СҰЙЫҚ МАЙ ӨНІМІ


Slide 1

Сұйық май өнімі

Сұйық май-бұл өсімдіктің тұқымынан немесе жемістің басқа бөлігінен аз мөлшерде алынған май. Май триглицеридтер қоспасы болып табылады.

Slide 2

Шығуына байланысты:

Консистенциясы бойынша:

Тазалау әдісіне байланысты:

Май

Тұқымнан алынған май (күнбағыс, соя, рапс, көкнар, қарасора, қыша)

Жеміс жұмсағынан алынған (пальма, зәтйүн)

Жаңғақтан (макадамия, пеканс, бадам, пісте, грек, жаңғақ)

Қатты (какао майы, какос жаңғағы, пальма ядросы) ;

Сұйық (жержаңғақ, жүгері, зығыр, зәйтүн, пальма, күнбағыс, рапс)

-Тазартылмаған (нерафинированное) ;

-Гидратталған ;

-недодозированный;

-дезодоризацияланған;

Slide 3

Өндіру технологиясы

Slide 4

Көрсеткіш атауы

Күнбағыс майының көрсеткіші

Рафинадталған

Рафинадталмаған

дезодоризацияланған

Дезодоризацияланбаған

Жоғары сорт

Бірінші сорт

Кәсіптік қолдануға арналған

Премиум

Бірінші сорт

Екінші сорт

Мөлдірлігі

Мөлдір тұнбасыз,

шөгіндісіз

Сәл ластану немесе бетінде торлар

Шөгінділер жіберіледі және сәл ластану немесе торлар тұнбамен

Нормаға келтіріл

мейді

Дәмі және иісі

Иіссіз, дәмсіз

Күнбағыс шемешкесіне тән, бөтен дәмсіз және иіссіз

2. СМЖ

Органолептикалық көрсеткіші

Slide 5

көрсеткіш

Нормасы

Рафинадталған, дезодоризацияланған

Рафинадталған дезодоризацияланбаған

Рафинадталмаған

Премиум

Жоғары сорт

Бірінші сорт

Жоғары сорт

Бірінші сорт

Өнеркәсіптік

Тоңазытылған

Тоңазытылмаған

Тоңазытылған

Тоңазытылмаған

Түс саны, йод, мг, артық емес

6

10

12

15

25

35

Қышқылдық саны, мг, KOH г, артық емес

0, 30

0, 40

0, 40

1, 50

4, 00

6, 00

Сабын (сапасыз үлгі)

-

Нормаланбайды

Ылғалдың және ұшқыш заттардың үлесі %, артық емес

0, 10

0, 15

0, 20

0, 30

Суық тест

Сынаққа төзімді

Нормаланбайды

Сынаққа төзімді

Нормаланбайды

Физика-химиялық көрсеткіші:

Slide 6

Майда судың болуын тексеру

Тест Тұзбен. Тұз суда ериді, бірақ майда ерімейді. Майға тұз қосамыз, егер ол ерісе майда құрамында су бар. Ерімесе жоқ

2. Тест Бояумен (краскамен) Красканы пипеткамен тамызамыз, ол ерісе, май жасанды. Бояу тек сумен ғана әрекеттеседі, майда ерімейді.

Салфеткамен. Майды алып салфеткаға жағамыз. Егер формасын сақтап қалса, ол майдың құрамында су жоқ.

Ыстық таба. Табаны 200С темп қыздырып, май құямыз. Егер ол қайнаса, ол майдың құрамында су бар.

Slide 7

Маркетинг

1) Холестеринсіз. Күнбағыс майы құрамында холестерин болмайды.

2) Е витамині . Е витамині күнбағыстың құрамында болады;

3) Бөтелке формасы.

Slide 8

Елдің тұтыну нарығында ең танымал күнбағыс майы болып табылады. Күнбағыс майы үшін орташа бөлшек сауда бағасы 2017 жылдың бірінші тоқсанында 438 теңгені құрады, бұл 2016 жылдың бірінші тоқсанындағы бағалар деңгейінен 5. 5% (инфляцияны қоспағанда) және 2011 жылдың бірінші тоқсанындағы бағалар деңгейінен 43. 1% жоғары.

Slide 9

Сақтау жағдайлары:

Рафинадтталған май: қараңғы жерде, тоңазытқышта;

сақтау мерзімі: 1 жыл артық

Өңделмеген май: қараңғы жерде, шкафта;

сақтау мерзімі: 4 айға дейін

Slide 10

Қаптама:

Бөлшек саудаға арналған өсімдік майлары 250, 470, 500, 700,

1000, 1500 г таза салмағы бар шыны және полимерлі

бөтелкелерге толтырылады Нетто салмағы ± 10 г-нан рұқсат

етілген ауытқулар - 1000 г орамда; ± 5 г - 250-ден 750 граммға

дейін оралған кезде Өсімдік майы бар бөтелкелер целофан

жабыны бар картонға тығыздағыш тығыздағышпен алюминий

қақпақтармен герметикалық тығыздалған.

Полимерлік материалдардың бөтелкелері төмен

тығыздықты полиэтиленнен жасалған.


Ұқсас жұмыстар
Күнбағыс майын гидрогенизациялау
Кондитер өнімдері - әдетте, құрамында қанты көп тағамдық өнімдер
Сүтті маргаринінің құрамы
Сүт консервілері
Балаларға арналған ақуызды сүт өнімдері
Ашыту процесі
Қымыз өнімдері
Жануарлар майы
Ұлттық сүтқышқылды сусындар
Ара шаруашылығы өнімдері
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz