Тамақтан улану


Презентация қосу




– сұрақтар
1. Жемшөпті қандай әдістермен
әзірлейміз?
2. Балауса және ірі азықтарды атаңдар?
3. Балғын азықтарды атаңдар?
4. Минералды азықтарға нелер жатады?
5. Құрама жемді атаңдар?
6. Органикалық заттар не үшін қажет?
7. Азық-түліктің механикаландыру
амалын атаңдар?
8. Тамақтану мәдениеті дегеніміз не?
4 – 1 , 6 – 1, 1000-1,
6-1, 40-1, 9-1, 60-1, 10-
50-3, 6-2, 90-5,
80-6, 54-3
Тамақтан улану

Құрамында улы
заттар бар
Жабайы өсімдіктер азық –түліктерден
(саңырауқұлақтардан)

Тірі микробтар
Сальмонелла
ауру адам
денесіне тамақ
арқылы барады
ҮҮйде
йде дайындалатын
дайындалатын ККөөккөөніс жемістердіңң
ніс жемістерді
тағғамдарды
та амдардыңң тез
тез жуылмағған
жуылма анттүүрде
рде
ббұұзылуы
зылуы ққолданылуы
олданылуы
30%
30% 25
25%%

Ішек-жұқпалы
Базардан н/е
Базардан н/еапатты
апатты Өң
сауда жерінен
жерінен ауруларының деуден өөтпеген
Өңдеуден тпеген
сауда тағғамдарды
та амдарды
ссүүтті тағғамдарды
тті та амдардыңң себеп болу пайдалану
сатып алуы
алуы пайдалану
сатып салдары 20
20% %
20%
20 %

Балалардыңң
Балаларды
Жеке
Жеке гигиенасын
гигиенасын
тамаққтану
тама тану ддұұрыс
ттәәртібіні саққтамауы
рыс са тамауы
ртібініңң ббұұзылуы
зылуы 99%
16 %
16% %
Сү т сүзбе

Стафеллококтар
тіршілік ететін
орта құймақ
ірімшік

Жылы жерде
сақталған
азық-түліктер
балмұздақ
Ішек жұқпалыларының алдын-
алу ережелері :
1. Табиғат сыйларын таза сумен жуу керек!
2. Сатып алынған көкөніс пен жемістерді су
құбырларынан аққан суға жуу дұрыс
емес,өйткені ішек жұқпаларының
қоздырғыштары ұзақ уақыттай суда да
сақталады!
3. Жемістердің,көкөністердің үстіндегі
микробтарын кетіру үшін таза су
құбырларында н/е қайнатылған суда жуу керек!
4. Тағамдық өнімдерді өңдеу ережелерін сақтау
керек, әсіресе ет,сүт,құс өнімдерінен
5. Жеке гигиена ережелерін үйде, көпшілік
жерде, демалу орындарында сақтау керек!
Сальманеллаз қуат алу, өмір сүру
Стафилококтар таза жүру, қолды
сабынмен жуу.
Тамақ құрамында улы
заттар бар
Жеке бастың жылы жерде
гигиенасы сақталған
азық-түліктер
пайдалы зиянды
Үйге тапсырма
Тақырыпты оқу.
“ Бруцеллез және оның
алдын алу”
Мәлімет жазу.

Ұқсас жұмыстар
Жануар уларымен улану
Тамақтану гигиенасы. Асқазан-ішек ауруларының алдын алу
ТАМАҚТАНУ ГИГИЕНАСЫ. ТАМАҚТА НУ РЕЖИМІ
Зооцидтер
Саз құндыздың жұқпайтын ауруларындағы ветеринариялық­ санитариялық сараптау
Малдың уланудағы, токсикологиясына ветеринариялық - санитарлық бағасы
Тіс - денсаулық кепілі
лануды емдеу және алдын алу жалпы принциптері. Зооцидтер
Салауатты өмір салтына..
Өсімдік улары
Пәндер
Көмек / Помощь
Арайлым
Біз міндетті түрде жауап береміз!
Мы обязательно ответим!
Жіберу / Отправить

Рахмет!
Хабарлама жіберілді. / Сообщение отправлено.

Email: info@stud.kz

Phone: 777 614 50 20
Жабу / Закрыть

Көмек / Помощь