Агроуниверситет ОТШ жағдайында жүзім сорттарының өнімділігін анықтау




Презентация қосу
№ Нұсқалар Бүршік Гүлдеу Жидек пісуі Тірші-
ояна баста- аяқта- баста- техни- лік
баста- уы уы луы калық кезеңі-
уы пісу нің
ұзақ-
тығы,
күн

1 Алиготе 02.V 4.VI 15.VI 15.VIII 15.IX 134
(бақылау)
2 Илийский 07.V 13.VI 22.VI 09.VIII 08.IX 130
3 Ркацители 25.IV 10.VI 20.VI 22.VIII 24.IX 149
4 Саперави 20.IV 8.VI 18.VI 24.VIII 26.IX 152
№ Нұсқалар Жүзім Жидек құрамы, ℅ 100 100-
шоғы- балды- қабы- дәні жидек- дәннің
ның ры ғы тің орташа
орташа орташа салма-
салма- салма- ғы, г
ғы, г ғы, г

1 Алиготе 110 84,0 14,2 1,8 180 3,3
(бақылау)
2 Илийский 130 88,6 7,6 3,8 200 4,9
3 Саперави 120 86 10,0 4 155 3,6
4 Ркацители 135 80,9 14,5 4,6 175 3,1
№ Нұсқалар Қант Қышқыл
мөлшері, мөлшері,
℅ ℅
1 Алиготе 19,2 6,8
(бақылау)
2 Илийский 18,6 7,2
3 Ркацители 12,4 11,8
4 Саперави 13,8 12,1
№ Нұсқа- Өнім- Өнімнің тауарлық Тауарлық өнімнің Жал-
лар ділігі сапасы, ц құны, мың/тг пы
І сорт ІІ стан- І сорт ІІ сорт стан- түсім
сорт дартқа (25000 (18000 дартқа ,
сай тг/ц) тг/ц) сай мың/
емес емес тг
(10000
тг/ц)

1 Алиготе 150 126 14 10 315 205,2 10 530,2
(бақылау)
2 Илийский 130 62 48 20 155 86,4 20 261,4
3 Саперави 100 - 30 70 - 54 70 124
4 Ркацител 125 - 38 87 - 68,4 87 155,4
и
№ Нұсқалар Жал- Өнімн Жал- Жал- Таза Рента
пы ің пы пы пайда бель
өнім, өзін- түсім, шы- , мың дең-
ц дік мың ғын, теңге гейі,
құны, теңге мың ℅
тг/ц теңге

1 Алиготе 150 2000 530,2 300 230,2 76,7
(бақылау)

2 Илийс- 130 1500 261,4 195 66,4 34
кий
3 Ркаците- 125 1500 155,4 187,5 - -
ли
4 Саперави 100 1200 124 120 4 3,3
“Агроуниверситет” ОТШ жағдайында
кеш пісетін Ркацители және Саперави
сорты қажетті қант мөлшерін жинау
алмайды және жидектерінің сапасы төмен
болады. Сол се-бепті тау бөктері
аудандарында ерте және орташа-ерте
пісетін сорттарды өсіруді ұсы-намыз.

Ұқсас жұмыстар
Жүзімді көбейтудің биологиялық негіздері
Өсімдіктерді сауықтыру
Жүзім шаруашылығы
Өсімдіктердің қоршаған ортаның стресстеріне төзімділігіне пролиннің тигізетін әсерін зерттеу
Малды тасымалдауға арналған көлік түрлері
Буаздықты анықтау тәртіптері
Көшетті ұйымдастыру технологиясының ерекшеліктері
Өсімдіктің өсу стимуляторларын қолдану
Өсімдіктердің биологиясы және биотехнологиясы институты
Шарап алуда қолданылатын жүзім шикізатын өңдеу технологиясының негізі
Пәндер