Ашытылған қамырдан өнімдер


Презентация қосу
Ашытылған қамырдан өнімдер
Құнарлығы төмен өнімдер
Құнарлығы төмен өнімдер
Құнарлығы төмен өнімдерді рационалды және
диеталық тамақтануға ұсынады. Өнімнің
калориялығы (энергетикалық құндылығы майды,
қантты және жұмыртқаны қайнатылған, езілген,
көкөністермен, жеміс езбелерімен алмастыру
нәтижесінде төмендейді. Көкөніс езбелері
езілген,алдын- ала буда пісірілген күйінде
болады.
Механикалық және жылулық өңдеу барысында
көкөністердің шығындық нормасы, қоғамдық
тамақтандыру кәсіпорындарына арналған аспаздық
және тағам рецептурасының жинағына сәйкес келеді.
Көкөністерді машинамен езгілеу барысында,пісірілген
өнімдердің шығымы 1% құрайды. Алма, айва, жүзім
езбелері дәнексіз, сүйексіз, қабыршақсыз және басқа
да ірі бөлшектерсіз біртекті қоспа болып келеді.
Езбеге жүзім кристалдары мен жүзім тастары кигізуге
болады. Бұндай жағдайда жүзім езбесін көзшесі 1,5мм
болып келетін електен өткізіп езеді. Бұл рецептурада
пастаның мөлшері 7%-ға артады.
Алма және айва езбелері.
Алма және айва езбелерінің дәмін арттыру үшін,
лимон қышқылын қосады. Пастадағы құрғақ
заттардың массалық үлесі 32,20,40%-ға сәйкес келеді.
Мандарин жармасы қабықша кесектері немесе 5-
25мм-дей мандарин сықпасындай дәмі тәтті, бөгде
қоспасыз,тұсі сарыдан қоңарға дейін болып келеді.
Мандарин жармасындағы құрғақ заттардың үлесі 73-
83% болады.
Піскен, езілген көкөністерден өнімдер.
Бисквит көкөністермен. Бұл бисквитке көкөніс
пюресін қолданады.Сәбізден, қызылшадан,
қырыққабаттан пюре жасалады.
Бисквит « Солнечный» құрамы: бидай ұны-277,
крахмал-69,қант 278, меланж 463, сәбіз езбесі
116.Шығымы:1000.
«Бисквит «Ночка» бидай ұны-260, крахмал-65,
қант-278,,меланж-463, қызылша езбесі -116, какао-
ұнтағы -20.Шығымы: 1000г.
Бисквит «Свежесть» бидай ұны-277, крахмал-69, қант-
283, меланж 472, орамжапырақ езбесі 94,эссенция 3.
Шығымы:1000
Көкөністерді пюре дайындау үшін жуады,
тазалайды, тағы да жуады,бөліктерге бөліп буда
пісіреді немесе суда пісіреді.Дайын көкөністерді езеді
көкөніс езетін машинада.
Бисквитті негізгі әдіспен дайындайды. Көкөніс
езбесіне ұнмен бірге крахмалды қосып
араластырады.Қақтау температурасы 20-230С-та 35-
40 минут.
Бисквит солнечный,
ночка
Қауырсырма бисквитті
«Солнечный»
бискввит «Солнечный» -720, повидло 250, қант
ұнтағы 30.Шығымы: 1000
Дайындалуы: бисквит ті дайындайды,қақтайды,
бисквитті суытады, қағазынан тазалап, екі қабатқа
бөледі,қабат ортасына повидло жағады,бетіне қант
ұнтағын себелейді.
Печенье «Золотистое».
құрамы: бидай ұны-661, қант- 155,маргарин 232,
меланж-72, сәбіз езбесі 130, тұз-2, ас содасы 1,
ванилин 0,2. Шығымы:1000
Дайындалуы: үгілмелі қамыр дайындаған кезде
қант пен маргаринді салғаннан кейін сәбіз пюресін
қосады.Дайын қамырды қалыңдығы 5мм жайып,
домалақ тісті кескішпен кеседі де қақтау
температурасы 220-230 С-та 10-12 минут
қақтайды.
Печенье «Золотистое»
Булочка (Тоқаш)
«Розовая»
құрамы: бидай ұны-445, ашытқы 13, қант-20,тұз-7,
езілген қызылша езбесі 34,маргарин 13, су 180, жағуға
арналған жұмыртқа 10.Шығымы:600 (1дана 60г)
дайындалуы: ашытпалы қамырға піскен езілген
қызылша қосады. Опара әдісімен қамырды
дайындайды шарик салмағы 68г, 40-50 минут, қақтау
пешіне салмай тұрып бетіне жұмыртқа жағады.
Тоқаш «Алтайлық»
Құрамы: бидай ұны 390, ашытқы 10,
піскен езілген сәбіз 38, тұз-4, өсімдік
майы 20, су 140, жағуға арналған
жұмыртқа 9,5. Шығымы:500 1дана 50г-
нан
ашытпалы қамыр дайындалады. Қамырға
піскен езілген сәбіз қосылады маргарин
орнына өсімдік майы қосылады,қант
салынбайды.
«Алтайлық» тоқаш
«Көктем» тоқашы
Құрамы:бидай ұны-384,ашытқы 8, қант-60, тұз-4,
піскен езілген сәбіз 25, маргарин 70, су 165, жағу
үшін жұмыртқа 9,5. Шығымы: 600 (1дана 60г-нан).
Ашытпалы қамырға езілген сәбіз қосылып опаралы
әдіспен қамыр дайындалады. Ашыған қамырды
бөлшектейді,шарик форма беріп, шарик формасынан
ортасына тілікке кеседі тындырып қояды, бетіне
жұмыртқа жағып қақтайды.
«Көктем» тоқашы
«Сүтті» тоқаш
Құрамы: бидай ұны-400, ашытқы 4,8, сүт 200, тұз-5,
Шығымы:500 (1дана 50 г-нан)
Ашытпалы қамыр дайындайды, шарик форма береді
20-25 минутқа тыдырып қояды. Қақтау алдында
өнім бетінен 3-4 жерінен тілік жасайды да 10-12
минут қақтау температурасы 230-240С-та қақтайды.
Тоқаш «Сүтті»
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.

Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz