Азық-түлікке арналған ыдыстар мен орауыш материалдарының түрлері, қолдану ережелері және санитарлық қадағалау



Ыдыстар
әлеміне
саяхат
Азық-түлікке арналған
ыдыстар

Ыдыстарды қолдану
ережелері

Орауыш материалдары

Аралас сұрақтар
Азық-түлікке арналған
ыдыстар

Қолдану бағыты бойынша
ыдыстардың түрлерін
ата?
Өнекәсіптік, тұтынушылық,
транспорттық.
Азық-түлікке арналған
ыдыстар

Металл ыдыстардың жасалу
түрлерін ата!

Шойыннан, тот баспайтын
қалайылған, темірден,
алюминийден, мырыштан,
қанылтырдан, жезден жасалады.
Азық-түлікке арналған
ыдыстар

Материалдардың
түріне байланысты
ыдыстардың түрлерін ата!

Шыны, металл, керамика, фарфор,
пластмасса ыдыстар
Ыдыстарды қолдану
ережелері

Мырышталған ыдыстардың
адам ағзасына әсері?

Мырышталған ыдыста тамақ
пісіруге, ауыз суды қайнатуға
болмайды. Өйткені мұндайда
пайда болатын мырыш тұзы
адамға зиян.
Ыдыстарды қолдану
ережелері

Алюминий ыдыста тамақты
сақтау мерзімі ?

2 тәулік - тен артық
сақтауға болмайды
Ыдыстарды қолдану
ережелері

Шыны ыдыстарды қолдану
ережелері?

Ыстық ыдысты
ылғалды, салқын
жерге қоюға болмайды
Орауыш материалдары

Полимерлік материалдардан
жасалған ыдыстардың
түрлері?
Полиэтилен пленкасы,
полиэтилен, полипропилен,
пластмассалар, полимермен
қапталған материалдар
Орауыш материалдары

Орауыш ретінде қолданылатын
целофандардың азық-түлікке
әсері қандай?
Өнімдерді
ыстықтай орауға
болмайды
Орауыш материалдары

Пластмасса ыдыстадың
әсері?
Кейбір пластмасса ыдысқа
ыстық тағам құйғанда
балқып, ал суық құйғанда
шытынап кетеді. Бұл
жағдайда олардың
құрамынан зиянды заттар
бөлінеді.
Аралас сұрақтар

Санитарлық қадағалаудың
түрлерін ата!

Есертпелі және ағымды
Аралас сұрақтар

Сізге тосын сый!
Бұл кезде студентке сұрақ
қойылмай ұпай қосылады.
Аралас сұрақтар

Тамақтану процесінің 3 принципін ата!

1) Тағам мөлшерінің
адекваттылығы
2) Тамақтану баланстылығы
3) Тамақтану режимі
Бағалау
Ынта қойып ойнағандарыңызға
рахмет!

Ұқсас жұмыстар
Ескертпелі және ағымдағы санитарлық қадағалау: кезеңдері, тәртібі және санитарлық-бактериологиялық бақылаудың мақсаттары
Халыққа арналған ауызсудың қауіпсіздігі: Қазақстан Республикасының техникалық регламенті мен санитарлық-эпидемиологиялық ережелері
Сүт сауылатын ыдыстар мен мүліктерге қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар және жуу-дезинфекциялау тәртібі
Мектепке дейінгі балаларға арналған ойыншықтар мен оқу материалдарының санитарлық-гигиеналық талаптары
Ет өнімдері үшін полимерлі орауыш материалдардың қасиеттері және қолдану ерекшеліктері
Қоғамдық тамақтандыру объектілерінде ыдыстарға, құрал-жабдықтарға және қаптау-орауыш заттарға қойылатын гигиеналық талаптар
Химиялық зертханалық ыдыстар мен құрал-жабдықтардың түрлері мен қолданылуы
Қазақ тіліндегі тыныс белгілерінің түрлері, қызметтері мен қолдану ережелері
Азот тыңайтқыштары: түрлері, өсімдіктерге әсері және қолдану ережелері
Тағам өнімдерін орау және ыдыстар: жіктелуі, материалдары және гигиеналық сипаттамалары
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz