БИЗНЕС ЖОСПАР “Құймақ” кафесін ашу SWOT анализ жасау




Презентация қосу
БИЗНЕС ЖОСПАР
“Құймақ” кафесін ашу
SWOT анализ жасау

Орындаған: Ерланқызы Аяулым
Топ: ТК-421
Қысқаша шолу
Кафе сипаттамасы

Тауарлар мен қызметтер
Негізгі жабдықтар

Маркетинг

Жарнамалау

Негізгі шикізат

Қосалқы жабдықтар

Қорытынды
«Құймақ» кафесі келушілерге жылдам және
сапалы қызмет көрсету мақсатында құрылады
және үйде жасалған құймақтан айырмашылығы
жоқ ең жоғарғы сапалы өнімді ұсынамыз. Қазіргі
уақытта, өмір қарқыны өзгерді, және көптеген үй
шаруасындағы әйелдердің күннен күнге түрлі
салмасы бар дәмді, хош иісті құймақ дайындауға
мүмкіндік пен уақыттары жеткіліксіз.Біздің өнімнің
ассортименті бастапқыда өте кең емес болады,
бірақ ол кез келген жағдайда өнімнің сапасына
теріс әсер етпейді. Барлық тағамдар табиғи
өнімдерден ғана дайындалады. Жұмыс күндері,
кафенің негізгі келушілері студенттер, оқушылар,
түрлі ұйымдардың қызметкерлері болса, демалыс
және мереке күндері, біздің кафе отбасылық
демалыс үшін тамаша орын болып табылады.
Жайлы интерьер, жылы жүзді қызметкерлер мен
дәмді құймақтар сізге әдемі, ұмытылмас
атмосфера сыйлайды, және сіз біздің «Құймаққа»
бір реттен артық келесіз. Бұл жобаның мәні,
Қазіргі уақытта мұндай қызмет көрсету аясындағы
бәсекелестіктің көптігінен кафенің орналасу орныны үлкен
көңіл бөлу керек. Кафенің орналасқан жері қала
тұрғындары мен қонақтары,яғни болашақ клиенттер үшін
ыңғайлы жерде болуы керек, сондай-ақ, ауданда қажетті
жердің және бағасының қол жетімділігі. Кафенің тиімді
орналасуы қала орталығы мен халық көп келетін жерде.10
шаршы метр ауданды жалға алу көзделіп отыр. Жалдау
келісімшарты жалға алынғалы отырған ғимараттың ішкі
және сыртқы жағдайына қарай жылдық жалдау құны
720000 мың теңге. Кафені ашуға ақша қорын несиеге алу
жоспарда. Мекен жайымыз – Аягөз ауданы,Абай
бульвары,26. Жұмыс уақыты: 10.00-19.00
Біздің «Құймақ» келесі маңызды
белгілермен ерекшеленеді:

Жоғары сапа
Дәстүрлі рецепт
Жаңа піскендік
Тамаша дәм
Төмен баға

Түрлі кафе, жеңіл тағамдар даярлайтын дүңгіршектердің үлкен санына
қарамастан, біздің «Құймақтың» өнімдері тұтынушылар арасында өте
танымал пайдаланылуы тиіс, себебі құймақ олардың мәзірінде жоқ.
НЕГІЗГІ ЖАБДЫҚТАР
Жабдықтардың Жабдық саны,дана 1 жабдық бағасы, тг
атауы
Тоңазытқыш 2 50000
Кондиционер 1 20000
Құймақ пысыратын 6 2400
Миксер 2 1500
Термос 2 9000
Микротолқынды пеш 1 5000
Пеш 1 20000
Маркетинг кафенің табысқа жету
жолында маңызды шарттарының
бірі болып табылады. Бизнес-
жоспарды бағалау кезінде осы
бөлімде үлкен көңіл аударылады.
Егер сіздің өніміңіз бен қызметіңізге
нақты қажеттілік болмаса, ешқандай
талант пен ақша қоры бұл салада
табысқа жетуге көмектеспейді. Біз
алдымызға мынадай негізгі
міндеттерді қойдық:
барынша мүмкін пайда табу
қызметкерлрдің қауіпсіздігі және
әлеуметтік жағдайын қамтамасыз
ету
нарықта орналасу
өнім өндіру және технологиялық
жаңартуларды жобалау
қосымша өндірістік бірлік енгізу
ЖАРНАМАЛАУ
Жарнамала Жарнамала Жарнама Айына Жылына
у түрі у бағасы, тг саны жарнамала жарияланым
у бағасы,тг дар саны

Телевиден 10000 1 10000 1 ай

ие арқылы

Журнал 250 10 2500 3 ай
(газет)
арқылы

Радио 40 30 1200 3 ай
арқылы

Транспортта 1000 5 5000 6 ай
рда
жарнамалау

Жылдық жарнамалауға 501 600 тг жұмсау жоспарлануда
НЕГІЗГІ ШИКІЗАТ
Атауы 1 кг бағасы,тг
Ұн 150
Сүт 350
Қаймақ 450
Кілегей 500
Сары май 500
Өсімдік майы 650
Мясо 1100
Жұмыртқа 260
Ашытқы 220
Сарымсақ 150
Қант 250
Тұз 250
ҚОСАЛҚЫ ЖАБДЫҚТАР
Жабдықтардың Жабдықтар 1 жабдық
атауы саны, дана бағасы, тг
Кассалық 1 5000
аппарат
Компьютер 1 20000
Жихаз 15 50000
Теледидар 1 10000
«Құймақ» кафесіне
SWOT анализ
Күшті жақтары Әлсіз жақтары
Табысты және тұрақты Ескірген
қаржы көрсеткіштері жабдықтардың болуы

Басшы Инновациялық
қызметкерлерінің өнімдерді дамыту
жоғары деңгейі оқыту бөлімінің болмауы

Жоғары сапалы Тым жоғары баға
өнімдер
Жарнаманың
Сенімді тарату желісі жоқтығы

Толығырақ икемді Басқарушылық
баға саясаты тәжірбиенің жоқтығы

Сатудың жоғарғы
деңгейі

Клиенттер арасында
жақсы беделі
Мүмкіндіктер Қатерлер
Сатып алушылар Өнім сапасы үшін тапсырыс
санының өсуі берушінің талаптарын арттыру

Клиенттердің Жоғары шикізат бағасы (қант,
қажеттіліктерін стандарттау сүт, ұн)
және үйлестіру
Табиғи апаттар тәуекелі
Өндіріске қазіргі заманғы
технологияларды пайдалану Компанияның төлем қабілеттілігі
және төлем қабілеттілігі
Бәсекелестеріңіз көшіру нашарлауы
қиын жаңа өнімдерді,
өндіру Шетел валютасын тұрақсыздық

Өнімдердің ассортиментін Төмен құны тауарлармен
кеңейту бәсекелестердің пайда

Басқа кафелермен Жаңа бәсекелестердің мүмкіндігі
ынтымақтастық
Әдеттегі қызметтен түсетін кірістер мен 2015
шығыстар
Айына Жылына
Тауарларды сату, A 195000 2340000
өнімнен, қызметтен
түсетін кірістер
Таза түсімдер B 159900 1918800
Айнымалы шығындар:
Шикізат 6000 72000
Электржарығы 33660 403920
Басқа айнымалы 13800 16200
шығындар
Жалпы айнымалы C 53460 492120
шығындар
Бекітілген шығындар
Амортизация 2216,6 26600
Қызметкерлер 34500 414000
Жалға алу 36288 435456
Басқа 4075,2 48902,4
Жалпы тіркелген D 89361,8 1072342,4
шығындар
Жалпы шығындар E 142821,8 1564462,4
Қажетті қызметкерлер және олардың
еңбекақысы

Атауы Қызметші Еңбекақыс Барлығы,
саны ы жылына

Директор 1 80000 800000

Бухгалтер 1 60000 600000

Жүргізуші 1 25000 250000

Даяшы, ыдыс 4 18000 180000
жуушы
Тазалаушы 1 20000 200000

Аспаздар 4 40000 400000
БАРЛЫҒЫ 16 243000 тг 2430000 тг
ҚОРЫТЫНДЫ

Жобаның инвестициялық тартымдылығы деп , жылдан
жылға кафенің кеңейтілімін, филиалдардың ашылуын,
өнімнің ауқымының ұлғайуын, жаңа қызметтердің
енгізілуімен, демек артынша сату көлемі ұлғайып, пайда
артады деп есептелінеді және бұл инвестор үшін ең бастысы
болып табылады. Бұл жобаның артықшылығы құймақ
кафесі өзінің өнімдеріне төмен баға мен жоғары сапа және
бастапқы менюдіұсынады, сонымен қатар сатып
алушылардың уақытын үнемдейтін, құймақтарды тез
дайындауға көмегін тигізетін жоғарытехнологиялы
жабдықтармен жабдықталатын болады. Бұл бизнес
жоспарды жасай отырып менің қорытқаным, кафе ашу мен
мейрамхана іскерлігімен айналысу табысты бизнес болады
және .“Құймақ” кафесін ашатын жоба экономикалық
қолайлы болып табылады.
Назарларыңызға
көп-көп рахмет!

Ұқсас жұмыстар
Туристік бизнес және нарық
«LOVE» кафесінің бинес жоспар мазмұны
Кондитерлік кафесін ашудың бизнес жоспары
«Блюз» жастар кафесі SWOT анализ
Бизнес жоспар Кондитерлік цех құру SWOT анализ жасау
Жобаны жүзеге асыру
Бизнесті сипаттау
Шығыс ас үйі мейрамханасын ашу
Сапа менеджменті жүйесі
Күшті жақтары Әлсіз жақтары Мүмкіндіктері Сыртқы ортаның қауіп - қатерлері
Пәндер