Файл қосу
Химиялық факторлар
|ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ |
|БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ |
|ШӘКӘРІМ АТЫНДАҒЫ СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ |
|3 деңгейдегі СМЖ құжаты |ПОӘК | |
| | | |
| | |ПОӘК 042–18-9.1.26/02 -2012|
|ПОӘК | | |
|«Сүт өнімдерін өндіру |18.09.2013 ж. | |
|биотехнологиясы» пәнінің |№ 1 басылым | |
|студенттерге арналған жұмыс| | |
|оқу бағдарламасы | | |
«СҮТ ӨНІМДЕРІН ӨНДІРУ БИОТЕХНОЛОГИЯСЫ»
пәнінің
ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ
5В070001 «Биотехнология»
СТУДЕНТТЕРГЕ АРНАЛҒАН
ПӘННІҢ ЖҰМЫС ОҚУ БАҒДАРЛАМАСЫ
Семей
2013
АЛҒЫСӨЗ
1. ӘЗІРЛЕНДІ _________________________ 24.08. 2012 ж.
Кундызбаев Д. К. «Стандарттау және биотехнология» кафедрасының аға
оқытушысы
2 ТАЛҚЫЛАНДЫ
2.1. «Стандарттау және биотехнологиясы» кафедрасының отырысында.
Хаттама 27.08. 2012 ж., № 1.
Кафедра менгерушісі ___________ Ж. Х. Какимова
2.2. Инженерлік-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік кеңесінің
отырысында.
Хаттама 07.09. 2012 ж., № 1.
Төрайымы ______________ С.С. Толеубекова
2.3 Инженерлік-технологиялық факультеттің Ғылыми кеңесінің отырысында.
Хаттама 10.09. 2012 ж., № 1.
Төрағасы ______________ А.Л. Касенов
3 БЕКІТІЛДІ
Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында қолданылып, басып
шығаруға ұсынылды
Хаттама 13.09. 2012 ж., № 1.
Оқу-әдістемелік кеңестің төрағасы _____________ Б.А. Рскелдиев
4 № 3- басылым, 26- қыркүйек 2008 ж. № 2- басылымның орнына
Мазмұны
|1|Жалпы ережелер |4 |
|2|Пәнді меңгеруге арналған әдістемелік ұсыныстар |5 |
|3|Курстың форматы мен саясаты |6 |
|4|Баға қою саясаты |6 |
|5|Пәннің мазмұны және сабақтар бойынша сағаттарды үлестіру |7 |
|6|СӨЖО мен СӨЖмазмұны |8 |
|7|Пән оқу процесінің күнтізбелік графигі |9 |
1 ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР
1.1 Оқытушылар мен пән туралы жалпы мәліметтер
Кундызбаев Джумакан Какимович, аға оқытушы
«Стандарттау және биотехнология» кафедрасы
Қатынасу ақпараты тел.35-46-02, оқу ғимараты № 9, № 315 кабинет
Сабақ өткізілетін орындары - № 301, 302, 305 аудиториялар
Пән бойынша кредитердің саны 3
1.2 Жұмыс оқу жоспарынан үзінді көшірме (1 кестеде) көрсетілген
1 кесте - Оқу жоспарынан үзінді көшірме
|Курс |Семестр |
| |дс |спс |зс |сөжо |
|1 |2 |3 |4 |5 |
|Дәрістер |
|Кіріспе. Биотехнологияның тағам өнімдерінің |1 |1 | | |
|сапасын қалыптастырудағы ролі | | | | |
|Сүттің химиялық құрамы және қасиеттері |1 |1 | | |
|Микроағзалардың сүттегі тіршілігіне және санына |2 |1 |2 | |
|ықпал етуші факторлар | | | | |
|Сүт өнімдерін өндіруде қолданылатын бактериялық |2 |5 |2 | |
|препараттар | | | | |
|Сүтқышқылды сусындар өндіру биотехнологиясы |2 |1 |2 | |
|Сметана өндіру биотехнологиясы |1 |1 |2 | |
|Творог өндіру биотехнологиясы |1 |1 |2 | |
|Сары май өндіру биотехнологиясы |2 |1 |2 | |
|Ірімшік өндіру биотехнологиясы |1 |1 |2 | |
|Ірімшік өндірісінің микробиологиялық процестері |1 |1 |1 | |
|Ірімшік жетілдірудің биохимиялық процестері |1 |1 | | |
|Модуль 1 Сүт - биоөнімдерді өндіруге арналған шикізаты ретінде |
|Дәріс сабақтары |6 | |
|Тағамдық заттардың |1 | |
|сапасын қалыптастырудағы| | |
|биотехнологияның ролі. | | |
|Сүттің тағамдық және | | |
|биологиялық | | |
|құндылықтары. | | |
|Сүттің химиялық құрамы. | | |
|Сүттің қасиеттері. |1 | |
|Дайындалатын сүтке | | |
|қойылатын талаптар. | | |
|Сүттің құрамына және |1 | |
|қасиетіне әсер етуші | | |
|факторлар. Химиялық | | |
|факторлар. Физикалық | | |
|факторлар. Биологиялық | | |
|факторлар. | | |
|Сүтті механикалық |1 |4.1.2 4.2.1 4.2.3 |
|өңдеу. Сүтті жылулық | | |
|өңдеу. | | |
|Сүт өндірісінде |1 | |
|қолданылатын ашытқылар | | |
|және бакториалды | | |
|концентраттар. | | |
|Ашытқыларды дайындау. |1 | |
|Тәжірибелік сабақтар | | |
|Түрлі жануарлар |1 |4.1.1 4.2.2 |
|сүттерінің құрамын оқу. | | |
|Сүттің физикалық және |1 | |
|химиялық қасиеттерін | | |
|оқу. | | |
|Дайындалатын сүтке |1 |4.1.1 4.2.2 |
|арналған стандарттың | | |
|талаптарын оқу. | | |
|Сүтті жылулық өңдеудің |1 | |
|түрлерін оқу. | | |
|Сүтті механикалық |1 | |
|өңдеудің түрлерін оқу. | | |
|Ашытқы түрлерін және |1 | |
|олардың құрамын оқу.6 | | |
|Зертханалық сабақтар | | |
|Сүт сапасын талдау. |2 | |
|Пастерлеу түрлерінің |2 | |
|салыстырмалы | | |
|сипаттамалары. | | |
|Сүт өнімдерін өндіруге |2 | |
|арналған ашытқыларды | | |
|дайындау. | | |
|Модуль 2 Сүт өнімдерін өндіру биотехнологиясы |
|Дәріс сабақтары | | |
|Сүтқышқылды өнімдерді |1 |4.1.1 4.2.2 |
|өндіру технологиясы | | |
|Қаймақты өндірудің жалпы|1 | |
|технологиясы | | |
|Қаймақ өндірістіндегі |1 | |
|микробиологиялық, | | |
|биологиялық және | | |
|физико-химиялық | | |
|процесстері. | | |
| Сүзбені өндірудің жалпы|1 |4.1.1 4.2.2 |
|технологиясы | | |
|Сүзбе өндірісі ағымында |1 | |
|туындайтын биохимиялық | | |
|және микробиологиялық | | |
|процесстер. | | |
| Май өндірісінің жалпы |1 |4.1.1 4.2.2 |
|технологиясы | | |
| Май өндірісі ағымында |1 | |
|туындайтын | | |
|физико-химиялық және | | |
|микробиологиялық | | |
|процесстер. | | |
|Ірімшік жасаудағы |1 | |
|шикізаттарға қойылатын | | |
|талаптар. | | |
|Ұйытындыны өңдеу. |1 | |
|Пішіндеу, пресстеу. | | |
|Ірімшікті тұздеу. | | |
|Ірімшікті жетілдіру. | | |
|Тәжірибелік сабақтар | | |
|Сүтқышқылды сусындарды |1 | |
|өндіру технологияларының| | |
|ерекшеліктерін оқу. | | |
|Ұлттық сүтқышқылды |1 | |
|сусындарды өндіру | | |
|технологияларының | | |
|ерекшеліктерін оқу. | | |
|Қаймақ түрлерін өндіру |1 | |
|технологияларының | | |
|ерекшеліктерін оқу. | | |
|Сүзбе түрлерін өндіру |1 | |
|технологияларының | | |
|ерекшеліктерін оқу. | | |
|Шайқау әдісі бойынша |1 | |
|майды өндіру | | |
|технологиясын оқу. | | |
|Жоғары майлылықты |1 | |
|кілегейді түрлендіру | | |
|әдісімен майды өндіру | | |
|технологиясын оқу. | | |
|Жоғары температуралық |1 | |
|екіншілік қыздырумен | | |
|мәйекті ірімшіктерді | | |
|өндіру технологиясын | | |
|оқу. | | |
|Төмен температуралық |1 | |
|екіншілік қыздырумен | | |
|мәйекті ірімшіктерді | | |
|өндіру технологиясын | | |
|оқу. | | |
| Жұмсақ мәйекті |1 | |
|ірімшілктерді өндіру | | |
|технологиясын оқу. | | |
|Зертханылық сабақтар | | |
|Сүтқышқылды сусындарды |2 | |
|өндіру | | |
|Сүзбені өндіру. |2 | |
|Майды шайқау |2 | |
|Қатты ірімшікті өндіру |2 | |
|Брынзаны өндіру |1 | |
6 СӨЖО ЖӘНЕ СӨЖ МАЗМҰНЫ
3 кесте СӨЖО және СӨЖ жоспарлары
| СӨЖО |СӨЖ |
|аудиториялық |аудиториядан тыс| |
|Кіріспе. Биотехнологияның тағам |консультация |Биотехнология – XXI ғасыр |
|өнімдерінің сапасын | |ғылымы |
|қалыптастырудағы ролі | | |
|Сүттің химиялық құрамы және |консультация |Алыс шетел-дерде сүтке |
|қасиеттері | |қойылатын талаптар |
|Микроағзалардың сүттегі |консультация |Бифиобактерияларды |
|тіршілігіне және санына ықпал | |селекциялау |
|етуші факторлар | | |
|Сүт өнімдерін өндіруде |консультация |Шетелдерде ашытқы дайындау |
|қолданылатын бактериялық | |ерекшеліктері |
|препараттар | | |
|Сүтқышқылды сусындар өндіру |Консультация | |
|биотехнологиясы | | |
|Сметана өндіру биотехнологиясы |Консультация | |
|Творог өндіру биотехнологиясы |Консультация |Балаларға арналған ақуызды |
| | |сүт өнімдері |
|Сары май өндіру биотехнологиясы |Консультация | |
|Ірімшік өндіру биотехнологиясы |Консультация |Ірімшіктердң жіктелуі |
|Ірімшік өндірісінің |Консультация | |
|микробиологиялық процестері | | |
|Ірімшік жетілдірудің биохимиялық|Консультация | |
|процестері | | |
7 «Ғылыми зерттеу негіздері » ПӘНІНЕН ОҚУ ПРОЦЕСІНІҢ КҮНТІЗБЕЛІК ГРАФИГІ
4 кесте - «Стандарттау» пәнінен оқу процесінің күнтізбелік графигі
|Атауы |1 |2 |
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz
Реферат
Курстық жұмыс
Диплом
Материал
Диссертация
Практика
Презентация
Сабақ жоспары
Мақал-мәтелдер
1‑10 бет
11‑20 бет
21‑30 бет
31‑60 бет
61+ бет
Негізгі
Бет саны
Қосымша
Іздеу
Ештеңе табылмады :(
Соңғы қаралған жұмыстар
Қаралған жұмыстар табылмады
Тапсырыс
Антиплагиат
Қаралған жұмыстар
kz