Агроуниверситет ОТШ жағдайында тау бөктері аудандарында өсірілген жүзім сорттарының фенологиясы, құрамдық сапасы және экономикалық тиімділігі


Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4 Slide 5

Нұсқалар

Бүршік ояна баста-уы

Гүлдеу

Жидек пісуі

Тірші-лік кезеңі-нің ұзақ-тығы, күн

баста-уы

аяқта-уы

баста-луы

техни-калық пісу

1

Алиготе (бақылау)

02. V

4. VI

15. VI

15. VIII

15. IX

134

2

Илийский

07. V

13. VI

22. VI

09. VIII

08. IX

130

3

Ркацители

25. IV

10. VI

20. VI

22. VIII

24. IX

149

4

Саперави

20. IV

8. VI

18. VI

24. VIII

26. IX

152

Slide 6 Slide 7 Slide 8

Нұсқалар

Жүзім шоғы-ның орташа салма-ғы, г

Жидек құрамы, ℅

100 жидек-тің орташа салма-ғы, г

100-дәннің орташа салма-ғы, г

балды-ры

қабы-ғы

дәні

1

Алиготе (бақылау)

110

84, 0

14, 2

1, 8

180

3, 3

2

Илийский

130

88, 6

7, 6

3, 8

200

4, 9

3

Саперави

120

86

10, 0

4

155

3, 6

4

Ркацители

135

80, 9

14, 5

4, 6

175

3, 1

Slide 9

Нұсқалар

Қант мөлшері, ℅

Қышқыл мөлшері, ℅

1

Алиготе (бақылау)

19, 2

6, 8

2

Илийский

18, 6

7, 2

3

Ркацители

12, 4

11, 8

4

Саперави

13, 8

12, 1

Slide 10

Нұсқа-лар

Өнім-ділігі

Өнімнің тауарлық сапасы, ц

Тауарлық өнімнің құны, мың/тг

Жал-пы түсім, мың/тг

І сорт

ІІ сорт

стан-дартқа сай емес

І сорт (25000 тг/ц)

ІІ сорт (18000 тг/ц)

стан-дартқа сай емес (1 тг/ц)

1

Алиготе (бақылау)

150

126

14

10

315

205, 2

10

530, 2

2

Илийский

130

62

48

20

155

86, 4

20

261, 4

3

Саперави

100

-

30

70

-

54

70

124

4

Ркацители

125

-

38

87

-

68, 4

87

155, 4

Slide 11

Нұсқалар

Жал-пы өнім, ц

Өнімнің өзін-дік құны, тг/ц

Жал-пы түсім, мың теңге

Жал-пы шы-ғын, мың теңге

Таза пайда, мың теңге

Рентабель дең-гейі, ℅

1

Алиготе (бақылау)

150

2000

530, 2

300

230, 2

76, 7

2

Илийс-кий

130

1500

261, 4

195

66, 4

34

3

Ркаците-ли

125

1500

155, 4

187, 5

-

-

4

Саперави

100

1200

124

120

4

3, 3

Slide 12

“Агроуниверситет” ОТШ жағдайында кеш пісетін Ркацители және Саперави сорты қажетті қант мөлшерін жинау алмайды және жидектерінің сапасы төмен болады. Сол се-бепті тау бөктері аудандарында ерте және орташа-ерте пісетін сорттарды өсіруді ұсы-намыз.

Slide 13
Ұқсас жұмыстар
Құрғақталған жүзім (кишмиш): өндірістік технологиясы, құрамдық қасиеттері және тағамдық қауіпсіздігі
Тау жыныстарының петрографиясы: пайда болуы, жіктелуі және құрамдық сипаттамасы
Нарықтық тәуекел жағдайында сүт өндіру мен өткізу уақытын және көлемін оңтайландырудың экономикалық тиімділігі (Батыс Қазақстан облысы мысалында)
Жүзім шаруашылығы: биологиялық негізі, сорттары және агротехникасы
Қарбыздың өсіп-дамуы, агротехникасы және сорттарының сипаттамасы
Шұбаттың экономикалық тиімділігі, тағамдық құрамы және емдік қолданылуы
Өндірістің экономикалық тиімділігі: көрсеткіштері мен бағалау әдістері
Жүзім зиянкестерінің биологиясы, зияндылығы және кешенді күресу шаралары
Шағын жинақты бастауыш мектеп жағдайында инновациялық педагогикалық технологияларды қолдану және олардың тиімділігі
Өндірістің экономикалық тиімділігі: маңызы, түрлері, көрсеткіштері және салыстырмалы бағалау әдістері
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz