Тағамның шығу тарихынан


Slide 1

ВАФЛИДІҢ ШЫҒУ ТАРИХЫ

ОРЫНДАҒАН; САДУАХАС ХАДИША

Slide 2

ЖОСПАР;

Вафлидің пайда болу тарихымен танысамыз;

Қамырдың құрамымен және оны дайындау әдістерімен танысамыз

; Ұн өнімдерін дайындауға қажетті құралдармен және құрылғылармен танысу;

Қамырды дайындау үшін қолданылатын өнімдермен таныстыру;

Вафли жасауды үйреніңіз.

Slide 3

Вафли-бұл печеньенің ерекше түрі, Ұялы құрылымы бар жұқа табақтар. Вафли сұйық қамырдан арнайы қалташаларда пісіріледі.

Slide 4

Тағамның шығу тарихынан

XIII ғасырдың тарихи дереккөзі вафлидің немістер ойлап шығарғанын көрсетеді. XV-XVI ғасырларда Еуропада вафли тек ақсүйек адамдар мен патшаларға қол жетімді болды. Рецепттер қатаң құпияда сақталды

Slide 5

Тағамның шығу тарихынан

Әр халық қытырлақ десерттің рецепті мен атауын нақтылауға өз үлесін қосты. Алдымен ежелгі гректер, содан кейін немістер, британдықтар, чехтер, голландтар вафли құрамына да, оның атына да түзетулер енгізді.

Slide 6

ҚЫЗЫҚТЫ МӘЛІМЕТ

Ең қалың вафли-австриялық (Вена) вафли жұмсақ және кеуекті, өйткені олар кремі өте қалың болғандықтан, вафли торттарына ұқсайды.

Әлемдегі ең нәзік вафли-чехиялық "төлемдер". Олар карловар минералды суында дайындалады

Slide 7

Ең үлкен вафли бумы адамзат нағыз вафли жасаушы ойлап тапқан күннен басталды және оны Нью-Йорк штатының тұрғыны Корнелиус Свартхаут есімді американдық ойлап тапты.

Slide 8

Бұл қызықты вафлидің жанкүйерлері Иоганн Штраус пен Фредерик Шопен, Иоганн Вольфганг фон Гете және Пабло Неруда, Альфред Нобель және Зигмунд Фрейд болды. Вафлидің қазіргі отаны Голландия деп аталады, ХХ ғасырдың ортасында голландиялық саяхатшылар сол кезде нағыз вафли бумы болған АҚШ-тан вафли рецептін әкелді.

Slide 9

Вафлиді дайындау үшін арнайы құрылғылар қолданылады

Slide 10

Вафлиді дайындаудың негізі-қамыр сұйық қамыр

Slide 11

Маңызды компаненттері

Ұн-қамырды дайындауға арналған негізгі өнім, пісірілген өнімдердің сапасы - олардың көтерілуі, дәмі, сыртқы түрі - ұнның сапасына байланысты.

Қант-електен өткізіледі. Рецептте көрсетілген нормаларды сақтау қажет.

Жұмыртқалар-жаңа және қабығында жарықтар болмауы керек. Қолданар алдында оларды ас содасының ерітіндісімен араластыру керек

Slide 12

Сұйық қамыр дайындау үшін қолданылады

пончик

оладьи

құймақ

панкейк

вафли

кляр

Slide 13

Приготовление жидкого теста

Ингредиенты

мөлшері

ҰН

200 г

Жұмыртқа

3 дана

Сүт

1 стакан

Сары май

3 ст. қасық

Тұз, қант

Дәміне қарай

Қопсытқыш

1 . Ас қасық

Slide 14

Дайын тағамға қойылатын талаптар

Вафли жұқа қытырлақ болуы керек, сондықтан вафли рецептеріне, дәлірек айтқанда қамыр рецептіне ерекше назар аудару керек. Аспазшылар қытырлақ вафли қамыры үшін ұн мен крахмалды 50-ден 50-ге дейінгі арақатынаста алу керек деп санайды. Вафлиді пісірер алдында вафлиді дайындау керек: 10 минут қыздырыңыз және маймен майлау керек.

Slide 15

webmenu. netwebmenu. net›deserty/381-vafli-po-domashnemu. html homebread-shop. ruhomebread-shop. ru›vafelnyie-istorii znaniena5. ru›section90/muchnye-konditerskie- svenskaspraket. org

Slide 16

НАЗАРЛАРЫҢЫЗҒА РАХМЕТ!!!


Ұқсас жұмыстар
Деректердің таратылғ ан базасымен жұ мыс
Сүт сусындарына арналған қаптамалардың жаңа түрлері Қаймақпен сүзбеге арналған қаптамалардың жаңа түрлері
Біз уақытпен оқимыз
ТУЫНДЫ ҰҒЫМЫН ОҚЫП ҮЙРЕНУДЕ ТАРИХИ МАҒЛҰМАТТАРДЫ ПАЙДАЛАНУ
Тіс қатты тіндерінің өлеттенуі
Қазақ халқының материалдық мәдениеті
СҮТ ТІСТЕР
Тарихы тұнған туған өлкем
АУЫЗ ҚУЫСЫ
Жемістер - ағаштардың жемістері
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz