7-сынып технология сабағы: үгілмелі ірімшік қосылған пирог пісіру

Шүкірлік негізгі мектебі

Технология пәнінің мұғалімі Касымова А. Е.

Пән: технология сынып: 7

Сабақтың тақырыбы: Үгілмелі ірімшік коскан пирог пісіру

Сабақтың мақсаты:

Білімділік : ірімшік қосқан пирог пісіріп үйрету.

Дамытушылық : ұннан кондитер бұйымдарын пісіре білуге дағдылану.

Тәрбиелік: оқушыларды еңбек сүйюге, берілген тапсырмаларды өз уақытында орындай білуге, жұмыс барысында техникалық қауіпсіздікті сақтап жұмыс жасауға, шыдамдылыққа, төзімділікке тәрбиелеу.

Сабақтың типі : жаңа сабақ

Сабақтың түрі : аралас

Пәнаралық байланыс : химия

Сабақ жоспары:

1. Үйымдастыру кезеңі.

2. Үй тапсырмасын тексеру, пысықтау.

3. Жаңа сабақты түсіндіру.

4. Кіріспе инструктаы.

5. Сарамандық жұмыс.

6. Бекіту инструктажы.

7. Жұмыс орнын жинақтау.

I. Үйымдастыру кезеңі:

1. Оқушылармен сәлемдесу, түгелдеу.

2. Сабаққа дайындығын тексеру.

3. Оқушылардың назарын сабаққа аудару.

II. Үй тапсырмасын тексеру, пысықтау.

1. Техникалық қауіпсіздік ережесін еске түсіру.

2. Алдыңғы сабақта пісірілген көкөніс тағамдары туралы білімдерін қайталау.

III. Жаңа сабақты түсіндіру.

Ұнның, ірімшіктің тағамдық құндылығы. Жұмыртқаның сапасы.

IV. Кіріспе инструктаж.

Техникалық тазалық ережелерін еске түсіру, инструкциялық карталар тарату.

V. Сарамандық жұмыс.

Азық-түліктер: ұн, 0, 5 стақан қант, 200гр. ірімшік, 3 жұмыртқа, ас содасы, 1 стақан қаймақ.

1. 2 жұмыртқаны, қантты, қаймақты ас содасын қосып қамыр илейміз.

2. Ірімшікке аздап қант, жұмыртқа қосып араластырамыз. қамырды жазып үстіне ірімшікті орналастырамыз. қамырдың жан-жағын әшекейлеп орналастырамыз.

3. Дайын электр пешіне пісіруге қоямыз.

VI. Бекіту инструктажы.

Қортындылау.

1. Ұнның тағамдық құндылықтарын атаңыз?

2. Ірімшіктің тағамдық құндылықтарын атаңыз?

3. Үгілмелі пирогты қалай әзірлейді?

Бағалау.

Оқушылардың біліктілігін, белсенділігін бағалау.

Ұй тапсырмасы: Ұннан жасалған кондитер бұымдары жайлы оқып, үгілмелі қамырдан пирог пісіру.

VII. Жұмыс орнын жинау.


Ұқсас жұмыстар
Үгілмелі қамырдан тағамдар әзірлеу: өндірістік-оқыту сабағының жоспары
Құймақ қамырын дайындау және пісіру технологиясы
Қорғағыш газ қабаты астында пісіру және газбен пісіру технологиялары
6-сынып: Технология сабағы - Сүт және сүт өнімдерінің тағамдық құндылығы, өңделуі және сақталуы
7 «б» сыныпқа арналған технология пәні сабағы: Балық - тағамдық құндылығы мен аспаздық технологиясы
Ағашты желімдеу: 7-сынып технология сабағының оқу жоспары
V-тәрізді пластиналардың жиектерін түйістіріп тік бағытта пісіру технологиясы
9-сынып технология сабағы: Шертер аспабын жасау технологиясы
Технология сабағы: сәнді қолданбалы қолөнерінің шебер мектебі
7-сыныпқа арналған технология пәнінің дәстүрден тыс сайыс сабағы Шебердің қолы ортақ
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz