Мата өңдеу технологиясы

Технология - 5 сынып, аптасына - 1 сағат, жылына - 34 сағат

Рет №

Сабақ №

Сабақ тақырыбы

Сағат саны

Мерзімі
Ескерту
Рет №: I
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Кабинетте жалпы тәртіп сақтау, қауіпсіздік техникасы ережелері, санитарлық-гигиеналық талаптар және еңбек қауіпсіздігі
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 1
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Мектеп шеберханасында жалпы тәртіп сақтау ережелері
Сағат саны:
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: II
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Тағам әзірлеу технологиясы
Сағат саны: 4
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 2
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы:

Ас үй мен ас үйдің жабдықталуына; дайын тағамдардың сақталуына қойылатын санитарлық - гигиеналық талаптар.

Танысу. 5 сыныпта экономика сабағында біз не туралы білеміз?

Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 3
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы: Ыстық сусындар: шай, кофе, какао, кисель
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 4
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы:

Жаңа піскен көкөністерден тағамдар дайындау.

Бұрын өтілген материалды қайталау.

Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 5
Сабақ №: 4
Сабақ тақырыбы: Ашық, жабық бутербродтарды дайындау
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: III
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Маталармен танысу. Мата өңдеу технологиясы. Тігін машинасымен жұмыс жасау
Сағат саны: 17
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 6
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы:

Маталармен танысу, мақта және зығырдың қасиеттері.

Қазақстан Республикасы - әлемдік ынтымақтастық бөлігі

Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 7
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы: Қауіпсіздік техникасы ережелері
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 8
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы:

Ылғалды - жылулық өңдеу.

Қазақстан Республикасы - әлемдік ынтымақтастық бөлігі

Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 9
Сабақ №: 4
Сабақ тақырыбы: Қол жұмысы кезінде қолданылатын аспаптармен, құралдармен танысу.
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 10
Сабақ №: 5
Сабақ тақырыбы:

Қағаздан қарапайым жаймалық өрім тоқу макетін жасау, матаның өңі жағын анықтау.

Экономика қандай болады?

Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 11
Сабақ №: 6
Сабақ тақырыбы: Қазақтың ұлттық ою-өрнектері, ою түрлері және дайындау реттілігі.
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 12
Сабақ №: 7
Сабақ тақырыбы:

Қол жұмысы кезінде қолданылатын аспаптармен, құралдармен жұмыс істеу.

Экономика қандай болады?

Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 13
Сабақ №: 8
Сабақ тақырыбы: Қолмен орындалатын инешаншымдар мен тігімдер, тігіс түрлерінің орындалу технологиясы.
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 14
Сабақ №: 9
Сабақ тақырыбы:

Қарапайым тігістерді орындау: көшіру, көктеу, бүгіп көктеу.

Қазақстан Республикасы - халықаралық саудаға қатысушы

Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 15
Сабақ №: 10
Сабақ тақырыбы: Қарапайым тігістерді орындау: жапсырып тігу, торлау, айқас және тізбек тігіс
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 16
Сабақ №: 11
Сабақ тақырыбы:

Тігін машиналардың түрлері, жұмыс істеу ережелері, машинамен жұмысты орындауда техникалық қауіпсіздік ережелері.

Мемлекет және экономика

Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 17
Сабақ №: 12
Сабақ тақырыбы: Тігін машинасын жұмысқа дайындау, тігін машинасымен жұмыс
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 18
Сабақ №: 13
Сабақ тақырыбы:

Машина тігістерінің түрлері, терминалогиясы, машина тігістеріне қойылатын талаптар.

Мемлекет және экономика

Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 19
Сабақ №: 14
Сабақ тақырыбы: Машина тігістерін орындау: сырып тігу, ашық және жабық қиықты бүгіп тігу
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 20
Сабақ №: 15
Сабақ тақырыбы:

Машина тігістерін орындау: жабық қиықты жапсырып тігу, жөрмеу, шеттіктеу тігісі.

Ақшалар. Ақшаның пайда болу тарихы.

Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 21
Сабақ №: 16
Сабақ тақырыбы: Жапсырма өрнекті ирек тігіммен өңдеу
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 22
Сабақ №: 17
Сабақ тақырыбы:

Жапсырма өрнекті торлау тігісімен өндеу.

Қазақстан Республикасының валютасы

Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: IV
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Тұрғын үйдің ішкі көрінісі
Сағат саны: 2
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 23
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Тұрғын үйдің (үй, пәтер) сипаттамалық ерекшеліктері, пәтердің жабдықталуы
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 24
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Асүй, жатын бөлме, асхананың ішкі көрінісін дайындау.

Ақша не істей алады? Ақша қандай болуы керек?

Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: V
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Киім және аяқкиім күтімі. Жеке бас гигиенасы
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 25
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Салауатты өмір салты, киім мен аяқкиім күтімі
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: VI
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Көкөніс өсіру - өсімдік шаруашылығының бір саласы
Сағат саны: 3
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 26
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы:

Маңызды көкөніс дақылдары, нәрлілік және емдік қасиеттері.

Ақшаны сақтау жолдары

Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 27
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы: Көкөніс дақылдарын өсірудің ерекшеліктері: пияз, сарымсақ, қияр, қызылша, шалқ, ан, қызанақ, қырыққабат
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 28
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы:

Бөлме жағдайында көшеттер отырғызу, көкөністерді өсірудің реттілігі(жәшікте немесе гүлсауытта)

Банктік жүйе. Мемлекет бюджеті. Инфляция.

Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: VII
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Жоба
Сағат саны: 6
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 29
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Шығармашылық жобаны таңдау және негіздеу, тақырыбын таңдау
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 30
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Әшекейлеу тігістерімен безендірілген, кестеленген шағын сумка қалташа

Ақшалар тақырыбы бойынша материалдарды қайталау .

Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 31
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы: Әшекейлеу тігістерімен безендірілген, кестеленген шағын сумка қалташа
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 32
Сабақ №: 4
Сабақ тақырыбы:

Ине қыстырғыш жастықшаны жобалау және дайындау

Бұрын өтілген материалды қайталау. Қорытынды сабақ.

Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 33
Сабақ №: 5
Сабақ тақырыбы: Ине қыстырғыш жастықшаны жобалау және дайындау
Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №: 34
Сабақ №: 6
Сабақ тақырыбы:

Жобаны қорғау

Экскурсиялар

Сағат саны: 1
Мерзімі:
Ескерту:
Рет №:
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: барлығы
Сағат саны: 34
Мерзімі:
Ескерту:


Технология (қыз балаларға арналған) 5 сыныптың соңында оқушылар:

1) асүй мен асхана қойылатын санитарлық - гигиеналық талаптарды;

2) азық - түліктерді өңдеу; қазіргі асүй жабдықтарының түрлерін;

3) бутерброд пен ыстық сусындар дайындау технологиясы мен түрлерін;

4) көкөністердің тағамдық құндылығын;

5) тоқыма талшықтарының жіктелуін;

6) матаның өңі мен тіріс жағын;

7) матаның негіз жібін, өңі мен теріс жағын анықтау;

8) мата, жіп, ине таңдауды;

9) қолмен тігілетін инешаншымдар мен тігімдерді орындауды;

10) матаны сырып тігу, бастыра тігу, шеттіктеу тігістерімен біріктіру және өңдеуді,

11) ішкі көрініс, сәулет қысқаша мәліметтерді;


Ұқсас жұмыстар
Тік белдемшені үлгі бойынша пішу
Бұйым етегін өндеу
Окрошка дайындау
Өңірлерді бөлек пішілген өңірастылықтармен өңдеу
Күнтізбелік жоспар. 8 сынып
Тік белдемше бөліктерінің пішімдерін өңдеуге дайындау
Маталармен танысу
Құрақ құрау технологиясы 5 сынып
Топтық бағалау. Сабақтың тақырыбы
Жүн және жібек маталар туралы түсінік
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz