Файл қосу

Құрылыс материалдар химиясы



ҚАЗАҚСТАН РЕСУПБЛИКАСЫНЫҢ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ
ШӘКӘРІМ атындағы СЕМЕЙ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ
                   СМЖ-ның 3 бөлім денгейі
                                   ПОӘК
                                       

                       ПОӘК 042-14.01.20.62/02-2009
                                       
                                   ПОӘК
                   Студенттерге арналған
        пәндердің  оқу жұмыс бағдарламасы
           <<Құрылыс материалдар химиясы>>

  <<__>> __ 20__
                              №2 басылым
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
            ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ
                                       
           <<Құрылыс материалдар химиясы>>
                                  атауы
                                       
050730  -   <<Құрылыс материалдарын, бұйымдарын және 
               конструкцияларын өңдеу>>   
                          мамандығы үшін
	
                                       
СТУДЕНТТЕРГЕ АРНАЛҒАН ПӘНДЕРДІҢ ОҚУ ЖҰМЫС
                           БАҒДАРЛАМАСЫ
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                  СЕМЕЙ
                                     2009
                                       
                                Кіріспе

 1. ӘЗІРЛЕНГЕН
ҚҰРАСТЫРУШЫ _________ << ____>>   ______ 20__ ж.    Ж.Т. Лебаева, 
  			
аға оқытушысы      кафедрасы                               <<Химия>>                                     
	

2. ТАЛҚЫЛАНДЫ
2.1 <<Химия>>   кафедра  отырысында
<< ____>> _______________20__ж.,  №_____ хаттама
                           күні
Кафедра  меңгерушісі     ________                                       М.Г. Яшкарова 

2.2 Инженерлік-технология факультетінің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында
<<____>>  ______________ 20__ж., №_____ хаттама
                    күні
Төрайымы   __________________                                       Ж.К. Молдабаева 


3. БЕКІТІЛДІ
Университеттің Оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында басып шығаруға мақұлдаған және ұсынылған
<< ____ >>_____________20__ж. , №_____ хаттама
                    күні
ОӘК төрайымы, __________________                                А.А. Молдажанова 


4. << 02>> _09_2007ж. № 1 басылым орнына














                                Мазмұны
                                       
1 Жалпы ережелер
2 Пәндердің оқып-білу жөніндегі әдістемелік ұсынымдар
3 Курс форматы және саясаты
4 Баға қоюдың саясаты
5 Пәндердің мазмұны және сабақ түрлері бойынша сағаттарды бөлу
6 СОӨЖ және СӨЖ мазмұны
7 Пән бойынша оқу үрдісінің күнтізбелік кестесі



































1 Жалпы ережелер

1.1 Оқытушы және пән туралы жалпы мәліметтер
Лебаева Жемис Темиргалиевна, аға оқытушысы
Кафедра       <<Химия>>
Байланыс ақпараты  -  тел: 35-05-92, оқу ғимараты № 9, кабинет № 418
Сабақ өткізу орны  -  дәрісхана № 416
Берілген пән бойынша кредиттер саны - 2
1.2 Оқу жұмыс жоспарынан көшірме (1 кесте)

1 кесте  -  Оқу жұмыс жоспарынан көшірме
                                       
                                   Курс
                                       
                                Семестр
                                       
                              Кредиттер
                                     ДР
                                   (сағ)
                                    СПС
                                   (сағ)
                                     ЗТ
                                   (сағ)
                               СОӨЖ (сағ)
                                СӨЖ (сағ)
                                Барлығы
             Қорытынды бақылаудың нысаны
                                       1
                                       2
                                       3
                                       4
                                       5
                                       6
                                       7
                                       8
                                       9
                                      10
                                       2
                                       2
                                       3
                                      15
                                       -
                                      30
                                      15
                                      15
                                      135
                                Емтихан

1.3 Пәндердің мазмұнын қысқаша сипаттау
<<Құрылыс материалдар химиясы>> курсы заттың дисперсты жағдайы туралы және дисперсты жүйелердегі беттік құбылыстар жайындағы негізгі ілімдермен таныстырады. Курста маңызды орын дисперсты жүйені анықтау болып табылады. 
<<Құрылыс материалдар химиясының>>  негізгі мәселелер  -  дисперсты фазалардың пайда болу жағдайы, олардың ерекше қасиеті, тұрақтылығы, сонымен қоса өзіндік механикалық және электрлік қасиеті бар гетерогенді құрылыстың пайда болуы және дамуы, - курста жақсы ашылуы керек. Коллоидты процестердің молекулярлық механизміне көңіл бөлу және олардың сандық теориясын дамыту; коллоидты химия пәнінің әмбебаб мәнін көрсету керек
<<Құрылыс материалдар химиясы>> пәні дисперсты материалдарды алу және өңдеу заңдылықтарын зерттейтін физико-химиялық механикамен тығыз байланыста. Физико-химиялық механиканы игеру үшін физико-химиялық заңдылықтарды және құрылыс түзілу механизмін терең зерттеу керек.
Курста аналитикалық, физикалық және коллоидты химия пәнінің дамуы жайында қысқаша шолу беріледі, жаратылыстануда оның орны анықталады. 
1.4 Аталмыш курстың мақсаты студенттердің кинетикалық химиялық реакциялардың жаңа заңдарын пайдалану. Факторларды қарастыру, олардың 
көмегімен химиялық реакциялардың процесіне және жүйедегі тепе-теңдік жағдайына әсер етуін пайдаланып, барлық химиялық процестердің сүйеніп тұрған химиялық көрінстерді көз алдына, алған білімдерін пайдалана отырып алуы болып табылады.

1.5 Пәндерді оқып-білудің негізгі міндеті - коллоидты химия пәнін ғылым ретінде таныстыру; беттік құбылыстардың заңдылықтарымен, дисперсты жүйелерді алу және олардың тұрақтылық теориясымен, лиофобты және лиофильді коллоидты жүйелердің қасиеттерін танып білу және олардың қолдану аймағымен танысу, алынған нәтижелерді санаумен таныстыру.
1.6 Оқып-білудің нәтижесінде студент мыналарды: 
- коллоидты химия пәнінің негізгі теорияларын, сұрақтарының жауабын, беттік құбылыстардың термодинамикасын, химиялық кәсіпорынға керек білімдерді, табиғи және ағынды суды тазарту әдістер жайында білуі тиіс;
- қолайлы тәжірибелік жағдайлар және құрал-жабдықтарды орнатуды, технологиялық тәжірибені дұрыс жоспарлап өткізуд меңгеруі тиіс;
-  негізгі заңдылықтары жайында теорияныдисперсты жүйелерінің седи-ментациялық тұрақтылығын көрсететін теорияларды игеруі керек;
- Берілген тақырыптарға сай тәжірибелік жұмысты жазып және оны жұмыс жасауға методикалық нұсқауын сынап және істей алуы керек;
- бос беттік энергия жылумен, тығыздықпен беріктікпен байланыста болуын түсінуі керек;  
  - кез-келген кәсіборында жұмыс істей алатын қабілет болу керек және осыған білімі сәйкес болуы керек;
-  қандай да бір коллоидты дисперсты жүйелерды алып, оны әр қарай зерттеп, негізгі теория бойынша салыстырып көрсетіп алуы тиіс.  
1.7 Курстың пререквизиттері:
1.7.1 Бейорганикалық химия 
1.8 Курстың постреквизиттері:
1.8.1 Құрылыс материалдары, Байланыстырушы заттар.

2 Пәндердің оқып-білу жөніндегі әдістемелік ұсынымдар

<<Құрылыс материалдар химиясы>>  пәнін оқу алдында бағдарламада қарастырылғандай әрбір тақырыптың көлемімен танысу қажет. Әрбір тақырыптың сұрақтары оқу барысында жұмысші дәптерге қысқаша конспектілеу  керек, үй жұмысының дайындығын, әрбір  материалдардың  ұғу дәрежесін тексеру  үшін  есеп шығару керек.

3 Курс форматы және саясаты

Оқу жүгін семестр бойына бірқалыпты орналастыру, тапсырманы әр студенттін міндетті түрде орындай алатын мөлшерде беру керек, олардың орындалуын қатан қадағалап, бақылаулар жүргізуге тиісті. Осыған байланысты  кафедрада әр түрлі формаларда бақылаулар болу керек. Оқу құралдарын регламентациялау, әр дисциплина бойынша өздік жұмыстарының сағат мөлшерін құрау, басқа дисциплина арқасында СРС мөлшері аспауын қадағалап отыру қажет. 
Студенттің уақыт мөлшерін анализдеу арқылы ескерілмеген уақыттардың мөлшері бар болуы анықталды. Сондықтан көптеген студенттер өз уақыттарын жоспарлай алмай жүргендеріне шағымданады. Көптеген студенттерде  уақытты тиімді пайдалана алмайды, оларда күнделікті жоспарлары жоқ. 
1.Оқу материалын берілген пән бойынша өткен материалдың  басқа дисциплиналармен байланысын және кезектігін ескерген жөн.
2.Тақырыпқа байланысты сабақтын өту әдісі және талқыланатын сұрақтары жоспарланады. Көптеген пән сұрақтары  аланда немесе арнайы клиникалық лабораторияларда түсіндірген кезде оңай қабылданады.
3.Курстық теориялық білімдері лабораториялық  -  практикалық сабақтардың арқасында негізделеді.
Лабораториялық сабақтар белгілі бір тақырыптарды лекцияда талқылаған соң жүргізіледі. Әрине, сабақтарды бұлай өткізу  студентте анализдеу, салыстыру және ойлау қабілеттері жоғарлайды. Пән аралық  жүйе студенттің  ғылым негізін және танырлық әрекетін белсендіруге арналған. 
Пән аралық жүйені ескере отырып, мұғалім белгілі бір дисциплинаға байланысты  студенттің қаншалықты білімін біле отырып, оқу материалын жоспарланған мөлшерден тыс  бере алады.
  Белгілі бір лекция немесе лабораториялық  -  практикалық сабақты жоспарлай отырып, мұғалім алдын ала сабақтын өткізілу әдісін және жерін, тәртібін ойластыру керек.

4 Баға қоюдың саясаты

Кредит  -  оқу жұмысының көлемін унифицирленген өлшеу бірлігі. Лекцияның 1 академиялық сағаты  50 минутқа сай, практикалық немесе 100 минуты лаборатириялық сабақтар, 1 кредит сағаты  -  аптасына 3 жұмыс сағаты (1 сағат лекция + 2 сағат СРСП).
Ескерткіштер: Реферат 6-8 беттік мөлшерінде, А-4 форматында, компьютерлік теру (14 шрифтпен) немесе көлемге сәйкес келетін қол жазба түрінде орындалады.
1.Оқу материалын берілген пән бойынша өткен материалдың  басқа дисциплиналармен байланысын және кезектігін ескерген жөн.
2.Тақырыпқа байланысты сабақтын өту әдісі және талқыланатын сұрақтары жоспарланады. Көптеген пән сұрақтары  аланда немесе арнайы клиникалық лабораторияларда түсіндірген кезде оңай қабылданады.
3.Курстық теориялық білімдері лабораториялық  -  практикалық сабақтардың арқасында негізделеді.
Лабораториялық сабақтар белгілі бір тақырыптарды лекцияда талқылаған соң жүргізіледі. Әрине, сабақтарды бұлай өткізу  студентте анализдеу, салыстыру және ойлау қабілеттері жоғарлайды. Пән аралық  жүйе студенттің  ғылым негізін және танырлық әрекетін белсендіруге арналған. 
Пән аралық жүйені ескере отырып, мұғалім белгілі бір дисциплинаға байланысты  студенттің қаншалықты білімін біле отырып, оқу материалын жоспарланған мөлшерден тыс  бере алады.
  Белгілі бір лекция немесе лабораториялық  -  практикалық сабақты жоспарлай отырып, мұғалім алдын ала сабақтын өткізілу әдісін және жерін, тәртібін ойластыру керек.

№
Тапсырма түрі
Балл
1
Дәріс
1х15=15
2
Практикалық сабақты орындау және есеп беру
3х30=90
3
Студенттік өзіндік жұмысы
5х155=75
4
Өқытушы көмегімен студенттің өзіндік жұмысы
4х22,5=90
5
Аралық бақылау
15х2=30

Барлығы:
300 -- 100%

5 Пәндердің мазмұны және сабақ түрлері бойынша сағаттарды бөлу
 
2 кесте  -  Пәндердің мазмұны. Сабақ түрлері бойынша сағаттарды бөлу
Тақырыптардың атауы
Сағаттар саны

ДС
СПС
ЗХ
СОӨЖ
СӨЖ

1
2
3
4
5
6
1 Кіріспе. Химиялық анализ пәні. Сапалық ж/е сандық анализінің мақ-саты мен мінждеттері. 
2 Химиялық анализінің теориялық негіздері. Ерітінділерді еріткіш деп қарастыру.  Электролиз-дік диссоциация теория-сы. Қышқылдардың және сілтілердің замандас ұсынуы. Ерігіштік туындысы. Тұздық күшті әсер . Бөлшекті тұндыру
3 Сапалық анализ. Са-палық анализінің пәні, мақсаты және міндеті. Сапалық анализінің жүй-есі. Анализдің жүйелік ж/е бөлшекті жолы. Ка-тиондардың аналитика-лық жіктелуі. Аналити-калық реакциялардың сезімталдығы. Ерітіндіде иондарды табу негізгі жайіттар. 
4 Сандық анализ. Сапа-лық анализдің пәні, мақсаты және міндеті. Сандық анализдегі есеп-теулер. Сапалық анализ-дегі қателіктер. Аналити-калық таразы және өл-шеулер. Өнеркәсіп объ-ектісінің және техноген-ді жұмыстар өнімдері-нің хим/лық анализ әдісі.
5. Гравиметриялық әдіс. Гравиметриялық әдісінің негізі. Гравиме-триялық анықтаулардың түрі. Гравиметриялық анализдің операциялары. 
6. Титриметриялық ана-лиз. Титриметри-ялық анализінің негізі және ерекшеліктері. Тит-риметриялық анализінің әдістері. Титриметрия-дағы ерітінділердің концентрациясы. 
7. Қышқылды-негізді титрлеу. Әдістің негізі.  Ацидиметрия и алкалиметрия. Титрлеу барысында сутектің көрсеткішінің өзгеруі. 
8. Тотығу-тотықсызда-ну титрлеу. Тотығу-тотықсыздану титрлеу әдісінің негізі және жіктелуі. 
9. Комплексонометоия-лық титрлеу. Комплекс-онометриялық титрлеу-дің негізі. Эквивалентті нүктені анықтау. Комплексонометрияық титрлеудің әдістері.
10. Тұнбаға түсу әдісі бойынша титрлеу. Тұнбаға түсу әдісінің негізі, олардың жіктелуі. Эквивалентті нүктені анықтау тәсілдері. 
11. Физикалық химия. Энергия сақтау заңдары. Жүйе және сыртқы орта. Энергия және оның түрлері. Термодинами-каның бірінші заңы. Қы-сым тұрақты болғанда ішкі энергияның өзгеруі. Термодинамиканың екінші заңы. Энергия айналуының бағыты. Қайтымды және қайтым-сыз процестер. Гиббс энергиясы. Гельмгольц энергиясы.  Термодинамиканың үшінші. Энтропия. Энт-ропияның статистикалық интерпритациясы. 
12. Молекуланың поля-ризациясы. Молекула-ның поляризациялануы және поляризациялығы.  Молекула ның рефракциясы. 
13.  Термохимиялық өлшеуштер. Жылу эф-фектінің калориметри-ялық тәжірибелерінің қисығы. 
Ерітінділер. Шекті және шексіз еритін сұйық-тықтар. Үшкомпонентті жүйелердің анализі.  Ері-тіндідегі химиялық реак-циялардың кинетикасы. 
14. Органикалық хи-мия. Құрамында крем-ний бар органикалық қосылыстар. Органика-лық қосылыстардың жалпы сипаттамасы. Қа-ныққан көмірсутектер. Қанықпаған көмірсутек-тер. Силандар, галогенды силандар, алкоксилан-дар, ацилоксисиландар.        
15 Коллоидты химия. Дисперсті жүйелердің жіктелуі. Коллоидты ерітінділерді алу тәсілдері. Мицелла құрылысы. Коллоидты жүйелердің.
                                       1
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1


                                       1
                                       
                                       
                                       2
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       3
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       2
                                       
                                       
                                       2
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       2
                                       
                                       
                                       
                                       2
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       2
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       2
                                       
                                       
                                       2
                                       
                                       
                                       
                                       2
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       2
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       2
                                       1
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       1
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       1

6 СОӨЖ және СӨЖ мазмұны

3 кесте  -  СОӨЖ және СӨЖ жоспары
СОӨЖ
СӨЖ
Аудиториялық
Аудиториядан тыс

1
2
3
1 Кіріспе. Химиялық анализ пәні. Сапалық және сандық анализінің мақсаты мен мінждеттері. 
2 Химиялық анализінің теориялық негіздері. Ерітінділерді еріткіш деп қарастыру.  Электролиздік диссоциация теориясы. Қышқылдардың және сілтілердің замандас ұсынуы. 
3. Сапалық анализ. Сапалық анализінің пәні, мақсаты және міндеті. Сапалық анализінің жүйесі. Анализдің жүйелік және бөлшекті жолы. Катион-дардың аналитикалық жіктелуі. 
4. Сандық анализ. Сапалық анализдің пәні, мақсаты және міндеті.Сандық анализдегі есептеулер. Сапалық анализдегі қателіктер. Аналитикалық таразы және өлеулер. 
5. Гравиметриялық әдіс. Гравиметриялық әдісінң негізі. Гравиметриялық анықтаулардың түрі. 
6. Титриметриялық анализ. Титриметриялық анализінің негізі және ерекшеліктері. Титриметриялық анализінің әдістері. Титриметриядағы ерітінділердің концентра-циясы. 
7. Қышқылды-негізді титрлеу. Әдістің негізі.  Ацидиметрия и алкалиметрия. Титрлеу барысында сутектің көрсеткішінің өзгеруі. Тирлеу қисықтары. 
8. Тотығу-тотықсыздану титрлеу. Тотығу-тотықсыздану титрлеу әдісінің негізі және жіктелуі. 
9. Комплексонометоиялық титрлеу. Комплексоно-метриялық титрлеудің негізі. 
10. Тұнбаға түсу әдісі бойынша титрлеу. Тұнбаға түсу әдісінің негізі, олардың жіктелуі. 
11. Физикалық химия. Энергия сақтау заңдары. Жүйе және сыртқы орта. Энергия және оның түрлері.
 Термодинамиканың екінші заңы. Энергия айналуының бағыты. Қайтымды және қайтымсыз процестер.  Термодинамиканың үшінші. 
Энтропия. Энтропияның статистикалық интерпритациясы. 
12.Молекуланың поляриза-циясы. Молекуланың поляри-зациялануы және поляри-зациялығы.  Молекула ның рефракциясы. Молекуланың дипольды мезеті. 
13.Термохимиялық өлшеуштер. Жылу эффек-тінің калориметриялық тәжірибелерінің қисығы. 
14. Органикалық химия. Құрамында кремний бар органикалық қосылыстар. Органикалық қосылыс-тардың жалпы сипаттамасы. Қаныққан көмірсутектер. Қанықпаған көмірсутектер.        
15 Коллоидты химия. Дисперсті жүйелердің жіктелуі. Коллоидты ерітінділерді алу тәсілдері. Мицелла құрылысы. Коллоидты жүйелердің тұрақтылығы. Коллоидты жүйелердің электрлік және оптикалық қасиеттері. 
Химиялық анализінің теориялық негіздері. Дамуы..  

Ерігіштік туындысы. Тұздық күшті әсер . Бөлшекті тұндыру .





Аналитикалық реакциялардың сезімтьалдығы. Ерітіндіде иондарды табу негізгі жайіттар.



Өнеркәсіп объектісінің және техногенді жұмыстар өнімдерінің химиялық анализ әдісі.



Гравиметриялық анализдің операциялары.


Бастапқы және жұмысшы титриметриялық ерітінділерді дайындау. Стандартты ерітінділер. Фиксаналдар.



Индикаторлар. Индикаторлардың өту аймағы, индикатор көрсеткіші рК, титрлеу көрсеткіші рТ.


Тотықтырғыштар мен тотықсыздандыр-ғыштардың эквивалентты салмақтары. Тирлеу қисықтары.
Эквивалентті нүктені анықтау.


Эквивалентті нүктені анықтау тәсілдері.


Қысым тұрақты болғанда ішкі энергияның өзгеруі. Энтальпия. Термодинамиканың бірінші заңын химияда қолдануы

Гиббс энергиясы. Гельмгольц энергиясы.

Термодинамиканы биология, агрономия аумағында қолдануы


Ерітінділер. Шекті және шексіз еритін сұйықтықта. Үшкомпонентті жүйелердің анализі.  
   
Силандар, галогенды силандар, алкоксиландар, ацилоксисиландар.



Мицелла құрылысы. Коллоидты жүйелердің тұрақтылығы.

Шикізаттың сапасын анықтау, өндіріс процесін, шығатын өнімнің сапасын бақылау 
Аса ерімейтін электролит-тардың біреулерінің басқа-ларына айналуы. Гидролиз және амфоралық.




Әртүрлі катионды аналитикалық топтардың, негізгі аниондардың сапалық анализі. Жеке заттардың анализі.



Өндіріс және табиғи процестерін бақылау үшін химиялық анализ әдістерінің  қолданылуы. 



Тұндыру теориясы. Гравиметриялық анализдегі есептеулер.

Титриметриялық анализдің титриметриялық анықтаудың схемасы. Эквивалентті нүктені анықтау.



Титрлеудегі индикаторлар қателігі.




Индикаторлар. Перманганатометрия, иодометрия.


Комплексонометриялық титрлеудің әдістері.


Аргентометриялық, меркурометриялық титрлеу.

Химиялық реакциялардың жылу эффектілері. Гесс заңы.



Химиялық реакциядағы бос энергия. Байланысты энергия.  

Термодинамиканы биология, агрономия аумағында қолдануы


Активациялану энергиясы. Химиялық реакция жылдамдығының константасы. Активті соқтығысулар теориясы. 
Көміртегінің және кремнийдің салыстырмалы сипаттамасы.   Алкилсиландардың  тура синтездеуі.          Жоғары молекулалық кремний органикалық қосылыстар.
Коллоидты жүйелердің электрлік және оптикалық қасиеттері.


7  <<Құрылыс материалдар химиясы>> ПӘНІ БОЙЫНША ОҚУ ҮРДІСІНІҢ КҮНТІЗБЕЛІК КЕСТЕСІ

4  -  кесте <<Құрылыс материалдар химиясы>> пәні бойынша оқу үрдісінің күнтізбелік кестесі
                                Апталар
                                       1
                                       2
                                       3
                                       4
                                       5
                                       6
                                       7
                                       8
                                       9
                                      10
                                      11
                                      12
                                      13
                                      14
                                      15
                                   Бақы-
                                лау түрі
                                    реф
                                   конс
                                   конс
                                    реф
                                   есеп
                                   тест
                                     РК1
                                   тест
                                    реф
                                   конс
                                   конс
                                    реф
                                   есеп
                                   есеп
                                   тест
                                     РК2
                                   тест
                                Баллдар
                                      20
                                      40
                                      60
                                      80
                                      100
                                      120
                                      140
                                      160
                                      180
                                      200
                                      220
                                      240
                                      260
                                      280
                                      300






























Пәндер