Кептірілген саңырауқұлақтардың құрамы



Кептірілген саңырауқұлақтар

Кептірілген саңырауқұлақтардың құрамы
Пайдасы мен зияны
Қызықты ақпараттар


Кептірілген саңырауқұлақтар түрлері
Саңырауқұлақтардың жіктелуі;
Балауса саңрауқұлақ
2. Кептірілген саңрауқұлақ
3. Маринадталған саңрауқұлақ
4. Тұздалған саңрауқұлақ
Кептірілген саңырауқұлақ кептіру кезінде өнімнен түгелдей ылғалды жою болып табылады. Кептіру кезінде саңырауқұлақ көлемі мен салмағы азайып, өзіңе тән дәмі мен ароматы және физико-химиялық қасиеті өзгереді. Кептірілген саңырауқұлақ қолданылу қасиетіне байланысты; түсіне, көлеміне, кептірілу әдістері мен технологиялық тәсілдеріне, буып-түю, сақтау және тасмалдауға байланысты. Негізінде құбырлы саңырауқұлақтарды кептіреді. Кептіруге рұқсат етеді; емен, қайын, маховик, сморчки, ақ саңрауқұлақ. .
Кеңес! Ламель түрлеріне жататын саңырауқұлақтар тән ащы.
Егер ащы ұялмаса, онда сіз саңырауқұлақтарды, суспензияларды және асыл шампиньондарды кептіруге болады. Ащы сорпаның немесе бұқаның дәмін тамаша көрсетеді.

Саңырауқұлақтарды кептірмес бұрын оларды өңдеу процедурасына дайындау керек.
Назар аударыңыз! Саңырауқұлақтың бұл түрін кептірер алдында жууға болмайды! Әйтпесе, өнім қалпына келтірілмейтін зақымдануы мүмкін
Тазарту процесі құрғақ болуы керек болғандықтан, пышақ, ас үй губкасы немесе тіс щеткасы сияқты құралдарды сақтау керек. Негізгі ереже - саңырауқұлақтың құрылымын бұзбау.
Дайындық процесі:
Бірінші қадам - аяқтың түбін кесіп тастау.
Қатты ластанған және зақымдалған жерлерді пышақпен алып тастаңыз.
Қақпақты құрғақ губкамен немесе тіс щеткасымен сүртіңіз, жабысып қалған кірден, инелерден немесе жапырақтардан құтылыңыз.
Ол көп жиналатын тақталардан барлық қоқыстарды тазалаңыз.
Әр үлгіні мұқият тексеріп, құрт тәрізді дақтарды тексеріңіз. Қажет болса, оларды жойыңыз.
Саңырауқұлақтарды қалай кептіреді?

Шикізатты кептіруге кіріспес бұрын, оны сұрыптау керек: кішкентай саңырауқұлақтар үлкендерге қарағанда әлдеқайда тез кебеді, сондықтан үлкендерін бірнеше бөлікке бөлген дұрыс. Егер сауыншылар тұтасымен кептірілсе, онда оларды мөлшері бойынша топтастырған дұрыс.
Өткізілген процедуралардан кейін құрғақ жерге жайылып қойылуы керек (қарапайым газет өте жақсы) және оны 3 сағат кептіруге жіберу керек.





Кептірілген саңырауқұлақтардан не дайындауға болады?
Кептірілген саңырауқұлақтар тәуелсіз тағамдарды дайындау үшін қолданылады: ыстық және суық тіскебасарлар, алғашқы тағамдар және түрлі тұздықтар. Саңырауқұлақтар көбінесе пирогтар мен тұшпараларға арналған әр түрлі толтырғыштарға қосылады.
Саңырауқұлақтар - бұл ет пен теңіз өнімдерінде кездесетін жануарлардан сіңімділігі жағынан кем түспейтін өсімдік ақуызының көзі. Сондықтан, құрғақ саңырауқұлақтардан жасалған барлық тағамдар ас мәзіріне енгізілуі мүмкін. Олар еттің керемет алмастырушысы бола алады.

Қызықты ақпараттар
Саңырауқұлақтарда жемістерге қарағанда калий мен фосфор, көптеген дәрумендер және барлық белгілі аминқышқылдары бар. Олардың құрамында жақсы сіңірілетін май бар, ол көкөністерде байқалмайды.
18 ғасырға дейін саңырауқұлақтар өсімдіктер немесе жануарлар ма деген даулар болды. Содан кейін олар бөлек классқа бөлініп, 80 мыңға жуық түрді санады. Бұл санға барлық саңырауқұлақтар кірді: шляпалар, қалыптар және ауру тудыратын.
Кейде орманда саңырауқұлақтардың айнала өсетін орынды таба аласыз. Мұндай орындар сиқыршы шеңберлер деп аталады. Бұл шеңбер жыл сайын артып келеді: 50 м дейін немесе тіпті 200 м
Ақ саңырауқұлақтары кептірілген кезде өз түсін сақтайды және күшті хош иіске ие болады. Бұл күшті! Өйткені, бұл кептірілген саңырауқұлақтардың иісін басқа нәрсемен шатастыру өте қиын. 100 адамның 87-і әрдайым бұл иістерді ажыратады (тіпті мұрынына қарамастан) .

Кептірілген саңырауқұлақтар-жаңа піскен жеуге болатын саңырауқұлақтарды кептіру арқылы алынған ерекше хош иісі мен дәмі бар тағам өнімі.
Жіптегі кептірілген саңырауқұлақтар
Алдын ала суланғаннан кейін кептірілген саңырауқұлақтарды тамақ дайындауда кеңінен қолдануға болады, мысалы, сорпа, бұқтырылған ет, ходжеподж, тұздықтар, пирогтар, саңырауқұлақ уылдырықтары.
Ал колдануға “Орман сыйлықтары” көкөністер немесе дәмдеуіштер бөлімінде сатылатын өнімді ұсынса болады, өйткені олар кейде хош иіс ретінде орналасады. Ұсыныстарды таңдау кең, бірақ көбінесе сөрелерде АҚ және шиитаке - жапондық орман саңырауқұлақтары ұсынылған.
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.

Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz