Жеміс-көкөніс шикізатын механикалық сұрыптау және араластыру технологиясы


Slide 1

Аспаздық өнімдерді механикалық сұрыптау, араластыру технологиясы

Slide 2

Жеміс, көкөніс шикізатын сұрыптау дегеніміз- шикізаттың сапасы, пісіліп жетілуі, түсі бойынша бөлінуі.

Slide 3 Slide 4

Калибрлеу дегеніміз- жеміс, көкөніс шикізатын мөлшері бойынша бөлу.

Slide 5

Инспекция дегеніміз- шикізатты тексеру жарамсыз (механикалық зақымдалған )

Slide 6

Шикізатты жуу-таза шикізаттың микроорганизмдермен тұқымдану дәрежесі бойынша кеңінен бақылай отырып, ластаушыларды улы химикатттарды, қоспаларды және микроорганизмдерді жою.

Slide 7

Суға салып қою- жеміс көкөніс шикізатының констенциясын, ілінуін сінімділігін жақсарту үшін суда немесе тұздау аргаеикалық қышқылдардың судағы ерітінділерінде ұстау.

Slide 8

Тазалау- қабықтарынан, сүйектерінен, тұқымдарынан, жеміс сабақтарынан, тұқым камераларынан жане тағы басқа . . . жарамсыз немесе тағамдық жағынан құны төмен бөліктеріненажырату процесі.

Slide 9

Сүрту- жеміс, көкөніс шикізатын арнайы сүрту машиналарында өндеу үрдісі оны езбе тәріздес өнімдер өндірісі кезінде жылумен өңдеуден кейін жүргізеді.

Slide 10
Ұқсас жұмыстар
Жеміс-көкөніс шырындарының өндірісі: ассортименті, жіктелуі және технологиясы
Тамақ өнімдерін өндірудегі шикізатты физика-механикалық өңдеу әдістері: сұрыптау, ұсақтау, араластыру, сығу және қалыптастыру
Тері мен мех шикізатын қабылдау, сұрыптау және сақтау әдістемесі
Ашытылған қамырдан көкөніс пен жеміс езбелері арқылы дайындалатын төмен калориялы өнімдердің рецептурасы мен технологиясы
Жеміс-көкөніс шырындарының пайдасы, зияны және тұтыну ұсынымдары
Шарап өндірісіндегі жүзім және жеміс-жидек шикізатын өңдеудің технологиялық негіздері
Шығыс Қазақстан облысында шағын жеміс-жидек және көкөніс шырындарын өндіру бизнес-жобасы
Дәрілік ұнтақтарды өндірістік жағдайда дайындау: ұнтақтау, елеу және араластыру технологиясы
Азық-түлік шикізатын физика-механикалық өңдеу және біртекті емес жүйелерді бөлу әдістері
Көкөніс салаттары және винегреттер: дайындау технологиясы, рецептер мен тағамдық қасиеттері
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz