Тамақтан улану


Бұл презентацияның бағасы: 500 теңге
Скачать: бот арқылы


Презентация қосу
– сұрақтар
1. Жемшөпті қандай әдістермен
әзірлейміз?
2. Балауса және ірі азықтарды атаңдар?
3. Балғын азықтарды атаңдар?
4. Минералды азықтарға нелер жатады?
5. Құрама жемді атаңдар?
6. Органикалық заттар не үшін қажет?
7. Азық-түліктің механикаландыру
амалын атаңдар?
8. Тамақтану мәдениеті дегеніміз не?
4 – 1 , 6 – 1, 1000-1,
6-1, 40-1, 9-1, 60-1, 10-
50-3, 6-2, 90-5,
80-6, 54-3
Тамақтан улану

Құрамында улы
заттар бар
Жабайы өсімдіктер азық –түліктерден
(саңырауқұлақтардан)

Тірі микробтар
Сальмонелла
ауру адам
денесіне тамақ
арқылы барады
ҮҮйде
йде дайындалатын
дайындалатын ККөөккөөніс жемістердіңң
ніс жемістерді
тағғамдарды
та амдардыңң тез
тез жуылмағған
жуылма анттүүрде
рде
ббұұзылуы
зылуы ққолданылуы
олданылуы
30%
30% 25
25%%

Ішек-жұқпалы
Базардан н/е
Базардан н/еапатты
апатты Өң
сауда жерінен
жерінен ауруларының деуден өөтпеген
Өңдеуден тпеген
сауда тағғамдарды
та амдарды
ссүүтті тағғамдарды
тті та амдардыңң себеп болу пайдалану
сатып алуы
алуы пайдалану
сатып салдары 20
20% %
20%
20 %

Балалардыңң
Балаларды
Жеке
Жеке гигиенасын
гигиенасын
тамаққтану
тама тану ддұұрыс
ттәәртібіні саққтамауы
рыс са тамауы
ртібініңң ббұұзылуы
зылуы 99%
16 %
16% %
Сү т сүзбе

Стафеллококтар
тіршілік ететін
орта құймақ
ірімшік

Жылы жерде
сақталған
азық-түліктер
балмұздақ
Ішек жұқпалыларының алдын-
алу ережелері :
1. Табиғат сыйларын таза сумен жуу керек!
2. Сатып алынған көкөніс пен жемістерді су
құбырларынан аққан суға жуу дұрыс
емес,өйткені ішек жұқпаларының
қоздырғыштары ұзақ уақыттай суда да
сақталады!
3. Жемістердің,көкөністердің үстіндегі
микробтарын кетіру үшін таза су
құбырларында н/е қайнатылған суда жуу керек!
4. Тағамдық өнімдерді өңдеу ережелерін сақтау
керек, әсіресе ет,сүт,құс өнімдерінен
5. Жеке гигиена ережелерін үйде, көпшілік
жерде, демалу орындарында сақтау керек!
Сальманеллаз қуат алу, өмір сүру
Стафилококтар таза жүру, қолды
сабынмен жуу.
Тамақ құрамында улы
заттар бар
Жеке бастың жылы жерде
гигиенасы сақталған
азық-түліктер
пайдалы зиянды
Үйге тапсырма
Тақырыпты оқу.
“ Бруцеллез және оның
алдын алу”
Мәлімет жазу.

Ұқсас жұмыстар
Тағамдық аллергия мен тағаммен улану кезіндегі емдік тамақтану
Улану және олардың жіктелуі
Балалардың Гастрит, гастродуодениті
Тамақтану гигиенасы. Асқазан-ішек ауруларының алдын алу
Кеңес беруші
Улану кезіндегі шұғыл көмек
ТАМАҚТАНУ ГИГИЕНАСЫ. ТАМАҚТАНУ РЕЖИМІ
Бактериялық токсиндер
Стационардағы науқастың медициналық картасы
ТАҒАМ ӨНІМДЕРІНІҢ ҚАУІПСІЗДІГІ
Пәндер