6-сыныпқа арналған технология пәнінің жылдық оқу бағдарламасы (аптасына 1 сағат, 34 сағат): көкөніс шаруашылығы, тағам әзірлеу, тігін және тұрғын үй интерьері
Технология - 6 сынып, аптасына - 1 сағат, жылына - 34 сағат
Сабақ тақырыбы
Мерзімі
ескерту
№:
I
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы:
Жеміс-көкөніс дақылдарын өсіру технологиясы. көкөніс саласындағы күзгі жұмыстар
Сағат саны:
3
Мерзімі:
ескерту:
№:
1
Сабақ №:
1
Сабақ тақырыбы:
Көкөніс саласныдағы күзгі жұмыстар, өнім жинау, тұқымдарды іріктеу және сақтауға қою
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
2
Сабақ №:
2
Сабақ тақырыбы:
Жеміс ағаштары мен жидек дақылдарына жалпы сипаттама, жеміс ағаштарын отырғызу ережесі
Тансысу. Пәнге кіріспе. «Біздің әлеміміз»,
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
3
Сабақ №:
3
Сабақ тақырыбы:
Жидек бұталарын вегетативтік көбейту, отырғызу ережесі
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
топсеруен
№:
II
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы:
Тағам әзірлеу технологиясы
Сағат саны:
6
Мерзімі:
ескерту:
№:
4
Сабақ №:
1
Сабақ тақырыбы:
Қазіргі ас үй бөлмесі, электр жабдықтарын қолдану, қауіпсіздік техника ережесі
Бұрын оқыған «Қажеттілік», «Отбасы», «Менің қалам» блоктары
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
5
Сабақ №:
2
Сабақ тақырыбы:
Аспаздық өндеу кезінде азық-түліктердегі минералдық тұздарды сақтау әдістер, азық-түліктерді жылумен өндеу
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
6
Сабақ №:
3
Сабақ тақырыбы:
Көкөністерден тағам әзірлеу технологиясы, қуырылған және қайнатылған көкөніс тағамдары
«Біздің еліміз» тақырыптарын блоктар бойынша қайталау
.
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
7
Сабақ №:
4
Сабақ тақырыбы:
Макарон, бұршақ, жарма өнімдерінен дайындалған тағам. Макарон, бұршақ, жарма өнімдерін қайнатуға әзірлеу
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
8
Сабақ №:
5
Сабақ тақырыбы:
Сүт және сүт өнімдері, сүт және сүт өнімдерінің адам тамақтануындағы маңызы, қазақтың ұлттық тағамдарының ішінде алатын орнының маңызы
Экономиканың негізгі проблеммаларын қарастыру. Балама құн
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
9
Сабақ №:
6
Сабақ тақырыбы:
Ұлттық тағамдар; жент, ашыған көже, қымыз, шұбат, айран, шалап.
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
III
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы:
Маталармен танысу. Тігін машинасымен жұмыс жасау. Киімді жобалау, дайындау және көркем әшекейлеу
Сағат саны:
16
Мерзімі:
ескерту:
№:
10
Сабақ №:
1
Сабақ тақырыбы:
Жануарлардан алынатын табиғи талшықтар: жібек, жүн, мамық, түбіт. Алу тәсілдері
Рынок не нәрсесіз әрекет ете алмайды
?
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
11
Сабақ №:
2
Сабақ тақырыбы:
Тігін машинасының қызметі, құрылымы және жұмыс істеу принципі; жоғарғы және төменгі жіптердің керілісі
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
топсеруен
№:
12
Сабақ №:
3
Сабақ тақырыбы:
Машина инесін таңдау және орнату
Жеке меншік және бәсеке
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
13
Сабақ №:
4
Сабақ тақырыбы:
Киім және оған қойылатын талаптар, киімнің мақсаты
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
14
Сабақ №:
5
Сабақ тақырыбы:
Алжапқыш сызбасын жасауға арналған өлшемдер, өлшем алу ережелері
Бизнесті ұйымдастыру нысандары
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
15
Сабақ №:
6
Сабақ тақырыбы:
Киімді модельдеудің негізгі кезеңдері, эскиз, алжапқыш үлгілері, фасон, түс және әрлеу
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
16
Сабақ №:
7
Сабақ тақырыбы:
Конструкциялау, пішу жұмыстары, матаны үнемі пайдалану
Бизнес жоспарымен танысу
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
17
Сабақ №:
8
Сабақ тақырыбы:
Алжапқыш дайындаудағы технологиялық реттілік, қауіпсіздік техникасы
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
18
Сабақ №:
9
Сабақ тақырыбы:
Өлшем алу, М 1:4 шынайы өлшемде алжапқыш сызбасын жасау
Бизнес жоспарымен танысу
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
19
Сабақ №:
10
Сабақ тақырыбы:
Сызбаны оқу, алжапқышты модельдеу
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
20
Сабақ №:
11
Сабақ тақырыбы:
Матаны және пішімді пішуге дайындау
Өндірі пен өнімділік
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
21
Сабақ №:
12
Сабақ тақырыбы:
Матаға пішімді жаю (3 нұсқада), матаны бүктеу және терістеме жағында төсеу
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
22
Сабақ №:
13
Сабақ тақырыбы:
Пішім бөлшектерін өндеуге дайындау
Өндірі пен өнімділік
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
23
Сабақ №:
14
Сабақ тақырыбы:
Уақытша және тұрақты біріктіруге арналған инешаншымдар мен тігімдер
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
24
Сабақ №:
15
Сабақ тақырыбы:
Уақытша және тұрақты біріктіруге арналған инешаншымдар мен тігімдер
Сен - тұтынушысың!
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
25
Сабақ №:
16
Сабақ тақырыбы:
Алжапқыш пен үшкіл орамал дайындау
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
IV
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы:
Тұрғын үй интерьері. Тұрғын үй гигиенасы. Киім және аяққиім күтімі
Сағат саны:
3
Мерзімі:
ескерту:
№:
26
Сабақ №:
1
Сабақ тақырыбы:
Ұлттық өмір салты мен тұрмыс-дәстүріне сай келетін тұрғын үй интерьерінің өзіндік сипаттары. Үй гигиенасы
Сен - тұтынушысың!
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
27
Сабақ №:
2
Сабақ тақырыбы:
Киіз үй және оның жасауы, қазақ халқының тұрмысындағы кілем бұйымдары, қазақ халқының әдет-ғұрыптары, дәстүрлері
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
28
Сабақ №:
3
Сабақ тақырыбы:
Жүн және жібек матадан ттігілген киімдер күтімі. Мата, киім күтімі символдары
Ұсыныс. Ұсыныс заңы.
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
V
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы:
Жоба
Сағат саны:
6
Мерзімі:
ескерту:
№:
29
Сабақ №:
1
Сабақ тақырыбы:
Жоба таңдау және негіздеу. Жобаның мақсаты мен міндеттері, нәтижесі
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
30
Сабақ №:
2
Сабақ тақырыбы:
Жоба тақырыптары, бұйымды жарнамалау
Сұраныс. Сұраныс заңы.
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
31
Сабақ №:
3
Сабақ тақырыбы:
Зерттеушілік қызмет, дизайнерлік және конструкторлық қабілеттер
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
32
Сабақ №:
4
Сабақ тақырыбы:
Ізденіс жұмысы. Шығармашылық жұмысқа арналған жұмыс орны
Рыноктік тепе-тендік.
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
33
Сабақ №:
5
Сабақ тақырыбы:
Шығармашылық жоба нысандары (таңдау бойынша)
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
34
Сабақ №:
6
Сабақ тақырыбы:
Жобаны қорғау
Рыноктік тепе-тендік. Қайталау.
Сағат саны:
1
Мерзімі:
ескерту:
№:
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы:
Барлығы
Сағат саны:
34
Мерзімі:
ескерту:
6 сыныптың соңында оқушылар:
1) көкөніс шаруашылығының күзгі жұмыстарын орындауды;
2) жеміс ағаштары мен жидек дақылдарын отырғызу ережелерін;
3) жидектік дақылдарды вегетативтік көбейту жөнінде;
4) жидектік дақылдарды отырғызу ережесін, күту, арамшөптер мен зиянкес жәндіктерден қорғау тәсілдерін;
5) жемістер мен жидектердің емдік қасиеттерін;
6) асхана, асүйге қойылатын санитарлық - гигиеналық талаптар;
7) ыстық өнімдермен жұмыс істеу ережесін;
8) адам ағзасына қажетті минералдық тұздар мен микроэлементтердің маңызы туралы жалпы мағлуматтарды;
9) сүттің химиялық құрамын, сүт сапасын анықтау тәсілдерін, сүттің аспаздық маңызын, қоректік құндылығын;
10) сүт пен сүт өнімдерінен жасалған қазақ халқының ұлттық тағамдарын дайындау технологиясын;
11) жармадан ботқа пісіру ережесін, бұршақ тұқымдастардан, макарон өнімдерінен тағам түрлерін дайындаудың ерекшеліктерін, пісіру кезінде қосылатын судың қатынасын;
12) ұлттық тағам түрлерін;
13) дастарқан әзірлеу ережесін;
14) жануарлардан талшықтар алу тәсілдерін;
15) талшықтардан тоқыма өндірісі және үй жағдайында жіп алу тәсілдерін;
16) жануарлардан алынатын табиғи талшықтардың қасиеттерін;
17) қарапайым өнімдерді, саржалық және атластық өрім раппортын, матаның өңі мен теріс жағын, мата ақауларын анықтауды;
18) жүн және жібек маталардан тігілген киімдер күтімі ерекшеліктерін, тігін машинасының міндеттерін, құрылы мен жұмыс істее принципін;
19) тігін машинасымен жұмыс істеу кезіндегі қауіпсіздік техникасы ережелерін;
20) тігін инесінің құрылысын;
21) иненің құрылысын;
22) жеңіл киімге талаптар;
Ұқсас жұмыстар
| 8-сыныптың технология пәні оқу бағдарламасы - 34 сағат: тамақ әзірлеу, тігін, отбасылық экономика, тұрғын үй интерьері, қолөнер және жоба |
| Технология пәнінің 10-сыныпқа арналған оқу бағдарламасы (қоғамдық-гуманитарлық және жаратылыстану-математикалық бағыттар), аптасына 1 сағат - жылына 34 сағат |
| Тұрғын үй интерьері және тұрғын үй гигиенасы: технология пәнінің сабақ жоспары |
| 2-сыныпқа арналған Қоршаған орта пәнінің оқу-әдістемелік бағдарламасы (34 сағат, аптасына 1 сағат) |
| 9-сынып Технология пәнінің жылдық оқу бағдарламасы: тамақ дайындау, тігін, материалды көркем өңдеу және кәсіби қызмет (34 сағат) |
| 7-сынып технология пәнінің 34 сағаттық жылдық бағдарламасы: тағам дайындау, материалтану, тігін, интерьер және қолөнер |
| 9-сыныпқа арналған Экология негіздері таңдаулы пәнінің оқу бағдарламасы (аптасына 1 сағат, жылына 34 сағат) |
| 5-сыныпқа арналған технология пәнінің оқу жоспары (қыз балаларға арналған), 34 сағат |
| Қыз балаларға арналған 8-сынып Технология пәнінің оқу бағдарламасы (34 сағат, №146 бұйрығымен бекітілген) |
| 2015-2016 оқу жылы үшін 6 «А» сыныпқа арналған Қазақстан тарихы пәнінің тақырыптық күнтізбелік жоспары - жылдық 68 сағат (аптасына 2 сағат) |