6-сыныпқа арналған технология пәнінің жылдық оқу бағдарламасы (аптасына 1 сағат, 34 сағат): көкөніс шаруашылығы, тағам әзірлеу, тігін және тұрғын үй интерьері

Технология - 6 сынып, аптасына - 1 сағат, жылына - 34 сағат

Сабақ №

Сабақ тақырыбы

Сағат саны

Мерзімі
ескерту
№: I
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Жеміс-көкөніс дақылдарын өсіру технологиясы. көкөніс саласындағы күзгі жұмыстар
Сағат саны: 3
Мерзімі:
ескерту:
№: 1
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Көкөніс саласныдағы күзгі жұмыстар, өнім жинау, тұқымдарды іріктеу және сақтауға қою
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 2
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Жеміс ағаштары мен жидек дақылдарына жалпы сипаттама, жеміс ағаштарын отырғызу ережесі

Тансысу. Пәнге кіріспе. «Біздің әлеміміз»,

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 3
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы: Жидек бұталарын вегетативтік көбейту, отырғызу ережесі
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту: топсеруен
№: II
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Тағам әзірлеу технологиясы
Сағат саны: 6
Мерзімі:
ескерту:
№: 4
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Қазіргі ас үй бөлмесі, электр жабдықтарын қолдану, қауіпсіздік техника ережесі Бұрын оқыған «Қажеттілік», «Отбасы», «Менің қалам» блоктары
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 5
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы: Аспаздық өндеу кезінде азық-түліктердегі минералдық тұздарды сақтау әдістер, азық-түліктерді жылумен өндеу
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 6
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы:

Көкөністерден тағам әзірлеу технологиясы, қуырылған және қайнатылған көкөніс тағамдары

«Біздің еліміз» тақырыптарын блоктар бойынша қайталау .

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 7
Сабақ №: 4
Сабақ тақырыбы: Макарон, бұршақ, жарма өнімдерінен дайындалған тағам. Макарон, бұршақ, жарма өнімдерін қайнатуға әзірлеу
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 8
Сабақ №: 5
Сабақ тақырыбы:

Сүт және сүт өнімдері, сүт және сүт өнімдерінің адам тамақтануындағы маңызы, қазақтың ұлттық тағамдарының ішінде алатын орнының маңызы

Экономиканың негізгі проблеммаларын қарастыру. Балама құн

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 9
Сабақ №: 6
Сабақ тақырыбы: Ұлттық тағамдар; жент, ашыған көже, қымыз, шұбат, айран, шалап.
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: III
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Маталармен танысу. Тігін машинасымен жұмыс жасау. Киімді жобалау, дайындау және көркем әшекейлеу
Сағат саны: 16
Мерзімі:
ескерту:
№: 10
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы:

Жануарлардан алынатын табиғи талшықтар: жібек, жүн, мамық, түбіт. Алу тәсілдері

Рынок не нәрсесіз әрекет ете алмайды ?

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 11
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы: Тігін машинасының қызметі, құрылымы және жұмыс істеу принципі; жоғарғы және төменгі жіптердің керілісі
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту: топсеруен
№: 12
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы:

Машина инесін таңдау және орнату

Жеке меншік және бәсеке

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 13
Сабақ №: 4
Сабақ тақырыбы: Киім және оған қойылатын талаптар, киімнің мақсаты
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 14
Сабақ №: 5
Сабақ тақырыбы:

Алжапқыш сызбасын жасауға арналған өлшемдер, өлшем алу ережелері

Бизнесті ұйымдастыру нысандары

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 15
Сабақ №: 6
Сабақ тақырыбы: Киімді модельдеудің негізгі кезеңдері, эскиз, алжапқыш үлгілері, фасон, түс және әрлеу
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 16
Сабақ №: 7
Сабақ тақырыбы:

Конструкциялау, пішу жұмыстары, матаны үнемі пайдалану

Бизнес жоспарымен танысу

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 17
Сабақ №: 8
Сабақ тақырыбы: Алжапқыш дайындаудағы технологиялық реттілік, қауіпсіздік техникасы
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 18
Сабақ №: 9
Сабақ тақырыбы:

Өлшем алу, М 1:4 шынайы өлшемде алжапқыш сызбасын жасау

Бизнес жоспарымен танысу

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 19
Сабақ №: 10
Сабақ тақырыбы: Сызбаны оқу, алжапқышты модельдеу
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 20
Сабақ №: 11
Сабақ тақырыбы:

Матаны және пішімді пішуге дайындау

Өндірі пен өнімділік

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 21
Сабақ №: 12
Сабақ тақырыбы: Матаға пішімді жаю (3 нұсқада), матаны бүктеу және терістеме жағында төсеу
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 22
Сабақ №: 13
Сабақ тақырыбы:

Пішім бөлшектерін өндеуге дайындау

Өндірі пен өнімділік

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 23
Сабақ №: 14
Сабақ тақырыбы: Уақытша және тұрақты біріктіруге арналған инешаншымдар мен тігімдер
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 24
Сабақ №: 15
Сабақ тақырыбы:

Уақытша және тұрақты біріктіруге арналған инешаншымдар мен тігімдер

Сен - тұтынушысың!

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 25
Сабақ №: 16
Сабақ тақырыбы: Алжапқыш пен үшкіл орамал дайындау
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: IV
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Тұрғын үй интерьері. Тұрғын үй гигиенасы. Киім және аяққиім күтімі
Сағат саны: 3
Мерзімі:
ескерту:
№: 26
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы:

Ұлттық өмір салты мен тұрмыс-дәстүріне сай келетін тұрғын үй интерьерінің өзіндік сипаттары. Үй гигиенасы

Сен - тұтынушысың!

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 27
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы: Киіз үй және оның жасауы, қазақ халқының тұрмысындағы кілем бұйымдары, қазақ халқының әдет-ғұрыптары, дәстүрлері
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 28
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы:

Жүн және жібек матадан ттігілген киімдер күтімі. Мата, киім күтімі символдары

Ұсыныс. Ұсыныс заңы.

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: V
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Жоба
Сағат саны: 6
Мерзімі:
ескерту:
№: 29
Сабақ №: 1
Сабақ тақырыбы: Жоба таңдау және негіздеу. Жобаның мақсаты мен міндеттері, нәтижесі
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 30
Сабақ №: 2
Сабақ тақырыбы:

Жоба тақырыптары, бұйымды жарнамалау

Сұраныс. Сұраныс заңы.

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 31
Сабақ №: 3
Сабақ тақырыбы: Зерттеушілік қызмет, дизайнерлік және конструкторлық қабілеттер
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 32
Сабақ №: 4
Сабақ тақырыбы:

Ізденіс жұмысы. Шығармашылық жұмысқа арналған жұмыс орны

Рыноктік тепе-тендік.

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 33
Сабақ №: 5
Сабақ тақырыбы: Шығармашылық жоба нысандары (таңдау бойынша)
Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№: 34
Сабақ №: 6
Сабақ тақырыбы:

Жобаны қорғау

Рыноктік тепе-тендік. Қайталау.

Сағат саны: 1
Мерзімі:
ескерту:
№:
Сабақ №:
Сабақ тақырыбы: Барлығы
Сағат саны: 34
Мерзімі:
ескерту:

6 сыныптың соңында оқушылар:

1) көкөніс шаруашылығының күзгі жұмыстарын орындауды;

2) жеміс ағаштары мен жидек дақылдарын отырғызу ережелерін;

3) жидектік дақылдарды вегетативтік көбейту жөнінде;

4) жидектік дақылдарды отырғызу ережесін, күту, арамшөптер мен зиянкес жәндіктерден қорғау тәсілдерін;

5) жемістер мен жидектердің емдік қасиеттерін;

6) асхана, асүйге қойылатын санитарлық - гигиеналық талаптар;

7) ыстық өнімдермен жұмыс істеу ережесін;

8) адам ағзасына қажетті минералдық тұздар мен микроэлементтердің маңызы туралы жалпы мағлуматтарды;

9) сүттің химиялық құрамын, сүт сапасын анықтау тәсілдерін, сүттің аспаздық маңызын, қоректік құндылығын;

10) сүт пен сүт өнімдерінен жасалған қазақ халқының ұлттық тағамдарын дайындау технологиясын;

11) жармадан ботқа пісіру ережесін, бұршақ тұқымдастардан, макарон өнімдерінен тағам түрлерін дайындаудың ерекшеліктерін, пісіру кезінде қосылатын судың қатынасын;

12) ұлттық тағам түрлерін;

13) дастарқан әзірлеу ережесін;

14) жануарлардан талшықтар алу тәсілдерін;

15) талшықтардан тоқыма өндірісі және үй жағдайында жіп алу тәсілдерін;

16) жануарлардан алынатын табиғи талшықтардың қасиеттерін;

17) қарапайым өнімдерді, саржалық және атластық өрім раппортын, матаның өңі мен теріс жағын, мата ақауларын анықтауды;

18) жүн және жібек маталардан тігілген киімдер күтімі ерекшеліктерін, тігін машинасының міндеттерін, құрылы мен жұмыс істее принципін;

19) тігін машинасымен жұмыс істеу кезіндегі қауіпсіздік техникасы ережелерін;

20) тігін инесінің құрылысын;

21) иненің құрылысын;

22) жеңіл киімге талаптар;


Ұқсас жұмыстар
8-сыныптың технология пәні оқу бағдарламасы - 34 сағат: тамақ әзірлеу, тігін, отбасылық экономика, тұрғын үй интерьері, қолөнер және жоба
Технология пәнінің 10-сыныпқа арналған оқу бағдарламасы (қоғамдық-гуманитарлық және жаратылыстану-математикалық бағыттар), аптасына 1 сағат - жылына 34 сағат
Тұрғын үй интерьері және тұрғын үй гигиенасы: технология пәнінің сабақ жоспары
2-сыныпқа арналған Қоршаған орта пәнінің оқу-әдістемелік бағдарламасы (34 сағат, аптасына 1 сағат)
9-сынып Технология пәнінің жылдық оқу бағдарламасы: тамақ дайындау, тігін, материалды көркем өңдеу және кәсіби қызмет (34 сағат)
7-сынып технология пәнінің 34 сағаттық жылдық бағдарламасы: тағам дайындау, материалтану, тігін, интерьер және қолөнер
9-сыныпқа арналған Экология негіздері таңдаулы пәнінің оқу бағдарламасы (аптасына 1 сағат, жылына 34 сағат)
5-сыныпқа арналған технология пәнінің оқу жоспары (қыз балаларға арналған), 34 сағат
Қыз балаларға арналған 8-сынып Технология пәнінің оқу бағдарламасы (34 сағат, №146 бұйрығымен бекітілген)
2015-2016 оқу жылы үшін 6 «А» сыныпқа арналған Қазақстан тарихы пәнінің тақырыптық күнтізбелік жоспары - жылдық 68 сағат (аптасына 2 сағат)
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz