Маталармен танысу

Технология - 6 сынып, аптасына - 1 сағат, жылына - 34 сағат

Сабақ №

Сабақ тақырыбы

Сағат саны

Мерзімі
ескерту
№: I
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Жеміс-көкөніс дақылдарын өсіру технологиясы. көкөніс саласындағы күзгі жұмыстар
Сағат саны: 3
Мерзімі:
ескерту:
№: 1
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Көкөніс саласныдағы күзгі жұмыстар, өнім жинау, тұқымдарды іріктеу және сақтауға қою
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 2
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Жеміс ағаштары мен жидек дақылдарына жалпы сипаттама, жеміс ағаштарын отырғызу ережесі

Тансысу. Пәнге кіріспе. «Біздің әлеміміз»,

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 3
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы: Жидек бұталарын вегетативтік көбейту, отырғызу ережесі
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту: топсеруен
№: II
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Тағам әзірлеу технологиясы
Сағат саны: 6
Мерзімі:
ескерту:
№: 4
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Қазіргі ас үй бөлмесі, электр жабдықтарын қолдану, қауіпсіздік техника ережесі Бұрын оқыған «Қажеттілік», «Отбасы», «Менің қалам» блоктары
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 5
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы: Аспаздық өндеу кезінде азық-түліктердегі минералдық тұздарды сақтау әдістер, азық-түліктерді жылумен өндеу
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 6
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы:

Көкөністерден тағам әзірлеу технологиясы, қуырылған және қайнатылған көкөніс тағамдары

«Біздің еліміз» тақырыптарын блоктар бойынша қайталау .

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 7
Сабақ №: 4
Сабақ тақырыбы: Макарон, бұршақ, жарма өнімдерінен дайындалған тағам. Макарон, бұршақ, жарма өнімдерін қайнатуға әзірлеу
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 8
Сабақ №: 5
Сабақ тақырыбы:

Сүт және сүт өнімдері, сүт және сүт өнімдерінің адам тамақтануындағы маңызы, қазақтың ұлттық тағамдарының ішінде алатын орнының маңызы

Экономиканың негізгі проблеммаларын қарастыру. Балама құн

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 9
Сабақ №: 6
Сабақ тақырыбы: Ұлттық тағамдар; жент, ашыған көже, қымыз, шұбат, айран, шалап.
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: III
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Маталармен танысу. Тігін машинасымен жұмыс жасау. Киімді жобалау, дайындау және көркем әшекейлеу
Сағат саны: 16
Мерзімі:
ескерту:
№: 10
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы:

Жануарлардан алынатын табиғи талшықтар: жібек, жүн, мамық, түбіт. Алу тәсілдері

Рынок не нәрсесіз әрекет ете алмайды ?

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 11
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы: Тігін машинасының қызметі, құрылымы және жұмыс істеу принципі; жоғарғы және төменгі жіптердің керілісі
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту: топсеруен
№: 12
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы:

Машина инесін таңдау және орнату

Жеке меншік және бәсеке

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 13
Сабақ №: 4
Сабақ тақырыбы: Киім және оған қойылатын талаптар, киімнің мақсаты
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 14
Сабақ №: 5
Сабақ тақырыбы:

Алжапқыш сызбасын жасауға арналған өлшемдер, өлшем алу ережелері

Бизнесті ұйымдастыру нысандары

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 15
Сабақ №: 6
Сабақ тақырыбы: Киімді модельдеудің негізгі кезеңдері, эскиз, алжапқыш үлгілері, фасон, түс және әрлеу
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 16
Сабақ №: 7
Сабақ тақырыбы:

Конструкциялау, пішу жұмыстары, матаны үнемі пайдалану

Бизнес жоспарымен танысу

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 17
Сабақ №: 8
Сабақ тақырыбы: Алжапқыш дайындаудағы технологиялық реттілік, қауіпсіздік техникасы
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 18
Сабақ №: 9
Сабақ тақырыбы:

Өлшем алу, М 1:4 шынайы өлшемде алжапқыш сызбасын жасау

Бизнес жоспарымен танысу

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 19
Сабақ №: 10
Сабақ тақырыбы: Сызбаны оқу, алжапқышты модельдеу
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 20
Сабақ №: 11
Сабақ тақырыбы:

Матаны және пішімді пішуге дайындау

Өндірі пен өнімділік

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 21
Сабақ №: 12
Сабақ тақырыбы: Матаға пішімді жаю (3 нұсқада), матаны бүктеу және терістеме жағында төсеу
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 22
Сабақ №: 13
Сабақ тақырыбы:

Пішім бөлшектерін өндеуге дайындау

Өндірі пен өнімділік

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 23
Сабақ №: 14
Сабақ тақырыбы: Уақытша және тұрақты біріктіруге арналған инешаншымдар мен тігімдер
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 24
Сабақ №: 15
Сабақ тақырыбы:

Уақытша және тұрақты біріктіруге арналған инешаншымдар мен тігімдер

Сен - тұтынушысың!

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 25
Сабақ №: 16
Сабақ тақырыбы: Алжапқыш пен үшкіл орамал дайындау
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: IV
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Тұрғын үй интерьері. Тұрғын үй гигиенасы. Киім және аяққиім күтімі
Сағат саны: 3
Мерзімі:
ескерту:
№: 26
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы:

Ұлттық өмір салты мен тұрмыс-дәстүріне сай келетін тұрғын үй интерьерінің өзіндік сипаттары. Үй гигиенасы

Сен - тұтынушысың!

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 27
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы: Киіз үй және оның жасауы, қазақ халқының тұрмысындағы кілем бұйымдары, қазақ халқының әдет-ғұрыптары, дәстүрлері
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 28
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы:

Жүн және жібек матадан ттігілген киімдер күтімі. Мата, киім күтімі символдары

Ұсыныс. Ұсыныс заңы.

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: V
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Жоба
Сағат саны: 6
Мерзімі:
ескерту:
№: 29
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Жоба таңдау және негіздеу. Жобаның мақсаты мен міндеттері, нәтижесі
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 30
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Жоба тақырыптары, бұйымды жарнамалау

Сұраныс. Сұраныс заңы.

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 31
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы: Зерттеушілік қызмет, дизайнерлік және конструкторлық қабілеттер
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 32
Сабақ №: 4
Сабақ тақырыбы:

Ізденіс жұмысы. Шығармашылық жұмысқа арналған жұмыс орны

Рыноктік тепе-тендік.

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 33
Сабақ №: 5
Сабақ тақырыбы: Шығармашылық жоба нысандары (таңдау бойынша)
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 34
Сабақ №: 6
Сабақ тақырыбы:

Жобаны қорғау

Рыноктік тепе-тендік. Қайталау.

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№:
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Барлығы
Сағат саны: 34
Мерзімі:
ескерту:

6 сыныптың соңында оқушылар:

1) көкөніс шаруашылығының күзгі жұмыстарын орындауды;

2) жеміс ағаштары мен жидек дақылдарын отырғызу ережелерін;

3) жидектік дақылдарды вегетативтік көбейту жөнінде;

4) жидектік дақылдарды отырғызу ережесін, күту, арамшөптер мен зиянкес жәндіктерден қорғау тәсілдерін;

5) жемістер мен жидектердің емдік қасиеттерін;

6) асхана, асүйге қойылатын санитарлық - гигиеналық талаптар;

7) ыстық өнімдермен жұмыс істеу ережесін;

8) адам ағзасына қажетті минералдық тұздар мен микроэлементтердің маңызы туралы жалпы мағлуматтарды;

9) сүттің химиялық құрамын, сүт сапасын анықтау тәсілдерін, сүттің аспаздық маңызын, қоректік құндылығын;

10) сүт пен сүт өнімдерінен жасалған қазақ халқының ұлттық тағамдарын дайындау технологиясын;

11) жармадан ботқа пісіру ережесін, бұршақ тұқымдастардан, макарон өнімдерінен тағам түрлерін дайындаудың ерекшеліктерін, пісіру кезінде қосылатын судың қатынасын;

12) ұлттық тағам түрлерін;

13) дастарқан әзірлеу ережесін;

14) жануарлардан талшықтар алу тәсілдерін;

15) талшықтардан тоқыма өндірісі және үй жағдайында жіп алу тәсілдерін;

16) жануарлардан алынатын табиғи талшықтардың қасиеттерін;

17) қарапайым өнімдерді, саржалық және атластық өрім раппортын, матаның өңі мен теріс жағын, мата ақауларын анықтауды;

18) жүн және жібек маталардан тігілген киімдер күтімі ерекшеліктерін, тігін машинасының міндеттерін, құрылы мен жұмыс істее принципін;

19) тігін машинасымен жұмыс істеу кезіндегі қауіпсіздік техникасы ережелерін;

20) тігін инесінің құрылысын;

21) иненің құрылысын;

22) жеңіл киімге талаптар;


Ұқсас жұмыстар
Мата өңдеу технологиясы
Тігіс түрлері. Инені сабақтау
Жылқы малының пайдасы
Сырмақтың түрлерін ата
Төрт түліктің төресі - жылқы малының қасиеттерімен таныстыру
Аруана сыңар өркешті түйе
Әйелдің сырт киімі
Механикалық ағашты жону станоктарымен танысу
Информатика алаңы
Студенттерді сыныптарға бөлу
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz