Файл қосу
Консервілеудің биологиялық әдістері
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ | |БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ | |СЕМЕЙ ҚАЛАСЫ ШӘКӘРІМ АТЫНДАҒЫ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |СМЖ 3-деңгейдегі құжаты |ПОӘК |ПОӘК 042- | | | |18-9.1.09/02 – 2013 | |ПОӘК |№ 1- басылым | | |«Өндіріс технологиясы» пәнінің|19.09.2013 ж. | | |студентке арналған | | | |бағдарламасы | | | «ӨНДІРІС ТЕХНОЛОГИЯСЫ» пәнінің ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ 5В073200 – «Стандарттау, сертификаттау және метрология» мамандығы үшін СТУДЕНТТЕРГЕ АРНАЛҒАН ПӘННІҢ БАҒДАРЛАМАСЫ Семей 2013 Алғы сөз 1 ӘЗІРЛЕГЕН Құрастырушы __________ 20.08. 2013 ж., С. Аманжолов, «Стандарттау және биотехнология» кафедрасының доцент м.а., т.ғ.к. 2 ТАЛҚЫЛАҒАН 2.1 Семей қаласы Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің «Стандарттау және биотехнология» кафедрасының отырысында «29» тамыз 2013 ж., № 1 хаттама Кафедра меңгерушісі ___________ Ж.Кәкімова 2.2 Инженерлі-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік бюросының мәжілісінде «12» қыркүйек 2013 ж., № 1 хаттама Төрайымы_____________ С.Төлеубекова 3 БЕКІТІЛГЕН Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде шығаруға мақұлданған және ұсынылған «19» қыркүйек 2013 ж., № 1 хаттама Оқу-әдістемелік кеңесінің төрайымы ___________ Г.Искакова 4 АЛҒАШҚЫ РЕТ ЕНГІЗІЛГЕН Мазмұны |1 |Жалпы ережелер |4 | |2 |Пәннің мазмұны және сабақтардың түрлері бойынша сағаттарды |5 | | |үлестіру | | |3 |Пәнді зерделеу бойынша әдістемелік нұсқаулар |6 | |4 |Курстың форматы |6 | |5 |Курстың саясаты |6 | |6 |Бағаларды қою саясаты |7 | |7 |Әдебиеттер |8 | | | | | | | | | 1. ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР 1.1 Оқытушылар мен пән туралы жалпы мәліметтер Аманжолов Самат Аманжолұлы, доцент м.а., т.ғ.к. «Стандарттау және биотехнология» кафедрасы Қатынасу ақпараты тел.35-46-02, оқу ғимараты № 9, № 304 кабинеті Сабақ өткізілетін орындары - № 302, 303 аудиториялар Пән бойынша кредитердің саны 3 1.2 Оқу жұмыс жоспарының көшірмесі (1 кесте) Кесте 1. Оқу жұмыс жоспарының көшірмесі |Курс |Семестр | | |др |спс |Зж |соөж |сөж | |Кіріспе. Технология туралы ғылымның пайда болуы |2 | | |1 | | |және дамуы | | | | | | |Өнеркәсіптің тағамдық салаларына қысқаша |2 | | |1 | | |сипаттама | | | | | | |Шикізатты өңдеудің жалпы әдістері. Тағам |2 | | |1 | | |өндірісінде | | | | | | |шикізаттарды физикалық өңдеу әдістері | | | | | | |Тағам өнімдерін өңдеудің электрофизикалық |2 | | |1 | | |әдістері | | | | | | |Өңдеудің жылуфизикалық әдістері |2 | | |1 | | |Өнімдерді жылумен өңдеу кезінде физико-химиялық |2 | | |1 | | |қасиеттері мен биологиялық құндылықтарының | | | | | | |өзгеруі | | | | | | |Өнімдерді жылумен өңдеудің негізгі түрлері |2 | | |1 | | |Тағам өнімдерін өңдеудің акустикалық әдістері |2 | | |1 | | |Тағам өнімдерін консервілеу әдістері |2 | | |1 | | |Тағам өнімдерін суықпен өңдеу |2 | | |1 | | |Консервілеудің биологиялық әдістері |2 | | |1 | | |Тағам өнімдерін стерильдеу |2 | | |1 | | |Тағам өнімдерін сусыздандыру |2 | | |1 | | |Тағам өнімдерін ыстау |2 | | |1 | | |Консервілеудің дәстүрлі емес әдістері |2 | | |1 | | |Шикізат пен тағам өнімдерін физикалық әдістермен| | |1 |0,5 | | |өңдеу (ұсақтау, гомогенизациялау, сорттарға бөлу| | | | | | |және престеу) | | | | | | |Шикізат пен тағам өнімдерін физикалық әдістермен| | | 1 |0,5 | | |өңдеу (қатты затты суынан айыру, формалау және | | | | | | |т.б.) | | | | | | |Тағам өнімдерін электрофизикалық әдістермен | | |1 |0,5 | | |өңдеу (СВЧ-өңдеу) | | | | | | |Жылумен өңдеу. Жылумен өңдеудің ылғалды | | |1 |0,5 | | |тәсілдері | | | | | | |Жылумен өңдеу. Пастеризациялау және | | |1 |0,5 | | |стерилизациялау | | | | | | |Жылумен өңдеудің құрғақ тәсілдері | | |1 |0,5 | | |Жылумен өңдеудің қосымша ылғалды тәсілдері | | |1 |0,5 | | |Жылумен өңдеудің қосымша құрғақ тәсілдері | | |1 |0,5 | | |Тағам өнімдерін жылумен өңдеу кезінде өтетін | | |1 |0,5 | | |физика-химиялық өзгерістерді анықтау | | | | | | |Тағам өнімдерін суықпен өңдеу. Тұқымдар мен | | |1 |0,5 | | |көкөністерді суықпен өңдеу | | | | | | |Ет, сүт , балық өнімдері мен жұмыртқаны суықпен | | |1 |0,5 | | |өңдеу | | | | | | |Тағам өнімдерін суықпе өңдеу кезінде өтетін | | |1 |0,5 | | |физика-химиялық өзгерістерді анықтау | | | | | | |Тұқымдар мен көкөністерді консервілеудің | | |1 |0,5 | | |биологиялық әдістері | | | | | | |Мал өнімдерін консервілеудің биологиялық | | |1 |0,5 | | |әдістері | | | | | | |Биологиялық әдістермен консервілеу кезінде | | |1 |0,5 | | |өтетін физика-химиялық өзгерістерді анықтау | | | | | | 3 ПӘНДІ ЗЕРДЕЛЕУ БОЙЫНША ӘДІСТЕМЕЛІК НҰСҚАУЛАР Пәнді жақсы менгеру үшін студент алдымен 7-бапта берілген әдебиеттерді іздеп, олармен танысуы керек. Ары қарай берілген тақырыптар бойынша өз кезегімен жаңағы әдебиеттерден материал іздеп, оны өз бетімен оқуы керек. Сонымен, сабаққа келген студент, онда қай тақырып талданылатыны туралы хабарлы болуы керек және тақырыптың негізгі жағдайларын алдын ала оқып алуы керек. 4 КУРСТЫҢ ФОРМАТЫ Семестр кезінде студенттерге оқу жоспарына сәйкес зертханалық сабақтар және курсқа сәйкес Семестр кезінде студенттерге оқу жоспарына сәйкес зертханалық сабақтар және курсқа сәйкес 30 дәріс оқылады. Курстағы өзіндік жұмысты былай жүргізу ұсынылады. Курстың әрбір тақырыбынан ұсынылған әдебиеттерді оқып, оның теориялық негіздеріне көп тоқталмай, талқыланатын сұрақтарға жалпы түсінік қалыптастыру керек. Содан кейін материалды толығымен меңгеруге көшу керек: теориялық жағдайларды меңгеру, негізгі мәліметтердің қажет жерлерін еске сақтау үшін жұмыс дәптерін жүргізген дұрыс. Курсты меңгеру кезінде студент өткен материялдарды жақсы меңгеру үшін реферат түріндегі СОӨЖ және СӨЖ алынады. 5 КУРСТЫҢ САЯСАТЫ Осы курсты меңгеруде студент жүйелі түрде өзі дайындалу керек, қажет болған жағдайда оқытушыдан көмек сұраса болады. Порталға жиі кіру керек. Оқытушының жұмыс бағдарламасындағы методикалық ұсыныстарын тәжірибелік сабақта мұқият оқыңыздар. Тек қана дәріс материалдарымен шектеліп калмай, басқа да әдебиеттерді, электронды ресурстарды қолданыңыздар. Алдымен бірінші модульды меңгеріп, тапсырмасын орындаңыз, кейін келесі модульге көшіңіз. Әрбір бақылау тапсырмасын уақытында орындап, тексеруге беру керек, аралық тесттерді уақытында өту керек. Бақылау мерзімдері – 1-7 апталардағы тапсырмалар мен тесттерге 7 –ші аптаның соңы қалғандары 15 аптада. 6 БАҒА ҚОЮ САЯСАТЫ Әрбір студент қорытынды бағасы жақсы болуы үшін әр пәннен бір мөлшерде ұпай сандарын жинау керек.Ұпайдың максимальды саны: 1-7 апталардағы бірінші рейтинг қорытындысында -300 ұпай, 8-15 апталардағы екінші рейтинг қорытындысына- 300 ұпай, Дисциплина бойынша семестрдағы максимальды ұпай саны -600. «Өндіріс технологиясы» пәні бойынша балдарды бөлу кестесі Таблица 2 |Апта |Бақылау түрі |Жалпы балл |Примечание | |1 |2 |3 |4 | | |1 – 7 аптаға дейн барлық |30 | | | |аудиториялық сабаққа қатысу | | | |2 |ТС қорғау | | | | |СОӨЖ | | | | |СӨЖ | | | |3 |ЗС қорғау |50 | | | |СОӨЖ | | | | |СӨЖ |30 | | |4 |ЗС қорғау | | | | |СОӨЖ |20 | | | |СӨЖ | | | |5 |ЗС қорғау |55 | | | |СОӨЖ | | | | |СӨЖ |30 | | |6 |ЗС қорғау | | | | |СОӨЖ |25 | | | |СӨЖ | | | |7 |ЗС қорғау | | | | |СОӨЖ | | | | |СӨЖ | | | | |Рубеждік бақылау |60 | | |8 |ЗС қорғау |25 | | | |СОӨЖ | | | | |СӨЖ | | | |9 |ЗС қорғау | | | | |СОӨЖ |15 | | | |СӨЖ | | | |10 |ЗС қорғау |25 | | | |СОӨЖ | | | | |СӨЖ |30 | | |11 |ЗС қорғау | | | | |СОӨЖ |15 | | | |СӨЖ | | | |12 |ЗС қорғау |25 | | | |СОӨЖ | | | | |СӨЖ | | | |13 |ЗС қорғау | | | | |СОӨЖ |15 | | | |СӨЖ |30 | | |14 |ЗС қорғау |30 | | | |СОӨЖ | | | | |СӨЖ | | | |15 |ЗС қорғау | | | | |СОӨЖ | | | | |СӨЖ | | | | |Рубеждік бақылау |60 | | 7 ӘДЕБИЕТТЕР 7.1 Негізгі әдебиеттер: 1. В.И. Хлебников. Технология товаров. Учебник.- М.:Издательский Дом «Дашков и К», 2002.- 427с. 2. Г.В.Твердохлеб., В.Н.Алексеев., Ф.С.Соколов. Технология молока и молочных продуктов. Киев: Высшая школа, 1978. 408 с. 3. А.Ф.Фан-Юнг, Б.Л.Флауменбаум, А.К.Изотов и др. .Технология консервированных плодов, овощей, мяса и рыбы. М.: Пищевая промышленность, 1980. 336 с. 4. А.П.Ковалевская. Технология пищевых продуктов. М.: ВО Агропромиздат, 1988. 287 с. 5. И.А.Рогов. Технология мяса и мясных продуктов. ВО Агропромиздат, 1988. 576 с. 6. Л.Я.Ауэрман. Технология хлебопе6карного производства. М.: Легкая и пищевая промышленность, 1984.416 с. 7. Б.Л.Флауменбаум, С.С.Танчев, М.А.Гришин. Основы консервирования пищевых продуктов.М 7.2 Қосымша әдебиеттер: 1. Н.А.Головкин. Холодильная технология пищевых продуктов. М.: Легкая и пищевая промышленность, 1984.240 б. 2. Общие методы переработки сырья. Учебное пособие. М.: АгроНИИТЭИММП, 1992. 3. Е.П.Широков. Технология хранения и переработки плодов и овощей. М.: Колос, 1978. 311 б. 4. Гаврилова Н. Б. Гигиенические основы питания и контроля качества пищи. Учебное пособие. – Семипалатинск: ГУ «Семей». 1998 – 181 б. 5. Позняковский В. М. Гигиенические основы питания, безопасность и экспертиза продовольственных товаров: Учебник. 2-е изд., испр. и доп. – Новосибирск: Изд-во Новосиб. унв., 1999. – 448 б. 6. Аханова В. М., Романова Е. В. Гигиена питания. – Ростов н/Д: изд-во «Феникс», 2000. – 384 б.
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz