Мата өңдеу технологиясы

Технология - 5 сынып, аптасына - 1 сағат, жылына - 34 сағат
Рет №
Сабақ №
Сағат саны
Ас үй мен ас үйдің жабдықталуына; дайын тағамдардың сақталуына қойылатын санитарлық - гигиеналық талаптар.
Танысу. 5 сыныпта экономика сабағында біз не туралы білеміз?
Жаңа піскен көкөністерден тағамдар дайындау.
Бұрын өтілген материалды қайталау.
Маталармен танысу, мақта және зығырдың қасиеттері.
Қазақстан Республикасы - әлемдік ынтымақтастық бөлігі
Ылғалды - жылулық өңдеу.
Қазақстан Республикасы - әлемдік ынтымақтастық бөлігі
Қағаздан қарапайым жаймалық өрім тоқу макетін жасау, матаның өңі жағын анықтау.
Экономика қандай болады?
Қол жұмысы кезінде қолданылатын аспаптармен, құралдармен жұмыс істеу.
Экономика қандай болады?
Қарапайым тігістерді орындау: көшіру, көктеу, бүгіп көктеу.
Қазақстан Республикасы - халықаралық саудаға қатысушы
Тігін машиналардың түрлері, жұмыс істеу ережелері, машинамен жұмысты орындауда техникалық қауіпсіздік ережелері.
Мемлекет және экономика
Машина тігістерінің түрлері, терминалогиясы, машина тігістеріне қойылатын талаптар.
Мемлекет және экономика
Машина тігістерін орындау: жабық қиықты жапсырып тігу, жөрмеу, шеттіктеу тігісі.
Ақшалар. Ақшаның пайда болу тарихы.
Жапсырма өрнекті торлау тігісімен өндеу.
Қазақстан Республикасының валютасы
Асүй, жатын бөлме, асхананың ішкі көрінісін дайындау.
Ақша не істей алады? Ақша қандай болуы керек?
Маңызды көкөніс дақылдары, нәрлілік және емдік қасиеттері.
Ақшаны сақтау жолдары
Бөлме жағдайында көшеттер отырғызу, көкөністерді өсірудің реттілігі(жәшікте немесе гүлсауытта)
Банктік жүйе. Мемлекет бюджеті. Инфляция.
Әшекейлеу тігістерімен безендірілген, кестеленген шағын сумка қалташа
Ақшалар тақырыбы бойынша материалдарды қайталау .
Ине қыстырғыш жастықшаны жобалау және дайындау
Бұрын өтілген материалды қайталау. Қорытынды сабақ.
Жобаны қорғау
Экскурсиялар
Технология (қыз балаларға арналған) 5 сыныптың соңында оқушылар:
1) асүй мен асхана қойылатын санитарлық - гигиеналық талаптарды;
2) азық - түліктерді өңдеу; қазіргі асүй жабдықтарының түрлерін;
3) бутерброд пен ыстық сусындар дайындау технологиясы мен түрлерін;
4) көкөністердің тағамдық құндылығын;
5) тоқыма талшықтарының жіктелуін;
6) матаның өңі мен тіріс жағын;
7) матаның негіз жібін, өңі мен теріс жағын анықтау;
8) мата, жіп, ине таңдауды;
9) қолмен тігілетін инешаншымдар мен тігімдерді орындауды;
10) матаны сырып тігу, бастыра тігу, шеттіктеу тігістерімен біріктіру және өңдеуді,
11) ішкі көрініс, сәулет қысқаша мәліметтерді;
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.

Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz