ГРУЗИНСКИЙ ІРІМШІК


Slide 1

Грузинский ірімшік

Орындаған Шату Назерке

Қабылдаған Әбілда Айдана

Slide 2 Slide 3

Грузин сырларының сорттары

Грузин ірімшіктерінің қанша атауы бар екенін нақты айту мүмкін емес. Аймақтарға жасаған әр сапарында Чикваидзе-Микадзе осы өнімді жасаудың көбірек рецепттерін табады.

Бүгінде елде ірімшіктің 14 түрі ресми түрде тіркелген: дамбал хачо, чоги, тенили ірімшігі, калти, коби, аджариан чешили, месхури чечили, мегрелиан сулугуни, сулугуни, сван сулугуни, гуда, тушин гуда, имеретян ірімшік, грузин ірімшігі.

Slide 4 Slide 5 Slide 6

Кобе қойдың сүті қосылатын майсыз немесе жартылай майсыздандырылған сиыр сүтінен жасалады. Бұл өте дәмді ірімшік, кахетиялық тонис пуриімен (кахетиялық нан) үйлеседі.

Үлкен арқандарға ұқсайтын Аджар хлечилиі жазда сиырдың майсыз сүтінен жасалады. Мешури чилиін жасау үшін де осыған ұқсас әдіс қолданылады.

Грузин ірімшігі сиыр, қой, ешкі, буйвол сүтінен немесе олардың қоспасынан жасалады. Оны дайындау кезінде сиыр сүтінің мөлшері кем дегенде 50% болуы керек.

Гуда - грузиннің белгілі бір ірімшігі. Оның отаны - Тушети. Оны қой сүтінен арнайы қойдың шарап терісінде дайындайды, онда 20 күн қартайды, бұл ірімшікке ерекше хош иіс береді.

Ең пайдалы сыр - ешкі ірімшігі. Грузияда оны жасау мәдениеті жойылды. Чикваидзе-Микадзе бұл әдісті жандандырып, өнімді өндіріске енгізбекші.


Ұқсас жұмыстар
Қатты ірімшіктер
ІРІМШІКТЕРДІҢ МИКРОФЛОРАСЫ
Балқытылған ірімшіктер
Ірімшік жасаудың жалпы технологиясы
Мәйекті ірімшіктер
Ірімшікке арналған қаптамалардың жаңа түрлері
Балқытылған ірімшік
Швейцариялық ірімшік
Түйе сүті Сиыр сүті
ҚАТТЫ ІРІМШІК
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz