Файл қосу

Қазақ тілінің қазіргі әліпбиі



ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ
                        ҒЫЛЫМ ЖӘНЕ БІЛІМ МИНИСТІРЛІГІ
                              ШӘКӘРІМ атындағы
СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |
|3 деңгейлі СМЖ құжаты   |ОӘК                |                              |
|                        |                   |                              |
|                        |                   |                              |
|                        |                   |ОӘК 042-14.1.1.3.20.01-2013   |
|ПOӘК                    |                   |                              |
|«Кәсіптік қазақ тілі»   |№ 1 басылым        |                              |
|пәнінің оқытушыға       |«__»_______2013 ж. |                              |
|арналған оқу жұмыс      |                   |                              |
|бағдарламасы            |                   |                              |




                                    ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК  КЕШЕНІ



                      5В072400 - «Технологиялық машиналар мен жабдықтар»


                            мамандығына арналған


                        «Кәсіптік қазақ тілі» ПӘНІНІҢ


                  ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН ОҚУ ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫ

















                                 Семей 2013

                                   Кіріспе
    1. ӘЗІРЛЕНДІ
    Құрастырушылар:  Шәкәрім  атындағы  Семей  мемлекеттік  университетінің
    «Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары»  кафедрасының  доценті,
    т.ғ.к. Кабулов Б.Б. ____________
    Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің  «Тамақ  өндірісінің
    машиналары   мен   аппаратттары»   кафедрасының   меңгерушісі,   т.ғ.к.
    Еренгалиев А.Е. ____________
    Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің  «Тамақ  өндірісінің
    машиналары мен аппаратттары» кафедрасының  профессоры,  т.ғ.д.  Какимов
    А.К. ____________
    Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің  «Тамақ  өндірісінің
    машиналары  мен  аппаратттары»   кафедрасының   доцент   м.а.,   т.ғ.к.
    Мустафаева А.К. ____________
                                                       «____» _______2012 ж.


    2. ТАЛҚЫЛАНДЫ
    2.1.  Шәкәрім  атындағы  Семей   мемлекеттік   университетінің   «Тамақ
өндірісінің машиналары мен аппаратттары» кафедрасы мәжілісінде қаралды
    «___» __________ 2012 ж., № ___ хаттама


    Кафедра меңгерушісі ___________  А. Еренгалиев.


    2.2.  Инженерлі-технологиялық   факультеттің   оқу-әдістемелік   кеңесі
мәжілісінде қаралды
     «___» __________ 2012 ж., № ___ хаттама


      Төрайым  ___________  С. Толеубекова.


    2.3. Инженерлі-технологиялық  факультеттің  Ғылыми  кеңесі  мәжілісінде
қаралды
     «___» __________ 2012 ж., № ___ хаттама


      Төрағасы ___________   А. Касенов.

      3. БЕКІТІЛДІ
      Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің  отырысында  талқыланды  және
басылымға рұқсат етілді
      «___» __________ 2012 ж., № ___ хаттама


      ОӘК төрағасы _______________  Б. Рскелдиев.

АЛҒАШ  РЕТ  ЕНГІЗІЛГЕН

                                   Мазмұны



    |1   |Қолдану аймағы                                                       |    |
|2   |Нормативтік сілтемелер                                               |    |
|3   |Жалпы ережелер                                                       |    |
|4   |Оқытушыларға арналған пәндердің оқу жұмыс бағдарламасының мазмұны    |    |
|5   |Студенттердің өздік жұмысына арналған тақырыптардың тізімі           |    |
|6   |Пән бойынша оқу-әдістемелік карта                                    |    |
|7   |Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз ету картасы                 |    |
|8   |Әдебиеттер                                                           |    |

    1. ҚОЛДАНУ САЛАСЫ



    «Кәсіптік қазақ тілі» пәнінің оқу-әдістемелік кешеннің құрамына кіретін
   оқытушыға   арналған   оқу-жұмыс   бағдарламасы   5В072700   -«Азық-түлік
өнімдерінің технологиясы» мамандығының студенттеріне арналған.


    2. НОРМАТИВТІК СІЛТЕМЕЛЕР


      «Кәсіптік   қазақ   тілі»   пәнінің   оқытушыға   арналған   оқу-жұмыс
бағдарламасы   келесі   нормативтік-құқықтық   құжаттардың   талаптары   мен
ұсыныстарына  сәйкес  құрастырылды  және  осы  пән  бойынша   оқу   процесін
ұйымдастыру тәртібін белгілейді:
      - 2005 жылдың 23 желтоқсанындағы № 779  Қазақстан  Республикасы  білім
және ғылым министрлігі бұйрығымен  енгізілген  және  бекітілген  5В072700  -
«Азық-түлік  өнімдерінің  технологиясы»   мамандығы  бойынша  білім  берудің
Мемлекеттік  жалпыға  міндетті  стандарты  ҚР  МЖМБС  3.08.353-2006  бойынша
құрастырылған.
      -  Университет  стандарты   СТУ   042-РГКП-СГУ-8-2007   «Пәннің   оқу-
әдістемелік кешенін жетілдіру  мен рәсімдеудің жалпы ережелері»;
      - ДП 042-08.10.10.12-2007 «Пәннің  оқу-әдістемелік  кешенінің  мазмұны
және құрылымы» құжаттандырылған процедурасы.




      3. ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР


      3.1.Пәндердің  мазмұнын қысқаша сипаттау.
       «Кәсіптік қазақ тілі»  –  техникалық  ғылым.  «Кәсіптік  қазақ  тілі»
пәнінің зерттеу нысаны - тамақ өндірісінің машиналары  мен  аппараттарындағы
технологиялық  процестердің  өту  барысында  туындайтын  өнімдердің  физико-
механикалық  қасиеттері  және   осы   қасиеттердің   көмегімен   процестерді
есептеудің оңтайлы әдістерін меңгеру болып табылады. АТӨР  курсы  азық-түлік
технологиясы саласының  мамандарына  арналған  теориялық  инженерлік  негізі
болып табылады.
    Қазіргі замандағы тамақ өндірісі мамандардың технологиялық  процестердің
кинетикасы мен динамикасы аймағындағы терең білімін қажет етеді.
    Инженер – өндірістік процестерді технология  талаптарына  сәйкестендіріп
басқарып қана  қоймай,  сонымен  қатар  ғылымның  соңғы  жетістіктеріне  сай
жоғарғы  техникалық  деңгейде  оңтайлы  өтуін  қамтамасыз  етуі  керек.  Бұл
мақсаттарды  орындау  үшін  маманның  әртүрлі  инженерлік  есептерді  шешуге
қабілеті болуы міндет.
      3.2.  Бұл  пәннің  мақсаты  -  студентердің  «Кәсіптік  қазақ   тілі»
жөніндегі  білімдерін  қалыптастыру,  осы  алған  білімдерін  болашақ  маман
алдағы еңбек тәжірибесінде қолдана алады.
      3.3.  Пәнді  меңгерудің  негізгі  мақсаты   студенттерді   азық-түлік
өнімдерінің реологиясын оқыту арқылы келесі қажеттіліктерді орындау:
         •  қоспалар қосу,  технологиялық  өңдеу  режимдері  мен  тәсілдерін
           өзгерту арқылы өнімнің құрамы мен сапасын басқаруды меңгеру
         •  процестер реодинамикасының негізгі заңдарын меңгеру
         •  процестер мен аппараттарды есептеу әдістерін меңгеру
            • машиналар мен аппараттардың конструкциясын меңгеру.
    Сонымен   қоса,   пәннің   негізгі   мақсаты   студенттерді    жоғарыда
айтылғандарды (анықтамалар, заңдылықтар, есептерді  шешу  жолдары)  меңгерту
ғана емес, оларды қолдана білуге үйрету.
  3.4. Студент пәнді оқу кезінде білуі керек:
            • Азық-түлік өнімдерінің реологиясы курсының негізгі  (базалық)
              заңдарын білуі керек;
            • Тамақ өнімдерінің реологиясының негіздерін білуі керек;
            • Теориялық және практикалық мақсаттарға осы  алған  білімдерін
              қолдануға дағдылану;
            •  Тамақ   өнімдерінің   құрылымдық   механикалық   қасиеттерін
              зерттеуге үйрену;
            •  Тамақ   өнімдерінің   құрылымдық   механикалық   қасиеттерін
              анықтауда алған білімдерін қолдануға үйрену;
            • Азық-түлік  өнімдерінің  реологиясын  зерттеуде  қолданылатын
              тәсілдердің мағынасын түсіну;
            • Басқа  пәндерді  меңгеру  барысында  «Азық-түлік  өнімдерінің
              реологиясы» пәнінен алған білімдерін қолдана білу;
            • Курстың типтік жобалық талаптарын орындауға дағдылану.
    3.4. Курстың пререквизиттері:
            •  гидравлика негіздері;
            •  механика негіздері;
    3.5. Курстың постреквизиттері:
            • тамақ өндірісінің технологиясы;
            • тамақ өндірісінің аппараттары және процесстері.




                        Жұмыс оқу жоспарынан көшірме


Кесте 1

|Курс                   |Семестр                                        |
|                       |Дәріс   |Семинар  |Лаб       |ОЖСӨЖ     |СӨЖ   |
|1                      |2       |3        |4         |5         |6     |
|I семестр бойынша      |        |         |          |          |      |
|1. Қазақ тілі туралы   |        |3        |          |         |      |
|түсінік                |        |         |          |         |      |
|Мәтін: Тіл туралы Заң  |        |         |          |         |      |
|2.Қазақ тілінің        |        |6        |          |          |      |
|грамматикалық          |        |         |          |          |      |
|ерекшеліктері          |        |         |          |          |      |
|Қазақ тілінің қазіргі  |        |         |          |          |      |
|әліпбиі.               |        |         |          |          |      |
|Мәтін: Қазақстан       |        |         |          |          |      |
|Республикасы – тәуелсіз|        |         |          |          |      |
|мемлекет               |        |         |          |          |      |
|3. Дауысты, дауыссыз   |        |2        |          |          |      |
|дыбыстар, олардың      |        |         |          |          |      |
|жіктелуі               |        |         |          |          |      |
|                       |        |         |          |          |      |
|Мәтін: Қазақстан       |        |         |          |          |      |
|Республикасының        |        |         |          |          |      |
|Президенті             |        |         |          |          |      |
|4. Үндестік заңы       |        |3        |          |          |      |
|Мәтін: Қазақстан       |        |         |          |          |      |
|Республикасының        |        |         |          |          |      |
|Конституциясы          |        |         |          |          |      |
|5. Буын үндестігі.     |        |3        |          |          |      |
|Дыбыс үндестігі.       |        |         |          |          |      |
|Мәтін:  Тәуелсіз       |        |         |          |          |      |
|Қазақстанның нышандары |        |         |          |          |      |
|6. Лексика             |        |2        |          |          |      |
|Омоним, синоним,       |        |         |          |          |      |
|антоним сөздер.        |        |         |          |          |      |
|Мақал-мәтелдер         |        |         |          |          |      |
|Мәтін: Қазақстан       |        |         |          |          |      |
|Республикасының        |        |         |          |          |      |
|Парламенті             |        |         |          |          |      |
|7. Аралық бақылау      |        |1        |          |          |      |
|жұмысы                 |        |         |          |          |      |
|8. Морфология. Сөз     |        |3        |          |          |      |
|таптары. Сөз құрамы.   |        |         |          |          |      |
|Қосымша: жұрнақ,       |        |         |          |          |      |
|жалғау.                |        |         |          |          |      |
|Мәтін: Қазақ батырлары |        |         |          |          |      |
|9. Зат есім. Зат есім  |        |3        |          |          |      |
|жасайтын жұрнақтар. Зат|        |         |          |          |      |
|есімнің сөйлемдегі     |        |         |          |          |      |
|қызметі. Көмекші       |        |         |          |          |      |
|есімдер.               |        |         |          |          |      |
|Мәтін: Қонақ қабылдау  |        |         |          |          |      |
|дәстүрі                |        |         |          |          |      |
|10. Сын есім. Сын      |        |3        |          |          |      |
|есімнің шырайлары. Сын |        |         |          |          |      |
|есімнің сөйлемдегі     |        |         |          |          |      |
|қызметі.               |        |         |          |          |      |
|Мәтін: Айтыс өнері     |        |         |          |          |      |
|11. Сан есім. Сан      |        |3        |          |          |      |
|есімнің сөйлемдегі     |        |         |          |          |      |
|қызметі                |        |         |          |          |      |
|Мәтін: Шешендік сөздер |        |         |          |          |      |
|12. Есімдік. Есімдіктің|        |3        |          |          |      |
|сөйлемдегі қызметі.    |        |         |          |          |      |
|Мәтін: Экологиялық     |        |         |          |          |      |
|аймақтар               |        |         |          |          |      |
|13. Етістік. Есімше мен|        |3        |          |          |      |
|көсемше. Етіс          |        |         |          |          |      |
|категориясы. Етістіктің|        |         |          |          |      |
|шақтары.  Етістіктің   |        |         |          |          |      |
|райлары. Етістіктің    |        |         |          |          |      |
|сөйлемдегі қызметі.    |        |         |          |          |      |
|Мәтін: Кино өнері      |        |         |          |          |      |
|14. Үстеу. Үстеудің    |        |2        |          |          |      |
|сөйлемдегі қызметі.    |        |         |          |          |      |
|Үстеудің емлесі.       |        |         |          |          |      |
|Мәтін: Қазақ сазы      |        |         |          |          |      |
|15. Шылау. Еліктеуіш   |        |4        |          |          |      |
|сөз. Одағай. Мәтін:    |        |         |          |          |      |
|Қазақ ұлттық музыкалық |        |         |          |          |      |
|аспаптары              |        |         |          |          |      |
|16. Аралық бақылау     |        |1        |          |          |      |
|жұмысы                 |        |         |          |          |      |
|Барлығы                |        |45       |          |          |      |
|         II семестр    |        |         |          |          |      |
|Практикалық сабақтар   |        |         |          |          |      |
|1.Сөйлемдегі сөздердің |        |3        |          |          |      |
|орын тәртібі.Сөйлемнің |        |         |          |          |      |
|тұрлаулы мүшелері      |        |         |          |          |      |
|Мәтін: Қазақ тіліндегі |        |         |          |          |      |
|аңшылық кәсібіне       |        |         |          |          |      |
|байланысты сөздер      |        |         |          |          |      |
|2.Сөйлемнің тұрлаусыз  |        |3        |          |          |      |
|мүшелері. Мәтін:       |        |         |          |          |      |
|Құсбегілікке байланысты|        |         |          |          |      |
|атаулар                |        |         |          |          |      |
|3. Анықтауыш. Қазақстан|        |2        |          |          |      |
|Республикасының        |        |         |          |          |      |
|мемлекеттік мейрамдары |        |         |          |          |      |
|4. Толықтауыш. Спорт   |        |2        |          |          |      |
|туралы негізгі ұғымдар |        |         |          |          |      |
|5. Пысықтауыш.Мәтін:   |        |2        |          |          |      |
|Қазақстанның танымал   |        |         |          |          |      |
|спортшылары.           |        |         |          |          |      |
|6. Жай сөйлем. Оның    |        |3        |          |          |      |
|түрлері. Мәтін: Жыл    |        |         |          |          |      |
|санау немесе жыл қайыру|        |         |          |          |      |
|7. Аралық бақылау      |        |2        |          |          |      |
|8. Құрмалас сөйлем.    |        |4        |          |          |      |
|Оның түрлері. Мәтін:   |        |         |          |          |      |
|Халықтың уақытты       |        |         |          |          |      |
|анықтау белгілері      |        |         |          |          |      |
|9. Салалас  құрмалас   |        |6        |          |          |      |
|сөйлем. Мәтін: Қазақ   |        |         |          |          |      |
|билері                 |        |         |          |          |      |
|10. Сабақтас құрмалас  |        |6        |          |          |      |
|сөйлем.Мәтін: Қазақтың |        |         |          |          |      |
|«Бес арысы»            |        |         |          |          |      |
|11. Аралас құрмалас    |        |2        |          |          |      |
|сөйлем. Мәтін:         |        |         |          |          |      |
|Қазақстандық Ұлы Отан  |        |         |          |          |      |
|соғысы батырлары       |        |         |          |          |      |
|12.Құрмалас сөйлемдерді|        |4        |          |          |      |
|қайталау. Мәтін: Өз    |        |         |          |          |      |
|анаңызды сыйлаңыз .    |        |         |          |          |      |
|13.  Төл сөз бен төлеу |        |4        |          |          |      |
|сөз, автор сөзі.       |        |         |          |          |      |
|Олардың тыныс          |        |         |          |          |      |
|белгілері. Диалог      |        |         |          |          |      |
|Мәтін: Туған жер       |        |         |          |          |      |
|табиғаты               |        |         |          |          |      |
|14. Бақылау жұмысы     |        |2        |          |          |      |
|Барлығы:               |        |45       |          |          |      |




    5 СТУДЕНТТЕРДІҢ ӨЗДІК ЖҰМЫСЫН ОРЫНДАУҒА АРНАЛҒАН ТАҚЫРЫПТАРДЫҢ  ТІЗІМІ

Кесте 3

|ОЖСӨЖ                                            |СӨЖ                 |
|Аудиториялық            |Аудиториядан тыс        |                    |
|1                       |2                       |3                   |
|1. Қазақ тілінің        |1. Қазақ тілі –         |1. Тіл туралы заң   |
|дыбыстық жүйесі.        |мемекеттік тіл          |                    |
|2. Үндестік заңы.       |2. Үш тұғырлы тіл       |2. Қазақстан        |
|                        |                        |халықтарының тілдері|
|3. Дыбыс үндестігі.     |3. Қара сөз             |3. Абай Құнанбаев   |
|4. Лексика.             |4. Адамдық борышың      |4. Шәкәрім          |
|                        |                        |Құдайбердіұлы       |
|5. Қанатты сөздер.      |5. Мен таңдаған мамандық|5. Шәкәрім атындағы |
|                        |                        |Семей мемлекеттік   |
|                        |                        |университеті        |
|6. Сөз мағыналары.      |6. Республика күні      |6. Қазақстан        |
|                        |                        |Республикасының     |
|                        |                        |рәміздері           |
|7. Омоним. Антоним.     |7. Тілек айту,          |7. Отбасы           |
|Синоним.                |құттықтау.              |                    |
|8. Морфология.          |8. Жігіттің үш жұрты    |8. Туған-туыс       |
|                        |                        |атаулары            |
|9. Зат есім.            |9. Теңге, рубль, доллар |9. Ұлттық валюта    |
|                        |                        |деген не?           |
|10. Сын есім.           |10. Үй көрсету          |10. Ұлттық          |
|                        |                        |салт-дәстүр         |

      6 ПӘН БОЙЫНША ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КАРТА
|Тақырыбы                                 |Көрнекі       |Өз       |Бақы     |
|                                         |құралдар, ТСО,|бетімен  |лау      |
|                                         |плакаттар,    |оқып     |нысаны   |
|                                         |зертханалық   |үйрену   |         |
|                                         |орындар       |ге арнал |         |
|                                         |              |ған сұрақ|         |
|                                         |              |тар      |         |
|Дәріс сабақтар      |Практикал|Зертхана-л|              |         |         |
|                    |ық сабақ |ық        |              |         |         |
|                    |тар      |сабақтар  |              |         |         |
|1                   |2        |3         |4             |5        |6        |
|Тамақ өнімдерінің   |         |          |плакаттар,    |         |Ауызша   |
|реология негіздері  |         |          |зертханалық   |         |сұрау    |
|                    |         |          |орындар       |         |         |
|Жалпы мағлұматтар   |         |Өнімдер   |плакаттар,    |         |Ауызша   |
|және анықтамалар    |         |дің кесілу|зертханалық   |         |сұрау    |
|                    |         |күшін     |орындар       |         |         |
|                    |         |анықтау   |              |         |         |
|Реологиялық         |         |          |плакаттар,    |Бейнью   |Ауызша   |
|денелердің          |         |          |зертханалық   |тондық   |сұрау    |
|классификациясы және|         |          |орындар       |сұйық    |         |
|олардың             |         |          |              |тардың   |         |
|құрылымдық-механикал|         |          |              |ағуы     |         |
|ық қасиеттері       |         |          |              |         |         |
|Құрылымдық-механикал|         |Конусты   |плакаттар,    |Реологиял|Ауызша   |
|ық қасиеттерді өлшеу|         |пласто    |зертханалық   |ық       |сұрау    |
|әдістері мен        |         |метрде    |орындар       |денелерді|         |
|аспаптары           |         |ығысу     |              |ң класси |         |
|                    |         |қасиет    |              |фикациясы|         |
|                    |         |терін     |              |         |         |
|                    |         |анықтау   |              |         |         |
|                    |         |          |              |         |         |
|1                   |2        |3         |4             |5        |6        |
|Ығысулық қасиеттерді|         |          |плакаттар,    |Құры     |Ауызша   |
|анықтауға арналған  |         |          |зертханалық   |лымдықмех|сұрау    |
|әдістер мен аспаптар|         |          |орындар       |ани      |         |
|                    |         |          |              |калық    |         |
|                    |         |          |              |қасиет   |         |
|                    |         |          |              |тер      |         |
|Тамақ өнімдерінің   |         |РВ-8 рота |плакаттар,    |Ығысу    |Ауызша   |
|компрессионды       |         |ционды    |зертханалық   |лық      |сұрау    |
|сипаттамаларын      |         |вискози   |орындар       |қасиет   |         |
|өлшеуге арналған    |         |метрде    |              |тер      |         |
|әдістер мен аспаптар|         |ығысу     |              |         |         |
|                    |         |дың шекті |              |         |         |
|                    |         |кернеуі   |              |         |         |
|                    |         |мен тиімді|              |         |         |
|                    |         |тұтқыр    |              |         |         |
|                    |         |лықты     |              |         |         |
|                    |         |анықтау   |              |         |         |
|Өнімдердің қатты    |         |          |плакаттар,    |Өнімдерді|Ауызша   |
|денелермен шектескен|         |          |зертханалық   |ң қатты  |сұрау    |
|жеріндегі           |         |          |орындар       |денемен  |         |
|қасиеттерін анықтау |         |          |              |шектес   |         |
|әдістері мен        |         |          |              |кен      |         |
|аспаптары           |         |          |              |аймағында|         |
|                    |         |          |              |ғы қасиет|         |
|                    |         |          |              |тер      |         |
|Қатты тәріздес тамақ|         |«Реотест» |              |         |Ауызша   |
|өнімдерінің ығысулық|         |типті     |              |         |сұрау    |
|қасиеттері          |         |ро-тационд|              |         |         |
|                    |         |ы вискози |              |         |         |
|                    |         |метрде    |              |         |         |
|                    |         |ығысудың  |              |         |         |
|                    |         |шекті     |              |         |         |
|                    |         |кернеуі   |              |         |         |
|                    |         |мен тиімді|              |         |         |
|                    |         |тұтқыр-   |              |         |         |
|                    |         |лықты     |              |         |         |
|                    |         |анықтау   |              |         |         |
|1                   |2        |3         |4             |5        |6        |
|Сұйық тәріздес тамақ|         |          |плакаттар,    |Сұйық    |Ауызша   |
|өнімдерінің ығысулық|         |          |зертханалық   |тәріздес |сұрау    |
|қасиеттері          |         |          |орындар       |тамақ    |         |
|                    |         |          |              |өнімдерін|         |
|                    |         |          |              |ің       |         |
|                    |         |          |              |ығысулық |         |
|                    |         |          |              |қасиеттер|         |
|                    |         |          |              |і        |         |
|Өнімдердің          |         |Энглер    |плакаттар,    |         |Ауызша   |
|компрессиондық      |         |ротационды|зертханалық   |         |сұрау    |
|сипаттамалары       |         |виско     |орындар       |         |         |
|                    |         |зиметрде  |              |         |         |
|                    |         |тұтқыр    |              |         |         |
|                    |         |лықты     |              |         |         |
|                    |         |анықтау   |              |         |         |
|Өнімдердің беттік   |         |          |              |Аспап    |Ауызша   |
|сипаттамалары       |         |          |              |тар,     |сұрау    |
|                    |         |          |              |стенд    |         |
|                    |         |          |              |тер және |         |
|                    |         |          |              |зерттеу  |         |
|                    |         |          |              |әдістері |         |
|Бейньютондық        |         |Өнімдер   |              |Пласти   |Ауызша   |
|сұйықтардың ағуы    |         |дің       |              |калық-тұт|сұрау    |
|                    |         |жабысқақты|              |қыр сұйық|         |
|                    |         |ғын       |              |тықтар   |         |
|                    |         |анықтау   |              |         |         |
|Реологиялық         |         |          |плакаттар,    |Вискозиме|Ауызша   |
|зерттеулерді        |         |          |зертханалық   |трия     |сұрау    |
|жүргізуге арналған  |         |          |орындар       |лық      |         |
|әмбебап аспаптары   |         |          |              |жуйеде   |         |
|                    |         |          |              |гі арын  |         |
|Тұтқыр-пластикалы   |         |Соколов-Бо|плакаттар,    |Виброреол|Ауызша   |
|өнімдердің қозғалыс |         |льшаков   |зертханалық   |огия     |сұрау    |
|теңдеулері          |         |аспабын   |орындар       |лық      |         |
|                    |         |да ет     |              |сипаттама|         |
|                    |         |фаршы ның |              |лар      |         |
|                    |         |жабысқақ  |              |         |         |
|                    |         |тығын     |              |         |         |
|                    |         |анықтау   |              |         |         |
|1                   |2        |3         |4             |5        |6        |
|Тұтқыр-пластикалы   |         |          |              |Yздiкciз |Ауызша   |
|өнімдерді           |         |          |              |жұмыс    |сұрау    |
|тасымалдауға        |         |          |              |істейтін |         |
|арналған құрылғылары|         |          |              |құрал    |         |
|                    |         |          |              |дар      |         |


     7. ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТПЕН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУДІҢ КАРТАСЫ

Кесте 4

|Оқулықтардың, оқу-әдістемелік     |Даналардың   |Студенттердің   |Қамтамасыз    |
|құралдардың атауы                 |саны         |саны            |етілу пайызы  |
|1. Мачихин Ю.А., Мачихин С.А.     |50           |65              |0,9           |
|Инженерная реология пищевых       |             |                |              |
|продуктов. – М.: Легкая и пищевая |             |                |              |
|промышленность, 1981. – 215 с.    |             |                |              |
|2. Горбатов А.В. Реология мясных и|30           |65              |0,5           |
|молочных продуктов. – М.: Пищевая |             |                |              |
|промышленность, 1979. – 384 с.    |             |                |              |
|3. Реология пищевых продуктов.    |10           |65              |0,12          |
|/Еркебаев М.Ж., Кулажанов Т.К.,   |             |                |              |
|Мачихин Ю.А., Медведков Е.Б. –    |             |                |              |
|Алматы, 2003. – 192 с.            |             |                |              |
|4. Реология пищевых масс /К.П.    |15           |65              |0,16          |
|Гуськов, Ю.А. Мачихин, С.А.       |             |                |              |
|Мачихин и др. – М.: Пищевая       |             |                |              |
|промышленность, 1970. – 207 с.    |             |                |              |
|5 Реометрия пищевого сырья и      |0            |65              |0             |
|продуктов: Справочник /Под ред.   |             |                |              |
|Ю.А. Мачихина. – М.:              |             |                |              |
|Агропромиздат. – 1990 – 271 с.    |             |                |              |
|6. Косой В.Д. Инженерная реология |2            |65              |0,03          |
|в производстве колбас. М.: КолосС,|             |                |              |
|2005.– 264 с.                     |             |                |              |
|7. Рогов И.А., Горбатов А.В.      |5            |65              |0,06          |
|Физические методы обработки       |             |                |              |
|пищевых продуктов. – М.: Пищевая  |             |                |              |
|промышленность, 1974. – 583 с.    |             |                |              |
|8. Косой В.Д. Совершенствование   |30           |65              |0,5           |
|процесса производства вареных     |             |                |              |
|колбас. – М.: Легкая и пищевая    |             |                |              |
|промышленность, 1983 – 272 с.     |             |                |              |
|9. Горбатов А.В.                  |30           |65              |0,46          |
|Структурно-механические свойства  |             |                |              |
|мяса и мясопродуктов. Справочник. |             |                |              |
|Физико-химические и биохимические |             |                |              |
|основы технологии мяса и          |             |                |              |
|мясопродуктов. – М.: Пищевая      |             |                |              |
|промышленность, 1973. - с.        |             |                |              |
|155–166.                          |             |                |              |
|10. Туменов С.Н. и др. Обработка  |30           |0,65            |0,46          |
|мясных продуктов давлением. – М.: |             |                |              |
|Агропромиздат, 1991. – 207 с.     |             |                |              |


    8 ӘДЕБИЕТТЕР


    8.1. Негізгі
    8.1.1. Горбатов А.В.  Реология  мясных  и  молочных  продуктов.  –  М.:
Пищевая промышленность, 1979. – 384 с.
    8.1.2.  Мачихин  Ю.А.,  Мачихин  С.А.   Инженерная   реология   пищевых
продуктов. – М.: Легкая и пищевая промышленность, 1981. – 215 с.
    8.1.3. Реология пищевых  продуктов.  /Еркебаев  М.Ж.,  Кулажанов  Т.К.,
Мачихин Ю.А., Медведков Е.Б. – Алматы, 2003. – 192 с.
    8.1.4. Реология пищевых масс /К.П. Гуськов, Ю.А. Мачихин, С.А.  Мачихин
и др. – М.: Пищевая промышленность, 1970. – 207 с.
    8.1.5. Реометрия пищевого сырья и продуктов: Справочник /Под ред.  Ю.А.
Мачихина. – М.: Агропромиздат. – 1990 – 271 с.
    8.1.6.  Горбатов  А.В.  Реология  в  мясной   промышленности.   –   М.:
ЦНИИИТЭИмясомолпром, 1968. – 67 с.
    8.1.7. Рогов И.А., Горбатов А.В. Физические  методы  обработки  пищевых
продуктов. – М.: Пищевая промышленность, 1974. – 583 с.
    8.1.8. Рогов И.А., Горбатов  А.В.  Новые  физические  методы  обработки
мясопродуктов. – М.: Пищевая пром-сть, 1966. – 304 с.
    8.1.9. Седов Л.И. Введение в механику сплошной среды. – М.:  Физматгиз,
1962.
    8.1.10. Косой  В.Д.  Совершенствование  процесса  производства  вареных
колбас.
    – М.: Легкая и пищевая промышленность, 1983 – 272 с.
    8.1.11.  Горбатов  А.В.   Структурно-механические   свойства   мяса   и
мясопродуктов.  Справочник.   Физико-химические   и   биохимические   основы
технологии мяса и мясопродуктов. – М.: Пищевая промышленность,  1973.  -  с.
155–166.
    8.1.12. Туменов С.Н. и др. Обработка мясных продуктов давлением. –  М.:
Агропромиздат, 1991. – 207 с.

     8.2. Қосымша
    8.2.1.  James  F.  Steffe.  Rheological   methods   in   food   process
engineering. – USA: Freeman Press, 1996. – 428 p.
    8.2.2.  James  F.  Steffe  and  C.  Daubert.  Bioprocessing  pipelines:
Rheology and analysis. – USA: Freeman Press, 2006. – 428 p.
     8.2.3. Уилкинсон У.Л. Неньютоновские жидкости.  -  М.:  Изд-во  «Мир»,
1964.
Пәндер