Редуцияланатын және редуцияланбайтын қанттар: анықтау әдістері және Бенедикт сынамасы


Slide 1

Wish at the beginning of the lesson…

Пожелание на начало урока…

Cабақтың басында тілек айту

Slide 2 Slide 3 Slide 4

Редуцирленетін және редуцирленбейтін қанттар reducing and nonreducing sugars Редуцирующие и нередуцирующие сахара

Slide 5

- редуцияланатын және редуцияланбайтын қанттарды зерттеу және анықтау

Оқыту мақсаты:

You will:

- identify reducing and nonreducing sugars

Slide 6

Бағалау критерийі

Тәжірибелік жолмен ерітінділердегі редуцияланатын және редуцияланбайтын қанттарды анықтай білу

нұсқауларды қатаң сақтай отырып, тәжірибе кезінде болатын химиялық реакцияларды түсіндіру

Тәжірибенің мақсатын, болжамын дұрыс анықтау.

Бақылауларға талдау жасап, дұрыс қорытынды жасай алу

Slide 7

Қауіпсіздік шаралары

Бенедикт сынамасының құрамында әртүрлі химиялық реагенттер болатындықтан, халат, көзді қорғау үшін көзілдірік киген жөн.

Slide 8 Slide 9

Редуцияланатын қанттар

Редуцияланбайтын қанттар

Сипаты

Электрон береді

Бос альдегидтік (-CHO) және кетондық (-C=0) тобы болады.

Электрон бермейді

Бос альдегидтік және кетондық тобы болмайды.

Тест

Бенедикт ерітіндісі

Бенедикт ерітіндісі+ HCL + NaOH

Өкілдері

глюкоза, фруктоза, лактоза

сахароза

Slide 10

Терминология

Қазақша

Орысша

Ағылшынша

Редуцияланатын қанттар

Редуцирующие сахара

Reducing Sugar

Редуцияланбайтын қанттар

Нередуцирующие сахара

Non-reducing sugar

Slide 11

New words

interpretation - түсінік беру / толкование; nonreducing sugar - тотықсызданбайтын қант / нередуцирующийся сахар;

oxidation - тотығу / окисление;

reduction - тотықсыздану / восстановление;

reducing sugar - тотықсызданатын қант / редуцирующийся сахар;

to donate - беру / давать;

to oxidize - тотықтыру / окислять; to reduce - тотықсыздандыру / восстанавливать.

Slide 12 Slide 13

Редуцияланбайтын қантқа жүргізілген, екінші тәжірибеден күтілетін нәтижені талқылау

Ерітінді түсі

Түсініктеме

Өзгермеді (Көк)

Тотықсызданбайтын қанттың болмауы

Жасыл

Тотықсызданбайтын қанттың ізі бар

Сары

Аз көлемде тотықсызданатын қанттың болуы

Сарғыш

Орташа көлемдегі тотықсызданатын қанттың болуы

Қызыл кірпіш түстес

Үлкен көлемдегі тотықсызданбайтын қанттың болуы

Slide 14

«Редуцияланатын және редуцияланбайтын қанттар» тақырыбы бойынша Youtube мына сілтемелер бойынша бейне баян көріп келу ұсынылды.

Редуцияланатын қантты тестілеуді көрсететін бейне баян:

http://goo. gl/L3dx2

Редуцияланбайтын қантты тестілеуді көрсететін бейне баян:

http://goo. gl/ZuF5b

https://youtu. be/_ML6lntlqWc


Ұқсас жұмыстар
Балалардағы Манту сынамасы: мақсаттары, өткізу әдістемесі, нәтижелерді бағалау және көрсеткіштері
Вакциналар: түрлері, профилактикалық екпелер кестесі, енгізу тәсілдері және Манту сынамасы
Вакциналар мен профилактикалық екпелер: түрлері, енгізу тәсілдері, Манту сынамасы және поствакциналық реакциялар
Мал несебіндегі индикан, ацетон және сірке қышқылын анықтау әдістері
Бейорганикалық қосылыстарды тазалау және анықтау әдістері
Несептегі гемоглобин, уробилин және билирубинді анықтау әдістері мен клиникалық маңызы
Логистикалық тәуекелдер: анықтау, түрлері және бағалау әдістері
Микроорганизмдердің антибиотиктерге сезімталдығын анықтау әдістері және төзімділік түрлері
Мал қораларындағы жарықтандыруды анықтау, есептеу және өлшеу әдістері
Клиникалық ветеринария: несептің химиялық қасиеттері және лабораториялық анықтау әдістері
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz