Файл қосу

Тізімдегі студент




|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                      |
|ШӘКӘРІМ атындағы СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                             |
|МСЖ 3 деңгей құжаты      |ОӘК                      |ПОӘК П                   |
|                         |                         |042-14-4-04.01.20.47/02-2|
|                         |                         |012                      |
|ПОӘК-                    |№  2 редакция            |                         |
|«Аңшылық шаруашылығын    |                         |                         |
|құру»                    |                         |                         |
|пәніннің студентке       |                         |                         |
|арналған жұмыс оқу       |                         |                         |
|бағдарламасы             |                         |                         |




       050803 – "Аңшылықтану және аң шаруашылығы" мамандығына арналған

                         «Аңшылық шаруашылығын құру»

                        ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ




             ПӘННІНІҢ СТУДЕНТКЕ АРНАЛҒАН ЖҰМЫС ОҚУ БАҒДАРЛАМАСЫ

















                                 Семей- 2012




                                  Алғы сөз


          1.ӘЗІРЛЕГЕН

 Құрастырған Шәкәрім атындағы  Семей  мемлекеттік  университеті  “Биология”
 кафедрасының доцент м.а. Туманбаев В.М., аға оқытушы Айткалиев Б.М.

   2. ТАЛҚЫЛАНДЫ

2.1.ШӘКӘРІМ АТЫНДАҒЫ Семей мемлекеттік университеті “Биология”  кафедрасының
мәжілісінде.   «28»      08          2012ж.
№ 1     хаттама.

Кафедра меңгерушісі:   ______________        Арынова Р.А.


      2.2.Аграрлық факультетіның оқу - әдістемелік  бюро мәжілісінде.
       «10»     09  2012 ж.    №  1    хаттама

Төрағасы:                              Сатиева К.Р.


      3.БЕКІТІЛДІ
Университеттің  Оқу  -  әдістемелік  кеңесінің  отырысында  басып   шығаруға
мақұлдаған және ұсынылған.
«13»    09     2012ж.      №   1    хаттама.

                   ОӘК   төрағасы,    оқу-    ісі    жөніндегі    проректор:
Рскелдиев Б.А.



















            Мазмұны



   1. Қолдану саласы.


   2. Студентке арналған пәннің жұмыс бағдарламасы


     3.   Жалпы қағидалар

     4.   Студенттің рейтингін есептеп шығару


     5.   Оқу тұрлерінің оқу- әдістемелік мәліметтері, пәнің жұмыс
бағдарламасы

     6.   СӨБЖ және СӨЖ жұмыс бағдарламасы

     7.   Оқу процессінің календарлық кестесі

      8. Әдебиеттер

























      1. Жалпы қағидалар
      1.1 Оқытушы және пән туралы мәліметтер
       – Айтқалиев Б. М., биология кафедрасысының аға оқытушысы
      -Байланыс ақпараты – телефоны 53-19-70, № 5 оқу ғимараты
      -Сабақ өтетін бөлмелер - № 109
      -Пәннің аты –  «Аңшылық шаруашылығын құру»
      -Несие саны –2


      1.2.Оқу жоспарынан көшірме
      1кесте
                       Жұмыс оқу жоспарының үзіндісі:

|Курс|Семестр                                              |Несие           |
|1   |Сабаққа қатысу                                       |5               |
|2   |Дәрістерге қатысу                                    |5               |
|3   |Аңшылық шаруашылық өнімінің өзіндік құнын анықтау    |3               |
|4   |Схемалар бейнесін дәптерге салу                      |3               |
|5   |Реферат жазу                                         |3               |
|6   |Жазбаша бақылау жұмысты орындау                      |3               |
|7   |Сызба, кестелер дайындау                             |5               |
|8   |Зертханалық сабақтарда жұмыс істеу                   |5               |
|9   |СОӨЖ шегінлегі сабақтардағы жұмыс                    |5               |
|10  |Дәрістерді конспектілеу                              |3               |
|11  |№ 1 шектік бақылау – 7 апта                          |10              |
|12  |№ 2 шектік бақылау – 15 апта                         |10              |
|    |Ағымдық бақылау                                      |60              |
|    |Қортынды бақылау                                     |40              |



   Студенттің рейтингін есептеп шығару
                         Студенттің рейтингінесептеу
|Тізімдегі студент |Қатысу            |ҮЖ                |АБЖ               |
|№                 |                  |                  |                  |
|А                 |4,0               |95-100            |Өте жақсы         |
|А-                |3,67              |90-94             |                  |
|В+                |3,33              |85-89             |Жақсы             |
|В                 |3,0               |80-84             |                  |
|В-                |2,67              |75-79             |                  |
|С+                |2,33              |70-74             |Қанағаттарлық     |
|С                 |2,0               |65-69             |                  |
|С-                |1,67              |60-64             |                  |
|Д+                |1,33              |55-59             |                  |
|Д                 |1,0               |50-54             |                  |
|F                 |0                 |0-49              |Қанағаттарлықсыз  |
|I                 |NA                |                  |Аяқталмаған       |
|P                 |                  |прошел            |Пәнді өтті        |

                        5. Пәннің жұмыс бағдарламасы

|Такыры|Мазмұны                      |Сағат саны                               |
|п №   |                             |                                         |
|      |Дәріс                        |Зертханалық     |         |ОБӨЖ   |СӨЖ   |
|1     |Кіріспе                      |Аңшылық         |         |1      |1     |
|      |                             |шаруашылығын    |         |       |      |
|      |                             |құрудың дайындық|         |       |      |
|      |                             |жұмыстары       |         |       |      |
|2     |Мемлекеттік аңшылық қор.     |Аңшылық-өндіріст|         |1      |1     |
|      |Аңшылардың құрамы мен саны.  |ік жануарлардың |         |       |      |
|      |                             |түрлік құрамы   |         |       |      |
|3     |Биоэкономикалық зерттеулер   |Территориялық   |         |1      |1     |
|      |және аңшылық алұаптарды      |бірліктерге     |         |       |      |
|      |ұйымдастыру.                 |бөлу. Өндірістік|         |       |      |
|      |                             |жер тілімдері.  |         |       |      |
|4     | Аңшылық алқаптарды          |Аңшылық         |         |1      |1     |
|      |инвентаризациялау және       |алқаптардың     |         |       |      |
|      |бонитировка лау.             |бонитировтау    |         |       |      |
|      |                             |әдісі           |         |       |      |
|5     |Аңшылық жануарларының азық   |Әр түрлі        |         |1      |1     |
|      |қорының есебі мен бағалауын  |азықтардың қорын|         |       |      |
|      |өткізу                       |анықтау         |         |       |      |
|6     |Аң шарушылықтық картография  |Аңшылық         |         |1      |1     |
|      |                             |тілімдердің     |         |       |      |
|      |                             |карта-схемасын  |         |       |      |
|      |                             |толтыру         |         |       |      |
|7     |Аңшылық құқығы,аңшылықтың    |Тыйым салған    |         |1      |1     |
|      |негізгі ережелері. ҚР аңшылық|құралдар мен    |         |       |      |
|      |ережелері туралы заңзамасы.  |аңшылық түрі.   |         |       |      |
|8     |Аң шаруашылықтық             |Өндірістік      |         |1      |1     |
|      |серіктестіктер, олардың      |аңшылықта       |         |       |      |
|      |мақсаты мен маңызы.          |еңбектік        |         |       |      |
|      |                             |ұйымдасу.       |         |       |      |
|9     |Өндірістің                   |Аңшылық         |         |3      |1     |
|      |материалды-техникалық        |құрал-жабдықтар.|         |       |      |
|      |қамсыздануы.                 |Көлік және      |         |       |      |
|      |                             |байланыс түрі.  |         |       |      |
|10    |Жануарлардың олжасын бір     |Аңшылық-өндіріст|         |1      |1     |
|      |қалыптандыру,  шығарылым     |ік жануарлардың |         |       |      |
|      |іс-шаралары.                 |санын анықтау   |         |       |      |
|      |                             |әдістері.       |         |       |      |
|11    |Өндірісті ұйымдастыру және   |Аңшыларды       |         |2      |1     |
|      |аңшылық өнімдерін өңдеу.     |қамсыздандыру Аң|         |       |      |
|      |Аңшылармен ұйымдастыру       |шаруашылығының  |         |       |      |
|      |жұмыстарын өткізу.           |іс-шаралары.    |         |       |      |
|12    |Жүн және жабайы еттілердіің  |Аңшылық         |         |1      |1     |
|      |ресурстарын қолдану.         |жануарлар мен   |         |       |      |
|      |                             |құстардың       |         |       |      |
|      |                             |түрлері- жабайы |         |       |      |
|      |                             |ет өндірісінің  |         |       |      |
|      |                             |объектісі.      |         |       |      |
|13    |Жабайы аңдардың еттерін аулау|Жабайы          |         |1      |1     |
|      |және өткізу.                 |жануарлардың    |         |       |      |
|      |                             |еттерін сақтау  |         |       |      |
|      |                             |және өңдеу.     |         |       |      |







6. ОБСӨЖ және СӨЖ жоспары


|№    |ОБСӨЖ                                             |СӨЖ               |
|реті |                                                  |                  |
|     |Аудиториялық             |Аудиториядантыс          |                  |
|1    |Аңшының киіміне, аяқ     |Аңшылық кезіндегі        |Аңшылық шаруашылық|
|     |киіміне және             |қауіпсіздік техникасы.   |және аңшылықтың   |
|     |қару-жарағына талаптар   |                         |азығын дайындау   |
|2    |өндірістың материалды    |Аңшылармен бірлесіп жүмыс|Аңшылық           |
|     |қамтылуы                 |атқару                   |шаруашылығындағы  |
|     |                         |                         |мамандандылығы    |
|3    |Аң шаруашылығының        |Аңшылық азықты даярлау.  |Жидек,жаңғак және |
|     |ұжымдағы жұмыстарын      |                         |саңырауқұлақтарды |
|     |тәжерибеде қолдану       |                         |дайындау ұжымы    |
|4    |Аңшылар одағының мақсаты |Спорттық аңшылық         |Аңшылық           |
|     |                         |                         |шаруашылығының    |
|     |                         |                         |өнімдерін қайтадан|
|     |                         |                         |өңдеу             |
|5    |өндірістік жануарлардың  |Аулауға тиым салынған    |Аңшылық           |
|     |бағалы түрлері           |аңдңр мен құстардың      |аумағындағы       |
|     |                         |түрлері                  |өндірістік ұжымдар|
|6    |Қазақстанның Қызыл       |Сирек кездесетін және    |Шығыс             |
|     |Кітабына енген           |жоғалып бара жаткан      |Қазақстандағы     |
|     |жануарлардың түрлері     |жануарлар түрі.          |өндірістік        |
|     |                         |                         |жануарлардың      |
|     |                         |                         |ерекшеліктері     |
|7    |Шығыс Қазақстан          |Жануарлардың  жолын санау|Шығыс             |
|     |аумагындағы аңшылық      |әдістері                 |Қазақстандағы     |
|     |                         |                         |өндірістік        |
|     |                         |                         |жануарлардың      |
|     |                         |                         |түрлері           |
|8    |Семей каласының аудандық |Аңшылық минимум          |Қазақстан         |
|     |аңшылар одағы            |                         |аймақтарына       |
|     |                         |                         |аңшылық құстарды  |
|     |                         |                         |тарату            |
|9    |Дичи санына санақ жүргізу|Біздің мемлекеттегі      |Спорттық- әуестік |
|     |                         |дайындау іс- шаралары    |аңшылық           |
|10   |Аңшылық заттарды бекіту  |Аңшылардың еңбеңктерінің |Аңшылық -         |
|     |                         |түрлері                  |өндірістік        |
|     |                         |                         |жануарлардың санын|
|     |                         |                         |болжау.           |
|11   |өнімді шығару және       |Аңшының арнайы дүниесі   |Аңшылық           |
|     |жеткізіу                 |                         |жануарларды қорғау|
|12   |Өндірістік процесс кзінде|Аулап алынған олжаны     |Аңдар мен         |
|     |қайықтарды пайдалану     |аңшылық кезңнде өңдеу    |құстардың санын   |
|     |                         |                         |анықтау әдістері  |
|13   |Аңшылық  жұмыс кезінде   |Аңшылық жануарлардың қоры|өндірістік жұмыс  |
|     |техникалақ заттарды      |                         |кзіндегі қару     |
|     |қолдану                  |                         |жарақтар          |
|14   |Шаруашылықтағы           |Жануарларды қолдану      |Аңшылық кезіндегі |
|     |биотехникалақ іс-шаралар |                         |тұрақты мекен     |
|15   |Аңдар мен құстарды       |Қозғалыс және            |Аңшылықтың        |
|     |аулауда қолданатын       |хабарласатын құралдар    |ерекшелігі        |
|     |қарулар                  |                         |снегоходты қолдану|
|     |                         |                         |барысында         |

    «Аңшылық шаруашылығын құру» пәнінің календарлық кестесі
                                                        3 кесте.
№ ретіАпта1234567891011121314151Бақылау түріреф1ШБрефреф2ШБ2Балдары3103310














8. Әдебиеттер
Негізгі
Карелов А.М. Драган А.В. Учебная книга промыслового охотника. М.; ВО Агропромиздат, 1989г
Нагрецкий Л.Н. Стахровский Е.В. Организация и техника охоты, М.; Лесная промышленность. 1987г
Вершини А.А., Реброва Е.И. Организация охотничьего промысла, М,. Агропромиздат 1986г.
Караев С.А. Организация сбыта охотничьей продукции охотничье-промысловыми хозяйствами. М., 1973


Қосымша
Булло Е.Б. Экономика, планирование и организация охотничье-промысловых хозяйств. М., 1976г
Петрунев В. Договора на добычу и сдачу мяса диких копытных животных. М., 1973
Моисеенко Л.А. Государственные закупки пушно-мехового сырья и консервированных пантов. М., 1973г.
Пәндер