Файл қосу
Бөлгіш жабдықтар
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ ҒЫЛЫМ ЖӘНЕ БІЛІМ МИНИСТІРЛІГІ | |СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |3 деңгейлі СМЖ құжаты |ПОӘК | | | | | | | | | | | | |ПОӘК 042-18-5.1.05/02-2013 | |ПOӘК |№ __ басылым | | |«Азық-түлік шикізатын | | | |ұсақтауға арналған жаңа |«__»______2013 ж. | | |заман жабдықтары» пәнінің| | | |оқытушыға арналған | | | |бағдарламасы | | | 6М072400 - «Технологиялық машиналар мен жабдықтар» мамандығына арналған «АЗЫҚ-ТҮЛІК ШИКІЗАТЫН ҰСАҚТАУҒА АРНАЛҒАН ЖАҢА ЗАМАН ЖАБДЫҚТАРЫ» ПӘНІНІҢ ОҚУ ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ ПӘНІНІҢ ОҚЫТУШЫЛАРҒА АРНАЛҒАН БАҒДАРЛАМАСЫ Семей 2013 Алғысөз 1 ӘЗІРЛЕНДІ Құрастырушылар: ____________ Ә. Қасенов, т.ғ.д., «Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары» кафедрасының профессоры ____________ М. Акимов, т.ғ.к., «Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары» кафедрасының доценті «____» _______2013 ж. 2 ТАЛҚЫЛАНДЫ 2.1 Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің «Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары» кафедрасы мәжілісінде қаралды «___» __________ 2013 ж., № ___ хаттама Кафедра меңгерушісі ___________ М. Акимов. 2.2 Инженерлі-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік бюросының отырысында қаралды «___» __________ 2013 ж., № ___ хаттама Төрайым ___________ С. Толеубекова. 3 БЕКІТІЛДІ Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында талқыланды және басылымға рұқсат етілді «___» __________ 2013 ж., № ___ хаттама ОӘК төрайымы _______________ Г. Искакова 4 АЛҒАШҚЫ РЕТ ЕНГІЗІЛГЕН Мазмұны |1 |Қолдану аймағы | |2 |Нормативтік сілтемелер | |3 |Жалпы ережелер | |4 |Оқу пәнінің мазмұны | |5 |Магистранттардың өздік жұмысына арналған тақырыптардың тізімі | |6 |Пән бойынша оқу-әдістемелік карта | |7 |Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз ету картасы | |8 |Әдебиеттер | 1 ҚОЛДАНУ АЙМАҒЫ «Азық-түлік шикізатын ұсақтауға арналған жаңа заман жабдықтары» пәнінің оқу-әдістемелік кешеннің құрамына кіретін 5М072400 - «Технологиялық машиналар және жабдықтар» мамандығының магистранттарына арналған оқытушыға арналған бағдарламасы. 2 НОРМАТИВТІК СІЛТЕМЕЛЕР «Азық-түлік шикізатын ұсақтауға арналған жаңа заман жабдықтары» пәнінің оқытушыға арналған бағдарламасы аталған пән бойынша келесі құжаттардың талаптары және ұсыныстарына сәйкес берілген пән бойынша оқу үрдісін ұйымдастырудың тәртібін белгілейді: - 6М072400 - «Технологиялық машиналар мен жабдықтар» мамандығының Мемлекеттік жалпыға міндетті білім стандарты, 23 тамыз 2013 жыл, № 1080. - СТУ 042-ГУ-4-2013 «Пәндердің оқу-әдістемелік кешенін әзірлеуге және рәсімдеуге қойылатын жалпы талаптар» университет стандарты; - ДП 042-1.01-2013 «Пәндердің оқу-әдістемелік кешенінің құрылымы және мазмұны» құжаттандырылған процедурасы. 3 ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР 3.1 Пәннің қысқаша мазмұны: «Тамақ өнімдері шикізатын ұсақтауға арналған жаңа заман жабдықтары» пәнінде шикізат түрлері мен оларды ұсақтау әдістері, тамақ өнімдері шикізатын ұсақтауға арналған жаңа заман жабдықтары, сонымен қатар сонымен қатар әртүрлі жабдықтардың классификациясы және әрекет ету принципі қарастырылады. 3.2 Пәнді оқыту мақсаты: Магистранттарда тамақ өнімдері шикізатын ұсақтаудағы кәсiби сұрақтарды шешуде ғылыми - әдiстемелiк жолдарды құрастыруға қажеттi бiлiмдерді алуы болып табылады. Осы пән тамақ өнімдері шикізатын ұсақтауға арналған жаңа заман жабдықтары курсына арқаланады және арнайы пәндердiң ары қарай зерттеуге негiз болып табылады. 3.3 Пәнді оқудың негізгі міндеті: «Тамақ өнімдері шикізатын ұсақтауға арналған жаңа заман жабдықтары» пәні практикалық курс болып табылады. Сондықтан міндетті шарт бақылаудың негiзгi түрлерiн құрайтынбарлық жаттығу және жеке тапсырмалардың орындауы болып табылады. 3.4 Оқыту нәтижесі: Пәнді оқу нәтижесінде магистрант білу керек: • тамақ өнімдері шикізатын ұсақтауға арналған технологиялық жабдықтардың жіктелуін және жұмыс істеу принципін білуі керек; • тамақ өнімдері шикізатын ұсақтау технологиясы негіздерін пайдалана білуі керек; • пәннің дәріс материалдарын меңгеруі керек; • технологиялық жабдықты дұрыс таңдау тамақ өнімдері шикізатын ұсақтауға әдiстерiн өндiруге икемi болу. • тамақ өнімдері шикізатын негiзгi көрсеткiштерін анықтайтын факторлар туралы түсінігі болу. • 3.5 Курстың пререквизиті: 3.5.1 Бөлгіш жабдықтар 3.6 Курстың постреквизиті: 3.6.1 Магистрлік диссертация. 3.7 Жұмыс оқу жоспарынан көшірме: Кесте 1 |Курс |Семестр | |1 |2 | |Дәріс сабақтар | |Модуль 1 Тамақ өнімдері шикізатын ұсақтауға арналған жаңа заман жабдықтары.| |1 Кіріспе |3 | |2 Тамақ өнімдері өнеркәсiп салаларының қысқаша сипаттамасы. |3 | |3 Шикiзаттың өңдеуiнiң ортақ әдiстерi. |3 | |Модуль 2 Ұсақтаудың әр түрлi әдiстерi.. | |4 Ұсақтау қатты бөлшектерді бөліктерге бөлу процесі ретінде. |3 | |5 Тамақ өнімдері шикiзатының ұсақтауға арналған жабдықтың |3 | |классификациясы. | | |6 Ұсақтаудың әр түрлi әдiстерi. |3 | |Модуль 3 Шикiзаттың ұсақтауына қазiргi жолдар. | |7 Шикiзаттың ұсақтауына қазiргi жолдар. |3 | |8 Тамақ өнімдері шикiзаты мен дайын өнiмнiң физико-механикалық |3 | |қасиеттерi. | | |9 Шикiзатты ұсақталуы үшiн машиналар. |3 | |Модуль 4 Iрiктеудi жабдық. | |10 Iрiктеудi жабдық және азық-түлiк орталарының ұсақтауының |3 | |сусымалы өнiмдерiнiң сөндiруiн классификация. | | |11 Iрiктеу және азық-түлiк орталарының ұсақтауының сусымалы |3 | |өнiмдерiнiң сөндiруi үшiн жабдық. | | |12 Өсiмдiк шикiзаттың өңдеуi нанотехнологияларды негiзде. |3 | |Модуль 5 Азық-түлiк орталарының ұсақтауы үшiн жабдық. | |13 Еттiң ұсақтауының әдiстерiнiң талдауы және таңдау ұтымды. |3 | |14 Азық-түлiк орталарының ұсақтауы үшiн жабдық |3 | |15 Техника келешек: технологиялық есептердiң жаңа техникалық |3 | |шешiмдерi. | | |Барлығы: |45 | |Зертханалық сабақтар | |1 Азық-түлік шикізатын ұсақтауға арналған жабдықтардың |5 | |құрылымымен танысу (ұсақтағыштардың әртүрлі түрі). | | |2 Етті ұсақтағыштарды зерттеу. |5 | |3 Ет шикізатын ұсақтау әдістері (куттерлер). |5 | |4 Шпигокескіштің құрылымымен танысу. |5 | |5 Етті жұқа ұсақтауға арналған құрылым. |5 | 5 МАГИСТРАНТТАРДЫҢ ӨЗІНДІК ЖҰМЫСЫ ҮШІН ТАПСЫРМАЛАР |5.1 |Важнейшие продовольственные проблемы и прогнозы их разрешения. | |5.2 |Общая характеристика, классификация пищевого сырья. | |5.3 |Выбор оптимального технологического процесса измельчения. | |5.4 |Методы измельчения пищевого сырья на производстве. | |5.5 |Классификация и применение в пищевом производстве измельчающих машин. | |5.6 |Современные подходы к измельчению сырья. | |5.7 |Виды оборудований для сортирования и обогащения сыпучих продуктов | | |измельчения пищевых сред. | |5.8 |Принцип работы оборудований для измельчения пищевого сырья. | |5.9 |Применение нанотехнологии в измельчение пищевого сырья. | |5.10 |Анализ способов измельчения мяса и выбор оптимального. | |5.11 |Научное обеспечение процесса измельчения пищевых сред. | |5.12 |Вихревая мельница. Центробежный гомогенизатор. | 6 ПӘН БОЙЫНША ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КАРТА Кесте 3 |Тақырыбы |Көрнекі |Өз бетімен|Бақылау| | |құралдар, ОТҚ, |оқып |нысаны | | |плакаттар, |үйренуге | | | |зертханалық |арналған | | | |тақталар |сұрақтар | | |Дәріс сабақтар |Практи|Зертханалық | | | | | |-калық|сабақтар | | | | | |сабақт| | | | | | |ар | | | | | |1 |2 |3 |4 |5 |6 | |1 Кіріспе | | |плакаттар | |ауызша | | | | | | |сұрау | |2 Тамақ өнімдері | | |плакаттар | |ауызша | |өнеркәсiп | | | | |сұрау | |салаларының қысқаша | | | | | | |сипаттамасы. | | | | | | |3 Шикiзаттың | |Азық-түлік |плакаттар | |ауызша | |өңдеуiнiң ортақ | |шикізатын | | |сұрау | |әдiстерi. | |ұсақтауға | | | | | | |арналған | | | | | | |жабдықтардың | | | | | | |құрылымымен | | | | | | |танысу | | | | | | |(ұсақтағыштар| | | | | | |дың әртүрлі | | | | | | |түрі). | | | | |4 Ұсақтау қатты | | |зертханалық | |Зерт. | |бөлшектерді | | |тақта | |жұмысты| |бөліктерге бөлу | | | | |ң есебі| |процесі ретінде. | | | | | | |5 Тамақ өнімдері | | |плакаттар | |ауызша | |шикiзатының | | | | |сұрау | |ұсақтауға арналған | | | | | | |жабдықтың | | | | | | |классификациясы. | | | | | | |6 Ұсақтаудың әр | | |плакаттар | | | |түрлi әдiстерi. | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |Тесттік| | | | | | |бақылау| |7 Шикiзаттың | |Етті |плакаттар | | | |ұсақтауына қазiргi | |ұсақтағыштард| | | | |жолдар. | |ы зерттеу | | |ауызша | | | | | | |сұрау | |8 Тамақ өнімдері | | |зертханалық | |Зерт. | |шикiзаты мен дайын | | |тақта | |жұмысты| |өнiмнiң | | | | |ң есебі| |физико-механикалық | | | | | | |қасиеттерi. | | | | | | |9 Шикiзатты | | |плакаттар | | | |ұсақталуы үшiн | | | | | | |машиналар. | | | | |ауызша | | | | | | |сұрау | |10 Iрiктеудi жабдық | |Шпигокескішті|плакаттар | | | |және азық-түлiк | |ң құрылымымен| | | | |орталарының | |танысу. | | |ауызша | |ұсақтауының сусымалы| | | | |сұрау | |өнiмдерiнiң | | | | | | |сөндiруiн | | | | | | |классификация. | | | | | | |11 Iрiктеу және | | |плакаттар | | | |азық-түлiк | | | | | | |орталарының | | | | | | |ұсақтауының сусымалы| | | | | | |өнiмдерiнiң сөндiруi| | | | |ауызша | |үшiн жабдық. | | | | |сұрау | |12 Өсiмдiк | |Ет шикізатын |зертханалық | |Зерт. | |шикiзаттың өңдеуi | |ұсақтау |тақта | |жұмысты| |нанотехнологияларды | |әдістері | | |ң есебі| |негiзде. | |(куттерлер). | | | | |13 Еттiң ұсақтауының| | |плакаттар | | | |әдiстерiнiң талдауы | | | | | | |және таңдау ұтымды. | | | | |ауызша | | | | | | |сұрау | |14 Азық-түлiк | |Етті жұқа |плакаттар | | | |орталарының ұсақтауы| |ұсақтауға | | |ауызша | |үшiн жабдық | |арналған | | |сұрау | | | |құрылым. | | | | |15 Техника келешек: | | | | |Емтихан| |технологиялық | | | | |ға | |есептердiң жаңа | | | | |дайын | |техникалық | | | | |дық | |шешiмдерi. | | | | | | | | | | | | | 7 ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТПЕН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУДІҢ КАРТАСЫ Кесте 4 |Оқулықтардың, оқу-әдістемелік құралдардың|Даналардың|Магист-ран|Қамтама-сызе| |атауы |саны |ттар-дың |тулі | | | |саны |пайызы | |1. В.И. Хлебников. Технология товаров. |50 |5 |0,9 | |Учебник.- М.:Издательский Дом «Дашков и | | | | |К», 2002. – 427с. | | | | |2. Г.В. Твердохлеб., В.Н.Алексеев., |30 |5 |0,5 | |Ф.С.Соколов. Технология молока и молочных| | | | |продуктов. Киев: Высшая школа, 1978. – | | | | |408 с. | | | | |3. А.Ф. Фан-Юнг, Б.Л.Флауменбаум, |10 |5 |0,12 | |А.К.Изотов и др. .Технология | | | | |консервированных плодов, овощей, мяса и | | | | |рыбы. М.: Пищевая промышленность, 1980. –| | | | |336 с. | | | | |4. А.П. Ковалевская. Технология пищевых |15 |5 |0,16 | |продуктов. М.: ВО Агропромиздат, 1988.- | | | | |287 с. | | | | |5. И.А.Рогов. Технология мяса и мясных |2 |5 |0,03 | |продуктов. ВО Агропромиздат, 1988. – 576 | | | | |с. | | | | |6. Л.Я. Ауэрман. Технология |15 |5 |0,16 | |хлебопе6карного производства. М.: Легкая | | | | |и пищевая промышленность, 1984. – 416 с. | | | | |7. Б.Л. Флауменбаум, С.С. Танчев, М.А. |2 |5 |0,03 | |Гришин. Основы консервирования пищевых | | | | |продуктов. -М.: Агропромиздат, 1986. - | | | | |494 с. | | | | 8 ӘДЕБИЕТТЕР 8.1 Негізгі әдебиет 8.1.1 В.И. Хлебников. Технология товаров. Учебник.- М.:Издательский Дом «Дашков и К», 2002. 427с. 8.1.2 Машины и аппараты пищевых производств Том 1.Под редакцией академика Расхн В.А., 2008. 239 с. Панфилова, профессора В.Я. Груданова8.1.3. А.Ф.Фан-Юнг, Б.Л.Флауменбаум, А.К.Изотов и др. 8.1.3 Технология консервированных плодов, овощей, мяса и рыбы. М.: Пищевая промышленность, 1980. 336 с. 8.1.4 А.П.Ковалевская. Технология пищевых продуктов. М.: ВО Агропромиздат, 1988. 287 с. 8.1.5 И.А.Рогов. Технология мяса и мясных продуктов. ВО Агропромиздат, 1988. 576 с. 8.1.6 Л.Я.Ауэрман. Технология хлебопе6карного производства. М.: Легкая и пищевая промышленность, 1984.416 с. 8.1.7 Б.Л.Флауменбаум, С.С.Танчев, М.А.Гришин. Основы консервирования пищевых продуктов.М.: Агропромиздат, 1986.494 с. 8.2 Қосымша әдебиет 8.2.1 Н.А.Головкин. Холодильная технология пищевых продуктов. М.: Легкая и пищевая промышленность, 1984.240 с. 8.2.2 Общие методы переработки сырья. Учебное пособие. М.: АгроНИИТЭИММП, 1992. 8.2.3 Е.П.Широков. Технология хранения и переработки плодов и овощей. М.: Колос, 1978. 311 с. 8.2.4 Гаврилова Н. Б. Гигиенические основы питания и контроля качества пищи. Учебное пособие. – Семипалатинск: ГУ «Семей». 1998 – 181 с. 8.2.5 Позняковский В. М. Гигиенические основы питания, безопасность и экспертиза продовольственных товаров: Учебник. 2-е изд., испр. и доп. – Новосибирск: Изд-во Новосиб. ун-та, 1999. – 448 с. 8.2.6 Аханова В. М., Романова Е. В. Гигиена питания. – Ростов н/Д: изд- во «Феникс», 2000. – 384 с.
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz