Файл қосу
Химиялық факторлар
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ | |БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ | |ШӘКӘРІМ АТЫНДАҒЫ СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ | |3 деңгейдегі СМЖ құжаты |ПОӘК | | | | | | | | |ПОӘК 042–18-9.1.26/02 -2012| |ПОӘК | | | |«Сүт өнімдерін өндіру |18.09.2013 ж. | | |биотехнологиясы» пәнінің |№ 1 басылым | | |студенттерге арналған жұмыс| | | |оқу бағдарламасы | | | «СҮТ ӨНІМДЕРІН ӨНДІРУ БИОТЕХНОЛОГИЯСЫ» пәнінің ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ 5В070001 «Биотехнология» СТУДЕНТТЕРГЕ АРНАЛҒАН ПӘННІҢ ЖҰМЫС ОҚУ БАҒДАРЛАМАСЫ Семей 2013 АЛҒЫСӨЗ 1. ӘЗІРЛЕНДІ _________________________ 24.08. 2012 ж. Кундызбаев Д. К. «Стандарттау және биотехнология» кафедрасының аға оқытушысы 2 ТАЛҚЫЛАНДЫ 2.1. «Стандарттау және биотехнологиясы» кафедрасының отырысында. Хаттама 27.08. 2012 ж., № 1. Кафедра менгерушісі ___________ Ж. Х. Какимова 2.2. Инженерлік-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында. Хаттама 07.09. 2012 ж., № 1. Төрайымы ______________ С.С. Толеубекова 2.3 Инженерлік-технологиялық факультеттің Ғылыми кеңесінің отырысында. Хаттама 10.09. 2012 ж., № 1. Төрағасы ______________ А.Л. Касенов 3 БЕКІТІЛДІ Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында қолданылып, басып шығаруға ұсынылды Хаттама 13.09. 2012 ж., № 1. Оқу-әдістемелік кеңестің төрағасы _____________ Б.А. Рскелдиев 4 № 3- басылым, 26- қыркүйек 2008 ж. № 2- басылымның орнына Мазмұны |1|Жалпы ережелер |4 | |2|Пәнді меңгеруге арналған әдістемелік ұсыныстар |5 | |3|Курстың форматы мен саясаты |6 | |4|Баға қою саясаты |6 | |5|Пәннің мазмұны және сабақтар бойынша сағаттарды үлестіру |7 | |6|СӨЖО мен СӨЖмазмұны |8 | |7|Пән оқу процесінің күнтізбелік графигі |9 | 1 ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР 1.1 Оқытушылар мен пән туралы жалпы мәліметтер Кундызбаев Джумакан Какимович, аға оқытушы «Стандарттау және биотехнология» кафедрасы Қатынасу ақпараты тел.35-46-02, оқу ғимараты № 9, № 315 кабинет Сабақ өткізілетін орындары - № 301, 302, 305 аудиториялар Пән бойынша кредитердің саны 3 1.2 Жұмыс оқу жоспарынан үзінді көшірме (1 кестеде) көрсетілген 1 кесте - Оқу жоспарынан үзінді көшірме |Курс |Семестр | | |дс |спс |зс |сөжо | |1 |2 |3 |4 |5 | |Дәрістер | |Кіріспе. Биотехнологияның тағам өнімдерінің |1 |1 | | | |сапасын қалыптастырудағы ролі | | | | | |Сүттің химиялық құрамы және қасиеттері |1 |1 | | | |Микроағзалардың сүттегі тіршілігіне және санына |2 |1 |2 | | |ықпал етуші факторлар | | | | | |Сүт өнімдерін өндіруде қолданылатын бактериялық |2 |5 |2 | | |препараттар | | | | | |Сүтқышқылды сусындар өндіру биотехнологиясы |2 |1 |2 | | |Сметана өндіру биотехнологиясы |1 |1 |2 | | |Творог өндіру биотехнологиясы |1 |1 |2 | | |Сары май өндіру биотехнологиясы |2 |1 |2 | | |Ірімшік өндіру биотехнологиясы |1 |1 |2 | | |Ірімшік өндірісінің микробиологиялық процестері |1 |1 |1 | | |Ірімшік жетілдірудің биохимиялық процестері |1 |1 | | | |Модуль 1 Сүт - биоөнімдерді өндіруге арналған шикізаты ретінде | |Дәріс сабақтары |6 | | |Тағамдық заттардың |1 | | |сапасын қалыптастырудағы| | | |биотехнологияның ролі. | | | |Сүттің тағамдық және | | | |биологиялық | | | |құндылықтары. | | | |Сүттің химиялық құрамы. | | | |Сүттің қасиеттері. |1 | | |Дайындалатын сүтке | | | |қойылатын талаптар. | | | |Сүттің құрамына және |1 | | |қасиетіне әсер етуші | | | |факторлар. Химиялық | | | |факторлар. Физикалық | | | |факторлар. Биологиялық | | | |факторлар. | | | |Сүтті механикалық |1 |4.1.2 4.2.1 4.2.3 | |өңдеу. Сүтті жылулық | | | |өңдеу. | | | |Сүт өндірісінде |1 | | |қолданылатын ашытқылар | | | |және бакториалды | | | |концентраттар. | | | |Ашытқыларды дайындау. |1 | | |Тәжірибелік сабақтар | | | |Түрлі жануарлар |1 |4.1.1 4.2.2 | |сүттерінің құрамын оқу. | | | |Сүттің физикалық және |1 | | |химиялық қасиеттерін | | | |оқу. | | | |Дайындалатын сүтке |1 |4.1.1 4.2.2 | |арналған стандарттың | | | |талаптарын оқу. | | | |Сүтті жылулық өңдеудің |1 | | |түрлерін оқу. | | | |Сүтті механикалық |1 | | |өңдеудің түрлерін оқу. | | | |Ашытқы түрлерін және |1 | | |олардың құрамын оқу.6 | | | |Зертханалық сабақтар | | | |Сүт сапасын талдау. |2 | | |Пастерлеу түрлерінің |2 | | |салыстырмалы | | | |сипаттамалары. | | | |Сүт өнімдерін өндіруге |2 | | |арналған ашытқыларды | | | |дайындау. | | | |Модуль 2 Сүт өнімдерін өндіру биотехнологиясы | |Дәріс сабақтары | | | |Сүтқышқылды өнімдерді |1 |4.1.1 4.2.2 | |өндіру технологиясы | | | |Қаймақты өндірудің жалпы|1 | | |технологиясы | | | |Қаймақ өндірістіндегі |1 | | |микробиологиялық, | | | |биологиялық және | | | |физико-химиялық | | | |процесстері. | | | | Сүзбені өндірудің жалпы|1 |4.1.1 4.2.2 | |технологиясы | | | |Сүзбе өндірісі ағымында |1 | | |туындайтын биохимиялық | | | |және микробиологиялық | | | |процесстер. | | | | Май өндірісінің жалпы |1 |4.1.1 4.2.2 | |технологиясы | | | | Май өндірісі ағымында |1 | | |туындайтын | | | |физико-химиялық және | | | |микробиологиялық | | | |процесстер. | | | |Ірімшік жасаудағы |1 | | |шикізаттарға қойылатын | | | |талаптар. | | | |Ұйытындыны өңдеу. |1 | | |Пішіндеу, пресстеу. | | | |Ірімшікті тұздеу. | | | |Ірімшікті жетілдіру. | | | |Тәжірибелік сабақтар | | | |Сүтқышқылды сусындарды |1 | | |өндіру технологияларының| | | |ерекшеліктерін оқу. | | | |Ұлттық сүтқышқылды |1 | | |сусындарды өндіру | | | |технологияларының | | | |ерекшеліктерін оқу. | | | |Қаймақ түрлерін өндіру |1 | | |технологияларының | | | |ерекшеліктерін оқу. | | | |Сүзбе түрлерін өндіру |1 | | |технологияларының | | | |ерекшеліктерін оқу. | | | |Шайқау әдісі бойынша |1 | | |майды өндіру | | | |технологиясын оқу. | | | |Жоғары майлылықты |1 | | |кілегейді түрлендіру | | | |әдісімен майды өндіру | | | |технологиясын оқу. | | | |Жоғары температуралық |1 | | |екіншілік қыздырумен | | | |мәйекті ірімшіктерді | | | |өндіру технологиясын | | | |оқу. | | | |Төмен температуралық |1 | | |екіншілік қыздырумен | | | |мәйекті ірімшіктерді | | | |өндіру технологиясын | | | |оқу. | | | | Жұмсақ мәйекті |1 | | |ірімшілктерді өндіру | | | |технологиясын оқу. | | | |Зертханылық сабақтар | | | |Сүтқышқылды сусындарды |2 | | |өндіру | | | |Сүзбені өндіру. |2 | | |Майды шайқау |2 | | |Қатты ірімшікті өндіру |2 | | |Брынзаны өндіру |1 | | 6 СӨЖО ЖӘНЕ СӨЖ МАЗМҰНЫ 3 кесте СӨЖО және СӨЖ жоспарлары | СӨЖО |СӨЖ | |аудиториялық |аудиториядан тыс| | |Кіріспе. Биотехнологияның тағам |консультация |Биотехнология – XXI ғасыр | |өнімдерінің сапасын | |ғылымы | |қалыптастырудағы ролі | | | |Сүттің химиялық құрамы және |консультация |Алыс шетел-дерде сүтке | |қасиеттері | |қойылатын талаптар | |Микроағзалардың сүттегі |консультация |Бифиобактерияларды | |тіршілігіне және санына ықпал | |селекциялау | |етуші факторлар | | | |Сүт өнімдерін өндіруде |консультация |Шетелдерде ашытқы дайындау | |қолданылатын бактериялық | |ерекшеліктері | |препараттар | | | |Сүтқышқылды сусындар өндіру |Консультация | | |биотехнологиясы | | | |Сметана өндіру биотехнологиясы |Консультация | | |Творог өндіру биотехнологиясы |Консультация |Балаларға арналған ақуызды | | | |сүт өнімдері | |Сары май өндіру биотехнологиясы |Консультация | | |Ірімшік өндіру биотехнологиясы |Консультация |Ірімшіктердң жіктелуі | |Ірімшік өндірісінің |Консультация | | |микробиологиялық процестері | | | |Ірімшік жетілдірудің биохимиялық|Консультация | | |процестері | | | 7 «Ғылыми зерттеу негіздері » ПӘНІНЕН ОҚУ ПРОЦЕСІНІҢ КҮНТІЗБЕЛІК ГРАФИГІ 4 кесте - «Стандарттау» пәнінен оқу процесінің күнтізбелік графигі |Атауы |1 |2 |
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz