Сабақ жоспары :: Әртүрлі

Файл қосу

Үгілмелі ірімшік коскан пирог пісіру

Шүкірлік негізгі мектебі
Технология пәнінің мұғалімі Касымова А.Е.
Пән: технология сынып: 7
Сабақтың тақырыбы: Үгілмелі ірімшік коскан пирог пісіру
Сабақтың мақсаты:
Білімділік: ірімшік қосқан пирог пісіріп үйрету.
Дамытушылық: ұннан кондитер бұйымдарын пісіре білуге дағдылану.
Тәрбиелік: оқушыларды еңбек сүйюге, берілген тапсырмаларды өз уақытында орындай білуге,жұмыс барысында техникалық қауіпсіздікті сақтап жұмыс жасауға, шыдамдылыққа, төзімділікке тәрбиелеу.
Сабақтың типі: жаңа сабақ
Сабақтың түрі: аралас
Пәнаралық байланыс: химия
Сабақ жоспары:
1.Үйымдастыру кезеңі.
2.Үй тапсырмасын тексеру,пысықтау.
3. Жаңа сабақты түсіндіру.
4.Кіріспе инструктаы.
5. Сарамандық жұмыс.
6.Бекіту инструктажы.
7. Жұмыс орнын жинақтау.
I. Үйымдастыру кезеңі:
1.Оқушылармен сәлемдесу,түгелдеу.
2.Сабаққа дайындығын тексеру.
3. Оқушылардың назарын сабаққа аудару.
II. Үй тапсырмасын тексеру, пысықтау.
1.Техникалық қауіпсіздік ережесін еске түсіру.
2. Алдыңғы сабақта пісірілген көкөніс тағамдары туралы білімдерін қайталау.
III. Жаңа сабақты түсіндіру.
Ұнның, ірімшіктің тағамдық құндылығы. Жұмыртқаның сапасы.
IV. Кіріспе инструктаж.
Техникалық тазалық ережелерін еске түсіру, инструкциялық карталар тарату.
V. Сарамандық жұмыс.
Азық-түліктер: ұн, 0,5 стақан қант,200гр. ірімшік, 3 жұмыртқа, ас содасы, 1 стақан қаймақ.
1. 2 жұмыртқаны,қантты,қаймақты ас содасын қосып қамыр илейміз.
2. Ірімшікке аздап қант, жұмыртқа қосып араластырамыз. қамырды жазып үстіне ірімшікті орналастырамыз. қамырдың жан-жағын әшекейлеп орналастырамыз.
3. Дайын электр пешіне пісіруге қоямыз.
VI.Бекіту инструктажы.
Қортындылау.
1.Ұнның тағамдық құндылықтарын атаңыз?
2. Ірімшіктің тағамдық құндылықтарын атаңыз?
3. Үгілмелі пирогты қалай әзірлейді?
Бағалау.
Оқушылардың біліктілігін, белсенділігін бағалау.
Ұй тапсырмасы: Ұннан жасалған кондитер бұымдары жайлы оқып , үгілмелі қамырдан пирог пісіру.
VII. Жұмыс орнын жинау.

Ұқсас жұмыстар
Қайнақты қамыр
Үгілмелі қамырдан тағам даярлау
Қамыр қопсытқыштары
Ақ сұлу құймағы. құймақ қамырын дайындау
Жармадан және бұршақ, макарон өнімдерінен тағамдар даярлау технологиясы
Бисквитті торттар
Сүт және сүт өнімдері
Нан жазу
Қақталған балық
Қамырдан жасалған өнімдер
Пәндер