Агроуниверситет ОТШ жағдайында жүзім сорттарының өнімділігін анықтау


Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4 Slide 5

Нұсқалар

Бүршік ояна баста-уы

Гүлдеу

Жидек пісуі

Тірші-лік кезеңі-нің ұзақ-тығы, күн

баста-уы

аяқта-уы

баста-луы

техни-калық пісу

1

Алиготе (бақылау)

02. V

4. VI

15. VI

15. VIII

15. IX

134

2

Илийский

07. V

13. VI

22. VI

09. VIII

08. IX

130

3

Ркацители

25. IV

10. VI

20. VI

22. VIII

24. IX

149

4

Саперави

20. IV

8. VI

18. VI

24. VIII

26. IX

152

Slide 6 Slide 7 Slide 8

Нұсқалар

Жүзім шоғы-ның орташа салма-ғы, г

Жидек құрамы, ℅

100 жидек-тің орташа салма-ғы, г

100-дәннің орташа салма-ғы, г

балды-ры

қабы-ғы

дәні

1

Алиготе (бақылау)

110

84, 0

14, 2

1, 8

180

3, 3

2

Илийский

130

88, 6

7, 6

3, 8

200

4, 9

3

Саперави

120

86

10, 0

4

155

3, 6

4

Ркацители

135

80, 9

14, 5

4, 6

175

3, 1

Slide 9

Нұсқалар

Қант мөлшері, ℅

Қышқыл мөлшері, ℅

1

Алиготе (бақылау)

19, 2

6, 8

2

Илийский

18, 6

7, 2

3

Ркацители

12, 4

11, 8

4

Саперави

13, 8

12, 1

Slide 10

Нұсқа-лар

Өнім-ділігі

Өнімнің тауарлық сапасы, ц

Тауарлық өнімнің құны, мың/тг

Жал-пы түсім, мың/тг

І сорт

ІІ сорт

стан-дартқа сай емес

І сорт (25000 тг/ц)

ІІ сорт (18000 тг/ц)

стан-дартқа сай емес (1 тг/ц)

1

Алиготе (бақылау)

150

126

14

10

315

205, 2

10

530, 2

2

Илийский

130

62

48

20

155

86, 4

20

261, 4

3

Саперави

100

-

30

70

-

54

70

124

4

Ркацители

125

-

38

87

-

68, 4

87

155, 4

Slide 11

Нұсқалар

Жал-пы өнім, ц

Өнімнің өзін-дік құны, тг/ц

Жал-пы түсім, мың теңге

Жал-пы шы-ғын, мың теңге

Таза пайда, мың теңге

Рентабель дең-гейі, ℅

1

Алиготе (бақылау)

150

2000

530, 2

300

230, 2

76, 7

2

Илийс-кий

130

1500

261, 4

195

66, 4

34

3

Ркаците-ли

125

1500

155, 4

187, 5

-

-

4

Саперави

100

1200

124

120

4

3, 3

Slide 12

“Агроуниверситет” ОТШ жағдайында кеш пісетін Ркацители және Саперави сорты қажетті қант мөлшерін жинау алмайды және жидектерінің сапасы төмен болады. Сол се-бепті тау бөктері аудандарында ерте және орташа-ерте пісетін сорттарды өсіруді ұсы-намыз.

Slide 13
Ұқсас жұмыстар
Жүзімді көбейтудің биологиялық негіздері
Өсімдіктерді сауықтыру
Жүзім шаруашылығы
Өсімдіктердің қоршаған ортаның стресстеріне төзімділігіне пролиннің тигізетін әсерін зерттеу
Малды тасымалдауға арналған көлік түрлері
Буаздықты анықтау тәртіптері
Көшетті ұйымдастыру технологиясының ерекшеліктері
Өсімдіктің өсу стимуляторларын қолдану
Өсімдіктердің биологиясы және биотехнологиясы институты
Шарап алуда қолданылатын жүзім шикізатын өңдеу технологиясының негізі
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz