МАКАРОН ӨНІМДЕРІ ТУРАЛЫ
Презентация қосу
МАКАРОН ӨНІМДЕРІ
ОРЫНДАҒАН: ИЗЕМБАЕВ С.
ТЕКСЕРГЕН: ЕЛТАЕВА Қ,
МАКАРОН ӨНІМДЕРІ
Егер макарон қамырының
құрамында сағыз көп
болса, онда қамыр
соншама серпімді-
созылғыш болып, үзілуге
қарсы тұру қабілеті
төмендейді.
Құрылыс механикалық қасиеттерін кестеден көруге болады.
Гидравликалық престерінде макаронға тиісті форма
бергенде оның ішіндегі макаронға 20мПа-дан асып кетеді.
Міне, осының арқасында қамырдың ішіндегі ауаны сығып
шығарады да, дайын продуктылар біртұтас мықты болып
шығады.
МАКАРОН ТҮРЛЕРІ
Гидравликалық пресс немесе домкрат құрамында түтікпен
өзара байланысқан екі әр түрлі цилиндр бар. Цилиндрге сұйық
құйылған және олар жылжымалы поршеньдермен жабылған.
Кіші цилиндрдегі ауданы S1 поршеньге F1 түсіргенде,
сұйықтың қысымы Р болады: сұйық осы Р қысымда ауданы S2
екінші поршеньге жеткізіп, F2 қысым күшінен әрекет етеді.
Орта ғасырлардан бастап Италия
макарондардың Отаны атанған.
«макарон - италяндардың дәстүрлі
тағамы» деп атауға болады.
XVIIIғ. Италияда, Францияда
макарон өнімдері өндірісте
механикалық престерімен шығарыла
бастады. Қазақстан үшін макарон
өнімдерін шығару жаңа сала.
Ұн өнімдерінің ішінен макарон
өнімдерінің заттарына тоқталатын
болсақ макарон өнімдері ең алғаш
Азия елдерінде ертеден белгілі бола
бастаған. Орта ғасырларда
неополитон саудагерлері макарон
өнімдерін АҚШ-тан Италияға
әкеліп ұсына бастаған.
МАКАРОН ӨНІМІНІҢ ТҮРЛЕРІ
МАКАРОН ҚҰРАМЫ
Шығарылған өнімнің түріне
қарай, қамырлардың
ылғалдылығы 25,0-32,5%
шамасында болу керек.
Керекті судың мөлшерін:
формуласына қойып есептеп
табады.
Мұнда, В – судың мөлшері, л.
М – ұнның мөлшері, кг.
WT – қамырдың ылғалдылығы 28-32% шамасында
WМ – ұнның ылғалдылығы.
Қамыр илеуге керекті судың температурасы:
МАКАРОН
Макарондық ұнның мықтылығы, шымырлығы және
серпімді-созылғыштығы ұнның сағызы мен
крахмалының арасындағы қатынасқа байланысты.
Шығарылған өнімнің түріне, құрамына
қарай, қамырлардың ылғалдылығы 25,0-
32,5% шамасында болу керек.
Макарондық қамырдың рецептурасы ұнның сортына және
қоспаның түрлеріне байланысты. Макарон жасау үшін әр
түрлі сортты ұнды араластыруға болмайды.
Макарондық қамыр илеуге керекті судың мөлшері,
қамырдың ылғалына, сағыздың саны мен сапасына және
ұнның шығымдылығына байланысты алынады.
МАКАРОН ӨНІМДЕРІ
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz