Файл қосу

Ірі қара малдың сүт өнімділігі



ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ
СЕМЕЙ ҚАЛАСЫНЫҢ ШӘКӘРІМ атындағы СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ
                  3  деңгейдегі СМЖ құжаты
                                   ПОӘК
                                   ПОӘК
                             042-18.22.2/02 -2013
Студентке арналған <<Ірі қара мал шаруашылығы,сүт пен ет  өндіру технологиясы>> пәнінің оқу жұмыс бағдарламасы
Басылым №1 <<___>>_____20_____














ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕН
                                       
                                       
5В080200 <<Мал шаруашылығыөнімдерінөндірутехнологиясы>> мамандығынаарналған
                                       
<<Ірі қара мал шаруашылығы, сүт пен ет  өндіру технологиясы>>
             ПӘННІҢСТУДЕНТТЕРГЕАРНАЛҒАН
ЖҰМЫСБАҒДАРЛАМАСЫ
                                       


















СЕМЕЙ - 2013

Алғы сөз

I. Құрастырған 
Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің <<Мал шаруашылығы және аңшылықтану морфология негіздерімен>> кафедрасының  доцент  Қорабаев Жумабай Зейнелович<<_____>>_______2013 жыл

2. Талқыланды:  
2.1. Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің <<Мал шаруашылығы және аңшылықтану морфология негіздерімен>> кафедрасының мәжілісінде. 
Хаттама <<_____ >>_________2013 жыл, №

Кафедра меңгерушісі ______________ Тугамбаева С.М. 

2.2. Аграрлық факультетінің оқу-әдістемелік бюро мәжілісінде 
Хаттама <<____>>__________ 2013 жыл, №
ОӘБ төрайымы _________________ А.Тлеубаева  

3. БЕКІТІЛДІ
Университеттің оқу-әдістемелік кеңес мәжілісінде қаралды және баспаға ұсынылды 
Хаттама <<______>>____________2013 жыл, №

ОӘК төрайымы_____________Г.Искакова

4. БАСЫЛЫМ №_____ <<_____>> ________20____ жылорнынаенгізілген.
















МАЗМҰНЫ



* Жалпыжағдайлар
* Пәндіоқубойыншаәдістемелікнұсқаулар
* Курстыңформатыменсаясаты
* Бағақоюсаясаты
* Пәнніңмазмұныжәнесабақтардыңтүрлерібойыншасағаттар
* СОЖӨЖжәнеСӨЖмазмұны
* Пәнбойыншаоқупроцесініңкүнтізбелікжоспары































* Жалпыжағдайлар

  + Оқытушыжәнепәнтуралыжалпымәліметтер

1. Оқытушыныңаты - жөні: Қорабаев Жумабай Зейнелович доцент
2. Кафедра:   Мал шарушылығы және аңшылықтану морфология негіздерімен                                 
3. Хабарласутелефоны:53-19-70 (институт, жұмыс),
4. Жұмысөткізілетінорны: № 5 корпус, аудитория№101
          5. Пәнніңаты:<<Ірі қара мал шаруашылығы,сүт пен ет  өндіру технологиясы>>
6. Кредит саны:   2(екі)


1.2Пәнніңқысқашамазмұны
          <<Ірі қара мал шаруашылығы, сүт пен ет  өндіру технологиясы>>>>пәнінің мазмұны: ауыл шаруашылығындағы салалардың бірі. Ірі қара еті, сүті халықтың сүйікті тағамы. Бұл саладан өндірілетін бағалы тағамдармен қатар, ірі қара терісі жеңіл өнеркәсіптік былғары бұйымдарына, қаны вакцина және сыворотка жасауға кеңінен пайдалынады. Халықаралық және ауыл шаруашылық көрмелерде де ірі қараға деген талап-артып отыр. 
1.3 Курстың мақсаты: 
        <<Ірі қара мал шаруашылығы, сүт пен ет  өндіру технологиясы>>
пәнін оқытудың мақсаты: Қазақстанның негізгі ірі қара  тұқымдарын, сол тұқымдарды өсіретін үлкен фермалармен және азықтандыру түрлерін үйрету.

1.4 Пәнді оқытудың міндеті: 
Пәнді оқытудың негізгі міндеті  -  Ірі қара шаруашылық өндірісінің теориясымен, түрлерімен, өсіру технологиясымен, азықтық қасиеттерін ескере отырып, іріқара шаруашылық малдарының өнімдерін көтеру мақсатында мал азықтандыру ерекшеліктерін  жетік білулері қажет.
1.5 Пәнді оқубарысында студент: 
* ірі қара малын өсіру әдістерін білу;    
* ірі қара малды асылдандыру жұмыстарын ұйымдастыру және жоспарлау;
* ірі қара малдың дене өлшемдерін және салмағын бағалау;
* норма және рацион туралы ұғымды;
* азықты малға әзірлеп беруді ұйымдастыру;
* ірі қара малдың биологиялық ерекшеліктерін білу;
1.6 Курстың пререквизиттері: 
1.6.1  Жануарлар морфологиясы 
         1.6.2 Жануарлар биохимиясы
1.6.3Мал шаруашылығы негіздері
1.6.4Генетика1.6.5 Ауыл шаруашылық малды өсіру және селекция 
1.6.6 Ауыл шаруашылық малды азықтандыру.
1.7 Курстың постреквизиттері
1.7.1 Селекция және ірі қара мал мен жылқыны өз төлі мен интенсивті көбейту технологиясы
     1.7.2 Қой шаруашылығы,қойдың еті мен жүнін өндіру технологиясы
     1.7.3 Құс шаруашылығы, құс еті мен жұмыртқасын  өндіру технологиясы
          1.7.4Жылқы шаруашылығы, жылқы еті мен қымызын өндіру технологиясы

2 ПӘННІҢ МАЗМҰНЫ ЖӘНЕ САБАҚ ТҮРЛЕРІНЕ БАЙЛАНЫСТЫ САҒАТТЫ БӨЛУ
Кесте 1
№

Тақырып атауы
Сағат саны


Д
ЗТС
СОӨЖ
СӨЖ
Әдебиеттер
1
2
15
15
15
45
7
1  -  модуль Ірі шаруашылығың кәзіргі жағдайы және келешектегі дамуы, Ірі қараның дене мүшелері, ішкі құрылысы, конституциясы
1  -  блок Ірі қара жасымен дене өлшемдерін анықтау

1
Кіріспе. Пәнің даму тарихы. Ірі қара мал шаруашылығының кәзіргі жағдайы және келешектегі дамуы

1
1
1
3
Б.Ысқақбаев.Іірі қара шаруашылығы.  -  Алматы, <<Қайнар>> 1996-192бет.
Н.Омархожаев. Қолда мал өсіру.-Алматы, <<Қайнар>>, 1995-352бет.
Нұрғазы Қ.Ш Мал шаруашылығы: Оқулық  -  Алматы, ЖШС РПБК <<Дәір>> 2012-400бет.
2
Ірі қара малдың шығу тегі және туыстас түрлері
1
1
1
3
Б.Ысқақбаев.Іірі қара шаруашылығы.  -  Алматы, <<Қайнар>> 1996-192бет.
Н.Омархожаев. Қолда мал өсіру.-Алматы, <<Қайнар>>, 1995-352бет.
Нұрғазы Қ.Ш Мал шаруашылығы: Оқулық  -  Алматы, ЖШС РПБК <<Дәір>>  2012-400бет.
3
Ірі қараныңденемүшелері, түр-түсі, ен-таңбасыжәнебасқабелгілері. Ірі қараныңжасынанықтау
1
1
1
3
Б.Ысқақбаев.Іірі қара шаруашылығы.  -  Алматы, <<Қайнар>> 1996-192бет.
Н.Омархожаев. Қолда мал өсіру.-Алматы, <<Қайнар>>, 1995-352бет.
Нұрғазы Қ.Ш Мал шаруашылығы: Оқулық  -  Алматы, ЖШС РПБК <<Дәір>>  2012-400бет.
4
Ірі қара малдың ішкі құрылысы (интерьері).
1
1
1
3
Б.Ысқақбаев.Іірі қара шаруашылығы.  -  Алматы, <<Қайнар>> 1996-192бет.
Н.Омархожаев. Қолда мал өсіру.-Алматы, <<Қайнар>>, 1995-352бет.
Нұрғазы Қ.Ш Мал шаруашылығы: Оқулық  -  Алматы, ЖШС РПБК <<Дәір>>  2012-400бет.
5
Ірі қара малдың конституциясы.
1
1
1
3
Б.Ысқақбаев.Іірі қара шаруашылығы.  -  Алматы, <<Қайнар>> 1996-192бет.
Н.Омархожаев. Қолда мал өсіру.-Алматы, <<Қайнар>>, 1995-352бет.
Нұрғазы Қ.Ш Мал шаруашылығы: Оқулық  -  Алматы, ЖШС РПБК <<Дәір>>  2012-400бет.
2- модуль Ірі қара малдың сүт және ет өнімділігі. Ірі қара малдың сүт және ет өнімділігіне әсер ететін факторлар
2- блок Ірі қара малдың сүтөнімділігін есептеу..
6
Ірі қара малдың сүт өнімділігі.
1
1
1
3
Б.Ысқақбаев.Іірі қара шаруашылығы.  -  Алматы, <<Қайнар>> 1996-192бет.
Н.Омархожаев. Қолда мал өсіру.-Алматы, <<Қайнар>>, 1995-352бет.
Нұрғазы Қ.Ш Мал шаруашылығы: Оқулық  -  Алматы, ЖШС РПБК <<Дәір>>  2012-400бет.
7
Ірі қара малдың сүт өнімділігіне әсер ететін факторлар
1
1
1
3
Б.Ысқақбаев.Іірі қара шаруашылығы.  -  Алматы, <<Қайнар>> 1996-192бет.
Н.Омархожаев. Қолда мал өсіру.-Алматы, <<Қайнар>>, 1995-352бет.
Нұрғазы Қ.Ш Мал шаруашылығы: Оқулық  -  Алматы, ЖШС РПБК <<Дәір>>  2012-400бет.
8
Ірі қара малдың сүт өнімділігін есептеу
1
1
1
3
Б.Ысқақбаев.Іірі қара шаруашылығы.  -  Алматы, <<Қайнар>> 1996-192бет.
Н.Омархожаев. Қолда мал өсіру.-Алматы, <<Қайнар>>, 1995-352бет.
Нұрғазы Қ.Ш Мал шаруашылығы: Оқулық  -  Алматы, ЖШС РПБК <<Дәір>>  2012-400бет.
9
Ірі қара малдың ет 
өнімділігі
1
1
1
3
Б.Ысқақбаев.Іірі қара шаруашылығы.  -  Алматы, <<Қайнар>> 1996-192бет.
Н.Омархожаев. Қолда мал өсіру.-Алматы, <<Қайнар>>, 1995-352бет.
Нұрғазы Қ.Ш Мал шаруашылығы: Оқулық  -  Алматы, ЖШС РПБК <<Дәір>>  2012-400бет.
10
Ірі қара малдың ет 
өнімділігінің
 қалыптасуы
1
1
1
3
Б.Ысқақбаев.Іірі қара шаруашылығы.  -  Алматы, <<Қайнар>> 1996-192бет.
Н.Омархожаев. Қолда мал өсіру.-Алматы, <<Қайнар>>, 1995-352бет.
Нұрғазы Қ.Ш Мал шаруашылығы: Оқулық  -  Алматы, ЖШС РПБК <<Дәір>>  2012-400бет.
              3 -  модуль Ірі қара малдың ет өнімділігінің қалыптасуы және есептеу.Ірі қара малдың тұқымдарының структурасы және классификациясы.
3- блок Ірі қара малдың  сүтті, сүтті-етті, етті-сүтті және етті тұқымдары. 
11
Ірі қара малдың ет 
өнімділігін есептеу
1
1
1
3
Б.Ысқақбаев.Іірі қара шаруашылығы.  -  Алматы, <<Қайнар>> 1996-192бет.
Н.Омархожаев. Қолда мал өсіру.-Алматы, <<Қайнар>>, 1995-352бет.
Нұрғазы Қ.Ш Мал шаруашылығы: Оқулық  -  Алматы, ЖШС РПБК <<Дәір>>  2012-400бет.
12
Ірі қара малдың тұқымдарының структурасы және классификациясы.
1
1
1
3
Б.Ысқақбаев.Іірі қара шаруашылығы.  -  Алматы, <<Қайнар>> 1996-192бет.
Н.Омархожаев. Қолда мал өсіру.-Алматы, <<Қайнар>>, 1995-352бет.
Нұрғазы Қ.Ш Мал шаруашылығы: Оқулық  -  Алматы, ЖШС РПБК <<Дәір>>  2012-400бет.
13
Сүт бағытындағы ірі қара мал тұқымдары
1
1
1
3
Б.Ысқақбаев.Іірі қара шаруашылығы.  -  Алматы, <<Қайнар>> 1996-192бет.
Н.Омархожаев. Қолда мал өсіру.-Алматы, <<Қайнар>>, 1995-352бет.
Нұрғазы Қ.Ш Мал шаруашылығы: Оқулық  -  Алматы, ЖШС РПБК <<Дәір>>  2012-400бет.
14
Қос бағытындағы ірі қара мал тұқымдары
1
1
1
3
Б.Ысқақбаев.Іірі қара шаруашылығы.  -  Алматы, <<Қайнар>> 1996-192бет.
Н.Омархожаев. Қолда мал өсіру.-Алматы, <<Қайнар>>, 1995-352бет.
Нұрғазы Қ.Ш Мал шаруашылығы: Оқулық  -  Алматы, ЖШС РПБК <<Дәір>>  2012-400бет.
15
Ет бағытындағы ірі қара мал тұқымдары
1
1
1
3
Б.Ысқақбаев.Іірі қара шаруашылығы.  -  Алматы, <<Қайнар>> 1996-192бет.
Н.Омархожаев. Қолда мал өсіру.-Алматы, <<Қайнар>>, 1995-352бет.
Нұрғазы Қ.Ш Мал шаруашылығы: Оқулық  -  Алматы, ЖШС РПБК <<Дәір>>  2012-400бет.
* Пәнді оқубойынша әдістемелік нұсқаулар
а) Пәнді оқу барысында қажетті уақытты ұйымдастыру және жоспарлау бойынша  
    кеңестер:
    Семестрдегі оқу жүктемесін біркелкі үлестіру керек және әрбір студент міндетті түрде      орындайтындай, тапсырмалар жиынтығын беру керек, және олардың орындалуын қатаң     бақылау  керек. Бұл үшін кафедрада бақылаудың әртүрлі формасы бар.
    Әрбір пән бойынша өздік жұмысының сағат санын анықтау, оқу тапсырмаларын     регламенттеу  нақтылыққа, анықттыққа әкеледі, басқа сабақтардың есебінен СӨЖ дің    көбейіп кетпеуін қамтамасыз етеді.Бұл қорытынды студенттердің пікірімен нақтыланады.
    Пәнді оқу барысында сұрақтардың бір бөлігін студент өздігінен оқу керектігін білуі қажет.
    Біздің кеңес: өз уақытыныздың шығынын талдау керек. Өз уақытынды есепте және  бақылау жаса, оған ұқыпты қара.
    б) Студенттің іс-әрекеті, немесе пәнді оқудың сценарий
* Оқу материалын дұрыс орналастыру және пәнніңөткен материалдарын және басқа пәндерді байланыстыру.
* Тақырыпқа байланысты сабақты өткізудің түрлері мен әдістері анықталады. Пәннің көптеген сұрақтарын нақты мысалдардан және зертхана жұмыстарынан меңгеруге болады.
* Теориялық курс зертханалық- тәжірибелік жұмыстармен және тәжірибеден өту барысында, оның ішінде диплом алды тәжірибеден өту барысында бекітіледі. 
    Зертханалық сабақтар тақырып дәрістері оқылғаннан кейін жүргізіледі.
    Сөзсіз, бұндай сабақтарда ойлау, талдай білу қабілеттері дамиды. Пәнаралық байланыс   студенттердің ғылым негізін терең меңгеруге қажет. Олар ойкеңістігінің кеңеюіне, білуге    деген қызығушылықтың дамуына, жаңа ғылымды өздігінен игеруге және оларды     тәжірибеде қолданудын белсенділігін жоғарылатады.
    Пәнаралық байланыстың негізінде бір пәнмен келесісінің арасын жалғастыруға болады,    оқу материалдарын көшіруді болдырмау керек. Оқу процесінде бұндай байланыстар    туындауы мүмкін, оларды алдын ала анықтап және де оларды жұмыс бағдарламасына,   жоспарына кіргізу керек.
    в) Оқу- әдістемелік кешенінің материалдарын қолдану бойынша ұсыныстар.
    ПОӘК енгізілген оқу- әдістемелік материалдаы дамыған ғылымның жетілдірілген    
    деңгейін көрсетуі керек, оқу материалының логикалық мазмұның қарастыру керек,  
    студенттердің оқу материалын терең меңгеру үшін және оны тәжірибеде пайдалану үшін   жетілген әдістер мен техникалық тәсілдер қолдану керек. 
    Кредиттік оқу жүйесінде СӨЖ- нің үлесі өсіп, мәні жоғарылайды, ал бұл өз кезегінде  студенттің жұмысын өзгертеді, оның іс- әрекетіне талап жоғарылайды.
г) Әдебиеттермен жұмыс істеу бойынша ұсыныстар.
    Оқырманның мақсатын білмей, қандай әдебиет көздерімен жұмыс жасау керек екенін,     қандай көлемде әдебиет қолдану керек екенін айту қиын. Студент оқу бағытын жоспарлай    білу керек, табылған әдебиет көзіне тез және дәл есеп беріп, содан кейін  оны кез- келген   уақытта оңай табылатындай етіп қою керек. Өйтпеген жағдайда үлкен әдебиет қорын  
белсенді пайдалану мүмкін емес.
    Пән бойынша арнайы әдебиетпен жұмыс ітеудің негізгі мақсаты келесідей болып   бекітіледі: улкен көлемдегі материалдан өзіне керекті негізгі мәліметтерді, болашақ   мамандарға қажетті материалдарды таңдап алу керек.
д) Емтиханға дайындалу бойынша кеңестер.
    Жазғы және қысқы сессия  -  ең қиын  жұмыс кезеңдері.
    Қысқы сессия уақытында, семестр бойына жүйесіз жұмыс істеу нәтижесінде меңгеруге  мүмкін емес үлкен материалдарды еске түсіруге тура келеді. Сессия уақытында    материалдарды тек қайталап, бір жүйеге келтіріп  және түсініксіз сұрақтар бойынша  кеңестер алуға болады.
    Сессияға дайындықты алғашқы, ынтамен тындалған дәрістерден және толық орындалған     зертхана-тәжірибелік, семинар сабақтарынан бастау керек. Бұл Сіздің табысыныздың  негізі.
    Есте сақтаңыздар- түнгі дайындық сабақтары аз өнімділік береді. Олар ойдың жұмысқа  қабілеттілігінің төмендеуіне әкеледі. Уақытты жоспарлау кезінде, қандай емтихан сізге   қиын болады және қайсысына уақыт қорын көп қолдану керек екенін ескеру керек.  
    Өзіндік дайындық үшін кафедра берген бақылау сұрақтарын және бағдарламаларын  ұтымды  пайдалану керек.
    Семестрдегі ұқыпты жұмыстарыңыз және емтиханға деген екпінді дайындығыңыз  сізге  сенімділік туғызады және білімінізге сай бағаны аласыз.
	
4 Курс  форматы
Аудиториялық сабақтар курсты оқу бойынша методикалық ұсыныстарға сәйкес   жүргізіледі. Әрбір тақырыпты оқу кезінде жұмыс дәптерінде зерттелген тақырыптың  мақсаты, тапсырмасы, шешімі және қорытындысы көрсетілуі керек. СОЖӨЖ аудиториялық және аудиториядан тыс деп бөлінеді. Аудиториялық  толық өңделген бақылау жұмысы түрінде жұмыс дәптерінде және реферат түрінде      орындалады. 
	Сабаққа қатысу: Дәріс және тәжірибелік сабақтарға міндетті түрде қатысу керек. Дәріс кезінде түсінбеген материалдарды оқытушыдан қосымша түсіндіруін сұрауға болады. Егерстудент белгілі бір себептермен сабаққа қатыса алмаса, барлық өткен материалдар   бойынша жауап беруі тиіс.
	Үй жұмысы: үй жұмысыөткен материалды бекіту үшін және міндетті түрде орындау   үшін  арнайы жасалған. График бойынша әр тақырыпытың соңында тапсырылуы керек.     
Тәртіп:  Сабақ үстінде үнемі тәртіп бұзған студент аудиториядан  шығарылып, жіберіледі және барлық курс бойынша <<қанағаттанарлықсыз>> бағасы қойылады. Сабаққа кешігіп   келуге болмайды, сабаққа кешіккен   студент дәрісханаға кірмейді. Сабақ кезінде ұялы телефондар өшірілуі тиіс. 
Сабаққа дайындық: Студенттер сабаққа   дайындалу барысында Шәкәрім атындағы 
    Семей мемлекеттік университетінің компьютерлерін қолдана алады. Кітапханада  белгіленген ережелер бойынша оқулықтарды, мерзімдікк басылымдарды оқуға, үйге алуға  болады. 
Өздік жұмыстар: Дәрісханадан тыс уақытта студенттер СОЖӨЖ және СӨЖ дайындап,  белгіленген мерзімде оқытушыға өткізеді. СОЖӨЖ және СӨЖ тапсырмалары 6-пунктте  белгіленген. СОЖӨЖ және СӨЖ  4 форматтағы таза ақ беттерге орындалады. 
Бақылау жұмыстары: бақылау жұмысын студент міндетті түрде орындап, белгіленген  уақытта тапсырылуы тиіс. 
Көшіріп алу: Кез-келген көшіріп алу үшін қатаң жазалап, аудиториядан шығарумен қоса,   жалпы курс үшін <<Ғ>> бағасын қоюмен қамтылады.
Межелік бақылау: Межелік бақылау қорытындысы студенттің сабаққа қатысуын,  өздік жұмысты уақытында орындауын, сабақта ауызша және жазбаша түрде жауап беруін ескере отырып қойылады. 
 Емтихан: қорытындысы бойынша бағалық баллдар қойылады. Емтиханда сіздің дәрістік   жазбаларынызды және кітаптарды пайдалануға болмайды. Емтихан тест түрінде өтеді.
оқу процесіне белсенді қатысу керек, барлық тапсырмаларды талпынып   орындау керек, ұжымдық жұмыстарға қатысу керек. Пунктуальды, сабырлы болу керек. 

* КУРССАЯСАТЫ
Біз бірігіп жұмыс жасау барысында төмендегідей ережелерді ұстануымыз қажет:
* оқытушы мен студен бір біріне түсіністікпен қарауы тиіс
* оқу процесіне белсенді қатысу керек
* барлық тапсырмаларды талпынып   орындау керек
* сабақтан себепсіз қалмау
* сабақтан қалған уақыт электронды журналға тіркелісімен баға автоматты түрде төмендейді
* білімді бағалау балдық - рейтингілік жүйемен бағаланады




6 БАҒА ҚОЮ САЯСАТЫ
<<Ірі қара шаруашылығы ірі қараның етімен сүтін өндіру технологиясы>>пәні бойынша студенттердің білімін бақылау келесідей  формаларда іске асырылады:  
                                                                                                                    Кесте 2
                                   Апта
                            Бақылау түрі
                           Барлық балдар
Ескерту
                                       1
                                       2
                                       3
                                       4
                                       1
Барлық сабаққа қатысу  1 аптадан 7 аптаға дейін
                                      30

                                       2
Ағымды бағылау 18 балл. СОӨЖ 6 балл
                                      24

                                       3
Ағымды бағылау 18 балл. СОӨЖ 6 балл
                                      24

                                       4
Ағымды бағылау18 балл. СОӨЖ 6 балл СӨЖ 30 балл
                                      54

                                       5
Ағымды бағылау 18 балл. СОӨЖ 6 балл
                                      24

                                       6
Ағымды бағылау 18 балл. СОӨЖ 6 балл. СӨЖ 30 балл.
                                      54

                                       7
Рубеждік бақылау 1
                                      90

1 аптадан 7 дейіноқыту нәтижесі бойынша жиынтық балл
                                      300

                                       
Барлық сабаққа қатысу8аптадан15 аптағадейін
                                      30

                                       8
Ағымды бағылау 12 балл. СОӨЖ 5 балл
                                      17

                                       9
Ағымды бағылау 12 балл. СОӨЖ 5 балл
                                      17

                                      10
Ағымды бағылау 12 балл. СОӨЖ 5 балл. СӨЖ 30 балл
                                      47

                                      11
Ағымды бағылау 12 балл. СОӨЖ 5 балл
                                      17

                                      12
Ағымды бағылау 12 балл. СОӨЖ 5 балл.
                                      17

                                      13
Ағымды бағылау 12 балл. СОӨЖ 5 балл. СӨЖ 30 балл
                                      47

                                      14
Ағымды бағылау 12 балл. СОӨЖ 5 балл
                                       

                                      15
Рубеждік бақылау  2
                                      90

8аптадан15дейіноқыту нәтижесі бойынша жиынтық балл
                                      300

Емтиханүшін жиынтық балл
                                      400

Академиялық кезеңдегі жиынтық балл
                                     1000




7НЕГІЗГІ ӘДЕБИЕТТЕР

7.1Негізгіәдебиеттер
7.1.1 Б.Ысқақбаев.Ірі қара шаруашылығы.  -  Алматы, <<Қайнар>> 1996-192бет.
7.1.2Н.Омархожаев. Қолда мал өсіру.-Алматы, <<Қайнар>>, 1995-352бет.
7.2 Қосымша әдебиеттер
7.2.1Қ.Ш. Нұрғазы. Мал шаруашылығы: Оқулық  -  Алматы, ЖШС РПБК,<<Дәуір>>,  2012-400бет.
7.2.2  Е.А Арзуманян и др. Скотоводство.М.:Колос, 1984-399с.
7.2.3 С.А. Рузский. Племенное дело в скотоводстве. М.:Колос, 1977-320с.

Пәндер