Тамақтан улану

– сұрақтар
1. Жемшөпті қандай әдістермен әзірлейміз 2. Балауса және ірі азықтарды атаңдар 3. Балғын азықтарды атаңдар 4. Минералды азықтарға нелер жатады 5. Құрама жемді атаңдар 6. Органикалық заттар не үшін қажет 7. Азық-түліктің механикаландыру амалын атаңдар 8. Тамақтану мәдениеті дегеніміз не

4 – 1 , 6 – 1, 1000­1,   6­1, 40­1, 9­1, 60­1, 10­2      50­3,   6­2,    90­5,    80­6,    54­3

Тамақтан улану

Жабайы өсімдіктер

Құрамында улы заттар бар азық –түліктерден (саңырауқұлақтардан)

Тірі микробтар Сальмонелла ауру адам денесіне тамақ арқылы барады

Үйде дайындалатын Үйде дайындалатын тағамдардың тез тағамдардың тез бұзылуы бұзылуы 30% 30%

Көкөніс жемістердің Көкөніс жемістердің жуылмаған түрде жуылмаған түрде қолданылуы қолданылуы 25 % 25 %

Базардан н/е апатты Базардан н/е апатты сауда жерінен сауда жерінен сүтті тағамдардың сүтті тағамдардың сатып алуы сатып алуы 20 % 20 %

Ішек-жұқпалы ауруларының себеп болу салдары

Өңдеуден өтпеген Өңдеуден өтпеген тағамдарды тағамдарды пайдалану пайдалану 20 % 20 %

Балалардың Балалардың тамақтану тамақтану тәртібінің бұзылуы тәртібінің бұзылуы 16 % 16 %

Жеке гигиенасын Жеке гигиенасын дұрыс сақтамауы дұрыс сақтамауы 9% 9%

Сүт

сүзбе

ірімшік

Стафеллококтар тіршілік ететін орта

құймақ

балмұздақ

Жылы жерде сақталған азық-түліктер

Ішек жұқпалыларының алдын-алу ережелері :
1. Табиғат сыйларын таза сумен жуу керек! 2. Сатып алынған көкөніс пен жемістерді су құбырларынан аққан суға жуу дұрыс емес,өйткені ішек жұқпаларының қоздырғыштары ұзақ уақыттай суда да сақталады! 3. Жемістердің,көкөністердің үстіндегі микробтарын кетіру үшін таза су құбырларында н/е қайнатылған суда жуу керек! 4. Тағамдық өнімдерді өңдеу ережелерін сақтау керек, әсіресе ет,сүт,құс өнімдерінен 5. Жеке гигиена ережелерін үйде, көпшілік жерде, демалу орындарында сақтау керек!

Сальманеллаз Стафилококтар Тамақ Жеке бастың гигиенасы

қуат алу, өмір сүру таза жүру, қолды сабынмен жуу. құрамында улы заттар бар жылы жерде сақталған азық-түліктер

пайдалы

зиянды

Үйге тапсырма
Тақырыпты оқу. “ Бруцеллез және оның алдын алу” Мәлімет жазу.
   


Пән: Биология


Пәндер
Көмек / Помощь
Арайлым
Біз міндетті түрде жауап береміз!
Мы обязательно ответим!
Жіберу / Отправить


Зарабатывайте вместе с нами

Рахмет!
Хабарлама жіберілді. / Сообщение отправлено.

Сіз үшін аптасына 5 күн жұмыс істейміз.
Жұмыс уақыты 09:00 - 18:00

Мы работаем для Вас 5 дней в неделю.
Время работы 09:00 - 18:00

Email: info@stud.kz

Phone: 777 614 50 20
Жабу / Закрыть

Көмек / Помощь