Файл қосу

Сабақ түріне байланысты сағаттарды бөлу



ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ
                        БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ
ШӘКӘРІМ АТЫНДАҒЫ СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |
|  3 деңгейлі СМЖ         | ОӘК              | ПОӘК                        |
|құжаты                   |                  |042-14-4-03.01.20.30/02-2009 |
|ПОӘК                     |Басылым № 2       |                             |
|«Жалпы микробиология»    |                  |                             |
|пәнінің студенттерге     |                  |                             |
|арналған оқу әдістемелік |                  |                             |
|кешені                   |                  |                             |




                       «Жалпы микробиология » пәнінің
    5В05073200 - «Стандарттау, сертификаттау және метрология» мамандығына
                                  арналған
                           оқу-әдістемелік кешені





               ПӘННІҢ СТУДЕНТТЕРГЕ АРНАЛҒАН ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ
















                                 Семей 2012


                                  Алғы сөз

   1.  ҚҰРАСТЫРЫЛДЫ:
Құрастырушы:_______________ Байғазанов А.Н., ветеринария ғылымдарының
кандидаты, доцент, Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің
«Ветеринариялық санитария» кафедрасы «___» __________ 2012ж.


   2. Талқыланды:
2.1. «Ветеринариялық санитария» кафедрасының отырысында
№___хаттама «___» __________ 2012 ж.
Кафедра меңгерушісі _____________ Е. О. Омарбеков

2.2. Аграрлық факультетінің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында
№___хаттама «___» __________ 2012 ж.
Төрайымы _____________ Қ.Р.Сатиева

     3. БЕКІТІЛДІ:
Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында бекітіліп, баспаға
ұсынылды
№___хаттама «___» __________ 2012 ж.

ОӘК төрағасы,  оқу ісі жөніндегі проректор ____________ Б. А.Рыскелдиев



  4.   ЕКІНШІ РЕТ ЕНГІЗІЛДІ



































                                   Мазмұны

   1. Жалпы жағдайлар
   2. Пәнді оқу жөнінде әдістемелік нұсқаулар
   3. Курстың саясаты мен форматы
   4. Білімді бағалау саясаты
   5. Сабақ түріне байланысты сағаттарды бөлу және пәнінің мазмұны
   6. Студенттердің оқытушының қатысуымен  атқаратын  өздік  мазмұны  (ОСӨЖ)
      және өздік жұмыстарының (СӨЖ) мазмұны
   7. Пәннің оқу процессінің күнтізбелік кестесі




























































        1. Жалпы жағдайлар


   1.1 Оқытушы және пән туралы мәліметтер:
     Байғазанов Абдрахман Нурмухамбетұлы, в.ғ.к., доцент
     «Ветеринариялық санитария» кафедрасы
     Ақпараттық байланыс - тел: 53 19 70,  №5 оқу ғимараты,   № 307 каб.
     Сабақ өткізу орны - №  304, 305 аудиториялар;
     Пәннің аты - «Жалпы микробиология»;
     Кредит саны-  2


    2. Оқу жұмыс бағдарламаның көшірмесі


         1 кесте  -  Оқу жұмыс жоспарынан көшірме


   |Курс              |Семе стр          |Кредит            |Дәріс               |
|                  |                  |саны              |(сағ.)              |
|А                 |4,0               |95-100            |өте жақсы           |
|А -               |3,67              |90-94             |өте жақсы           |
|В+                |3,33              |85-89             |Жақсы               |
|В                 |3,0               |80-84             |Жақсы               |
|В-                |2,67              |75-79             |Жақсы               |
|С+                |2,33              |70-74             |Қанағаттанарлық     |
|С                 |2,0               |65-69             |Қанағаттанарлық     |
|С-                |1,67              |60-64             |Қанағаттанарлық     |
|Д+                |1,33              |55-59             |Қанағаттанарлық     |
|Д                 |1,0               |50-54             |Қанағаттанарлық     |
|F                 |0                 |-49               |қанағаттанарлықсыз  |
|I                 |NA                |-                 |Бітпеген            |
|P                 |-                 |-                 |Пәнді өтті          |



          5.  САҒАТ  ТҮРІНЕ  БАЙЛАНЫСТЫ САҒАТТАРДЫ БӨЛУ ЖӘНЕ ПӘННІҢ МАЗМҰНЫ


            2 кесте -  Пәннің мазмұны. Сабақ  түріне  байланысты  сағаттарды
бөлу


   |№    |Тақырыптың аталуы            |Сағат саны                            |
|тақыр|                             |                                      |
|ып   |                             |                                      |
|     |                             |ЛК   |ЛБ              |СРСП   |СРС    |
|1    |2                            |3    | 4            5 |6      |7      |
|1    |Микробиология пәні және оның |1    |       |1      |2      |2      |
|     |мақсаты.                     |     |       |       |       |       |
|2    |Микроорганимздердің          |1    |       |1      |2      |2      |
|     |морфологиясы және жүйесі.    |     |       |       |       |       |
|3    |Микрорганизмдердің           |1    |       |1      |2      |2      |
|     |физиологиясы                 |     |       |       |       |       |
|4    |Микрорганизмдерге сыртқы     |1    |       |1      |2      |2      |
|     |фактордың әсері.             |     |       |       |       |       |
|5    |Микроорганизмдер  экологиясы.|1    |       |1      |2      |2      |
|6    |Микроорганизмдер генетикасы. |1    |       |1      |2      |2      |
|7    |Инфекция.                    |1    |       |1      |2      |2      |
|8    |Иммунитет                    |1    |       |1      |2      |2      |
|9    |Вирустар және фагтар.        |1    |       |1      |2      |2      |
|     |Бактериофагия                |     |       |       |       |       |
|10   |Сүт және сүт өнімдерінің     |1    |       |1      |2      |2      |
|     |микрофлорасы.                |     |       |       |       |       |
|11   |Ет және шұжық өнімдерінің    |1    |       |1      |2      |2      |
|     |микрофлорасы.                |     |       |       |       |       |
|12   |Балық микрофлорасы.          |1    |       |1      |2      |2      |
|13   |Жұмыртқа және жұмыртқа       |1    |       |1      |2      |2      |
|     |өнімдерінің микрофлорасы.    |     |       |       |       |       |
|14   |Биотехнология процесстердігі |1    |       |1      |2      |2      |
|     |микроорганизмдердің ролі.    |     |       |       |       |       |
|15   |Қортынды дәріс.              |1    |       |1      |2      |2      |
|     |  Барлығы:                   |15   |       |15     |30     |30     |




      6. ОСӨЖ және СӨЖ мазмуны


      3 кесте – ОСӨЖ жәңе СӨЖ жоспары


      |№   |ОСӨЖ                                            |СӨЖ                   |
|    |аудиториялық              |аудиториядан тыс      |                      |
|1   |2                         |3                     |4                     |
|  1 |Микробиологиялық зертхана.|1.Микробиология       |1.Микробиология       |
|    |Биологиялық микроскоптың  |ілімінің бағыттары    |ілімінің даму тарихы  |
|    |құрлысы Иммерсиялық  жүе. |                      |                      |
|  2 |Бактериалардың пішіні     |2.Эукариоттардың      |2.Риккетсия,микоплазма|
|    |                          |құрласы               |, хламидиялардың      |
|    |                          |                      |сипаттамасы           |
|  3 | Бояу ертінділері.        |3.Микроорганизмдердің |3.Микроорганизмдердің |
|    |Бактуриальды препараттар  |химиялық құрамы       |өсүі, көбеюүі.        |
|    |дайындау                  |                      |                      |
|  4 |Зеңсаңырауқұлақтар,       |4.Микроорганизмдерге  |4. Дезинфекия.        |
|    |дрожжилар,актиномицеттер  |химиялық факторлардың |дезинфектанттар       |
|    |құрлысы                   |әсері                 |                      |
|  5 | Күрделі бояу әдістері:   |5.Адам денесінің      | 5.Микрорганизмдерге  |
|    |Грам, Циль-Нильсен        |микрофлорасы          |сәүлелердің әсері     |
|    |тәсілдері                 |                      |                      |
|  6 | Спора, капсулаларды      | 6.Сүттің микробпен   |6.Суды залалсыздандыру|
|    |анықтау                   |ластану көздері және  |тәсілдері             |
|    |                          |жолдары               |                      |
|  7 | Бактерияның жібшелерін   | 7.Еттің микробпен    |7.Мал денесінің       |
|    |анықтау                   |ластану көздері және  |микрофлорасы          |
|    |                          |жолдары               |                      |
|  8 |Лабораториялық аспаптар.  |8.Балықтың микробпен  |8.Микробтар арасындағы|
|    |Стерилизация тәсілдері    |ластану көздері және  |қарымқатынас түрлері  |
|    |                          |жолдары               |                      |
|  9 |Қоректік орталарды        |9.Жұмыртқаның         |9.Фосфор,темір,күкірт |
|    |дайындау. Аэроб, анаэробты|микробпен ластану     |айналымдағы           |
|    |микробтарды өсіру әдістері|көздері және жолдары  |микроорганизмдердің   |
|    |                          |                      |ролі                  |
| 10 | Микробтардың культуральды|10.Микроорганизмдердің|10-11.Пропион-,май-,сі|
|    |қассиеттері               |өзгергіштігі, тұқым   |ркеқышқылды ашудың    |
|    |                          |қуалаушылығы.         |қоздырғыштары         |
|    |                          |Тәжірибелік маңызы.   |                      |
| 11 |Микробтың ферментативтік  |11.Инфекция түрлері   |12-13Консервлеудің    |
|    |қассиеттері               |                      |микробиологиясы       |
| 12 | Су, ауа, топырақты       |12.Антиген-антидене   |14-15.Тағамдық        |
|    |микробиологиялық зерттеу  |реакцияларының        |токсикоз,             |
|    |                          |тәжірибедегі ролі     |токсикоинфекция       |
|    |                          |                      |қоздырғыштары         |
| 13 | Сүтті микробиологиялық   |13.Бактериофагтардың  |                      |
|    |зерттеу тәсілдері         |өндірістегі ролі      |                      |
| 14 | Етті микробиологиялық    |14.Ашу процесстерінің |                      |
|    |зерттеу тәсілдері         |тәжірибеде қолданылуы |                      |
| 15 | Қортынды сабаққа дайындық|15.Антибиотиктер,витам|                      |
|    |                          |индер,ферменттердің   |                      |
|    |                          |тәжірибеде қолданылуы |                      |





           7.  « ЖАЛПЫ МИКРОБИОЛОГИЯ » ПӘНІНЕН ОҚУ ҮРДІСІНІҢ КҮНТІЗБЕЛІК
КЕСТЕСІ


         4 кесте - «Жалпы микробиология » пәнінен оқу эдістемелік
күнтізбелік кестесі


      Ап
та-лар123456789101112131415Күн, айы16-2
0123-29
0130-4
026-11
0213-18
0220-25
0227-4
036-11
0313-18
0320-25
0327-31
033-8
0410-15
0417-22
0424-2
04Бал
да
ры


АБ1АБ2
Пәндер