Тағамның шығу тарихынан



ВАФЛИДІҢ ШЫҒУ ТАРИХЫ
ОРЫНДАҒАН; САДУАХАС ХАДИША

ЖОСПАР;
Вафлидің пайда болу тарихымен танысамыз;
Қамырдың құрамымен және оны дайындау әдістерімен танысамыз
; Ұн өнімдерін дайындауға қажетті құралдармен және құрылғылармен танысу;
Қамырды дайындау үшін қолданылатын өнімдермен таныстыру;
Вафли жасауды үйреніңіз.

Вафли-бұл печеньенің ерекше түрі, Ұялы құрылымы бар жұқа табақтар. Вафли сұйық қамырдан арнайы қалташаларда пісіріледі.

Тағамның шығу тарихынан
XIII ғасырдың тарихи дереккөзі вафлидің немістер ойлап шығарғанын көрсетеді. XV-XVI ғасырларда Еуропада вафли тек ақсүйек адамдар мен патшаларға қол жетімді болды. Рецепттер қатаң құпияда сақталды

Тағамның шығу тарихынан
Әр халық қытырлақ десерттің рецепті мен атауын нақтылауға өз үлесін қосты. Алдымен ежелгі гректер, содан кейін немістер, британдықтар, чехтер, голландтар вафли құрамына да, оның атына да түзетулер енгізді.

ҚЫЗЫҚТЫ МӘЛІМЕТ
Ең қалың вафли-австриялық (Вена) вафли жұмсақ және кеуекті, өйткені олар кремі өте қалың болғандықтан, вафли торттарына ұқсайды.
Әлемдегі ең нәзік вафли-чехиялық "төлемдер". Олар карловар минералды суында дайындалады

Ең үлкен вафли бумы адамзат нағыз вафли жасаушы ойлап тапқан күннен басталды және оны Нью-Йорк штатының тұрғыны Корнелиус Свартхаут есімді американдық ойлап тапты.

Бұл қызықты вафлидің жанкүйерлері Иоганн Штраус пен Фредерик Шопен, Иоганн Вольфганг фон Гете және Пабло Неруда, Альфред Нобель және Зигмунд Фрейд болды. Вафлидің қазіргі отаны Голландия деп аталады, ХХ ғасырдың ортасында голландиялық саяхатшылар сол кезде нағыз вафли бумы болған АҚШ-тан вафли рецептін әкелді.

Вафлиді дайындау үшін арнайы құрылғылар қолданылады

Вафлиді дайындаудың негізі-қамыр сұйық қамыр

Маңызды компаненттері
Ұн-қамырды дайындауға арналған негізгі өнім, пісірілген өнімдердің сапасы - олардың көтерілуі, дәмі, сыртқы түрі - ұнның сапасына байланысты.
Қант-електен өткізіледі. Рецептте көрсетілген нормаларды сақтау қажет.
Жұмыртқалар-жаңа және қабығында жарықтар болмауы керек. Қолданар алдында оларды ас содасының ерітіндісімен араластыру керек

Сұйық қамыр дайындау үшін қолданылады
пончик
оладьи
құймақ
панкейк
вафли
кляр

Приготовление жидкого теста
Ингредиенты
мөлшері
ҰН
200 г
Жұмыртқа
3 дана
Сүт
1 стакан
Сары май
3 ст. қасық
Тұз, қант
Дәміне қарай
Қопсытқыш
1 . Ас қасық

Дайын тағамға қойылатын талаптар
Вафли жұқа қытырлақ болуы керек, сондықтан вафли рецептеріне, дәлірек айтқанда қамыр рецептіне ерекше назар аудару керек. Аспазшылар қытырлақ вафли қамыры үшін ұн мен крахмалды 50-ден 50-ге дейінгі арақатынаста алу керек деп санайды. Вафлиді пісірер алдында вафлиді дайындау керек: 10 минут қыздырыңыз және маймен майлау керек.

webmenu. netwebmenu. net›deserty/381-vafli-po-domashnemu. html homebread-shop. ruhomebread-shop. ru›vafelnyie-istorii znaniena5. ru›section90/muchnye-konditerskie- svenskaspraket. org

НАЗАРЛАРЫҢЫЗҒА РАХМЕТ!!!
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.

Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz