Файл қосу

Технологическое оборудование мясной промышленности




|[pic]ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ                                                |
|БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                                                  |
|СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                     |
|3 деңгейлі СМЖ құжаты      |ОӘК                       |ОӘК.042-16.1. 09/03 –  |
|                           |                          |2013                   |
|ПОӘК                       |«__»____ 20__ ж.          |                       |
|Оқытушыларға арналған      |№ ___ басылым             |                       |
|пәнінің оқу-жұмыс          |                          |                       |
|бағдарламасы «Тамақ        |                          |                       |
|өнімдері өндірісінің       |                          |                       |
|технологиялық жабдықтары»  |                          |                       |



                       ПӘНІНІҢ ОҚУ ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ




            «ТАМАҚ ӨНІМДЕРІ ӨНДІРІСІНІҢ ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ ЖАБДЫҚТАРЫ»



      5В072800 - «Өңдеу өңдірісінің технологиясы» мамандығына арналған



            ОҚЫТУШЫЛАРҒА АРНАЛҒАН ПӘНІНІҢ ОҚУ ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ


















                                    Семей
                                    2013

                                   Кіріспе


    1. ӘЗІРЛЕНДІ
    Құрастырушы Какимов М.М.,  доцент,  Семей  қаласының  Шәкәрім  атындағы
    мемлекеттік   университетінің   «Тамақ   өндірісінің   машиналары   мен
    аппаратттары» кафедрасы  ____________    «____» _______2013 ж.


    2. ТАЛҚЫЛАНДЫ
    2.1.  Семей  қаласының  Шәкәрім  атындағы  мемлекеттік  университетінің
«Тамақ  өндірісінің  машиналары  мен  аппаратттары»  кафедрасы   мәжілісінде
қаралды
    «____» __________ 2013 жыл, № __ хаттама


    Кафедра меңгерушісі ___________  М.М. Акимов


    2.2.  Инженерлі-технологиялық   факультеттің   оқу-әдістемелік   кеңесі
мәжілісінде қаралды
     «____» __________ 2013 года, № __  хаттама


      Төрайым  ___________   С.С.Толеубекова

      3. БЕКІТІЛДІ
      Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің  отырысында  талқыланды  және
басылымға рұқсат етілді


      «___» «____________» 2013 жыл,  №____ хаттама

      ОӘК төрағасы _______________  Г.К.Искакова


    «____» __________ 2013 года, № __  редакция орнына енгізілген



























                                   Мазмұны



    |1   |Қолдану аймағы                                                       |    |
|2   |Нормативтік сілтемелер                                               |    |
|3   |Жалпы ережелер                                                       |    |
|4   |Оқытушыларға арналған пәндердің оқу жұмыс бағдарламасының мазмұны    |    |
|5   |Студенттердің өздік жұмысына арналған тақырыптардың тізімі           |    |
|6   |Пән бойынша оқу-әдістемелік карта                                    |    |
|7   |Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз ету картасы                 |    |
|8   |Әдебиеттер                                                           |    |
1. ҚОЛДАНУ САЛАСЫ



    «Тамақ өнімдері  өндірісінің  технологиялық  жабдықтары»  пәнінің  оқу-
әдістемелік  кешеннің  құрамына  кіретін    оқытушыға   арналған   оқу-жұмыс
бағдарламасы   5В052800   «Өңдеу   өңдірісінң   технологиясы»   мамандығының
студенттеріне арналған.


    2. НОРМАТИВТІК СІЛТЕМЕЛЕР


      «Тамақ  өнімдері   өндірісінің   технологиялық   жабдықтары»   пәнінің
оқытушыға  арналған  оқу-жұмыс  бағдарламасы   келесі   нормативтік-құқықтық
құжаттардың талаптары мен ұсыныстарына  сәйкес  құрастырылды  және  осы  пән
бойынша оқу процесін ұйымдастыру тәртібін белгілейді:
      - 2004 жылдың 7 тамызындағы № 671 Қазақстан  Республикасы  білім  және
ғылым министрлігі бұйрығымен енгізілген және бекітілген  050727  «Азық-түлік
өнімдерінің технологиясы»   мамандығы  бойынша  білім  берудің   Мемлекеттік
жалпыға міндетті стандарты ҚР МЖМБС 3.08.098-2004 бойынша құрастырылған.
      -  Университет  стандарты   СТУ   042-РГКП-СГУ-8-2007   «Пәннің   оқу-
әдістемелік кешенін жетілдіру  мен рәсімдеудің жалпы ережелері»;
      - ДП 042-08.10.10.12-2007 «Пәннің  оқу-әдістемелік  кешенінің  мазмұны
және құрылымы» құжаттандырылған процедурасы.




      3. ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР


      3.1.Пәндердің  мазмұнын қысқаша сипаттау.
       «Тамақ өнімдері өндірісінің технологиялық  жабдықтары»  –  техникалық
ғылым.  «Тамақ  өнімдері  өндірісінің  технологиялық   жабдықтары»   пәнінің
зерттеу  нысаны  -  тамақ  өндірісінің   машиналары   мен   аппараттарындағы
технологиялық  процестердің  өту  барысында  туындайтын  өнімдердің  физико-
механикалық  қасиеттері  және   осы   қасиеттердің   көмегімен   процестерді
есептеудің  оңтайлы  әдістерін  меңгеру  болып  табылады.  «Тамақ   өнімдері
өндірісінің  технологиялық   жабдықтары»   курсы   азық-түлік   технологиясы
саласының мамандарына арналған теориялық инженерлік негізі болып табылады.
    Қазіргі замандағы тамақ өндірісі мамандардың технологиялық  процестердің
кинетикасы мен динамикасы аймағындағы терең білімін қажет етеді.
    Инженер – өндірістік процестерді технология  талаптарына  сәйкестендіріп
басқарып қана  қоймай,  сонымен  қатар  ғылымның  соңғы  жетістіктеріне  сай
жоғарғы  техникалық  деңгейде  оңтайлы  өтуін  қамтамасыз  етуі  керек.  Бұл
мақсаттарды  орындау  үшін  маманның  әртүрлі  инженерлік  есептерді  шешуге
қабілеті болуы міндет.
     3.2. Бұл пәннің мақсаты -  студентердің  «Тамақ  өнімдері  өндірісінің
технологиялық жабдықтары»   жөніндегі  білімдерін  қалыптастыру,  осы  алған
білімдерін болашақ маман алдағы еңбек тәжірибесінде қолдана алады.
      3.3.  Пәнді  меңгерудің  негізгі  мақсаты   студенттерді   азық-түлік
өнімдерінің жабдықтарын оқыту арқылы келесі қажеттіліктерді орындау:
         •  қоспалар қосу,  технологиялық  өңдеу  режимдері  мен  тәсілдерін
           өзгерту арқылы өнімнің құрамы мен сапасын басқаруды меңгеру
         •  процестер реодинамикасының негізгі заңдарын меңгеру
         •  процестер мен аппараттарды есептеу әдістерін меңгеру
            • машиналар мен аппараттардың конструкциясын меңгеру.
    Сонымен   қоса,   пәннің   негізгі   мақсаты   студенттерді    жоғарыда
айтылғандарды (анықтамалар, заңдылықтар, есептерді  шешу  жолдары)  меңгерту
ғана емес, оларды қолдана білуге үйрету.
    3.4. Студент пәнді оқу кезінде білуі керек:

            • Тамақ өнімдері өндірісінің технологиялық жабдықтары  курсының
              негізгі (базалық) заңдарын білуі керек;
            • Тамақ өнімдерінің жабдықтарының негіздерін білуі керек;
            • Теориялық және практикалық мақсаттарға осы  алған  білімдерін
              қолдануға дағдылану;
            •  Тамақ   өнімдерінің   құрылымдық   механикалық   қасиеттерін
              зерттеуге үйрену;
            •  Тамақ   өнімдерінің   құрылымдық   механикалық   қасиеттерін
              анықтауда алған білімдерін қолдануға үйрену;
            • Азық-түлік  өнімдерінің  жабдықтарын  зерттеуде  қолданылатын
              тәсілдердің мағынасын түсіну;
            • Басқа пәндерді меңгеру барысында «Тамақ өнімдері  өндірісінің
              технологиялық жабдықтары» пәнінен  алған  білімдерін  қолдана
              білу;
            • Курстың типтік жобалық талаптарын орындауға дағдылану.
    3.4. Курстың пререквизиттері:
            •  гидравлика негіздері;
            •  механика негіздері;
            • жылутехникасының негіздері.
    3.5. Курстың постреквизиттері:
            • тамақ өндірісінің технологиясы;
            • тамақ өндірісінің аппараттары және процесстері.

                        Жұмыс оқу жоспарынан көшірме


Кесте 1

|Курс |Семестр  |Кредитер  |Дәріс |СПЗ   |ЗС    |СОӨЖ   |Барлығы  |Қорытынды   |
|     |         |          |(сағ.)|(сағ.)|(сағ.)|(сағ.) |(сағ.)   |бақылау     |
|     |         |          |      |      |      |       |         |формасы     |
|3    |5        |2         |15    |0     |15    |15     |45       |емтихан     |


    4. ОҚЫТУШЫЛАРҒА АРНАЛҒАН ПӘНДЕРДІҢ ОҚУ ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫНЫҢ МАЗМҰНЫ


    |Тақырыптардың аталуы және                         |Сағаттар   |Әдебиеттер        |
|олардың мазмұны                                   |саны       |                  |
|1                                                 |2          |3                 |
|                                                                                 |
|Дәріс сабақтар                                                                   |
|Технологиялық жабдықтар турлы жалпы түсінік.      |1         |Пелеев А.И.        |
|Пәннің мәні мен маңызы. Технологиялық жабдықтардың|          |«Технологическое   |
|жіктелуі. Технологиялық машиналардың өнімділігі   |          |оборудование мясной|
|мен қуаты. Сүт тасымалдайтын қондырғылар.Құбырлар |          |промышленности».   |
|мен сораптар. Өнімдерді құбырлар арқылы           |          |М.: Пищевая        |
|тасымалдайтын құрылғылар.                         |          |промышленность,    |
|                                                  |          |1971.              |
|Сұрыптау және іріктеу жабдықтары.                 |1         |Пелеев А.И.        |
|Сусымалы шикізаттарды жіктеу. Көкөністерді іріктеу|          |«Технологическое   |
|және сұрыптау машиналары. Ұн елеуге арналған      |          |оборудование мясной|
|машиналар. Електерді есептеу.                     |          |промышленности».   |
|                                                  |          |М.: Пищевая        |
|                                                  |          |промышленность,    |
|                                                  |          |1971.              |
|Өнімдерді ұсақтауға арналған машиналар.           |1         |Пелеев А.И.        |
|Қатты тамақ өнімдерін ұсақтауға арналған          |          |«Технологическое   |
|машиналар. Жұмсақ тамақ өнімдерін ұсақтауға       |          |оборудование мясной|
|арналған машиналар. Ірі, орташа, майда ұсақтауға  |          |промышленности».   |
|арналған машиналар. Еттартқыштар, куттерлер,      |          |М.: Пищевая        |
|диірмендер, көкөніс және жеміс кесінділейтін      |          |промышленность,    |
|машиналар. Кесу машиналарын есептеу.              |          |1971.              |
|Өнімдерді илеу және араластыру машиналары.        |1         |Пелеев А.И.        |
|Азтұтқыр сұйық өімдерді араластыруға арналған     |          |«Технологическое   |
|құрылғылар. Ет, көкөніс турамалырын араластыру    |          |оборудование мясной|
|жабдықтары.  Қалақшалы, шнекті, винтті            |          |промышленности».   |
|араластырғыштар. Қамыр араластыру машиналары.     |          |М.: Пищевая        |
|Бұлғау машиналары.                                |          |промышленность,    |
|                                                  |          |1971.              |
|Жуу машиналары мен қондырғылары.                  |1         |Пелеев А.И.        |
|Көкөністерді жууға арналған машиналар. Ыдыстарды  |          |«Технологическое   |
|жууға арналған машиналар. Мерзімді әрекетті ыдыс  |          |оборудование мясной|
|жуу машиналары.                                   |          |промышленности».   |
|                                                  |          |М.: Пищевая        |
|                                                  |          |промышленность,    |
|                                                  |          |1971.              |
|Әртекті орталарды ажыратуға арналған машиналар.   |1         |Пелеев А.И.        |
|Тұндырғыштар, сүзу машиналары және центрифугалар. |          |«Технологическое   |
|                                                  |          |оборудование мясной|
|                                                  |          |промышленности».   |
|                                                  |          |М.: Пищевая        |
|                                                  |          |промышленность,    |
|                                                  |          |1971.              |
|Аршу жабдықтары мен машиналары.                   |1         |Пелеев А.И.        |
|Картоп ашу толасты машиналар.  Картоп аршуға      |          |«Технологическое   |
|арналған толассыз машиналар Балық тазалау         |          |оборудование мясной|
|машиналары. Картоп аршу машиналарын есептеу.      |          |промышленности».   |
|                                                  |          |М.: Пищевая        |
|                                                  |          |промышленность,    |
|                                                  |          |1971.              |
|Өнімдерді қысыммен өңдеуге арналған машиналар     |1         |Пелеев А.И.        |
|Сүйектен етті, шыжықтан майды бөлір алуға арналған|          |«Технологическое   |
|пресстер. Макорон шығаратын престер. Қалыптау және|          |оборудование мясной|
|мөлшерлеу машиналары. Толтырғыштар құрылғылар және|          |промышленности».   |
|шприцтер.                                         |          |М.: Пищевая        |
|                                                  |          |промышленность,    |
|                                                  |          |1971.              |
|Тамақ өндірісінде қолданылатын сүзгілер.          |1         |Пелеев А.И.        |
|Сүтті тазалауға арналған, балмұздақ ерітінділерін,|          |«Технологическое   |
|қант шырындарын сүзуге арналған сүзгілер.         |          |оборудование мясной|
|Мембраналы сүзгіш аппараттар және құрылғылар,     |          |промышленности».   |
|олардың құрылымдық ерекшеліктері және             |          |М.: Пищевая        |
|пайдаланылуы.                                     |          |промышленность,    |
|                                                  |          |1971.              |
|Эмульсорлар, гомогенизаторлар және                |1         |Пелеев А.И.        |
|пластификаторлар                                  |          |«Технологическое   |
|Эмульсорлардың конструкциясы және олардың негізгі |          |оборудование мясной|
|есептеулері. Клапанды, ортадан тепкіш,            |          |промышленности».   |
|ультродыбысты гомогенизаторлар және олардың       |          |М.: Пищевая        |
|есептеулері мен пайдаланылуы. Пластификаторлар    |          |промышленность,    |
|құрылғысы және олардың жұмыс істеуі..             |          |1971.              |
|Сепараторлар                                      |1         |Пелеев А.И.        |
|Сепараторлыр құрылғысымен олардың жұмыс істеу     |          |«Технологическое   |
|принциптері. Ажырату процесінің негізгі           |          |оборудование мясной|
|теориялары. Ашық, жыбық, жартылайгерметикалық және|          |промышленности».   |
|герметикалық типті сепараторлар.  Сүт             |          |М.: Пищевая        |
|тазалағыш-сепараторлар, қалыптағыш-сепараторлар   |          |промышленность,    |
|және сепаратор гомогенизаторлар. Тұнбаны          |          |1971.              |
|өздігінен, үздіксіз және циклды түрде түсіретін   |          |                   |
|сепараторлар.                                     |          |                   |
|Май өндірісіндегі жабдықтар.                      |1         |Пелеев А.И.        |
|Май өндірісіндегі жабдықтарға қысқаша сипаттама   |          |«Технологическое   |
|және негізгі есептеулері. Цилиндрлі май жасағыш.  |          |оборудование мясной|
|Толасты түрде жұмыс істейтңн май жасағыш. Үздіксіз|          |промышленности».   |
|жұмыс істейтін май дайындағыш. Негізгі            |          |М.: Пищевая        |
|есептеулері.                                      |          |промышленность,    |
|                                                  |          |1971.              |
|Ірімшік және сыр өндірісіндегі жабдықтар. Ірімшік |1         |Пелеев А.И.        |
|ұйытқысын алатын және өңдейтін жабдықтар. Жабық   |          |«Технологическое   |
|ірімшік жасағыштар. Ірімшікті өндіретін және сүтті|          |оборудование мясной|
|ұйытуға арналған жабдықтардың негізгі есептеулері.|          |промышленности».   |
|Сыр  жасауға арналған аппараттардың құрылысы,     |          |М.: Пищевая        |
|технологиялық артықшылығы, жұмысы  және пайдалану |          |промышленность,    |
|туралы түсінік. Сыр жасайтын ваннанвң негізгі     |          |1971.              |
|технологиялық есебі.                              |          |                   |
|Тамақ өнімдерін құйып жабатын және буып-түйетін   |1         |Пелеев А.И.        |
|машиналар мен автоматтар.                         |          |«Технологическое   |
|Ыдыстарға құюға арналған автоматтардың            |          |оборудование мясной|
|конструкциясы мен негізгі есептеулері. Қоймалжың  |          |промышленности».   |
|тамақ өнімдерін мөлшерлеп құйып жабатын машиналар.|          |М.: Пищевая        |
|                                                  |          |промышленность,    |
|Салмағы мен көлемі бойынша тамақ өнімдерін        |1         |Пелеев А.И.        |
|өлшейтін жабдықтар.                               |          |«Технологическое   |
|Таразылар,  бақылау-кассалық машиналар, сусымалы  |          |оборудование мясной|
|азық-түліктерді өлшеу автоматтары.                |          |промышленности».   |
|                                                  |          |М.: Пищевая        |
|                                                  |          |промышленность,    |
|                                                  |          |1971.              |
|                                                                                 |
|Зертханалық  сабақтар                                                            |
|Тақырып 1. Аспалы жолдар мен конвейерлер          |1         |Әдістемелік нұсқау |
|Тақырып 2. Еттартқыштар                           |1         |Әдістемелік нұсқау |
|Тақырып 3. Куттерлер                              |1         |Әдістемелік нұсқау |
|Тақырып 4. Жұқа ұсақтауға арналған машиналар      |1         |Әдістемелік нұсқау |
|Тақырып 5. Куттерлер                              |1         |Әдістемелік нұсқау |
|Тақырып 6. Коллоидты диірмендер                   |1         |Әдістемелік нұсқау |
|Тақырып 7. Шприцтер                               |1         |Әдістемелік нұсқау |
|Тақырып 8. Шпик кесу машиналары                   |1         |Әдістемелік нұсқау |
|Тақырып 9. Өнімдерді илеу және араластыру         |1         |Әдістемелік нұсқау |
|машиналары                                        |          |                   |
|Тақырып 10.  Престер                              |1         |Әдістемелік нұсқау |
|Тақырып 11.  Котлет қалыптау автоматы             |1         |Әдістемелік нұсқау |
|Тақырып 12. Тұшпара  қалыптау автоматы            |1         |Әдістемелік нұсқау |
|Тақырып 13. Эмульсорлар, гомогенизаторлар және    |1         |Әдістемелік нұсқау |
|пластификаторлар                                  |          |                   |
|Тақырып 14. Сепараторлар                          |1         |Әдістемелік нұсқау |
|Тақырып 15. Май өндірісіндегі жабдықтар.          |1         |Әдістемелік нұсқау |


















    5 СТУДЕНТТЕРДІҢ ӨЗДІК ЖҰМЫСЫН ОРЫНДАУҒА АРНАЛҒАН ТАҚЫРЫПТАРДЫҢ  ТІЗІМІ


    |№   |Тақырыптардың аталуы                                                       |
|1   |Технологиялық жабдықтардың жіктелуі. Технологиялық машиналардың өнімділігі |
|    |мен қуаты.                                                                 |
|2   |Сүт тасымалдайтын қондырғылар.Құбырлар мен сораптар.                       |
|3   |Сұрыптау және іріктеу жабдықтары.                                          |
|4   |Өнімдерді ұсақтауға арналған машиналар.                                    |
|5   |Еттартқыштар.                                                              |
|6   |Куттерлер                                                                  |
|7   |Диірмендер                                                                 |
|8   |Көкөніс және жеміс кесінділейтін машиналар                                 |
|9   |Өнімдерді илеу және араластыру машиналары.                                 |
|10  |Қамыр араластыру машиналары.                                               |
|11  |Бұлғау машиналары.                                                         |
|12  |Көкөністерді жууға арналған машиналар.                                     |
|13  |Ыдыстарды жууға арналған машиналар.                                        |
|14  |Әртекті орталарды ажыратуға арналған машиналар.                            |
|15  |Центрифугалар.                                                             |
|16  |Аршу жабдықтары мен машиналары.                                            |
|    |Картоп ашу толасты машиналар.                                              |
|17  |Өнімдерді қысыммен өңдеуге арналған машиналар                              |
|18  |Сүйектен етті, шыжықтан майды бөлір алуға арналған пресстер.               |
|19  |Толтырғыштар құрылғылар және шприцтер.                                     |
|20  |Макорон шығаратын престер.                                                 |
|21  |Қалыптау және мөлшерлеу машиналары.                                        |
|22  |Тамақ өндірісінде қолданылатын сүзгілер.                                   |
|23  |Эмульсорлар, гомогенизаторлар және пластификаторлар                        |
|24  |Сепараторлар                                                               |
|25  |Май өндірісіндегі жабдықтар.                                               |
|26  |Цилиндрлі май жасағыш. Толасты түрде жұмыс істейтңн май жасағыш.           |
|27  |Үздіксіз жұмыс істейтін май дайындағыш.                                    |
|28  |Ірімшік және сыр өндірісіндегі жабдықтар. Ірімшік ұйытқысын алатын және    |
|    |өңдейтін жабдықтар.                                                        |
|29  |Сыр  жасауға арналған аппараттардың құрылысы, технологиялық артықшылығы,   |
|    |жұмысы  және пайдалану туралы түсінік.                                     |
|30  |Тамақ өнімдерін құйып жабатын және буып-түйетін машиналар мен автоматтар.  |




     6. ПӘН БОЙЫНША ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КАРТА


      |Тақырыбы                                     |Көрнекі      |Өз бетімен  |Бақылау  |
|                                             |құралдар,    |оқып        |нысаны   |
|                                             |ТСО,         |үйренуге    |         |
|                                             |плакаттар,   |арналған    |         |
|                                             |зертханалық  |сұрақтар    |         |
|                                             |орындар      |            |         |
|Дәріс сабақтар      |Практикал|Зертханалық    |             |            |         |
|                    |ық       |сабақтар       |             |            |         |
|                    |(семинар)|               |             |            |         |
|                    |сабақтар |               |             |            |         |
|1                   |2        |3              |4            |5           |6        |
|Технологиялық       |         |Аспалы жолдар  |плакаттар,   |Технологиялы|Ауызша   |
|жабдықтар турлы     |         |мен конвейерлер|зертханалық  |қ           |сұрау    |
|жалпы түсінік.      |         |               |орындар      |жабдықтардың|         |
|                    |         |               |             |жіктелуі.   |         |
|                    |         |               |             |Технологиялы|         |
|                    |         |               |             |қ           |         |
|                    |         |               |             |машиналардың|         |
|                    |         |               |             |өнімділігі  |         |
|                    |         |               |             |мен қуаты.  |         |
|Сұрыптау және       |         |Еттартқыштар   |плакаттар,   |Сүт         |Ауызша   |
|іріктеу жабдықтары. |         |               |зертханалық  |тасымалдайты|сұрау    |
|                    |         |               |орындар      |н           |         |
|                    |         |               |             |қондырғылар.|         |
|                    |         |               |             |Құбырлар мен|         |
|                    |         |               |             |сораптар.   |         |
|Өнімдерді ұсақтауға |         |Куттерлер      |плакаттар,   |Сұрыптау    |Ауызша   |
|арналған машиналар. |         |               |зертханалық  |және іріктеу|сұрау    |
|                    |         |               |орындар      |жабдықтары. |         |
|Өнімдерді илеу және |         |Жұқа ұсақтауға |плакаттар,   |Өнімдерді   |Ауызша   |
|араластыру          |         |арналған       |зертханалық  |ұсақтауға   |сұрау    |
|машиналары.         |         |машиналар      |орындар      |арналған    |         |
|                    |         |               |             |машиналар.  |         |
|Жуу машиналары мен  |         |Куттерлер      |плакаттар,   |Еттартқыштар|Ауызша   |
|қондырғылары.       |         |               |зертханалық  |.           |сұрау    |
|                    |         |               |орындар      |            |         |
|Әртекті орталарды   |         |Коллоидты      |плакаттар,   |Куттерлер   |Ауызша   |
|ажыратуға арналған  |         |диірмендер     |зертханалық  |            |сұрау    |
|машиналар.          |         |               |орындар      |            |         |
|Аршу жабдықтары мен |         |Шприцтер       |             |Диірмендер  |Ауызша   |
|машиналары.         |         |               |             |            |сұрау    |
|Өнімдерді қысыммен  |         |Шпик кесу      |плакаттар,   |Көкөніс және|Ауызша   |
|өңдеуге арналған    |         |машиналары     |зертханалық  |жеміс       |сұрау    |
|машиналар           |         |               |орындар      |кесінділейті|         |
|                    |         |               |             |н машиналар |         |
|Тамақ өндірісінде   |         |Өнімдерді илеу |плакаттар,   |Өнімдерді   |Ауызша   |
|қолданылатын        |         |және араластыру|зертханалық  |илеу және   |сұрау    |
|сүзгілер.           |         |машиналары     |орындар      |араластыру  |         |
|                    |         |               |             |машиналары. |         |
|Эмульсорлар,        |         |Престер        |             |Қамыр       |Ауызша   |
|гомогенизаторлар    |         |               |             |араластыру  |сұрау    |
|және                |         |               |             |машиналары. |         |
|пластификаторлар    |         |               |             |            |         |
|Сепараторлар        |         |Котлет қалыптау|             |Бұлғау      |Ауызша   |
|түрде түсіретін     |         |автоматы       |             |машиналары. |сұрау    |
|сепараторлар.       |         |               |             |            |         |
|Май өндірісіндегі   |         |Тұшпара        |плакаттар,   |Көкөністерді|Ауызша   |
|жабдықтар.          |         |қалыптау       |зертханалық  |жууға       |сұрау    |
|                    |         |автоматы       |орындар      |арналған    |         |
|                    |         |               |             |машиналар.  |         |
|Ірімшік және сыр    |         |Эмульсорлар,   |плакаттар,   |Ыдыстарды   |Ауызша   |
|өндірісіндегі       |         |гомогенизаторла|зертханалық  |жууға       |сұрау    |
|жабдықтар.          |         |р              |орындар      |арналған    |         |
|                    |         |               |             |машиналар   |         |
|Тамақ өнімдерін     |         |Сепараторлар   |             |Әртекті     |Ауызша   |
|құйып жабатын және  |         |               |             |орталарды   |сұрау    |
|буып-түйетін        |         |               |             |ажыратуға   |         |
|машиналар мен       |         |               |             |арналған    |         |
|автоматтар.         |         |               |             |машиналар   |         |
|Салмағы мен көлемі  |         |Май            |плакаттар,   |Центрифугала|Ауызша   |
|бойынша тамақ       |         |өндірісіндегі  |зертханалық  |р.          |сұрау    |
|өнімдерін өлшейтін  |         |жабдықтар.     |орындар      |            |         |
|жабдықтар..         |         |               |             |            |         |


     7. ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТПЕН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУДІҢ КАРТАСЫ


      |Оқулықтардың, оқу-әдістемелік     |Даналардың   |Студенттердің   |Қамтамасыз    |
|құралдардың атауы                 |саны         |саны            |етілу пайызы  |
|1                                 |2            |3               |4             |
|Пелеев А.И. «Технологическое      |50           |9               |100           |
|оборудование мясной               |             |                |              |
|промышленности». М.: Пищевая      |             |                |              |
|промышленность, 1971.             |             |                |              |
|Ш. Тілегенов, Күзембаев, Н. Өсеров|50           |9               |100           |
|«Тамақтану кәсіпорынының          |             |                |              |
|жабдықтары» Ы. Алтынсарин атындағы|             |                |              |
|Қазақтың білім академиясының      |             |                |              |
|Республикалық баспа кабинеті, 1999|             |                |              |
|ж., 253 бет.                      |             |                |              |
|Сурков В.Д., Липатов Н.Н., Золотин|50           |9               |100           |
|Ю.П. «Технологическое оборудование|             |                |              |
|молочной промышленности». М.      |             |                |              |
|«Легкая и пищевая промышленность»,|             |                |              |
|1983. – 431с.                     |             |                |              |
|Ивашов В.И. «Технологическое      |50           |9               |100           |
|оборудование мясной               |             |                |              |
|промышленности» Часть 1. М. Колос |             |                |              |
|2001 – 552 с.                     |             |                |              |
|Стабников В.Н., Лысянский В.Н.,   |50           |9               |100           |
|Попов В.Л.  « Процессы и аппараты |             |                |              |
|пищевых  производств ». М.        |             |                |              |
|«Агропромиздат», 1985.            |             |                |              |
























                                8. ӘДЕБИЕТТЕР


8.1. Негізгі
8.1.1. Пелеев А.И.  «Технологическое  оборудование  мясной  промышленности».
М.: Пищевая промышленность, 1971.
8.1.2.  Ш.  Тілегенов,  Күзембаев,  Н.   Өсеров   «Тамақтану   кәсіпорынының
жабдықтары»   Ы.   Алтынсарин   атындағы   Қазақтың   білім    академиясының
Республикалық баспа кабинеті, 1999 ж., 253 бет.
8.1.3.  Сурков   В.Д.,   Липатов   Н.Н.,   Золотин   Ю.П.   «Технологическое
оборудование   молочной    промышленности».    М.    «Легкая    и    пищевая
промышленность», 1983. – 431с.
8.1.4. Ивашов  В.И.  «Технологическое  оборудование  мясной  промышленности»
Часть 1. М. Колос 2001 – 552 с.
8.1.5. Стабников В.Н., Лысянский В.Н., Попов В.Л.   «  Процессы  и  аппараты
пищевых  производств ». М. «Агропромиздат», 1985.
8.1.6. Касенов А.Л. «Сүт өнеркәсібіндегі  технологиялық  жабдықтар»,  Семей,
2002 ж., - 152 бет
8.1.7. Павлов К.В.  и  др.  «Примеры  и  задачи  по  процессам  и  аппаратам
химической технологии », М.: Химия., 1981.

 8.2. Қосымша
8.2.1.  Аболмасов  Г.И.  «Примеры  и  задачи   по   курсу   технологического
оборудования молочной промышленности». 1966 г.
8.2.2.   Томбаев   Н.И.   «Справочник   по   технологическому   оборудованию
предприятий молочной промышленности». 1972 г. – 295 с.
8.2.3. Липатов Н.Н. «Руководство к лабораторным и практическим  занятиям  по
курсу технологического оборудования  предприятий  молочной  промышленности».
1988 г. – 100 с.
8.2.4. Гинзбург А.С. Сушка пищевых продуктов. Пищепромиздат. 1960г.
8.2.5. Федоров Н.Е. Методы расчета ПАПП. 1966г.
8.2.6. .Чубик И., Маслов А.И. Справочник  теплофизических  констант  пищевых
продуктов. 1972г.





















































































































































































































































Пәндер