Файл қосу

Өңдеу өндірістерінің өндірістік линиялары



|ҚАЗАҚСТАН  РЕСПУБЛИКАСЫ  БІЛІМ  ЖӘНЕ  ҒЫЛЫМ  МИНИСТРЛІГІ                    |
|СЕМЕЙ қ. ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                          |
|СМЖ 3-деңгейдегі құжаты  |ПОӘК                |                            |
|                         |                    |ПОӘК 042 -                  |
|                         |                    |18 - 7.1.30/01-2013         |
|                         |                    |                            |
|ПОӘК                     |    № 1-басылым     |                            |
|«Өсімдік шаруашылығы     |18.09.2013 ж        |                            |
|өнімдерін өңдеу және     |                    |                            |
|сақтаудың инновациялық   |                    |                            |
|технологиялары»  пәнінің |                    |                            |
|оқытушыға арналған оқу   |                    |                            |
|жұмыс бағдарламасы       |                    |                            |








      «Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтаудың инновациялық
                               технологиялары»
                       ПӘНІНІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ




        6М072800– «Өңдеу өндірістерінің технологиясы» мамандығы үшін


                          ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН ПӘННІҢ
                           ЖҰМЫС ОҚУ БАҒДАРЛАМАСЫ

























                                 Семей 2013




                                  Алғы сөз



    1 ӘЗІРЛЕНДІ
    Құрастырған    Семей    қаласының    Шәкәрім    атындағы    мемлекеттік
университетінің «Ет, сүт және тамақ өнімдерінің  технологиясы»  кафедрасының
т.ғ.к., доцент  м.а.  Нұрғазезова  Алмагүл  Нұрғазезқызы  ____________  «28»
тамыз 2013 ж.


      2 ТАЛҚЫЛАНДЫ
      2.1  «Ет,  сүт   және   тамақ   өнімдері   өндірісінің   технологиясы»
кафедрасының мәжілісінде

    №1 хаттама   «28» тамыз 2013 ж.

    Кафедра меңгерушісі_____________________ Б.Қ. Әсенова

    2.2  Инженерлік –технологиялық факультеттің  оқу-әдістемелік  бюросының
мәжілісінде

    №1 хаттама  12 қыркүйек 2013 ж.

    Төрайымы ______________   С.С.Төлеубекова


    3 БЕКІТІЛДІ
    Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде қолдау  алды  және
басып шығаруға ұсынылды

    №1 хаттама 18 қыркүйек 2013ж.


    ОӘК төрайымы_____________  Г.К. Искакова




    4 АЛҒАШҚЫ РЕТ ЕНГІЗІЛДІ













                                   Мазмұны



    |1  |Қолдану аясы                                                    |4  |
|2  |Нормативтік сілтемелер                                          |4  |
|3  |Жалпы ережелер                                                  |4  |
|4  |Оқу пәнінің мазмұны                                             |5  |
|5  |Магистранттардың өздік жұмыстарына арналған тақырыптар тізімі   |8  |
|6  |Пән бойынша оқу-әдістемелік карта                               |9  |
|7  |Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз етілу картасы          |10 |
|8  |Әдебиеттер                                                      |11 |


































































     1. ҚОЛДАНУ АЯСЫ
      6М072800  -  «Өсімдік  шаруашылығы  өнімдерін  өңдеу  және   сақтаудың
инновациялық технологиялары»   пәнінің  оқу-әдістемелік  кешені  6М072800  –
«Өңдеу   өндірістерінің   технологиясы»   мамандығы    бойынша    оқытылатын
магистранттарға арналған. Магистранттарды курс мазмұнымен,  оның  өзектілігі
мен қажеттілігін, оқу процесінде игеретін курс саясатымен таныстырады.  Оқу-
әдістемелік кешені пәнді оқып-үйретудің  негізі болып табылады.


     2. НОРМАТИВТІК СІЛТЕМЕЛЕР


      6М072800  -  «Өсімдік  шаруашылығы  өнімдерін  өңдеу  және   сақтаудың
инновациялық технологиялары» пәні кәсіптік бейіндегі оқу-әдістемелік  кешені
6М072800  –  «Өңдеу  өндірістерінің  технологиясы»    мамандығына   арналған
Мемлекеттік  стандартқа  қосымша  элективті  каталог   бойынша   жасалынған.
Элективті каталог Шәкәрім  атындағы  Семей  мемлекеттік  университетінде  №1
бұйрығымен 22.09.2012 жылы бекітілген.
      6М072800  -  «Өсімдік  шаруашылығы  өнімдерін  өңдеу  және   сақтаудың
инновациялық  технологиялары»   пәнінің  оқу-әдістемелік  кешені   осы   пән
бойынша  оқу  процесін  ұйымдастыру  тәртібін  белгілейді   және   төмендегі
құжаттардың талаптары мен сілтемелеріне сай келеді:
      6М072800  –  «Өңдеу  өндірістерінің  технологиясы»  мамандығы  бойынша
мемлекеттік жалпыға бірдей білім  стандарты  ҚР  МЖБС   7.09.062.-2008,   ҚР
Білім және ғылым министрлігінің № 677   хаттама,  31.12.2008  ж.  бұйрығымен
бекітілген.


     3. ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР
      3.1 Пәннің  қысқаша мазмұны
    «Өңдеу  өндірістердің  инновациялық  технологиясы»   курсы  бір-бірімен
тығыз  байланысты  үш  түрден  тұрады:  дәріс,  зертханалық  жұмыстар   және
магистранттың өзіндік жұмысы (МӨЖ).  Дәріс  сабағы  ең  маңызды  түрі  болып
табылады,  яғни  пәннің  маңызды   және   күрделі   бөлімдерін   меңгертеді;
зертханалық жұмыс белгілі зерттеулерді және алынған нәтижелерді  әдістемелік
нұсқаулармен жасауды үйретеді; пәнге қатысты  материалдарды  оқу-әдістемелік
және әдебиеттерді қолдана отырып МӨЖ түрінде өңделеді.

     2.  Пәнді оқыту мақсаты:
      - Инновациялық технологияларды меңгеру;
      - Технологиялық процестердің интенсификациясы;
      -  Қант  алмастырғыштар   мен   тағамдық   талшықтарды   қолданғандағы
иновациялық бағыттағы технологиялар;
      - Өңдеу өндірістерінің өндірістік линиялары;

     3.  Пәннің негізгі міндеттері:
      - Өңдеу өндірістерінің иновациялық  технологиялары  білімінің  негізін
 қалыптастыру, оларды практикалық қолдану;
      - Өңдеу өндірістерінің технологияларымен таныстыру және үйрету


      3.4 Пәнді оқу нәтижесінде магистрант білу керек:
      - заңдастырылған және нормативті құкылы актілер;
      - өңдеу өндірістерінің технологиясын;
      - өнім сапасын сараптау әдістері ;
      - шикізаттың жаңа түрінен алынған өнімдер технологиясы;

      3.5 Курс пререквизиттері
      - мамандығы (бакалавр) бойынша оқыған арнайы курстар


      3.6 Курс постреквизиттері
• Өңдеу өндірісінің үнемді және тиімді техникалары мен технологиялары;
• Иновациялық технологияларды қолдана  отырып  құрама  макарон  өнімдерінің
  жаңа түрлерін жетілдіру;
•   Өңдеу   өндірісіндегі   ғылыми   зерттеу   әдістері   мен   иновациялық
  технологиялар.




    3.7 Пәннің жұмыс бағдарламасынан үзінді:

                                                                   Кесте - 1
|Курс |Семестр  |Кредит  |Дәрістер|Зертхана|МӨЖ   |Барлығы  |Жиынтық тексеру |
|     |         |саны    |        |лық     |(сағ) |         |формасы         |
|     |         |        |        |сабақтар|      |         |                |
|1    |2        |2       |15      |15      |15    |45       |Емтихан         |
|     |         |        |        |        |      |         |(ауызша)        |



4 ОҚУ ПӘНІНІҢ (МОДУЛЬ БОЙЫНША) МАЗМҰНЫ


                                                                   кесте - 2
|№  |Дәрістердің тақырыбы|Мазмұны                                 |Сағат саны|
|   |Модуль 1. Өндеу өндірістері өнімінің сапасы – 5сағ.                     |
|1  |Кіріспе.  Өңдеу     |1.Өңдеу өндірісі технологиясының даму   |1         |
|   |өндірісінде         |перспективасы және қазіргі жағдайы.     |          |
|   |қолданылатын        |2.Өңдеу өндірісі саласында инновациондық|          |
|   |иновациялық         |қызмет пен ғылыми қамтамасыз ету.       |          |
|   |технологиялар       |                                        |          |
|2  |Өндеу өндірісіндегі |1.Өндеу өндірісінің өнімдерінің         |1         |
|   |өнімнің сапасы      |классификациясы мен  ассортименті.      |          |
|   |туралы түсінік      |2.Өнім сапасы және оған әсер ететін     |          |
|   |                    |факторлар. 3.Стандарттау және           |          |
|   |                    |сертификаттау туралы заң.               |          |
|   |                    |4.Стандарттың құрылымы және оның        |          |
|   |                    |түсініктері.                            |          |
|3  |Сапаны басқару      |1.Маркетинг жағдайындағы өнім сапасын   |1         |
|   |жүйесін стандарттау.|басқару жүйесіндегі стандарттау.        |          |
|   |Стандартизация      |2.Өнімді штрихты кодтау.                |          |
|   |бойынша ұйым.       |3.Мемлекетаралық және халықаралық       |          |
|   |                    |бойынша бірлестіктер                    |          |
|   |                    |4.Квалиметрия бойынша негізгі           |          |
|   |                    |түсініктер.                             |          |
|4  |Бидайды ұнға        |1.Бидай өңдеу өндірісіндегі қазіргі     |1         |
|   |айналдырудағы       |анализ жағдайы және әлемдік және отандық|          |
|   |интенсификация      |ғылымдағы беталыс.                      |          |
|   |процесі.            |2.Байыту процесімен дамытылған күрделі  |          |
|   |                    |нан өнімдері ұнтақтары.                 |          |
|5  |Ұнның иновациялық   |1.Ұн-ұнтақтар технологиясы.             |1         |
|   |технологиялары.     |2.Бидайды ұнтақтауда ұрықтың бөлінуі.   |          |
|   |Жүгері және жоғары  |3.Жүгері ұнының технологиясы            |          |
|   |ақуызды ұнның       |4. Жоғары ақуызды ұн технологиясы       |          |
|   |иновациялық         |                                        |          |
|   |технологиялары      |                                        |          |
|   |Модуль 2. Өндеу өндірістерінің қазіргі кездегі технологиясы – 3 сағ.    |
|6  |Астык түйiрден жарма|1. Сулы жармасынын иновациялық          |1         |
|   |өндiрудің           |технологиясы                            |          |
|   |иновациялық         |2. Жылдам қайнайтын жарма технологиясы .|          |
|   |технологиялары      |3. Қайнауды қажет етпейтін жарма алу    |          |
|   |                    |технологиясы                            |          |
|   |                    |4.Тағамдық құндылығы жоғары жарма       |          |
|   |                    |технологиясы                            |          |
|7  |Бидай дәнін жемге   |1.Қазіргі заманғы жем өндірісінің       |2         |
|   |өндеудін иновациялық|жағдайын анализдеу және әлемдік және    |          |
|   |                    |отандық ғылымның даму тенденсиясы       |          |
|   |технологиялары.     |2.Құрама жем өнімдер өндірілу           |          |
|   |                    |технологиясы шығарылатын өнім түріне    |          |
|   |                    |3. Құрама жемде бидай шикізатының       |          |
|   |                    |өңделуінің тереңдетілген технологиясы.  |          |
|   |Модуль 3. Нан –тоқаш және макарон өнімдерінің интенсивті технологиясы – |
|   |7 сағ.                                                                  |
|8  | Қамыр жетілуінің   |1. Қамыр жетілуінің химиялық жолы       |2         |
|   |түзету жолдары.     |2. Илеудегі механикалық әсер            |          |
|   |Қамыр дайындаудағы  |3. Қамыр дайындау процесіндегі          |          |
|   |интенсификация      |агрегаттары мен әдістері                |          |
|   |процесіне қажетті   |                                        |          |
|   |әдістер мен         |                                        |          |
|   |агрегаттар.         |                                        |          |
|9  |Нан- тоқаш өнімдерін|1.Инфрақызыл сәулелі генераторы бар     |1         |
|   |дайындаудың         |пештерде пісіру                         |          |
|   |жылдамдатылған      |2.Бу атмосферасында пісіру              |          |
|   |технологиясы.       |3.Электроконтактті қыздыруды қолдан     |          |
|   |                    |отырып пісіру                           |          |
|10 |Нан өндірісіндегі   |1.Нан-тоқаш бұйымдарының сапасын        |1         |
|   |қоспалар            |жақсартқыштар                           |          |
|   |                    |2.Шет елдердегі өндірістердегі          |          |
|   |                    |интенсификация әдісі                    |          |
|11 |Макарон өнімдерінің |1.Макарон өнімдерін өндіруде            |1         |
|   |қазіргі кездегі     |қолданылатын шикізат                    |          |
|   |технологиясы        |2.Ассортимент, өнім классификациясы     |          |
|   |                    |3.Макарон өнімдерін өндірудің негізгі   |          |
|   |                    |сатылары                                |          |
|12 |Диетикалық және     |1.Тиімді тамақтану                      |2         |
|   |балалар тағамдары   |2.Диетикалық тамақтану                  |          |
|   |                    |3.Балаларды тамақтандыру                |          |
|   |                    |                                        |          |
|   |                    |                                        |          |
|   |Зертханалық сабақ                                                       |
|   |Модуль 1. Өндеу өндірістері өнімінің сапасын бағалау                    |
|1. |Ұнның сапасын органолептикалық әдістермен бағалау            |4         |
|   |Модуль 2. Өңдеу өндірістерінің қазіргі кездегі технологиясы             |
|2. |Бидай ұнының құрамының сапасын және жабысқақтық сапасын      |2         |
|   |бағалау                                                      |          |
|3. |Жарманың (күріш сұлы,бидай) тұтынушылық қасиеттерін бағалау. |4         |
|   |Модуль 3. Нан –тоқаш және макарон өнімдерінің интенсивті технологиясы   |
|4. |Ұнның сапасын бағалау                                        |2         |
|5. |Нанның сапасын анықтау                                       |3         |
|   |Магистранттың өздік жұмысы   (МӨЖ)                                      |
|1. |Сапаны бақылау әдістері ақаулар анализі және олардың         |          |
|   |себептері.                                                   |          |
|2. |Астықты кептіруде интенсификациялаудың негізгі жолдары.      |          |
|3. |Жоғары ақуызды ұнның технологиясы.                           |          |
|4. |Әртүрлі дәнді дақылдардың кептіру технологиясы.              |          |
|5. |Адамның тамақтануындағы нан құрамындағы майдың мәні және нан |          |
|   |– тоқаш өнімдерінің есебінен қанағаттандыру дәрежесі.        |          |
|6. |Сұйық  ашытқыны дайындау және қолдану.                       |          |
|7. |Нан – тоқаш өнімдерін мұздату технологиясы.                  |          |
|8. |Балалардың тамақтануы үшін арналған тағамдар технологиясы.   |          |
|9. |Слайстар технологиясы.                                       |          |
|10.|Қарт адамдарға арналған өнімдер технологиясы.                |          |
|11.|Кепкен таңғы ас өнімдерінің технологиясы.                    |          |
|12.|Мұздатылған кондитер өнімдерінің технологиясы                |          |
|13.|Созылмалы карамель массасының сапасы.                        |          |
|14.|Пряник өндірісінде механизацияланған ағынды желінің сызбасы. |          |
|15.|Нан өндірісіндегі ашытқылар технологиясы.                    |          |

   5  Магистранттардың өздік жұмыстарының тақырыптары

   5.1 Сапаны бақылау әдістері ақаулар анализі және олардың себептері
      5.2 Астықты кептіруде интенсификациялаудың негізгі жолдары.
      5.3 Жоғары ақуызды ұнның технологиясы.
      5.4Әртүрлі дәнді дақылдардың кептіру технологиясы.
      5.5 Адамның тамақтануындағы нан құрамындағы майдың мәні және нан –
тоқаш өнімдерінің есебінен қанағаттандыру дәрежесі
      5.6 Сұйық  ашытқыны дайындау және қолдану.
      5.7 Нан – тоқаш өнімдерін мұздату технологиясы.
      5.8 Балалардың тамақтануы үшін арналған тағамдар технологиясы.
      5.9 Слайстар технологиясы.
      5.10 Қарт адамдарға арналған өнімдер технологиясы.
      5.11 Кепкен таңғы ас өнімдерінің технологиясы.
      5.12 Мұздатылған кондитер өнімдерінің технологиясы.
      5.13 Созылмалы карамель массасының сапасы.
      5.14 Пряник өндірісінде механизацияланған ағынды желінің сызбасы.
      5.15 Нан өндірісіндегі ашытқылар технологиясы.



6 ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КАРТА


    |Тақырыптың атауы              |Әдістемелік     |Өзіндік оқып      |Бақылау  |
|                              |нұсқаулар,      |үйренугеарналған  |түрі     |
|                              |плакаттар       |сұрақтар          |         |
|Дәріс сабақтар |Зертханалық    |                |                  |         |
|               |сабақтар       |                |                  |         |
|Кіріспе        |               |                |                  |         |
|Өндеу          |Ұнның сапасын  |Стандарттар,    |Сапа саласындағы  |Жазбаша  |
|өндірісіндегі  |органолептикалы|сертификация мен|мәселелер бойынша |және     |
|өнімнің сапасы |қ әдістермен   |стандартизация  |ғылыми            |ауызша   |
|туралы түсінік |бағалау        |туралы заңдар   |зерттеулердің     |қорғау   |
|               |               |                |әдістемелік       |         |
|               |               |                |нұсқаулар.Әртүрлі |         |
|               |               |                |халықаралық сапа  |         |
|               |               |                |жүйесін басқару.  |         |
|Өндеу          |Бидай ұнының   |Плакаттар,      |Жоғары ақуызды    |Жазбаша  |
|өндірістерінің |құрамының      |приборлар,      |ұнды кептірудің   |және     |
|қазіргі кездегі|сапасы мен және|ұнның, жарманың |технологиясы.     |ауызша   |
|технологиясы   |жабысқақтық    |үлгілері        |Жарманың, ұнның   |қорғау   |
|               |сапасын бағалау|Приборы,        |технологиясы.     |         |
|               |               |реактивы        |Әртүрлі дәнді     |         |
|               |               |Оқу құралы,     |дақылдарды        |         |
|               |               |әдістемелік     |кептірудің        |         |
|               |               |нұсқаулар       |технологиясы.Техно|         |
|               |               |                |логия сушки       |         |
|               |               |                |различных культур.|         |
|               |               |                |Құрғақ таңғы      |         |
|               |               |                |астардың          |         |
|               |               |                |технологиясы .    |         |
|               |Жарманың (күріш|                |                  |         |
|               |сұлы,бидай)    |                |                  |         |
|               |тұтынушылық    |                |                  |         |
|               |жетістіктерін  |                |                  |         |
|               |бағалау.       |                |                  |         |
|Нан –тоқаш және|Ұнның сапасын  |Үлгілері,       |Нан мен макарон   |Жазбаша  |
|макарон        |бағалау        |плакаттар, оқу  |өнімдерінің       |және     |
|өнімдерінің    |               |құралы,         |технологиясы,     |ауызша   |
|интенсивті     |               |әдістемелік     |ассортименті,     |қорғау   |
|технологиясы   |               |нұсқаулар,      |Адамның           |         |
|               |               |құралдар        |тамақтануындағы   |         |
|               |               |                |нан құрамындағы   |         |
|               |               |                |майдың мәні,      |         |
|               |               |                |Нан-тоқаш         |         |
|               |               |                |өнімдерін мұздату |         |
|               |               |                |технологиясы      |         |
|               |Нанның сапасын |                |                  |         |
|               |бағалау        |                |                  |         |



7 ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТТЕРДІ  ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ  КАРТАСЫ


4 кесте – Оқу-әдістемелік әдебиеттерді қамтамасыз ету картасы
|Әдебиеттердің , оқу-әдістемелік |Оқулықтардың |Магистранттар|Қамтамасыз     |
|оқулықтардың атауы              |саны         |саны         |етілу проценті |
|1                               |2            |3            |4              |
|Астық түйірді сақтау және өңдеу |2            |2            |100            |
|технологиясы. Б.Қ.Әсенова,      |             |             |               |
|С.Қ.Қасымов / Оқу құралы. Семей |             |             |               |
|2013 - 106 бет.                 |             |             |               |
|«Основы квалиметрии». Федюкин   |4            |2            |100            |
|В.К. М. Информационный          |             |             |               |
|издательский дом «Филин».       |             |             |               |
|2004г.- 296с.                   |             |             |               |
|Учебное пособие по дисциплине   |4            |2            |100            |
|специальные технологии          |             |             |               |
|перерабатывающих производств.   |             |             |               |
|Б.К.Асенова,  Г.Т.Туменова,     |             |             |               |
|Г.Н.Нурымхан,  Г.Т.Кажибаева /  |             |             |               |
|Семей: СГУ имени Шакарима, 2012 |             |             |               |
|– 135 с.                        |             |             |               |
|Технология муки, крупы и        |2            |2            |100            |
|комбикормов. О.Н. Чеботарев,    |             |             |               |
|А.Ю.Шаззо, Я.Ф.Мартыненко.      |             |             |               |
|Москва: ИКЦ «МарТ», Ростов н\Д: |             |             |               |
|изд.Центр «МарТ», 2004 - 688 с. |             |             |               |
|Өндірістік технология және өнім |2            |2            |100            |
|сапасы. С.Т.Дүйсенбаев,         |             |             |               |
|Қ.Ж.Әмірханов / Астана: Арман – |             |             |               |
|ПВ, - 2008 - 356 б.             |             |             |               |
|Комплектные                     |2            |2            |100            |
|зерноперерабатывающие установки |             |             |               |
|малой мощности. Демский А.Б.,   |             |             |               |
|2004 – 263 с.                   |             |             |               |
|Технология хранения зерна.      |2            |2            |100            |
|Вобликова Е.М. - М. - 2003 г    |             |             |               |
|-448с.                          |             |             |               |
|Ауэрман Л.Я. Технология         |4            |2            |100            |
|хлебопекарного производства./   |             |             |               |
|СПб: Профессия, 2005, 416 с.    |             |             |               |


8 ӘДЕБИЕТТЕР

8.1. Негізгі әдебиеттер:
8.1.1  Астық  түйірді   сақтау   және   өңдеу   технологиясы.   Б.Қ.Әсенова,
С.Қ.Қасымов / Оқу құралы. Семей 2013 - 106 бет.
8.1.2 «Основы квалиметрии». Федюкин В.К. М. Информационный издательский  дом
«Филин». 2004г.- 296с.
8.1.3 Учебное пособие по дисциплине специальные технологии  перерабатывающих
производств.  Б.К.Асенова,   Г.Т.Туменова,  Г.Н.Нурымхан,   Г.Т.Кажибаева  /
Семей: СГУ имени Шакарима, 2012 – 135 с.
8.1.4 Технология муки,  крупы  и  комбикормов.  О.Н.  Чеботарев,  А.Ю.Шаззо,
Я.Ф.Мартыненко.  Москва: ИКЦ «МарТ», Ростов н\Д: изд.Центр  «МарТ»,  2004  -
688 с.
8.1.5 Өндірістік технология және өнім сапасы. С.Т.Дүйсенбаев,  Қ.Ж.Әмірханов
/ Астана: Арман – ПВ, - 2008 - 356 б.
8.1.6 Комплектные зерноперерабатывающие установки  малой  мощности.  Демский
А.Б., 2004 – 263 с.
8.1.7 Технология хранения зерна. Вобликова Е.М. - М. - 2003 г -448с.
8.1.8 Ауэрман Л.Я. Технология хлебопекарного производства./ СПб:  Профессия,
2005, 416 с.

8.2. Қосымша әдебиеттер
8.2.1.Качество и  безопасность  сельскохозяйственной  пищевой  продукии./под
редакцией д.б.н. А.К.Смагулова — Алматы, 2002 544с.
8.2.2.Зерно и зернопродукты. Хосни К. – М. – 2003.
8.2.3. Технология хранения зерна, Вобликова Е.М. - М. - 2003 г -448с.
 8.2.4. Общая технология пищевых производств. Л.П.  Ковальский.  М.Колос.  –
1997 –320 стр.
8.2.5. Комплектные зерноперерабатывающие установки  малой  мощности  Демский
А.Б., 2004 – 263 с.
8.2.6. Технология элеваторной промышленности, Вобликова Е.М.  –М. – 2003г.
8.2.7. Энергосберегающая сушка зерна, Малин Н.И. 2004 г-239 с.
8.2.8 Салина Т.В. «Практикум по технологии хлеба, кондитерских и  макаронных
изделий» / М.: Колос, 2006, -215 с.






















Пәндер