Марципан дайындаудың суық және ыстық технологиялық әдістері

Бисенова Айнур Мухитовна

БҚО. Зеленов ауданы, Трекин жалпы орта білім беретін қазақ мектебі

Бисенова Айнур МухитовнаБҚО. Зеленов ауданы, Трекин жалпы орта білім беретін қазақ мектебі: Күні:
Уақыты:
Бисенова Айнур МухитовнаБҚО. Зеленов ауданы, Трекин жалпы орта білім беретін қазақ мектебі: Пән: технология
Сынып: 10
Бисенова Айнур МухитовнаБҚО. Зеленов ауданы, Трекин жалпы орта білім беретін қазақ мектебі: Сабақтың тақырыбы: Марципан дайындаудың суық жəне ыстық тəсілі.
Бисенова Айнур МухитовнаБҚО. Зеленов ауданы, Трекин жалпы орта білім беретін қазақ мектебі:

Жалпы мақсаты: марципан дайындау технологиясын білу.

Оқыту нәтижесі: Тақырыптың құрылымын түсіне алады, талқылай алады және салыстырады.

Негізгі идеялары: Топтық жұмыс жасау барысында адамгершілік қасиеттерін дамыту, уақыттың қадірін біліп, оны орынды жұмсай білуге дағдыландыру

Бисенова Айнур МухитовнаБҚО. Зеленов ауданы, Трекин жалпы орта білім беретін қазақ мектебі: Уақыты

Мұғалімнің іс-әрекеті: не істеймін?

Жұмыс түрлері.

Оқушылардың

іс-әрекеті

Бисенова Айнур МухитовнаБҚО. Зеленов ауданы, Трекин жалпы орта білім беретін қазақ мектебі: 5 минут

І. Ұйымдастыру кезеңі.

  1. Психологиялық дайындық жүргіземін. «Маған ұқсайтын досым», мақсаты: оқушылардың арасындағы жылулық қалыптастыру.
  2. Үй тапсырмасын сұрау.

Оқушыларға графикалық диктантты орындау шарты мен бағалау көрсеткіштері хабарланады

түсіндіреді.

1. Тамақтану мәдениеті дегеніміз - адамның тамақтану уақытында өзін мәдениетті ұстауы, дұрыс тамақтана білуі. (иә)

2. Тағамдарды ортақ табақтан арнайы қасықпен алмаса да болады. (жоқ)

3. Тамақтанып болған соң асханалық құралдарды бос тарелкаға салады. (иә)

4. Тамақтанып болған соң сулықты орындыққа іліп кетеді. (жоқ)

5. Крем мен глазурьдің бір - бірінен айырмашылығы жоқ. (жоқ)

6. Крем - қант пен дәмді қоспалар қосылған тамаша дәмдік сапасы бар қоспа. (иә)

7. Ыстық ыдыстарды арнайы ұстағыштармен ұстайды. (иә)

8. Адамға пышақты сабынан ұстап береді. (жоқ)

9. Түбі қисық, тұтқасы сынық ыдыстарды да қолдана беруге болады. (жоқ)

10. Пышақты мүшелеу тақтасынан жоғары көтеруге болады. (жоқ)

Өздеріне ұқсайтын оқушылар бір-біріне тілек айтады.

Сұрақтарға жаап береді.

Бисенова Айнур МухитовнаБҚО. Зеленов ауданы, Трекин жалпы орта білім беретін қазақ мектебі:

3 мин

10 мин

20мин

ІІ. Жаңа сабақ

  1. Қызығушылықты ояту:

Марципан деген не? Оны қалай әзірлеуге болады?

І топ: Экономикадағы өрлеу нышандары.

Марципан ( неміс - Marzipan, итальян - Marzapane) - кондитерлік өнім. Нағыз марципан - бұл миндаль ұнының қант шәрбәтімен қоспасы. Кей жағдайларда марципан деп - басқа жаңғақтардан әзірленген массаны да атайды.

Бірінші ұйғарым бойынша марципанды әзірлеуге аштық себеп болған. Себебі нан пісіру үшін миндаль ғана бар болған. Келесі ұйғарым бойынша марципан ем қолдану ретінде дәрілік қызмет атқарған, себебі ол жүйке жүйесінің қызметін жақсарту үшін бірден - бір ем.

Марципан әзірлеу үшін қажетті негізгі азықтар:

-Миндаль ( тәтті, ащы)

-Қант

-Су

-Миндаль эссенциясы

Кейбір жағдайларда: дәмдеуіштер, бояғыштар, жұмыртқа қосымша қолданылады.

Марципан әзірлеу тәсілдері: суық (қант ұлпасымен), ыстық (қант шәрбәтімен) . Әзір марципан біртекті және жабысқақ болады. Марципан берілген формасын сақтау үшін оны нан илегендей илеу қажет.

Ас бөлмесінде жұмыс істегенде қолданылатын қандай қауіпсіздік ережелерін білесіңдер?

. Сарамандық жұмыс

Оқушылардың дайындап келген рефераттарын қорғайды. Оқушылардың мәліметтерін толықтырып, негізгі ұғымдарды дәптерге жазғызылады.

Ас бөлмесінде жұмыс істегенде қолданылатын қауіпсіздік ережелерін қайталау

Бисенова Айнур МухитовнаБҚО. Зеленов ауданы, Трекин жалпы орта білім беретін қазақ мектебі: 5 мин

ІІІ. Сабақты қорытындылау.

Марципан деген не?

Марципанның Отаны қай ел?

Марципан әзірлеу үшін қандай азықтар қажет? Қосымша қандай азықтар қолданылады?

Марципан әзірлеудің қандай тәсілдерін білесіңдер?

Сұрақтарға жауап береді

Жұмыс орнын жинайды

Бисенова Айнур МухитовнаБҚО. Зеленов ауданы, Трекин жалпы орта білім беретін қазақ мектебі: 2 мин

ІҮ. Бағалау.

Ү. Үйге : (Марципан әзірлеуде қолданылатын пайдалы кеңестер жазу)


Ұқсас жұмыстар
5-сынып: Ыстық сусындар - шай түрлері және шай демдеу әдістері
Математикадан оқушыларды ҰБТ-ға дайындаудың тиімді әдістері мен ұйымдастыру тәжірибесі
Қазақ тілі пәні бойынша оқушыларды ҰБТ-ға дайындаудың тиімді педагогикалық әдістері
Математикадан ҰБТ-ға оқушыларды дайындаудың тиімді әдістері: мектеп тәжірибесі мен әдістемелік ұсыныстар
Оқушыларды ҰБТ-ға дайындаудың әдістемелік және ұйымдастырушылық негіздері
Қазақ тілі пәнінен мектеп оқушыларын ҰБТ-ға дайындаудың тиімді әдістері мен педагогикалық тәжірибесі
Ашық сабақ: Кескіндеме - жылы және суық түстер; жылы түске натюрморт орындау
6-сынып географиясы: Жанартаулар, ыстық бұлақтар және гейзерлер
Жанартаулар, ыстық бұлақтар мен гейзерлер: құрылымы, атқылауы және географиялық таралуы
3-4 сыныптарға арналған бейнелеу өнері сабағы: жылы және суық түстерді қоспалау мен бояумен жұмыс
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz