Файл қосу

Тамақ басылым өнімдері өндірісінің технологиялық жабдықтары




|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                         |
|ШӘКӘРІМ АТЫНДАҒЫ СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                                |
|3 деңгейлі СМЖ құжаты      |ПОӘК                  |                             |
|                           |                      |                             |
|                           |                      |ПОӘК                         |
|                           |                      |042-14.1-01.1.20.05/02-2013  |
|ПОӘК                       |                      |                             |
|Студенттерге арналған      |                      |                             |
|пәнінің оқу-жұмыс          |«__»______20__ж       |                             |
|бағдарламасы «Тамақ        |№ __ басылым          |                             |
|өнімдері өндірісінің       |                      |                             |
|технологиялық жабдықтары»  |                      |                             |









                       ПӘНІНІҢ ОҚУ ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ




            «ЕТ ЖӘНЕ СҮТ ӨНДІРІСІНІҢ ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ  ЖАБДЫҚТАРЫ 2»



  5В072400 - «Технологиялық машиналар және жабдықтар» мамандығына арналған



             СТУДЕНТТЕРГЕ АРНАЛҒАН ПӘННІҢ ОҚУ ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ











                                    Семей
                                    2013
                                   Кіріспе


    1. ӘЗІРЛЕНДІ
    Құрастырушы т.ғ.к., доцент ___________  А.Е.  Еренгалиев,
ИТФ деканы, т.ғ.д.___________  Ә.Л. Қасенов, оқытушы_________ Ж.Х.  Тохтаров
Шәкәрім  атындағы  Семей  мемлекеттік  университетінің  «Тамақ   өндірісінің
машиналары мен аппаратттары» кафедрасы

                «____» _______2013 ж.


    2. ТАЛҚЫЛАНДЫ
    2.1.  Шәкәрім  атындағы  Семей   мемлекеттік   университетінің   «Тамақ
өндірісінің машиналары мен аппаратттары» кафедрасы мәжілісінде қаралды
    «____» __________ 2013 жыл, № __ хаттама


    Кафедра меңгерушісі ___________  М.М.  Акимов.


    2.2.  Инженерлі-технологиялық   факультеттің   оқу-әдістемелік   кеңесі
мәжілісінде қаралды
     «____» __________ 2013 жыл, № __  хаттама


      Төрайымы ___________   С.С.Толеубекова


      3. БЕКІТІЛДІ
      Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің  отырысында  талқыланды  және
басылымға рұқсат етілді


      «___» «____________» 2013 жыл,  №____ хаттама

      ОӘК төрағасы _______________  Г.К. Искакова




























                                   Мазмұны



    |1   |Қолдану аймағы                                                       |    |
|2   |Нормативтік сілтемелер                                               |    |
|3   |Жалпы ережелер                                                       |    |
|4   |Оқытушыларға арналған пәндердің оқу жұмыс бағдарламасының мазмұны    |    |
|5   |Студенттердің өздік жұмысына арналған тақырыптардың тізімі           |    |
|6   |Пән бойынша оқу-әдістемелік карта                                    |    |
|7   |Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз ету картасы                 |    |
|8   |Әдебиеттер                                                           |    |
1.  ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР


        1. Оқу жұмыс жоспарынан көшірме


      Касенов Амиржан Леонидұлы, профессор м.а.;
      Кафедра «Тамақ өндірісінің машиналары мен аппараттары»
      Байланыс ақпараты – тел: 36-02-15/3, оқу ғимараты № 9, кабинет № 109
      Сабақ өткізу орны – дәрісхана № 107
      Берілген пән бойынша кредиттер саны – 3


      1.2. – Оқу жұмыс жоспарынан көшірме (1 кесте)

 1 кесте – Оқу жұмыс оқу жоспарынан көшірме

|Курс|Семестр                               |Кредитер                       |
|    |                                      |ДС     |ЗС     |СӨЖО   |СӨЖ    |
|1   |Технологиялық жабдықтар туралы жалпы  |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |түсінік                               |       |       |       |       |
|2   |Ет өнеркәсібіндегі технологиялық      |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |жабдықтардың негізгі параметрлері     |       |       |       |       |
|3   |Ет өндірісіндегі технологиялық        |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |жабдықтардың жұмысшы органдары        |       |       |       |       |
|4   |Икемді тартқыш жұмысшы органдар және  |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |олар пайдаланылатын жабдықтар         |       |       |       |       |
|5   |Аспалы жолдар мен конвейерлерге қызмет|1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |көрсетуге арналған жабдықтар          |       |       |       |       |
|6   |Малдың терісін сыдыруға арналған      |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |жабдықтар                             |       |       |       |       |
|7   |Кесуші жұмысшы органдар және олар     |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |пайдаланылатын жабдықтар              |       |       |       |       |
|8   |Ет өнімдерінің пішінін сақтамай       |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |ұсақтауға арналған машиналар          |       |       |       |       |
|9   |Икемді және білікшелі жұмысшы         |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |органдар, олар орнатылатын жабдықтар  |       |       |       |       |
|10  |Икемді және білікшелі жұмысшы         |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |органдар. Ішек өңдеуге арналған       |       |       |       |       |
|    |жабдықтар                             |       |       |       |       |
|11  |Барабанды жұмысшы органдар және олар  |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |қолданылатын жабдықтардың кейбір      |       |       |       |       |
|    |түрлері                               |       |       |       |       |
|12  |Ет және ет өнімдерін жууға арналған   |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |машиналар                             |       |       |       |       |
|13  |Шнекті, бұрандалы жұмысшы органдар    |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|14  |Ет өнеркәсібіндегі технологиялық      |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |жабдықтардағы қалақшалы жұмысшы       |       |       |       |       |
|    |органдар                              |       |       |       |       |
|15  |Ет өнімдерін құбыр арқылы ығыстыру    |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |және беруге арналған құрылғылар       |       |       |       |       |
|16  |Ет өнеркәсібіндегі ығыстырғыштар      |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |конструкциясының жіктелуі мен         |       |       |       |       |
|    |ерекшеліктері                         |       |       |       |       |
|17  |Ет өнеркәсібінде қолданылатын сораптар|1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |мен шприцтер                          |       |       |       |       |
|18  |Ет өнеркәсібінде қолданылатын         |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |араластырғыштар                       |       |       |       |       |
|19  |Біртекті емес сұйық, пластиналы және  |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |сусымалы денелерді (жүйе) механикалық |       |       |       |       |
|    |бөлуге арналған жабдықтар             |       |       |       |       |
|20  |Гравитациялық күш жазықтығында сұйық  |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |біртекті емес жүйелерді бөлуге        |       |       |       |       |
|    |арналған аппараттар                   |       |       |       |       |
|21  |Радиалды үдеу әсеріндегі жазықтықта   |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |сұйық біртекті емес жүйелерді бөлуге  |       |       |       |       |
|    |арналған жабдықтар                    |       |       |       |       |
|22  |Ет өнімдерін престеуге арналған       |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |жабдықтар                             |       |       |       |       |
|23  |Атмосфералық қысымда ет өнімдерін     |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |жылулық өңдеуге арналған аппараттар   |       |       |       |       |
|24  |Ет өнеркәсібіндегі жылулық            |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |операциялардың жүргізілу әдістері     |       |       |       |       |
|25  |Өнімді ыстық суға ендіру арқылы жұмыс |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |істейтін аппараттардың конструкциясы  |       |       |       |       |
|26  |Өнімді ыстық бумен өңдеуге арналған   |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |аппараттар                            |       |       |       |       |
|27  |Жанғыш жанармай өнімдерімен ет        |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |өнімдерін отпен өңдеуге арналған      |       |       |       |       |
|    |жабдықтар                             |       |       |       |       |
|28  |Майлы ет өнімдерін жылулық және       |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |импульсті өңдеуге арналған жабдықтар  |       |       |       |       |
|29  |Майды балқытуға арналған аппараттар   |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|30  |Майды балқытуға арналған жабдықтардың |1      |0,5    |1,5    |1,5    |
|    |технологиялық есебі                   |       |       |       |       |
|    |Барлығы                               |30     |15     |45     |45     |


    6  ОСӨЖ және СӨЖ МАЗМҰНЫ

    3 кесте  - ОСӨЖ және СӨЖ жоспары
|№   |ОСӨЖ                                        |СӨЖ                          |
|р/н |                                            |                             |
|    |Аудиториялық       |Аудиториядан тыс        |                             |
|1   |2                  |3                       |4                            |
|1   |                   |Орналасу аптасы.        |1,2 тақырыбына дайындалу.    |
|    |                   |Тапсырмалар түрлерімен  |Өзбетінше дайындалу – негізгі|
|    |                   |танысу. Бірінші үй      |физикалық қасиеттерді        |
|    |                   |жұмысын беру.           |өлшейтін аспаптар.           |
|2   |Бірінші үй         |Ауызша сұрауға дайындалу|3,4 тақырыбына дайындалу.    |
|    |тапсырмасын орындау|кезінде жеке            |Өзбетінше дайындалу –        |
|    |бойынша жалпы      |консультация беру.      |гидростатиканың негізгі      |
|    |консультация.      |                        |теңдеуін пайдалану мысалы,   |
|    |Ауызша сұрау.      |                        |қысымды өлшейтін құралдар.   |
|    |                   |                        |Бірінші үй тапсырмасымен     |
|    |                   |                        |жұмыс істеу.                 |
|3   |Бірінші үй         |Бірінші үй тапсырмасын  |5,6 тақырыбына дайындалу.    |
|    |тапсырмасын өткізу.|орындау  барысында жеке |                             |
|    |                   |консультация беру.      |                             |
|4   |Аудиториялық       |Ауызша сұрауға дайындалу|7,8 тақырыбына дайындалу.    |
|    |бақылау жұмысын    |кезінде жеке            |Өзбетінше дайындалу –        |
|    |орындау бойынша    |консультация беру.      |жылдамдық пен шығынды        |
|    |консультация беру. |                        |өлшейтін құралдар мен        |
|    |Ауысша сұрау.      |                        |әдістер.                     |
|5   |Аудиториялық       |Тестке дайындалу кезінде|9,10 тақырыбына дайындалу.   |
|    |бақылау жұмысы.    |жеке консультация беру. |Тестке дайындалу.            |
|    |                   |Екінші үй жұмысын беру. |                             |
|6   |Тестілеу.          |Екінші үй тапсырмасын   |11,12 тақырыбы бойынша       |
|    |                   |орындау  барысында жеке |дайындалу. Екінші үй         |
|    |                   |консультация беру.      |тапсырмасымен жұмыс жасау.   |
|7   |Екінші үй          |Үшінші үй тапсырмасын   |13,14 тақырыбы бойынша       |
|    |тапсырмасын өткізу.|беру.                   |дайындалу.  Өзбетінше        |
|    |Бірінші аралық     |                        |дайындалу – жергілікті       |
|    |бақылау.           |                        |кедергілер.                  |
|8   |Ауысша сұрау       |Ауызша сұрауға дайындалу|15,16 тақырыбы бойынша       |
|    |сұрақтары бойынша  |кезінде жеке            |дайындалу.                   |
|    |консультация беру. |консультация беру.      |                             |
|9   |Ауысша сұрау.      |Үшінші үй тапсырмасын   |17,18 тақырыбы бойынша       |
|    |                   |орындау  барысында жеке |дайындалу. Үшінші үй         |
|    |                   |консультация беру.      |тапсырмасы бойынша жұмыс     |
|    |                   |                        |жасау.                       |
|10  |Үшінші үй жұмысы   |Үшінші үй тапсырмасын   |19,20 тақырыбы бойынша       |
|    |бойынша            |орындау  барысында жеке |дайындалу.  Үшінші үй        |
|    |консультация беру. |консультация беру.      |тапсырмасы бойынша жұмыс     |
|    |                   |                        |жасау.                       |
|11  |Үшінші үй          |Ауысша сұрауға дайындалу|21,22 тақырыбы бойынша       |
|    |тапсырмасын өткізу.|кезінде жеке            |дайындалу.                   |
|    |                   |консультация беру.      |                             |
|12  |Ауысша сұрау.      |Төртінші үй тапсырмасын |23,24 тақырыбы бойынша       |
|    |                   |беру.                   |дайындалу.                   |
|13  |Аудиториялық       |Тестке дайындалу кезінде|25,26 тақырыбы бойынша       |
|    |бақылау жұмысы.    |жеке консультация беру. |дайындалу.   Тестке          |
|    |                   |                        |дайындалу.  Төртінші үй      |
|    |                   |                        |тапсырмасы бойынша жұмыс     |
|    |                   |                        |жасау.                       |
|14  |Тестілеу.          |Төртінші үй тапсырмасын |27,28 тақырыбы бойынша       |
|    |                   |орындау  барысында жеке |дайындалу.   Төртінші үй     |
|    |                   |консультация беру.      |тапсырмасы бойынша жұмыс     |
|    |                   |                        |жасау.                       |
|15  |Төртінші үй        |Тестілік емтихан        |Емтиханға дайындық.          |
|    |тапсырмасын        |сұрақтары бойынша жеке  |                             |
|    |тапсыру. Екінші    |консультация беру.      |                             |
|    |аралық бақылау.    |                        |                             |


    7 «ТАМАҚ ӨНІМДЕРІ ӨНДІРІСІНІҢ ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ ЖАБДЫҚТАРЫ»   ПӘНІ  БОЙЫНША
      ОҚУ ҮРДІСІНІҢ КҮНТІЗБЕЛІК КЕСТЕСІ


    Кесте 4 - «Тамақ өнімдері өндірісінің технологиялық жабдықтары» пәні
      бойынша оқу үрдісінің күнтізбелік кестесі


    |№            |Апталар                                                           |

    8. ӘДЕБИЕТТЕР


8.1. Негізгі
8.1.1. Еренғалиев  А.Е.,  Қасенов  Ә.Л.,  Орынбеков  Д.Р.  Ет  өнеркәсібінің
технологиялық жабдықтары.  Шәкәрім атындағы Семей  мемлекеттік  университеті
– Семей: 2010. – Б. 212.
8.1.2. Ет  өнеркәсібінің  технологиялық  жабдықтары  бойынша  лабораториялық
практикум. Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университеті – Семей: 2012.  –
Б. 208.
8.1.3. Пелеев А.И.  «Технологическое  оборудование  мясной  промышленности».
М.: Пищевая промышленность, 1971.
8.1.4.  Ш.  Тілегенов,  Күзембаев,  Н.   Өсеров   «Тамақтану   кәсіпорынының
жабдықтары»   Ы.   Алтынсарин   атындағы   Қазақтың   білім    академиясының
Республикалық баспа кабинеті, 1999 ж., 253 бет.
8.1.5.  Сурков   В.Д.,   Липатов   Н.Н.,   Золотин   Ю.П.   «Технологическое
оборудование   молочной    промышленности».    М.    «Легкая    и    пищевая
промышленность», 1983. – 431с.
8.1.6. Ивашов  В.И.  «Технологическое  оборудование  мясной  промышленности»
Часть 1. М. Колос 2001 – 552 с.
8.1.7. Касенов А.Л. «Сүт өнеркәсібіндегі  технологиялық  жабдықтар»,  Семей,
2002 ж., - 152 бет

 8.2. Қосымша
8.2.1.  Аболмасов  Г.И.  «Примеры  и  задачи   по   курсу   технологического
оборудования молочной промышленности». 1966 г.
8.2.2.   Томбаев   Н.И.   «Справочник   по   технологическому   оборудованию
предприятий молочной промышленности». 1972 г. – 295 с.




Пәндер