Файл қосу
Бөлгіш жабдықтар. Курстың постреквизиттары
ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ СЕМЕЙ ҚАЛАСЫНЫҢ ШӘКӘРІМ АТЫНДАҒЫ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ 3 деңгейлі СМЖ құжаты ПОӘК ПОӘК 042-18-5.1.05/02-2013 ПOӘК <<Азық-түлік шикізатын ұсақтауға арналған жаңа заман жабдықтары>> пәнінің магистранттарға арналған бағдарламасы № __ басылым <<__>>______2013 ж. ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ <<АЗЫҚ-ТҮЛІК ШИКІЗАТЫН ҰСАҚТАУҒА АРНАЛҒАН ЖАҢА ЗАМАН ЖАБДЫҚТАРЫ>> 6M072400 - <<Технологиялық машиналар және жабдықтар>> мамандығы бойынша ПӘННІҢ МАГИСТРАНТҚА АРНАЛҒАН БАҒДАРЛАМАСЫ Семей 2013 Алғысөз 1 ӘЗІРЛЕНДІ Құрастырушылар: ____________ Ә. Қасенов, т.ғ.д., профессор <<Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары>> кафедрасының профессоры ____________ М. Акимов, т.ғ.к., доцент <<Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары>> кафедрасының доценті <<____>> _______2013 ж. 2 ТАЛҚЫЛАНДЫ 2.1 Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің <<Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары>> кафедрасы мәжілісінде қаралды <<___>> __________ 2013 ж., № ___ хаттама Кафедра меңгерушісі ___________ М. Акимов. 2.2 Инженерлі-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік бюросының отырысында қаралды <<___>> __________ 2013 ж., № ___ хаттама Төрайым ___________ С. Толеубекова. 3 БЕКІТІЛДІ Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында талқыланды және басылымға рұқсат етілді <<___>> __________ 2013 ж., № ___ хаттама ОӘК төрайымы _______________ Г. Искакова 4 АЛҒАШҚЫ РЕТ ЕНГІЗІЛГЕН Мазмұны 1 Жалпы ережелер 2 Пәннің мазмұны және сабақ түрлері бойынша сағаттарды бөлу 3 Пәнді оқып-білу жөніндегі әдістемелік ұсынымдар 4 Курс форматы 5 Курс саясаты 6 Баға қою саясаты 7 Әдебиеттер 1 ЖАЛПЫ МАҒЛҰМАТТАР 1.1 Оқытушы және пән бойынша жалпы мәліметтер * Оқытушылардың аты-жөні - Касенов Амиржан Леонидович, Кабулов Болат Бейсенгалиевич, Еренгалиев Аман Еренгалиевич, Какимов Айтбек Калиевич, Мустафаева Аяулым Какеновна * <<Тамақ өндірісінің машиналары мен аппараттары>> кафедрасы * Байланыс ақпараты - № 9 оқу ғимараты, № 109 кабинет, тел: 35-05-90 * Сабақ өткізетін аудиториялар № 105 * Пәннің аталуы - <<Азық-түлік шикізатын ұсақтауға арналған жаңа заман жабдықтары>> * Осы пән бойынша кредит саны - 4 1.2 Пәннің қысқаша мазмұны: <<Тамақ өнімдері шикізатын ұсақтауға арналған жаңа заман жабдықтары>> пәнінде шикізат түрлері мен оларды ұсақтау әдістері, тамақ өнімдері шикізатын ұсақтауға арналған жаңа заман жабдықтары, сонымен қатар сонымен қатар әртүрлі жабдықтардың классификациясы және әрекет ету принципі қарастырылады. 1.3 Пәнді оқыту мақсаты: Магистранттарда тамақ өнімдері шикізатын ұсақтаудағы кәсiби сұрақтарды шешуде ғылыми - әдiстемелiк жолдарды құрастыруға қажеттi бiлiмдерді алуы болып табылады. Осы пән тамақ өнімдері шикізатын ұсақтауға арналған жаңа заман жабдықтары курсына арқаланады және арнайы пәндердiң ары қарай зерттеуге негiз болып табылады. 1.4 Пәнді оқудың негізгі міндеті: <<Тамақ өнімдері шикізатын ұсақтауға арналған жаңа заман жабдықтары>> пәні практикалық курс болып табылады. Сондықтан міндетті шарт бақылаудың негiзгi түрлерiн құрайтынбарлық жаттығу және жеке тапсырмалардың орындауы болып табылады. 1.5 Оқыту нәтижесі: Пәнді оқу нәтижесінде магистрант білу керек: * тамақ өнімдері шикізатын ұсақтауға арналған технологиялық жабдықтардың жіктелуін және жұмыс істеу принципін білуі керек; * тамақ өнімдері шикізатын ұсақтау технологиясы негіздерін пайдалана білуі керек; * пәннің дәріс материалдарын меңгеруі керек; * технологиялық жабдықты дұрыс таңдау тамақ өнімдері шикізатын ұсақтауға әдiстерiн өндiруге икемi болу. * тамақ өнімдері шикізатын негiзгi көрсеткiштерін анықтайтын факторлар туралы түсінігі болу. 1.6 Курстың пререквизиттары: 1.6.1 Бөлгіш жабдықтар 1.7 Курстың постреквизиттары: 1.7.1 Магистрлік диссертация 2 ПӘННІҢ МАЗМҰНЫ ЖӘНЕ САБАҚ ТҮРЛЕРІ БОЙЫНША САҒАТТАРДЫ БӨЛУ Кесте 1 № р/н Тақырыптың аталуы Сағаттары Әдебиеттер ДС ПС ЗС ОМӨЖ МӨЖ 1 2 3 4 5 6 7 8 1 Кіріспе 1 - 1 - 16 Ивашкин Ю.А. Моделирование производственных процессов мясной и молочной промышленности. - М.: Издательство ВО <<Агропромиздат >>, 1987. 2 Тамақ өнімдері өнеркәсiп салаларының қысқаша сипаттамасы. 1 - 1 - 16 - 3 Шикiзаттың өңдеуiнiң ортақ әдiстерi. 1 - 1 - 16 - 4 Ұсақтау қатты бөлшектерді бөліктерге бөлу процесі ретінде. 1 - 1 - 16 - 5 Тамақ өнімдері шикiзатының ұсақтауға арналған жабдықтың классификациясы. 1 - 1 - 16 Юткин, Л.А. Электрогидравлический эффект и его применение в промышленности [текст] / Л.А. Юткин. - Л.: Машиностроение, Ленингр. Отд. 1986.- 253с. 6 Ұсақтаудың әр түрлi әдiстерi. 1 - 1 - 16 - 7 Шикiзаттың ұсақтауына қазiргi жолдар. 1 - 1 - 16 - 8 Тамақ өнімдері шикiзаты мен дайын өнiмнiң физико-механикалық қасиеттерi. 1 - 1 - 16 - 9 Шикiзатты ұсақталуы үшiн машиналар. 1 - 1 - 16 - 10 Iрiктеудi жабдық және азық-түлiк орталарының ұсақтауының сусымалы өнiмдерiнiң сөндiруiн классификация. 1 - 1 - 16 - 11 Iрiктеу және азық-түлiк орталарының ұсақтауының сусымалы өнiмдерiнiң сөндiруi үшiн жабдық. 1 - 1 - 16 - 12 Өсiмдiк шикiзаттың өңдеуi нанотехнологияларды негiзде. 1 - 1 - 16 Машины и аппараты пищевых производств в 2-х кн. М.: ВШ.-2001. 13 Еттiң ұсақтауының әдiстерiнiң талдауы және таңдау ұтымды. 1 - 1 - 16 - 14 Азық-түлiк орталарының ұсақтауы үшiн жабдық 1 - 1 - 16 - 15 Техника келешек: технологиялық есептердiң жаңа техникалық шешiмдерi. 1 - 1 - 16 - Барлығы 15 - 15 - 240 3 ПӘНДІ ОҚЫП-БІЛУ ЖӨНІНДЕГІ ӘДІСТЕМЕЛІК ҰСЫНЫМДАР Курсты зерттеуге кiрiсерде,негiзгi тағайындауы-магистрантқа кiтаппен жұмыс істеуін жеңiлдету болып табылатын, ұсынылған оқу-әдiстемелiк кешенді қолдана отырып тақырыптың(бөлiм ) басты ережесiн талқылануына айрықша көңiл бөлу керек. Әрбiр дәрiстерiнiң тақырыбына (бөлiмге ) қысқаша конспектi өзiн-өзi бақылауға арналған сұрақтармен бiтедi. Маңызды мәні оқулықты дұрыс таңдауы болады. Бiр уақытта бiрнеше оқулықтардыпайдаланбауы керек. Ұсынылған әдебиеттер тiзiмінен - бiреуін негiзгiге таңдалған болуы керек. Басқа оқулықтар немесе оқу құралдарын егер жетілдіретін материалдары болмағанда немесе оқулықта жеткiлiксiз айтылған жағдайларда қолданылады Курсты тақырыптары бойынша пәннiң бағдарламасын негiзге ала отырып дәйектi түрде үйрену. Оқулықтармен жұмыс мiндеттi түрде оқулық және осы кешенде келтiрiлген мысалдар және есептердiң дербес шешiммен және талдауымен жүргізілуі керек. Осыдан кейiн өзiн-өзi бақылау үшiн сұрақтарға жауап беру керек. Оқу материалын, егер сіз теорияны практикалық тапсырмаларды шешуде қолдана алған жағдайда шартты түрде меңгерілді деп есептеуге болады. 4 КУРС ФОРМАТЫ Оқу сабақтары МӨЖге арналған уақытты қосқанда, әрқайсысы 75 минуттан аптасын екі рет өтеді. Курс форматы - аралас. Дәріс сабақтары біршама қиын, проблемалық сұрақтарға арналады. Дәрістің үлгілік құрылымы - жағдайды талқылау немесе блиц-сұрау (10-15 минут), дәріс (25-30 минут), материалды бекіт, 25 минут МӨЖге бөлінеді. Сабақтың мұндай өткізу құрылымы магистранттан ұсынылатын әдебиетпен жүйелі, өзіндік жұмыс істеуін және дәрістің жаңа тақырыбы бойынша материалды білуін талап етеді. Практикалық сабақтары теориялық материалдың тереңiрек талқылануына себепшi болатын тапсырмалардың шешiмiне арналған. Аудиториялық МӨЖ кезінде бiз сiздердіңдәрiс немесе практикалық сабаққа дайындалу барысында, сонымен бiрге өзiндiк үй жұмыстарын орындауда пайда болған сұрақтарды қарастырамыз. Бұдан басқа, кафедра бекiткенграфик бойынша, мен аптасына бiр рет жеке немесе топтық консультацияның формасындағы МӨЖ сағаттық жұмыс өткiземiн. Сiз пәнді оқуға бөлінген оқу уақыттың үштен бiрін өз алдына, менiң мүлде көмегiмсiз жұмыс iстейсіз. Өзiндiк жұмыс үшiн тапсырмалардың түрлерi, МӨЖ жоспарлары кестесінде келтiрiлген. 5 КУРС САЯСАТЫ Пәнді оқуға бөлінген мерзiм бойы мен сiзге көрсететiн талаптар бойынша түсіністік табатынымызға үмiттенемiн. * Сабаққа міндетті түрде қатысу. Сізден сабақтан қалмауыңызды және сабақ уақытында сөйлеспеуіңізді сұраймын. Дәріс және практикалық сабақтардың әрбіріне қатысуды мен 1 баллмен бағалаймын, ал әрбір босатылған сабаққа сізге минус 1 балл бағасы қойылады. Әрбiрөтелмеген жұмыс үшін сiзекi баллмен жазаланасыз. Сонымен қоса, сiз өтелген жұмыс үшін әрбiр жұмыс түрiне орнататын максимал баллды ендi ала алмайсызын. * Орынды себеп бойынша сабақта болмау, сөзсiз және курстың толық игеруiнен сiздi босатпайды. Егер сiз маған, сiздiң университетіңіздің дирекциясы берген, анықтама-рұқсат қағазын көрсетсеңiз - мен сізді сабаққа жіберемін. Өткізілген тақырыптарды өтеу үшін, оларды дербес зерттеуi үшiн, өткiзудiң мерзiмдерiнiң нұсқауы бар тапсырма аласыз. Осы жағдайда мен айыппұл санкциялары қолданбаймын, бiрақ сiз босатылған сабақтар үшін бiр де бiр балл алмайсыз. * Оқу процесінде аудиториялық экзамендерде белсенді қатысу, белгіленген уақытта уақытылы және тырыса үй жұмысын орындау. Тиянақты және міндетті болу. Мұның бәрі сізге жоғары рейтінгілік көрсеткіштерге жетуге көмектеседі. * Аудиториялық сабақ кезінде сіздердің телефондарыңыз өшірулі болуы керек. * Сіз курстастарыңыз бен оқытушыларыңызға шыдамды, ашық және мейірімді болуларыңыз керек. * Қорытынды бақылау (экзамен) компьютерлік тестілеу түрінде өтеді. Әрбір тест тапсырмасы соның ішінде біреуі ғана дұрыс болатын 5 жауаптан тұрады. Тест тапсырмалары қатаң түрде жұмыс бағдарламасына сәйкес құралған. Экзаменге дайындалу үшін ПОӘКте мысал түрінде сұрақтар тізімі келтірілген. 6 БАҒА ҚОЮДЫҢ САЯСАТЫ Пән бойынша үлгерімді бақылау келесі түрде жүзуге асырылады: * - ағымдағы бақылау <<Азық-түлік шикізатын ұсақтауға арналған жаңа заман жабдықтары>> пәнінің оқу процесінің күнтізбелік кестесіне сәйкес жүргізіледі) - межелік бақылау (7 және 15 апталар) - қорытынды бақылау Ағымдағы бақылау кезінде студенттің дәріс және зертханалық сабақтардағы жұмысы бағаланады, сонымен қатар үй тапсырмаларын орындау, рефераттарды жазу және т.с.с. Межелік бақылау - оқытушының қатысуымен тесттерге жауап беру және аудиториялық бақылау жұмыс орындау. Пән бойынша баға 100 %-тік шкала бойынша пайыздық мөлшерімен қойылады. <<Азық-түлік шикізатын ұсақтауға арналған жаңа заман жабдықтары>> пәні бойынша ұпайлардың үлестірілуі 2-Кесте Апта Бақылау түрі Ұпайлар Ескерту 1 2 3 4 1-7 апталарда дәрістерге және зертханалық сабақтарға қатысу 30 1 Тапсырмалар түрлерімен танысу 2 Тамақ өнімдері өнеркәсiп салаларының қысқаша сипаттамасы. 20 3 Шикiзаттың өңдеуiнiң ортақ әдiстерi. 20 4 Ұсақтау қатты бөлшектерді бөліктерге бөлу процесі ретінде. 20 5 Қоректенгіштердің құрылымы, жіктелуі және негізгі типтері 20 6 Тамақ өнімдері шикiзатының ұсақтауға арналған жабдықтың классификациясы. 20 Саңылаулы бункерлі бағдарлау 30 7 Межелік бақылау 1 80 1-7 апталарда оқу нәтижесінде барлық ұпайлар 300 8-15 апталарда дәрістерге, практикалық және лабораториялық сабақтарға қатысу 30 8 Шикiзаттың ұсақтауына қазiргi жолдар. 15 9 Тамақ өнімдері шикiзаты мен дайын өнiмнiң физико-механикалық қасиеттерi. 15 10 Шикiзатты ұсақталуы үшiн машиналар. 15 11 Iрiктеудi жабдық және азық-түлiк орталарының ұсақтауының сусымалы өнiмдерiнiң сөндiруiн классификация. 30 12 Iрiктеу және азық-түлiк орталарының ұсақтауының сусымалы өнiмдерiнiң сөндiруi үшiн жабдық. 15 13 Аудиториялық бақылау жұмыс 15 14 Еттiң ұсақтауының әдiстерiнiң талдауы және таңдау ұтымды. 15 15 Межелік бақылау 1 75 8-15 апталарда оқу нәтижесінде барлық ұпайлар 300 Емтиханға арналған барлық ұпайлар 400 Академиялық кезеңге арналған барлық ұпайлар 1000 7 ӘДЕБИЕТТЕР 7.1 Негізгі әдебиет 7.1.1 В.И. Хлебников. Технология товаров. Учебник.- М.:Издательский Дом <<Дашков и К>>, 2002. 427с. 7.1.2 Машины и аппараты пищевых производств Том 1.Под редакцией академика Расхн В.А., 2008. 239 с. Панфилова, профессора В.Я. Груданова8.1.3. А.Ф.Фан-Юнг, Б.Л.Флауменбаум, А.К.Изотов и др. 7.1.3 Технология консервированных плодов, овощей, мяса и рыбы. М.: Пищевая промышленность, 1980. 336 с. 7.1.4 А.П.Ковалевская. Технология пищевых продуктов. М.: ВО Агропромиздат, 1988. 287 с. 7.1.5 И.А.Рогов. Технология мяса и мясных продуктов. ВО Агропромиздат, 1988. 576 с. 7.1.6 Л.Я.Ауэрман. Технология хлебопе6карного производства. М.: Легкая и пищевая промышленность, 1984.416 с. 7.1.7 Б.Л.Флауменбаум, С.С.Танчев, М.А.Гришин. Основы консервирования пищевых продуктов.М.: Агропромиздат, 1986.494 с. 7.2 Қосымша әдебиет 7.2.1 Н.А.Головкин. Холодильная технология пищевых продуктов. М.: Легкая и пищевая промышленность, 1984.240 с. 7.2.2 Общие методы переработки сырья. Учебное пособие. М.: АгроНИИТЭИММП, 1992. 7.2.3 Е.П.Широков. Технология хранения и переработки плодов и овощей. М.: Колос, 1978. 311 с. 7.2.4 Гаврилова Н. Б. Гигиенические основы питания и контроля качества пищи. Учебное пособие. - Семипалатинск: ГУ <<Семей>>. 1998 - 181 с. 7.2.5 Позняковский В. М. Гигиенические основы питания, безопасность и экспертиза продовольственных товаров: Учебник. 2-е изд., испр. и доп. - Новосибирск: Изд-во Новосиб. ун-та, 1999. - 448 с. 7.2.6 Аханова В. М., Романова Е. В. Гигиена питания. - Ростов н/Д: изд-во <<Феникс>>, 2000. - 384 с.
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz