Сары май


Slide 1

Презентация

Сары май

Қазақстан Республикасы ауыл шаруашылық министрлігі

Жәңгір-хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті

Орындаған: Құтжан Т.

Орал 2020 жыл

5В072700 - «Азық - түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығының 3 курс білім алушыларына арналған

«Тамақ өндірістерінің жалпы технологиясы» пәнінен

Slide 2

Жоспары

Сары май өнімі туралы

Сары майдың ассортиенттері

Технологиялық линиясы

Сары май өндірісіндегі инновациялар

Slide 3

Сары май өнімі

Сары май - қой, ешкі, сиыр сүтінен алынған қаймақты күбіде пісу арқылы алынатын тағам. Сары майдың түсі сары әрі сүт тағамдарының ішіндегі ең майлылығы мол, құнарлысы.

Slide 4

Сары майдың құрамы

Slide 5

Май сапасына қойылатын талаптар

Slide 6

Сары майды сақтау

Сары май -3оС дейін температурада 80% салыстырмалы ауа ылғалдылығында: пергаментте оралған - 10 күн; фольгада - 20 күн; полимерлі стакандар мен қорапта - 15 күн; металл ыдыста - 90 күн сақталады.

Сақтау кезінде майды жарық әсерінен қорғап ауа айналымын қамтымассыз ету керек.

Slide 7

Сары майдың ассортиенттері

Буып-түю түрлері

Slide 8

Буып-түю түрлері

Slide 9

Сары май сүт майының массалық үлесіне байланысты

Slide 10 Slide 11

Негізгі шикізатқа байланысты

Slide 12

Сары май алудың технологиялық процесінің жалпы сұлбасы

Сүтті қабылдау Кілегей алу Кілегейді пастерлеу Кілегейді шайқау әдісі Жоғары майлылықтағы кілегейдің түзілу әдісі Кілегейді төменгі температурамен өңдеу Кілегейді сепарирлеу Кілегейді шайқау Жоғары майлылықтағы кілегейді қалпына келтіру Май дәнін механикалық өңдеу Жоғары майлылықтағы кілегейді термохимиялық өңдеу Термостаттау Буып - түю

Slide 13 Slide 14

Батыс Қазақстандағы сары май шығаратын кәсіпорындар

Slide 15

Западно-Казахстанская область, Уральск г. А., Г. Уральск, тупик верхний, 1/1

ФИЛИАЛ ТОО "МАСЛОДЕЛ-ТРЕЙД" В Г. УРАЛЬСКЕ

Масло «Крестьянское»

Масло Коровье

Масло "Петропавловское" коровье

Масло "Петропавловское" крестьянское

Slide 16

Майлылығы жоғары кілегейден сары май өндіру тәсілдері әзірленді: майлылығы жоғары вакуум әдісімен, бастапқы температурасы -195 °с инертті газ (азот) ортасында майлылығы жоғары кілегейді салқындату әдісімен және салқын сары май дәндерін салқындатумен құрамдастырылған әдіспен.

ЧЕРВЕЦОВ ВИКТОР ВЛАДИМИРОВИЧ,

СТРИЖКО МАРИЯ НИКОЛАЕВНА,

ГАЛСТЯН АРАМ ГЕНРИХОВИЧ

Сары май өндірісіндегі инновациялар

Slide 17

Корнелл университетінің ғалымдары негізінен судан жасалған жасанды сары майды ойлап тапты. Бұл тұрақты қоспаны жасау үшін аз мөлшерде өсімдік майы мен сүт майын көп мөлшерде сумен біріктіруге мүмкіндік береді.

Бірақ 80% судан тұратын жаңа жасанды майдың бір ас қасықында бар-жоғы 2, 8 грамм май және 25. 2 калория бар. Ол аздап жұмсартылған май сияқты көрінеді және сезіледі, оны дәрумендермен, сүтпен, өсімдік ақуыздарымен немесе басқа қоспалармен күшейтуге болады.

Slide 18

Emmi Butter Plate

Emmi ' s Butter Plate -бұл төрт бөлек сары май ұяшығы бартәрелке, олар Amcor Flexibles шығарған пленкасымен бекітілген. Emmi табақшасы тұтынушыларға таңдауды ұсынады-бәрін бірден немесе тек жеке бөлігін ашу. Бұл қаптама жаңа өнімді нарыққа шығаруда маңызды рөл атқарады.

Бирте Доренкамп (Birte Dorenkamp), Эмми Швайц (Emmi Schweiz) ойлап тапқан.

Slide 19

Назарларыңызға рақмет!


Ұқсас жұмыстар
Сары май түйіршіктерін жуу
САРЫ МАЙ ТЕХНОЛОГИЯСЫ
Сары майдың органолептикалық көрсеткіштері
МАЙ ӨНДІРІСІ
Жануарлар майы
Майдың сортын және сапалығын сараптау
САРЫ МАЙ САПАСЫНА ҚОЙЫЛАТЫН ТАЛАПТАР
МАЙ ЖӘНЕ МАЙ ӨНІМДЕРІ
Май
МАЙ ЖӘНЕ СПРЕД ӨНДІРУДЕГІ БИОХИМИЯЛЫҚ ЖӘНЕ ФИЗИКО-ХИМИЯЛЫҚ ПРОЦЕССТЕР
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz