жалпы ережелер

1.1 Оқытушы және пән жөнінде жалпы мәліметтер:
 • Пәннің аталуы «Астық түйір және оның өнімдерінің тауартануы»
 • Кафедра «Ет, сүт және тамақ өнімдерінің технологиясы»
 • Оқытушының аты-жөні: т.ғ.к., доцент м.а. Байтөкенова Шолпан
                                             Байділдақызы
 • Хабарласу ақпараты: телефон: 35-05-90, № 9 корпус, № 214
 • Сабақты жүргізу орны: аудитория № 208, 207
 • Несиелер саны – 3
1.2 Жұмыс оқу жоспарынан үзінді (кесте 1)

Кесте 1 – Жұмыс оқу жоспарынан үзінді

|Кур|Семестр                                                 |Несие       |
|с  |                                                        |            |
|1  |Сабаққа қатысу                                          |5           |
|2  |Практикалық (семинарлық) сабаққа қатысу, орындау және   |30          |
|   |қорғау                                                  |            |
|3  |Үй тапсырмасын орындау                                  |10          |
|4  |СӨЖО (реферат) орындау                                  |20          |
|5  |СӨЖ (реферат)                                           |20          |
|6  |Студенттік конференцияларға қатысу                      |10          |
|7  |Басқа жұмыс түрлері                                     |5           |
|Барлығы:                                                     |100         |


    Егер студент ауырып немесе басқа да себептермен сабаққа келмей,  аралық
бақылау рейтінгісін белгіленген уақытты тапсырмаса, онда ол  ауырған  несесе
келмеген себептерін  көрсететін,  анықтайтын,  дәлелдейтін  арнайы  құжаттар
толтырылып,  жеке  аралық  бақылау  рейтінгісін  тапсыру  уқытын   белгілеп,
емтихан  басталар  алдында  студентке  жеке  рейтингілік  ведомость  береді.
Қорытынды бағалауға  дайындалу  үшін  ОӘК-де  емтихан  сұрақтары  көрсетілуі
керек. Студент қорытынды  бағалауға  тек  семестр  бойынша  рейтинг  балының
қосындысы 50 пайыз не одан жоғары болған кезде  ғана  жіберіледі.  Қорытынды
баға келесі кестеде көрсетілген шкала бойынша есептеледі.

       Әріппен белгіленген, балл және пайыз түріндегі бағалар шкаласы
|Әріп         |Баллдардың цифрлық|Пайыз мөлшері    |Әдеттегі жүйе бойынша |
|жүйесіндегі  |баламасы          |                 |баға                  |
|бағалар      |                  |                 |                      |
|А            |4,0               |95 – 100         |Өте жақсы             |
|А–           |3,67              |90 – 94          |                      |
|В+           |3,33              |85 – 89          |                      |
|             |                  |                 |Жақсы                 |
|В            |3,0               |80 – 84          |                      |
|В–           |2,67              |75 – 79          |                      |
|С+           |2,33              |70 – 74          |                      |
|             |                  |                 |                      |
|             |                  |                 |Қанағаттанарлық       |
|С            |2,0               |65 – 69          |                      |
|С–           |1,67              |60 – 64          |                      |
|D+           |1.33              |55 – 59          |                      |
|D            |1,0               |50 – 54          |                      |
|F            |0                 |0 – 49           |Қанағаттанарлықсыз    |
|I            |NA                |-                |Аяқталмаған           |
|P            |-                 |өтті             |Пәнді өтті            |

5 Пәннің мазмұны және сабақтардың түрлеріне байланысты сағаттарды
орналастыру

Кесте 2 -   Пәннің  мазмұны.  Сабақтардың  түрлеріне  байланысты  сағаттарды
орналастыру
|                                      |Сағаттар саны                        |
|Тақырыптардың атауы                   |                                     |
|                                      |Дәріс |Практикалық   |СӨЖО    |СӨЖ   |
|                                      |      |сабақтар      |        |      |
|1                                     |2     |3             |4       |5     |
|1. Азық-түлік өнімдерінің сапасы      |1     |3             |1       |3     |
|2. Азық-түлік өнімдерінің химиялық    |1     |3             |1       |3     |
|құрамы                                |      |              |        |      |
|3. Ұн                                 |1     |3             |1       |3     |
|4. Ұн ассортименті және оның сапасына |1     |3             |1       |3     |
|қойылатын талаптар                    |      |              |        |      |
|5. Макарон өнімдері және              |1     |3             |1       |3     |
|ассортименттері                       |      |              |        |      |
|6. Макарон өнімдерінің өндірісі       |1     |-             |1       |3     |
|7. Нан және нан-тоқаш өнімдері және   |1     |-             |1       |3     |
|өндірісі                              |      |              |        |      |
|8. Нан және нан өнімдерінің           |1     |-             |1       |3     |
|ассортименті және оларды пісіру,      |      |              |        |      |
|сақтау режимдері                      |      |              |        |      |
|9. Нан және нан өнімдерінщ сапасына   |1     |-             |1       |3     |
|койылатын талаптар                    |      |              |        |      |
|10. Кондитер өнімдері                 |1     |-             |1       |3     |
|11.  Жеміс-жидекті кондитер өнімдері  |1     |-             |1       |3     |
|12. Шоколад және какао ұнтағы         |1     |-             |1       |3     |
|13. Карамель өнімдері                 |1     |-             |1       |3     |
|14. Кәмпит өнімдері                   |1     |-             |1       |3     |
|15. Ұннан жасалған кондитер өнімдері  |1     |-             |1       |3     |
|Барлығы:                              |15    |15            |15      |45    |

6 СӨЖО және СӨЖ мазмұны

Кесте 3 – СӨЖО және СӨЖ жоспары
|СӨЖО                                          |СӨЖ                         |
|аудиториялық          |аудиториядан тыс       |                            |
|1                     |2                      |3                           |
|Ұн өндірісі           |Ұн ассортименттері     |Ұнның тағамдық құндылығы    |
|Ұн өндірісі           |Ұн ассортименттерінің  |Ұннан жасалған шығыс        |
|                      |химиялық құрамы        |тәттілері                   |


кестенің жалғасы
|1                     |2                      |3                           |
|Макарон өнімдері.     |Макарон өнімдерінің    |Макарон өнімдерінің химиялық|
|                      |өндірісі және          |құрамы                      |
|                      |ассортименттері        |                            |
|Нан-тоқаш өнімдері    |Нан-тоқаш өнімдерінің  |Нан өнімдерінің тағамдық    |
|                      |тағамдық құндылығы     |құндылығы                   |
|Ұлттық нан өнімдерінің|Ұлттық нан өнімдері    |Ұлттық нан өнімдерінің      |
|сапасы                |                       |биологиялық құндылығы       |
|Кондитер өнімдері     |Арнайы тағайындалған   |Арнайы тағайындалған        |
|                      |кондитер өнімдерінің   |кондитер өнімдері           |
|                      |тағамдық құндылығы     |                            |
|Нан-тоқаш өнімдерінің |Нан-тоқаш өнімдерінің  |Нан өнімдерінің түрлері және|
|энергетикалық         |түрлері                |олардың тағамдық құндылығы  |
|құндылығы             |                       |                            |
|Кондитер өнімдерінің  |Кондитер өнімдердің    |Нан өнімдерінің             |
|энергетикалық         |жаңа түрлері           |энергетикалық құндылығы     |
|құндылығы             |                       |                            |
|Кондитер өнімдерінің  |Ұлттық нан өнімдерінің |Ұлттық нан өнімдерінің      |
|химиялық құрамы       |сапасы                 |тағамдық құндылығы          |
|Арнайы тағайындалатын |Ұннан жасалған шығыс   |Макарон өнімдерінің (кеспе  |
|нан өнімдері          |тәттілерінің сапасы мен|және вермешель) тағамдық    |
|                      |химиялық құрамы        |құндылығы                   |
|Жармалар              |Жармалардың түрлері    |Жармалар. Жармаларды өндіру |
|                      |                       |үрдістері. Жарма            |
|                      |                       |ассортименттері             |


7 «Астық түйір және оның өнімдерінің тауартануы Пәні бойынша оқу үрдісінің
календарлық графигі

Кесте 4 - «Астық түйір және оның өнімдерінің тауартануы пәні бойынша оқу
үрдісінің календарлық графигі
Апта123456789101112131415Бақылау түріАБ1АБ2Баллдар20304050708010020304050607585100
Пәндер