Тәжірибелік жолмен ерітінділердегі редуцияланатын және редуцияланбайтын қанттарды анықтай білу нұсқауларды қатаң сақтай отырып, тәжірибе кезінде болатын химиялық реакцияларды түсіндіру
Презентация қосу
Пожелание на начало урока…
Wish at the beginning of the lesson…
Cабақтың басында тілек айту
Редуцирленетін және
редуцирленбейтін
қанттар
reducing and
nonreducing
sugars
Редуцирующие и
нередуцирующие
сахара
Оқыту мақсаты:
You will:
- identify reducing and nonreducing sugars
- редуцияланатын және редуцияланбайтын
қанттарды зерттеу және анықтау
БАҒАЛАУ КРИТЕРИЙІ
Тәжірибелік жолмен ерітінділердегі
редуцияланатын және редуцияланбайтын
қанттарды анықтай білу
нұсқауларды қатаң сақтай отырып, тәжірибе
кезінде болатын химиялық реакцияларды
түсіндіру
Тәжірибенің мақсатын, болжамын дұрыс анықтау.
Бақылауларға талдау жасап, дұрыс қорытынды
жасай алу
Қауіпсіздік шаралары
Бенедикт сынамасының құрамында әртүрлі химиялық
реагенттер болатындықтан, халат, көзді қорғау үшін
көзілдірік киген жөн.
Көмірсулар
(барлық моносахаридтер, дисахаридтер)
Еритін Ерімейтін
Қайта қалпына келетін Қайта қалпына келмейтін
Тотықсызданатын Тотықсызданбайтын
Редуцияланатын Редуцияланбайтын
Глюкоза
Мальтоза
Лактоза Сахароза
Фруктоза
Редуцияланатын Редуцияланбайтын қанттар
қанттар
Сипаты Электрон береді Электрон бермейді
Бос альдегидтік (-CHO) Бос альдегидтік және
және кетондық (-C=0) кетондық тобы болмайды.
тобы болады.
Тест Бенедикт ерітіндісі Бенедикт ерітіндісі+ HCL +
NaOH
Өкілдері глюкоза, фруктоза, сахароза
лактоза
Терминология
Қазақша Орысша Ағылшынша
Редуцияланатын Редуцирующие Reducing Sugar
қанттар сахара
Редуцияланбайты Нередуцирующие Non-reducing sugar
н қанттар сахара
New words
interpretation - түсінік беру / толкование; nonreducing
sugar - тотықсызданбайтын қант /
нередуцирующийся сахар;
oxidation - тотығу / окисление;
reduction - тотықсыздану / восстановление;
reducing sugar - тотықсызданатын қант /
редуцирующийся сахар;
to donate - беру / давать;
to oxidize - тотықтыру / окислять; to reduce -
Бенедикт реакциясы
Сапалық реакция Сандық реакция
себебі, калий тиоцианатының
себебі, ерітінді түсінің көктен
қолданылуы және мыс
жасылға, жасылдан сарғышқа,
тиоцианатының ақ және ақшыл
сарғыштан қызыл кірпіш түске
жасыл тұнбаның түзуі. Бұл тұнба
дейін өзгеруі.
титрленеді.
Редуцияланбайтын қантқа жүргізілген, екінші тәжірибеден
күтілетін нәтижені талқылау
Ерітінді түсі Түсініктеме
Өзгермеді (Көк) Тотықсызданбайтын қанттың болмауы
Жасыл Тотықсызданбайтын қанттың ізі бар
Сары Аз көлемде тотықсызданатын қанттың болуы
Сарғыш Орташа көлемдегі тотықсызданатын қанттың болуы
Қызыл кірпіш түстес Үлкен көлемдегі тотықсызданбайтын қанттың болуы
«Редуцияланатын және редуцияланбайтын қанттар» тақырыбы бойынша Youtube
мына сілтемелер бойынша бейне баян көріп келу ұсынылды.
Редуцияланатын қантты тестілеуді көрсететін бейне баян:
http://goo.gl/L3dx2
Редуцияланбайтын қантты тестілеуді көрсететін бейне баян:
http://goo.gl/ZuF5b
https://youtu.be/_ML6lntlqWc
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz