Сары май



Презентация
Сары май
Қазақстан Республикасы ауыл шаруашылық министрлігі
Жәңгір-хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті
Орындаған: Құтжан Т.
Орал 2020 жыл
5В072700 - «Азық - түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығының 3 курс білім алушыларына арналған
«Тамақ өндірістерінің жалпы технологиясы» пәнінен

Жоспары
Сары май өнімі туралы
Сары майдың ассортиенттері
Технологиялық линиясы
Сары май өндірісіндегі инновациялар

Сары май өнімі
Сары май - қой, ешкі, сиыр сүтінен алынған қаймақты күбіде пісу арқылы алынатын тағам. Сары майдың түсі сары әрі сүт тағамдарының ішіндегі ең майлылығы мол, құнарлысы.

Сары майдың құрамы

Май сапасына қойылатын талаптар

Сары майды сақтау
Сары май -3оС дейін температурада 80% салыстырмалы ауа ылғалдылығында: пергаментте оралған - 10 күн; фольгада - 20 күн; полимерлі стакандар мен қорапта - 15 күн; металл ыдыста - 90 күн сақталады.
Сақтау кезінде майды жарық әсерінен қорғап ауа айналымын қамтымассыз ету керек.

Сары майдың ассортиенттері
Буып-түю түрлері

Буып-түю түрлері

Сары май сүт майының массалық үлесіне байланысты


Негізгі шикізатқа байланысты

Сары май алудың технологиялық процесінің жалпы сұлбасы
Сүтті қабылдау Кілегей алу Кілегейді пастерлеу Кілегейді шайқау әдісі Жоғары майлылықтағы кілегейдің түзілу әдісі Кілегейді төменгі температурамен өңдеу Кілегейді сепарирлеу Кілегейді шайқау Жоғары майлылықтағы кілегейді қалпына келтіру Май дәнін механикалық өңдеу Жоғары майлылықтағы кілегейді термохимиялық өңдеу Термостаттау Буып - түю


Батыс Қазақстандағы сары май шығаратын кәсіпорындар

Западно-Казахстанская область, Уральск г. А., Г. Уральск, тупик верхний, 1/1
ФИЛИАЛ ТОО "МАСЛОДЕЛ-ТРЕЙД" В Г. УРАЛЬСКЕ
Масло «Крестьянское»
Масло Коровье
Масло "Петропавловское" коровье
Масло "Петропавловское" крестьянское

Майлылығы жоғары кілегейден сары май өндіру тәсілдері әзірленді: майлылығы жоғары вакуум әдісімен, бастапқы температурасы -195 °с инертті газ (азот) ортасында майлылығы жоғары кілегейді салқындату әдісімен және салқын сары май дәндерін салқындатумен құрамдастырылған әдіспен.
ЧЕРВЕЦОВ ВИКТОР ВЛАДИМИРОВИЧ,
СТРИЖКО МАРИЯ НИКОЛАЕВНА,
ГАЛСТЯН АРАМ ГЕНРИХОВИЧ
Сары май өндірісіндегі инновациялар

Корнелл университетінің ғалымдары негізінен судан жасалған жасанды сары майды ойлап тапты. Бұл тұрақты қоспаны жасау үшін аз мөлшерде өсімдік майы мен сүт майын көп мөлшерде сумен біріктіруге мүмкіндік береді.
Бірақ 80% судан тұратын жаңа жасанды майдың бір ас қасықында бар-жоғы 2, 8 грамм май және 25. 2 калория бар. Ол аздап жұмсартылған май сияқты көрінеді және сезіледі, оны дәрумендермен, сүтпен, өсімдік ақуыздарымен немесе басқа қоспалармен күшейтуге болады.

Emmi Butter Plate
Emmi ' s Butter Plate -бұл төрт бөлек сары май ұяшығы бартәрелке, олар Amcor Flexibles шығарған пленкасымен бекітілген. Emmi табақшасы тұтынушыларға таңдауды ұсынады-бәрін бірден немесе тек жеке бөлігін ашу. Бұл қаптама жаңа өнімді нарыққа шығаруда маңызды рөл атқарады.
Бирте Доренкамп (Birte Dorenkamp), Эмми Швайц (Emmi Schweiz) ойлап тапқан.

Назарларыңызға рақмет!
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.

Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz