Маталармен танысу

Технология - 6 сынып, аптасына - 1 сағат, жылына - 34 сағат
№
Сабақ №
Сағат саны
Жеміс ағаштары мен жидек дақылдарына жалпы сипаттама, жеміс ағаштарын отырғызу ережесі
Тансысу. Пәнге кіріспе. «Біздің әлеміміз»,
Көкөністерден тағам әзірлеу технологиясы, қуырылған және қайнатылған көкөніс тағамдары
«Біздің еліміз» тақырыптарын блоктар бойынша қайталау .
Сүт және сүт өнімдері, сүт және сүт өнімдерінің адам тамақтануындағы маңызы, қазақтың ұлттық тағамдарының ішінде алатын орнының маңызы
Экономиканың негізгі проблеммаларын қарастыру. Балама құн
Жануарлардан алынатын табиғи талшықтар: жібек, жүн, мамық, түбіт. Алу тәсілдері
Рынок не нәрсесіз әрекет ете алмайды ?
Машина инесін таңдау және орнату
Жеке меншік және бәсеке
Алжапқыш сызбасын жасауға арналған өлшемдер, өлшем алу ережелері
Бизнесті ұйымдастыру нысандары
Конструкциялау, пішу жұмыстары, матаны үнемі пайдалану
Бизнес жоспарымен танысу
Өлшем алу, М 1:4 шынайы өлшемде алжапқыш сызбасын жасау
Бизнес жоспарымен танысу
Матаны және пішімді пішуге дайындау
Өндірі пен өнімділік
Пішім бөлшектерін өндеуге дайындау
Өндірі пен өнімділік
Уақытша және тұрақты біріктіруге арналған инешаншымдар мен тігімдер
Сен - тұтынушысың!
Ұлттық өмір салты мен тұрмыс-дәстүріне сай келетін тұрғын үй интерьерінің өзіндік сипаттары. Үй гигиенасы
Сен - тұтынушысың!
Жүн және жібек матадан ттігілген киімдер күтімі. Мата, киім күтімі символдары
Ұсыныс. Ұсыныс заңы.
Жоба тақырыптары, бұйымды жарнамалау
Сұраныс. Сұраныс заңы.
Ізденіс жұмысы. Шығармашылық жұмысқа арналған жұмыс орны
Рыноктік тепе-тендік.
Жобаны қорғау
Рыноктік тепе-тендік. Қайталау.
6 сыныптың соңында оқушылар:
1) көкөніс шаруашылығының күзгі жұмыстарын орындауды;
2) жеміс ағаштары мен жидек дақылдарын отырғызу ережелерін;
3) жидектік дақылдарды вегетативтік көбейту жөнінде;
4) жидектік дақылдарды отырғызу ережесін, күту, арамшөптер мен зиянкес жәндіктерден қорғау тәсілдерін;
5) жемістер мен жидектердің емдік қасиеттерін;
6) асхана, асүйге қойылатын санитарлық - гигиеналық талаптар;
7) ыстық өнімдермен жұмыс істеу ережесін;
8) адам ағзасына қажетті минералдық тұздар мен микроэлементтердің маңызы туралы жалпы мағлуматтарды;
9) сүттің химиялық құрамын, сүт сапасын анықтау тәсілдерін, сүттің аспаздық маңызын, қоректік құндылығын;
10) сүт пен сүт өнімдерінен жасалған қазақ халқының ұлттық тағамдарын дайындау технологиясын;
11) жармадан ботқа пісіру ережесін, бұршақ тұқымдастардан, макарон өнімдерінен тағам түрлерін дайындаудың ерекшеліктерін, пісіру кезінде қосылатын судың қатынасын;
12) ұлттық тағам түрлерін;
13) дастарқан әзірлеу ережесін;
14) жануарлардан талшықтар алу тәсілдерін;
15) талшықтардан тоқыма өндірісі және үй жағдайында жіп алу тәсілдерін;
16) жануарлардан алынатын табиғи талшықтардың қасиеттерін;
17) қарапайым өнімдерді, саржалық және атластық өрім раппортын, матаның өңі мен теріс жағын, мата ақауларын анықтауды;
18) жүн және жібек маталардан тігілген киімдер күтімі ерекшеліктерін, тігін машинасының міндеттерін, құрылы мен жұмыс істее принципін;
19) тігін машинасымен жұмыс істеу кезіндегі қауіпсіздік техникасы ережелерін;
20) тігін инесінің құрылысын;
21) иненің құрылысын;
22) жеңіл киімге талаптар;
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.

Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz