АСПАЗДЫҚ ӨНІМДЕРДІ МЕХАНИКАЛЫҚ СҰРЫПТАУ, АРАЛАСТЫРУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ




Презентация қосу
АСПАЗДЫҚ ӨНІМДЕРДІ
МЕХАНИКАЛЫҚ
СҰРЫПТАУ,
АРАЛАСТЫРУ
ТЕХНОЛОГИЯСЫ
Жеміс,көкөніс шикізатын
сұрыптау дегеніміз-
шикізаттың сапасы, пісіліп
жетілуі, түсі бойынша бөлінуі.
Калибрлеу дегеніміз-
жеміс, көкөніс шикізатын
мөлшері бойынша бөлу.
Инспекция дегеніміз-
шикізатты тексеру
жарамсыз (механикалық
зақымдалған )
Шикізатты жуу-таза шикізаттың
микроорганизмдермен тұқымдану
дәрежесі бойынша кеңінен
бақылай отырып, ластаушыларды
улы химикатттарды, қоспаларды
және микроорганизмдерді жою.
Суға салып қою- жеміс көкөніс
шикізатының констенциясын,
ілінуін сінімділігін жақсарту
үшін суда немесе тұздау
аргаеикалық қышқылдардың
судағы ерітінділерінде ұстау.
Тазалау- қабықтарынан,
сүйектерінен, тұқымдарынан,
жеміс сабақтарынан, тұқым
камераларынан жане тағы
басқа .... жарамсыз немесе
тағамдық жағынан құны төмен
бөліктеріненажырату процесі.

Тазалау әдістері
Сүрту- жеміс, көкөніс шикізатын
арнайы сүрту машиналарында
өндеу үрдісі оны езбе тәріздес
өнімдер өндірісі кезінде жылумен
өңдеуден кейін жүргізеді.
Араластырғыштың

Ұқсас жұмыстар
Тамақ өнімдерін өндіруде шикізатты физика - механикалық өңдеу әдістері
Жылумен өңдеудің әдістері
Күнбағыс майын гидрогенизациялау
Сүтті маргаринінің құрамы
Нан өндірісіндегі қамыр илеу процесінің автоматтандыру жүйесін құру
Нутч сүзгі
Сүт консервілерінің технологиясы
Химиялық процестер
ЖҰМЫРТҚА ҰНТАҒЫ
ЕРІТІНДІНІ АРАЛАСТЫРУ ӘДІСТЕРІ
Пәндер