Тағамның шығу тарихынан




Презентация қосу
ВАФЛИДІҢ ШЫҒУ ТАРИХЫ

ОРЫНДАҒАН;САДУАХА
С ХАДИША
ЖОСПАР;
⚫Вафлидің пайда болу тарихымен
танысамыз;
⚫Қамырдың құрамымен және оны
дайындау әдістерімен танысамыз
⚫;Ұн өнімдерін дайындауға қажетті
құралдармен және құрылғылармен
танысу;
⚫Қамырды дайындау үшін қолданылатын
өнімдермен таныстыру;
⚫Вафли жасауды үйреніңіз.
Вафли-бұл печеньенің ерекше түрі,
Ұялы құрылымы бар жұқа табақтар.
Вафли сұйық қамырдан арнайы
қалташаларда пісіріледі.
Тағамның шығу тарихынан
⚫ XIII ғасырдың
тарихи дереккөзі
вафлидің
немістер ойлап
шығарғанын
көрсетеді. XV-XVI
ғасырларда
Еуропада вафли
тек ақсүйек
адамдар мен
патшаларға қол
жетімді болды.
Рецепттер қатаң
құпияда сақталды
Тағамның шығу тарихынан
⚫Әр халық
қытырлақ
десерттің рецепті
мен атауын
нақтылауға өз
үлесін қосты.
Алдымен ежелгі
гректер, содан
кейін немістер,
британдықтар,
чехтер,
голландтар вафли
құрамына да, оның
атына да
түзетулер енгізді.
ҚЫЗЫҚТЫ МӘЛІМЕТ
Ең қалың вафли-австриялық Әлемдегі ең нәзік вафли-
(Вена) вафли жұмсақ және чехиялық "төлемдер".
кеуекті, өйткені олар кремі Олар карловар минералды
өте қалың болғандықтан , суында дайындалады
вафли торттарына ұқсайды.
Ең үлкен вафли бумы адамзат нағыз вафли
жасаушы ойлап тапқан күннен басталды
және оны Нью-Йорк штатының тұрғыны
Корнелиус Свартхаут есімді американдық
ойлап тапты.
Бұл қызықты вафлидің жанкүйерлері Иоганн
Штраус пен Фредерик Шопен, Иоганн Вольфганг фон
Гете және Пабло Неруда, Альфред Нобель және
Зигмунд Фрейд болды. Вафлидің қазіргі отаны
Голландия деп аталады, ХХ ғасырдың ортасында
голландиялық саяхатшылар сол кезде нағыз вафли
бумы болған АҚШ-тан вафли рецептін әкелді.
Вафлиді дайындау үшін арнайы
құрылғылар қолданылады
Вафлиді дайындаудың негізі-қамыр
сұйық қамыр
Маңызды компаненттері

Ұн- Жұмыртқал
қамырды ар-жаңа
дайындауға және
арналған қабығында Қант-
негізгі өнім, жарықтар електен
пісірілген болмауы өткізіледі.
өнімдердің керек. Рецептте
сапасы - Қолданар көрсетілген
олардың алдында нормалард
көтерілуі, оларды ас ы сақтау
дәмі, содасының қажет.
сыртқы ерітіндісіме
түрі - ұнның н
сапасына араластыру
байланыст керек
ы.
Сұйық қамыр дайындау үшін
қолданылады

құймақ пончик панкейк

вафли кляр оладьи
Приготовление жидкого теста
Ингредиенты мөлшері
ҰН 200 г

Жұмыртқа 3 дана
Сүт 1 стакан
Сары май 3 ст. қасық
Тұз, қант Дәміне қарай
Қопсытқыш 1 .Ас қасық
Дайын тағамға қойылатын талаптар
⚫ Вафли жұқа
қытырлақ болуы
керек, сондықтан
вафли рецептеріне,
дәлірек айтқанда
қамыр рецептіне
ерекше назар аудару
керек. Аспазшылар
қытырлақ вафли
қамыры үшін ұн мен
крахмалды 50-ден 50-
ге дейінгі
арақатынаста алу
керек деп санайды.
Вафлиді пісірер
алдында вафлиді
дайындау керек: 10
webmenu.netwebmenu.net›
deserty/381-vafli
-po-domashnemu.html

homebread-shop.ruhomebread-
shop.ru›vafelnyie-istorii

znaniena5.ru›section90/muchnye-
konditerskie-

svenskaspraket.org
НАЗАРЛАРЫҢЫЗҒА РАХМЕТ!!!

Ұқсас жұмыстар
Деректердің таратылғ ан базасымен жұ мыс
Сүт сусындарына арналған қаптамалардың жаңа түрлері Қаймақпен сүзбеге арналған қаптамалардың жаңа түрлері
Біз уақытпен оқимыз
Тіс қатты тіндерінің өлеттенуі
ТУЫНДЫ ҰҒЫМЫН ОҚЫП ҮЙРЕНУДЕ ТАРИХИ МАҒЛҰМАТТАРДЫ ПАЙДАЛАНУ
Қазақ халқының материалдық мәдениеті
СҮТ ТІСТЕР
Тарихы тұнған туған өлкем
АУЫЗ ҚУЫСЫ
Жемістер - ағаштардың жемістері
Пәндер