Файл қосу

Жемнің біркелкілігін бағалау







|ҚАЗАҚСТАН  РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ  БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ                         |
|СЕМЕЙ қ.  ШӘКӘРІМ атындағы МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ                              |
|3 деңгейлі СМЖ құжаты           |ПОӘК                |                           |
|                                |                    |ПОӘК 042-18-7.16.8/01-2013 |
|ПОӘК                            |                    |                           |
|«Тамақ өнімдерінің сапасын      |18.09.2013 ж,       |                           |
|эксперттік бағалау» пәнінің     |№1  басылымы        |                           |
|оқытушыға арналған  бағдарламасы|                    |                           |
|                                |                    |                           |






               «Тамақ өнімдерінің сапасын эксперттік бағалау»


                        ПӘННІҢ ОҚУ ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ






                6М073500 – «Тағам қауіпсіздігі» маманды үшін



                   ОҚЫТУШЫҒА АРНАЛҒАН ПӘННІҢ БАҒДАРЛАМАСЫ

































                                                               Семей


                                    2013






                                  Алғы сөз


      1 ӘЗІРЛЕНДІ
      Құрастырған   Семей    қаласының    Шәкәрім    атындағы    мемлекеттік
университетінің «Ет, сүт және тамақ өнімдерінің  технологиясы»  кафедрасының
т.ғ.к., доцент  м.а.  Нұрғазезова  Алмагүл  Нұрғазезқызы  ____________  «28»
тамыз 2013 ж.

      2 ТАЛҚЫЛАНДЫ
      2.1  «Ет,  сүт   және   тамақ   өнімдері   өндірісінің   технологиясы»
кафедрасының мәжілісінде

    №1 хаттама   «28» тамыз 2013 ж.

    Кафедра меңгерушісі_____________________ Б.Қ. Әсенова

    2.2  Инженерлік –технологиялық факультеттің  оқу-әдістемелік  бюросының
мәжілісінде

    №1 хаттама  12 қыркүйек 2013 ж.

    Төрайымы ______________   С.С.Төлеубекова


    3 БЕКІТІЛДІ
    Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің мәжілісінде қолдау  алды  және
басып шығаруға ұсынылды

    №1 хаттама 18 қыркүйек 2013ж.


    ОӘК төрайымы_____________  Г.К. Искакова




    4 АЛҒАШҚЫ РЕТ ЕНГІЗІЛДІ















                                   Мазмұны

|1|Қолдану аясы                                                           |4    |
|2|Нормативтік сілтемелер                                                 |4    |
|3|Жапы ережелер                                                          |4    |
|4|Оқу пәнінің (модуль бойынша)  мазмұны                                  |5    |
|5|Магистранттардың өздік жұмыстарына арналған тақырыптар тізімі          |7    |
|6|Пәннің оқу-әдістемелік карта                                           |7    |
|7|Оқу-әдістемелік әдебиеттерді қамтамасыз етілу картасы                  |13   |
|8|Әдебиеттер                                                             |14   |































































   1. ҚОЛДАНУ АЯСЫ

      «Тамақ өнімдерінің сапасын эксперттік бағалау» пәнінің оқу-әдістемелік
кешені  6М073500  –  «Тағам  қауіпсіздігі»  мамандығы   бойынша   оқытылатын
магистранттарға арналған. Магистранттарды курс мазмұнымен,  оның  өзектілігі
мен қажеттілігін, оқу процесінде игеретін курс саясатымен таныстырады.  Оқу-
әдістемелік кешені пәнді оқып-үйретудің  негізі болып табылады.

2  НОРМАТИВТІК СІЛТЕМЕЛЕР

    «Тамақ өнімдерінің сапасын эксперттік бағалау» пәнінің  оқу-әдістемелік
кешені 6М073500 – «Тағам  қауіпсіздігі»   мамандығына  арналған  Мемлекеттік
стандартқа қосымша элективті каталог бойынша жасалынған.
    «Тамақ өнімдерінің сапасын эксперттік бағалау»  пәнінің оқу-әдістемелік
кешені осы пән бойынша оқу процесін  ұйымдастыру  тәртібін  белгілейді  және
төмендегі құжаттардың талаптары мен сілтемелеріне сай келеді:
    6М073500 – «Тағам қауіпсіздігі» мамандығы бойынша  мемлекеттік  жалпыға
бірдей  білім  стандарты  СТУ  042-РГКП-СГУ-8-2007  ҚР  Білім   және   ғылым
министрлігінің № 779 хаттама, 23.12.2005 ж. бұйрығымен бекітілген.


3 ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР


      3.1.Пәннің  қысқаша мазмұны
      Тамақ өнімдерінің химиясы  негіздері.  Тамақ  өнімдеріндегі  ақуыздар,
көмірсулар және липидтер. Курстың мәні, мазмұны, мақсаты және  тапсырмалары.
Өсімдік  және  жануар  шикізатының  бірлестігінде  технологиялық,  химиялық,
биохимиялық және  микробиологиялық  процестердің  бірлестігінің  ролі.  Жаңа
тағамдық шикізат, тағамдық  қоспа  және  жасанды  тамақ.  Тамақ  өнімдерінің
сапасын органолептикалық бағалау.


3.2. Пәнді оқыту мақсаты:
      Тамақ өнімдерінің сапасын сараптық бағалаудың теоретикалық  негіздері,
тамақ өнімдері сапасының негізгі ұғымдары.


Курстың негізгі мақсаты:
      - бидай, ұн, жарма,  жем,  кондитер  өнімдері,  нан,  крахмал,  ашытқы
өнімдерінің сапа көрсеткіштерін анықтау әдістерін үйрену;
      - дайын өнім мен шикізат  сапасы арасындағы  байланысты зерттеу;
      - бидай өңдейтін өндіріс орындарындағыы технологиялық  бақылауды  іске
асыру.






3.4. Пәнді оқу барысында магистрант білу керек:
-     сапаны сараптық бағалаудың негізгі сатылары, тамақ өнімдері  сапасының
негізгі түсініктері;
                    - зерттеулердің теоретикалық  сараптамалық  бөлімдерін,
                      тамақ өнімдерінің сапасын органолептикалық бақылауды,
                      сараптамалық мәліметтерді өндеу әдістерін өткізу;
                    - өнім сапасын сараптау әдістері ;
                    -  тамақ өнімдерінің құндылығын  жоғарылату  мәселелері
                      туралы қажет теоретикалық білімді қалыптастыру;

3.5. Курс пререквизиттері: жоқ


3.6. Курс постреквизиттері: жоқ

3.7. Жұмыс оқу жоспарынан үзінді.
                                                                     1-кесте
|Семестр                                                           |Курс     |
|Дәріс сағаттары                                                             |
|1. Қауіп-қатер түсінігі.                                          |1        |
|2. Субъекті иеленуіндегі қатер тудыратын факторлардың ролі және   |1        |
|олардың қатерге тигізетін әсері.                                  |         |
|3. Кәсіпкерлік қатердің шкалалары және оның градацияларының       |1        |
|сипаттамасы.                                                      |         |
|4. Қауіп- қатердің сипаттамалары және оларды идентификациялау     |1        |
|принциптерінің негіздері.                                         |         |
|5. Өнімдердің физикалық химиялық қауіп-қатері.                    |1        |
|6. Өнімдердің биологиялық қатері.                                 |1        |
|7. Азық- түлік өнімдерін өндірудің қазіргі кездегі тәсілдері.     |1        |
|8. Сыртқы ортаның әсеріне байланысты қауіп-қатерді бағалауды      |1        |
|меңгеру.                                                          |         |
|9. Қауіп-қатерді бағалау нәтижелерінің стастикалық өңдеу.         |1        |
|10. Қауіп-қатер туралы, оларды жою жолдары немесе азайту жолдарын |1        |
|жасау, тарату, қайтадан іске асыру және жою жолдары.              |         |
|11. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігіне әсер ететін технологиялық    |1        |
|әдістер.                                                          |         |
|12. ISO 9005 халықаралық сапа жүйесі.                             |1        |
|13. Тамақ  өнімдерінің нормативтік  құқықтық актілер жәнеФАО\ВОЗ  |1        |
|« Кодекс алиментариус » кодексінде корсетілген қауіпсіздік        |         |
|талаптарына сәйкес келуі.                                         |         |
|14. Фотометрия әдісі                                              |1        |
|15.Зауыттарға келіп түсетін шикізаттың қауіпсіздігін анықтау      |1        |
|әдістері.                                                         |         |
|16. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігіне әсер ететін технологиялық    |1        |
|тәсілдер.                                                         |         |
|17.Тамақ өнімдерінің біркелкілігін бағалау.                       |1        |
|18.Тамақ өнімдерінің сапасын бағалауға қолданылатын зертханалық   |1        |
|құрал- жабдықтар.                                                 |         |
|19.Тамақ өнімдерінің биологиялық қауіптілігін анықтау әдістері.   |1        |
|20.Тамақ өнімдерінің химиялық қауіптілігін анықтау әдістері.      |1        |
|21. Өнімдердің сапасы мен стандартизациясы.                       |1        |
|22. Нан өнімдерінің үлгілерін анализдеудің реті мен құрастырылуы. |1        |
|23.Тамақ өнімдерінің физикалық қауіптілігін анықтау әдістері.     |1        |
|24. Нан өнімдерінің сандық- сапалық есебі. Нан өнімдерін сақтау   |1        |
|кезіндегі нан массасындағы табиғи убыльді анықтау.                |         |
|25.Тамақ өнімдеріне қойылатын санитарлы-гигиеналық талаптар.      |1        |
|26. Азық- түлік өнімдерін өндірудің қазіргі кездегі әдістері.     |1        |
|27. Тамақ өнімдерін витаминдендірудің кауіпсіздік талаптары.      |1        |
|28. Ұн және жарма ылғалдылығын анықтау әдісі.                     |1        |
|29. Ет және сүт өнімдерінің ылғалдылығын анықтау әдісі.           |1        |
|30. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі                                |1        |
|Зертханалық сабақтар                                              |         |
|Өнімдегі ылғалдылықтың мөлшерін анықтау                           |1        |
|Ақуыз мөлшерін анықтау                                            |1        |
|Май мөлшерін анықтау                                              |1        |
|4. Шикізат мөлшерін анықтау                                       |1        |
|5. Асқын тотық саны                                               |1        |
|6. Аминқышқылды құрамды анықтау                                   |1        |
|7. Оксипролинді анықтау.                                          |1        |
|8.Микро және  макроэлементтердің мөлшері.                         |1        |
|9.Органолептикалық көрсеткіштерді анықтау.                        |1        |
|10.Дайын өнімнің шығысын анықтау                                  |1        |
|11.А дәруменінің колориметриялық әдіспен анықтау                  |1        |
|12. Тиамин (В1 дәрумені) флуориметриялық анықтау                  |1        |
|13.Рибофлавинді (В2 дәрумені) флуориметриялық анықтау             |1        |
|14.Аскорбин қышқылын титрометриялық әдіспен анықтау               |1        |
|15. Ет және ет өнімдерінің суды байланыстыру қабілеті             |1        |


5 МАГИСТРАНТТАРДЫҢ ӨЗДІК ЖҰМЫСТАРЫНА АРНАЛҒАН ТАҚЫРЫПТАР ТІЗІМІ

|5.1.Жем зауыттарына келіп түсетін  жем шикізатының сапасын бақылау.         |
|5.2.Жем шикізаттарын бақылау схемасы.                                       |
|5.3.Жемнің біркелкілігін бағалау.                                           |
|5.4.Бидай, ұн, жарма, жем өнімдерінің сапасын бағалауға қолданылатын        |
|зертханалық құрал- жабдықтар.                                               |
|5.5.Диірменнің ұнтақтау бөліміндегі машиналардың жұмысының  ұауіпсіздігін   |
|бақылау.                                                                    |
|5.6.Ұнды транспорттар мен саудаға жіберу алдындағы маркировка.              |
|5.7.Өнімдердің сапасы мен стандартизациясы.                                 |
|5.8.Нан өнімдерінің үлгілерін анализдеудің реті мен құрастырылуы.           |
|5.9.Ұн зауыттарындағы ұнтақтау партияларын құрау.                           |
|5.10.Нан өнімдерінің сандық- сапалық есебі. Нан өнімдерін сақтау кезіндегі  |
|нан массасындағы табиғи убыльді анықтау.                                    |
|5.11.Ұн, жарма, жемге қойылатын санитарлы-гигиеналық талаптар.              |
|5.12.Жем өндірісіндеі ГТО қауіпсіздігін бақылау.                            |
|5.13.Витаминдендірілген ұнның қауіпсіздігін бақылау.                        |
|5.14.Ұн және жарма ылғалдылығын анықтау әдісі.                              |
|5.15.Ұнтақ жемдер өндірісіндегі  қауіпсіздікті бақылау  схемасы.            |



6 ПӘН БОЙЫНША ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КАРТАСЫ
                                                                   3- кесте.
|Тақырыбы                                 |Көрнекі оқу |Өздік      |Бақылау    |
|                                         |құралдар,   |жұмысына   |үлгісі     |
|                                         |ТСО,        |арналған   |           |
|                                         |плакаттар,  |сұрақтар   |           |
|                                         |зертханалық |           |           |
|                                         |стендтер    |           |           |
|Дәрістер       |Зертханалық  |практикалық|            |           |           |
|1              |2            |3          |4           |5          |6          |
|1. Қауіп-қатер |Өнімдегі     |-          |Оқу         |1.Жем      |Тесттер,   |
|түсінігі.      |ылғалдылықтың|           |-әдістемелік|зауыттарына|ауызша     |
|               |мөлшерін     |           |оқу         |келіп      |жауап      |
|               |анықтау      |           |құралдар,   |түсетін    |           |
|               |             |           |кітаптар,   |жем        |           |
|               |             |           |плакаттар   |шикізатының|           |
|               |             |           |            |сапасын    |           |
|               |             |           |            |бақылау.   |           |
|2. Субъекті    |Ақуыз        |-          |Оқу         |2.Жем      |Тесттер,   |
|иеленуіндегі   |мөлшерін     |           |-әдістемелік|шикізаттары|ауызша     |
|қатер тудыратын|анықтау      |           |оқу         |н бақылау  |жауап      |
|факторлардың   |             |           |құралдар,   |схемасы.   |           |
|ролі және      |             |           |кітаптар,   |           |           |
|олардың қатерге|             |           |плакаттар   |           |           |
|тигізетін      |             |           |            |           |           |
|әсері.         |             |           |            |           |           |
|3. Кәсіпкерлік |Май мөлшерін |-          |Оқу         |3.Жемнің   |Тесттер,   |
|қатердің       |анықтау      |           |-әдістемелік|біркелкіліг|ауызша     |
|шкалалары және |             |           |оқу         |ін бағалау.|жауап      |
|оның           |             |           |құралдар,   |           |           |
|градацияларының|             |           |кітаптар,   |           |           |
|сипаттамасы.   |             |           |плакаттар   |           |           |
|4. Қауіп-      |4. Шикізат   |-          |Оқу         |4.Бидай,   |Тесттер,   |
|қатердің       |мөлшерін     |           |-әдістемелік|ұн, жарма, |ауызша     |
|сипаттамалары  |анықтау      |           |оқу         |жем        |жауап      |
|және оларды    |             |           |құралдар,   |өнімдерінің|           |
|идентификацияла|             |           |кітаптар,   |сапасын    |           |
|у              |             |           |плакаттар   |бағалауға  |           |
|принциптерінің |             |           |            |қолданылаты|           |
|негіздері.     |             |           |            |н          |           |
|               |             |           |            |зертханалық|           |
|               |             |           |            |құрал-     |           |
|               |             |           |            |жабдықтар. |           |
|5. Өнімдердің  |5. Асқын     |-          |Оқу         |5.Диірменні|Тесттер,   |
|физикалық      |тотық саны   |           |-әдістемелік|ң ұнтақтау |ауызша     |
|химиялық       |             |           |оқу         |бөліміндегі|жауап      |
|қауіп-қатері.  |             |           |құралдар,   |машиналарды|           |
|               |             |           |кітаптар,   |ң жұмысының|           |
|               |             |           |плакаттар   |ұауіпсіздіг|           |
|               |             |           |            |ін бақылау.|           |
|6. Өнімдердің  |6.           |-          |Оқу         |6.Ұнды     |Тесттер,   |
|биологиялық    |Аминқышқылды |           |-әдістемелік|транспортта|ауызша     |
|қатері.        |құрамды      |           |оқу         |р мен      |жауап      |
|               |анықтау-     |           |құралдар,   |саудаға    |           |
|               |             |           |кітаптар,   |жіберу     |           |
|               |             |           |плакаттар   |алдындағы  |           |
|               |             |           |            |маркировка.|           |
|7. Азық- түлік |7.Оксипролинд|-          |Оқу         |7.Өнімдерді|Тесттер,   |
|өнімдерін      |і анықтау.   |           |-әдістемелік|ң сапасы   |ауызша     |
|өндірудің      |             |           |оқу         |мен        |жауап      |
|қазіргі кездегі|             |           |құралдар,   |стандартиза|           |
|тәсілдері.     |             |           |кітаптар,   |циясы.     |           |
|               |             |           |плакаттар   |           |           |
|8. Сыртқы      |8.Микро және |-          |Оқу         |8.Нан      |Тесттер,   |
|ортаның әсеріне|макроэлементт|           |-әдістемелік|өнімдерінің|ауызша     |
|байланысты     |ердің        |           |оқу         |үлгілерін  |жауап      |
|қауіп-қатерді  |мөлшері.     |           |құралдар,   |анализдеуді|           |
|бағалауды      |             |           |кітаптар,   |ң реті мен |           |
|меңгеру.       |             |           |плакаттар   |құрастырылу|           |
|               |             |           |            |ы.         |           |
|9.             |9.Органолепти|-          |Оқу         |9.Ұн       |Жұмысты    |
|Қауіп-қатерді  |калық        |           |-әдістемелік|зауыттарынд|қорғау     |
|бағалау        |көрсеткіштерд|           |оқу         |ағы        |           |
|нәтижелерінің  |і анықтау.   |           |құралдар,   |ұнтақтау   |           |
|стастикалық    |             |           |кітаптар,   |партияларын|           |
|өңдеу.         |             |           |плакаттар   |құрау.     |           |
|10. Қауіп-қатер|10.Дайын     |-          |Оқу         |10.Нан     |Жұмысты    |
|туралы, оларды |өнімнің      |           |-әдістемелік|өнімдерінің|қорғау     |
|жою жолдары    |шығысын      |           |оқу         |сандық-    |           |
|немесе азайту  |анықтау      |           |құралдар,   |сапалық    |           |
|жолдарын жасау,|             |           |кітаптар,   |есебі. Нан |           |
|тарату,        |             |           |плакаттар   |өнімдерін  |           |
|қайтадан іске  |             |           |            |сақтау     |           |
|асыру және жою |             |           |            |кезіндегі  |           |
|жолдары.       |             |           |            |нан        |           |
|               |             |           |            |массасындағ|           |
|               |             |           |            |ы табиғи   |           |
|               |             |           |            |убыльді    |           |
|               |             |           |            |анықтау.   |           |
|11. Тамақ      |11.А         |-          |Оқу         |11.Ұн,     |Жұмысты    |
|өнімдерінің    |дәруменінің  |           |-әдістемелік|жарма,     |қорғау     |
|қауіпсіздігіне |колориметриял|           |оқу         |жемге      |           |
|әсер ететін    |ық әдіспен   |           |құралдар,   |қойылатын  |           |
|технологиялық  |анықтау      |           |кітаптар,   |санитарлы-г|           |
|әдістер.       |             |           |плакаттар   |игиеналық  |           |
|               |             |           |            |талаптар.  |           |
|12. ISO 9005   |12. Тиамин   |-          |Оқу         |12.Жем     |Жұмысты    |
|халықаралық    |(В1 дәрумені)|           |-әдістемелік|өндірісінде|қорғау     |
|сапа жүйесі.   |флуориметриял|           |оқу         |і ГТО      |           |
|               |ық анықтау   |           |құралдар,   |қауіпсіздіг|           |
|               |             |           |кітаптар,   |ін бақылау.|           |
|               |             |           |плакаттар   |           |           |
|13. Тамақ      |13.Рибофлавин|-          |Оқу         |13.Витаминд|Ауызша     |
|өнімдерінің    |ді (В2       |           |-әдістемелік|ендірілген |сұрау      |
|нормативтік    |дәрумені)    |           |оқу         |ұнның      |           |
|құқықтық       |флуориметриял|           |құралдар,   |қауіпсіздіг|           |
|актілер        |ық анықтау   |           |кітаптар,   |ін бақылау.|           |
|жәнеФАО\ВОЗ  « |             |           |плакаттар   |           |           |
|Кодекс         |             |           |            |           |           |
|алиментариус » |             |           |            |           |           |
|кодексінде     |             |           |            |           |           |
|корсетілген    |             |           |            |           |           |
|қауіпсіздік    |             |           |            |           |           |
|талаптарына    |             |           |            |           |           |
|сәйкес келуі.  |             |           |            |           |           |
|14. Фотометрия |14.Аскорбин  |-          |Оқу         |14.Ұн және |Ауызша     |
|әдісі          |қышқылын     |           |-әдістемелік|жарма      |сұрау      |
|               |титрометриялы|           |оқу         |ылғалдылығы|           |
|               |қ әдіспен    |           |құралдар,   |н анықтау  |           |
|               |анықтау      |           |кітаптар,   |әдісі.     |           |
|               |             |           |плакаттар   |           |           |
|15.Зауыттарға  |15. Ет және  |-          |Оқу         |15.Ұнтақ   |Ауызша     |
|келіп түсетін  |ет           |           |-әдістемелік|жемдер     |сұрау      |
|шикізаттың     |өнімдерінің  |           |оқу         |өндірісінде|           |
|қауіпсіздігін  |суды         |           |құралдар,   |гі         |           |
|анықтау        |байланыстыру |           |кітаптар,   |қауіпсіздік|           |
|әдістері.      |қабілеті     |           |плакаттар   |ті бақылау |           |
|               |             |           |            |схемасы.   |           |
|16. Тамақ      |             |           |            |           |           |
|өнімдерінің    |             |           |            |           |           |
|қауіпсіздігіне |             |           |            |           |           |
|әсер ететін    |             |           |            |           |           |
|технологиялық  |             |           |            |           |           |
|тәсілдер.      |             |           |            |           |           |
|17.Тамақ       |             |           |            |           |           |
|өнімдерінің    |             |           |            |           |           |
|біркелкілігін  |             |           |            |           |           |
|бағалау.       |             |           |            |           |           |
|18.Тамақ       |             |           |            |           |           |
|өнімдерінің    |             |           |            |           |           |
|сапасын        |             |           |            |           |           |
|бағалауға      |             |           |            |           |           |
|қолданылатын   |             |           |            |           |           |
|зертханалық    |             |           |            |           |           |
|құрал-         |             |           |            |           |           |
|жабдықтар.     |             |           |            |           |           |
|19.Тамақ       |             |           |            |           |           |
|өнімдерінің    |             |           |            |           |           |
|биологиялық    |             |           |            |           |           |
|қауіптілігін   |             |           |            |           |           |
|анықтау        |             |           |            |           |           |
|әдістері.      |             |           |            |           |           |
|20.Тамақ       |             |           |            |           |           |
|өнімдерінің    |             |           |            |           |           |
|химиялық       |             |           |            |           |           |
|қауіптілігін   |             |           |            |           |           |
|анықтау        |             |           |            |           |           |
|әдістері.      |             |           |            |           |           |
|21. Өнімдердің |             |           |            |           |           |
|сапасы мен     |             |           |            |           |           |
|стандартизацияс|             |           |            |           |           |
|ы.             |             |           |            |           |           |
|22. Нан        |             |           |            |           |           |
|өнімдерінің    |             |           |            |           |           |
|үлгілерін      |             |           |            |           |           |
|анализдеудің   |             |           |            |           |           |
|реті мен       |             |           |            |           |           |
|құрастырылуы.  |             |           |            |           |           |
|23.Тамақ       |             |           |            |           |           |
|өнімдерінің    |             |           |            |           |           |
|физикалық      |             |           |            |           |           |
|қауіптілігін   |             |           |            |           |           |
|анықтау        |             |           |            |           |           |
|әдістері.      |             |           |            |           |           |
|24. Нан        |             |           |            |           |           |
|өнімдерінің    |             |           |            |           |           |
|сандық- сапалық|             |           |            |           |           |
|есебі. Нан     |             |           |            |           |           |
|өнімдерін      |             |           |            |           |           |
|сақтау         |             |           |            |           |           |
|кезіндегі нан  |             |           |            |           |           |
|массасындағы   |             |           |            |           |           |
|табиғи убыльді |             |           |            |           |           |
|анықтау.       |             |           |            |           |           |
|25.Тамақ       |             |           |            |           |           |
|өнімдеріне     |             |           |            |           |           |
|қойылатын      |             |           |            |           |           |
|санитарлы-гигие|             |           |            |           |           |
|налық талаптар.|             |           |            |           |           |
|26. Азық- түлік|             |           |            |           |           |
|өнімдерін      |             |           |            |           |           |
|өндірудің      |             |           |            |           |           |
|қазіргі кездегі|             |           |            |           |           |
|әдістері.      |             |           |            |           |           |
|27. Тамақ      |             |           |            |           |           |
|өнімдерін      |             |           |            |           |           |
|витаминдендіруд|             |           |            |           |           |
|ің кауіпсіздік |             |           |            |           |           |
|талаптары.     |             |           |            |           |           |
|28. Ұн және    |             |           |            |           |           |
|жарма          |             |           |            |           |           |
|ылғалдылығын   |             |           |            |           |           |
|анықтау әдісі. |             |           |            |           |           |
|29. Ет және сүт|             |           |            |           |           |
|өнімдерінің    |             |           |            |           |           |
|ылғалдылығын   |             |           |            |           |           |
|анықтау әдісі. |             |           |            |           |           |
|30. Тамақ      |             |           |            |           |           |
|өнімдерінің    |             |           |            |           |           |
|қауіпсіздігі   |             |           |            |           |           |





7 ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТТЕРМЕН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ КАРТАСЫ
                                                                     4-кесте
|Оқулықтар,оқу-методикалық   |Көшірме саны     |Магистранттар  |Қамтамасыз ету |
|оқу-құрадарының атаулары    |                 |саны           |пайызы         |
|1                           |2                |3              |4              |
|Основы технологии молока и  |3                |3              |10             |
|молочных продуктов: учебное |                 |               |               |
|пособие/ М.Б.Ребезов,       |                 |               |               |
|Н.Г.Догарева и              |                 |               |               |
|др.-Челябинск: Издательский |                 |               |               |
|центр ЮУрГУ,                |                 |               |               |
|2011.-Ч.1.-123с.            |                 |               |               |
|Физико-химические и         |3                |               |               |
|биохимические основы        |                 |               |               |
|производства мяса и мясных  |                 |               |               |
|продуктов: учебное пособие/ |                 |               |               |
|М.Б.Ребезов,                |                 |               |               |
|Е.П.Мирошникова,            |                 |               |               |
|О.В.Богатова и              |                 |               |               |
|др.-Челябинск: Издательский |                 |               |               |
|центр ЮУрГУ,2011,-Ч.2.-133с |                 |               |               |
|Современное состояние и     |3                |               |100            |
|перспективы развития        |                 |               |               |
|производства мясных         |                 |               |               |
|продуктов функционального   |                 |               |               |
|назначения: Монография/     |                 |               |               |
|Амирханов К.Ж., Асенова     |                 |               |               |
|Б.К., Нургазезова А.Н.,     |                 |               |               |
|Касымов С.К., Байтукенова   |                 |               |               |
|Ш.Б. Алматы, 2013.-127 с    |                 |               |               |
|Микробиология молока и      |                 |               |100            |
|молочных продуктов: учебное |                 |               |               |
|пособие, М.Б.Ребезов,       |                 |               |               |
|Е.П.Мирошникова,            |                 |               |               |
|Г.К.Альхамова и             |                 |               |               |
|др.-Челябинск: Издательский |                 |               |               |
|центр ЮУрГУ, 2011.-132с     |                 |               |               |
|Функциональные продукты     |3                |               |100            |
|питания. Спрос и            |                 |               |               |
|предложение: монография/    |                 |               |               |
|Н.Л.Наумова, М.Б,Ребезов,   |                 |               |               |
|Е.Я.Варганова-Челябинск:    |                 |               |               |
|издателский центр           |                 |               |               |
|ЮУрГУ,2012-78с.             |                 |               |               |
|Технохимический контроль и  |3                |               |100            |
|управление каечством        |                 |               |               |
|производства мяса и         |                 |               |               |
|мясопродуктов: учебное      |                 |               |               |
|пособие/ М.Б.РЕбезов,       |                 |               |               |
|Е.П.Мирошникова,            |                 |               |               |
|Н.Н.Максимюк и              |                 |               |               |
|др.-Челябинск: издательсикй |                 |               |               |
|центр ЮУрГУ, 2011.-107с     |                 |               |               |



8 ӘДЕБИЕТТЕР

8.1. Негізгі әдебиеттер:
8.1.1. Основы технологии  молока  и  молочных  продуктов:  учебное  пособие/
М.Б.Ребезов, Н.Г.Догарева и др.-Челябинск: Издательский центр ЮУрГУ,  2011.-
Ч.1.-123с.
8.1.2. Физико-химические и биохимические основы производства мяса  и  мясных
продуктов: учебное пособие/  М.Б.Ребезов,  Е.П.Мирошникова,  О.В.Богатова  и
др.-Челябинск: Издательский центр ЮУрГУ,2011,-Ч.2.-133с
8.1.3. Современное состояние  и  перспективы  развития  производства  мясных
продуктов функционального назначения: Монография/  Амирханов  К.Ж.,  Асенова
Б.К., Нургазезова А.Н., Касымов С.К., Байтукенова Ш.Б. Алматы, 2013.-127 с
8.1.4.  Микробиология  молока  и  молочных   продуктов:   учебное   пособие,
М.Б.Ребезов, Е.П.Мирошникова, Г.К.Альхамова  и  др.-Челябинск:  Издательский
центр ЮУрГУ, 2011.-132с
8.1.5. Функциональные продукты питания.  Спрос  и  предложение:  монография/
Н.Л.Наумова,   М.Б,Ребезов,   Е.Я.Варганова-Челябинск:   издателский   центр
ЮУрГУ,2012-78с.
8.1.6. Технохимический контроль и управление каечством производства  мяса  и
мясопродуктов: учебное пособие/ М.Б.РЕбезов,  Е.П.Мирошникова,  Н.Н.Максимюк
и др.-Челябинск: издательсикй центр ЮУрГУ, 2011.-107с

8.2. Қосымша әдебиеттер
8.2.1.Антипова,Л.В.   Методы   исследования   мяса   и   мясных   продуктов:
учебник/Л.В.Антипова, И.А.Глотова, И.А.Рогов –М.:Колос, 2001.-376с
8.2.2.Донченко,  Л.В.  Безопасность  пищевой   продукции   /   Л.В.Донченко,
В.Д.Надыкта. – М.:Пищепромиздат, 2001. – 296с.
8.2.3. Общая технология пищевых производств.  Л.П.  Ковальский.  М.Колос.  –
1997 –320 стр.
8.2.4. Химический состав и пищевая ценность продуктов  [Текст]:  справочник.
М.Н.Волгарева. – М.: Агропромиздат, 1987. – 360 с.
8.2.6. Рогов, И.А. Химия пищ / И.А.Рогов, Л.В.Антипова, Н.И.Дунченко. –  М.:
Колос С, 2007. – 853с
8.2.7. Голубев, В.Н. Пищевая биотехнология / В.Н. Голубев, И.Н.  Жиганов.  –
М.: Делипринт, 2001. – 123с.





Пәндер