Сары май




Презентация қосу
Қазақстан Республикасы ауыл шаруашылық министрлігі
Жәңгір-хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті

5В072700 – «Азық – түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығының 3 курс білім алушыларына арналған
«Тамақ өндірістерінің жалпы технологиясы» пәнінен

Презентация
Сары май

Орындаған: Құтжан Т.

Орал 2020 жыл
Жоспары

1. Сары май өнімі туралы

2. Сары майдың ассортиенттері массалық Негізгі
үлесіне шикізатқа

3. Технологиялық линиясы

4. Сары май өндірісіндегі инновациялар
Сары май өнімі

Сары май - қой, ешкі, сиыр
сүтінен алынған қаймақты күбіде
пісу арқылы алынатын тағам.
Сары майдың түсі сары әрі сүт
тағамдарының ішіндегі ең
майлылығы мол, құнарлысы.
Сары майдың құрамы

Минералды
Сүт майы Д дәрумені
заттар

Е,К
су Сүт қанты
дәрумендері

В тобы
беоктар А дәрумені
дәрумендері
Май сапасына қойылатын талаптар
Бөтен
иіссіз

Бөтен
Жұмсақ дәмсіз

Ақшыл
Конс.
сары
біртекті
түсті
Сары майды сақтау

Сары май –3оС дейін
температурада 80%
салыстырмалы ауа
ылғалдылығында:
пергаментте оралған – 10
күн; фольгада – 20 күн;
полимерлі стакандар мен
қорапта – 15 күн; металл
ыдыста - 90 күн сақталады.
Сақтау кезінде майды
жарық әсерінен қорғап ауа
айналымын қамтымассыз
ету керек.
Сары майдың ассортиенттері

Тәтті- Әуесқой Шоколадт
кілегей май ы

сүт майын
Вологда Крестьяндық өсімдік
түрлі
майымен дәмдік
ішінара толтырғыш
ауыстыру тармен

Бутербродқа
Қышқыл май
арналған

Буып-түю түрлері
Буып-түю түрлері
Сары май сүт майының массалық үлесіне байланысты

Майдың массалық үлесі

Сары май 80 - 82,5% дәстүрлі
құрамдас сары май

Майдың массалық үлесі
төмен 50 - 80% сары май

Майдың массалық үлесі
30 - 50% төмен майлы
сары май
Майдың массалық
үлесі төмен 50 -
80% сары май

ың массалық Майдың массалық Майдың массалық
жеңілтілген үлесі 60 - 70% үлесі 50 - 60% өте
80% сары май жеңіл сары май жеңіл сары май
Негізгі шикізатқа байланысты

Сары май, әр түрлі Ірімшікті сары май -- қайта
майлылықтағы табиғи өнделген кілегейден
кілегейден су-май жасалатын май өндірісінің
эмульсиясы түрінде жартылай дайын өнімі
дайындайды
Сары май

Ерітілген май, сары майды, Қалыптандырылған май,
қайта өнделген майды ерітілген май мен сүт
жылулық өндеуінен плазмасынан дайындалады.
өткізгеннен алынған өнім
Сары май алудың технологиялық процесінің жалпы сұлбасы

Сүтті қабылдау

Кілегей алу

Кілегейді пастерлеу

Кілегейді шайқау әдісі

Жоғары майлылықтағы кілегейдің түзілу әдісі

Кілегейді төменгі температурамен өңдеу

Кілегейді сепарирлеу

Кілегейді шайқау

Жоғары майлылықтағы кілегейді қалпына келтіру

Май дәнін механикалық өңдеу

Жоғары майлылықтағы кілегейді термохимиялық өңдеу

Термостаттау

Буып - түю
Батыс Қазақстандағы сары май шығаратын
кәсіпорындар
Каркула
ТОО Береке
крестьянско
е хозяйство

СП Вит-
Уральск, Айс ТОО
ТОО

Продхолдинг
ТД, ООО,
Уральский
маслозавод
ФИЛИАЛ ТОО "МАСЛОДЕЛ-ТРЕЙД" В Г.
УРАЛЬСКЕ
Западно-Казахстанская область ,
Уральск г.А.,Г. Уральск , тупик
верхний, 1/1

Масло «Крестьянское»

Масло Коровье

Масло "Петропавловское" коровье
Масло "Петропавловское" крестьянское
Сары май өндірісіндегі инновациялар

Майлылығы жоғары кілегейден сары
май өндіру тәсілдері әзірленді:
майлылығы жоғары вакуум әдісімен,
бастапқы температурасы -195 °с
инертті газ (азот) ортасында
майлылығы жоғары кілегейді
салқындату әдісімен және салқын
сары май дәндерін салқындатумен ЧЕРВЕЦОВ ВИКТОР
құрамдастырылған әдіспен. ВЛАДИМИРОВИЧ,
СТРИЖКО МАРИЯ
НИКОЛАЕВНА,

ГАЛСТЯН АРАМ ГЕНРИХОВИЧ
Корнелл университетінің
ғалымдары негізінен судан
жасалған жасанды сары майды
ойлап тапты. Бұл тұрақты
қоспаны жасау үшін аз мөлшерде
өсімдік майы мен сүт майын көп
мөлшерде сумен біріктіруге
мүмкіндік береді. Бірақ 80% судан тұратын жаңа жасанды
майдың бір ас қасықында бар-жоғы 2,8
грамм май және 25.2 калория бар. Ол аздап
жұмсартылған май сияқты көрінеді және
сезіледі, оны дәрумендермен, сүтпен,
өсімдік ақуыздарымен немесе басқа
қоспалармен күшейтуге болады.
Emmi Butter Plate

Emmi ' s Butter Plate -бұл төрт бөлек
сары май ұяшығы бартәрелке, олар
Amcor Flexibles шығарған пленкасымен
бекітілген. Emmi табақшасы
тұтынушыларға таңдауды ұсынады-
бәрін бірден немесе тек жеке бөлігін
ашу. Бұл қаптама жаңа өнімді нарыққа
шығаруда маңызды рөл атқарады.
Бирте Доренкамп (Birte Dorenkamp), Эмми
Швайц (Emmi Schweiz) ойлап тапқан.
Назарларыңызға рақмет!

Ұқсас жұмыстар
Сары май түйіршіктерін жуу
САРЫ МАЙ ТЕХНОЛОГИЯСЫ
Сары майдың органолептикалық көрсеткіштері
МАЙ ӨНДІРІСІ
Жануарлар майы
Майдың сортын және сапалығын сараптау
САРЫ МАЙ САПАСЫНА ҚОЙЫЛАТЫН ТАЛАПТАР
МАЙ ЖӘНЕ МАЙ ӨНІМДЕРІ
Май
МАЙ ЖӘНЕ СПРЕД ӨНДІРУДЕГІ БИОХИМИЯЛЫҚ ЖӘНЕ ФИЗИКО-ХИМИЯЛЫҚ ПРОЦЕССТЕР
Пәндер