Файл қосу
Курстың постреквизиттары. Курстың пререквизиттары
ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢБІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ СЕМЕЙ қаласының Шәкәрім атындағы университеті 3 деңгейлі СМЖ құжаты ПОӘК ПОӘК 042-18-5.1.07/02-2013 ПОӘК <<Ғылыми зерттеулер әдіснамасы>> пәнінен оқытушыларға арналған №__ басылым << - - __>>______2013 г. ПӘННІҢ ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КЕШЕНІ 6M072400 - <<Технологиялық машиналар және жабдықтар>> мамандығы бойынша <<ҒЫЛЫМИ ЗЕРТТЕУЛЕР ӘДІСНАМАСЫ>> ПӘННІҢ ОҚЫТУШЫЛАРҒА АРНАЛҒАН БАҒДАРЛАМАСЫ Семей 2013 Алғы сөз * ӘЗІРЛЕНДІ Құрастырушылар: М. Какимов ____________ Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің <<Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары>> кафедрасының доценті, т.ғ.к. <<____>> _______2013 ж. 2 ТАЛҚЫЛАНДЫ 2.1 Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің <<Тамақ өндірісінің машиналары мен аппаратттары>> кафедрасы мәжілісінде қаралды <<___>> __________ 2013 ж., № ___ хаттама Кафедра меңгерушісі ___________ М. Акимов 2.2 Инженерлі-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік бросының отырысында қаралды <<___>> __________ 2013 ж., № ___ хаттама Төрайым ___________ С. Толеубекова 3 БЕКІТІЛДІ Университеттің оқу-әдістемелік кеңесінің отырысында талқыланды және басылымға рұқсат етілді <<___>> __________ 2013 ж., № ___ хаттама ОӘК төрайымы _______________ Г. Искакова 4 АЛҒАШҚЫ РЕТ ЕНГІЗІЛГЕН Мазмұны 1 Қолдану саласы 2 Нормативтік сілтемелер 3 Жалпы ережелер 4 Пәннің оқу жұмыс бағдарламасының мазмұны 5 Студенттердің өздік жұмысына арналған тақырыптардың тізімі 6 Пән бойынша оқу-әдістемелік карта 7 Оқу-әдістемелік әдебиеттермен қамтамасыз ету картасы 8 Әдебиеттер 1 ҚОЛДАНУ САЛАСЫ <<Ғылыми зерттеулер әдіснамасы>> пәнінің оқу-әдістемелік кешеннің құрамына кіретін оқытушыға арналған бағдарламасы 6M072400 - <<Технологиялық машиналар және жабдықтар>> мамандығының магистранттарына арналған. 2 НОРМАТИВТІК СІЛТЕМЕЛЕР <<Ғылыми зерттеулер әдіснамасы>> пәнінің оқытушыға арналған оқу-жұмыс бағдарламасы келесі нормативтік-құқықтық құжаттардың талаптары мен ұсыныстарына сәйкес құрастырылды және осы пән бойынша оқу процесін ұйымдастыру тәртібін белгілейді: - 2004 жылдың 29 сәуіріндегі № 9-4-1/2800 Қазақстан Республикасы білім және ғылым министрлігі бұйрығымен енгізілген және бекітілген 6M072400 - <<Технологиялық машиналар және жабдықтар>> мамандығы бойынша білім берудің Мемлекеттік жалпыға міндетті стандарты ҚР МЖМБС 7.09.058-2008 бойынша құрастырылған. - Университет стандарты СТУ 042-СГУ-5-2012 <<Пәннің оқу- әдістемелік кешенін жетілдіру мен рәсімдеудің жалпы ережелері>>; - ДП 042-1.07-2012 <<Пәннің оқу-әдістемелік кешенінің мазмұны және құрылымы>> құжаттандырылған процедурасы. 3 ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР 3.1 Пәндердің мазмұнын қысқаша сипаттау <<Ғылыми зерттеулер әдіснамасы>> пәнінде адамзатты өніммен қамтамасыз ету, халық шаруашылығының азық-түлік саласының дамуын, азық-түлік шикізатын ұсақтауға арналған жабдықтың теориялық негізін және адамдардың қореқтенуіне арналған жартылай фабрикат пен дайын өнімге айналдыру процесінде шикізатқа өңдеудiң әр түрлi әдiстерiнің әсер етуі мәселелерін қарастырады. 3.2 Бұл курстың мақсаты - магистранттарда сұйық бiртектi емес жүйелердiң бөлiнуiндегі кәсiби сұрақтары шешуде ғылыми - әдiстемелiк жолдарды құрастыруға қажеттi бiлiмдерді алуы болып табылады. Осы пән азық-түлік шикізатын өңдеу әдістері курсына арқаланады және арнайы пәндердiң ары қарай зерттеуге негiз болып табылады. 3.3 Пәнді оқу нәтижесінде магистрант тиісті: :: шикiзатты өңдеу бойынша азық-түлiк шикiзатын, жартылай фабрикаттартарды, азық-түлiк өнiмi, технологиялық үдерiстерді жiктеудi білуі керек; :: Азық-түлiк шикiзатын кесу негiздерiмен, азық-түлiк шикiзаты мен азық-түлiк өнiмдерiн мен әр түрлi сапалық көрсеткiштерi бойынша зерттеумен жұмыстың дағдыларына ие болуы керек; :: Пәннің дәрiс материалы меңгеру; :: Шикiзаттың сапасын бағалауды, өлшеу нәтижелерiн өңдеуiнiң әдiстерiн және олардың анализдік талдауын істей алу керек; :: Шикiзаттың ұнтақтаудан кейiн оның сапасының негiзгi көрсеткiштерінанықтайтын факторлар туралы түсінік болу. <<Ғылыми зерттеулер әдіснамасы>>пәні практикалық курс болып табылады. Сондықтан міндетті шарт бақылаудың негiзгi түрлерiн құрайтын барлық жаттығу және жеке тапсырмалардың орындауы болып табылады. 3.4 Пәнді оқу нәтижесінде магистрант міндетті: :: азық-түлік шикізатын қайта өңдеу төңірегіндегі негiзгi периодты шығаруларымен дұрыс жұмыс iстеуге, қаралған ақпарат көздерi бойынша дұрыс есеп жүргізу, дербес пәндiк картотека жүргізуге икемi болу. :: шикізаттың негізгі сипаттамаларын білу керек; :: олардың қарқындылығын бағалау үшін негізгі технологиялық процестер мен сипаттарын жүзеге асыру әдістерін білуі керек; :: бiртектi емес сұйық жүйелердi бөлiнудiң технологиясындағы химиялық, физикалық-химия, құрылым - механикалық, коллоид процесстерi туралы түсінігі болуы керек; :: азық-түлiк шикiзатын кесу технологиясының ғылыми негізін білуі керек; :: ғылыми ақпараттармен алмасу формасы және олардың ресiмдеуiне негiзгi талаптарды бiлу; :: курстiң бiр үлгiдегi жобалық есептерiнiң шешуге дағдылану. 3.5 Курстың пререквизиттары: 3.5.1 Технологиялық жабдықтар 3.5.2 Сапаны басқарудың статистикалық әдістері 3.6 Курстың постреквизиттары: 3.6.1 Магистрлік диссертация 3.7 Жұмыс оқу жоспарының көшірмесі: 1 кесте Курс Семестр Кредиттер Дәріс (сағ.) ЛС (сағ.) СОӨЖ (сағ.) СӨЖ (сағ.) Барлығы (сағ.) Қорытынды бақылау формасы 1 2 2 15 15 15 45 90 емтихан 4 ОҚЫТУШЫЛАРҒА АРНАЛҒАН ПӘНДЕРДІҢ ОҚУ ЖҰМЫС БАҒДАРЛАМАСЫНЫҢ МАЗМҰНЫ 2 кесте Тақырыптардың аталуы және олардың мазмұны Сағат тар саны 1 2 Дәріс сабақтар. 1- Модуль. Тәжірибелік зерттеулерді ұйымдастыру жоспарлау және зерттеу әдістері Ғылыми зерттеу жұмысын зерттеудің маңыздылығы мен өзектілігі 1 Ғылыми зерттеу жұмысын аналитикалық талдаудың негіздері 1 Тәжірибелік зерттеулерді ұйымдастыру және жоспарлау 1 Зерттеудің санын құрастыруды жүзеге асырудың қойылымы мен сипаттамасы 1 Тәжірибелік зерттеудің жұмысының жүргізілуі 1 Тәжірибеде қолданылатын әдістемелер мен аспаптарды таңдап алудың маңыздылығы 1 2-Модуль. Ғылыми зерттеу жұмысын математикалық модельдеу жолдары Математикалық модельдеудің қойылымы 1 <<Қара жәшік>> қағидасы бойынша модельдеудің жолдары 3-Модуль. Ғылыми жұмысты тәжірибелік зерттеудің негіздері Өнімнің сапалық және сандық көрсеткіштерін зерттеудің маңыздылығы 1 Өнімнің реалогиялық қасиеттерін зерттеудің маңыздылығы 1 Өнімнің микроқұрылымдық биохимиялық гранулометриялық құрамын зерттеу 1 Тәжірибе нәтижелерін математикалық өңдеудің көпфакторлы регресиялық теңдеулері 1 5 МАГИСТРАНТТАРДЫҢ ӨЗДІК ЖҰМЫСЫН ОРЫНДАУҒА АРНАЛҒАН ТАҚЫРЫПТАРДЫҢ ТІЗІМІ 5.1 Тәжірибелік зерттеулерді ұйымдастыру жоспарлау және зерттеу әдістері 5.2 Ғылыми зерттеу жұмысын зерттеудің маңыздылығы мен өзектілігі 5.3 Ғылыми зерттеу жұмысын аналитикалық талдаудың негіздері 5.4 Тәжірибелік зерттеулерді ұйымдастыру және жоспарлау 5.5 Зерттеудің санын құрастыруды жүзеге асырудың қойылымы мен сипаттамасы 5.6 Тәжірибелік зерттеудің жұмысының жүргізілуі 5.7 Тәжірибеде қолданылатын әдістемелер мен аспаптарды таңдап алудың маңыздылығы 5.8 Ғылыми зерттеу жұмысын математикалық модельдеу жолдары 5.9 Математикалық модельдеудің қойылымы 5.10 <<Қара жәшік>> қағидасы бойынша модельдеудің жолдары 5.11 Ғылыми жұмысты тәжірибелік зерттеудің негіздері 5.12 Өнімнің сапалық және сандық көрсеткіштерін зерттеудің маңыздылығы 5.13 Өнімнің реалогиялық қасиеттерін зерттеудің маңыздылығы 5.14 Өнімнің микроқұрылымдық биохимиялық гранулометриялық құрамын зерттеу 5.15 Тәжірибе нәтижелерін математикалық өңдеудің көпфакторлы регресиялық теңдеулері 6 ПӘН БОЙЫНША ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК КАРТА 3 кесте Тақырыбы Көрнекі құралдар, ТСО, плакаттар, зертханалық стенд Өз бетімен оқып үйренуге арналған сұрақтар Бақылау нысаны Дәріс сабақтар 1 3 4 5 Ғылыми зерттеу жұмысын зерттеудің маңыздылығы мен өзектілігі плакат жауап алу Ғылыми зерттеу жұмысын аналитикалық талдаудың негіздері плакат жауап алу Тәжірибелік зерттеулерді ұйымдастыру және жоспарлау плакат жауап алу Зерттеудің санын құрастыруды жүзеге асырудың қойылымы мен сипаттамасы плакат жауап алу Тәжірибелік зерттеудің жұмысының жүргізілуі плакат жауап алу Тәжірибеде қолданылатын әдістемелер мен аспаптарды таңдап алудың маңыздылығы плакат жауап алу Математикалық модельдеудің қойылымы плакат жауап алу <<Қара жәшік>> қағидасы бойынша модельдеудің жолдары жауап беру Өнімнің сапалық және сандық көрсеткіштерін зерттеудің маңыздылығы плакат, лабораториялы стенд тестілік бақылау Өнімнің реалогиялық қасиеттерін зерттеудің маңыздылығы плакат; лабораториялық стенд тестілік бақылау Өнімнің микроқұрылымдық биохимиялық гранулометриялық құрамын зерттеу плакаттар; лабораториялық стенд жауап беру Тәжірибе нәтижелерін математикалық өңдеудің көпфакторлы регресиялық теңдеулері плакаттар тестілік бақылау 7 ОҚУ-ӘДІСТЕМЕЛІК ӘДЕБИЕТПЕН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУДІҢ КАРТАСЫ 4 кесте Оқулықтардың, оқу-әдістемелік құралдардың атауы Даналардың саны Магистранттардыңсаны Қамтама-сыз етілу пайызы 1. Антипова Л.В, Глотова И.А., Рогов И.А. Учебник. Методы исследования мяса и мясных продуктов. Учебник. - Москва, 2001.- с. 570. 50 5 100 2. Бражников А.М., Карпычев В.А., Пелеев А.И. Аналитические методы исследования процессов термической обработки мясопродуктов. М.: Пищевая пром - сть ., 1974. 30 5 100 3. Дойков В.В., Гарин А.Н. Оптимизация текущего планирования производства колбасных изделий //1. Обзорная информация. Мясная промышленность / М.: АгроНИИТЭИММП , 1986. 10 5 100 4. Маркин Ю.П. Математические методы планирования и управления в мясной и молочной промышленности. - М.: Пищевая пром-сть , 1972. 15 5 100 5. Аслаев М.П., Карнилов Ю.Г. Моделирование процессов пищевых производств. - М.: Легкая и пищевая пром-сть, 1982. 2 5 33 6. Ивашкин Ю.А. Моделирование производственных процессов мясной и молочной промышленности. - М.: Издательство ВО <<Агропромиздат>>, 1987. 15 5 100 8 ӘДЕБИЕТТЕР 8.1 Негізгі әдебиттер 8.1.1. Антипова Л.В, Глотова И.А., Рогов И.А. Учебник. Методы исследования мяса и мясных продуктов. Учебник. - Москва, 2001.- с. 570. 8.1.2. Бражников А.М., Карпычев В.А., Пелеев А.И. Аналитические методы исследования процессов термической обработки мясопродуктов. М.: Пищевая пром - сть ., 1974. 8.1.3. Дойков В.В., Гарин А.Н. Оптимизация текущего планирования производства колбасных изделий //1. Обзорная информация. Мясная промышленность / М.: АгроНИИТЭИММП , 1986. 8.1.4. Маркин Ю.П. Математические методы планирования и управления в мясной и молочной промышленности. - М.: Пищевая пром-сть , 1972. 8.1.5. Аслаев М.П., Карнилов Ю.Г. Моделирование процессов пищевых производств. - М.: Легкая и пищевая пром-сть, 1982. 8.1.6. Ивашкин Ю.А. Моделирование производственных процессов мясной и молочной промышленности. - М ., 1987, Издательство ВО <<Агропромиздат >> 8.2 Қосымша әдебиттер 8.2.1 Баль В. В., Вереин Е. Л. Технология рыбных продуктов и технологическое оборудование. М. Агропромиздат, 1990. 8.2.2 Большаков А.А. Технология мяса и мясопродуктов. М. Агропромиздат, 1970. 8.2.3 Касьянов Г.И. Технология переработки рыбы и морепродуктов. Ростов-на-Дону. 2001., 415 с.
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz