Файл қосу

Жылдамдық. уақыт. қашықтық

Пән: Математика

Оңтүстік Қазақстан облысы, Сайрам ауданы, Әбдібай Құрмантаев атындағы №18
жалпы орта мектебінің математика пәнінің мұғалімі Әлсейтова А

Сабақтың тақырыбы: Жылдамдық. Уақыт. Қашықтық.
Сабақтың мақсаты: 1) Оқушылардың білімін тереңдету.
Уақытты табуда есептермен таныстыру формуласын енгізу.
2) Көп таңбалы сандарды көбейтуге,бөлуге, геометриялық фигуралардың
ауданын табуға ойын нақтылау, қызығушылығын арттыру.
3) Тез, жылдам есептеуге, қиялын шыңдауға жетелеу.
Сабақтың көрнекілігі: кестелер, сөзөрім, заттар, карточкалар.
Әдісі: ойландыру ойын сабақ.
Түрі: аралас, дәстүрлі емес сабақ.
Типі: жаңа сабақ .
Сабақтың барысы: 1. Ұйымдастыру.
1 Тақырыбын, мақсатын, сөзөрім арқылы жеткізу.

1) иімді ай құсап, жиып алсаң бір құлаш.
1
2) уақыт өлшем бірлігі

3) Ыдыс-аяқ атауы.

4) айдалада ақ отау,

аузы мұрны жоқ отау.

5) геометриялық фигура .

11. Тілек білдіру.
111. Психологиялық дайындық.
Үлкенге де «сіз»
Кішіге де «сіз».
Сәлем бердік бәріңізге,
Құрметпен біз!

Үй тапсырмасын тексеру.
№9

5см 6мм 16см 8мм
х 3 - 3см 5 мм
16см 8мм 13см 3мм

11*36= 396 81*11=891 6*11= 66
101*36=3636 81*101=8181 25*101=2525
1001*36=36036 81*1001=81081 257*1001=257257

111 Жаңа сабақ «Саяхатқа шығайық»
Мұғалім түсіндірмесі. Велосипедші 40км
жол жүрді,
20км /сағ жылдамдықпен
[pic]

1V. «Жаңбыр» ойыны.
№2 кесте бойынша есеп құрастыру,жаңбырды тоқтатау.
1) 90км : 45км/сағ =2сағ
2) 270км :90 км/сағ = 3сағ.
3) 280км : 70 км/сағ = 4сағ
№3 ауызша кестені толтыру, дәлелдеу,
формуланы жазу. [pic]

V. Сергіту сәті. Жаңбыр жауды себелеп
Гүлге қонды
көбелек.
Бұға қалды
көбелек,
Жаңбыр жауып
басылды
Кемпір қосақ
асылды.
Аспан шайдай
ашылды.

V1. Ұрлықшы бауға кірмесін десек.
№4 а) 1000:500 =2 (сағ) ә) 69: 23=3 (сағ)
800: 200 = 4 (сағ) 90: 15 = 4 сек
№5 «Жапырақтарды теру, жол ашу»

Карточкамен жұмыс жасау. 6м = 6000мм
Шамаларды теңестіру. 7дм =700мм
25см9мм
= 209мм
25 мин
18с =158сек
«Ұрлықшы бауға кірді»
Ұстап алып тәртіпке салайық, ұрлық жақсылыққа апармайды.
«Ұрлық түбі- қорлық»

а) 1000: 500 = 2(сағ) ә) 69: 23 =3(сағ)
800 : 200 = 4(сағ) 90: 15 = 4 сек

№6 «Жапырақтың әдемісін теру, бауға жол ашу»

Карточкамен жұмыс.
6м = 6000мм
7дм = 70см. = мм
25см 9мм = 259мм
25 мин18с =158сек
5км 78м 28[pic] 458, 6км 787м .
5[pic]780 кг, 30 мин 45с =225с

№7 Жүзім теру.
Сергіту: Бау-бақшаға түсеміз.
Біліммен жәрдем етеміз.
Білімі нақты баланың
Талабы таудай болады.

Анар теру.
№8
2540:4 =635 Р =(4см 5 мм + 5см) . 2=19(см)
483072: 3= 161024 S= 5. 5=25(см2)

36[pic]: 5у. 7 =504 [pic][pic][pic] S= 7.5=35 (см2)

Қорытынды: 1. Қашықтықты табу. [pic]
2. [pic]
3. [pic]
4. Ауданды табу [pic]
5. [pic]
Үйге; №5, 75-б
Бағалау: Ашық журналы бойыншы бағалау.

Сабақ жоспары
|Сыныбы | | | |
|Өтетін күні | | | |
|Сабақтың № | | | |

Пән атауы
_______________________________________________________________
Сабақтың
тақырыбы____________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____

Cабақтың мақсаты:
а) Білім беру
............................................................................
.............................................................
б)
Тәрбиелеу...................................................................
......................................................................
в) Дамыту
............................................................................
.................................................................
Сабақтың
түрі........................................................................
................................................................
Оқыту тәсілі
............................................................................
.............................................................
Сабақтың әдістемелік қамтамасыз
етілуі
............................................................................
..........................................................................
Сабақтың барысы мен мазмұны
1) Ұйымдастыру кезеңі (сәлемдесу, жоқ оқушыларды белгілеу, оқушылардың
көңілін аудару)
2) Сабақтың жоспары мен мақсаттарын хабарлау
..........................................................................
..........................................................................
........
..........................................................................
..........................................................................
........
..........................................................................
..........................................................................
........
..........................................................................
..........................................................................
........
3) Үй тапсырмасын, оқушылардың білімін тексеру . (15-20) минут. Қойылатын
сұрақтар:

1...........................................................................
............................................................................
....

2...........................................................................
............................................................................
....

3...........................................................................
............................................................................
....

4...........................................................................
............................................................................
....
4) Түсінік бере отырып, оқушылардың жауабын бағалау.
5) Сабақтың тақырыбы мен оқушылар алдында тұрған мәселелерді хабарлау.

6) Жаңа материалды түсіндіру, іскерлік пен дағдыларды дамыту.
Түсіндіру

жоспары:....................................................................
.....................................................................

............................................................................
............................................................................
....

............................................................................
............................................................................
........

............................................................................
............................................................................
........

............................................................................
............................................................................




Ұқсас жұмыстар
Қашықтықты табуға берілген есептер
Шамалар арасындағы тәуелділіктің мысалдары
Есеп және оны шығару
Қозғалысқа берілген есептер шығаруды пысықтау
ІІІ топ. Сабақтың түрі
Функция туындысын практикалық есептер шығаруда пайдалану
Нормаль үдеу
Өзара топпен бағалау
Волейбол, волейбол сеткасы,доптар,ысқырғыш
Бір бағыттағы қалып қою қозғалысына берілген
Пәндер